counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

В Україні склали свій "список Магнітського" проти російських чиновників і бізнесу


Переглядів: 37


В Україні склали свій список Магнітського проти російських чиновників і бізнесу

Фракція "Самопоміч" ініціювала створення українського "списку Магнітського" проти російських чиновників, до якого увійшли ініціатори і виконавці судових процесів проти політв'язнів, які виступили проти російської агресії. Про це повідомив народний депутат України (фракція "Об'єднання "Самопоміч") Сергій Кіраль на брифінгу, передав кореспондент АСН.

"Це спеціальне законодавство, яке носить цілеспрямований характер, проти громадян Росії, щодо яких є докази про порушення прав людини", - зазначив політик.

За його словами, депутати "Самопомочі" підготували пакет законопроектів, який може бути зареєстрований в парламенті і навіть розглянутий депутатами в першому читанні поточного парламентського тижня.

Один з них - це приєднання України до "акту Магнітського", який вже існує в світі, другий - проект закону, який змінює порядок введення санкцій і забороняє ведення бізнесу з російськими компаніями.

При цьому він додав, що вже багато народних депутатів висловили бажання підтримати законопроекти. Як підкреслив Кіраль, Україна повинна використовувати всі доступні їй інструменти у боротьбі з агресорами.

У свою чергу, народний депутат України (фракція "Об'єднання "Самопоміч") додала, що в український "список Магнітського" увійдуть російські судді, які брали участь у "судилищі" над політичними в'язнями, які виступають проти агресії РФ, чиновники і прокурори тощо.

Також фракція виступила проти російських бізнесменів, які працюють на території України та заробляють на українських громадянах, всупереч військовим діям. На думку політика, таким чином законодавство України буде приведено у відповідність до реалій війни, яку розпочала Росія.

Крім того, вона уточнила, що український список може доповнюватися з ініціативи колег, однак на сьогодні в нього входять практично всі ті ж громадяни РФ, які потрапили в аналогічні санкційні списки США, низки країн ЄС, Канади, і складається з 50 прізвищ.

Нагадаємо, ЄС вже продовжив санкції проти РФ, а США готуються ухвалити новий пакет антиросійських санкцій у лютому 2018 року. Про це повідомило російське видання з посиланням на джерела у Вашингтоні. Згідно з інформацією джерел, окрім офіційної частини документа, буде розроблений і закритий список, що включає більше сотні прізвищ російських громадян. Цей список міститиме декілька сотень прізвищ громадян Росії.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів
/-0,24414300918579-/ /-pc-/
Top