counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Кабмін спрощує процедуру примусового виселення мешканців для перебудови будинку


Переглядів: 105


Кабмін спрощує процедуру примусового виселення мешканців для перебудови будинку

Мінрегіон готує новий закон про реновацію застарілого житла. У КМДА пропонують знизити норму про згоду 100% мешканців на відселення до 75%. Про це в ході засідання круглого столу заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає кореспондент АСН.

"Сьогодні в Україні житловий фонд  складає 977,8 млн кВ м. За оцінками експертів, близько 75 млн кВ м застарілого житла в Україні вже непридатне для проживання, оскільки перебуває в аварійному стані", - заявив він.
З його слів, тільки в Києві на сьогодні знаходиться близько 9 млн кВ м житла, тобто шоста частина всього житлового фонду, що непридатне для проживання.

Він нагадав, що раніше було ухвалено закон "Про комплексну реконструкцію кварталів і мікрорайонів застарілого житлового фонду", але він виявився недієздатним. "Основною причиною цього стала відсутність процедури відселення мешканців з будинків, що не дозволяє гарантувати терміни і умови звільнення об'єктів для проведення реконструкції", - додав він.

Парцхаладзе нагадав, що зараз необхідна згода 100% всіх мешканців будинку, який "йде під знос" для будівництва нового житла на його місці. Це створює суттєві проблеми для інвесторів. "Тому Міністерство починає роботу над удосконаленням законодавства України в частині реконструкції кварталів застарілого житлового фонду... До кінця року ми постараємося підготувати такий проект закону, щоб винести його на комітет. І щоб вже в наступному року він був прийнятий", - пообіцяв він.

За його оцінками, в законі повинні бути прописані такі норми, які б мотивували мешканців давати згоду на реновації. Наприклад, норма про збільшення житлоплощі: "Якщо ви жили в квартирі 70 кВ м, то отримаєте 100 кВ м. З ремонтом і в тому ж районі... Також потрібно прописати такі норми, які б створили привабливі умови для інвесторів в ході будівництва таких будинків... Я впевнений, що протягом найближчих трьох років це питання постане дуже гостро і буде розв'язане", - сказав він.

У свою чергу, в ході засідання круглого столу заступник голови КМДА Олександр Спасибко зазначив, що київська влада буде пропонувати закріпити норму про необхідну згоду про відселення тільки 75% мешканців, а не 100%, як зараз.
"Якщо 75% мешканців згодні на відселення, то інші в судовому порядку також відселяються для реновації житла", - сказав він.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
В одній відомій пісні співається: з любов'ю зустрітися — проблема складна Але нині немає нічого неможливого! С....
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Природа подарувала нам безліч способів залучати у своє життя удачу, любов, гроші та багато інших благ Одним із....
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
більше матеріалів
/-0,26572203636169-/ /-pc-/
Top