counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Новації вересня: подорожчання газу, монетизація субсидій і підвищення зарплат вчителям


Переглядів: 520


Новації вересня: подорожчання газу, монетизація субсидій і підвищення зарплат вчителям

Від сьогодні в економіці України з'являться кілька важливих новацій. І майже всі вони скоріше позитивно позначаться на житті українців. Громадяни отримають компенсацію за зекономлений за опалювальний період газ, педагогам збільшать зарплату, газ для населення поки що не подорожчає.

Більше газу з Польщі

З 1 вересня оператори газотранспортних систем України та Польщі розширять потужності для поставок газу в Україну. Зокрема, з осені і до кінця квітня постачання газу з Польщі збільшать до 6 млн кубів на добу, тоді як у літній період воно буде знижуватися до 4 млн кубів. Таким чином пропускна потужність ГТС на польському напрямі протягом опалювального сезону зросте на 40%.

В "Укртрансгазі" заявили, що такий крок взимку надасть додаткові можливості для покриття піків попиту на природний газ споживачам в Україні.

Ціни на газ

З 1 вересня "Нафтогаз" підвищує мінімальні ціни на газ для промисловості на 6,7%, а максимальні - на 6,3%. Таким чином мінімальна ціна виросте з 7420 грн за тис. кубів до 7921 грн.

За оцінками експертів, це підвищення все ж торкнеться пересічних українців, оскільки через два-три місяці воно відіб'ється на споживчих цінах.

При цьому подорожчання газу для населення, яке було заплановано на жовтень, швидше за все не відбудеться, оскільки при затвердженні фінансового плану "Нафтогазу" в липні уряд не погодився з підвищенням ціни. Чиновники заявили, що для цього немає передумов, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман взагалі заявив, що вартість газу для населення не повинна збільшуватися протягом наступного опалювального сезону.

Гроші за заощаджену субсидію

Навесні уряд ухвалив постанову, якою передбачалося, що ті, хто заощадив на газі протягом минулого опалювального сезону, зможуть отримати від держави до 700 грн компенсації. Таким чином Кабмін вирішив почати процес монетизації комунальних субсидій.

Заощаджені гроші мали повернути до 1 вересня. Проте 29 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що виплати будуть здійснені восени.

Ліцензування небезпечних вантажів на залізниці

З 1 вересня набуває чинності наказ Мінінфраструктури про ліцензування перевезення небезпечних вантажів залізничним транспортом. Такий крок у відомстві пояснюють турботою про безпеку і навколишнє середовище і наводять статистику - за 2015-2017 роки відбулося більше 60 аварій з небезпечними вантажами.

Серед небезпечних вантажів, які підпадають під ліцензування, і пальне, зокрема і зріджений газ для авто, який стрімко подорожчав протягом останнього місяця. Самі трейдери запевняють, що таке рішення може на час заблокувати роботу постачальників пального, а також призведе до збільшення витрат трейдерів, а значить, і до підвищення цін на пальне.

Зарплати освітян виростуть

З 1 вересня педагоги дитячих садків і профучилищ отримають надбавку до зарплати в розмірі 763-843 грн. Крім того, має вирости і зарплата тренерів спортивних шкіл.

На початку цього року Кабмін збільшив на 50% зарплату вчителів. До цього посадовий оклад педагога без категорії становив 2149-2309 гривень. Наступне підвищення зарплати для вчителів на рівні 25% заплановане вже з початку 2018 року. На сьогодні середня зарплата працівника освіти в Україні становить від 4800 до 6800 грн.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів
/-0,42592000961304-/ /-pc-/
Top