counter
Архів Повернутись назад 29 Березня 2017
29 Березня
Суспільство оформление ленты  У Китаї знайшли мармурову гробницю з кришталевими трунами Будівельники виявили в місті Чжоукоу провінції Хенань поховання епохи династії Мін, що правила в 1368 - 1644 роках. Про знахідку повідомило видання South China Morning Post. Передбачається, що похованню близько 500 років. Археологи розповіли, що в оздобленій мармуром гробниці були знайдені дві кришталеві труни з добре збереженими муміфікованими залишками. На одязі похованих навіть зберігся золотий візерунок. Вчені припускають, що поховання належить родичам - онукові і дружині онука - високопоставленого чиновника часів династії Мін Гу Цзо. Крім того, археологи протестували проти дій будівельників, які прокладали каналізаційні труби, не повідомивши вченим і не отримавши відповідний дозвіл. Поки невідомо, яких збитків будівельники могли завдати артефактам.
За кордоном Польща розслідує проведення експериментів над 40 тис. жінок у концтаборі Равенсбрюк Інститут національної пам'яті Польщі, який займається розслідуванням злочинів фашистів за часів Другої світової війни, почав розслідування за фактами проведення нібито наукових експериментів у таборі Равенсбрюк, де фашисти для «досліджень» утримували майже 40 тисяч польок. Про це інформує ТАСС. «Проведення слідства потрібно, так як воно у Равенсбрюк ніколи не проводилося Польщею», - заявив керівник Щецинського відділення Комісії з розслідування злочинів проти поляків Марек Рабега. За його даними, розслідування, крім виявлення, опублікування правдивих фактів і засудження злочинів, має показати пам'ять про героїзм жінок під час Другої світової війни. Основна мета - встановити кількість осіб, які зазнали репресій у таборі, а також знайти колишніх в'язнів.
Суспільство Складено рейтинг футболістів і тренерів із найвищою зарплатою Редакція французького видання France Football склала рейтинг футболістів і тренерів з найвищою зарплатою. Так, найбільш високооплачуваним гравцем став футболіст збірної Португалії і мадридського «Реала» Кріштіану Роналду, дохід якого з урахуванням преміальних і реклами склав за останній рік близько 87,5 млн євро. Другу сходинку посів гравець «Барселони» і збірної Аргентини Ліонель Мессі з заробітком близько 76,5 млн євро. Трійку замкнув партнер аргентинця по «Барселоні» Неймар, який заробив за попередній рік 55,5 млн євро. Найбільш високооплачуваним тренером названо португальського фахівця Жозе Моурінью, який на чолі «Манчестер Юнайтед» заробив 28 млн євро. Другим у списку опинився наставник збірної Китаю Марчело Ліппі з доходом у 23,5 млн євро. Трійку замикає колишній головний тренер французького «Парі Сен-Жермен» Лоран Блан із 20 млн євро. Журналісти підкреслили, що доходи футболістів і тренерів значно зросли у зв'язку з активізацією китайських клубів на футбольному ринку. Так, у списку опинився й аргентинський нападник «Хебей Чайна Фортуна» Есек'єль Лавессі, який у китайському чемпіонаті не забив жодного гола, але при цьому заробив 28,5 млн євро.
Події оформление ленты  У Луцьку з гранатомета обстріляли будівлю Генконсульства Польщі У Луцьку вночі 29 березня з гранатомета було обстріляно будівлю Генконсульства Польщі. За інформацією видання «Волинь 24», охоронець почув вибух близько 00:30. Звук пострілу був досить гучним, його почули навіть у сусідньому селі. В результаті пострілу було пошкоджено дах будівлі. Як зазначили правоохоронці, стріляли неприцільно або невміло, можливо, з метою попередження або провокації. Судячи з розмірів отвору в даху, могли стріляти з гранатомета або іншого серйозного озброєння. Пізніше територію консульства оточили патрульні. У приміщенні працювали представники СБУ і слідчо-оперативна група поліції. Повідомляється, що на момент пострілу в приміщенні, куди потрапили зловмисники, нікого не було. Сім'я консула живе в іншому крилі будівлі.
Політика У Сенаті США пропонують посилити санкції проти Росії за анексію Криму У Сенаті США був представлений проект резолюції «Засудження незаконної російської агресії в Україні в зв'язку з третьою річницею анексії Криму». Про це повідомили в прес-службі Посольства України в США. Резолюцію представили співголова Сенатського українського кокусу, сенатор від штату Огайо Роберт Портман, а також віце-голова кокусу, сенатор-демократ від Огайо Шеррод Браун. Співавторами документа також виступили майже півтора десятка сенаторів від Республіканської та Демократичної партій. У резолюції наголошується невизнання США анексії Криму і пропонується в подальшому підтримати Україну, зокрема шляхом посилення економічних санкцій проти Росії. Так, в документі окупація півострова визнається такою, що суперечить міжнародним нормам, вона названа актом неспровокованої агресії і загрозою регіональній стабільності. Американські законодавці також пропонують надати Україні оборонні летальні засоби. Відзначається, що Сенат підтверджує прихильність США до положень Будапештського меморандуму про гарантії безпеки і політиці невизнання де-юре або де-факто суверенітету РФ над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами.
Політика оформление ленты  Прем'єр Великої Британії почала процедуру виходу країни з ЄС Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей підписала лист, який в середу, 29 березня, офіційно запустить процедуру Brexit.   Цей лист про вихід країни з Європейського союзу принесе голові Європейської ради Дональду Туску о 14:30 за Києвом посол Британії в ЄС сер Тім Барроу. Саме цей момент стане формальним початком процедури Brexit, передає ВВС. Після цього Тереза ​​Мей проведе зустріч з кабінетом міністрів, а потім виступить у британському парламенті.Нагадаємо, з моменту референдуму у Великій Британії, під час якого вирішилася доля Brexit, пройшло 9 місяців. Переговори про умови виходу і майбутні відносини не можуть відбутися, поки Велика Британія формально не повідомить ЄС про вихід. Нещодавно королева Єлизавета II прийняла закон про вихід Британії з Євросоюзу. Весь процес займе близько 2 років. Обидві палати британського парламенту остаточно схвалили закон, який запускає статтю 50 Лісабонського договору, за яким кожна країна ЄС має право прийняти рішення про вихід із Євросоюзу.
Економіка Бізнесмен повідомив нове ім'я «дочки» російського «Сбербанку» в Україні Російський бізнесмен Григорій Гусельников в ефірі радіо «Эхо Москвы» заявив, що «Сбербанк РФ» в Україні буде перейменований в Norvik Bank. Перейменування відбудеться після завершення угоди з продажу української «дочки» Сбербанку «Він (банк. - Ред.) буде перейменований. Швидше за все, він носитиме ім'я Norvik bankа, бо буде дочірнім щодо європейського Norvik bankа», - сказав Гусельников. Бізнесмен уточнив, що зміна бренду буде працювати і на покупця, і на продавця. Нагадаємо, «Сбербанк» став першим російським держбанком, якому вдалося домовитися про продаж своєї української "дочки". Її купили Норвік Банк (Латвія) російського банкіра Григорія Гусельникова і білоруська приватна компанія російського бізнесмена Саїда Гуцерієва. При цьому Гусельников придбав 45%, а Гуцерієв - 55%.
Події Чергові Росгвардії спали, а солдати були без зброї під час нападу на військову частину в Чечні Військовослужбовці військової частини Росгвардії були без зброї під час нічного нападу в станиці Наурській у ​​Чечні 24 березня. Як повідомляє РБК з посиланням на джерело в Росгвардії, о шостій годині вечора всі військовослужбовці, згідно з керівними документами, здають зброю в кімнату зберігання, ключі від якої знаходяться у чергового військової частини. У разі нападу на частину чергові на контрольно-пропускному пункті (КПП) повинні доповісти про це командиру підрозділу. Командир, в свою чергу, повинен взяти ключі від збройової кімнати у чергового по частині і видати бійцям зброю. Разом з тим у ніч нападу жодних сигналів тривоги від чергових на КПП не надходило: під час атаки вони спали. Нападники в тумані підібралися до КПП, зайшли через відчинені двері, оскільки під час чергування двері закривати не дозволяється, і зарізали двох сплячих чергових, забрали їхніавтомати і гумові кийки. Увійшовши на територію частини, бойовики стикнулися з патрулем. На російських гвардійців напало вісім осіб, шестеро були вбиті під час перестрілки, що зав'язалася. Ще двоє під час атаки були за територією військової частини - «стояли на стрьомі», і тому, коли піднялася паніка, встигли сховатися. Нагадаємо, в ніч на 24 березня в чеченській станиці Наурській було скоєно напад на військову частину Росгвардії. У департаменті Росгвардії по взаємодії із засобами масової інформації повідомили, що загинули шість військовослужбовців РФ.
Суспільство Арештовані двоє жителів Київської області, які до смерті забили перехожого Суд взяв під варту  на два місяці двох жителів Київської області, які до смерті побили чоловіка, повідомили в прес-службі прокуратури столичного регіону. Два жителі села Луб'янка Бородянського району були в момент бійки п'яні, в результаті  завдали випадковому перехожому тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок чого той помер. «Один із зловмисників,  перебуває на випробувальному терміні. Він почав сварку, під час якої завдав кілька ударів по голові і тулубу потерпілого, через що той помер. Інший зловмисник у цей час лише спостерігав за діями свого товариша, а після того, як потерпілий знепритомнів, запропонував заховати його закривавлений одяг і перетягнути тіло до іншого дому, де потерпілий і помер», - розповіли в прокуратурі . Чоловікам  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.
Політика Насіров скаржиться, що в НАБУ йому повернули тільки частину вилучених речей Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що Національне антикорупційне бюро повернуло йому тільки частину вилучених речей. «Вчора був у НАБУ... Після кількох наполягань захисників нас прийняли, повернули маленьку частину з багатьох незаконно вилучених речей», - написав Насіров на своїй сторінці в Facebook. Він також закликав НАБУ і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру завершити розслідування його справи якомога швидше. Нагадаємо, голову ДФС Романа Насірова ввечері 2 березня затримали детективи НАБУ і Спеціальної антикорупційної прокуратури. Йому вручили підозру щодо так званої «газової справи». Насірову інкримінується прийняття незаконних рішень, які призвели до заподіяння державного збитку в розмірі 2 млрд грн. 4 березня Насірова вивезли в «швидкої допомоги» з лікарні «Феофанія» і перевезли в Інститут кардіології для обстеження. Там не підтвердили діагноз «інфаркт». Вже 7 березня Солом'янський райсуд Києва обрав чиновнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 100 млн гривень застави. 16 березня дружина Насірова внесла за нього заставу, цього ж вечора він вийшов із СІЗО.
Події За вбивство бабусі молодика в Полтавській області засудили до довічного ув'язнення Житель Полтавської області засуджений до довічного позбавлення волі за те, що він із товаришем вбив свою бабусю і її знайомого. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Полтавської області. За вироком суду, 21-річний молодий чоловік отримав довічне позбавлення волі, а 26-річний - 15 років за вбивство 65-річної жінки, яка була рідною бабусею одного з хлопців, і її 70-річного знайомого. У обох конфісковано належне їм майно. Трагедія трапилася в липні 2014 року. Вони заздалегідь придбали гумові рукавички, виготовили кляпи і приготували мотузки, якими скористалися під час вчинення злочинів. Однак замість великих грошей вкрали тільки телевізор, мобільний телефон і 102 гривні. Зазначені особи засуджені за ч. 4 ст. 187 (розбій, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров'я особи, яка зазнала нападу, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло і поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) і п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство двох осіб з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.
Економіка «Нафтогаз України» судиться з Єврокомісією через рішення щодо «Газпрому» НАК «Нафтогаз України» звернувся до Європейського суду справедливості з позовом проти Єврокомісії, повідомили в прес-службі компанії. Позов поданий з вимогою скасування рішення, яке дозволяє ПАТ «Газпром» збільшити використання потужностей газопроводу OPAL і обсяги прокачування газу по «Північному потоку». У «Нафтогазі» зазначили, що рішення Єврокомісії було прийнято без консультації з Україною, воно порушує статтю 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також зобов'язання ЄС за договором до Енергетичної Хартії та за договором про заснування енергетичного співтовариства. За інформацією компанії, це рішення було прийнято «за межами повноважень комісії», воно також не сприяє посиленню конкуренції, створює загрози безпеки поставок в Україну та інші східноєвропейські країни. Нагадаємо, Єврокомісія підтримала збільшення поставок російського газу через трубу OPAL, що знизило транзит через Україну.
Суспільство оформление ленты  Вдова Вороненкова перенесла дату концерту в пам'ять про вбитого чоловіка Вдова убитого екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова Марія Максакова перенесла концерт в його пам'ять. «Друзі, концерт, запланований на 31 березня, переноситься. Я обов'язково заспіваю в пам'ять про мого улюбленого чоловіка в інший день», - написала вона на своїй сторінці в Facebook.   Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня. Охоронець політика поранив кілера, який після кількох операцій помер у лікарні. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, який раніше служив у батальйоні «Донбас». Він народився в Севастополі, був завербований російськими спецслужбами і нібито йому було поставлено завдання потрапити в один з підрозділів ЗСУ або Національної гвардії. Раніше 39-річна Максакова заявила, що хотіла заспівати в пам'ять про чоловіка концерт в Українському домі. Вона мала намір виконати українські народні пісні. Однак пізніше вдова повідомила, що прийме остаточне рішення після бесіди зі священиком.
Події оформление ленты  Консул Польщі назвав терактом постріл по будівлі Генконсульства в Луцьку Генеральне Консульство Польщі в Луцьку не працюватиме в середу, 29 березня, в зв'язку з нападом невідомих. Про це повідомив консул Кшиштоф Савицьки. Савицьки заявив, що нічний напад на приміщення консульства був терористичним актом, передає видання «Волинь 24». «Це був справжній теракт. Хотіли вбити людей », - сказав консул.   Він також зазначив, що українські спецслужби добре спрацювали. На місці події були і експерти-криміналісти, фахівці СБУ і рятувальники ДСНС. Разом з тим правоохоронці повідомили, що біля будівлі консульства поліція вилучила залишки від ручного протитанкового гранатомета РПГ-22. Також була знайдена задня кришка, тобто стріляли з вулиці заднього двору і цілилися у вікно останнього поверху. Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею «Теракт». Нагадаємо, вночі в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке розташоване за адресою: вул. Дубнівська, 22б. В результаті стрілянини було пошкоджено дах будівлі. У момент вибуху в приміщенні нікого не було, в результаті НП ніхто не постраждав.
Суспільство На Донбас приїхали російські снайперки ГРУ Російське командування перекинуло на Донбас додаткові підрозділи снайперських груп з РФ. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. За словами нардепа, зазвичай приїжджають снайпери зі складу частин ГРУ ГШ ЗС РФ, проте відзначено також перекидання з РФ снайперів з числа російських найманців і місцевих бойовиків, підготовлених у навчальних центрах у Ростовській області. Так, у район містечка Ровеньки прибула група снайперів у складі 20 російських військовослужбовців, в групу входять і жінки. «У «9-му полку 1-го АК» (місце дислокації - Новоазовський р-н) активно йде укомплектування підрозділів снайперами, які прибувають із РФ, до кінця березня бойовики планують повністю заповнити штати підрозділів за цим напрямом», - підкреслив Тимчук. Нагадаємо, раніше так званий «заступник командувача оперативного командування» «ДНР» Едуард Басурін заявляв, що на лінію зіткнення на Донбасі нібито прибув підрозділ жінок-снайперів із «Правого сектора». Терористи заздалегідь охрестили вигаданий підрозділ, що нібито прибув,  «відьмами».
Політика оформление ленты  Російському депутату-гомофобу Мілонову заборонили в'їзд в Україну Служба Безпеки України заборонила в'їзд на територію країни депутату Держдуми РФ Віталію Мілонову. У прес-службі СБУ повідомили «Обозревателю», що Мілонову заборонений в'їзд на територію України, однак кримінальні провадження щодо нього не починалися і не розслідувалися.   Нагадаємо, в Росії Мілонов відомий своєю пропозицією прийняти закон про заборону «пропаганди гомосексуалізму». Депутат також зажадав заборонити прокат нового фільму «Красуня і Чудовисько», мотивуючи це тим, що головний персонаж картини - гомосексуаліст. Крім того, Мілонов заявляв, що клопотатиме про внесення до російського санкційного списку всіх осіб, які беруть участь в організації конкурсу «Євробачення-2017» у Києві. Також Мілонов неодноразово бував на Донбасі, фотографувався з бойовиками і зі зброєю в руках, а також активно підтримував терористів, зокрема матеріально.
Події оформление ленты  Обстріл будівлі Генконсульства Польщі є підлою провокацією - Клімкін Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає провокацією обстріл будівлі Генконсульства Польщі в Луцьку. «Обурений провокацією проти Генконсульства Польщі в Луцьку. Це підлість від тих, хто проти нашої дружби з Республікою Польща», - написав Клімкін в своєму мікроблозі Тwitter. Він підкреслив, що правоохоронці роблять усе можливе, щоб винні були покарані. У свою чергу МЗС Польщі в середу, 29 березня, викликало для розмови посла України в Польщі Андрія Дещицю в зв'язку з обстрілом із гранатомета консульства Польщі в Луцьку. В офіційній заяві МЗС Польщі сказано, що Варшава направить Києву ноту протесту і вимагатиме захисту свого майна і затримання винуватців злочину. «Ми очікуємо від української влади забезпечення ефективної і посиленої охорони наших представництв в Україні, швидкого розслідування обставин надзвичайної події, виявлення і затримання зловмисників», - йдеться в заяві МЗС. Нагадаємо, сьогодні вночі невідомі обстріляли будівлю Генерального консульства Польщі в Луцьку. В результаті обстрілу на даху будівлі утворилася діра, вікно під цим місцем - розбите. Постраждалих внаслідок обстрілу будівлі Генконсульства немає, так як зловмисники влучили в службове приміщення. Приміщення охорони розташоване поверхом нижче, а сім'я консула живе в іншому будинку.
Суспільство оформление ленты  Режисер Сокуров нагадав Путіну про Сенцова і політв'язнів (повне відео виступу) Лауреати російської національної кінематографічної премії «Ніка» зі сцени виступили на підтримку політв'язнів, зокрема українського режисера Олега Сенцова. Крім того, зі сцени лунали слова на підтримку затриманих на акціях протесту 26 березня в Росії, пише Meduza. Примітно, що церемонія не транслювалась на федеральних пропагандистських телеканалах. Так, режисер Олександр Сокуров, який отримав премію імені Ельдара Рязанова «Честь і гідність»,  нагадав про незаконно засудженого на 20 років за сфабрикованою справою українського режисера Олега Сенцова і про обіцянку президента Володимира Путіна втрутитися в цю історію. «Сьогодні я хочу сказати, що я чекаю рішення від президента, відповідь на запитання, яке ми обговорювали - доля Олега Сенцова. І президент сказав, що він буде думати над цією проблемою», - сказав Сокуров. Режисер також закликав ухвалити закон, що забороняє «заарештовувати і взагалі торкатися жінок і дівчат, які беруть участь у громадських акціях». «Десантники хапали дівчат, школярок і тягли кудись. Грубо. Це було насильство. Цих людей треба розуміти. Вони нарешті зрозуміли, що в країні відбувається», - сказав він. Виступ Сокурова не раз переривався оплесками.
Політика Міністр юстиції Петренко влаштував політичний піар – голова НАЗК Міністр юстиції України Павло Петренко піариться на Національному агентстві з запобігання корупції. Про це голова НАЗК Наталія Корчак заявила в інтерв'ю журналістам перед засіданням Кабінету міністрів України, передає кореспондент АСН. «Я не розумію: навіщо піаритись на нашому агентстві? Навіщо це робить Міністерство юстиції та пан Петренко? Можливо, все це пов'язано з тим, що на агентство чиниться тиск... Можливо, немає бажання у когось подавати електронні декларації», – заявила вона. Також Корчак прокоментувала відмову USAID від співпраці. «Все залишається в силі щодо співпраці в напрямі боротьби з корупцією. Ми вносимо гарний показник у цьому напрямі. Але мені за державу жаль... У на не було договірних відносин з ними. Не йдеться про функціонування реєстру, а про занепокоєння іноземців змінами до закону (щодо протидії корупції)», – вважає вона. Корчак розповіла, що в неї «болить душа за роботу» агентства, за те, що немає сервісного обладнання, навіть необхідного приміщення. Але, на її думку, декларації подаються в нормальному режимі, навіть вночі. При цьому вона не виключила, що її звільнять, а НАЗК – знищать. «Якщо це відбудеться, то все, за що ми стояли на Майдані, буде знищено», – додала вона.
Події У справі про вбивство Вороненкова, можливо, з'явився третій підозрюваний У розслідуванні вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, можливо, з'явиться третій підозрюваний, повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на свої джерела. Поліція вже встановила, що Павло Паршов та Ярослав Левенець прибули до Києва 21 березня, найняли квартиру на три дні, але потім продовжили оренду до 25 березня. Слідчі знайшли зйомки відеокамер в під'їзді цього будинку. Так що з'ясувалося, що до Паршова і Левенця приходив чоловік, особа якого поки не встановлена. Також, за даними "Коммерсанта", Левенець двічі перед вбивством зустрічався у Києві з письменником, автором книги "Широкинська операція" Марком Мельником. Вони нібито обговорювали об'єднання їхнього руху "Оборона великої України" з "Національним маніфестом", який 16 березня підписали три націоналістичні партії. Сам Мельник факт зустрічі підтвердив, але з Паршовим він не був знайомий. Нагадаємо, Левенець після візиту в прокуратуру зник.
Політика оформление ленты  Путін збільшив свою армію і дав їй більше техніки. Оприлюднено указ Цього літа кількість військової техніки в російській армії знову буде збільшено, так само як і кількість самих військових. Про це йдеться в указі президента РФ Володимира Путіна, оприлюдненому на його сайті.   Путін наказав збільшити штатну чисельність армії Росії до майже двох мільйонів. "Встановити штатну чисельність Збройних сил РФ: з 1 січня 2017 року - в кількості 1 897 694 одиниць, зокрема 1 013 628 військовослужбовців; з 1 липня 2017 року - в кількості 1 903 051 одиниці, зокрема  1 013 628 військовослужбовців" , - йдеться в документі. Раніше Володимир Путін заявляв, що Росія "нікому не загрожує", а свою армію підсилює, "щоб захищатися". Напередодні, 28 березня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Росії Віктор Позніхір висловив думку, що нарощування потенціалу ПРО США стимулює гонку стратегічних озброєнь і нібито змушує інші країни теж збільшувати і військово-технічні витрати. Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що для нього і президента Росії Володимира Путіна прийде час, коли вони разом «спиною до спини» будуть «відстрілюватися» від ворогів. Також Лукашенко повідомив, що він може вирішувати спірні ситуації з Володимиром Путіним без посередників.
Політика Міністр фінансів анонсував кардинальну реформу Державної фіскальної служби Державна фіскальна служба буде кардинально реформована, оскільки її структура безнадійно застаріла. Про це на засіданні уряду 29 березня заявив міністр фінансів України міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент АСН. "Чому ДФС потребує сьогодні реформування? Через недостатню інституційну спроможність, високий рівен корупції, неефективну структуру... Тому була розроблена Концепція реформування ДФС, яка передбачає оптимізацію структури, впровадження інформаційних технологій і передбачає антикорупційні заходи, налагодження комунікації", - заявив він. Данилюк підкреслив, що Концепція реформування ДФС була розроблена за участю експертів і фахівців МВФ, Ради Європи та інших міжнародних авторитетних установ. "Ми втратили багато часу. За три роки, на жаль, в цьому напрямі нічого не зроблено. Тому ми пропонуємо реорганізацію ДФС у два етапи, друге - зміна структури департаментів та інших підрозділів... Оскільки нинішня структура - застаріла". За його словами, вже цього тижня буде створено централізований Офіс з реформування ДФС, протягом двох тижнів буде затверджено новий організаційний порядок роботи нових структурних підрозділів. Після презентації міністра Данилюка уряд голосуванням схвалив Концепцію реформування ДФС.
Суспільство У скільки обійдеться українцям приготування паски-2017 В середньому приготування домашньої паски вагою 2,5 кг обійдеться в 114 грн. Це якщо купувати продукти в мережі з середніми цінами. Інгредієнти для паски в більш дешевих мережах обійдуться в 92 грн. Такі розрахунки зробили в Асоціації постачальників торговельних мереж. «Ми взяли класичний рецепт з борошна, молока, яєць, цукру, масла, родзинок, солі, дріжджів і кольорової присипки. Тобто в середньому один кілограм паски обійдеться в 41 грн», - зазначив у коментарі АСН генеральний директор асоціації Олексій Дорошенко. Він додав, що майже вдвічі дорожче коштуватиме вже готовий здобний виріб. Кілограмова паска обійдеться українцям приблизно в 60-70 грн. Експерт пояснив, що така різниця пов'язана з тим, що останнім часом ціна на хлібобулочні вироби значно зросла. «Це пов'язано з ростом мінімальної заробітної плати, підвищенням рентабельності виробників. Те, що якась частина продукту вже буде непридатною для споживання і її просто треба буде списати, - всі ці ризики теж закладаються у вартість. Тому й така ціна», - пояснив Дорошенко.
Події Нальоти мародерів із автоматами сталися в окупованих Луганську і Алчевську - нардеп У так званій «ЛНР» зафіксовано різке зростання злочинів, скоєних «військовослужбовцями» «2-го АК ЛНР». Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Зокрема, бойовики розстріляли з автоматів жінок, які охороняли територію птахофабрики в Перевальському районі Луганської області. Використовуючи автомати, бойовики-мародери розстріляли охорону, яка складалася з жінок. Тимчук підтвердив інформацію, яку раніше поширювали в соцмережах, що дві жінки загинули на місці, а одна поранена і перебуває в реанімації. Нардеп підкреслив, що збройні нальоти і грабежі зафіксовані в Ровеньках, Луганську і Алчевську. За його словами, всі злочини здійснювали 2-3 людини в формі «народної міліції ЛНР» з автоматичною зброєю.
Суспільство Яйця і масло подешевшають, яловичина - подорожчає. Експерт порахував вартість продуктів перед Великоднем Традиційного подорожчання яєць перед Великоднем не відбудеться. Більше того, вони, швидше за все, навіть впадуть у ціні напередодні свята. Про це в коментарі АСН повідомив генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. «Виробники яєць зараз продають цей продукт дешевше, ніж ще два тижні тому. Тому ціна може ще знизитися на 20-50 коп. Це пов'язано з тим, що три місяці тому виробникам вдалося ціну розігнати до космічної, тому зараз йде спад», - пояснив експерт. Значно подешевшає перед Великоднем і масло, оптові ціни на яке вже зараз знизилися на 25%, відзначає Дорошенко. Він додав, що протягом двох тижнів масло подешевшає на 5-10 грн і в роздрібній торгівлі. «Зараз багато масла на ринку. Оскільки ціна на масло росла за останній рік значними темпами, то люди стали менше його купувати. Кількість покупців масла значно скоротилася останнім часом. А по-друге, стало йти менше масла на експорт», - зазначив експерт. Разом з тим м'ясо перед святом все-таки подорожчає. За словами Дорошенка, яловичина, яка від початку року поступово дорожчала, останні десять днів не показала зростання в ціні. Однак це зростання може відбутися в наступні два тижні, прогнозує експерт. Він додав, що це при тому, що ціна на яловичину і так вже не підйомна для українців. «Якщо ми говоримо про той рівень цін, коли люди вже не купують, - це яловичина. Ціна понад 100 гривень за кілограм показала, що люди не готові купувати і її навіть важко зараз знайти в магазинах», - зазначив Дорошенко. Водночас прогнозувати, якою буде вартість свинини перед святом, експерт не став. За його словами, через спалах свинячої чуми ціна на м'ясо останні п'ять місяців то падає, то зростає.
Політика оформление ленты  Корчак влаштувала істерику на засіданні Кабміну. Гройсман запропонував їй "покричати в дзеркало і звільнитися" На засіданні Кабінету міністрів України від 29 березня відбулася публічна перепалка між головою Кабміну і керівником Національного агентства з питань запобігання корупції, передає кореспондент АСН. Голова НАЗК Наталія Корчак, виступаючи з трибуни, виправдовувалася за збої в роботі системи електронного декларування, запевняючи керівництво Кабміну в політичному блокуванні роботи її агентства. "Я з повною відповідальністю заявляю, що наші люди працюють. Не переводьте ці технічні аспекти в політичне русло! Я з повною відповідальністю заявляю, що ми працюємо", - емоційно виступала голова НАЗК Наталія Корчак. У відповідь прем'єр Володимир Гройсман відреагував досить жорстко. "Та ви не працюєте! Що ви розповідаєте!?" - сказав він. На що Корчак продовжила звинувачувати Мін'юст і політичні партії в необґрунтованих звинуваченнях на її адресу. Прем'єр Гройсман не витримав. "Ви заспокойтеся! Ось там ось сядьте і там заспокойтесь. Ось там дзеркало! Сядьте і заспокойтесь. І на себе кричіть... Ви не здатні організувати роботу! Через вашу бездіяльність і нерозсудливість ви ставите людей перед загрозою тюремного ув'язнення на два роки... Ви все, що могли, завалили!" - різко сказав він.В результаті прем'єр запропонував Корчак і її колегам подати у відставку. "Я раджу сьогодні всім у НАЗК зібратися і написати заяви про відставку!" - сказав він.На думку Гройсмана, без перезавантаження НАЗК "нічого не буде". Також Гройсман звернувся до українців з фразою: "Дорогі українці, ось тепер ви розумієте, як мені важко?!"   Нагадаємо, як мінімум чотири дні система електронного декларування не працює, раніше кілька міністрів, чиновників і народних депутатів скаржилися, що не можуть подати декларації. Проте термін подачі декларацій завершується 1 квітня.
Події У Балаклії мародери винесли зі школи техніку, калькулятори і навіть миючі засоби У місті Балаклія Харківської області одні жителі ховалися від вибухів на складах Міноборони в той час, як інші громадяни грабували квартири й установи. Про це повідомили в прес-службі  прокуратури області. Відзначається, що мародери винесли майно навіть із місцевої школи. У крадіжках правоохоронці підозрюють 52-річного чоловіка, який 23 березня скористався НП і обікрав школу і квартиру. Балаклійський районний суд області обрав зловмиснику міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, але прокуратура наполягає на утриманні під вартою. За інформацією прокуратури, чоловік виніс зі школи всю комп'ютерну техніку, а також калькулятори, лампочки і навіть миючі засоби. Загальна сума збитку становить понад 25,5 тис. грн. Також зловмисник обікрав квартиру на вулиці Газовиків, звідки також виніс техніку і 3 тисячі гривень. Крім того, були затримані ще двоє раніше судимих ​​місцевих жителя 1976 і 1977 років народження, які 25 березня влізли в ангар-депо одного з виробничих підрозділів регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця». Звідти зловмисники викрали робоче обладнання, побутову та комп'ютерну техніку на суму майже 105 тис. грн. Підозрюваних взято під варту на 60 діб. Їх можуть засудити на 6 років позбавлення волі.
Політика Гройсман порадив усьому складу НАЗК піти у відставку, всі міністри підтримали Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман порадив всьому складу Національного агентства з питань запобігання корупції написати заяви і піти у відставку. Про це він заявив на засіданні уряду в середу. На засіданні уряду Гройсман розкритикував роботу агентства."Сумлінно робіть свою роботу, я підкреслюю, що ви робите сьогодні своїм нехлюйством і бездіяльністю - ви самі не здатні організувати роботу вашого сайту, і таким чином ви ставите людей перед загрозою двох років в'язниці, і таких людей сотні тисяч у нашій країні", - сказав він. Після чергових пояснень голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак, що за техпідтримку системи електронного декларування відповідає нібито інша структура, а причина всьому - технічні проблеми, Гройсман поцікавився, скільки було виділено на фінансування НАЗК, а почувши, що ця сума склала понад 200 млн грн, заявив, що уряд давав НАЗК грошей стільки, скільки воно просило. Зрештою Гройсман порадив членам НАЗК піти у відставку."Я вам раджу всім просто зібратися сьогодні, написати заяви і піти у відставку", - сказав він. Слідом і всі присутні на засіданні уряду міністри одностайно засудили дії голови НАЗК Корчак. Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в цьому питанні (бездіяльності НАЗК) немає політичного підтексту. "Є проста ситуація: непрофесіоналізм і випадковість. Ось і все", - сказав він. Петренко повідомив, що на сайт неможливо зайти, він не працює: "Не можуть 400 тис. людей стати заручниками чотирьох осіб у НАЗК!" У свою чергу, міністр молоді та спорту Ігор Жданов додав: "Я повністю підтримую пропозицію прем'єра щодо відставки голови НАЗК. Без цього агентство не зможе нормально працювати!" Віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе також погодилася, що Наталя Корчак своєю бездіяльністю "поставила під удар сотні тисяч людей, які не змогли вчасно подати декларації".Віце-прем'єр внесла пропозицію, щоб навіть у порушення закону декларанти могли подати декларації в паперовому вигляді, якщо вони не змогли цього зробити до 1 квітня в електронному вигляді. Віце-прем'єр з соціальних питань Андрій Рева сказав, що його підлеглі скаржаться на неможливість подати електронні декларації. При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що не уявляє, як зараз увесь склад МВС відкриє понад 100 тис. кримінальних проваджень щодо тих, хто не подасть електронні декларації. А міністр енергетики Ігор Насалик вважає, що Кабмін повинен ухвалити рішення, яке дозволить подати декларації в паперовому вигляді з можливістю їх внесення пізніше в електронному вигляді, коли запрацює НАЗК.
Суспільство оформление ленты  Сестра загиблого у збитому Іл-76 десантника повернула Порошенкові орден брата Сестра загиблого у збитому Іл-76 десантника Іллі Гайдука вирішила повернути президенту України Петру Порошенку орден, який був посмертно вручений її братові. На своїй сторінці в Facebook Іляна Гайдук написала, що повертає Орден Богдана Хмельницького III ступеня у відповідь на відкриту підтримку Порошенком генерала Віктора Назарова, який був на 7 років засуджений за службову недбалість, що призвела до загибелі 49 військових. «Провину генерала довів суд і ГПУ, і Ви тим не менш даєте власну оцінку щодо вироку, порушуючи Конституцію України», - заявила сестра загиблого десантника. Нагадаємо, генерал Назарова був визнаний винним у загибелі 49 військових, які були у збитому бойовиками Іл-76. Генерала засудили до 7 років позбавлення волі, проте суд не позбавив його військового звання.Також суд постановив, що моральну шкоду компенсуватиме Міністерство оборони. Разом з тим компенсації в розмірі 500 тис. грн отримають тільки найближчі родичі - батьки і дружини. Суд визнав бездіяльність і службову недбалість у діях Назарова. Суд врахував, що він раніше не був судимий і має позитивну характеристику за місцем служби. У свою чергу президент Порошенко заявив, що як Верховний головнокомандувач він розуміє горе сімей, але «по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вторгся на нашу землю». Як відомо, 14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу був вражений літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Всі загинули.
Політика Порошенко наказав терміново знайти винних в обстрілі консульства Польщі та краще охороняти дипломатів Президент України Петро Порошенко жорстко засудив обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку і наказав у терміновому порядку встановити винних, написав у соцмережі його прес-секретар Святослав Цеголко. Також, за його словами, Президент доручив правоохоронцям терміново вжити всіх заходів для розслідування цього інциденту і встановлення винних. А для попередження можливих провокацій правоохоронцям доручено посилити охорону іноземних дипломатичних і консульських установ в Україні. Нагадаємо, в ніч на 29 березня в Луцьку обстріляли з гранатомета приміщення Генерального консульства Польщі. В результаті обстрілу на даху будівлі утворилася діра, вікно під цим місцем - розбите. Постраждалих внаслідок обстрілу будівлі Генконсульства немає.
Політика Гройсман пояснив, на чому базуватиметься реформа Фіскальної служби Реформа Державної фіскальної служби базуватиметься на оновленні і технічному переоснащенні.Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу. "Ми повинні встановлювати сканери, програмне забезпечення, покращувати систему ризиків, активізувати систему тарифоутворення", - сказав Гройсман. Він зазначив, що реформа ДФС покликана усунути корупцію і забезпечити посилення економічного зростання в країні. За словами глави уряду, треба побудувати таку систему, яка дозволить підтримувати легальний бізнес і жорстко присікати діяльність "сірих" або "чорних" схем у нашій країні. "Для цього має бути клімат, щоб підприємець, який створив одне або десять, або тисячу робочих місць, почувався нормально, щоб він розумів, що чесно робить роботу, платить податки і ніхто не має до нього претензій", - зазначив Гройсман.
Політика Мінфін: Суд у Лондоні відкинув аргументи України та не врахував агресію Росії Високий суд Лондона у своєму рішенні про прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на $3 млрд не врахував економічної і військової агресії з боку Росії. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк. За його словами, Мінфін в середу, 29 березня, отримав рішення англійського суду у справі про «російський борг». Міністр зазначив, що суд не визнав аргументів України у цій справі, передає корерспондент АСН. «Ми з повагою ставимося до цього рішення, але обґрунтовано вважаємо, що таке рішення не враховує об'єктивні факти економічної і військової агресії проти України і її народу, які Росія без перерви здійснює з 2014 року», - сказав Данилюк. Також він зазначив, що чергове засідання Високого суду пройде не раніше кінця квітня. «Україна отримала дозвіл судді на апеляцію. На прохання українських юристів суд також погодився заморозити сьогоднішнє рішення до наступного засідання суду», - сказав Данилюк.
Політика Корчак сказала, що піде у відставку тільки після смерті У відставку тільки після смерті. Про це голова НАЗК Наталія Корчак заявила в інтерв'ю журналістам, передає кореспондент АСН. "Не піду я у відставку! Це можливо тільки в разі смерті або хвороби", - заявила вона.Корчак впевнена, що підстав для її відставки немає. "І чому я повинна йти у відставку? Це не питання грошей, бо ці нерви, які витрачені на цю систему, вони не варті цих грошей. Ці гроші - це те, що перераховується в межах тих коштів, які вказані в законі. Питання не в цьому, питання в іншому, є просто небажання, щоб наш орган працював", - вважає вона. Водночас міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи на брифінгу, зазначив, що, "швидше за все, голова НАЗК хоче ще якийсь час отримувати зарплату в 100 тис. грн". Нагадаємо, раніше між прем'єр-міністром Гройсманом та Наталею Корчак сталася перепалка.
Суспільство Латвія звинуватила Росію в шпигунстві за політиками і журналістами Директор Бюро з захисту Конституції Латвії Яніс Майзітіс звинуватив Російську Федерацію в тому, що проти латвійських політиків, чиновників і журналістів весь 2016 рік проводився кібершпіонаж. За словами Майзітіса, минулого року активність російських шпигунів була більшою, ніж у 2015 році, проте ніхто не може дати гарантії, що в результаті шпигунства в розпорядженні російської або інших іноземних спецслужб не могли опинитися дані про Латвію, що містять державну таємницю, повідомляє Delfi. Нагадаємо, раніше суд Литви засудив екс-офіцера Сергія Пусіна і громадянина Росії Сергія Моїсеєнка до 5 і 10 років ув'язнення за шпигунство. Так, Пусін проходив службу на авіабазі литовських ВПС, де отримував інформацію і передавав її росіянину Моїсеєнку. За шпигунство Пусін отримував від 500 до 1000 євро.
Політика Депутат Держдуми РФ Мілонов боїться отримати медаль в Україні Депутат Держдуми, відомий гомофоб і один бойовиків «ДНР» Віталій Мілонов заявив, що відноситься до заборони на в'їзд в Україну як до похвали. Коментуючи рішення Служби безпеки України заборонити йому в'їзд в країну, одіозний політик заявив, що не надає цьому значення, передає ТАСС. «Чесно кажучи, я не надаю значення цьому рішенню. Ставлюся до цього як до похвали. Гірше, якщо б мені медаль вручили на території України, ось це була б дійсно незмивна ганьба», - підсумував російський політик. Коментуючи свої ранні висловлювання, в яких він порівняв Україну з африканською державою Габон, Мілонов розповів, що «після цього випадку приніс офіційні вибачення». «Мені було не дуже зручно за ці висловлювання: Габон, безумовно, більш цивілізована і безпечна країна», - підкреслив він. При цьому Мілонов допускає, що рішення СБУ пов'язано з тим, що він «щомісяця регулярно буває в Горлівці». «Можливо, ще це їх бентежить?» - заявив Мілонов.
Суспільство Максакова домагатиметься в Росії заочного суду над убитим Денисом Вороненковим Вдова вбитого екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова домагатиметься заочного розгляду справи про шахрайство, якщо слідство вважатиме Вороненкова винним. Про це заявив адвокат Андрій Гривцов. За його словами, вдова має намір йти до кінця і домагатися заочного суду, передає РИА «Новости». «Зараз складно стверджувати, бо справа може бути закрита за відсутністю складу злочину. Якщо цього не станеться, наскільки мені відомо, вона має намір домагатися заочного суду», - підкреслив Гривцов.Адвокат нагадав, що в разі смерті обвинуваченого суди можуть заочно розглянути його справу і винести рішення. У разі, якщо суд вважатиме померлого винним, справу може бути припинено з нереабілітуючої обставини. Водночас у середу, 29 березня, Мосміськсуд визнав законним заочний арешт Вороненкова, оскільки офіційних даних про його загибелі від влади України не надходило. У Слідчому комітеті Росії вважають, що Вороненков брав участь в афері з рейдерським захопленням будівлі в Москві, коли за допомогою підроблених документів змістили з поста засновника фірми «Тома», яка володіла будовою, і призначили туди свою людину. Потім, за версією слідства, Вороненков запропонував купити будинок Віктору Качуру, і той погодився. Нагадаємо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня. Охоронець політика поранив кілера, який після кількох операцій помер у лікарні. Вбивцею виявився українець Павло Паршов, який раніше служив у батальйоні «Донбас».
Суспільство оформление ленты  Савченко розповіла, який багатий «калим» давав за неї принц в Іраку Народний депутат України Надія Савченко розповіла журналістам, що під час служби в Іраку принц Ес-Сувейрі пропонував командиру викуп за неї в розмірі $300 тисяч. За словами Савченко, вона посміялася над такою пропозицією. Згодом вона вирішила, що ситуація «абсолютно нормальна» для Іраку, передає телеканал «112 Україна». Савченко зазначила, що середній «калим» за жінку в країні становив $2,5 тисячі, таким чином, її оцінили в дуже велику суму. «Але гроші ж бо йшли не мені. Мене купували як річ. Гроші йшли командиру, а я мала просто заміж вийти. Я на це не спокусилася», - додала парламентарій. Нагадаємо, Савченко прослужила півроку стрільцем 72-го окремого механізованого батальйону в складі українського миротворчого контингенту в Іраку в 2004-2005 рр. Разом з тим у відкритих джерелах неможливо знайти принца на ім'я Ес-Сувейрі, як назвала потенційного чоловіка нардеп.
Політика Держслужбовцям продовжили термін подачі декларацій до 1 травня Держслужбовцям продовжили термін подачі декларацій до 1 травня. Тих, хто не встиг подати декларації, звільнять він кримінальної відповідальності і загрози тюремного ув'язнення на 2 роки. Корчак відправлять у відставку після прийняття змін до Закону.Про це на брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент АСН. "Хочу повідомити про рішення за результатами того, що ми заслухали на засіданні голову НАЗК... Сьогодні Кабмін прийняв рішення. Термін подачі декларації тим, хто мав подати електронні декларації до 1 квітня, продовжать до 1 червня, тому дайте іншим подати декларації" , - сказав він. Також Петренко пояснив, що таке рішення викликане тим, що 400 тис. осіб "зараз виявилися заручниками ситуації під загрозою двох років ув'язнення". "Те, що розповідає керівник НАЗК, що вони фіксують факти входу - це теж неправда, я спеціально зайшов на сайт НАЗК - реєстр не працює. Зайти на сайт, задекларувати неможливо, ніхто це не фіксує. Не можуть бути 400 тис. людей заручниками безвідповідальності 4 персон", - прокоментував він. Петренко зазначив, що Мін'юст підготує зміни до Закону про НАЗК. "Наступного тижня ми вийдемо з ініціативою до парламенту, щоб ті люди, які не зможуть подати декларацію, не були притягнуті безпідставно до кримінальної відповідальності", - пообіцяв він. Мін'юст готовий спільно з Кабміном швидко розробити відповідні зміни до законодавства. "Уряд не повинен стільки часу приділяти цьому органу, бо він незалежний. Але він фактично не працює. Я вважаю, що колегіальність цього органу - це помилка, крім того, ще й інституціональна помилка, колегіальна безвідповідальність. Це має бути одноосібний орган, і ми це обговоримо. 400 тис. людей є заручниками. Якщо Держспецзв'язку здатне зараз дати можливість подати декларації всім, хто не мав можливості подати, хоч чернетки, треба буде просити парламент, щоб він для цих людей фактично ввів скасування кримінальної відповідальності, не хочу говорити слово "амністія", і дав можливість ще подати декларації", - сказав він. На думку Петренка, в подальшому буде проведено незалежний аудит роботи НАЗК за останній рік. Міністр упевнений, що після змін до закону "буде змінено склад НАЗК... Буде змінений формат конкурсу, щоб орган запрацював у новому і нормальному режимі".
За кордоном Навіщо Путін нарощує чисельність армії РФ Як вже повідомлялося, президент РФ Володимир Путін збільшує чисельність своєї армії і з 1 липня 2017 року штатна чисельність військ ЗС Росії виросте до 1,9 млн одиниць. Військовий експерт Олег Жданов розповів, для чого російський президент це робить, передає Апостроф. У Москві до 2020 року планували закінчити комплексну програму переозброєння армії і її реформу, зокрема і організаційно-штатну структуру. Однак час вніс корективи. Дональд Трамп кинув рукавичку - виклик Володимиру Путіну в гонці озброєнь, яка дуже потрібна новому президенту США. Без такої гонки він не підійме американську економіку вперед. Відповідно, Володимир Путін підправив свої плани і прийняв цей виклик. Однак зараз план Путін здійснюватиме в паперовому варіанті. У РФ підрахували, що армію можна збільшити майже вдвічі  - до 1,9 мільйона осіб. Але є хитрий нюанс: число військових при цьому не сильно зростає. На сьогодні чисельність Збройних сил РФ - 1 млн осіб, з них майже 800 тис. - за штатом військових, а 200 тис. - за штатом цивільних. Виходить, що число військових Володимир Путін збільшує всього до мільйона осіб, а ще 900 тис. - це обслуговуючий персонал. Досить хитрий крок російського президента, так як на сьогодні економіка Росії не витримає гонки озброєнь - навіть маленької. Можна навести приклад: Володимир Путін третій рік розгортає 8-му і 20-ту армії на наших кордонах, бо військові бази біля українських кордонів почали будуватися в 2015 році. За два роки він підпорядкував одну бригаду в складі 20-ї Воронезької армії і створив одну 150-ту дивізію в складі 8-ї Ростовської армії. Але ці армії тільки в травні закінчать комплектування. Ось як важко і повільно все це відбувається. Ешелони з танками, через які у нас піднімається паніка, що вони йдуть в Україну, насправді йдуть до складу нових армій. Президент РФ чудово розуміє, що ми - відкушений шматок, що рано чи пізно спостерігачі Північноатлантичного Альянсу сидітимуть біля нашого кордону, а ми будемо або асоційованим членом, або партнером НАТО.
Економіка Перехід на трудові договори, скасування доплат і зростання цін. Які наслідки "мінімалки в 3200 грн" Переведення працівників на трудові договори, скорочення і скасування доплат до зарплати і, як наслідок, подорожчання продукції. Саме до таких наслідків призвело підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до рівня 3200 грн, вважають в Асоціації постачальників торговельних мереж. Генеральний директор асоціації Олексій Дорошенко в коментарі АСН зазначив, що приватний сектор відреагував на зміни не тільки підвищенням заробітної плати, а й переведенням частини працівників з постійної роботи на трудові договори. Це переважно стосується сільгоспвиробників, в яких зайнятість сезонна. «Значна частина сільгоспвиробників має заробітну плату влітку або в сезон велику, тому вони можуть відбирати на себе ті кадри, які працюють у суміжних галузях. Якщо ми говоримо не про сезон, то якраз вони отримують меншу заробітну плату», - зазначив експерт. Частина підприємців підвищила заробітну плату до мінімального рівня, але прибрала надбавки до зарплати і зменшила кількість працюючих, додав Дорошенко. Але навіть такі зміни не завадили виробникам підвищити ціни на продукцію через зростання собівартості. Це передовсім стосується хлібопекарської та молочної галузей. Якщо через мінімалку вартість чорного хліба зросла до 11 грн за кілограм, а хліба вищого сорту до 20 грн за кілограм, то переробники молока змогли покрити свої витрати, пов'язані з підвищенням мінімалки, за рахунок зниження закупівельної ціни молока у фермерів. Значно зросла собівартість виготовлення продукції через новий розмір мінімальної зарплати й у виробників одягу і взуття. Але піднімати ціну їм вже нікуди, вважає експерт. «Хто не міг підвищувати ціну, бо люди просто вже не будуть купувати їхню продукцію, просто пішли в тінь. І за рахунок несплати податків хоч якось виживають. Це стосується виробництва одягу і взуття», - зазначив Дорошенко. За словами експерта, в бюджетній сфері працівникам з підняттям мінімалки поскасовували різні надбавки до зарплати, які іноді були істотними і перевищували 3200 грн. Крім того загострилася проблема зрівнялівки, коли спеціаліст вищої категорії отримує однакові гроші з прибиральницею. Всі ці показники так чи інакше впливають на рівень інфляції в країні, показник якої на 2017 рік закладено на рівні 8%. Однак Дорошенко впевнений, інфляційні показники вже істотно перевищили прогнозований рівень, а якщо ситуація з цінами дещо стабілізується, тоді інфляцію можна буде утримати на рівні 10-11%. «Але по продуктах інфляція буде ще вищою. Останні кілька років вона десь на 3% вище. Тому по продуктах інфляція складе 14-15%, як і в 2016 році», - прогнозує Дорошенко.
Суспільство Організатори Євробачення погрожують забрати конкурс у України через ситуацію з Самойловою В Європейській мовній спілці попередили, що можуть застосувати санкції щодо України та навіть виключити нашу країну з конкурсу, якщо не буде знайдено рішення проблеми за участю росіянки Юлії Самойлової конкурсі. Про це заявила генеральний директор EBU Інгрід Делтенре, повідомляє портал Аllnews з посиланням на швейцарське видання Blick.За словами представника Європейської мовної спілки, можливість такого перебігу подій цілком висока. В EBU вважають заборону української влади в'їзду на територію країни представниці Росії Юлії Самойлової "абсолютно неприпустимою" і що "Євробачення" використовується в політичних цілях ". За словами Делтенре, на даний момент тривають переговори з Володимиром Гройсманом та Петром Порошенком щодо розв'язання проблеми.
Суспільство Приватні перевізники Києва вирішили підняти проїзд на 1 грн Приватні перевізники Києва піднімуть вартість проїзду в столиці на 1 грн. Про це на прес-конференції 29 березня заявив депутат Київради Андрій Задерейко, передає кореспондент АСН. «Всі ми знаємо, що відбулося підвищення вартості електроенергії. Тому прораховується можливість підвищення вартості проїзду в громадському транспорті, який працює на електроенергії. Метрополітен, трамвай і тролейбус - в першу чергу. Але до 1 квітня технічно не змогли розрахувати це підвищення для муніципального транспорту», - заявив він. Однак приватні перевізники піднімають по місту Києву вартість проїзду на 1 грн. «Хоча ми знаємо, що приватні перевізники планували підвищити вартість проїзду не на 1, а на 3 гривні. Але в результаті переговорів зійшлися на тому, що підвищення буде тільки на 1 грн», - повідомив він.
Політика Вартість проїзду в Україні однозначно ростиме Але економічних підстав для підвищення тарифів на залізниці і метро немає, це куларная корупція. Про це на прес-конференції 29 березня сказав експерт з питань транспорту, директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медвідь, передає кореспондент АСН. «Транспортна система пов'язана з усіма складовими в державі. Тому тарифи зростають, як і всі ціни на товари та послуги в державі. Якби перевізники підвищували вартість проїзду більше темпів інфляції, якби транспорт вибивався з відсотка інфляції, то можна було б проводити антимонопольне розслідування. Але це не так. Тому таких підстав немає», - заявив він. У будь-якому випадку, за прогнозами експерта, підвищення тарифів на проїзд в однозначно буде. «Питання тільки в одному: наскільки справедливим та економічно обґрунтованим буде це підвищення? Однозначно тарифи будуть зростати, як вони вже ростуть кожен квартал. Тому, якщо правильно ставити питання: а наскільки обґрунтовано? То щодо залізничного напряму підвищення вартості проїзду - необґрунтовано. На залізниці достатньо внутрішніх резервів, щоб не підвищувати їх. Щодо метрополітену теж немає економічного обґрунтування для зростання тарифів. Тут тільки корупційна складова. Підстави для підвищення тарифів у трамваях... На жаль, вся інформація у нас зашифрована, починаючи з паркової, закінчуючи перевезеннями. Тобто муніципальна влада навмисне шифрує всі тарифи, їх складові, рішення приймаються кулуарно», - зазначив він.
Суспільство В НБУ вилучаються документи в рамках розслідування зловживань чиновників За даними на 16:00 середи, 29 березня, правоохоронні органи проводять слідчі заходи в НБУ, під час яких здійснюється виїмка документів. Про це інформує прес-служба НАБУ. «Слідчі заходи проходять у рамках розслідування кримінальної справи за фактами зловживання посадовими особами Національного банку України своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, які за змовою з посадовими особами деяких комерційних банків у порушення закону «Про банківську діяльність і банки» вчинили дії, які спричинили тяжкі наслідки інтересам держави. Йдтьсяе про 2015-2016 роки», - сказано в повідомленні Бюро, що було опубліковано на сторінці НАБУ. Зараз центральну будівлю Нацбанку зачинено, з неї нікого не випускають і не впускають всередину. Під виходом чергують кілька груп тележурнатистов і ПТС.
Економіка Перевізники Києва розповіли, чому підвищення "мінімалки до 3200 грн" позначиться на гаманцях пасажирів Зростання тарифів - результат ринку. Так заявляють столичні перевізники, попереджаючи про майбутнє підвищення тарифу на проїзд у Києві. "Тема вартості транспорту - актуальна не тільки в Києві, а по всій Україні. Всі розуміють ситуацію, яка склалася в країні. Є низка об'єктивних причин для підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті... Сьогодні саме ринок диктує необхідність підвищення тарифів на перевезення", - заявив голова київського відділення Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Дмитро Лось, передає кореспондент АСН. Він нагадав, що ще у 2009 році на всі автобуси загального користування на міжобласних маршрутах "тарифи були відпущені у вільне плавання". З моменту цього наказу "життя пасажирських перевізників полегшилося, бо до цього тарифи регулювалися і затверджувалася Мінтрансзв'язку". Після цього вже у 2015 році - знову були внесені зміни до постанови, якою передбачено, що тарифи для всіх приміських маршрутів "також відпустили у вільне плавання". "Зараз тарифи регулюються тільки для міських перевізників... На сьогодні тарифи на перевезення пасажирів у Києві визначає міська адміністрація. Що ж стосується підвищення тарифів сьогодні, то тут дві сторони медалі: муніципальні перевізники, "Укрпастранс", який дотується з бюджету на 50%, а також приватні перевізники, які живуть самі по собі", - пояснив він. Лось зазначив, що "вище керівництво нашої країни говорить про підвищення мінімальної зарплати, але це не так. Удвічі зросли податки. Щоб нарахувати 3200 грн одному працівникові на підприємстві комерційного транспорту, потрібно заплатити 1350 грн податків. Тобто все це навантаження лягає на плечі перевізника. Друге - ростуть ціни на витратні матеріали, транспорт треба обслуговувати. У нас так склалася ситуація, що до 30% наземного транспорту сьогодні укомплектовано. За останні роки вартість витратних матеріалів зросла в кілька разів. І це друга об'єктивна причина підвищення тарифів на проїзд. Третя причина - це зростання цін на бензин і дизпальне, а також зростання ціни на електроенергію. Все це виросло в 2-3 рази, а то і більше... Не варто також забувати прив'язки до курсу долара, який впливає на все... Тому все це є підставою для підвищення тарифів. Зростання вартості проїзду - не примха перевізника, а об'єктивна необхідність", - підкреслив він.
За кордоном Роспропаганда вигадала інтерв'ю з тещею Вороненкова Теща вбитого у центрі Києва колишнього депутата держдуми РФ Дениса Вороненкова не «дякувала Богові за вбивство зятя». Як з'ясувалося, вона зовсім не давала інтерв'ю російському пропагандистському виданню «Лайф». Про це заявила Марина Єсипенко, колега Людмили Максакової по театру, а також її невістка Добриніна Катерина, інформує Комсомольская правда. «Ми говорили з Людмилою Максаковою, вона сказала, що обурена цією статтею. Максакова повідомила, що нікому не давала інтерв'ю. Вона, як мені відомо, віруюча людина. Вона не могла вимовити ці слова», - заявила Єсипенко. Перша дружина сина Максакової підтвердила цю інформацію в коментарі до одного з постів вдови Марії Максакової в соцмережі Facebook. «Я була свідком - вона не говорила такого! Вона не говорила з журналістами в ці дні взагалі! Телефон вимкнула відразу, а на домашній відповідала» - пише Добриніна.
Закон і Право Хто і як може прописатися в квартирі без згоди інших співвласників Законний власник частини будинку або квартири має право зареєструвати місце свого проживання. При цьому згоди іншого співвласника не знадобиться. Однак, якщо співвласник квартири хоче приписати особу, яка не є співвласником цього приміщення, на це потрібна згода інших співвласників. Якщо хтось буде проти – то особу, яка не є співвласником квартири, прописати в ній не можна, вивчив питання портал Час Пик. Отже, документи, необхідні для реєстрації місця проживання: Згідно з п. 18 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207, особа або її представник подає: 1) заяву за формами, наведеними відповідно у додатках 6, 7 або 8 Постанови; 2) документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Якщо це дитина, якій немає 16 років, подається свідоцтво про її народження. Реєстрація місця проживання дітей-іноземців або особи без громадянства здійснюється за умови внесення даних про дітей у посвідка на постійне або тимчасове проживання їхніх батьків та копії свідоцтва про народження. Документи, видані органами іноземних держав, підлягають легалізації у встановленому порядку. 3) квитанцію про сплату адміністративного збору (якщо реєстрації місця проживання здійснюється одночасно зі зняттям з попереднього місця проживання, збір береться за одну послугу); 4) а також пакет документів, який підтверджує право на проживання - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, що набрало чинності, про надання особі права на вселення в житлове приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або право власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. Якщо особа не надає цих документів, реєстрація місця проживання її здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім'ї (зазначені документи або згода не потрібні при реєстрації місця проживання неповнолітніх).
За кордоном У РФ вирішили, що рішення Високого суду Лондона стосовно України остаточне За результатами розгляду клопотання про розгляд позову до України Високий суд Лондона у прискореному порядку вирішив, що Україна повинна виплатити РФ номінальну вартість єврооблігацій у сумі 3 млрд доларів і нараховані відсотки. Про це сказано в прес-релізі російського Мінфіну. «Високий суд Лондона визнав відсутність у відповідача аргументів, що спростовують доводи позивача про наявність боргу за євробондами і відсутність необхідності розгляду аргументів захисту під час повномасштабного судового розгляду, що передбачає дебати сторін. У винесеному рішенні зазначено, що, враховуючи, що йдеться про вимогу виконати зобов'язання з боргового інструменту, у відповідача немає аргументів, що підлягають розгляду, на користь невизнання обґрунтованості цієї вимоги», - сказано в прес-релізі. Нагадаємо, Київ планує подати апеляцію на рішення лондонського суду.
Суспільство В СБУ з'ясовують, чи був убивця екс-депутата Держдуми Вороненкова агентом ФСБ У СБУ ще встановлюють, чи був убивця колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова агентом російського ФСБ. Як передає кореспондент АСН, про це сьогодні, 29 березня, в ході брифінгу заявив начальник Департаменту захисту національної державності Служби безпеки Віктор Кононенко. «Зараз йде вербувальна робота наших співвітчизників. Працюють різні мережі. Є ті, які показують свою роботу, і ми бачимо їх як організаторів акцій, які сильно законспіровані, які працюють під одну конкретну акцію. У випадку з Павлом Паршовим поки це не доведено, і ми зараз над цим працюємо - був він агентом ФСБ Росії чи не був. Цієї інформації ще немає. Це єдине, що можу сказати. Коли ми встановимо, був Паршов агентом ФСБ чи ні, ми обов'язково повідомимо», - заявив він.
Суспільство СБУ: Перекриття дороги під Львовом - інформаційна спецоперація РФ В СБУ повідомили, що перекриття дороги нібито представниками польської громади в Україні є інформаційною спецоперацією РФ. Як передає кореспондент АСН, про це під час брифінгу повідомив начальник Апарату голови СБУ Олександр Ткачук. За його словами, голова СБУ сьогодні говорив послу Польщі в Україні Яну Пєкло про хід розслідування щодо нападу на Генеральне консульство Польщі в Луцьку, щодо інформаційної провокації, яка пройшла сьогодні вранці у Львівській області. «На трасі біля Львова група осіб спробувала блокувати автодорогу для обмеження руху транспорту на основній трасі між Львовом і кордоном Польщі», - заявив Ткачук. Він додав, що, за даними СБУ, ця провокація - частина спланованої інформаційної операції, яку організували, щоб розпалювати міжетнічну і міжнацінальну ворожнечу між Польщею та Україною. «Близько 10-ї ранку майже 50 осіб прибули в с. Гряда і спробували перекрити рух транспорту, почали палити шини, намагаючись створити негативну картину для подальшої її трансляції як негативних подій, протестів, які нібито відбуваються в Україні», - додав Ткачук. Організаторам цієї інформаційної провокації загрожує низка статей КК України.
Суспільство оформление ленты  Як українцям пропонують платити за газ по-новому. Плюси, мінуси і багато "знаків питання" 28 березня 2017 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, під засідання затвердила тарифи на послуги транспортування і розподілу природного газу за новою методологією. Вона передбачає, що українці повинні тепер окремо платити за використаний газ і окремо за його розподіл і транспортування до будинку. Експерти впевнені, таке нововведення призведе до подорожчання блакитного пального для споживачів. Замість однієї платіжки - дві Згідно з постановою Кабміну, з 1 жовтня 2015 року для побутових споживачів діє середня роздрібна ціна на газ 6879 грн за 1000 куб. м. 13% від цієї ціни становлять витрати на транспортування і розподіл природного газу, уточнили в НКРЕКП.   Такий метод розрахунків споживання газу, який діє в країні вже більше ніж півтора року, вважають непрозорим, тому ще минулого року взялися за розробку нової методики, згідно з якою оплата за газ як для побутових, так і для промислових споживачів складатиметься з двох частин. «Рахунок на поставку газу буде розділений. Якщо зараз ми отримуємо рахунок, в якому в тариф на газ включена ціна на газ як товар і включені послуги з його транспортування та постачання до вас як до споживача, то в цьому випадку ці послуги з постачання і транспортування будуть виділені в окремий рахунок або окремий рядок у рахунку. Ці платежі будуть мати постійний характер, тобто вони не будуть змінюватися в залежності від обсягів газу, який ви споживаєте», - пояснив експерт з енергетичних питань Валентин Землянський. Користуєшся, не користуєшся - плати! Саме така методика діє в Європейському Союзі, вона передбачена "Третім енергетичним пакетом", а оскільки Україна підписала угоду про асоціацію, то повинна гармонізувати своє законодавство з європейським, констатує експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич. Новий тариф передбачає оплату послуг компаній, які забезпечують обслуговування газових мереж, рівними частинами протягом року. На сьогодні в зимовий період відповідна плата значно вища, ніж влітку, хоча газова мережа експлуатується цілий рік. «Нова методика дозволяє забезпечити рівномірне надходження коштів за послуги оператора ГРС, зокрема в літній період, який є найбільш сприятливим для забезпечення стабільної роботи, обслуговування трубопроводів, проведення профілактичних і ремонтних робіт», - сказано в постанові. Тариф залежатиме від регіону і типу лічильника Вартість же транспортування і розподілу газу залежатме від регіону, в якому проживає споживач, і від потужності встановленого в будинку лічильника. «Таким чином відбувається прив'язка до довжини газових мереж у кожному регіоні. Звідси буде виходити тариф, а вже сам тариф коригуватиметься на потужність підключення», - пояснює Землянський. «Це буде диференційовано в залежності від того, який обсяг газу пропускає ваш лічильник. Якщо, умовно кажучи, у вас діаметр труби більше або потужність лічильника більше, то ви платитимете більше, якщо менше - то менше. Ви можете навіть не користуватися газом, але все одно повинні платити», - уточнив експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич. Для кожного споживача вартість буде розраховуватися за формулою, яка прописана в постанові НКРЕКП. Так, жителі багатоквартирного будинку, в якому встановлена ​​тільки газова плита, платитимуть однакову вартість по абонплаті, розказує експерт. А ось у будинках з індивідуальним підключенням абонплата залежатиме від потужності встановленого лічильника. Сума в платіжці за газ виросте За інформацією НКРЕКП, 54% від загальної кількості абонентів і 80% від загального споживання в країні здійснюється через лічильники типу G4. Для таких споживачів абонплата за розподіл і транспортування газу складе на місяць в середньому 92 грн, порахували в НКРЕКП. За інформацією регулятора, новий підхід до розрахунків споживання газу дозволить знизити суму, яку побутовий споживач отримуватиме взимку за використаний газ. Але експерти з такою думкою не згодні. Заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк стверджує, що за новими тарифами українцям доведеться платити в півтора разу, а в деяких випадках і в 20 разів дорожче від нинішнього. За його підрахунками, для киян, у яких стоїть газовий котел і лічильник типу G6, абонплата без ПДВ складе 193 грн на місяць, з ПДВ - 234 грн. На рік це понад 2300 грн, хоча на сьогодні за розподіл 2500 м3 газу киянин платить 1420 грн на рік. Ще більше зросте плата за розподіл газу при наявності газової плити. Якщо зараз у Києві це 4 грн на місяць, то за новими тарифами буде 77 грн на місяць, пише Хабатюк. Тобто збільшення майже в 20 разів. Тариф буде вище для абонентів без лічильників Експерт з енергетичних питань Валентин Землянський впевнений, що найбільше в цій ситуації постраждають ті, хто користується газовими плитами, особливо без лічильника. «У кого не встановлено лічильник, той платитиме більше, тому що їм будуть нараховувати по максимуму», - вказує експерт. А ось вигідними нові тарифи будуть для тих, хто споживає багато газу, бо навіть якщо вони використовують більше газу, то за транспортування все одно заплатять фіксовану суму. Виходить, тут економити марно. Селяни платитимуть більше, ніж жителі міст З оприлюднених НКРЕКП тарифів виходить, що найдорожче за транспортування газу до своїх домівок платитимуть жителі Тернопільської та Закарпатської областей. Саме для ВАТ «Закарпатгаз» (майже 4 коп. за кубометр на годину) і ПАТ «Тернопільгаз» (трохи більше 3 коп. За кубометр на годину) НКРЕКП затвердила найвищі тарифи на послуги розподілу природного газу для побутових споживачів. «Тому що від одного споживача до іншого досить велика відстань, а мережу треба утримувати. А якщо у вас на газопроводі поряд кілька будинків або розташування будинків досить густе, там буде дешевше. Тобто тариф залежить від протяжності газових мереж», - пояснив експерт. Разом з тим жителі Тернополя платитимуть втричі менше, ніж жителі області (тариф для ПАТ «Тернопольміскгаз» - трохи більше 1 коп. за кубометр на годину). Тобто виходить, що в селах, де густота населення і, до речі, достаток місцевих жителів в сотні разів менше, ніж у містах, люди платитимуть за транспортування газу більше, ніж городяни. Де ж справедливість?    Українці зможуть вибирати постачальника газу самостійно А ось у НКРЕКП запевняють, що з часом вартість транспортування впаде, оскільки завдяки розділенню платежів і функцій, які стосуються поставок газу і обслуговування мереж, українці зможуть самостійно вибирати постачальника газу, що, в свою чергу, може посприяти зменшенню ціни через конкуренцію між постачальниками. Але поки незрозуміло, як на практиці пересічний громадянин зможе торгуватися за дешевший газ із постачальником і як взагалі можна буде вибирати між гравцями ринку. Незрозуміло також, чи будуть нові тарифи доповненням до вже чинної вартості газу або ж його віднімуть від нинішньої ціни газу. Але тоді НАК «Нафтогаз України» повинен переглянути вартість газу в бік зменшення. Валентин Землянський припускає, що нова формула реально може запрацювати не раніше травня. Поки ж, щоб постанова НКРЕКП, яка повинна почати діяти з 1 квітня, набула чинності, Кабміну потрібно скасувати нині чинний документ, яким встановлено єдиний тариф на споживання газу. Чого ще не зроблено.
Суспільство Реєстр е-декларацій прийматиме по 100 тисяч декларацій на добу Реєстр е-декларацій з 29 по 31 березня працюватиме під піковим навантаженням, приймаючи близько 100 тис. е-декларацій на добу. Але новий порядок подання е-декларацій дозволить оптимізувати процес. Про це на засіданні уряду 29 березня заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леонід Євдоченко, передає кореспондент АСН. «27 березня було подано 38 тис. декларацій, 28 березня - 44 тис. і сьогодні до 8:00 - 35 тис. Залишається три дні. Ми вважаємо, що в цей період буде пікове навантаження на систему, і це проблема. Тому що ми змушені обробляти до 100 тис. документів на добу. На сьогодні все робиться для того, щоб система працювала. Для оптимізації роботи НАЗК має роз'яснити деяким категоріям держслужбовців про їхні можливості подати е-декларації до 1 травня, що дещо знизить навантаження на сервер в пікові дні», - заявив він. У свою чергу, міністр юстиції Павло Петренко, виступаючи на брифінгу, закликав державних службовців, які, відповідно до закону, мають вперше подавати електронну декларацію, зробити це після 1 квітня 2017 року. «Я звертаюся до тих державних службовців, які подають декларації вперше, це ті, хто не подавали декларації в першу хвилю... Згідно зі змінами до закону, термін подачі ваших декларацій продовжено до 1 травня. Я вас прошу, у зв'язку з ситуацією, що склалася, дайте можливість подати декларації колегам, які повинні подати ці декларації до 1 квітня. Прохання, щоб ви почали процес декларації і навантаження на систему після 1 квітня», - заявив він. За прогнозами Петренка, в такому випадку декларації зможуть подати ті 100 тис. держслужбовців, які повинні це зробити до 1 квітня.
Події Бойовики «ДНР» обстріляли патруль ОБСЄ Патруль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ був обстріляний на захопленій території Донецької області. Про це інформує прес-служба СММ. «Об 11:07 вівторка, 28 березня, патруль СММ ОБСЄ в складі шести співробітників на двох броньованих машинах під'їхав до комплексу, який розташований на східній околиці підконтрольного терористам «ДНР» населеного пункту Козацьке, де раніше команда Місії бачила озброєних членів організації», - сказано в повідомленні. Коли патруль СММ був на відстані приблизно 100 метрів від комплексу, терорист «ДНР» жестами наказав команді зупинитися. «Коли патруль зупинився, спостерігачі побачили ще вісьмох озброєних членів бойовиків. Троє з них попрямували до представників місії. За 30-40 м від команди один із чоловіків жестами показав спостерігачам, щоб ті покинули район. Водночас він зробив три постріли в повітря з автомата АК-47, після чого шість пострілів у землю за кілька метрів від себе», - сказали в ОБСЄ.

Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів




/-1,4421088695526-/ /-pc-/
Top