counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Падіння економіки і "недореформи" дестабілізують суспільство більше, ніж «агентура РФ» - експерт


Переглядів: 24


Падіння економіки і недореформи дестабілізують суспільство більше, ніж «агентура РФ» - експерт

Падіння рівня життя, негативні наслідки реформ і економічна криза дестабілізують країну і розпалюють атмосферу в суспільстві набагато сильніше, ніж можлива діяльність "агентурної мережі Російської Федерації" в Україні. Таку думку в коментарі АСН висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта.

«Невдоволення економічними умовами в країні, усіма видами реформ і перетворень формує негативне ставлення людей до української влади і є головним дестабілізатором з точки зору всього суспільства, а не формування в ньому окремих агентурних каналів», - зазначив Шабовта.

На його думку, в умовах жорсткого протистояння з Росією діяльність агентурних і диверсійних мереж в Україні цілком імовірна. Вона проявляється в публічній площині під час масових «мінувань» великих об'єктів інфраструктури країни або ж реальних підривів складів з боєприпасами.

Водночас політолог вказує на те, що інформація про підпільну діяльність ворожих сил часто недоступна широким верствам населення в повному обсязі, так само як і результати розслідування цих подій. Часто вона підноситься суспільству в неповному або перекрученому вигляді. Взяти, наприклад, заяви генерального прокурора Юрія Луценка про діяльність диверсантів, результатом яких стали вибухи боєприпасів у Калинівці. Пізніше це твердження було спростовано головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом, нагадує експерт.

Шабовта наголосив, що не можна записувати "автоматом" до лав потенційних «агентів спецслужб РФ» всіх, хто через різні причини свого часу навчався в російських вишах за радянських часів. Він нагадав - до 1991 року всі військові академії СРСР розташовувалися переважно в Росії, тому багато нинішніх чиновники Міноборони також проходили навчання на території нинішньої РФ.

Тим більше, на думку експерта, не можна ставити випускників російських вишів в один ряд з кримінальними елементами, які дійсно можуть співпрацювати з російськими спецслужбами. Водночас, за його словами, малоймовірно, що кримінальне середовище часто буває корисне ФСБ в її диверсійній діяльності в Україні.

Нагадаємо, начальник Управління державної охорони України Валерій Гелетей заявив, що багато українських громадян раніше навчалися в російських вишах і були завербовані російською розвідкою, а потім повернулися в країну і працювали на державних посадах, сформувавши таким чином потужну агентурну мережу на території України. Крім того, на його думку, російські спецслужби також завжди контролювали і злочинні угруповання, а також «злодіїв у законі» і «смотрящих».

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів
/-0,32408213615417-/ /-pc-/
Top