counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

У Києві відкрили найбільший у країні паспортний центр. Першого ж дня не обійшлося без черг


Переглядів: 411


У Києві відкрили найбільший у країні паспортний центр. Першого ж дня не обійшлося без черг

29 серпня у Києві на 3 поверсі універмагу "Україна" запрацював найбільший у країні Центр з оформлення закордонних біометричних паспортів та ID-карт. Прес-секретар державного підприємства "Документ" Володимир Поліщук покликав на відкриття пресу, обіцяючи відсутність черг. Наш кореспондент АСН особисто з'ясовував, наскільки легко тепер оформити закордонний паспорт.

Ажіотажу немає

"Ми відкрилися з 9:00 ранку і станом на 16:20 у нас зареєструвалося 805 осіб як на видачу, так і оформлення документів. Безпосередньо для отримання біометричного паспорта подали документи близько 450-500 осіб. Є ті, хто отримав вже готовий паспорт. Наприклад, співачка Ірина Білик забирала сьогодні біометричний документ", - розповіла АСН старший інспектор з основної діяльності Світлана Кучма.

За її словами, особливих черг, як це традиційно відбувається протягом останніх двох місяців в інших центрах Києва, у новому центрі не спостерігається.

"Насправді, шаленого ажіотажу немає, черга рухається. У середньому доведеться почекати близько години в черзі. У нас працює 27 віконець - на оформлення і 9 - на видачу", - додала вона.

Слід зазначити, що на території центру працює кафе і wifi, є дитячий майданчик і навіть безкоштовна вода у кулерах.

паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбитки паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбиткиБільше години очікування

Щоб переконатися в обіцяній простоті оформлення паспорта, наш кореспондент вирішив пройти всю процедуру самостійно. На вході, прикрашеному повітряними кульками, і біля стійки реєстрації привітні працівники центру зустрічають кожного відвідувача посмішкою. Швидко перевіряючи наявність внутрішнього паспорта, ідентифікаційного коду та закордонного паспорта, вам видають талон з номером у черзі.

паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбиткипаспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбиткиКореспонденту дістався номер "805". Однак очікувати прийому для оформлення біометрії довелося більше обіцяної години. Щоправда, почекати 1 годину 15 хвилин за чашкою кави і шоколадкою за 38 грн - не таке вже й виснажливе заняття. І це при тому, що все це - без совкового "зайняття черг" за кілька годин до відкриття, заздалегідь по запису і по електронній пошті, з постійною "перекликом" на місці, як це спостерігається в інших центрах.

паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбитки

Без гарантій "терміновості"

Уже в окремому "віконечку" ввічлива молода працівниця сервісного центру протягом 20-ти хвилин оформить за вас заяву, яку потрібно буде тільки підписати. А також документ на оплату в терміналі картою або готівкою - за бажанням.

Оплатити послуги можна відразу ж, поруч з віконцем оформлення. Потім на місці у вас знімають відбитки пальців, роблять фото і бажають "всього хорошого", обіцяючи, що «смс-щастя» про готовність документа ви отримаєте на мобільний.

паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбитки паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбитки

Найголовніше, що ви також підписуєте роздруковану на ксероксі невелику смужку паперу, де вказано, що "ви обізнані" про можливу затримку оформлення паспорта.

Тобто, навіть якщо ви оплатите за "терміновий паспорт", який повинен виготовлятися протягом 7 робочих днів, в розмірі 1210 грн, "ви не отримаєте його раніше, ніж через 1 - 1,5 місяця", - чесно зізналася співробітниця центру.

паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбитки

Чиновниця уточнила, що це не пов'язано з роботою сервісного центру, а безпосередньо з завантаженістю комбінату "Україна", який друкує всі документи. При цьому ті, хто вирішить заплатити 957 грн за паспорт "у нетерміновому режимі" - отримає його не через "законні" 20 робочих днів, а не раніше ніж через 2,5 місяця.

Але навіть відсутність гарантій не зупиняє українців, охочих побачити Європу без віз з біометрією. За офіційними даними, з часу набуття чинності безвізового режиму вже 2,5 млн наших співгромадян отримали такі паспорти. І, схоже, навіть закінчення сезону літніх відпусток поки не зменшить наплив охочих отримати паспорт, а значить - і терміни оформлення документа не зменшаться.

паспорт, біометрія, безвіз, центр, паспортний центр, відбитки

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів
/-0,42023801803589-/ /-pc-/
Top