counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Індія реалізує найбільшу податкову реформу за півстоліття. Чому її ринки порожні?


Переглядів: 128


Індія реалізує найбільшу податкову реформу за півстоліття. Чому її ринки порожні?

В Індії проводиться найбільша реформа оподаткування з моменту проголошення незалежності країни в 1947 році. Закон, прийнятий 1 липня, об'єднує більше 10 різних зборів в одному податку - на додану вартість.

Податок на додану вартість вперше був введений у Франції в 1954 році. Його суть у тому, що все навантаження по сплаті податку, по суті, перекладається на кінцевого споживача. При цьому споживач не завжди точно знає, скільки віддає державі, купуючи ту чи іншу річ або послугу, а продавці стають ніби податківцями на користь держави.

В Індії раніше податкова система була вкрай складною - у кожного штату, а їх 29, були свої збори і мита. Це не тільки ускладнювало оподаткування, а й створювало найрізноманітніші лазівки ухилення від податків. У той же час кожен штат міг знижувати свої збори і привертати до себе бізнес за рахунок меншого оподаткування з метою залучення інвестицій.

ПДВ в Індії повинен був зменшити масштаб ухилення від податків, спростити оподаткування, виключити можливість штатам підривати економіку сусідів і збільшити доходи бюджету всієї країни. Що ПДВ сприяє розвитку і росту економіки, доведено досвідом багатьох країн. Однак в Індії все пішло трохи не за планом.

«На місцях» це нововведення було сприйнято вкрай негативно. Найбільше протестують не великі гравці, а малий бізнес. Дрібні виробники і торговці заявляють, що введення в Індії ПДВ призведе до збільшення, падіння попиту і, в кінцевому підсумку, вдарить як по продажах, так і по кінцевих доходах продавців.

Прості індійці спочатку відреагували на податкову реформу досить позитивно, навіть публікували свої перші показники ПДВ в соціальних мережах. Позитивна реакція була недовгою, так як дрібні торговці і підприємці зіткнулися з труднощами у використанні нового програмного забезпечення і не змогли заповнити споживчі рахунки, деякі навіть робили це вручну.

Для того, щоб впоратися з сум'яттям, уряду довелося навіть проводити майстер-класи з нового оподаткування. Також були опубліковані рекламні оголошення в газетах, в яких порівнювалися нові ціни з урахуванням нового податку поруч зі старими цінами для наочності.

Торговці, особливо в маленьких містах, поки не можуть впоратися з величезною кількістю документів і з електронною системою, в якій вказано, які відсотки податків стягуються. Через це тисячі виробників перестали користуватися онлайн-магазинами для продажів своїх товарів.

Проте майже 20 з 29 індійських штатів скасували контрольно-пропускні пункти на своїх кордонах, де виконання податкових правил і перевірка товарів часто затримують доставки на кілька днів.

Також з позитиву - перевезення нелегальних товарів в Індії скоротилося, так як порушники не можуть довести наявність оплати ПДВ. Однак поки негативні наслідки переважають усе хороше - через те, що не всі штати перейшли на нову податкову систему, процвітають спекулянти, в той час як тисячі дрібних торговців просто закрили свої магазинчики і. наприклад, завжди галасливі торгові вулиці зараз абсолютно порожні.

До цього часу близько 60% економіки Індії працює в тіньовому секторі. Але чи ефективна нова система, покаже вересень, коли більшість компаній подадуть документи на повернення податків.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Енергетика людини: як дізнатися свій енергетичний потенціал
Кожна людина наділена своєю енергетикою Вона буває вроджена та отримана протягом життя
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
Грошова нумерологія: як розрахувати особистий код фінансового достатку
За допомогою нумерологічних розрахунків можна легко змінити життя на краще Простий розрахунок особистого коду ....
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
12 монет: грошовий ритуал на Молодий місяць
Молод вважається дуже сприятливим для залучення грошей часом Щоб все вийшло, ми пропонуємо вам скористатися ри....
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Симоронський ритуал на гроші, любов та удачу
Якщо ви хочете змінити своє життя до кращого, так швидше, час братися за техніку симорон Симоронський ритуал д....
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
більше матеріалів
/-0,43586802482605-/ /-pc-/
Top