counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

В'ячеслав Брюховецький
В'ячеслав Брюховецький

Не варто брати приклад з Росії у патріотичному вихованні


В Україні треба розробити свій власний курс патріотичного виховання для молоді, але не брати приклад із сусідньої Росії. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив український педагог і державний діяч, почесний президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» В'ячеслав Брюховецький.

«У нас уроків патріотичного виховання немає, але вся система освіти спрямована на патріотичне виховання. Я вважаю, що просто уроки патріотичного виховання, як за часів Радянського Союзу, не дають позитивного ефекту, принаймні видимого. І тому ми взяли інший курс — все, що у нас викладається, побудовано під таким кутом зору. Це значно ефективніше. Звичайно, проводимо на початку навчального року виступи відомих українців. А те, що робить Росія, вона це робила й раніше. Це фактично фашистська держава сьогодні. Це передбачає шовіністичну спрямованість такого виховання. Ми цього не робимо. Брати приклад із Росії не варто, це не доведе і її саму до добра», — розповів експерт.

Брюховецький зазначає, що нам треба шукати інші шляхи — цивілізованіші.

«Я за те, щоб були елементи патріотичного виховання. Але це не повинно бути нав'язливо, оскільки це викликає, особливо у молоді, відторгнення і зовсім іншу реакцію. Тут важливо, щоб база курсу була українською і тоді воно матиме свої результати. Я вважаю, що курс історії має бути в першу чергу справедливими. Треба писати про все, писати на догоду кон'юнктурі — це неправильно. Тому курси історії мають бути правдивими в міру того, що може дозволити собі історія. Треба писати про позитивне, там де воно є, і писати про негативне, де воно є. Як можна замовчувати жах під Верховною Радою 31 серпня? Але треба написати правдиво, чому це сталося, через що. Це сумна, але помітна віха нашої історії. Курс історії не повинен готуватися на кон'юнктуру моменту, це взагалі жахливо, що у нас за кожної зміни влади змінюється курс історії», — розповів експерт.

На думку Брюховецького, що стосується освіти на прифронтових територіях, то там головне спочатку зрозуміти, що саме є прифронтова територія. Це дуже складно і буде конкретно залежати від кожного населеного пункту і навіть від кожної окремої школи.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 31



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів


/-0,30315804481506-/ /-pc-/
Top