counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

Прокуратура з допомогою Мосійчука зацікавилася, звідки у Сергія Льовочкіна стільки грошей


Переглядів: 118


Прокуратура з допомогою Мосійчука зацікавилася, звідки у Сергія Льовочкіна стільки грошей

Національне антикорупційне бюро України почало кримінальне провадження з розслідування можливої ​​корупції в діях екс-голови Адміністрації Президента часів  президента-втікача Віктора Януковича, нині - народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Сергія Льовочкіна. Про це повідомив керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

«Врешті-решт вчора завдяки гласності НАБУ відкрило справу з розслідування корупційних діянь Сергія Льовочкіна», - заявив він з трибуни парламенту.

Справа щодо збагачення Льовочкіна

У червні цього року Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро почали розслідування у справі про незаконне збагачення народного депутата Льовочкіна. Це стало можливим після того, як нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук дав свідчення в прокуратурі.

Він зазначив, що за повідомленими ним фактами відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове слідство детективами НАБУ. Документи про фінансові операції Льовочкіна Мосійчук, згідно з його власними свідченнями, отримав від австрійської влади та інших джерел. Він стверджує, що Льовочкін причетний до порушень у діяльності компаній «РосУкрЕнерго», НАК «Нафтогаз України», австрійського холдингу AMIC Energy Management GmbH (AMIC).

Крім того, Мосійчук вимагав, щоб Льовочкін пояснив, звідки у нього телеканал «Інтер» і гроші на острів на Дніпрі, а також маєток у Франції.

«У мене є матеріали з відкритих джерел, і з невідкритих джерел. Я в Австрії був, отримав від австрійських правоохоронців деякі документи, які показують, як виводилися кошти з України, як виводяться зараз, як працюють «газові» схеми», - заявляв нардеп.

Мосійчук підкреслив, що представники Радикальної партії хочуть помститися голові президентської адміністрації Януковича.

Причетність Льовочкіна до розгону Майдану

У листопаді 2016 року екс-президент Янукович, який ховається від українського правосуддя, на допиті в суді допустив, що до силового розгону учасників Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року міг бути причетний і Льовочкін. Разом з тим Янукович уточнив, що доказів у нього особисто немає.

Янукович також в інтерв'ю уточнював, що підозрює Льовочкіна в організації провокацій, для того щоб перевести в радикальне русло мирні акції протесту на Майдані.

«Безумовно, ніякого наказу на розгін демонстрантів не було і не могло бути. На мою думку, це була добре організована провокація, для того, щоб перевести мирні акції протесту в радикальне русло. У мене немає прямих доказів того, що за провокацією 30 листопада стоїть Льовочкін. Однак такі підозри мають під собою досить вагомі підстави», - сказав Янукович. Однак Льовочкін відкинув ці звинувачення.

Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що екс-голова АП Льовочкін є автором ідеї розгону Майдану. «Льовочкіну місце в тюрмі, а не в парламенті, бо він автор розгону Майдану», - сказав міністр.

У свою чергу Льовочкін назвав брехнею звинувачення Авакова, заявивши, що саме невиправдана жорстокість міліції проти студентів на Майдані 30 листопада 2013 року стала причиною його протесту і відходу з поста голови Адміністрації Президента.

«Все це широко відомо і найкраще демонструє, що чергова хамська заява Авакова, як і колишні, побудована на брехні», - сказав депутат.

Придбання «Інтера» і підозри прокуратури

Генеральна прокуратура України ще в 2015 році розслідувала факт фінансування тероризму компанією, що належить олігархові Дмитру Фірташу і Сергію Льовочкіну. Так, компанія GDF Media Limited перерахувала $100 млн на користь пропагандистського російського «Первого канала» як плату за придбання 29% акцій телеканалу «Інтер».

У ГПУ повідомили на звернення члена фракції «Народний фронт» Ігоря Алексєєва та інших народних депутатів, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом фінансування тероризму за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.258-5 Кримінального кодексу.

Як повідомив сам «Інтер», компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited викупили міноритарні пакети акцій ПрАТ «Телеканал «Інтер». Зміни зареєстрували в органах державної реєстрації України. 29% акцій належали «Первому каналу» і були куплені за $100 млн. Були куплені ще 10% акцій, які належали компанії ТОВ «Пегас телебачення» (Україна).

Таким чином, 100% акцій телеканалу «Інтер» повністю контролюються і управляються компаніями, власниками яких є Дмитро Фірташ (мажоритарний пакет) і Сергій Льовочкін (міноритарний пакет).

Газорозподільні мережі в руках Льовочкіна

На початку вересня цього року голова Радикальної партії Олег Ляшко поставив запитання прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману: "Чому Кабмін не відбере у Льовочкіна і Фірташа газорозподільні мережі."

«Скільки ви будете дозволяти Льовочкіну і Фірташу грабувати народ? Чому газорозподільні мережі служать не українцям, а гроші йдуть у кишені олігархів? Коли ви прикриє цю корупційну контору?» - заявив Ляшко.

У відповідь Гройсман запевнив, що Кабмін зробить усе для повернення газорозподільних мереж.

«Ми працюємо над тим, щоб диверсифікувати поставки газу в Україну і газорозподільними мережами. Ми закликаємо місцеві органи влади забирати собі, на муніципалітети, газорозподільні мережі. Ми займаємося цим питанням... І мені все одно, які там стоять прізвища! Ми не дамо нікому грабувати Україну і українців», - сказав він.

Прем'єр уточнив, що цим питанням займаються прокурори ГПУ. «Це юридичне питання, яке потрібно розплутати», - додав Гройсман.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпізнати людину з поганою енергетикою
Як розпізнати людину з поганою енергетикою
Уміння розпізнавати людину з негативною енергетикою — це безперечний плюс для всіх, хто хоче захистити себе ві....
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Фен-шуй є найдавнішим вченням про гармонію та щастя, причому не тільки душі, а й тіла Які талісмани допоможуть....
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Поради астрологів, відображені в щоденному місячному календарі, стануть гарною підмогою для ведення справ Своє....
Гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас настане день яскравих вражень та несподіваних поворотів Буд....
Сон у ніч з 15 на 16 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 квітня о 10:26 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
більше матеріалів
/-0,31621384620667-/ /-pc-/
Top