counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Лендлорди і колекціонери квартир. Активісти склали рейтинг найбагатших і найбідніших депутатів Тернополя


Переглядів: 103


Лендлорди і колекціонери квартир.  Активісти склали рейтинг найбагатших і найбідніших депутатів Тернополя

Депутати Тернопільської міської ради виявилися цінителями не тільки елітної нерухомості, земельних гектарів, а й зарубіжних іномарок. Громадський рух ЧЕСНО проаналізував електронні декларації місцевих обранців і склав рейтинги багатіїв, будинків і власників найбільших статків.

У кого більше квартир

Зокрема серед колекціонерів будинків і квартир лідируючу позицію займає депутат від Блоку Петра Порошенка Юрій Смакоуз. Він і його сім'я володіють 65 різними об'єктами нерухомості, серед яких 12 квартир, одна з яких в Іспанії, торгово-складські приміщення, цех по розливу мінеральної води, 6 гаражів та інші приміщення.

Громадські активісти зазначають, що Смакоуз раніше керував і був власником будівельної компанії "Добробуд". Зараз цей бізнес очолює його брат, а сам депутат, "за збігом обставин", працює в комісії з питань містобудування.

Наступна в рейтингу - власниця найбільшої кількості квадратних метрів депутат від Радикальної партії Оксана Яциковська. Вона має майже 1,5 тис. кв. м нерухомості не тільки в Тернопільській області, а й у Львові та Івано-Франківської області - в Яремче.

Свободівець Володимир Стаюра, який займає третє місце в рейтингу - задекларував 906 кв. м нерухомості: 3 будинки, квартиру, бар, офіс і ще 2 нежитлових приміщення.

Активісти зазначають, що в минулому році депутат подарував партії 90 тис. грн у вигляді благодійного внеску, не вказавши цього в декларації. Відзначається, що ця сума становить 90% доходів Стаюри за 2016 рік. Сам депутат запевнив, що гроші взяв із сімейного бюджету, "оскільки дружина у нього теж непогано заробляє".

Чесно, депутати, тернопіль, міськрада, рейтинг, нерухомість, декларації, земельні ділянки, політика

У депутатів в пошані вантажівки

Крім нерухомості, захоплюються тернопільські місцеві обранці і автомобілями. Наприклад у лідера рейтингу автолюбителів депутата від Блоку Петра Порошенка Юрія Смакоуза їх 11, 10 з них - це вантажівки. Має депутат також легковик, 2 причепи і гусеничний бульдозер. Сам депутат запевняє, що вантажівки і машинами назвати складно, мовляв, "такі старі, що й не їздять уже".

Лідер фракції "Народний контроль" Володимир Бліхар, теж має вантажівки, але тільки дві. А ось його дружина володіє 2 легковими кросоверами - BMW X6, BMW X5. Останній дістався жінці майже даром, всього за 149 тис. грн, тоді як на ринку такий коштує близько 2 млн грн. До речі, вся нерухомість, яка вказана в декларації, теж належить дружині. Дешевизну автомобіля депутат пояснив тим, що купив його розібраним, щоб власноруч зібрати. Мовляв, хобі таке у нього.

Трійку лідерів-автолюбителів серед депутатів Тернопільської міськраді замикає представник від "Самопомочі" Віктор Генсерук. Він задекларував 4 легкових автомобілі.

  Чесно, депутати, тернопіль, міськрада, рейтинг, нерухомість, декларації, земельні ділянки, політика


Серед депутатів є справжні латифундисти

Кому елітні авто і нерухомість, а кому - земля найближче. Беззастережне лідерство за кількістю землі - у голови міської організації «Свобода», вже згаданого депутата Володимира Стаюри. Він задекларував 3 земельних ділянки площею близько 7,5 га. Запевняє, отримав землі у спадок від батьків.

На другому місці серед латифундистів депутат від Батьківщини Петро Поврозник. Загальна площа землеволодіння депутата - майже 6 га, які розділені на 6 ділянок. Земля належить дружині депутата, і нею, за словами Поврозніка, зараз користуються фермери.

2,1 га землі задекларувала депутат від "Радикальної партії" Оксана Яциковська, яка володіє 15 ділянками в Тернопільській, Івано-Франківській областях та у Львові.

.  Чесно, депутати, тернопіль, міськрада, рейтинг, нерухомість, декларації, земельні ділянки, політикаАле є серед тернопільських депутатів і офіційні жебраки. Троє місцевих обранців не задекларували жодного метра житлової площі. Серед них лідер фракції "Свобода" Назарій Редьква, свободівець Роман Торожнюк і лідер фракції "Батьківщина" Андрій Артимович. Всі вони проживають у будинках своїх ріднихЧесно, депутати, тернопіль, міськрада, рейтинг, нерухомість, декларації, земельні ділянки, політика

Проте варто відзначити, що, відповідно до закону, декларант зобов'язаний декларувати все нерухоме майно, яке є в його користуванні, навіть якщо воно належить третій особі. Так що вищевказані обранці можуть за такий хід поплатитися.

Якщо вартість майна, яке не вказав декларант, становить від 138 до 344 тис. грн - передбачено штраф від 17 до 42 500 гривень. Якщо вартість майна становить понад 344 500 грн - покаранням може бути штраф від 42,5 до 51 тис. грн, громадські роботи або позбавлення волі на 2 роки.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
Енергетична гімнастика: спосіб зберегти молодість та красу
У сучасне століття підвищених енерговитрат відновлювати енергетичний баланс важливо кожній людині Нескладний к....
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
більше матеріалів
/-0,26042699813843-/ /-pc-/
Top