counter
Архів Повернутись назад 29 Серпня 2017
29 Серпня
Події У польському Любліні жорстоко побили українського студента У Любліні (Польща) троє чоловіків і жінка, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, палицями з цвяхами побили студента з України за його національність. Про це інформує Польське радіо. Інцидент стався в ніч на неділю, 27 серпня, в Академмістечку Любліна. Нападники зачепили 25-річного студента Євгена, який заочно навчається на факультеті ветеринарної медицини. Спочатку зловмисники вимагали гроші, а коли з'ясувалося, що грошей у нього немає, то запитали, звідки він. Студент сказав, що він - поляк, який приїхав з України. Після цього молоду людину вдарили кулаком в обличчя і той впав. Тоді нападники запитали, чи хоче він, щоб його вдарили ще раз. Хлопець не зміг відповісти, тому що у нього була в роті кров. Його знову вдарили. У місцевій поліції розповіли, що один з нападників вже заарештований на три місяці. Це 39-річний місцевий житель, який раніше кілька років провів у в'язниці за злочини проти здоров'я і життя. Також у поліції встановили особу другого нападника.
Політика оформление ленты  ЗМІ опублікували фото російських ГРУшників, які готували переворот у Чорногорії Опубліковані в ЗМІ фото були зроблені в парку Белграда напередодні невдалого державного перевороту в Чорногорії і є, як стверджують прокурори, основною частиною доказів зв'язку путчистів з державними органами Росії. Фотографії опублікувала газета The Telegraph. На фото, отриманих європейськими спецслужбами, імовірно, два офіцери російського ГРУ, які стежать за чоловіком, найнятим для повалення уряду Чорногорії. Як стверджується, на знімках зображені Володимир Попов і Едуард Шишмаков. Цих співробітників ГРУ, як очікується, поряд з іншими 13 підозрюваними судитимуть за звинуваченням в організації путчу, а також спробі вбивства прем'єра Міло Джукановича. Попов і Шишмаков почали підготовку змови кілька місяців тому, відправившись в Сербію, щоб знайти відповідного організатора на місці. Там ГРУшники для своїх цілей найняли ветерана антизахідного руху Олександра Сінджеліча. На одному фото видно, як Шишмаков говорить з Сінджелічем.
Суспільство Сьогодні Горіховий Спас: традиції і заборони Сьогодні, 29 серпня, християни відзначають Горіховий Спас, ще його називають Хлібний Спас. Це третій Спас після медового і яблучного. До цього часу вже вистигають лісові горіхи і в самому розпалі збирання врожаю. Закінчується також Успенський піст, тому харчування урізноманітнюється. Третій Спас приурочений до річниці перенесення «Нерукотворного образу Спасителя» і зазвичай вважався напівсвятом, так як він іде після важливого свята Успіння Пресвятої Богородиці. В Горіховий Спас найголовніше, як і в дні великих релігійних свят, - відвідування богослужінь і молитва. За церковною традицією горіхи (ліщину, волоські горіхи), хліб і короваї з борошна першого врожаю в ці дні освячують. Господині заготовляють лікувальну горіхову настоянку, печуть хліб і різні борошняні вироби, в які додаються гриби, мак, родзинки і горіхи. В Горіховий Спас на стіл прийнято ставити хліб або іншу випічку з зерна нового врожаю. Прийнято вважати, що це принесе здоров'я членам сім'ї і достаток дому. Особливих заборон на Горіховий Спас немає, обмежень у їжі теж, так як до цього часу Успенський піст вже закінчується. Не можна сваритися, особливо з близькими, і бажати зла кому-небудь. Вважається, що неприємності, які побажаєш сьогодні, повернуться сторицею. На Третій Спас не можна відмовляти тим, хто потребує їжі.
Політика Порошенко до кінця вересня внесе в Раду кандидатуру на пост голови НБУ Президент Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради України кандидатуру на пост глави Нацбанку до кінця вересня 2017 року. Про це заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко в ефірі «5 каналу». «До кінця вересня президент Петро Порошенко внесе на розгляд Ради кандидатуру голови Національного банку України. Ця кандидатура вже є, дві людини. Банкіри», - сказала Луценко. На початку червня президент України порекомендували трьох кандидатів на посаду глави НБУ. Зокрема, громадська колегія ради регулятора порекомендувала йому висунути кандидатами на посаду глави Нацбанку главу ради Асоціації банків Станіслава Аржевітіна, главу ради НБУ Богдана Данилишина і голову громадської колегії ради Нацбанку Анатолія Гулея.
Політика Україна готується визнати РФ країною-агресором - Луценко Проект закону про реінтеграцію Донбасу законодавчо дозволить визнати РФ країною-агресором. Про це в ефірі «5 каналу» розповіла депутат Ірина Луценко, передає УНІАН. «Найважливіше, що введено, які новели введені в цьому проекті закону? В першу чергу, перший раз на законодавчому рівні буде введено поняття, що РФ є країною-агресором. Це важливо для нас і для наших партнерів. Ми вперше з цим визначилися, і це не означає, що ми оголошуємо війну Росії, що у нас іде війна, ні. Це країна-агресор. Тут чітко визначені міжнародні пункти, що дають нам можливість формулювати це», - говорить депутат. Крім цього, на підставі положень документа про реінтеграцію Донбасу наша країна зможе посилатися на ст. 51 Статуту ООН щодо самооборони. «Це означає, що Україна має право самооборонятися. Ще раз - не війна, а самооборона. Це для того, щоб МВФ давав нам кошти, це для інвесторів», - додала Луценко.
Події В аеропорту "Харків" затримали поліцейських, які вимагали гроші з іноземців У Харкові було оголошено підозру ще трьом співробітникам поліції, яких підозрюють у систематичному вимаганні хабарів з іноземців в аеропорту «Харків». Про це передає прес-служба місцевої прокуратури. Ще троє співробітників поліції в аеропорту «Харків» Слобідського відділу ГУ НП у Харківській області проходять тепер у справі про вимагання та отримання хабара (ст. 368 ч. 3 КК України). Як повідомляється, 31-річний старший сержант поліції, 41-річний майор і 38-річний підполковник разом із затриманими 17 серпня співробітники відділення поліції в харківському аеропорту організували схему систематичного вимагання, а також отримання коштів від іноземців. Правоохоронці вимагали та отримували від громадян Туреччини, які прилітали як туристи в місто, гроші за безперешкодний перетин кордону, а також перебування на українській території. У разі відмови обіцяли «проблеми» у вигляді поглиблених і тривалих оглядів.
Економіка Ціни на продукти в Україні зрівнялися з цінами в Польщі, Угорщині та Литві Ціни на продукти в Україні зрівнялися в європейськими, а в деяких випадках стали навіть вище цін в країнах ЄС. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Говорячи про ціни на курятину, Дорошенко зазначив, що ще на початку 2017 року ціни в Україні були трохи нижче, ніж у країнах Східної Європи. «Але вже з літа моніторинг цін в гіпер- і супермаркетах показує, що ми підійшли до цін Польщі, Угорщини, Литви та інших країн», - написав він. Експерт повідомив, що Кабмін України за останній рік зробив все для посилення ролі великого бізнесу, знімаючи всі існуючі бар'єри на споживчому ринку. Зокрема, за півроку держава виплатила птахівникам більше 50% всіх дотацій для сільгоспвиробників. «Найбільший виробник курятини отримав більше 40% всіх виплачених дотацій. І це не було несподіванкою, бо такий сценарій закладався в бюджеті 2017 року. А що ж з ціною на курятину? Вона постійно зростала протягом літа, і зараз кілограм філе коштує практично як кілограм свинини», - підкреслив Дорошенко. Нагадаємо, раніше Дорошенко повідомив, що до кінця року найбільше подорожчають хліб, м'ясо та овочі.
Кримінал На Осокорках у Києві чоловік з сокирою напав на сусіда На Осокорках у Києві чоловік схопився за сокиру і напав на свого сусіда в ході сварки. Про це інформує прес-служба столичної поліції. Правоохоронці прибули на місце інциденту, отримавши повідомлення, що біля приватного будинку в крові лежить чоловік. Постраждалого 50-річного місцевого жителя відразу доставили в лікарню. Поліцейським вдалося встановити, що в ході розпивання спиртних напоїв між сусідами стався конфлікт. Розлючений чоловік узяв сокиру і вдарив сусіда по голові. Покинувши жертву, з місця події злочинець зник. Співробітники поліції затримали його у дворі. Ним виявився 49-річний раніше судимий житель Києва. Він повністю визнав свою провину. Слідчим відділом Дарницького управління поліції було розпочато кримінальну справу за ст. 15 ч. 2, ст. 115 ч. 1 (замах на вбивство) КК України.
Економіка Куряче філе в Україні коштує дорожче, ніж в Естонії і Польщі - експерт Куряче філе в українському гіпермаркеті коштує дорожче, ніж Естонії та Польщі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Ціна філе в українському гіпермаркеті становить 103,1 грн за кілограм. У той же час в Естонії його можна купити за 94,6 грн, в Польщі - 96,5 грн, тобто дешевше ніж у нашій країні. У Румунії філе обійдеться в 108,3 грн, в Угорщині в 115,1 грн за кілограм», - підкреслив Дорошенко. Він також навів порівняння цін на грудку, крильця і ​​курятину в тушці. Так, на грудку в Україні найнижча ціна - 74,8 грн. У Литві кілограм цього м'яса обійдеться в 80 грн, у Румунії - 107,1 грн, в Естонії 115,3 грн, в Польщі - 158,7 грн. «Найдешевші крильця можна знайти в Польщі - 48,2 грн за кілограм. Далі йдуть Угорщина з ціною в 52,7 грн і Україна - 63 грн. Далі йдуть Литва - 73,8 грн, Румунія 78,2 грн і Естонія - 85,7 грн», - зазначив Дорошенко. Також, за його словами, найдешевшу курятину в тушці можна знайти в Польщі, де вона коштує 41,4 грн за кілограм. Далі йде Україна з ціною в 63,6 грн, в Естонії таке м'ясо вже обійдеться в 70,9 грн, Литві - 94,6 грн.
Події оформление ленты  Автобус зірвався з естакади в Єгипті: 14 загиблих, понад 40 постраждалих На трасі дорозі між Каїром і містом Бені-Суейф в Єгипті туристичний автобус зіткнувся з вантажівкою, після чого злетів на дорогу з естакади, розташованій під нею. Про це інформує місцеве агентство MENA, посилаючись на дані Міністерства охорони здоров'я країни. В результаті аварії 14 людей загинули, ще 42 постраждали. Всього на момент ДТП в салоні автобуса перебувало 62 людини. За інформацією агентства, троє постраждалих були госпіталізовані у відділення інтенсивної терапії. Серед поранених в аварії в Єгипті громадян України немає. Про це інформує прес-служба Департаменту консульської служби МЗС України. «За попередньою інформацією консула: українців немає серед постраждалих і загиблих під час ДТП в Бені-Суейф (Єгипет)», - сказано в повідомленні.
Політика оформление ленты  ЗМІ: У Миколаєві проводиться близько 100 обшуків у депутатів міськради У Миколаєві у вівторок, 29 серпня, вранці почалися масові обшуки у депутатів міськради і відомих підприємців у місті. Про це інформують «Новости-N», посилаючись на джерело в прокуратурі. «У Миколаєві загалом одночасно проводяться близько 90 обшуків, які санкціонував генпрокурор Юрій Луценко. Обшуки проводяться також у будівлі «Техноконтракту». Обшуки проводять співробітники СБУ і військової прокуратури. Санкції на їх проведення були видані Жовтневим райсудом Маріуполя за поданням слідчого прокуратури Миколаївської області», - сказано в повідомленні. Місцеве видання зазначає, що обшуки проходять у депутатів міськради від партії «Опозиційний блок». Виданню також вдалося з'ясувати, яка причина обшуків. «Їх підозрюють у «постачання зброї і наркотиків із зони АТО» - таке формулювання міститься в постанові суду», - йдеться в повідомленні.
Економіка Українці зіскочили з «голки» природного газу РФ, але підсіли на скраплений - Лещенко Завдяки системному наступу на українських газових трейдерів з боку СБУ та Міністерства економіки, ринок зрідженого газу почав перерозподілятися на користь кума президента РФ Віктора Медведчука і його компанії «Протон Енерджі». Про це на прес-конференції повідомив народний депутат Сергій Лещенко. Нардеп розповів, що з економії багато українців переходять на автогаз, ставлять собі на автомобіль спеціальне обладнання. Однак в кінці 2016 - початку 2017 року СБУ зажадала від Мінекономіки накласти санкції на газових трейдерів. За словами Лещенка, це призвело до того, що на 3,5 місяця зупинився весь цей бізнес. «Це був системний наступ з боку спецслужби, що закінчився тим, що на трейдерів були накладені санкції з боку Міністерства економіки. Це призвело до того, що ринок почав перерозподілятися на користь одного гравця. Цим гравцем є Віктор Медведчук та його компанія... «Протон Енерджі», - заявив Лещенко. Він уточнив, що компанія «Протон Енерджі» на сьогоднішні імпортує в Україну близько 40% скрапленого газу. «Чому вони зайняли цю частку ринку? Тому що це був процес, що складається з двох частин. Перша частина: зачистка ринку руками СБУ в кінці минулого і початку цього року. А друга частина - це вже на рівні Росії створення ексклюзивних умов для «Протон Енерджі», коли компанія «Роснефть» видала тільки їй права на імпорт газу в Україну, тобто фактично підсаджуючи українців на російську голку. Ми зіскочили з голки природного газу, тепер підсіли на голку скрапленого газу. І це робилося в системній роботі як з боку СБУ, так і з боку російської служби, яка займається експортом і технічним контролем», - додав Лещенко.
Здоров`я Вчені створили сенсаційний препарат від серцевих нападів і раку Знайдений новий препарат, який запобігає серцевим нападам і певним типам раку, зменшуючи запалення в організмі. На відміну від інших методів лікування, які, як правило, спрямовані на зниження рівня холестерину в крові, нові ліки - «канакінумаб» - борються із запальним процесом, повідомляє The Independent. Лікарі нещодавно виявили, що препарат знижує ризик серцевих нападів на 25%, а також удвічі зменшує розвиток раку і захищає від запальних захворювань, таких як подагра і артрит. Результати дослідження дуже важливі, адже часто серцеві напади викликані не високим холестерином, а хронічним запаленням. Запалення і його вплив на організм в останні роки привертають дедалі більшу увагу фахівців в галузі медицини. Як виявилося, воно може привести і до психічних захворювань, таких як деменція. Лікарі не вважають, що препарат запобігає розвитку нових видів раку, але рахують, що його використання може уповільнити зростання вже сформованих пухлин. Незважаючи на те, що результати дають вченим великі надії на лікування смертельних захворювань в майбутньому, зараз вони стурбовані наявністю побічних ефектів при використанні ліків. За словами лікарів, «канакінумаб» підвищив ризик смертельних інфекцій приблизно у 1 з 1000 пацієнтів, найбільш уразливими серед них виявилися літні люди і діабетики.
Економіка Ціна газу на заправках в Україні ніколи не буде колишньою - нардеп Ціна на скраплений газ на всіх заправках України з часом почне знижуватися, але ніколи не буде такою, як до кризи. Про це на прес-конференції повідомив народний депутат Сергій Лещенко. «На сьогоднішній день підскочили котирування на скраплений газ, на всіх заправках України цей газ коштує 16-17 грн. Звичайно, з часом ціна почне знижуватися, але це вже не буде зниження до того рівня, який був до початку цієї кризи. Тобто вона, звичайно, може скласти 14 грн, можливо 15 грн, але вже ніколи не буде 10 грн», - підкреслив парламентарій. За його словами, влада намагається переконати українців, що на підвищення ціни газу вплинули нібито якісь природні коливання. «Звичайно ні, тому що ринок не змінювався, коливання в світі не змінювалися, а ця криза виникла виключно в Україні і виключно через бажання конкретних корупціонерів і олігархів заробити на українських громадянах», - заявив Лещенко.
Політика Гонтаревій можуть висунути нові звинувачення Колишній голові Нацбанку України Валерії Гонтаревій можуть висунути нові звинувачення за фактами незаконної діяльності на посту керівника регулятора. Про це повідомляє прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає УНН. За його словами, мова йде про знецінення української гривні, а також розпродаж активів ліквідованих банків практично за безцінь. «У нас є достатньо серйозні деталі, які надходять як від вкладників, так і від аналітиків. Я теж їх долучатиму до кримінального провадження », - повідомив він. Куценко пояснив також, що коливання курсу гривні з 11 до 30 за долар може кваліфікуватися як зловживання службовим становищем, так як Нацбанк відповідає за стабільність національної валюти. Слідство також не виключає, що знецінення гривні сталося для збагачення певних груп.
Події оформление ленты  У справі про викрадення Гриба в Білорусі з'явилися нові факти Журналісти ТСН через соцмережі змогли відшукати 17-річну росіянку з Сочі, яка розповіла, що ФСБ її саму звинувачує в «терористичній діяльності», пресує та змусила призначити зустріч Павлу Грибу в Білорусі. По суті, вона, як і громадянин України, є фігурантом однієї і тієї ж вигаданої справи. «Було все підлаштовано. Мене шантажем туди направили», - каже дівчина, додавши, що не може говорити про деталі, так як підписала «папір про нерозголошення». Швидше за все, вони потрапили «під приціл» ФСБ РФ, коли обговорювали в соціальних мережах тему агресії РФ на сході України. Дівчина це підтвердила побічно. Нагадаємо, 24 серпня Павло Гриб поїхав на зустріч зі своєю знайомою в Гомель і зник. Вирушивши на пошуки молодої людини, його батько встановив, що Павло перебував у розшуку за тероризм по лінії ФСБ. Інформацію про затримання громадянина України в поліції Білорусі не підтвердили. Український консул у Мінську повідомив, що Павла Гриба серед затриманих у СІЗО Білорусі немає.
Політика Споживання газу скоротилося на 7,2 млрд м3 за два опалювальні сезони За два опалювальні сезони споживання газу вдалося скоротити на 7,2 млрд куб м. Про це на прес-конференції заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає кореспондент АСН. "За перші два опалювальні сезони, за результатами прийняття нормативно-правових актів, як стимулюючого, так і регуляторного характеру, нам вдалося за трьома категоріями споживачів: теплокомуненерго, бюджетна сфера та населення, - зменшити споживання природного газу на 7,2 млрд куб м газу. І це дані без АРК і двох регіонів, які, на жаль, перебувають у стані війни", - заявив він. З його слів, ці результати були досягнуті не тільки за рахунок "теплих кредитів", а й за рахунок стимулювання енергозбереження. Він також нагадав, що програма "теплих кредитів" починалася з компенсації 20% вартості встановлення не газових котлів. "Крім компенсації на встановлення котлів, сьогодні ми забезпечуємо 35% компенсації для утеплення індивідуальних будинків, від 40-70% - для ОСББ... Ця програма є драйвером економічного розвитку. В цілому, 30 тис. сімей скористалися цією програмою і уряд компенсував до 2 млрд грн в рамках цієї програми", - підкреслив він.
Політика Меркель натякнула, чому РФ вигідно дотримуватися перемир'я Канцлер Німеччини Ангела Меркель нагадала, що санкції проти Кермля були введені через ситуацію в Донбасі. Про це вона повідомила під час прес-конференції, передає Bild. «Санкції щодо РФ будуть зняті, коли в них не буде більше необхідності. Ми знайдемо розв'язання конфлікту на Донбасі в рамках нормандського формату», - повідомила Ангела Меркель. За її словами, економічні санкції були введені через ситуацію на Донбасі на територіях, які не підконтрольні Києву. Санкції проти РФ вводилися США, ЄС і деякими іншими країнами (Японією, Канадою, Австралією, Норвегією тощо) в кілька етапів в 2014 році. Після анексії Криму ЄС і США ввели персональні санкції проти політиків та інших громадян РФ і України, які були відповідальні за підрив територіальної цілісності країни. Вона додала, що РФ повинна почати виконувати умови Мінських угод і змусити підконтрольних їй бойовиків дотримуватися перемир'я.
Події На Рівненщині чоловік захворів на ботулізм після вживання домашньої тушонки У Рівненській області знову зафіксований випадок ботулізму - цього разу захворів 56-річний чоловік із с. Люхча. Ботулізм стався після вживання домашньої консерви (тушонки зі свинини). Про це повідомила прес-служба ГУ Держпродспоживслужби. «Потерпілий звернувся до лікарів на п'ятий день після вживання консерви, коли у нього після розладів шлунково-кишкового тракту (ШКТ) відбулося погіршення зору. Ботулізм був підтверджений лабораторно», - сказано в повідомленні. Хворий був госпіталізований в інфекційне відділення місцевої лікарні, де йому призначили відповідне лікування, а також введений ботуліністичний антитоксин. Консерви з свинини вживали ще два члена сім'ї, стан яких на даний момент задовільний, у них відсутні симптоми отруєння. Фахівці нагадали, що домашню консерву потрібно прогрівати перед вживанням не менше 10 хвилин.
Політика АМКУ проведе розслідування зростання ціни на автомобільний газ АМКУ проведе розслідування зростання вартості автомобільного газу. Про це передає видання enkorr за підсумками наради прем'єра Володимира Гройсмана з представниками галузевих асоціацій, а також компаній-операторів ринку скрапленого газу. «За підсумками наради Міненергетики та вугільної промисловості було доручено провести аналіз оптових постачальників ЗВГ (зріджений вуглеводний газ) на предмет узгоджених дій. Крім цього, своє розслідування ситуації зростання цін проведе і АМКУ», - передає видання. Голова АМКУ Юрій Терентьєв повідомив, що попередній аналіз ринку ознак змови не виявив, але необхідно глибоке дослідження. Гройсман доручив також віце-прем'єру Володимиру Кістіону забезпечити безперебійну роботу «Укрзалізниці», митниці та НБУ з обслуговування зовнішньоекономічних контрактів.
Економіка У 2017 році ціни на продовольство в Україні аномально росли Ціни на продовольство в Україні за 2017 рік зростали аномально. Про це на прес-конференції заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передає кореспондент АСН. "У поточному році ми спостерігаємо аномалію, коли ціни на продовольство за літо не знизилися. Овочі хоч і подешевшали, але незначно", - заявив він. На думку економіста, це пов'язано з тим, що з 1 січня 2017 року скасували пільги з повернення ПДВ для аграріїв. "Це увійшло в ціну на аграрну продукцію. Тому в цьому році, в першу чергу, подорожчала молочна продукція на 30-40% з початку року. А розмір дотацій для аграріїв в 6 млрд грн, основна частина яких пішла на виробництво соняшникової олії, це дуже невелика сума", - сказав він. Також, за його оцінками, подорожчання м'яса птиці та інших продуктів викликано підвищенням мінімальної зарплати. "Все це призвело до зростання собівартості продуктів", - додав він. Також Охрыменко прогнозує подальше підвищення цін. "Буде дорожчати зерно. Відповідно зростуть ціни на тваринницьку продукцію. Тобто свинина і яловичина подорожчають ще більше".
Економіка Експерт анонсував нове подорожчання продуктів харчування Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін заявив, що продукти харчування восени дорожчатимуть. Про це він сказав на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Споживчий кошик України вперше був створений у 2000 році. Він тривалий час не змінювався. Минулого року він був переглянутий, осучаснений, хоча були збережені всі ті ж старі розрахункові підстави", - заявив він. Тенденція коливання цін в Україні така, що навіть у серпні 2017 року вони не знизилися. "Не дивлячись на те, що в попередні роки спостерігалася тенденція зниження цін на продовольчі товари", - додав він. За його словами, навіть яйця в серпні подорожчали на 50%. "Хоча в попередні місяці ціни на яйця падали на 15%. Тобто ми бачимо "цінові гойдалки" на певну групу товарів, що підтверджує наявність на ринку монопольної змови. Хоча ми неодноразово звертали увагу АМК на цю ситуацію", - зазначив експерт. За його прогнозами, з початком осені продукти харчування дорожчатимуть. "З початком осені курс гривні традиційно падає. Тому у вартість продуктів буде закладена девальвація. У першу чергу подорожчають імпортні продукти, це рис і риба", - упевнений він.
Суспільство Україна потонула у смітті: влада з 2018 року вимагатиме починати сортування відходів Влада України вже з 1 січня 2018 року має намір зобов'язати громадян країни сортувати сміття відповідно до закону «Про відходи». Уже зараз в Києві почали встановлювати експериментальні контейнери для сортування сміття. Поки ще не вирішено, якою повинна бути послідовність і перелік операцій зі сміттям, однак Кабмін вже збирається посилити відповідальність за порушення при поводженні з твердими побутовими відходами. Як раніше заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, уряд чинитиме тиск на місцеву владу для прискорення вирішення проблеми утилізації ТПВ. Він уточнив, що місцева влада має достатню кількість коштів, щоб справлятися з цими проблемами. Звалища в Україні В Україні лише офіційні звалища займають 43 тисячі квадратних кілометрів, що можна порівняти за площею з Данією.В країні існує 6 тисяч полігонів і вже більше 200 тисяч стихійних звалищ. Найчастіше сміття залишають просто в лісі, на березі річок, уздовж трас. При цьому в Україні щорічно з'являється 360 млн т відходів, з них близько 13 млн т твердих побутових відходів. Кожен громадянин України додає кожен день мінімум 1 кг сміття. Протягом майже всього періоду незалежності України влада не розібралися з питанням утилізації сміття, не прийняли жодного документа, який би визначав комплексний підхід у цій справі. У країні продовжують ховати відходи на полігонах і звалищах без сортування, через що щорічно втрачаються величезні обсяги вторинної сировини. Адже приблизно 40% сміття - це цінні і корисні вторинні ресурси - скло, папір і полімери. Минулого року в Україні переробили лише 5,8% відходів, з яких 2,71% (1,3 млн куб. м) спалили, 0,003% компостувати. Таким чином понад 94% вивезли на звалища, більшість з яких перевантажені і не відповідають жодним екологічним нормам. Останні «сміттєві» скандали Всім українцям відома катастрофа з вивезенням сміття у Львові, яка тягнеться вже рік. Почалося все з пожежі і обвалу ґрунту на переповненому Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова. В результаті гасіння пожежі там загинули рятувальники, звалище терміново закрили і Львів зіткнувся з проблемою утилізації побутових відходів. Місто буквально потонуло у смітті, який нікуди було вивозити. Щоб якось вирішити ситуацію, місцева влада почала вивозити міське сміття в інші області, часто вантажівки зі сміттям розвантажувалися просто в лісосмугах, посадках, біля сіл, у полях. Це відбувалося по всій країні, а мер Львова Андрій Садовий звинувачував у тому, що відбувається, не себе, а все керівництво України. Тільки в серпні цього року більш-менш налагодилося вивезення сміття. Але немає лиха без добра. На початку серпня у Львові офіційно почали сортувати сміття, на всіх майданчиках для збору відходів перевізники встановили спеціальні контейнери з наклейками. Ситуація зі сміттям в Херсоні ризикує повторити події у Львові. Місцеве звалище переповнене, фірма, яка займалася вивезенням сміття, у травні цього року вже відмовлялася приймати відходи. На звалищі регулярно стаються пожежі, останню з яких гасили всю ніч з 4 на 5 серпня. Полігон функціонує в Херсоні з 1968 року, термін його експлуатації, за документами, завершився 1 січня 2017 року. Саму проблему в Херсонській мерії замовчують і навіть не намагаються вирішувати. Питання піднімають тільки екологи та міські активісти, які нагадують, що звалище є екологічною бомбою, враховуючи, що вода зі звалища потрапляє в міський водопровід. У липні цього року стався скандал і зі звалищем у Дніпре. Вранці 13 липня місцеві активісти блокували сміттєвий полігон, люди стали «живим шлагбаумом», перегородивши в'їзд вантажівкам, які планували вивантажитися на полігоні. Жителі міста підозрювали, що на полігон вивозили промислові відходи різних класів небезпеки і вимагали провести дослідження ТПВ. За словами жителів міста, звалище продукує жахливий запах, регулярно спалахує і застилає навколишню територію димом. Сміття на полігон «Екологія України» звозиться з лівого берега Дніпра, Новомосковська, а також селищ Вільне, Черкаське, Гвардійське, Піщанка, Меліоративне. Сортування сміття в різних країнах світу Швеція. У цій країні тільки 7% відходів відправляють на смітник, решту переробляють і знову використовують.Розділення сміття у Швеції почалося тільки в кінці ХХ століття, набагато пізніше, ніж в інших європейських країнах. Однак саме шведи домоглися у цій справі великих успіхів. Сортувати сміття шведів привчають з дитинства. У садочках розповідають про категорії сміття, про те, що різні матеріали потрібно відокремити один від одного і помістити кожен у свій контейнер. Крім різнокольорових сміттєвих контейнерів, по всій країні стоять автомати, де можна здати пляшку або бляшанку і отримати за це гроші. Мало того, біля апарату завжди є урна для порожніх пакетів, в яких була принесена тара, і раковина, щоб потім помити руки. У Швеції заборонено викидати старі меблі, побутову техніку, будівельні відходи в прибудинкові контейнери, їх слід відвозити в спеціальні пункти прийому. Сміття скрізь приймають безкоштовно, а місця збору розташовані в кроковій доступності - один пункт на 10-15 тисяч жителів. Окремо існують екостанції, які приймають у населення небезпечне сміття: хімікати, фарби, лаки, батарейки, аерозольні балончики, люмінесцентні лампи. У будь-яку шведську аптеку можна здати прострочені ліки. Вивіз різних сортів сміття проводиться в різні дні тижня, щоранку шведи просто виносять черговий контейнер. Німеччина. Німці дотримуються суворих правил сортування перед тим, як викинути побутове сміття. У кожному німецькому будинку є кілька персональних сміттєвих баків, яких може бути від 3 до 8. Всі контейнери розрізняються між собою за кольором. Скидання різного виду відходів в один бак суворо заборонено. Категорії, на які поділяється побутове сміття в Німеччині: скло, пластик, папір та картон, харчові відходи. Ще одним видом побутового сміття можна назвати старі меблі і побутову техніку. У Німеччині старі речі акуратно виставляють у встановлених місцях, звідки їх забирають працівники сміттєвих підприємства. Але до приїзду комунальників будь-яку річ безкоштовно можуть забрати собі малозабезпечені жителі. А щоб було ясно, робочий прилад чи зіпсований, у нього або відрізають шнур, або залишають. Існує також поняття «загальне сміття» - те, яке не вписується в жодну з перерахованих вище категорій. Для вивезення цього сміття існує окремий день. На міських вулицях установлюються спеціальні контейнери, в яких є відсіки для різноманітних категорій відходів. Польща. З липня 2017 року в Польщі діють нові правила сортування сміття. Поляки складають відходи в 4 окремих яскравих контейнери різних кольорів: синій, жовтий, зелений або коричневий. Так, сміттєвий контейнер жовтого кольору призначений для металу і пластикових виробів. Сюди поляки кладуть пластикові пляшки, упаковки, кришечки, пакети з-під молока і соку, поліетиленові пакети, алюмінієві банки з-під напоїв, консервів, алюмінієву фольгу, металеві кришки і ковпачки, кольорові метали, пластикові іграшки. Синій сміттєвий контейнер призначений тільки під паперові відходи: картон, каталоги, газети і журнали, офісні та шкільні паперові відходи, книги, обгортковий папір. Однак сюди категорично не можна викидати паперові рушники та гігієнічні серветки, лаковані або покриті фольгою паперові вироби, картонні упаковки з-під молока і соку, упаковки з-під будівельних матеріалів, шпалери, дитячі підгузники. Зелений сміттєвий контейнер - туди кладуть скло і будь-які вироби з нього. Однак сюди категорично не підходять відходи з кераміки, фарфору, кришталю, фаянсу, лампи, монітори, термометри і шприци. Коричневий сміттєвий контейнер призначений для харчових та інших біовідходів. Сюди викидають не тільки залишки їжі або лушпиння, а й скошену траву, гілки дерев та кущів, тирсу, кору, листя і квітки. Не можна сюди кидати кістки тварин, відходи тваринництва, золу, камені і сміття з землею, плити МДФ і ДСП.
Політика Російський письменник Прилєпін втік від бойовиків "ДНР" Російський письменник Захар Прилєпін, який воював на боці "ДНР", виїхав з окупованого Донбасу. Про це повідомив пособник терористів Олександр Жучковський на своїй сторінці в соціальній мережі Telegram. За його інформацією, Прилєпін кинув своїх підопічних (письменник займав "посаду заступника командира батальйону по роботі з особовим складом" терористичної організації "ДНР") через провал псевдопроекту "Малоросія". "Складнощі у Прилєпіна виникли після "презентації" "Малоросії", бо він був головним ініціатором цієї ідеї, неузгодженої з Кремлем", - написав він. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив про "заснування" нової держави "Малоросія". У відповідь так званий голова народної ради терористичної організації "ЛНР" Володимир Дегтяренко спростував участь "офіційних представників ЛНР" в новоутворенні, яке анонсував глава бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко.
Кримінал оформление ленты  У Києві п'яний чоловік з ножем напав на охоронця лікарні У Солом'янському районі Києва п'яний чоловік напав з ножем на охоронця медичного закладу, який розташований на вулиці Антонова. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. "Сьогодні вранці 31-річний киянин, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, накинувся з ножем на охоронця медичного закладу, проте той встиг забігти у приміщення і натиснути на тривожну кнопку. Через кілька хвилин на місце прибула поліція охорони", - йдеться в повідомленні. Правоохоронці затримали чоловіка і під час обшуку у нього вилучили ніж і, ймовірно, вкрадену автомагнітолу. Затриманий не зміг пояснити поліції причини нападу. Як повідомляється, чоловіка затримали і доставили до територіального управління поліції. За фактом порушено справу за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Злочинцеві загрожує до п'яти років позбавлення волі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на проспекті Леся Курбаса в Києві невідомий напав з ножем на 18-річну дівчину.
Економіка В Україні різко піднялася ціна на м'ясо Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко повідомив, що в Україні піднялися ціна на м'ясні продукти. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "У 2017 році ми спостерігали виключно негативні чинники, які призвели до зростання цін на продукти харчування. Все що могло вирости в ціні - зросло. Якщо минулого року інфляція склала 12%, то на поточний рік закладено інфляцію на рівні всього 8%. Однак це офіційні цифри. І очевидно, що в реальності ціни в 2017 році зростуть не менше, ніж на 12% в середньому", - заявив він. За його словами, вартість яловичини за поточний рік (серпень 17 к серпня 16 року) вже виросла на 31%, свинина - на 44%, молочні продукти - 31-37%, картопля - 47%, капуста подорожчала на 50%. "Ситуація досить сумна", - констатував він. За його оцінками, в Україні ціни на продукти харчування поточного року досягли європейських відміток. А в деяких випадках навіть перевищили їх. "Так, за серпень ціна на курятину в Україні перевищила вартість цього ж продукту в Центральный Європі. У березні 2017 року продукти з курятини в Україні були дешевші, але в серпні, не дивлячись на всі дотації з бюджету, вартість курятини зросла. Бройлер в тій же Польщі коштує 41 грн за кг, а в Україні - 63 грн. Філе курятини в Польщі і Естонії коштує 90 грн, а в Україні - більше 100 грн. Ми вже наблизилися до межі нашої купівельної спроможності. Далі ми будемо їсти або імпортні продукти харчування , або ж стимулювати через дотації споживання українського продукту", - додав він.
Кримінал Результати обшуків у Миколаєві: затримано банду "Мультика" Генеральна прокуратура України і Головне управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю провели в Миколаєві спецоперацію, в результаті були затримані 5 учасників організованого злочинного угруповання. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Генпрокурор повідомив, що серед затриманих - лідер злочинної організації Тітов, відомий у кримінальному середовищі на прізвисько "Мультик". "Ці особи підозрюються у створенні злочинної організації, яка впродовж 2008-2017 рр. займалася погрозами вбивством, позбавленням волі людей, рекетом, рейдерством, викрадення, присвоєнням майна і державних коштів", - написав він. Крім того, Луценко поінформував, що злочинці впливали на місцеві політичні партії. Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що в Миколаєві проводиться близько 100 обшуків у депутатів міськради. Пізніше повідомлялося, що обшуки в Миколаєві проводяться в рамках справ про заволодіння бюджетними коштами, рейдерство, погрози вбивством.
Кримінал Шуфрич-молодший, який збив чоловіка на переході в Києві, отримав підозру Син народного депутата Нестора Шуфрича Нестор-молодший, отримав від слідчого офіційне підозру за те, що на пішохідному переході збив чоловіка. Про це написала прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Тільки що, за погодженням з прокуратурою Києва, слідчий СУ ГУ НП України в Києві оголосив підозру 23-річному Нестору Шуфричу, який скоїв ДТП на вул. Шота Руставелі, в результаті якої травмований пішохід", - написала вона. За інформацією прес-секретаря прокуратури Києва Надії Максимець, прокуратура проситиме у Шевченківського райсуду столиці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для винуватця аварії. Раніше ми повідомляли, що син депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича на чужому Bentley в центрі Києва збив 31-річного чоловіка.
Кримінал На Закарпатті двоє п'яних юнаків напали на прикордонників на посту У населеному пункті Богдан Рахівського району Закарпатської області двоє невідомих п'яних юнаків напали на двох військовослужбовців прикордонного наряду Мукачівського загону, коли останні були на посту. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. Інцидент стався в ніч на 29 серпня. "Один з хлопців завдав вартовому кордону палицею удару по шиї. Для припинення сутички прикордонникам довелося здійснити п'ять попереджувальних пострілів угору з пристрою для відстрілу гумовими кулями", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що нападників затримали і доставили до прикордонного підрозділу. Розслідування триває. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чернігівській області двоє прикордонників врятували місцевого жителя, на якого напав скажений вовк. Пригода сталася в одному із сіл, де проживають прикордонники.
Суспільство оформление ленты  Прилєпін став «Отлєпіним»: письменник-бойовик поїхав з «ДНР» Соцмережі сміються над російським письменником Захаром Прилєпіним, який навоювався на боці терористів так званої «ДНР», зібрав речі і поїхав з окупованого Донбасу назад у Росію. Про від'їзд письменника повідомив пособник терористів Олександр Жучковський у Telegram. Жучковський написав, що Прилєпін кинув своїх підопічних через провал псевдопроекту «Малоросія», про створення якої в середині липня цього року заявив ватажок терористів «ДНР» Олександр Захарченко. Пізніше відомий російський публіцист Олександр Невзоров повідомив, що автором створення «Малоросії» був не стільки ватажок «ДНР», а письменник-бойовик Прилєпін. «Складнощі у Прилєпіна виникли після «презентації» «Малоросії», бо він був головним ініціатором цієї ідеї, неузгодженої з Кремлем», - написав Жучковський. Прилєпін поспішив спростувати заяву Жучковського, назвавши останнього "дурнем". Він повідомив, що лише перебуває у відпустці і не на території «ДНР». Бойовик також стверджує, що ніколи не працював на Кремль. «Я ніколи не працював ні на одну вежу Кремля, мене ніхто не може звільнити, мені нічого не можна заборонити робити, я вільна людина у вільній країні, що працює, як і працював, на вільну Донецьку республіку», - написав він. Як відомо, Прилєпін почав свій шлях в окупованій частині України в жовтні 2016 року, коли став «заступником командира батальйону по роботі з особовим складом». Тоді він заявив, що кінцевою метою війни на Донбасі є Київ. «Київ - це кінцева мета. Ми приховувати не будемо. ...Київ - «російське місто». Наше діло маленьке, нагорі вирішать», - додав письменник. Кипуча «діяльність» письменника не залишилася непоміченою і в лютому 2017 року СБУ порушила кримінальну справу проти Прилєпіна за участь у терористичній організації і фінансування тероризму. Сам письменник повідомляв, що через нього російський кінорежисер Володимир Меньшов передав на потреби терористів ноутбук і 1 мільйон рублів. Користувачі соцмереж висміяли «хороброго героя», який замишляв взяття Києва. Його назвали «Отлєпіним» письменником-терористом. Один з користувачів висловив думку, що після втечі Прилєпін почне «героїчні саги строчити, як вони з Захером, взявши Париж, трохи Лондон не взяли. Просто човнів не виявилося під рукою». У свою чергу відомий блогер Максим Горюнов на своїй сторінці в Facebook написав, що в падінні Прилєпіна винні самі читачі. «Якби ви справді були такими культурними, як заявляєте про себе, ви б регулярно відвідували театри і читали товсті романи. Це означає, що у Прилєпіна і Сєрєбрєннікова були б гонорари, сумісні з життям. Вони були б незалежні від Левіафана і могли б дозволити собі моральну поведінку. Крім того, якби ви, дорогі читачі, були культурними, ви б вказали Прилєпіну на слабкі місця в його романах. Слухаючи вас, він би ріс над собою і не писав ту нісенітницю, яку пише», - додав Горюнов.
Політика ЗСУ взяли на озброєння "український Javelin" Збройні сили України прийняли на озброєння легкий переносний ракетний комплекс "Корсар", який був розроблений ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч". Про це повідомляє прес-служба держконцерну "Укроборонпром". Як повідомляється, перед тим, як ЗСУ прийняли комплекс на озброєння, були проведені всі необхідні випробування. Прес-служба зазначає, що "Корсар" може вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin). Відзначається, що ракета наводиться за допомогою лазерного променя. "Однією з головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити і вести вогонь "з плеча", без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь підготовлені позиції, наприклад, при обороні, бійці можуть використовувати спеціальний верстат", - йдеться в повідомленні. Зараз Збройні Сили вже отримали більше 50 ракет і пускових установок. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розраховує на 1240 американських переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin. Читайте також: Після Росії Чехія не проти почати продажі зброї Україні. Але чи потрібна вона нам
Кримінал оформление ленты  Московський священик вибив зуби українському колезі У селі Повча Рівненської області священик Української православної церкви Московського патріархату Віталій Буга напав на свого колегу з Українського патріархату Олександра Тимощука і вибив йому зуб. Про це повідомляє видання Еrve.ua. Як повідомив потерпілий, бійка сталася біля сільської школи близько 11:30. "Я приїхав у школу в селі Повча, оскільки матушка там працює. Чекав її в авто. До машини підійшов священик Віталій Буга. Він був у підряснику і з хрестом на грудях. Спочатку я не зрозумів, що відбувається. Він почав мене бити. Вибив мені зуб", - повідомив він. Священик зазначив, що його кров розбризкалася по салону машини. На його думку, причиною інциденту стали церковні справи. Так як нападник під час побиття, кричав, що він б'є за те, що Тимощук хрестив дітей у нього на приході. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розпусного священика-танцюриста з Тернопільщини відправили в монастир.
Здоров`я Гроші дорожчі здоров'я. У МОЗ розповіли про «мертві душі» серед інсулінозалежних пацієнтів Щорічно держава закуповувала ліки для майже 50 тисяч неіснуючих інсулінозалежних пацієнтів. Як сказано в повідомленні Міністерства охорони здоров'я, такі дані були виявлені після введення в країні електронного реєстру громадян, які потребують інсулінотерапії. Реєстр почали формувати ще минулого року. Так, за офіційною статистикою МОЗ, в Україні проживає 220 тисяч інсулінозалежних пацієнтів, тоді як, в електронний реєстр таких пацієнтів було внесено 174 тис. «Ці дані вказують на наявність близько 46 тис. неіснуючих осіб, які включалися в обґрунтування кількості грошей на закупівлю препаратів інсуліну за кошти державного бюджету», - сказано в повідомленні відомства. А це мільйони гривень витрачених у нікуди. Щорічно уряд виділяє понад 600 млн грн субвенції на придбання препаратів інсуліну. Це половина від потреби пацієнтів. Інша частина покривається за рахунок місцевих бюджетів. Закуповують препарати за допомогою тендерів, які проводять управління охорони здоров'я обласних адміністрацій. Однак у Міністерстві охорони здоров'я констатують, що тендерна процедура не забезпечує прозорості вибору препаратів інсуліну та їх кількості. «Технічні і, можливо, корупційні недоліки тендера призводять до невиправданої різниці в ціні лікування одного пацієнта на рік. Так, гроші, які виділяються з розрахунку на одного пацієнта різними департаментами, відрізняються вдвічі! Також невиправдано відрізняється і номенклатура препаратів інсуліну», - зазначили у відомстві. Протягом останніх 8 місяців більшість областей перейшли на користування єдиним реєстром інсулінозалежних пацієнтів і працюють за процедурою реімбурсації. Найкраще підготовлені до роботи з реєстром Полтавська, Чернігівська і Вінницька області. У МОЗ запевняють, що ці регіони вже значно економлять на закупівлі препаратів інсуліну. Однак не всі області поспішають підключитися до реєстру. У міністерстві відзначили, що така затримка з впровадження роботи електронного реєстру створює умови для існування корупційних ризиків і невиправданої витрати бюджетних коштів. «Введення реєстру дозволяє державі уникнути необґрунтованих закупівель на десятки мільйонів гривень. Відповідно, ця економія дозволить забезпечувати безперебійну поставку високоякісних препаратів інсуліну кожному пацієнту», - додали у відомстві.
Спорт Формула-1 ризикує повторити скандальну долю FIFA Британський Відділ по боротьбі з великим шахрайством почав попереднє розслідування діяльності Формули-1. Причиною стали звинувачення у змові, які на адресу компанії висунув голова Урядового комітету Великої Британії з питань культури, ЗМІ і спорту Даміан Коллінз, повідомляє The Independent. Американська компанія Liberty придбала 100% акцій компанії Delta Topco, якій належала Ф1, за $8 млрд у січні 2017 року. Операцію схвалила Міжнародна автомобільна федерація, яка є головним керівним органом в світі автомобільних гонок, за що Формула-1 виплатила їй $5 млн. При цьому самій Федерації належав 1% акцій Delta Topco, куплений в 2013 році за $458 тисяч. Таким чином, за свій пакет акцій МАФ отримала від Liberty близько $80 млн. Також змінилися правила, що регулюють діяльність Ф1. До 2013 року в голосуванні щодо правил брала участь кожна команда Формули-1. Згідно з новим контрактом, голосувати можуть лише топ-6 команд. Це збільшило кількість представницьких голосів для керівництва F1 і Федерації з 3,8% до 33%. Обидві сторони заперечують змову, в квітні Федерація виступила із заявою, в якій ішлося: «У рамках угоди був внесений одноразовий платіж у розмірі $5 млн. Ця сума була отримана Федерацією і належним чином врахована. Жодна особа не отримувала оплати з цієї суми. Будь-яке твердження про зворотне є помилковим».
Політика Білоруський генерал перед навчаннями «Захід-2017» заговорив як пропагандист Росії Напередодні білорусько-російських військових навчань «Захід-2017» голова генштабу армії Білорусі Олег Бєлоконєв заявив, що західним країнам нічого хвилюватися з цього приводу. А ось на що варто звернути увагу, так це на розміщення збройних загонів «Правого сектора» у північній частині Рівненської області, вважає білоруський генерал-майор. Таким чином він спробував розповісти про неадекватність реакції країн Заходу на майбутні маневри. «З 11 по 20 вересня в північній частині Рівненської області організація «Правий сектор» планує розмістити збройні загони загальною чисельністю до 200 осіб», - заявив Бєлоконєв. Крім того, він уточнив, що масштабні військові навчання на території України поблизу кордонів з Білоруссю проводяться постійно. 2 серпня у Волинській області завершилися спільні навчання всіх силових відомств України, а з 8 по 23 вересня проходитимуть багатонаціональні навчання об'єднаних сил НАТО «Швидкий тризуб-2017». США і Польщі не подобаються російські навчання в Білорусі Російськими навчаннями у Білорусі перейнявся сам президент США Дональд Трамп. Як пише Deutsche Welle, на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо, який перебуває з візитом в Америці, Трамп заявив, що у Вашингтоні «дуже турбуються» про балтійські держави. Глава Білого дому також підкреслив, що США і їхні союзники зможуть впоратися з будь-якою загрозою. Крім того, паралельно з маневрами РФ у Білорусі, запланованими на 14-20 вересня, пройдуть і спільні навчання військовослужбовців США і Фінляндії біля берегів Швеції. «Ми повинні бути дуже уважними з масштабними навчаннями, величезними пересуваннями військових, щоб не спровокувати випадковостей або проблем, тому що ми знаємо, що проблеми можуть виникнути звідки завгодно», - заявив президент Фінляндії Саулі Нійністьо. Заклопотаність майбутніми навчаннями «Захід-2017» висловили і в Польщі. Так, заступник міністра національної оборони Польщі Міхал Дворчик підкреслив, що Росія може залишити частину своїх військ і техніки в Білорусі після закінчення маневрів. «Це факт, що РФ використала подібну ситуацію багато разів для досягнення різних політичних цілей, і можуть бути виправдані побоювання, якщо ми проаналізуємо останні пару років політику Росії, що цього разу подібне бажання теж проявиться. Одна з можливостей - залишити, а не вивести всі війська і обладнання з Білорусі. Звичайно ж, це матиме негативний вплив на ситуацію в нашому регіоні», - резюмував Дворчик. Думка військових України про навчання В Україні давно назвали білорусько-російські навчання загрозою безпеки не тільки нашій країні, а й Європі. Так, 30 червня міністр оборони Степан Полторак на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що маневри «Захід-2017» на кордоні з Україною є загрозою для держави. У липні цього року начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко зазначив, що Росія після військових навчань може залишити частину військ на території Білорусі. "Не виключається, що після завершення навчань частина цих військ залишиться на території Республіки Білорусь. При цьому існує висока ймовірність, що в ході навчань будуть розгорнуті пункти прихованого зберігання озброєння, військової техніки і матеріально-технічних засобів", - заявив Муженко. Експерти про заяви з Білорусі Щодо сьогоднішньої заяви глави генштабу армії Білорусі про збройні загони «Правого сектора» висловилися й українські експерти. На думку відомого блогера Мирослава Гая, аналогічні заяви звучали на початку 2014 року - перед анексією Криму і початком війни на Донбасі. «Тепер зрозуміло, що Лукашенко відверто брехав на зустрічі з Порошенком. «Захід 2017» - це підготовка плацдарму і привід перекидання військ РФ до наших кордонів на цьому напрямку. Орки не заспокояться», - вважає експерт. У свою чергу волонтер Роман Бурко також нагадав у себе в Facebook, що генерал Бєлоконєв «повністю повторив страшилку російської пропаганди про «Правий сектор», яку розкручували ще в Криму перед анексією. «Хочу нагадати, що цей генерал присутній у списку міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm і є в «групі ризику» чиновників вищого військово-політичного керівництва, силових міністерств Республіки Білорусь, які народилися на території РФ і/або отримали вищу (військову) освіту в Російській Федерації. Бєлоконєв народився в 1965 році в с.Барабаш Хасанського району району Приморського краю, РРФСР. Тож не дивно, що він, захлинаючись, повторюватиме темники Кремля і присиплятиме пильність країн Заходу і громадян Білорусі», - додав волонтер.
Суспільство оформление ленты  У Києві відкрили найбільший у країні паспортний центр. Першого ж дня не обійшлося без черг 29 серпня у Києві на 3 поверсі універмагу "Україна" запрацював найбільший у країні Центр з оформлення закордонних біометричних паспортів та ID-карт. Прес-секретар державного підприємства "Документ" Володимир Поліщук покликав на відкриття пресу, обіцяючи відсутність черг. Наш кореспондент АСН особисто з'ясовував, наскільки легко тепер оформити закордонний паспорт. Ажіотажу немає "Ми відкрилися з 9:00 ранку і станом на 16:20 у нас зареєструвалося 805 осіб як на видачу, так і оформлення документів. Безпосередньо для отримання біометричного паспорта подали документи близько 450-500 осіб. Є ті, хто отримав вже готовий паспорт. Наприклад, співачка Ірина Білик забирала сьогодні біометричний документ", - розповіла АСН старший інспектор з основної діяльності Світлана Кучма. За її словами, особливих черг, як це традиційно відбувається протягом останніх двох місяців в інших центрах Києва, у новому центрі не спостерігається. "Насправді, шаленого ажіотажу немає, черга рухається. У середньому доведеться почекати близько години в черзі. У нас працює 27 віконець - на оформлення і 9 - на видачу", - додала вона. Слід зазначити, що на території центру працює кафе і wifi, є дитячий майданчик і навіть безкоштовна вода у кулерах.  Більше години очікування Щоб переконатися в обіцяній простоті оформлення паспорта, наш кореспондент вирішив пройти всю процедуру самостійно. На вході, прикрашеному повітряними кульками, і біля стійки реєстрації привітні працівники центру зустрічають кожного відвідувача посмішкою. Швидко перевіряючи наявність внутрішнього паспорта, ідентифікаційного коду та закордонного паспорта, вам видають талон з номером у черзі. Кореспонденту дістався номер "805". Однак очікувати прийому для оформлення біометрії довелося більше обіцяної години. Щоправда, почекати 1 годину 15 хвилин за чашкою кави і шоколадкою за 38 грн - не таке вже й виснажливе заняття. І це при тому, що все це - без совкового "зайняття черг" за кілька годин до відкриття, заздалегідь по запису і по електронній пошті, з постійною "перекликом" на місці, як це спостерігається в інших центрах. Без гарантій "терміновості" Уже в окремому "віконечку" ввічлива молода працівниця сервісного центру протягом 20-ти хвилин оформить за вас заяву, яку потрібно буде тільки підписати. А також документ на оплату в терміналі картою або готівкою - за бажанням. Оплатити послуги можна відразу ж, поруч з віконцем оформлення. Потім на місці у вас знімають відбитки пальців, роблять фото і бажають "всього хорошого", обіцяючи, що «смс-щастя» про готовність документа ви отримаєте на мобільний.   Найголовніше, що ви також підписуєте роздруковану на ксероксі невелику смужку паперу, де вказано, що "ви обізнані" про можливу затримку оформлення паспорта. Тобто, навіть якщо ви оплатите за "терміновий паспорт", який повинен виготовлятися протягом 7 робочих днів, в розмірі 1210 грн, "ви не отримаєте його раніше, ніж через 1 - 1,5 місяця", - чесно зізналася співробітниця центру. Чиновниця уточнила, що це не пов'язано з роботою сервісного центру, а безпосередньо з завантаженістю комбінату "Україна", який друкує всі документи. При цьому ті, хто вирішить заплатити 957 грн за паспорт "у нетерміновому режимі" - отримає його не через "законні" 20 робочих днів, а не раніше ніж через 2,5 місяця. Але навіть відсутність гарантій не зупиняє українців, охочих побачити Європу без віз з біометрією. За офіційними даними, з часу набуття чинності безвізового режиму вже 2,5 млн наших співгромадян отримали такі паспорти. І, схоже, навіть закінчення сезону літніх відпусток поки не зменшить наплив охочих отримати паспорт, а значить - і терміни оформлення документа не зменшаться.
Суспільство «Укроборонпром» передасть ЗСУ сім вертольотів Мі-8МТ Підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», що входить до складу «Укроборонпрому», до кінця цього року збирається передати ЗСУ сім вертольотів Мі-8МТ. Про це сказано на сайті «Укроборонпрому». За інформацією джерела, зараз ведуться контрольні випробування модернізованого вертольота Мі-8МТ. «В даний момент на базі підприємства «Укроборонпрому» за участю Державного науково-випробувального центру ЗС проходять контрольні випробування вертольота Мі-8МТ з встановленим метеолокатором, резервною радіостанцією і супутниковою навігаційною системою. Нове обладнання встановлюється відповідно до проектів бюлетенів, які були розроблені експертами ДП «Авіакон», - сказано в повідомленні. До кінця цього року підприємство модернізує і передасть ЗСУ сім одиниць Мі-8МТ, зокрема по одному гелікоптеру отримають НГУ і ДСНС.

Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Який вид спорту підходить вам за Знаком Зодіаку
Фізична активність важлива для того, щоб підтримувати організм у тонусі та уникати неприємностей зі здоров'ям ....
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
більше матеріалів




/-1,1235389709473-/ /-pc-/
Top