counter
Архів Повернутись назад 28 Листопада 2016
28 Листопада
Суспільство Продукти-наркотики, на які підсаджують виробники Вчені встановили, чому від деяких шкідливих продуктів людина не може відмовитися, купуючи їх знову і знову, пише womanway. Наприклад, смажені та солоні закуски. У їх складі є у великій кількості крохмаль, здатний всмоктуватися значно швидше цукру. Тому багато хто не може відмовити собі в задоволенні купити велику пачку чіпсів і з'їсти все за один раз. Далі йде оброблене м'ясо. У ці м'ясні вироби виробники додають нітрати, збільшуючи термін зберігання і покращуючи смакові якості м'яса. Але виробники не дбають про здоров'я людей, так як нітрати провокують виникнення злоякісних пухлин. І нарешті газована вода. Більшість людей схильні випивати цю воду літрами, вважаючи, що це дуже корисно для організму. Однак це відбувається через те, що виробники додають до складу такої води кофеїн і бромовану олію.
За кордоном Кандидатом у президенти Франції став «друг Путіна» Екс-прем'єр-Франції Фрасуа Фійон здобув впевнену перемогу на праймеріз серед правих центристів. Після обробки протоколів з 80% виборчих дільниць Фійон отримав підтримку 67,3% виборців, передає The Guardian. Його основний суперник Ален Жюппе отримав підтримку більше 30% виборців. Жюппе визнав свою поразку і повідомив, що підтримає Фійона на виборах президента Франції в 2017 році. Франсуа Фійон, звертаючись до прихильників, заявив, що потребує підтримки всього правого крила, щоб на президентських виборах перемогти лівих і ультраправих. Жюппе виступає за більш м'яку політику, яка орієнтована на Захід. Він вважає, що зближуватися з президентом Росії Володимиром Путіним і скасовувати антиросійські санкції не варто. А Фійон дотримується радикально протилежних поглядів, заявляючи, що європейська санкційна політика зазнала краху.
За кордоном У 2017 році РФ перекине в Білорусь кілька дивізій У 2017 році Міноборони РФ планує перекинути в Білорусь у 80 разів більше солдатів і військової техніки, ніж в цьому році. Це рішення пов'язане з запланованими навчаннями «Захід-2017», передає Радіо Польща, посилаючись на Defence24.pl. Про такі масштабні перекидання російських військ говорять дані з офіційних документів. Міноборони РФ оголосило тендер на послуги міжнародного військового залізничного транспорту, тобто транспортування військової техніки та матеріалів на спеціальних залізничних платформах. У минулому році для транспортування військової техніки в Білорусь російське оборонне відомство потребувало 125 вагонів, а в цьому - тільки 50 вагонів. У 2017 році для перекидання військових Москві потрібно 4126 вагонів. За даними Кремля, тендер пов'язаний тільки з запланованими білорусько-російськими навчаннями «Захід-2017», які постійно проводять збройні сили обох країн.
Суспільство «Правий сектор» не блокуватиме вивезення екс-беркутівців із СІЗО до суду Активісти «Правого сектора» сьогодні не блокуватимуть виїзд автозаку з підсудними екс-бійцями «Беркута» у справі про розстріли на Майдані в 2014 році для доставки їх до Святошинського райсуду Києва в понеділок, 28 листопада, де пройде допит колишнього президента Віктора Януковича, передає «Інтерфакс-Україна» У коментарі агентству спікер «Правого сектора» Артем Скоропадський зазначив: «Ні, сьогодні під Лук'янівське СІЗО ми не їдемо, ми їдемо до суду». Відповідаючи на запитання, які дії планують здійснити активісти в будівлі суду або біля неї, Скоропадський заявив: «Поки не знаю, подивимося по ситуації». В акції очікується участь такої ж кількості активістів і прихильників «ПС», як і в блокуванні Лук'янівського СІЗО минулої п'ятниці.
Суспільство За минулу добу на Луганщині 5 українських військових були поранені - Луганська ОВЦА За минулу добу терористи здійснили 12 обстрілів у напрямі населених пунктів уздовж лінії розмежування в Луганській області, в результаті чого п'ять українських військових отримали поранення, передає Луганська обласна державна адміністрація, посилаючись на заступника голови ОВЦА Юрія Клименка. За інформацією на сторінці ОВЦА в Facebook, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів, протитанкових ракетних комплексів і стрілецької зброї сім разів прицільно відкривався вогонь по укріпленнях українських військових в районі сіл Новоолександрівка і Новозванівка Попаснянського району. «В результаті обстрілу двоє військовослужбовців були поранені», - йдеться в повідомленні. Крім цього, бойовики п'ять разів прицільно стріляли з гранатометів різних типів і стрілецької зброї в напрямку сіл Кримське і Лобачеве Новоайдарського району. В результаті обстрілу троє українських військових були поранені. Також був пошкоджений газогін.
Суспільство оформление ленты  На Андріївському узвозі замість театру звели "енергоблок ЧАЕС" - журналіст На Андріївському узвозі 29 листопада  пройде відкриття нового театру, який спонсорується директором компанії ROSHEN. Експерти туристичної галузі вважають, що будівля більше нагадує крематорій або енергоблок АЕС, ніж культурний заклад. Вона псує всю архітектурну красу історичної візитки Києва. Про новий театр розповів журналіст і директор турфірми «Чорнобиль-ТУР» Ярослав Ємельяненко. Він у Facebook опублікував фотографію нового архітектурного «шедевра» на Андріївському узвозі столиці. «Поки йшло будівництво, всі були впевнені, що фасад тимчасовий, «монтажний». Однак настав час відкриття і завісу підняли. Виявилося, що будівлю театру, яка міститься в серці старовинного Києва, після реконструкції планується запустити в такому вигляді. Те, що ми побачили сьогодні, - це дизайн крематорію або промислової вентиляційної системи. Або 1-2 блоки ЧАЕС, - які радянські інженери і архітектори реалізували за допомогою чорних кубічних будівель. Але не театру, який міститься на старовинній, туристичній вулиці столиці України», - впевнений Ємельяненко. Споруда викликала бурю негативних емоцій у користувачів соцмереж.  Нагадаємо, раніше в Roshen заявили, що театр на Подолі будується за дивіденди, отримані від Липецької фабрики. В цілому на нього планували витратити 166 мільйонів гривень.   
Політика Адвокати родин Небесної Сотні пояснили, чому Януковича не можна допитати як обвинуваченого Родини Небесної сотні  закликають не блокувати допит Януковича. Вони виступили з відповідною заявою, повідомила АСН одна з адвокатів родин Євгенія Закревська. «Як і всі, ми хочемо бачити Віктора Януковича на лаві підсудних і допитувати в якості обвинуваченого. В Україні проти нього розслідується вісім кримінальних проваджень, які ще не передані до суду. Бо зазвичай злочини виконавців доводити простіше і швидше. Тому обвинувачення п’ятьом беркутівцям у вбивствах 48 людей 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській вже розглядаються Святошинським районним судом. У цьому процесі (саме в цьому суді) не може вже бути інших обвинувачених», - наголосила Закревська. За її словами, навіть якщо президент-втікач повернеться в Україну, у процесі проти п’ятьох беркутівців він все одно не зможе бути обвинуваченим. Інакше доведеться розглядати справу спочатку. Закревська нагадала, що ініціатива допитати Віктора Януковича з території Росії за допомогою конференцзв’язку надійшла від захисту беркутівців, бо “в Україні йому загрожує небезпека”. Водночас, адвокати родин Небесної сотні наполягали на його виклику в суд і особистому допиті.    Адвокати родин Небесної сотні готові до цього допиту. Згідно з Кримінально процесуальним кодексом України, свідок має дати вільні покази, а потім відповісти на питання захисників, обвинувачених, прокурорів, потерпілих, їх представників і суду. «Так, ми впевнені, що цей свідок не скаже правди. Відмовитись відповідати на питання можна виключно на підставі статті 63 Конституції - тобто на питання щодо себе і близьких родичів. Все інше - кримінально карне діяння. Це роз’яснюється свідку, і про це він складає присягу», - заявила адвокат. При цьому вона пояснила, що зрив допиту стороною захисту чи свідка після “вільних” показів - є фактично відмовою від надання показів. Зрив допиту свідком чи стороною Росії - із різних “технічних” чи “організаційних” причин - буде розцінюватись так само. «Але українська сторона має зробити все, щоб забезпечити справедливий судовий розгляд. Зрив або незабезпечення проведення допиту, необхідність якого визначив український суд, з боку українських органів влади, - це і буде перешкоджання правосуддю. Це - ознака слабкості. А ми – сильні», - заявила Євгенія Закревська. Водночас вона наголосила, що певну тривогу у адвокатів викликає дезінформація активістів про те, що, нібито, беркутівців збиралися відпустити.   Адвокатська дорадча група (адвокати родин Небесної сотні) закликала активістів не блокувати проведення допиту, самостійно розбиратися в суті речей та не давати себе використати для досягнення невідомих цілей, які не мають нічого спільного із встановленням справедливості.
Події У Харківській області від отруєння алкоголем загинули ще чотири людини В результаті отруєння сурогатами алкоголю загинули ще три людини у Вовчанському районі Харківської області та одна людина в Харкові. Про це повідомили в Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. «Станом на 9:00 28.11.2016 за результатами судово-медичної експертизи зареєстровано і підтверджено чотири летальні випадки отруєнь метиловим спиртом: у Вовчанському районі Харківської області - три, в м. Харкові - один випадок», - йдеться в повідомленні. За даними Держпродспоживслужби, загальна кількість отруєнь фальсифікованим алкоголем в Харківській області становить - 104, з них померли - 57. Станом на 28 листопада в країні зареєстровано 150 випадків отруєнь фальсифікованим алкоголем, з них завершилися летальним результатом -73.
Політика У Мін'юсті хочуть впустити в Україну сирійських мігрантів в обмін на безвіз Україна може взяти квоту однієї з країн Євросоюзу на розселення мігрантів задля запровадження безвізового режиму з ЄС. Про це написав заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов в Facebook. «Не секрет, що на прийняття рішення стосовно України щодо безвізу багато в чому впливає сирійська  міграційна криза. Побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, лідери Європи не поспішають давати Україні безвізовий режим. Якщо це найбільша наша проблема, то саме вона може стати рішенням. Я б запропонував Європейському Союзу взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Вважаю, що наша країна могла б повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів», - пише Пєтухов. За його даними, щоб взяти на себе квоту на прийняття сирійських мігрантів, Україна потребує додаткового фінансування Європейського Союзу.
За кордоном У Білорусі заборонили водіям маршруток використовувати георгіївські стрічки Влада білоруського міста Брест заборонили використовувати георгіївську стрічку, символу російської агресії, а також інших різних прапорів і релігійної атрибутики для розміщення в громадському транспорті, повідомляє Белсат. «Чиновники підтримали жительку, яка написала скаргу на водія маршрутки, на лобовому склі якого висіла георгіївська стрічка. Жінка попросила її зняти, але отримала відмову в грубій формі», - йдеться в повідомленні. «Брестміськтранс» і брестський міськвиконком попросили у неї вибачення, а також повідомили, що провели збори про неприпустимість розміщення в громадському транспорті різних прапорів і релігійної атрибутики. «Стаття 194 ПДР Білорусі забороняє участь у дорожньому русі транспортного засобу з наклейками і об'єктами, які заважають огляду. До таких можна віднести стрічки і будь-які прапори. Такого водія можуть притягнути до адміністративної відповідальності», - зазначає видання.
Події У Кропивницькому затримали банду «перевертнів у погонах», які займалися грабунками і тортурами У Кропивницькому співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили діяльність організованої злочинної групи, що складалася з керівників і оперативних працівників поліції. Як повідомили в прес-центрі СБУ, організував ОЗУ керівник одного з підрозділів Кропивницького відділу поліції, він залучив до злочинної діяльності трьох своїх підлеглих і одного цивільного. За даними слідства, «перевертні в погонах» спеціалізувалися на грабежах, крадіжках, незаконних обшуках, тортурах, вимаганні грошей, хабарництві, шахрайстві. Вони ретельно готувалися до кожного злочину, довго стежили за жертвами. Їх затримали ще в липні 2016 року під час вимагання 200 тис. гривень від місцевого жителя за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито розбещення неповнолітніх. 21 листопада всім зловмисникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 162, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.
Політика Допит Януковича: В Святошинський суд привезли підозрюваних беркутівців На засідання Святошинського суду у справі про вбивства активістів Майдану в понеділок, 28 листопада, привезли підозрюваних колишніх беркутівців, повідомляє Інтерфакс-Україна. Зараз беркутівці вже перебувають у залі засідань на місцях для підсудних. У самій будівлі суду вже перебуває більше сотні представників ЗМІ, їх почали пропускати в залу судових засідань. Обстановка в районі суду спокійна, ніяких активістів або протестувальнів  не спостерігається. Біля будівлі суду стоять близько десятка автомобілів поліції і кілька людей. Нагадаємо, що 28 листопада о 13:00 в Святошинському районному суді міста Києва продовжиться судове засідання у справі «Вбивства людей під час Євромайдану», під час якого знову буде зроблена спроба допитати колишнього президента України Віктора Януковича як свідка.
Політика Опитування: Порошенко займає 2-ге місце в рейтингу електоральних симпатій, лідирує Тимошенко Лідером в рейтингу електоральних симпатій є Юлія Тимошенко, глава партії «Батьківщина», за яку свої голоси віддали б 17,7% респондентів, про що говорять результати опитування соцгрупи «Рейтинг», презентовані на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» сьогодні, 28 листопада. У той же час нинішнього президента Петра Порошенка підтримують тільки 14,3% опитаних респондентів, лідера «Опозиційного блоку» Юрія Бойка - 10,2%. Олег Ляшко, лідер Радикальної партії, може заручитися підтримкою 9,9% респондентів, голова «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко набирає 8,2%, лідер партії «За життя» Вадим Рабинович - 7,5%. За мера Львова Андрія Садового, лідера «Самопомочі» готові проголосувати 7,3% респондентів, а за Олега Тягнибока, лідера ВО «Свобода» - 4,5%.
Політика 46% опитаних українців підтримують відставку Президента - дослідження Майже половина опитаних українців (46%) підтримує ідею відставки Президента та призначення нових виборів глави держави, 42% - не підтримують, 12% - не визначилися з вибором. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», презентовані сьогодні під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент АСН. Найвищі сподівання на дострокові вибори Президента на Півдні (59%) та Сході (53%). 43% респондентів вважають, що Президенту України Петру Порошенку потрібно дати можливість допрацювати свій термін та потім змінити на іншого кандидата. 4% - за переобрання його на другий термін, водночас 41% за якнайшвидше його усунення від влади. 12% не змогли дати відповіді на це питання. Дане опитування було проведене з 10 по 17 листопада серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Опитування було проведене методом формалізованого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.
Суспільство оформление ленты  У Roshen розповіли, чому театр на Подолі "чорний" Громадяни, близькі і далекі від культури, всі як один висловлювали обурення стосовно чорної споруди кубічної форми. Хвиля обурення досягла таких масштабів, що навіть КМДА вирішила екстрено зібратися і поговорити, а чи так мав виглядати театр (хоча, за логікою речей, там повинні були заздалегідь знати, як виглядатиме будинок на історичній вулиці). Першим на дивний вигляд нового театру відреагував журналіст і директор турфірми «Чорнобиль-ТУР» Ярослав Ємельяненко. Він у Facebook опублікував фотографію нового архітектурного шедевра на Андріївському узвозі столиці. «Поки тривало будівництво, всі були впевнені, що фасад тимчасовий, «монтажний». Однак настав час відкриття і завісу підняли. Виявилося, що будівлю театру, яка розташована в серці старовинного Києва, після реконструкції планується запустити в такому вигляді. Те, що ми побачили сьогодні, - це дизайн крематорію або промислової вентиляційної системи. Або 1-2 блоку ЧАЕС», - написав Ємельяненко. Відновлений на київському Подолі театр, через зовнішній вигляд якого розгорівся скандал ще до його відкриття, насправді має фасад, що облицьований старою цеглою і за своїм духом відповідає навколишнім будівлям. Про це АСН повідомила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю та комунікацій компанії Roshen Катерина Македонська. За її словами, чорна обшивка театру, яка і викликала таке обурення громадськості, називається райнцинк і використовувалася спеціально, бо її основна властивість - надзвичайна легкість. «Будівля театру стоїть на схилі, на хиткому ґрунті, до того ж все обладнання театру, світлові установки тощо, має дуже велику вагу, тому було головне завдання - максимально полегшити конструкцію. Ми коли робили реставрацію, проводили укріплення ґрунту не тільки під цією будівлею, а під усіма розташованими поруч», - сказала представник Roshen. За словами пані Македонської, згодом темний колір райнцинку посвітлішає і набере ефекту патинування. У будь-якому випадку, сказала вона, зараз розглядається кілька варіантів, як оформити темні боки будівлі. Наприклад, вони можуть бути обсаджені кучерявими рослинами, такими як плющ, також на них можуть розміщуватися афіші майбутніх прем'єр. На будівлі передбачена і красива вечірня підсвітка, поділилася представник Roshen. Отже, що ж таке райнцинк або по-іншому - титан-цинк? Це будівельний матеріал без горючих складових. Відповідає європейським вимогам протипожежної безпеки класу А1. Буває кількох кольорів, наприклад - сіро-блакитний або графітовий. Особливістю матеріалу є його здатність «старіти» разом з будівлею. Але виробники пропонують можливість нанесення на нього патини відразу або ж, навпаки, - покрити плівкою, що захищатиме від окислення. Будівельники полюбили матеріал за його легкість, дивовижну пластичність і глибокий колір. Хоча ідеальний матеріал для зовнішнього покриття будівель - цинк, але застосовувати його практично неможливо через крихкість. Проте змішаний з міддю і титаном цинк набув увсіх перерахованих вище властивостей. Саме пластичність матеріалу спонукала багатьох архітекторів використовувати його при проектуванні сучасних будинків. Однією з найкрасивіших ультрасучасних будівель, при будівництві яких використовувався титан-цинк, є штаб-квартира банку ING у Будапешті, спроектована майстром сучасної архітектури Еріком ван Егератом. На фото - дах будівлі. Ще одна відома будівля - 10 тисяч квадратних метрів канадського аеропорту Едмонтона. 8-поверхова будівля немов повита «стрічками» райнцинку. Однак, як бачимо, якщо зарубіжні архітектори щосили використовували пластичність матеріалу, то українські залишили його як є - прямим. Втім, судячи з бурхливої ​​реакції киян, все тільки починається, оскільки вони ще не бачили, як виглядатиме будівля театру всередині. Вона геть позбавлена нальоту старовини, камерності або класики, сама зала - надзвичайно аскетична. Тим часом в архітектурному бюро «Дроздов та партнери», що спроектувало цю споруду, заявили, що в процесі добудови театру (а його відбудувати намагалися з 90-х років) істотно змінився функціональний характер будівлі. «Театр з «палацу» перетворився на «місце для всіх, в результаті чого значно спростилася взаємодія між самим простором театру, відвідувачами і містом», - пояснюють архітектори. Задумка архітекторів зрозуміла, одне неясно - чому вони вирішили, що театр повинен стати чимось простим, «не палацом"? Адже, судячи з лавині критики, яка хлинула ще до того, як будівлю презентували, історичний театр, на думку киян, мав би виглядати дещо інакше.
Політика Опитування: 11% українців вірять, що справи в країні йдуть у правильному напрямку Лише 11% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 78% - неправильному, водночас 69% вважають, що відповідальність за нинішній соціально-економічний стан несе передусім президент Петро Порошенко. Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”, презентовані сьогодні під час прес-конференції у Києві. Більшість (78%) вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, 11% - не визначилися.  Разом з тим 89% вважають, що соціально-економічна ситуація в Україні погіршилася за останні два роки, 9% - думають, що вона не змінилася, 1% - побачили покращення. 52% очікують, що у наступні два роки соціально-економічна ситуація в Україні погіршиться, 23% - не зміниться. І лише 11% вірять, що покращиться.  Головною причиною того соціально-економічного стану, в якому зараз перебуває Україна, дві третини визначили корупцію у вищих ешелонах влади.  69% опитаних вважають, що відповідальність за нинішній соціально-економічний стан несе передусім президент Порошенко, 36% вважають, що відповідальність несе Арсеній Яценюк, 32% - Віктор Янукович. Крім того, 27% респондентів  вважають, що президент здатний вивести країну з економічної кризи, 22% вважають, що це може бути уряд, 17% - громадські активісти, 12% - опозиція”, - зазначається також у дослідженні.  Крім того, 32% респондентів вважають, що президент здатний зупинити війну на Донбасі, майже вдвічі менше (17%), що це може Росія, 14% - уряд, 11% - громадські активісти, по 9% - Європейський Союз, США, опозиція, Верховна Рада, 6% - олігархи. Разом з тим 23% не визначилися з відповіддю на це питання.  Опитування було проведене з 10 по 17 листопада серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Опитування було проведене методом формалізованого інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.
Суспільство оформление ленты  Голова Миколаївської ОДА пообіцяв «замочити в сортирі» Захарченка Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко відповів на заяву терориста псевдореспублікі «ДНР» Олександра Захарченка, де той погрожував захопити Миколаїв. Звернення глава регіону опублікував у себе в Facebook. Олексій Савченко відповів ватажку бойовиків словами його господаря: «Ви можете уявляти себе де завгодно, хоч у Ріо-де-Жанейро, але ваше життя проходить, і залишиться тільки спогадах тих, кого ви... але зараз не про це. Я хочу відповісти вам словами вашого господаря: «Будь-якого терориста будемо мочити в сортирі», - сказано у відеопосланні, Після цього голова Миколаївської ОДА зазначив, що запрошує всіх на Миколаївщину. Раніше ми повідомляли, що Порошенко процитував Путіна: Демократію в Росії «замочили в сортирі».
Економіка оформление ленты  Силовики прийшли з обшуком в Херсонський порт У понеділок, 28 листопада, в адміністративній будівлі Херсонського морського торгового порту працівники правоохоронних відомств влаштували обшук. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник ХМТП Андрій Соколов. «Понеділок вдався. День нам «зробили» силовики: на початку одинадцятої близько десяти осіб «завітали» з обшуком. Посвідчення управління по боротьбі з економічною злочинністю та чомусь військова прокуратура. Показали постанову суду, в якій вказана адреса зовсім порту, але це їх не зупинило», - написав він. За словами керівника морпорту, силовики шукали документи щодо одного з клієнтів порту і щодо одного з колишніх керівників. «З огляду на «особливості» українських силовиків, більш ніж впевнений, що це спроба дестабілізувати діяльність державного порту. Дуже брудне замовлення», - резюмував Соколов.
Події У Києві поліція розслідує загадкову смерть матері і сина У Києві поліція виявила в квартирі повішеним власника житла, а в кімнаті під ковдрою - муміфікований труп його матері, повідомили в поліції міста. «У квартирі виявили повішеним на люстрі 46-річного господаря оселі. За попереднім висновком судово-медичної експертизи, чоловік наклав на себе руки. Обстановка в квартирі не порушена. Крім того, на підлозі під ковдрою виявили муміфіковане тіло жінки без видимих ​​ознак насильницької смерті», - заявили в поліції. Місцеві жителі правоохоронцям розповіли, що у померлого сусіда була мати, 1943 року народження, яка близько п'яти років тому нібито поїхала до родичів. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковими кваліфікаціями: самогубство і природна смерть.
За кордоном В Японії творці льодового катка заморозили 5000 риб В Японії керівництво розважального парку Space World в м. Кітакюсю було змушене закрити один зі своїх атракціонів «Льодовий акваріум» - дивний каток, в льоду якого заморозили 5000 риб. Цьому рішенню посприяла критика людей, з якою відвідувачі прийшли до адміністрації парку, передає CNN. Парк відкрили 12 листопада 2016 року, а в повідомленні говорилося, що це перший у світі такий льодовий каток. Також в інтернеті були опубліковані фотографії із зображенням тушок мертвих риб, які плавали в льоду ковзанки. Адміністрація парку вважає, що такий декоративний ефект повинен був створити у відвідувачів враження катання по поверхні моря і підвищити відвідуваність катка, але все вийшло інакше. «Креативну ідею» парку заморозити 5000 мертвих риб люди не оцінили. В результаті атракціон був закритий 27 листопада.
Економіка оформление ленты  Оновлений ЦУМ відкрився в Києві У понеділок, 28 листопада, у Києві після реконструкції відкрився для відвідувачів восьмиповерховий центральний універмаг (ЦУМ), повідомляє Інтерфакс-Україна. «Сьогодні починається новий, європейський період ЦУМу. Нашою метою було зробити ЦУМ не тільки магазином №1 в Україні, а й поставити на одну сходинку з провідними класичними універмагами європейських міст. Ми орієнтувалися на Серфріджес у Лондоні, Галерею Лафайєт у Парижі і Калдевей у Берліні», - повідомив під час прес-конференції, присвяченій офіційному відкриттю універмагу, генеральний директор компанії «ЕСТА Холдинг» Максим Громадцов. Будівлю ЦУМу було повністю перебудовано, проте зі збереженням історичного фасаду. За шість років у реконструкцію ЦУМу було інвестовано близько $100 млн, при цьому його площа була збільшена вдвічі - до 45 тис. кв. м - за рахунок забудови внутрішнього двору і появи трьох підземних поверхів. Фото: ЛІГА.net
Події У Києві вдруге за тиждень загорілася квартира, загинув чоловік У п'ятиповерховому житловому будинку в Києві на вулиці Олени Теліги, 41-б, в одній з квартир на 4-му поверсі сталася пожежа, пише Сегодня. Повідомлення про займання від місцевих жителів надійшло до Служби порятунку напередодні, 27 листопада, о 09:57. Щоб потрапити в квартиру, рятувальникам довелося зламувати двері. У ванній кімнаті було знайдено чоловіка, якого передали лікарям і госпіталізували в опіковий центр. О 10:28 пожежа була ліквідована. Це вже другий випадок пожежі в цій квартирі за останній місяць, минулого разу - 23 листопада горіли особисті речі, але пожежа була вчасно ліквідована. В результаті спалаху повністю вигоріли коридор і кухня, закопчені стіни та стеля в кімнаті. Встановлюються причини пожежі. Врятований чоловік пізніше помер у лікарні.
Політика Клімкін покаже український варіант «дорожньої карти» на зустрічі в «нормандському форматі» Голова МЗС України Павло Клімкін планує представити український варіант плану з врегулювання ситуації на Донбасі на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн «нормандського формату», яка запланована на 29 листопада в Мінську. Про це передає «Інтерфакс-Україна». «На зустрічі глав МЗС «нормандської четвірки» я планую зробити головні акценти на питанні безпеки і питанні гуманітарного характеру, зокрема, звільнення політичних заручників, забезпечити доступ до них міжнародних організацій, Червоного Хреста. Звичайно, я буду наполягати на нашому баченні «дорожньої карти», яка здатна зробити реальний прогрес в ситуації», - сказав Клімкін на прес-конференції з головою МЗС Швеції Маргот Вальстрьом у Києві.
Політика Янукович-втікач заявив, що беркутівці перевищили повноваження при розгоні Майдану Екс-президент України Віктор Янукович, який ховається від українського правосуддя, на допиті в суді заявив, що бійці спецпідрозділу «Беркут» перевищили повноваження при розгоні Майдану 30 листопада 2013 року, передає телеканал 112 Україна. «Студентів тоді на Майдані вже практично не було, там були одиниці. Але на Майдан підійшли радикали і почали провокувати «Беркут». «Беркут» перевищив, я сказав би так, на мій погляд, свої повноваження, але це моя точка зору і її треба було підтвердити розслідуванням», - сказав він. Нагадаємо, що Янукович-втікач також допустив, що до силового розгону учасників Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року міг бути причетний колишній голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін. 28 листопада проходить засідання Святошинського районного суду Києва у справі «Вбивства людей під час Євромайдану», під час якого допитують колишнього президента України Віктора Януковича як свідка в режимі відеоконференції.
Економіка Чому банківська система і економіка загалом залишаться слабкими і в 2017 році Основні фінансові ризики України на 2017 рік: девальвація, у разі емісії під прикриттям кредитування, зміна політики США через пришестя Трампа та проблеми з МВФ, а також можлива націоналізація "ПриватБанку" та продаж "Ощадбанку".   Почесний президент Київської школи економіки Тимофій Милованов нагадав, що "за останні 2,5 року в економіці України спостерігалася велика інфляція, велика девальвація. Половина банків за 2,5 останніх року - зникла. З 200 банків залишилися лише 100, причому з них 40 банків контролює 90% ринку... Але й у портфелях цих банків є проблемні кредити... Припустимо, що політика США через 100 днів зміниться, а Росія зрозуміє, що можна тиснути новим наступом. Якщо буде ще один шок, чи переживе його наша система ще раз?" - питає він.  У свою чергу експерт Центру економічної стратегії Марія Репко вважає, що для банків, які не мають представництва у світі, а працюють лише в Україні, ситуація дуже нестабільна.  "Наша банківська система працює таким чином, що лише материнські банки, ті банки, які працюють не лише в Україні, мають джерела диверсифікації. Ті банки, які не мають материнських груп, мають ризики... Вони, на мою думку, нічого не зможуть зробити. Лише диверсифікація ризиків може забезпечити запас міцності банківської системи", - прогнозує вона.  Друкувати гроші не можна За її оцінками, є й інші ризики для фінансової системи. Передовсім вони пов'язані з ризиками девальвації гривні та зростанням цін.  "Є ідеї, щоб друкувати гроші для підтримки кредитування наших виробників. Але чи призведе це до зростання промислового виробництва? Сьогодні інвестиції у виробництво насправді мізерні. Люди не бачать перспектив для розвитку свого бізнесу в Україні. Вони пов'язують це з ризиками війни з Росією, проблемами судової системи, адмініструванням податків, діями СБУ, податкових та інших контролюючих органів, - це основні причини, які в останньому опитуванні назвали 200 найбільших бізнесменів. Тому друком грошей ситуацію ми точно не поліпшимо", - впевнена експерт.  За її прогнозами, якщо НБУ разом з Мінфіном увімкне верстат для друку грошей, "ми побачимо збільшення готівкової гривневої маси. Наразі немає проблем, щоб купити на цю гривню валюту. Це спричинить інфляцію та девальвацію. Це точно не призведе до поліпшення промислового виробництва, а буде мати лише негативні наслідки". Про вихід з банківської кризи говорити зарано При цьому член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран наголосив, що за останній рік ситуація в економіці все ж таки поліпшилася, що дає підстави говорити про "певні позитивні зрушення, хоча про вихід із банківської кризи говорити ще зарано". "За останній рік нами досягнена непогана макроекономічна стабільність. Інфляція за рік не буде вищою за 12%, а курс долара за рік збільшився не більше ніж на 10%. Це насправді непогані економічні показники... Але справді залишаються проблеми з банківською системою, зокрема це пов'язано з низькою ліквідністю наших банків", - сказав він.  Щодо основних фінансових ризиків, на його думку, "вони достатньо великі. Бо у нас маленька та залежна економіка... Ми залежимо від коливання цін на зерно, метали. Ціни на ці товарні групи мають постійні ризики до коливання... Також треба враховувати форс-мажорні ситуації, такі як зміна влади у США. А також відставання від плану співпраці з міжнародними донорами, такими як МВФ. Залишається ризиком війна на Сході... Чи можна протистояти цим ризикам? Можна. Але необхідна цілісна та виважена політика".  Банківська система розчищалася під нових гравців У свою чергу президент Українського товариства фінансових аналітиків Юрій Прозоров додав, що основний ризик для фінансової системи України знаходиться насправді не так ззовні, як всередині. "Бо система очищалася останні три роки. Вона, по суті, розчищалася під нових гравців. Тому другий ризик: хто залишиться на ринку? І чи будуть вони мати можливості кредитувати економіку, яка точно буде зростати більше, ніж у 2016 році", - питає експерт.  Він підкреслив, що вже у 2017 році є пряма загроза націоналізації одного з найбільших банків Україні ("Приват". - АСН), про що говорять останнім часом. Друга загроза - це приватизація "Ощадбанку". Про це також говорять вже як про втілений факт... Виникає запитання: чи візьме усі зобов'язання та у повному обсязі на себе новий закордонний власник "Ощадбанку"? Чи будуть судові позови до нього у такому разі?.. Все це буде мати прямий влив на фінансову систему.        
Економіка Очільник Мінінфраструктури розкритикував «маски-шоу» в портах Міністр інфраструктури України Володимир Омелян стурбований ситуацією, що склалася з так званими «маски-шоу» силовиків на підприємствах портового комплексу. «Будь-яка перевірка - ми підтримуємо і готові все пояснити і надати. Але «маски-шоу» - це втрата для держави, а не досягнення», - написав він на своїй сторінці в Facebook. Омелян пояснив, що стосовно перевірок міністерство завжди виступало і виступатиме публічно, будь-яке рішення приймає тільки Мінінфраструктури з максимальним залученням усіх причетних, за кількістю позаштатних радників з силових структур міністерство теж «попереду всіх». «Але коли мій заступник перебуває в Сінгапурі на переговорах, а її співрозмовник демонструє їй фото обшуку з автоматами, який цього ж дня відбувається в сінгапурській компанії в українському порту, або в компанії «ТІС», або, як зараз, в порту Херсона - у іноземних інвесторів відразу виникають запитання: це точно рай для їхніх інвестицій?!» - написав він далі .
Суспільство ЄС удосконалив систему контролю харчових продуктів в Україні ЄС запустив в Україні проект з удосконалення системи контролю харчових продуктів. Про це на презентації нового проекту ЄС "Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні" 28 листопада заявив керівник проекту Тоні Віл, передає кореспондент АСН. "Угода про Асоціацію між Україною та ЄС і про всеосяжну зону вільної торгівлі відкриває для України нові можливості. Але і створює нові виклики для українських виробників. Тому проект - "Удосконалення системи контролю харчових продуктів в Україні" - спрямований на надання допомоги новоствореній Державній  службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, а також виробникам, щоб допомогти їм адаптуватися до вимог європейського харчового законодавства", - сказав він. З його слів, Україна за останні 1,5 року зробила дуже багато. Були створені нові державні служби, прийняті закони, на практиці - були проведені навчальні програми для державних інспекторів Держпродспоживслужби. "Влітку цього року ми провели серію семінарів для операторів ринку харчових продуктів у всіх областях України. Сьогодні ми презентуємо перелік рекомендацій з виконання європейського законодавства в сферах санітарних і фітосанітарних заходів, які будуть корисними, як для контролюючого органу, так і для тих, хто хоче експортувати на європейський ринок, - додав він.
Економіка Україна експортує в ЄС майже половину сільгосппродукції Експорт сільгосппродукції України в ЄС за дев'ять місяців 2016 року досягне 40% від загального обсягу. Про це на презентації нового проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні» 28 листопада заявила заступник керівника служби віце-прем'єр-міністра з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, передає кореспондент АСН. «А за підсумками дев'яти місяців 2016 року частка експорту сільськогосподарського сектора в ЄС становить 30%, а в загальному обсязі нашого експорту цих товарів досягають 40%. Тому визначення цього напрямку як одного з політично важливих в рамках імплементації Угоди України з ЄС та ЗВТ з ЄС всіляко підтримується», - сказала вона. При цьому голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа пояснив, що згідно з планом, Україна повинна повністю адаптувати своє законодавство до стандартів ЄС в частині виконання угоди про ЗВТ з ЄС до 2020 року. «Але адаптація законодавства - це лише перше завдання. Друге завдання, щоб всі ці вимоги і стандарти виконувалися операторами ринку, щоб для них ці рекомендації в частині виконання законодавства ЄС стали «настільною книгою»... На даний момент ми з оптимізмом дивимося на перспективи побудови єдиного сектора харчових продуктів з ЄС», - вважає він.
Економіка У ЄС працює лобі проти «молочки» з України У Європейському Союзі працює досить сильне внутрішнє лобі проти молочної продукції з України. Про це в інтерв'ю журналістам в рамках презентації нового проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні» 28 листопада заявив глава Держпродспоживслужби Володимир Лапа, передає кореспондент АСН. «Більше 200 підприємств України на даний момент постачають тваринницьку продукцію в ЄС. Якщо порівнювати, то підприємств, які експортують в ЄС, кілька тисяч», - заявив він. Він підкреслив, якщо говорити про молочну продукцію, то тільки 13 українських підприємств допущені на ринок Європи. «Можливо, ЄС не дуже хоче бачити цей вид продукції у себе. Тому що є досить сильне внутрішнє лобі, яке працює постійно на те, щоб донести про неякіснысть українських молочних продуктів», - сказав він.
Події оформление ленты  Біля берегів окупованого Криму стався розлив мазуту У Чорному морі біля берегів Судака в окупованому Росією Криму стався розлив мазуту, повідомляється на сайті  так званої «адміністрації міста». «28 листопада жителі Судака виявили на пляжах чорні плями в'язкої речовини явно нафтового походження - швидше за все мазут. Чорні плями розтягнулися практично по всьому узбережжю міста - від Алчака до фортеці», - йдеться в повідомленні. За даними окупаційної влади, найбільшому забрудненню піддався центральний міський пляж від кафе «Бригантина» до рятувальної станції. Директор підприємства «Судакмортранс» Сергій Троїцький передбачає, що мазут, найімовірніше, потрапив у воду з суховантажу, який зайшов у Судакську бухту на час шторму. Важка фракція нафтопродуктів, до якої належить мазут - найбільш шкідлива для навколишнього середовища. На набережній Судака вже виявили загиблого птаха.
Політика Прокурор назвав свідчення Януковича у суді нікчемними Про це в перерві засідання заявив прокурор Олексій Донський, повідомляє кореспондент АСН.  "На конкретні питання він не дав відповіді або давав неправдиві відповіді. Ми довели, що його покази у вільному режимі є нікчемними і зачитані з папірця. Він сказав неправду щодо того, що не мав контактів з Медведчуком. Вони доведені слідством. Також ніхто не почув відповіді, як він о 3:51 23 лютого потрапив у Єйськ, в Російській Федерації, а потім звідти його військовим літаком доправили до Криму», - заявив прокурор. Також прокурор нагадав, що Янукович не дав пояснень щодо листа, в якому він підписав заклик щодо введення військ Росії. За словами Донського, слідство має достовірні дані щодо того, що президент-втікач зустрічався з Сурковим у Межигір’ї. Також прокурор заявив, що загалом сторона обвинувачення показами Януковича не задоволена і має до нього ще багато запитань.   
Політика Янукович про втечу до Донецька: диспетчери від імені Турчинова погрожували підняти винищувачі Колишній президент України Віктор Янукович, який ховається від українського правосуддя,  на суді під час допиту заявив, що під час перельоту з Харкова до Донецька в лютому 2014 року від імені голови Верховної Ради Олександра Турчинова диспетчери погрожували підняти в небо винищувачі, щоб змусити посадити літак, повідомляє УНІАН. «У Донецьку в мене була намічена, як кажуть, друга «зупинка». Це був другий регіон (після Харкова. - АСН), в якому я хотів зупинитися і також зустрітися там з активом. І я планував цю роботу в Донецьку. Але сталося так, що, коли я летів до Донецька, подзвонив військовий диспетчер і дав наказ льотчикам, які летіли зі мною, повертатися до Харкова», - заявив він. Він підкреслив, що йому не відомо, навіщо було дано цей наказ. «Але я поставив запитання, хто він такий, що дає такі накази президенту України? Він сказав, що йому такий наказ дав голова Верховної Ради Турчинов Олександр Валентинович. Цей льотчик відповів, що на борту у нього перебуває президент України, верховний головнокомандувач Збройних Сил. Це перше. А друге, навіть якби він послухав цього диспетчера, то у нього вже не було пального в баках, щоб повернутися до Харкова, бо ми вже наближалися до Донецька», - стверджує Янукович. За словами екс-президента, диспетчер погрожував льотчику, що підніме винищувачі і вони змусять силою сісти на землю.
Економіка Для виробників їжі запрацював проект, що допомагає адаптуватися до вимог ЄС 28 листопада у Києві презентували новий проект ЄС "Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні", спрямований на практичну адаптацію українського законодавства до стандартів ЄС. Не секрет, щоб поставляти наші продукти харчування в ЄС, нам не тільки потрібно "вписуватися" в занижені для України квоти, але і забезпечити виробництво і перевірку у себе на місцях такої продукції, яка повністю відповідатиме європейським вимогам. Так, керівник проекту Тоні Віл нагадав, що Угода про Асоціацію між Україною та ЄС про всеосяжну зону вільної торгівлі відкриває для України нові можливості... "Але і створює нові виклики для українських виробників. Тому проект - "Удосконалення системи контролю харчових продуктів в Україні" - спрямований на надання допомоги нещодавно створеній Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, а також виробникам, щоб допомогти їм адаптуватися до вимог європейського харчового законодавства", - пояснює він. За його словами, Україна за останні 1,5 року зробила дуже багато. Були створені нові державні служби, прийняті закони, на практиці - були проведені навчальні програми для державних інспекторів Держпродспоживслужби. "Влітку цього року ми провели серію семінарів для операторів ринку харчових продуктів у всіх областях України. Сьогодні ми презентуємо перелік рекомендацій щодо виконання європейського законодавства в сферах санітарних і фітосанітарних заходів, які будуть корисними як для контролюючого органу, так і для тих, хто хоче експортувати на європейський ринок", - додав він. У свою чергу, заступник керівника служби віце-прем'єр-міністра з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина підкреслила, що саме сектор сільгосппродукції є одним з найбільш перспективних для України. Адже через військові дій ми втратили основну частину експорту промислових товарів, хімічного виробництва. "А за підсумками дев'яти місяців 2016 року частка експорту сільськогосподарського сектора в ЄС становить 30%, а в загальному обсязі нашого експорту ці товари досягають 40%. Тому визначення цього напряму як одного з політично важливих в рамках імплементації Угоди України з ЄС та ЗВТ з ЄС всіляко підтримується", - зазначила вона. При цьому голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа пояснив, що, згідно з планом, Україна повинна повністю адаптувати своє законодавство до стандартів ЄС в частині виконання угоди про ЗВТ з ЄС до 2020 року. "Але адаптація законодавства - це лише перше завдання. Друге завдання, щоб усі ці вимоги і стандарти виконувалися операторами ринку, щоб для них ці рекомендації в частині виконання законодавства ЄС стали "настільною книгою"... Зараз ми з оптимізмом дивимося на перспективи побудови єдиного сектора харчових продуктів з ЄС", - вважає він. Чим ми годуємо Європу? Лише близько 200 підприємств України сьогодні постачають тваринницьку продукцію в ЄС. Для порівняння - підприємств з рослинницької продукції, які експортують у ЄС, декілька тисяч! Чому? Вимоги ЄС до продуктів харчування, тваринницької продукції жорсткіші, ніж до всіх інших товарів. Але не тільки в якості продуктів справа. Європейське лобі захищає свого товаровиробника, "закопуючи" наших експортерів якщо не мізерними квотами, то претензіями про наявність, наприклад, «кишкових паличок» тощо. Дійсно, наприклад, квоти на поставки кукурудзи, курятини, соків і меду вичерпалися ще на початку 2016 року! Для порівняння, в 2015 році річна квота на постачання меду закінчилася вже... 4 січня. У нинішньому році в перші тижні січня вичерпалася квота на постачання кукурудзи - другої після лідируючої за всі останні роки соняшникової олії. Кабмін України був змушений провести переговори в авральному режимі. Але тільки у вересні (!) поточного року профільний віце-прем'єр Климпуш-Цинцадзе повідомила, що Україні вдалося домогтися перегляду квот на нашу користь з кількох товарних позицій. Тобто тут експорт багато в чому на ручному управлінні передовсім в інтересах ЄС. Європейці спочатку в рамках переговорів з розширення квот для України не приховували, що "в обмін" вимагають скасування мораторію на експорт лісу-кругляка. Тепер ця ж вимога головна у питанні про безвізовий режим. Інакше кажучи, європейці захищають свої економічні інтереси, що очікувано і зрозуміло. Так, Лапа нагадав, що Україна почала експортувати в Європу мед ще в 90-х роках минулого століття. "Якщо говорити про молочну продукцію, то лише 13 українських підприємств допущені на ринок Європи. Можливо, ЄС не дуже хоче бачити цей вид продукції у себе. Бо є досить сильне внутрішнє лобі, яке працює постійно на те, щоб донести про неякісність українських молочних продуктів", - визнає він. Тому радіти з того, що Україна стане "житницею Європи", не варто. Однак, слід нагадати, що вичерпана квота не означає, що товар не можна поставляти в Європу. Можна, але вже доведеться платити за нього певне мито. Замість радянського ВТК - нова система НАССР Ще в липні 2014 року Верховна Рада України проголосувала за законопроект №4179 а, що стосується гармонізації законодавства України та Європейського Союзу в сфері безпеки і якості харчових продуктів. Зазначений документ передбачає введення в Україні європейської моделі системи забезпечення безпечності та якості продуктів харчування, заснованої на процедурах HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points - аналіз небезпечних чинників та критичні контрольні точки). У законі також передбачено створення єдиного контролюючого органу в сфері безпеки харчових продуктів, скасування дозвільних документів і процедур, які відсутні в ЄС, впровадження європейських принципів регулювання ГМО, зокрема в частині реєстрації ГМО-джерел, а не продуктів, вироблених з них. "Уже з 2017 року, по суті, на всіх великих підприємствах повинна запрацювати нова система. А для малих і середніх - до кінця 19 року включно. Чи буде цим спрощений доступ для українських продуктів на ринок ЄС? Відповідь неоднозначна. Бо ті підприємства, які вже мають доступ на ринки ЄС, і так повністю виконують законодавчі норми ЄС. Ми радше тут говоримо про те, що нові норми регламенту стануть обов'язковими не тільки для тих, хто експортує в ЄС, а й для внутрішніх виробників, а значить - впроваджується ця система не стільки для того, щоб розширити можливості доступу на ринок ЄС, скільки для того, щоб український споживач почувався як і європейський... По суті, замість радянської системи ВТК пропонується нова система контролю якості і безпеки", - пояснив Лапа в інтерв'ю журналістам.
Події Бойовики 20 разів порушили режим тиші на Донбасі Протягом понеділка, 28 листопада, на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 20 обстрілів позицій Збройних Сил України. Як повідомили в прес-центрі штабу АТО, бойовики більшість обстрілів зосередили на Маріупольському напрямку. «Нехтуючи Мінськими домовленостями, російсько-окупаційні війська стріляли з мінометів, гранатометів і озброєння БМП по Широкиному, Старогнатівці, Мар'їнці, Талаківці. По Новотроїцькому та Мар'їнці вогонь вів снайпер», - розповіли в штабі АТО. На Луганському напрямку, за даними українських військових, бойовики з 82-мм мінометів, озброєння БМП, гранатометів, зенітних установок та інших видів озброєння багаторазово обстрілювали Кримське і Новоолександрівку. На Донецькому напрямку з мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти вели вогонь по позиціях ЗСУ поблизу Авдіївки і Луганського.
За кордоном Вчені виявили 1500 нових вірусів Міжнародна група вчених під керівництвом фахівців з Китаю та Австралії виявила майже 1500 нових вірусів. Про це інформує ВВС. Для цього експерти зібрали колекцію понад 200  видів безхребетних, які мешкають у Китаї, провели випробування, виділивши зразки їхніх РНК. «Деякі з виявлених РНК-вірусів відрізняються від відомих, вони можуть бути віднесені до самостійних родин», - йдеться в повідомленні. За даними професора Інституту біомедичних наук при університеті Фудань Сюй Цзяньцін, вчені встановили зв'язок між еволюцією вірусу і його носієм, і цей факт може сильно змінити уявлення землян про походження життя на нашій планеті. При цьому вчені запевнили, що нові віруси не становлять загрози для людей. Експерименти проводилися в лабораторіях Китайського центру з питань профілактики хвороб і контролю за вогнищами їх виникнення.

Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів




/-1,8449358940125-/ /-pc-/
Top