counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Головного столичного копа підозрюють у лобіюванні інтересів скандального будівництва АЗС на Ревуцького


Переглядів: 99


Головного столичного копа підозрюють у лобіюванні інтересів скандального будівництва АЗС на Ревуцького

Київська депутатська комісія, яка розглядала питання скандального будівництва автозаправки «ОККО» на розі вулиць Ревуцького та Ахматової, вимагала від патрульної поліції Києва та безпосередньо - її керівника Юрія Зозулі - надати результати службового розслідування щодо дій його підлеглих. Відповідне рішення було ухвалено членами комісії у вівторок 7 листопада.

Нагадаємо, що поліцейські та бійці спецпідрозділів неодноразово застосовували силу та спецзасоби до активістів, які виступають проти цього будівництва. Найбільш несподівана "сутичка" активістів та правоохоронців сталася 27 вересня. Тоді поліцейські застосували газові балончики до активістів, серед яких були переважно жінки, в тому числі - і похилого віку, а також побили деяких з них.

Крім цього комісією було прийнято рішення звернутися до Генпрокуратури щодо законності порушення кримінальних справ проти місцевих жителів з вул. Ревуцького, а також запросити на наступне засідання прокурора Києва Романа Говду.

«Запросити на наступне засідання прокурора Києва, який жодного разу не з'явився в Київській міській раді, хоча він також є підзвітним київській громаді. Якщо він не з'явиться, то я вважаю, що ми будемо мати підстави звернутися до генерального прокурора про відсторонення такого прокурора міста Києва, - вважає голова комісії Київради Олег Бондарчук.

Також під час засідання комісії головного поліцейського столиці звинуватили в тому, що поліція не проводить розслідування у справі побиття громадян на автозаправці. Крім цього глава громадської організації "Еко-моніторинг" Сергій Бригадир натякнув на те, що керівник патрульної служби Києва особисто зацікавлений в лобіюванні інтересів забудовника.

«Я готовий оплатити перевірку пана Зозулі на поліграфі щодо достовірності його слів, що він не має жодного стосунку щодо перевищення службових обов'язків його підлеглими, а також його зв'язків з «Галнафтогазом». Чи мотивований  він в тому, щоб спецпідрозділ так поводився на Дарниці», - зазначив активіст.

Утім, Зозуля відмовився протий тест. Відзначимо, що «Концерн Галнафтогаз» - це українська компанія, що володіє однією з найбільших мереж автозаправних комплексів в Україні - «ОККО». Саме заправка під таким брендом будується на перетині Ахматової та Ревуцького.

Але одними звинуваченнями справа не закінчилася. Після розгляду питань комісією Роман Зозуля вийшов у коридор для подальшого спілкування з активістами. Після чергової відмови пройти перевірку на поліграфі, головного поліцейського Києва облили піною для гоління. А одна пенсіонерка навіть побила пакетом.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів
/-0,34216594696045-/ /-pc-/
Top