Група вчених зі Сполучених Штатів знайшла ефективний спосіб зробити життя більш тривалим. Виявилося, що секрет довголіття зашифрований в кількості споживаної їжі.
Американські вчені виявили взаємозв'язок між кількістю споживаної їжі і тривалістю життя. Експерти на прикладах черв'яків, гризунів і шимпанзе теоретично довели здатність організмів реагувати на отриманий відсоток їжі.
Обмеження використання продуктів продовжує термін життєдіяльності організму, а значить розвантажувальний день один раз в тиждень необхідний кожному з нас. Цей висновок був зроблений фахівцями після перевірки своєї гіпотези на добровольцях.
Біологи визнали відкриття вчених «проривом» і бачать перспективи в розвитку даної теорії, яка вже в найближчому майбутньому може стати ключем до пошуку еліксиру довголіття.