counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

У проросійських ботів у Twitter з'явилася нова стратегія


Переглядів: 45


У проросійських ботів у Twitter з'явилася нова стратегія

Скоординовані групи ботів, які просувають російську пропаганду в соціальних мережах, вибрали нову дивну, але іноді ефективну стратегію - репост повідомлень, з якими вони не згодні, таким чином, залучаючи передплатників. Репортер BBC Вілл Єйтс докладно розповів про подібні прийоми в своїй статті.

Брайан Кребс - журналіст, який  проводить власні розслідування, з великою кількістю передплатників у Twitter. Але навіть він був здивований, коли одне з його повідомлень ретвітнулі тисячі разів: «Я прокинувся вранці і виявив близько 12 тисяч ретвітів... Я також виявив, що у мене була майже така ж кількість нових передплатників», - сказав він в інтерв'ю BBC .

Кребс одразу ж зрозумів, що став жертвою бот-атаки. Боти - автоматизовані або напівавтоматичні облікові записи, які пишуть або репостять записи в соціальних мережах - вже були в центрі кількох скандалів про втручання Росії в західні вибори. Американські спецслужби стверджують, що боти поширювали неправдиві новини і дезінформацію в ході передвиборної кампанії в 2016 році.

І боти також брали участь в поширенні мемів, картинок і різного роду провокаційних публікацій напередодні президентських виборів у Франції навесні 2017 року. Але чому проросійські боти звертають увагу на публікацію Кребса, яка суперечить їхнім поглядам? Коли Джозеф Кокс, журналіст ліберального новинного сайту The Daily Beast, опублікував розповідь про проросійських ботів, він був вражений кількістю ретвітів. У результаті його обліковий запис тимчасово заблокували.

Експерти кажуть, що боти можуть намагатися засмітити облікові записи численними повідомленнями, щоб соціальна мережа регулярно їх блокувала. Twitter забороняє використання ботів для популяризації облікових записів. Представники компанії розповіли в інтерв'ю ВВС, що регулярно ведуть боротьбу з автоматизованими обліковими записами. Водночас вони стверджують, що не можуть надати конкретні відомості про інструменти для виявлення ботів, тому що вони можуть стати в нагоді їхнім розробникам.

Іншим дослідником, що вивчають автоматизовані облікові записи, є Бен Німмо, науковий співробітник Лабораторії цифрових судових досліджень - частини Атлантичної ради, американського аналітичного центру. Після подій в американському місті Шарлоттсвілль у серпні Німмо опублікував звіт, у якому порівняв ультраправих коментаторів у США з прокремлівськими коментаторами, які пишуть про війну в Україні.

Звіт був опублікований сайтом ProPublica, і обліковий запис Twitter, з невеликою кількістю передплатників, написав, що ProPublica є «лівоцентристської групою, що розпалює ненависть». Повідомлення ретвітнули тисячі разів. «Це була класична очевидна бот-атака, проста техніка залякування», - переконаний Німмо. Після того, як Німмо опублікував свої висновки, на нього накинулися відразу кілька облікових записів, один з яких написав повідомлення про його смерть: «Наш улюблений друг і колега Бен Німмо помер сьогодні вранці».

«Мене це не засмутило. Але це, звичайно, вразило і засмутило багатьох моїх друзів. Знову ж таки, це повідомлення ретвітнули майже 23 тисячі разів боти з однієї мережі». Німмо також зауважив, що боти реагують на певні ключові слова в тексті.

Для експерименту він додав кілька подібних до свого повідомлення, разом з ім'ям користувача команди підтримки Twitter. Десятки тисяч ботів ретвітнули це повідомлення. Менш ніж за два дні більше 70 тисяч ботів були заблоковані. Однак експерти стверджують, що в соціальній мережі можуть бути мільйони автоматизованих облікових записів.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Енергетика відносин: як відрізнити кохання від енергетичної прив'язки
Справжнє кохання — це щастя Не дарма про неї було написано безліч книг і знято безліч фільмів
Швидке ворожіння: кого чи чого варто побоюватися найближчим часом
Швидке ворожіння: кого чи чого варто побоюватися найближчим часом
Життя — складний і звивистий шлях, який пролягає через багато небезпек та перешкод Ворожіння на найближче майб....
більше матеріалів
/-0,26050400733948-/ /-pc-/
Top