counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

За 6 років кількість анорексичних чоловіків зросла на 70%


Переглядів: 91


За 6 років кількість анорексичних чоловіків зросла на 70%

Число дорослих чоловіків, яким поставили діагноз «розлад харчової поведінки», за останні шість років зросло на 70%. В цьому році вони зрівнялися за цим показником з жінками. Йдеться про такі психічні захворювання, як нервова анорексія, нервова булімія та інші розлади травлення.

Дані, зібрані Національною службою охорони здоров'я Великої Британії та проаналізовані The Guardian, показують, що число діагнозів у чоловіків, старше 19 років, зросло з 480 в 2010-2011 роках до 818 у період з квітня 2015 року по березень 2016 року.

Показники були трохи вищі для чоловіків старшого віку: 70% для вікової групи 41-60 років, 67% для віку 26-40 років і 63% серед 19-25-річних. Число жінок з подібним діагнозом віком 19-25 років збільшилося на 61%, а серед жінок середнього віку - на 76%.

Також використання стероїдів серед молоді збільшилося в чотири рази минулого року. Опитування, проведене в Міністерстві внутрішніх справ, показало, що найбільше анаболічні стероїди вживають молоді люди 16-24 років. В цілому, близько 19 тисяч чоловіків приймали цей препарат. Медичні експерти заявляють, що, в першу чергу, це пов'язано з тим, що все більше людей потрапляють під вплив популярної культури і соціальних мереж. Доктор Вільям Ріс Джонс з Королівського коледжу психіатрії сказав:

«Тиск на чоловіків різного віку зростає, вони відчувають необхідність займатися своїм тілом і часто це перетворюється на нав'язливу ідею, яка, в свою чергу, веде до розладу харчової поведінки. Нереалістичні образи чоловічого тіла, яких повно в засобах масової інформації, чинять психологічний тиск на вразливих людей».

Але найбільшою проблемою, на його думку, є те, що чоловіки рідко звертаються за допомогою в подібних питаннях. Лікарі вважають, що збільшення статистичних показників також можна вважати хорошим знаком, адже все більше чоловіків розпізнають у собі симптоми хвороби і звертаються за допомогою. Суспільство нарешті усвідомлює, що такі хвороби, як анорексія і булімія, вражають рівною мірою як жінок, так і чоловіків.

Благодійна організація по боротьбі з харчовими розладами «Beat» опублікувала заяву, в якій стверджує, що ранній діагноз і своєчасна лікарська допомога допомагають хворим уникнути стаціонарного лікування.

Дані, опубліковані минулого року, показали, що люди з порушеннями харчування в Англії можуть очікувати лікування до 182 днів. Пацієнти, які брали участь в опитуванні, заявили, що лікарі загальної практики часто не могли направити їх до фахівців. Половина всіх пацієнтів оцінила догляд за хворими як «поганий» і «дуже поганий», а 30% заявили, що їм взагалі не надали належної допомоги на прийомі.

Сем Томас, засновник благодійної організації «Чоловіки теж хворіють харчовими розладами», сказав: «Деякі служби просто не можуть записати до себе чоловіків. Один мій знайомий чекав багато місяців. У нього був серцевий напад, він дуже погано себе почуває, і він все ще не був прийнятий на лікування. Він перебуває у 7 різних списках очікування».

Дані показують, що чоловіки, як і раніше, становлять лише невелику частку від загального числа пацієнтів, спрямованих на лікування в стаціонар. 1098 пацієнтів чоловічої статі в 2015-16 роках у порівнянні з 12 054 пацієнтів жіночої статі. Найшвидший темп діагностування спостерігається серед підлітків 13-15 років за останні 6 років. Число діагнозів за цей період більш ніж подвоїлося - з 565 до 1383.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
більше матеріалів
/-0,44168591499329-/ /-pc-/
Top