counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Більшість українців розчаровані діяльністю політичних партій - опитування Демініціативи


Переглядів: 142


Більшість українців розчаровані діяльністю політичних партій - опитування Демініціативи

Українці не довіряють політичним партіям і політикам. Про це на прес-конференції заявив політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Сидорук, передає кореспондент АСН.

"Наші громадяни традиційно переконані, що діяльність українських партій не відповідає демократичним стандартам - в червні 2017 року таку думку висловили 74% (у серпні 2016 - 70%). Лише 14% вважають інакше", - заявив він.

Серед основних причин того, чому діяльність партій не відповідає демократичним стандартам, українці найчастіше згадували те, що партії відстоюють інтереси тільки своїх лідерів і фінансових спонсорів (45%), не мають реального зв'язку з громадянами (36,5%) і не дотримуються задекларованих цілей і обіцянок (35%).

Лише 29% українців знають, що з минулого року парламентські партії почали отримувати державне фінансування. У серпні 2016 - до початку фактичного розподілу бюджетних коштів між партіями - про це знали 21%.

Підтримка державного фінансування партій за минулий рік ще більше впала: з 16% у серпні 2016 року до 10% в червні 2017-го, при цьому трохи більше цю ідею підтримують в західному регіоні (14,5%).

У той же час більшість українців, як і раніше, вважають, що партії повинні отримувати фінансування від своїх лідерів і рядових членів (такі варіанти вибрали 49% і 48% опитаних). 37% вважають, що партії повинні фінансуватися їхніми прихильниками, 22% - бізнесом, 8% - державою.

Тільки 13% українців (17% серед виборців) готові виділяти кошти на користь партії, в якій вони будуть упевнені, що та відстоює їхні інтереси. Найбільше таких на Заході (17%) і Сході (16%), менше - на Півдні (9%) і в Центрі (11%). Середньомісячна сума такої підтримки склала 78 грн - менше за останні роки.

Загальнонаціональне опитування населення проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 у всіх регіонах України за винятком Криму і окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Опитування проводилося за фінансової підтримки програми «Матра» Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Для порівняння наведені результати опитування, які Фонд «Демократичні ініціативи» проводив в різні роки.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
більше матеріалів
/-0,30088806152344-/ /-pc-/
Top