counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

На «теплі кредити» українці отримають 17 млн євро від ЄБРР


Переглядів: 62


На «теплі кредити» українці отримають 17 млн євро від ЄБРР

ЄБРР виділив додатково 17 млн ​​євро на теплі кредити в Україні. Про це на прес-конференції заявив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, передає кореспондент АСН.

«Європейський банк реконструкції і розвитку розширює свою допомогу Україні в рамках програми енергоефективності IQ energy - теплі кредити від ЄБРР. Це дуже важлива подія. Ми сьогодні підписуємо угоду про виділення додаткових обсягів фінансування програми», - заявив він.

Зазначається, що ЄБРР додатково виділяє ще 17 млн ​​євро в рамках конкретної програми і цим фактично вже вичерпується загальний обсяг програми в розмірі 41,5 млн євро. «Ця програма виявилася дуже ефективна. Нею скористалися вже 12-13 тисяч українських домогосподарств», - підкреслив він.

Він нагадав, що програма спрямована на модернізацію й утеплення житла. Максимальна сума гранту, яка доступна одній фізособі, становить 3000 євро. Раніше ЄБРР збільшив розмір гранту до 35% від загальної суми кредиту.

«Ми прагнемо не тільки допомогти жителям України утеплити й модернізувати своє житло, але що набагато важливіше в довгостроковій перспективі, забезпечити свідомий перехід до раціонального споживання енергоресурсів через використання сучасних енергоефективних технологій в Україні», - сказав він.

Так, компенсація виплачується протягом 3-5 тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна отримати не тільки на основне обладнання, але й на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням.

Раніше договори про співпрацю за програмою IQ energy підписувалися Райффайзен Банком Аваль, УкрСиббанком і ОТП Банком. Компенсацію можна отримати і при купівлі товарів за допомогою кредитних карт за рахунок кредитних коштів від Райффайзен Банку Аваль або ОТП Банку.

Сьогодні новий договір на 1 млн євро із загальної суми 17 млн ​​євро підписаний з іще одним банком - Credit Agricole, який також почне видавати кредити за принципом «в одні руки» на утеплення й енергоефективність. Зокрема, УкрСиббанк отримає додатково до 10 млн євро, а ОТП Банк - до 7 млн ​​євро.

Голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук зазначив, що після прийняття рішення ЄБРР про збільшення в 2 рази розміру компенсації за програмою IQ energy, кількість заявок і договорів збільшилася більш ніж у 10 разів. За його словами, якщо раніше банк фінансував встановлення в основному енергозберігаючих вікон, то тепер банк перейде на кредитування заміни котлів та обладнання.

У свою чергу начальник управління роздрібного бізнесу ОТП Банку Олег Клименко підкреслив, що збільшення фінансування такої важливої ​​й успішної програми - це «ще одна перемога цього року».

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,25148916244507-/ /-pc-/
Top