counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

"Зарозумілий і небезпечний". Чому рейтинг Дональда Трампа в світі падає


Переглядів: 39


Зарозумілий і небезпечний. Чому рейтинг Дональда Трампа в світі падає

Більш ніж три чверті світового населення зневірилися в лідерських здібностях американського президента, а також в обраній ним політиці, пише видання The Guardian, посилаючись на дані опитувань, проведених Центром досліджень Pew. У європейських країнах, які традиційно вважалися союзниками США на світовій арені, рейтинг підтримки президента падає найшвидше.

У більшості країн рівень солідарності з американським президентом опустився нижче рівня Джорджа Буша 2004 року, коли він схвалив вторгнення в Ірак. Дві третини респондентів описують Трампа такими епітетами, як «зарозумілий і небезпечний».

Серед опитаних у 37 країнах 74% не віддають перевагу американському лідеру, і лише 22% вважають, що він прийме правильне рішення в разі міжнародної кризи. Для порівняння, в останні роки президентства Барака Обами в середньому 64% опитаних довіряли йому в світовій політиці.

При цьому, зниження популярності американського президента призводить до зниження популярності американських цінностей як таких. Лише 49% висловили позитивне бачення Америки, тоді як в 2015-2016 роках цей показник був 64%. Вперше в проведених дослідженнях навіть канадці показали низький рівень підтримки - всього 43%. У дослідженні сказано, що вони більше не сприймають Америку як «силу добра» у світі.

У Європейському союзі найбільш негативно налаштовані щодо нього Німеччина (62%), Іспанія (60%) і Нідерланди (59%). Всього 4 з 10 європейських країн позитивно налаштовані щодо Америки. Найбільш численна підтримка у нього в Польщі (73%), Угорщині (63%) та Італії (61%). Серед країн, що підтримують американського лідера, також опинилися Росія та Ізраїль.


Багато із започаткованих ним політичних заходів тотально засуджуються. Так, наприклад, вихід Америки з Паризької угоди схвалює лише 19% опитаних.

Прихильники Трампа на батьківщині вважають, що його політика не може виправдатися за кордоном, і, дійсно, його «домашнє» схвалення трохи зросло. Але тепер світові лідери усвідомили, що їхні виборчі кампанії більше не повинні будуватися на схвалення або не схвалені США.

Тим часом замість Трампа на передові позиції в рейтингу вийшла Ангела Меркель, до неї більшість респондентів схиляються, коли йдеться про світове лідерство. В середньому 60% жителів Європи їй довіряють. Що ж стосується Трампа, то всього 6% жителів Німеччини вважають його кваліфікованим, щоб займати пост президента.

Найменше поважають Дональда Трампа в Латинській Америці. Там показники його популярності складають лише 14%. Найсильніше погіршення відносин спостерігається з Мексикою, де за недовгий термін його президентства позитивне сприйняття Америки зменшилось з 66% до 30%.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
більше матеріалів
/-0,3581440448761-/ /-pc-/
Top