counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Паркувальники продовжать працювати, а «Київтранспарксервіс» збанкрутує. Експерти критикують ініціативу Кличка


Переглядів: 98


Паркувальники продовжать працювати, а «Київтранспарксервіс» збанкрутує. Експерти критикують ініціативу Кличка

Рішення київської влади з 10 серпня позбутися паркувальників і зробити розрахунок за паркування безготівковим непродумане і найближчим часом не буде мати ефекту. Про це 4 серпня під час прес-конференції заявили представники громадських організацій.

Зокрема менеджер групи «Реанімаційний Пакет Реформ - Київ», член Антикорупційної ради при Київській міській голові Оксана Величко вважає, що з 10 серпня паркувальники не зникнуть з вулиць столиці, як обіцяв мер, а просто знімуть свої жилетки і будуть далі збирати гроші.

«Тому що вже давним-давно ніхто нічого не контролює. Люди знімуть свої жилетки і працюватимуть зі своїми старими клієнтами. Вони по 10 років на цих парковках працюють, а в комунальному підприємстві не було прийнято змінювати людей і кудись переставляти», - пояснила вона.

У той же час експерт групи «Реанімаційний Пакет Реформ - Київ», член Антикорупційної ради при Київській міській голові Михайло Серебряков упевнений, що своїм рішенням київська влада створила передумови для банкрутства комунального підприємства «Київтранспарксервіс».

«Процедура звільнення паркувальників не така вже проста. Профспілкову організацію потрібно попередити за 3 місяці, самих працівників - за 2 місяці. В іншому випадку ми будемо мати два негативні наслідки: або 3 місяці люди не працюватимуть і не даватимуть підприємству ніяких надходжень, що є для нього прямим збитком, або ми отримаємо три сотні свідомо гарантовано виграшних позовів до суду з дуже неприємними фінансовими наслідками для підприємства», - пояснив експерт.

Окрім того, з його слів, зараз паркувальники, знаючи про своє майбутнє звільнення, практично весь заробіток кладуть собі в кишеню, не віддаючи навіть декількох відсотків комунальному підприємству.

«Процес став, на жаль, абсолютно некерованим», - констатує Серебряков.

На його думку, до значного зменшення надходжень до бюджету «Київтранспарксервісу» від парковок призведе і те, що більшість водіїв, які після звільнення паркувальників, залишаться сам на сам зі своєю совістю щодо того, платити чи ні за паркомісце, як показує практика, обиратимуть другий варіант. А покарання за несплату в законі не передбачено.

Для того щоб новації київської влади були ефективними, потрібен законопроект, який запроваджує відповідальність водія за несплату за парковку. Але він прийнятий Верховною Радою тільки в першому читанні.

Однак менеджер групи «Реанімаційний Пакет Реформ - Київ», член Антикорупційної ради при Київській міській голові Оксана Величко вважає, що зараз місцева влада повинна шукати інвесторів, які б пропонували свої варіанти технічного впровадження безготівкової оплати за парковку.

«У всіх країнах ця проблема вирішена по-різному. Наприклад, у Москві не так багато терміналів для оплати, там є мобільне паркування, і всі користуються мобільними додатками. Є європейські країни, де через кожен крок стоять сучасні паркомати. Всі вони передбачають сплату карткою, а не як у нас, коли в наш паркомат ви можете всього 10 грн засунути. Якщо у вас є 100 грн - здачу вам ніхто не дасть, а карток він не приймає», - розповіла експерт.

Також, зі слів Величко, вже зараз потрібно детально продумувати систему контролю плати за парковку. Вищевказаний законопроект передбачає створення інспекторів з контролю за паркувальним простором, але не прописано, як будуть набиратися ці люди і кому підкорятимуться.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
більше матеріалів
/-0,27130913734436-/ /-pc-/
Top