counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Квітня
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Скандал з маршрутником у Тернополі. Бойців АТО продовжують принижувати


Переглядів: 1074


Скандал з маршрутником у Тернополі. Бойців АТО продовжують принижувати

Водія автобуса в Тернополі, який днями відмовився перевозити бійця АТО за пільговим квитком, - звільнили, а перевізника попередили. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Інцидент стався на автовокзалі. Водій рейсового автобуса «Михайлівка - Тернопіль» відмовився везти учасника бойових дій Артема Комісарчука за пільговим квитком, придбаним напередодні в касі. Свій вчинок водій аргументував тим, що перевізник заборонив їм брати в салон пільговиків.

В адміністрації вокзалу, куди порадив звернутися водій, теж АТОвцю не допомогли і направили до облради. Колишній військовослужбовець звернувся до громадських активістів, які займаються справами воїнів АТО, після чого в Тернопільській ОДА все ж скликали спеціальний «круглий стіл».

Громадські ж активісти заявляють, що такі випадки не рідкість не тільки в їхній області, але й по всій Україні. Дуже часто відмовляються везти учасників бойових дій водії київських маршруток. Тут неодноразово виникали скандали. А іноді доходило навіть до побоїв.

Зокрема, в червні цього року водій одного з маршрутних таксі Києва напав на добровольця з ножем, розрізавши йому руку. У цьому випадку потерпілий заступився не за себе, а за пенсіонера, якого не хотіли провозити безкоштовно.

Атовці, маршрутка, проїзд, водій, пільга

Ще один випадок стався в березні цього року, коли водій у грубій формі відмовився перевозити учасника бойових дій, який надав посвідчення.

"Воно мені нах*й не треба. Герой України, чи що? Порошенку своє посвідчення показуй. Ще раз кажу - воно мені нах*й не треба", - процитувала водія очевидець інциденту, журналіст Катерина Гончарова


У переважній більшості випадків, які набирають розголосу, водіїв звільняють. Але це одиниці, і ситуація все одно не змінюється. Активісти заявляють, глобально питання не вирішується.

 

І це не дивно, адже за відмову перевозити безкоштовно пільговика перевізник або водій заплатить максимум 136 грн штрафу (8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

 

Крім того, юристи нагадують, що і обмеження кількості пільговиків, яких можна перевозити одночасно, законодавчо не передбачено. Тобто те, що перевізники встановлюють свої квоти на перевезення, також є свавіллям. А тому будь-яка відмова від перевезення пільгових категорій є незаконною.

 

Юристи радять, якщо водій відмовляється перевозити людину, яка має право на безкоштовний проїзд, потрібно викликати поліцію і скласти протокол про адміністративне правопорушення. Варто також записати номер автобуса чи маршрутки, час їхнього відправлення та скаржитися в органи місцевої влади, управління захисту прав споживачів.

 

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь день
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Вербна неділя у 2024 році: що можна і що не можна робити 28 квітня
Велике свято віруючі святкують за тиждень до початку Великодня У Вербну неділю існують не лише традиції, а й з....
більше матеріалів
/-0,35330700874329-/ /-pc-/
Top