Експорт сільгосппродукції України в ЄС за дев'ять місяців 2016 року досягне 40% від загального обсягу. Про це на презентації нового проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні» 28 листопада заявила заступник керівника служби віце-прем'єр-міністра з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, передає кореспондент ASN.
«А за підсумками дев'яти місяців 2016 року частка експорту сільськогосподарського сектора в ЄС становить 30%, а в загальному обсязі нашого експорту цих товарів досягають 40%. Тому визначення цього напрямку як одного з політично важливих в рамках імплементації Угоди України з ЄС та ЗВТ з ЄС всіляко підтримується», - сказала вона.
При цьому голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа пояснив, що згідно з планом, Україна повинна повністю адаптувати своє законодавство до стандартів ЄС в частині виконання угоди про ЗВТ з ЄС до 2020 року.
«Але адаптація законодавства - це лише перше завдання. Друге завдання, щоб всі ці вимоги і стандарти виконувалися операторами ринку, щоб для них ці рекомендації в частині виконання законодавства ЄС стали «настільною книгою»... На даний момент ми з оптимізмом дивимося на перспективи побудови єдиного сектора харчових продуктів з ЄС», - вважає він.