counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Як боротьба за екологію розділила США і залишила Трампа на самоті


Переглядів: 36


Як боротьба за екологію розділила США і залишила Трампа на самоті

У США сформований Кліматичний альянс для підтримки Паризької угоди. Керівники американських штатів, таких як Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон, створили в коаліцію, покликану і далі сприяти виконанню Паризької угоди. Пізніше до альянсу приєдналися губернатори штатів Міннесота, Вірджинія, Массачусетс, Вермонт, Гаваї і Коннектикут, пише Нью-Йорк Таймс.

Деякі з цих штатів уже беруть участь у міжнародних кліматичних угодах, але ця коаліція має на меті виконання приписаних Паризькою угодою норм, таких як зниження шкідливих викидів в атмосферу на 26-28%.

Поки не прийняті норми для кожного конкретного штату, але Каліфорнія, Нью-Йорк і Вашингтон разом відповідають за 10% всіх викидів парникових газів у країні.

Нагадаємо, що губернатор Каліфорнії раніше заявив про екологічний проект, що розробляється спільно з китайським урядом. Тим самим він намагається довести, що битва з кліматичними змінами не погіршить стан економіки штату.

Коаліція буде працювати паралельно з ініціативним проектом колишнього мера Нью-Йорка Майкла Блумберга. У проекті об'єдналися понад 30 мерів американських міст, понад 80 керівників ВНЗ і більше 100 представників бізнесу країни.

Міжнародні компанії, такі як Mars Inc, Hewlett-Packard, також підтримали ініціативу. Вони працюють над планом забезпечення цілей, визначених Паризькою угодою, і направлять його для розгляду в ООН, сподіваючись, що там їхню ініціативу розглянуть як доповнення до загальної декларації. Однак в ООН поки не впевнені, яким чином можна застосувати план, що розробляється, адже поки не існує механізму участі в угоді для учасників не-країн.

В інтерв'ю Майкл Блумберг заявив: «Ми будемо робити все те, що має робити Америка. Основна частина рішень, потрібних для підтримання угоди, ухвалюється керівниками місцевої влади та юридичними особами. І якщо всі вони об'єднаються в ухваленні цих рішень, то зможуть домогтися тих же результатів, що і при федеральному контролі».

У муніципальної влади у штатах достатньо повноважень, щоб ухвалювати відповідні рішення, включно зі створенням програм швидкісних перевезень та інших інфраструктурних проектів, такі як поліпшення системи очищення стічних вод.

Вашингтон, наприклад, виділяє субсидії на покупку електромобілів, а в столиці штату Юта Солт-Лейк-Сіті, де наслідки глобального потепління особливо помітні, буде здійснено повний перехід на відновлювану енергію до 2032 року.

Одним із зобов'язань Америки в рамках Паризької угоди було фінансування бюджету організації - $14 млн. Після демаршу Дональда Трампа фінансувати її нікому. Але благодійна організація, очолювана Блумбергом, пропонує відшкодувати цю суму протягом наступних двох років.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів
/-0,42874002456665-/ /-pc-/
Top