ЄС запустив в Україні проект з удосконалення системи контролю харчових продуктів.
Про це на презентації нового проекту ЄС "Удосконалення системи контролю безпеки харчових продуктів в Україні" 28 листопада заявив керівник проекту Тоні Віл, передає кореспондент ASN.
"Угода про Асоціацію між Україною та ЄС і про всеосяжну зону вільної торгівлі відкриває для України нові можливості. Але і створює нові виклики для українських виробників. Тому проект - "Удосконалення системи контролю харчових продуктів в Україні" - спрямований на надання допомоги новоствореній Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, а також виробникам, щоб допомогти їм адаптуватися до вимог європейського харчового законодавства", - сказав він.
З його слів, Україна за останні 1,5 року зробила дуже багато.
Були створені нові державні служби, прийняті закони, на практиці - були проведені навчальні програми для державних інспекторів Держпродспоживслужби.
"Влітку цього року ми провели серію семінарів для операторів ринку харчових продуктів у всіх областях України. Сьогодні ми презентуємо перелік рекомендацій з виконання європейського законодавства в сферах санітарних і фітосанітарних заходів, які будуть корисними, як для контролюючого органу, так і для тих, хто хоче експортувати на європейський ринок, - додав він.