counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Радник Трампа отримав від "Партії регіонів" $17 млн. А НАБУ нічого не знайшло на нього в Україні


Переглядів: 228


Радник Трампа отримав від Партії регіонів $17 млн. А НАБУ нічого не знайшло на нього в Україні

Колишній глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа - Пол Манафорт надав до Мін'юсту країни документи, з яких випливає, що він отримав $17 млн  ​​від Партії регіонів в 2012-2013 роках. Документи були подані в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів, їх оприлюднила газета Washington Post.

Манафорт визнав, що йому довелося в США зареєструватися іноземним агентом через консалтингову фірму в зв'язку з роботою на ПР, а в Америці відмова від реєстрації переслідується в кримінальному порядку. З документів з'ясувалося, що компанія Манафорта писала передвиборчу програму ПР, проводила стратегію виборчої кампанії, розробляла платформу партії, проводила міжнародне спостереження за виборами. Фірма укладала договори з в.о. голови Партії регіонів Володимиром Рибаком. Він же з 2012 по 2014 роки був спікером Верховної Ради України.

У поданих Мін'юсту США документах зазначається, що з $17 млн ​​на роботу опитувальних агентств і консультантів було витрачено понад $ 4млн. Ще $2,1 млн - на роз'їзди і подорожі.

Пол Манафорт, Віктор Янукович, Майкл Флінн, Дональд Трамп, Володимир Путін, чорна бухгалтерія, амбарний книга, Назар Холодницький, САП, НАБУ, Україна, США, Росія

У той же час 26 червня 2017 року голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю телеканалу ZIK заявив, що підписів Манафорта не було на жодній зі сторінок «амбарної книги» Партії регіонів, і у Національного антикорупційного бюро України немає доказів провини колишнього соратника Трампа. «Підписи Манафорта не було жодного разу, на жодній сторінці «амбарної книги», не було жодного підпису», - розповів Холодницький.

На уточнююче запитання, звідки тоді взялися звинувачення, голова САП заявив: «Це піар-технологія, розкрутили те, що слідство не довело, ще до того, як слідство почалося». Холодницький додав, що Манафорт не є суб'єктом, підслідним НАБУ. «За той час, поки справа перебувала у провадженні НАБУ, ми ніяких доказів причетності Манафорта не знайшли», - повідомив він.

Нагадаємо, в травні 2016 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак заявив, що передав НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників.

Йшлося про так звану чорну бухгалтерії ПР із загальними виплатами на суму близько $2 млрд. Про те, що Манафорту платили з «чорної каси» Партії регіонів, заявив у травні 2016 року і нардеп Сергій Лещенко. Він стверджував, що ПР оплачувала послуги Манафорта з використанням офшорних юрисдикцій і банків сумнівної репутації.

Уже в серпні 2016 року газета Тhe New York Times повідомила, що має дані НАБУ про те, що Манафорт міг отримати $12,7 млн ​​з України в період з 2007-го по 2012 роки. «Рукописні бухгалтерські книги показують $12,7 млн ​​прихованих грошових виплат, призначених Манафорту від проросійської політичної партії Януковича з 2007-го по 2012 рік», - розповіли журналісти.

Вони передали інформацію слідчих НАБУ, що виплати були частиною нелегальної системи поза бухгалтерських книг, в рамках яких спонсорувались посадові особи під час виборів. Представники НАБУ нібито розповіли американським журналістам, що Манафорт в документах згадується 22 рази протягом 5 років. Після цього НАБУ навіть публікувало фрагменти «чорної бухгалтерії» з ім'ям Манафорта.

Після цього в США вибухнув скандал, в результаті якого в серпні 2016 року Манафорт був змушений піти з передвиборного штабу Трампа.

У листопаді 2016 року видання Newsweek повідомило про таємну зустріч у Волгограді президента РФ Володимира Путіна з Януковичем-втікачем, під час якої лідер Кремля цікавився, чи є у останнього докази, що Пол Манафорт отримував платежі від Партії регіонів.

У березні 2017 року Генеральній прокуратурі України висловили бажання допитати Манафорта у справі про корупцію. «Україна за останні 2 роки 7 разів зверталася до влади США з проханням дозволити викликати на допит Пола Манафорта.

Листи ГПУ були спрямовані директору ФБР Джеймсу Комі і чиновникам Департаменту юстиції США. У Генеральній прокуратурі України повідомили, що американська влада ніяк не відреагували на їхнє прохання, не дивлячись на те, що, відповідно до договору про взаємну правову допомогу, обидві країни погодилися допомагати один одному», - відзначали в ГПУ.

Надалі стали з'являтися інші уривчасті відомості про діяльність Манафорта в Україні. Зокрема, з'ясувалося, що Манафорт вже після втечі Януковича в 2014 році отримав від співпраці з «Опозиційним блоком» не менше $1 млн. Мало того, після революції соратник Трампа 17 разів повертався в Україну і допомагав залишилися кандидатам Опоблоку пройти до Верховної Ради. Манафорт нібито особисто затверджував партійний список кандидатів у депутати ВР. Цю інформацію американському агентству Bloomberg передав Нестор Шуфрич.

Ще один цікавий факт розповів екс-заступник Манафорта Костянтин Килимник. За його словами, його шеф в своєму плані щодо розв'язання ситуації в Україні допускав повернення Януковича-втікача, якого повинні були поставити «керуючим» Донецькою і Луганською областями.

Американську ж публіку найбільше цікавила інформація, зібрана шпигунами з США, які з'ясували, що високопоставлені представники розвідки Росії і політики обговорювали способи впливу на Трампа через його радників - Пола Манафорта і Майкла Флінна. Вони обидва мали непрямі зв'язки з офіційними особами РФ, «які, швидше за все, були впевнені, що кожен з них може бути використаний для формування позиції Дональда Трампа щодо Російської Федерації».

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,3321168422699-/ /-pc-/
Top