counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Володимир Фесенко
Володимир Фесенко

У судовій системі багато тих, хто зобов'язаний Лавриновичу, вони допомагатимуть йому


Справа екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича навряд чи буде доведено до кінцевого результату. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Такі ситуації завжди складаються по-різному. Хтось тікає з країни. Чому так багато дірок, зокрема на кордоні, що їм вдається втекти — ось у чому питання. Не всі ж тікають. Наприклад, Єфремов, він же залишився в Україні. Він фактично під домашнім арештом, але процедури тривають. Проблема в тому, чому всі ті, кого намагаються покарати, не доходять до в'язниці. Тут декілька причин. Перша — загальна — це корупція. Можна відкупитися або на стадії слідства, можна відкупитися на стадії судового рішення, там відпрацьована схема. Проблема в тому, що призначається така застава, яка під силу людині, яка повинна опинитися у в'язниці», — розповів Фесенко.

Політолог зазначив, що сума може бути досить великою — у декілька мільйонів гривень, але всі її платять.

«У мене підозри, що платили не лише офіційний заставу, але і платили ще неофіційно. Відпрацьована технологія, коли суди навіть зменшували заставу, теж не просто так, а за хабарі. Це технологія відкату. І це працює, на жаль. Ну і потім все-таки якщо треба бігти або людина хоче втекти, то платить вже, як я розумію, прикордонникам і, можливо, СБУ або тим правоохоронним органам, які спостерігають і можуть затримати під час перетину кордону», — розповів експерт.

Фесенко вважає: для того щоб система покарання винних запрацювала, необхідні серйозні кадрові зміни в судновій владі. Не лише формальні зміни, а й кадрове оновлення і в судах, і в прокуратурі, і в інших силових структурах.

«Якщо цього не буде, то, на жаль, тенденція, яка є нині, буде діяти й далі. Що стосується Лавриновича, то в судовій владі і в системі юстиції занадто багато людей, які чимось зобов'язані йому. Багато людей при ньому і завдяки йому призначалися на посади. Тому ці люди будуть йому допомагати не лише за гроші. Чи захоче тікати Лавринович — не знаю. Тут мотиви залежать від психології людини, якщо вона почуватиметься в безпеці і буде впевнена, що зможе нейтралізувати звинувачення проти себе, то вона може залишитися. На це запитання зможе відповісти тільки сам Лавринович», — коментує політолог.

На думку Фесенка, треба враховувати, що Лавринович дуже сильний юрист із величезним досвідом. Він сам написав багато законів, як і Портнов останнім часом. І вони знають, як повинні спрацювати ті закони, які вони писали, як їх використовувати. І в цьому сенсі Лавринович буде захищатися, знаючи ту зброю, яку проти нього використовуватимуть.

«Якщо буде велика політична воля, то можна буде Лавриновича посадити за грати, але враховуючи всі обставини, думаю, що пред'явити йому реальні звинувачення буде непросто. Такі люди, як Лавринович і Портнов, професійні юристи, вони страхуються. І не підставляються, щоб за умови зміни влади їх не притягли до відповідальності, як було, наприклад, з Луценком. Думаю, справа Лавриновича буде, але в його випадку буде дуже непросто довести її до кінцевого результату», — підсумував Фесенко.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 29



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів


/-0,31088781356812-/ /-pc-/
Top