counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Північна Корея зламує зарубіжні криптовалютні біржі і краде біткоїни


Переглядів: 89


Північна Корея зламує зарубіжні криптовалютні біржі і краде біткоїни

Дослідники стверджують, що у відповідь на міжнародні санкції уряд Північної Кореї почав зламувати криптовалютні біржі інших країн, щоб вкрасти біткойни. Як повідомляється в звіті кібербезпеки фірми FireEye, щонайменше три південнокорейські біткойн-біржі були атаковані військовими хакерами Північної Кореї в 2017 році, повідомляє The BuzzFeed.

Головні криптовалюти виросли в ціні в 2017 році: ціна одного біткоїна виросла з $963 на початку року до $4222, а ціна на Ethereum виросла з $8 до $299. Головна компанія, на яку націлена Північна Корея, - Bithumb, найбільша в Південній Кореї компанія, яка торгує криптовалютою. Bithumb був зламаний у лютому 2017 року, хоча в компанії не помітили зламу до червня. Згідно з повідомленнями місцевих новин, кілька користувачів заявили про крадіжку біткойнів і еферіума зі своїх рахунків, причому один клієнт заявив про крадіжку цифрової валюти вартістю понад мільйон доларів.

«Біткойн - валюта високого ризику, бо нею легко маніпулювати», - сказала Клер Фінкельштейн, експерт з питань національної безпеки в Центрі етики та верховенства права Університету Пенсильванії. «І коли ви врахуєте той факт, що уряд Північної Кореї діє практично як злочинне підприємство, ви не здивуєтеся, що він спрямований саме на криптовалюту».

Північну Корею вперше запідозрили в крадіжці грошей в 2016 році, коли, на думку багатьох дослідників, зокрема Агентства національної безпеки США, північнокорейські хакери зламали Бангладеш-банк - центральний банк цієї країни і вкрали з його рахунків $81 млн.

Аналітики вважають, що за атаки на біткоїн-компанії відповідальна та ж група хакерів. У всіх цих атаках використовувалася одна і та ж схема, в якій співробітникам компанії розсилалися електронні листи з проханням повторного використання паролів для доступу до корпоративних мереж. Потім застосовувався певний тип шкідливого ПЗ, яке FireEye охрестила PEACHPIT, для отримання доступу до особистих рахунків жертв.

Міжнародні санкції лише спровокують північнокорейські хакерські атаки, тому ситуація навряд чи скоро зміниться. Нагадаємо, що в понеділок Організація Об'єднаних Націй схвалила великий пакет санкцій проти агресора.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-1,5351579189301-/ /-pc-/
Top