Українці все частіше вживають м'ясо курки, яке замінює в їх раціоні інші види м'яса. Курятина продовжує залишатися найпривабливішою для громадян України за рахунок своєї доступності. Про це інформує прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», - передає Hyser.
В середині 2000-х років на курку в загальних обсягах споживання м'ясних продуктів припадала частка в 38%, а на свинину і яловичину 34% і 26% відповідно. Але останнім часом ситуація змінилася.
«У минулому році частка м'яса курки зросла до 47% – в основному за рахунок яловичини. Частка останньої в обсягах споживання м'яса зменшилася до 16% при раціональній нормі в 25%», - говорить Леонід Тулуш, заввідділом фінансово-кредитної та податкової політики інституту.
Експерти вважають, що зростання споживання курячого м'яса пов'язане з тим, що поголів'я домашньої птиці, в 2017 році не знизилося. Кількість птиці навпаки зросла на 4,7%, а обсяги вирощування інших сільськогосподарських тварин зменшилися.