М'який європейський сир впав у немилість китайської влади. Посадові особи китайської митниці заборонили багато видів м'яких сирів з цвіллю через вміст «занадто великої кількості бактерій». Владу стривожила кількість бактерій, які офіційно не були схвалені, повідомляє The Guardian. Заборона переважно стосується французьких та італійських сирів, в тому числі брі, камамбер, горгонзола і рокфор, а також англійського блакитного сиру стілтон. Sinodis, дистриб'ютор іноземних сирів у Шанхаї, відправив листи клієнтам, у яких повідомлялося, що «сирні продукти, що містять певні бактерії, тимчасово не можуть бути імпортовані в Китай».
З 23 серпня компанія припинила імпортувати список з майже 50 видів сиру. Заборона почалася в липні в деяких містах, але з цього тижня діє по всій країні. У китайських санітарних правилах дозволено використовувати тільки деякі види бактерій у молочних продуктах, але є винятки для «культур, які традиційно використовуються для виробництва продуктів харчування».
Цей виняток не поширюється на товари, що імпортуються, але неясно, що змусило владу заборонити сир зараз. Тверді сири, такі як чеддер, грюєр і манчего, не підпадають під нові правила, але довільний характер заборони на м'які сири турбує європейських чиновників. ЗМІ говорять про те, що експати, які проживають на території Китаю, різко кинулися в магазини за залишками сирної продукції.