counter
Архів Повернутись назад 27 Жовтня 2017
27 Жовтня
Події Путінські бойовики за добу здійснили 20 обстрілів, один боєць поранений За минулу добу, 26 жовтня, обстановка в зоні бойових дій на Донбасі залишалася напруженою. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook. За даними штабу, з Донецького напряму вогнева активність окупантів перемістилася на Приморський напрям, де терористи частіше стали застосовувати міномети. Напередодні ввечері бойовики чотири рази з 82-міліметрових мінометів, стрілецької зброї і протитанкових гранатометів били по захисниках Гнутового. Окупанти також застосовували міномети калібру 82 мм біля Павлополя і Водяного. «На Донецькому напрямі «гарячою точкою» залишається Авдіївська промзона. Там наприкінці доби російсько-окупаційні угруповання двічі обстрілювали опорні пункти ЗСУ зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів. У результаті обстрілу з гранатометів біля Пісків бойову травму отримав один український воїн», - сказано в повідомленні. На Луганському напрямі бойовики з гранатометів і стрілецької зброї обстріляли позиції ЗСУ на підступах до Станиці Луганської.
Події Кримінолог зробила несподівану заяву про замах на Мосійчука Вибух, який прогримів 25 жовтня в Солом'янському районі Києва, швидше за все, був замахом на життя загиблого Михайла Мормиля, а не депутата Ігоря Мосійчука. Про це повідомляє юрист-кримінолог Ганна Маляр, передає Громадське. Експерт зробила цей висновок, проаналізувавши відеозапис з камери спостереження. На ролику видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру був саме загиблий, який проживав у цьому будинку (Михайло Мормиль). А сам Ігор Мосійчук, Віталій Бала перебували на певній відстані», - зазначила Маляр. На думку експерта, якби мішенню був Ігор Мосійчук, то вибухівку, найімовірніше, заклали б у його автомобіль. Якщо є замах на певну особу, то вибухівку підкладають у транспортний засіб, у якому ця особа буде пересуватися. Якщо вибухівка підкладається в мотоцикл, мопед і т.д., то планується, що людина буде йти повз», - додала Маляр. Вона зазначила, що напередодні чула, що Мормилю погрожували.
Політика Умеров і Чийгоз прибули в аеропорт Анкари на рейс в Україну Звільнені з російського полону заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз вже прибули до аеропорту Анкари (Туреччина) і очікують рейсу в Україну. Про це передає телеканал 112 Україна. Вони наголосили на важливості зв'язку між президентами України Петром Порошенком і Туреччини Реджепом Ердоганом. «Якщо в України будуть такі союзники, то у нашої країни будуть хороші перспективи... Я знаю, що наше звільнення дало особливий дух тим, хто репресований зараз», - сказав Чийгоз. «В першу чергу ми вже не дочекаємося, коли опинимося на своїй землі. Зберемося громадою і будемо вести боротьбу, яку затіяли, деокупацію... За таким формулюванням повинна бути чітка робота», - сказав Умеров. Чийгоз зазначає, що вони планують зустрітися з лідерами кримських татар: «щоб звірити з ними годинник і продовжувати боротьбу за Україну».
Політика Санкції проти РФ: США склали новий список організацій і компаній Держдеп США передав Конгресу список організацій і осіб з розвідувального та оборонно-промислового сектора РФ, які підлягають санкціям. Про це повідомила представник відомства Гізер Науерт під час брифінгу у Вашингтоні. «Зараз департамент повідомив американський Конгрес, ключовим зацікавленим сторонам у промисловості США і нашим партнерам і союзникам нашого керівництва. Незабаром ми опублікуємо повний перелік на нашому сайті. У мене більше немає подробиць, щоб надати вам зараз, бо переговори ще тривають між Конгресом, союзниками з промисловості і партнерами», - сказала Науерт. The New York Times опублікувало список організацій і компаній, проти яких, імовірно, введуть санкції. У списку 33 російських підприємства, серед яких Рособоронекспорт, Алмаз-Антей, Ростех, МіГ,  Калашников, Туполєв тощо. До переліку включено ФСБ, Головне розвідувальне управління і Служба зовнішньої розвідки Росії.
Події У тілі Мосійчука ще залишаються п'ять осколків Постраждалого в результаті теракту в Києві депутата Ігоря Мосійчука перевели в Інститут Шалімова. Як повідомили в прес-службі «Радикальної партії», депутат раніше тут лікувався і проходив обстеження, тому лікарі краще знають його стан здоров'я. Як зазначається, життю Ігоря Мосійчука нічого не загрожує. Водночас член політради «Радикальної партії» Марк Гресь повідомив, що його колега отримав серйозні поранення, передають «Факти». «Сильно пошкоджена рука, страшний осколковий перелом, він сидить зараз весь у апаратах Ілізарова. Одна сторона повністю висічена. Ще не вилучено 5-6 осколків, зокрема і з голови. Але завдяки Руслану, який прикрив його собою і встиг штовхнути, укласти його на підлогу і тільки завдяки цій людині Ігор Мосійчук залишився живий. Зараз він говорить, що син Руслана, це його син», - сказав Гресь.
Події Вижити за всяку ціну: дві жінки на яхті п'ять місяців дрейфували в Тихому океані Військовий корабель США врятував двох жінок, які практично п'ять місяців дрейфували на яхті зі зламаним двигуном у Тихому океані. Про це пише РИА Новости Украина. У прес-релізі ВМС сказано, що Таша Фуїаба і Дженніфер Аппель (обидві з Гонолулу) разом з двома собаками навесні 2017 року відплили з порту на Гавайських островах, слідуючи на Таїті. В результаті шторму 30 травня у жінок зламався двигун, але вони продовжили своє плавання, розраховуючи на вітрилах дістатися до Таїті. З огляду на віддаленість яхти від берегових станцій і інших суден сигнали лиха, які вони передавали, не були почуті. Лише 24 жовтня тайванські рибалки виявили яхту за 900 км на південний схід від Японії. На виручку мандрівницям пішов військовий корабель Ashland (США), який 26 жовтня вранці зняв їх з борту. Жінки пояснили, що змогли вижити лише завдяки опріснювачам води, а також розрахованому на рік запасу продовольства: макаронам, вівсянці і рису.
Події Дорога до популярного українського курорту може провалитися під землю Дорога до популярного курорту Трускавець може піти під землю. Про це повідомляють РИА Новости Украина. Все через велику яму, яка провалилася поблизу траси над покинутою калійною шахтою. Асфальт тріскається та розповзається, а обрив вже розміром з три футбольних поля. Як кажуть учені, під трасою сотні метрів порожнечі. Це занедбані шахти, де раніше видобували калійну сіль. Зараз дослідженням підземних дірок займаються експерти. Об'їжджати трасу рекомендують через Стебник. Це на кілька кілометрів довше, але водіїв ця перспектива не особливо тішить. Дорогою Трускавець - Дрогобич заборонили рух вантажівок. Хоча водії фур частенько нехтують цією забороною. Повністю перекривати трасу поки не поспішають, чекають на висновки вчених. «По периметру місце обвалу огороджено для недопущення сторонніх осіб. Проведено роз'яснювальну роботу серед населення, були запрошені фахівці Івано-Франківського національного університету газу і нафти, які провели моніторинг тектонічних напружень по периметру обвалу», - сказав Руслан Гречаник, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.
Суспільство Україна переходить на зимовий час 29 жовтня У ніч із суботи на неділю, з 29 на 30 жовтня, Україна переходить на «зимовий час». Стрілки годинника офіційно будуть переведені на годину назад о 4:00 неділі на виконання розпорядження Кабміну від 13.05.96 №509. Потрібно відзначити, що такого визначення, як «зимовий час», не існує. Україна, як одна з країн, яка підтримує переведення стрілок, переходить на літній час в останню неділю березня місяця. При цьому усією країною ми «тікаємо» в невластивий нашим географічним широтам часовий пояс, символічно переносячись приблизно у район Москви. Щоосені, коли світловий день, який швидко скорочується, змушує прокидатися нас вранці задовго до світанку, ми повертаємося до «рідного» часовому поясу UTC +2. Лікарі та економісти давно сперечаються про шкоду і користь подібних «подорожей у часі». Але досі противники переведення стрілок ще не змогли знайти непохитні аргументи на користь своєї теорії. Однак економічна вигода від переведення годинників давно піддається сумніву. Коли в 1908 році англійці придумали цей спосіб економії, у ньому було чимало здорового глузду. Літній час дає можливість набагато ефективніше використовувати світловий день і економити на штучному освітленні.
Кримінал Сім'ї жертв ДТП у Харкові відмовилися від грошей сім'ї Зайцевої Родичі постраждалих і загиблих у результаті смертельної ДТП у Харкові на вул. Сумській категорично відмовилися приймати гроші від сім'ї підозрюваної Олени Зайцевої. Про це пише Сегодня. Мама і бабуся загиблих Анастасії і Алли Сокол повідомили: «Її мати до нас приїжджала. Я не захотіла зустрічатися з нею. Нам не треба від них нічого, адже не можна окупити двох моїх дівчаток ніякими грошима». За словами жінки, замість того щоб святкувати 20-річчя внучки, в будинку влаштували поминки з нагоди дев'яти днів з моменту трагедії. «Ми не думали поки щодо позовів, моральної компенсації. Зараз головне для мене - провести всі необхідні ритуали». Адвокат Дмитро Марцоня, який заявив про готовність надати безоплатну правову допомогу людям, сказав, що родичів загиблих квапити не можна. «Ми уклали договір з сестрою Ніни Кобисєвої, поспілкувалися з дядьком і братом Анастасії і Алли Сокол. Співпрацю не починали. Близьким треба оговтатися від горя», - сказав він.
Здоров`я Переливання крові вагітної жінки може вбити чоловіка Чоловіки, яким робили переливання крові, взятої у вагітної жінки, помирають в 1,3 разу частіше, ніж ті, яким перелили кров від інших донорів. До такого висновку прийшли голландські вчені, вивчивши близько 60 тис. таких процедур у шести великих голландських лікарнях, повідомляє Dailytelegraph. Згідно з даними дослідження, щорічно на 1000 осіб фіксується 101 смерть серед чоловіків, які отримали кров від жінки, яка була вагітна. Тоді як у разі, коли донором крові був чоловік, на рік на 1000 осіб припадає 80 смертей. Вчені пов'язують такі результати з імунологічними змінами у жінок під час вагітності. Ще одне пояснення - це різниця в кількості заліза в організмі у вагітної жінки і чоловіки. У жінок при надії його менше. Нещодавно було доведено, що дефіцит заліза у донорів пов'язаний з погіршенням відновлення еритроцитів після переливання. «Потрібні подальші дослідження для тиражування цих даних, визначення їх клінічного значення і визначення основного механізму», - зазначають автори дослідження. Однак незважаючи на результати наукових досліджень, у Червоному Хресті заявили, що не планують змінювати свою практику щодо збору крові. Вони не припинятимуть забирати кров у вагітних або позначати її спеціальним ярликом. «Дослідження на цьому етапі дуже попереднє, й автори визнають, що у нього є обмеження. Дані мають бути перевірені подальшими дослідженнями, перш ніж Червоний Хрест змінить свою політику», - відзначають в гуманітарній організації. При цьому є країни, які вже відмовляють вагітним жінкам у донорстві крові. Наприклад в Австралії близько 50% донорської крові надходить від жінок. При здачі їх запитують, вагітні вони чи годують грудьми. Також у цій країні жінки, які народили дитину, не можуть здавати кров 12 місяців після вагітності і при грудному вигодовуванні.
Суспільство У п'ятірку найбагатших українців увійшли Ахметов, Пінчук і Порошенко Видання «Новое время» спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital склали рейтинг ТОП-100 найбагатших українців. До першої трійки рейтингу увійшли мільярдери Рінат Ахметов, Віктор Пінчук і Костянтин Жеваго. Так, статки єдиного акціонера холдингу СКМ Ріната Ахметова оцінили в $6,9 млрд, за рік активи збільшилися на 68%. Власник EastOne Віктор Пінчук володіє $1,4 млрд (з ростом за рік в 13%). Такі ж статки у члена ради директорів гірничорудної компанії Ferrexpo, нардепа Костянтина Жеваго, але вони виросли за рік на 209%. Першу п'ятірку рейтингу завершили нардеп від Опоблоку, власник «Смарт-холдингу» Вадим Новинський з $1,2 млрд і Президент України Петро Порошенко, головним активом якого є кондитерська корпорація Roshen, він зайняв 5-те місце зі статком в $1 млрд. Статки Новинського за рік збільшилися на 113%, а Порошенка - на 7%. У рейтинг також увійшли партнери по групі «Приват» Ігор Коломойський ($1 млрд) і Геннадій Боголюбов ($763 млн), які втратили за рік 11% і 9% активів відповідно. Статки Дмитра Фірташа (власника Group DF), який виїхав з України і перебуває в Австрії, оцінюються в $746 млн при зростанні в 14%. У десятці є також засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк ($​​693 млн), співвласники мережі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр-К» і «Нова лінія» Галина і Олександр Гереги ($688 млн).Значаться в рейтингу Олександр Мартинов ($594 млн), Олексій Вадатурський ($587 млн), Костянтин Григоришин ($570 млн), Микола Злочевський ($535 млн), Андрій і Руслан Веревські ($438 млн), Олександр Ярославський ($283 млн), Віталій Хомутинник ($268 млн), Віталій Антонов ($255 млн), брати Григорій та Ігор Суркіси ($249 млн), Сергій Тігіпко ($230 млн) тощо.
Політика оформление ленты  ЗМІ: "Вертолітний майданчик" Януковича контролює його оточення «Вертолітний майданчик» колишнього президента Віктора Януковича продовжує контролювати його оточення. Про це передає «Радіо Свобода» з посиланням на розслідування програми «Схеми». «Попри недавню заяву президента Петра Порошенка, за інформацією реєстру прав на нерухоме майно, будівля т.зв. «вертолітного майданчика» Віктора Януковича в Києві продовжує перебувати у власності фірми «Амадеус Ко», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, попри те, що споруда під арештом з 2015 року і власник не мав можливості продати її, він міг нею користуватися. За джерелами у фіскальній службі, майже 1 млн грн на місяць «Амадеус Ко» платить компанія власник розташованого в «Парковому» дата-центру компанія «Анте Медіа». Ще майже 400 тис. грн на місяць платить ресторан СHI, який розташований у «Парковому». Як зазначається, згідно з офіційним реєстром, у компанії «Амадеус Ко» є два офіційних власники: уродженець Києва Олександр Хом'як, який зараз перебуває в розшуку, і британська компанія Fineroad Business LLP. За останньою стоять дві офшорні компанії з острова Невіс. Згідно з документами, з кінця минулого року особою, яка контролює британську компанію, є 31-річний Яшар Ходжаєв. Він зареєстрований в Єнакієвому, рідному місті Віктора Януковича. Після подій на Майдані на Ходжаева був записаний офісний центр у Києві, що належить до сфери впливу компанії «Танталіт» (на цю фірму раніше була оформлена резиденція «Межигір'я»). Крім того, в 2015 році в рамках справи з кредитування регіональних залізниць «Всеукраїнським банком розвитку» сина Віктора Януковича було заарештовано низку рахунків в зазначеному банку. У грудні минулого року Печерський райсуд Києва вирішив зняти арешт з частини рахунків. Їх формальні власники пояснили походження великих сум на рахунках тим, що вони всі позичили їх у Яшара Ходжаева. У серпні цього року Апеляційний суд Києва заборонив «Амадеус Ко» відчужувати, користуватися і розпоряджатися майном комплексу. Право управління було передано ДП «Фінансування інфраструктурних проектів». Але державне підприємство так і не почало управляти майном компанії, а також не має доступу туди. «Ми не були ще на цьому об'єкті. Наскільки там важка процедура передачі, ми не розуміємо. Поки ми брали його як речовий доказ, згідно з протоколом прокуратури Києва. Ми двічі звернулися в прокуратуру і попросили забезпечити доступ до об'єкта. Як я розумію, прокуратура повинна звернутися в суд, отримати рішення, щоб можна було зайти», - сказав керівник ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» Руслан Сіробаба.
Політика Казахстан відсторонюється від Росії: країна офіційно переходить на латиницю Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав указ про початок заходів щодо переведення казахської мови з кирилиці на латиницю до 2025 року. Про це повідомляє офіційний сайт глави держави. Згідно з указом, затверджений новий алфавіт казахської мови, в якому 32 літери. Букви старого алфавіту замінюються на основі їх фонетичної схожості, є 9 букв з апострофами, які означають, наприклад, шиплячі звуки (стару «ш» замінить відповідність «s'»). Буде створена Нацкомісія, яка забезпечить переведення алфавіту на латинську графіку. Контроль за виконанням цього Указу покладено на адміністрацію президента Казахстану. Про намір перевести до 2025 року казахську мову з кирилиці на латиницю президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив у квітні. Він пояснив це «політичними причинами». Обов'язковому перекладу підлягають книги, документи та періодичні видання.
Економіка РФ купує в «ЛДНР» вугілля за безцінь, а перепродує за світовими цінами - Тимчук Єдиним напрямом реалізації вугілля з так званих «ДНР» і «ЛНР» залишилася Російська Федерація. Однак реалізація більшої частини видобутого вугілля російським посередникам відбувається за безцінь. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп, координатор групи ІС Дмитро Тимчук. За його словами, у бойовиків Донбасу росіяни купують вугілля по $30-35, при собівартості його видобутку $67 за тонну. Так, при закупівлі вугілля ТОВ «Газ - Альянс» (підконтрольний С.Курченку, є імпортером 75% вугілля з «ЛНР») ціна однієї тонни енергетичного вугілля становить $32. «Подальший перепродаж російськими посередниками вугілля з «ЛДНР» третім країнам здійснюється вже за світовими ринковими цінами в діапазоні від $100 до $160 за тонну», - підкреслив Тимчук. Він зазначив, що ватажкам «ЛДНР» не варто сподіватися на збільшення виручки від продажу вугілля росіянам для латання «республіканських» соціальних дірок, оскільки Енергетична стратегія РФ до 2035 року передбачає лише подальше зменшення обсягів споживання вугілля в РФ і зростання експорту вугілля власного видобутку. Крім того, за словами парламентарія, з 2021 року очікується закриття всіх 8 вугільних енергоблоків російської Новочеркаської ГРЕС, яка є єдиним споживачем вугілля на півдні РФ. Очікуваний додатковий профіцит вугілля - близько 3-4 млн т. «В результаті, навіть якщо реалізувати весь запланований «республіками» обсяг вугілля і продати його за «ринковими» цінами, які пропонують «братські російські» перекупники (по $30-35), коштів не вистачатиме навіть на виплату поточної заробітної плати шахтарям», - додав він.
Політика Пентагон: КНДР створює ядерний арсенал, щоб загрожувати катастрофою Північна Корея створює ядерний арсенал, щоб «загрожувати іншим катастрофою». Про це повідомляє глава Пентагону Джеймс Меттіс, інформує Agence France-Presse. «КНДР - репресивний режим, що сковує свій народ, позбавляючи його свободи, людської гідності та добробуту в пошуках ядерної зброї, а також засобів її доставки, щоб загрожувати іншим катастрофою», - каже Меттіс. За його словами, Адміністрація президента Америки США Дональда Трампа прагне до дипломатичного розв'язання проблеми Північної Кореї. Водночас він заявив, що США готові до військових заходів, якщо КНДР не зупинить розробку ракет з ядерною боєголовкою, які можуть потенційно вразити Америку. Раніше США розширили санкції проти КНДР, внісши до списку санкцій сімох громадян і трьох юридичних осіб з Північної Кореї.
Події У Росії чоловік пограбував п'ять магазинів, погрожуючи продавцям "Снікерсом" У Томську (Росія) чоловік примудрився пограбувати п'ять квіткових магазинів, користуючись шоколадним батончиком «Снікерс» замість пістолета, загорнутим у пакет. Про це сказано на сайті прокуратури області. Повідомляється, що п'ятьма місяцями раніше чоловік, який звільнився з місць позбавлення волі, спробував добути гроші для поїздки в Приморський край (додому). Спочатку зловмисник напав на жінку в під'їзді будинку, забрав сумочку з грошима і стільниковим телефоном. Потім чоловік навідався у квіткові павільйони «Азалія», «Жасмин», «Орхідея» та магазин «Туєсок». Погрожуючи псевдопістолетом, він почав вимагати гроші. Для створення видимості наявності «зброї» чоловік використовував шоколадний батончик «Снікерс», який загорнув у поліетиленовий пакет. У прокуратурі повідомили, що грошей на дорогу чоловік не встиг зібрати - його затримали поліцейські. Провину він повністю визнав, а також попросив вибачення у потерпілих.
Суспільство Шведські парламентарі скаржаться на сексуальні домагання У парламенті Швеції було проведено опитування, в результаті якого з'ясувалося, що не менше 23 парламентаріїв зазнавали сексуальних домагань під час роботи в політичній сфері. Опитування провели журналісти шведської газети «Експрессен», передає Інтерфакс-Україна. У політиків цікавилися: «Чи відчували ви коли-небудь сексуальні домагання, пов'язані з вашою позицією в парламенті чи іншою політичною діяльністю». Було опитано 101 члена парламенту, 23 зізналися, що так, домагання були. Журналісти підкреслили, що більшість тих, що зізналися, - жінки. Також 5 осіб повідомили, що відчували домагання з боку інших членів парламенту. Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем повідомила, що ставала жертвою сексуальних домагань «на найвищому рівні політики».
Суспільство У 2018 для ЗСУ закуплять до тисячі одиниць автомобільної техніки У 2018 році для потреб ЗСУ планується закупити до тисячі одиниць автомобільної техніки. Про це заявив начальник Центрального автомобільного управління Збройних сил озброєння армії генерал-майор Олександр Сергій, передає Інтерфакс-Україна. «Наприклад, до тисячі одиниць автомобільної техніки планується купити в 2018 році. Переважно йдеться про вантажні автомобілі. Я підкреслюю, що ця техніка знову піде в бойові частини для артилерійських підрозділів, підрозділів забезпечення і підвезення боєприпасів, а також військово-технічного майна», - сказав він під час брифінгу в Міноборони. Сергій відзначив, що з початку війни на сході України, з 2014 по 2017 рр., доукомплектування військових частин Збройних Сил України автомобільною технікою відбувалося за рахунок поставки техніки від національної економіки країни, отримання міжнародної технічної допомоги, закупівлі за державним оборонним замовленням, отримання благодійної допомоги.
Події У Харкові сьогодні попрощаються з дівчиною, яка загинула у кривавій ДТП У четвер, 26 жовтня, вранці в лікарні померла Діана Берченко, сьогодні пройде церемонія прощання з нею. Церемонія пройде в морзі лікарні швидкої та невідкладної допомоги №4. Початок прощання заплановано на 14:00, повідомляє МедіаПорт, посилаючись на прес-службу Харківської міськради. 24-річна Діана Берченко працювала бізнес-тренером в міжнародній компанії і недавно переїхала в Дніпро, каже її подруга Людмила Мащенко. До Харкова вона поїхала до сім'ї. «Ми були знайомі з Діаною більше трьох років. Спочатку ми працювали в одній компанії, але в різних містах. Спілкувалися і дружили. Вона закінчила університет харчування і торгівлі, працювала бізнес-тренером. У жовтні цього року переїхала в Дніпро. Казала, що втомилася від відряджень і хоче бути там, де коханий... Вони познайомилися на роботі і збиралися одружитися», - каже Людмила.
Політика «Інтерпол» рекомендував всім країнам-членам ігнорувати запити Росії Міжнародна поліцейська організація рекомендувала всім своїм країнам-членам ігнорувати запити влади країни-агресора. Про це повідомляє «Голос Америки». В «Інтерполі» підкреслили, що Росія в односторонньому порядку не має права використовувати канали організації для переслідування власних цілей. Таке попередження надійшло після того, як «Інтерполу» довелося скасовувати міжнародний ордер на арешт британського бізнесмена - засновника фонду Hermitage Capital Management Білла Браудера. 17 жовтня російське відділення «Інтерполу» в односторонньому порядку внесло Браудера у список розшукуваних міжнародних злочинців. Фінансист отримав лист від Комісії «Інтерполу» з перевірки даних, в якому повідомлялося, що запит Москви про внесення Браудера в список особливо розшукуваних осіб відхилений. Як відомо, в 2013 році Тверський суд Москви заочно визнав Білла Браудера винним в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Ще одну кримінальну справу було завершено в Росії в лютому 2017 року. «Суд» у Росії засудив Браудера до арешту. Відомо, що британець був одним з ініціаторів введення «списку Магнітського», вів кампанію проти режиму Путіна.
Суспільство Військові відремонтували міст, що з'єднує Луганську та Донецьку області У Рубіжному Луганської області відремонтували і відкрили міст через річку Сіверський Донець, який з'єднав міста Лисичанськ і Рубіжне. Про це повідомили в прес-центрі штабу АТО. У штабі нагадали, що міст був зруйнований у результаті ворожих обстрілів у травні 2014 року. Міст відремонтували військові підрозділи Державної спеціальної служби транспорту. Вони також внесли серйозний вклад у розмінування регіону. По мосту зможуть переїжджати вантажівки загальною вагою до 22 тонн. Це найкоротший транспортний шлях з Луганської області в Донецьку. Нагадаємо, країна-агресор створює нове військове з'єднання - морську бригаду для охорони переходу через споруджуваний Керченський міст. Разом з тим експерти сумніваються, конструкція простоїть довгий час.
Події У Кропивницькому поліцейського вдарили ножем у спину Співробітник патрульної поліції спробував завадити злочину, який планували здійснити четверо злочинців, і отримав від одного удар ножем у спину. Про це в Facebook пише начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков. Інцидент стався напередодні, 26 жовтня, ввечері. Постраждалим є заступник командира батальйону управління патрульної поліції Денис С. «Його друг побачив чотирьох невідомих, які, погрожуючи ножем, хотіли відібрати гроші у перехожих. Чоловік зателефонував Денису щодо ситуації, поліцейський відразу викликав екіпаж і вийшов на вулицю сам, оскільки це відбувалося поруч з його будинком. Далі він з другом спробували зупинити злодіїв, в результаті чого один негідник був знешкоджений, інші напали на хлопців із ножами. В результаті двоє злодіїв були затримані, ще двоє зникли. Потерпілий поліцейський потрапив на операційний стіл з ножовим пораненням у спину», - повідомив Жуков. Життя потерпілого нічого не загрожує. Поранення не зачепило життєво важливі органи.
Кримінал МВС назвало основну версію замаху на Мосійчука Основною версією замаху на нардепа Ігоря Мосійчука правоохоронці розглядають теракт з боку Російської Федерації. Про це заявив член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає «Еспресо». «Швидше за все, мотивом було зробити так, щоб показати, що іноземні спецслужби і їхні найманці з окупованих територій можуть реалізувати теракти в Києві», - заявив Геращенко. За його словами, основною версією слідства є діяльність спецслужб РФ. Геращенко також зазначив, що слідство буде розглядати всі версії. У свою чергу, нардеп Андрій Тетерук вважає малоймовірним російський слід у вибуху на Солом'янці через непрофесіоналізм тих, хто його вчинив, передає Укрінформ. «Ми будемо вимагати чіткого розслідування щодо того, хто є замовником і виконавцем. Однак моя персональна думка... якщо ми бачили спецоперації, проведені Росією, то вони були виключно професійно підготовлені, і потерпілими були саме об'єкти атаки», - сказав Тетерук. Нагадаємо, в Києві біля офісу телеканалу «Еспресо» стався вибух, в результаті якого загинуло 2 і отримали поранення 3 особи. Постраждали Мосійчук і політолог Віталій Бала, обидва прооперовані і перебувають у лікарні. Загинули охоронець нардепа Руслан Кушнір і 36-річний киянин Михайло Мормель.
Події оформление ленты  Горе-матір залишила 9-місячну дитину біля метро у Києві, щоб "попиячити" Працівники поліції Києва знайшли горе-матір, яка покинула свою дев'ятимісячну дитину біля станції метро «Вокзальна». Про це передає прес-служба ГУ НП по столиці. Вночі жінка залишила дитину біля входу в метро і пішла пиячити. Дитину на сходинках виявили перехожі і віднесли до відділу поліції на станції «Київ-Пасажирський». Горе-маму виявили, вирішується питання про притягнення її до відповідальності. «За словами перехожих, на площі Вокзальній була помічена жінка з дитиною в одній руці і пляшкою пива в інший. Вона неадекватно поводилася. Коли очевидці проходили повз входу в метро вдруге, то побачили покинуту дитину», - сказано в повідомленні. Правоохоронці знайшли жінку через 1,5 години. При спілкуванні з'ясувалося, що дитина заважала 25-річній матері, яка приїхала з Херсонської області, відпочивати і вживати спиртне. Нагадаємо, непутяща мати на дві доби закрила малолітніх дітей у квартирі в Києві.
Кримінал оформление ленты  П'ятеро жителів Кривого Рогу мало не пустили під укіс потяги, викравши болти на шляхах У Кривому Розі міліція затримала 5 місцевих жителів, які демонтували залізничні колії. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціъ Дніпропетровської області. У ніч з 25 на 26 жовтня чоловіки викрали з залізничних колій 791 клемний болт. Була порушена цілісність залізничних колій, що могло призвести до сходу з рейок вантажних і пасажирських поїздів. Клемний болт має вагу 1,1 кг і відноситься до елементу верхньої будови колії. Він служить для кріплення рейки до шпал. Чоловіків затримали на перегоні ст. Червоний Шахтар - ст. Грекувата, злодіїв виявили працівники залізниці і викликали поліцію. У зловмисників забрали 791 клемний болт у 7 мішках, порожні мішки, паливно-мастильні речовини і чотири ключі. Всіх злодіїв затримали на місці злочину. Зловмисники зізналися правоохоронцям у скоєному і розповіли, що планували викрасти якомога більше болтів. Для цього вони приїхали на місце злочину на автомобілі і взяли з собою порожні мішки. В майбутньому вони планували все викрадене здати на металобрухт.
Події У дитячому садку Черкас діти підхопили рідкісний вірус У дитячому садку мікрорайону Митниця в Черкасах кілька дітей захворіли на рідкісний вірус Коксакі. Про це сайту vikka.ua повідомив житель міста Віталій. Він уточнив, що перші ознаки захворювання схожі на ангіну, через три дня з'являються висипання на шкірі обличчя, кистях рук і на стопах у вигляді бульбашок до 5 мм. «Ліків і вакцини від вірусу немає. Жоден антигістамінний засіб не допомагає зняти біль і свербіж, оскільки це не алергія. Можна лише ненадовго зняти біль сильними знеболювальними. Хвороба заразна на 98%, але протікає в різних формах», - розповів чоловік. Житель міста уточнив, що захворіли його дитина і дружина. Якщо у дитини все пройшло в легкій формі, то у дружини - середня тяжкість перебігу хвороби. Завідувач приймального відділення Черкаської міської інфекційної лікарні Людмила Назарова підтвердила звернення від хворих вірусом Коксакі. «Це такий же вірус, як грип. Зазвичай на нього хворіють восени. Вірус передається повітряно-крапельним і орально-фекальним шляхом. Він не передбачає введення карантину і проходить, зазвичай за 5 днів», - повідомила Назарова.
Події Заступник мера Вишгорода приторговував наркотиками Співробітники СБУ викрили заступника мера міста Вишгорода Київської області у незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотичних речовин. Про це передає прес-служба відомства в Facebook. Чиновника підозрюють також у розкраданні бюджетних коштів. Оперативники СБУ встановили, що він разом зі службовцями міськради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у житлових будинках райцентру. Співробітники СБУ задокументували, що в акти прийому виконаних робіт за минулий і цей роки чиновники внесли завищені дані про обсяги, а також вартість проведених ремонтів. Частина виділених коштів перераховувалася на рахунки фіктивних підприємств та присвоювалась злочинцями. В ході обшуків у приватній київській і орендованій у Вишгороді заступником мера квартирах оперативники вилучили кокаїн, марихуану та амфетамін.
Суспільство У КМДА визначилися, скільки тисяч дадуть на новорічні заходи в центрі Києва Київська міська адміністрація виділить на організацію новорічних заходів на Михайлівській і Софійській площах 150 тисяч грн. Про це повідомила директор департаменту культури КМДА Діана Попова, передає «Українська правда». З бюджету міста будуть оплачені монтаж сцени, налагодження звукових порталів і технічної зони, інші витрати беруть на себе організатори. Офіційне святкування Нового року в центрі Києва триватиме майже місяць - з 19 грудня до 14 січня. Проходити святкування буде на трьох локаціях. Нагадаємо, головну ялинку країни планують встановити на Софійській площі вже з 3 грудня. Офіційне відкриття новорічного містечка відбудеться 19 грудня. У 2016 році на організацію новорічного містечка в центрі Києва пішло близько 20 млн грн.
Події оформление ленты  На Закарпатті підірвали джип високопоставленого митника У Виноградові Закарпатської області невідомі кинули гранату в автомобіль. Про це передає прес-служба обласної поліції. За інформацією відомства, в п'ятницю, 27 жовтня, надійшло повідомлення від жителя Виноградова, що невідомі пошкодили автомобіль його дружини. За словами чоловіка, він прокинувся серед ночі від звуку, що нагадує вибух. Він вийшов у двір і виявив пошкодження автомобіля Hyundai. «На місці слідчо-оперативна група встановила, що авто пошкоджено вибухом. Попередньо, невідомі скористалися гранатою РГД. Точні результати будуть відомі після експертизи», - сказано в повідомленні на сайті обласної поліції. За цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею «хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї» КК України. За даними видання UA- Reporter.com, джип підірвали заступнику начальника митниці УКРІНФОРМ на КПП «Вил
Політика оформление ленты  В СРСР боялися смерті Кеннеді, Освальд зустрічався з КДБ і дивні способи вбивства Кастро. Що в розсекречених архівах США Білий дім опублікував понад 2800 файлів про вбивство президента США Джона Кеннеді 22 листопада 1963 року. Одним з найцікавіших фактів у ньому є те, що Совєти побоювалися, що їх звинуватять у тому, що вбивця американського президента - Лі Гарві Освальд - їхній агент. Доповідь ФБР про це було датовано 1 грудня 1963 року, підписаний директором Едгаром Гувером. Радянський Союз навіть побоювався, що в паніці американські військові атакують країну. В СРСР намагалися більше дізнатися про терміново приведеного до присяги після смерті Кеннеді Ліндона Б. Джонсона. Вони не знали, чого чекати від нового керівництва США. В СРСР назвали Освальда «невротичним маніяком, який був нелояльний до своєї країни». І хоча Освальда вважали єдиним стрільцем, після розслідування все ще ходили чутки про те, що стрільців було двоє. Хроніка файлів, опублікована на веб-сайті Національного архіву в четвер увечері, показує, що Совєти були буквально одержимі теоріями змови, які нібито оточували смерть Кеннеді. "Відповідно до нашого джерела, офіційні особи Комуністичної партії Радянського Союзу вважали, що в Сполучених Штатах сталася добре організована змова з метою державного перевороту", - йдеться в одній із доповідей. Радянський лідер Микита Хрущов сказав, що він не вірить, що американські служби безпеки були настільки «невмілими», що Кеннеді був убитий без будь-якої змови простим маніяком. Вбивцею був не Освальд? Існує також інформація про те, що якийсь репортер у Cambridge News отримав анонімний дзвінок, в якому йому порадили зв'язатися з американським посольством в Лондоні, де він мав отримати «важливі новини». Дзвінок відбувся за 25 хвилин до того, як був убитий Кеннеді. Також в одному з записів ідеться, що поліцейський з Далласа Джей Тіппіт був справжнім вбивцею Кеннеді. Нагадаємо, за офіційною версією - Тіппіт намагався затримати Освальда після замаху вже біля його будинку. Однак Освальд убив Тіппіта чотирма пострілами в упор. Однак, згідно з документом, за тиждень до вбивства патрульний Тіппіт з невстановленою м точно людиною, можливо, нею був саме Освальд, були разом у нічному клубі Джека Рубі Саме Джек Рубі незабаром застрелить вбивцю Кеннеді за його словами "з помсти". Це трапиться в публічному місці, в прямому ефірі, коли Освальда спробують перевести в більш охоронювану в'язницю. Брат президента бачив смерть Монро? Про романі карколомної блондинки відразу з двома братами Кеннеді ходили чутки вже тоді. Але той факт, що брат президента США Роберт Кеннеді був у будинку Монро в день її смерті, тепер підтверджується. Хоча і невідомо, що там відбувалося. Існує документ з попередженням про те, що якийсь письменник пише книгу, в якій буде згадано зв'язок між Робертом Кеннеді і актрисою Монро. ФБР попередило Роберта про книгу в 11-сторінковому документі. ФБР розповідає в ньому про такого собі Френка Капелла «Дивна смерть Мерилін Монро». Згідно з доповіддю, Капелл, який жив у Нью-Йорку, пише 70-сторінкову книгу, яка буде опублікована в 10 липня 1964 року і буде продаватися по $2.00 за примірник. У доповіді генпрокурора Гувера, датованій 8 липня 1964 року, він написав, що Капелл заявив, що він «буде посилатися на імовірну дружбу Кеннеді з покійною міс Мерілін Монро» і що має намір вказати у своїй книзі, що Кеннеді і міс Монро були близькі і що він був у квартирі міс Монро під час її смерті. Змова була чи ні? Також джерела в ФБР вважали, що вбивство «не було справою однієї людини, але стало наслідком ретельно спланованої кампанії, в якій брали участь декілька осіб». Джерело ФБР також зазначило, що радянські чиновники боялися, що «без наказу якийсь безвідповідальний генерал у Сполучених Штатах може запустити ракету по Радянському Союзу». В СРСР найбільше остерігалися, що тінь підозри в підготовці вбивства впаде на них і, зокрема, ще й на комуністів у США. «Вони наполягали, що Освальд ніколи не належав до будь-якої організації в Радянському Союзі і ніколи не отримував радянського громадянства», - йдеться в одній з доповідей. Вбивць Кеннеді шукав і КДБ 25 листопада 1963 року, через три дні після вбивства Кеннеді, полковник Борис Іванов, начальник радянського комітету державної безпеки (КДБ) провів нараду зі своїми підлеглими. Згідно з документами, він сказав присутнім, що вбивство Кеннеді «створило проблему для КДБ і що всім співробітникам КДБ треба докласти максимальних зусиль для розв'язання цієї проблеми». Джерело ФБР сказало, що Іванов вважає, що вбивство президента «було сплановано організованою групою, а не було актом одного окремого вбивці». Іванов також заявив, що робота КДБ полягає в тому, щоб розібратися в суті справи і встановити всі можливі групи, які могли б таємно планувати вбивство американського президента. Документ ЦРУ, датований травнем 1964 року, цитує розмову з радянським лідером Микитою Хрущовим, який сказав, що не вважає, що американські служби безпеки була настільки «невмілими», що Кеннеді був убитий без змови. Хрущов вважав, що поліцейське управління Далласа стало «інструментом» для вбивства. Коли джерело сказало Хрущову, що Освальд і Джек Рубі були «божевільними» і «діяли самі по собі ... той прямо відповів, що не вірить у це».  Гарві Освальд зустрічався з представниками КДБ Згідно з документами, за два місяці до вбивства Кеннеді було перехоплено розмову Гарві Освальда з офіцером КДБ «ламаною російською». Освальд кілька років пропрацював у Мінську на радіозаводі, де зустрів свою дружину - Марину. «Згідно з перехопленим телефонним дзвінком з Мехіко, Лі Освальд перебував у радянському посольстві 28 вересня 1963 року, розмовляв з консулом Валерієм Володимировичем Костіковим», - йдеться в одному документі. У документі ЦРУ зазначається, що агентство дізналося про візит Освальда, який був марксистом, у Мехіко 1 жовтня. Згідно з документом, Освальд повідомив охоронцю, який відповів на дзвінок, що у нього була нова інформація «щодо телеграми Вашингтону». Інший документ показує, що і ФБР було відомо про зустріч Освальда з росіянами 1 жовтня 1963 року - більш ніж за місяць до того, як був убитий Кеннеді. Що означає, що Освальд вже був у той час під наглядом. Документ ЦРУ показує, як Освальд пробув у Мексиці шість днів, зокрема - відвідав вечірку, яку влаштував мексиканський драматург Де Паз. Надалі він був допитаний ФБР і розповів агентам про інших американців, які контактували з Освальдом. Однак ця частина діяльності Освальда не розслідувалася далі, що наштовхувало на думки про саботаж усередині служб безпеки. Як американці планували вбити Фіделя Кастро ЦРУ також придумували схеми вбивств кубинського лідера Фіделя Кастро. Одна з химерних ідей полягала в тому, щоб дати Кастро заражений костюм для дайвінгу. Кастро любив пірнати. «План ЦРУ полягав у тому, щоб заразити костюм і акваланг бацилами туберкульозу і небезпечного грибка, що викликає хронічні захворювання шкіри. В іншій складній змові, щоб убити Кастро, ЦРУ обмірковувало ідею створення «морської раковини-захоплення», яку треба було занурити в море, де Кастро любив пірнати. Природно, після захоплення лідера Куби раковина мала вибухнути. Кастро в 1978 році, коли слідчі Білого Дому відвідали острів, заявив, що Куба не брала участь у змові. Але в 1963 році кубинський посол у США відреагував «з радістю» на вбивство, відповідно до однієї з доповідей ЦРУ. Незабаром посол отримав наказ з Куби «перестати виявляти радість на публіці».
Суспільство Сьогодні 80-та річниця початку розстрілів української еліти в карельському урочищі Сандармох Сьогодні виповнюється рівно 80 років початку розстрілів української культурної, політичної та наукової еліти в карельському урочищі Сандармох. Ще їх називають «розстріляним Відродженням». Про це нагадує «Укрінформ» Тоді в складі т.зв. Соловецького етапу, що складався зі 1111 ув'язнених, були розстріляні Микола Куліш, Лесь Курбас, Григорій Епік, Валер'ян Підмогильний, Микола Зеров і багато видатних діячів культури і науки України. Перший етап розстрілів стався 27 жовтня 1937 року і продовжувався з перервами до 4 листопада. Серед приречених на смерть уродженців СРСР було 290 українців. Найбільша кількість розстрілів випала на перші дні листопада місяця. 3 листопада було вбито 134 людини, всі, як зазначалося у списках, - «українські буржуазні націоналісти». Тільки за день упав весь цвіт української нації.
Суспільство На Донбасі неминуча ескалація конфлікту - ОБСЄ На Донбасі неминуче станеться ескалація конфлікту. Таку думку на брифінгу висловив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає Інтерфакс-Україна. «Сторони не відвели сили і засоби, ми бачимо їх у безпосередній близькості уздовж всієї лінії зіткнення. Це призводить не тільки до порушень режиму припинення вогню (а минулого тижня ми зафіксували 3286 таких порушень), а й неминуче призводить до збільшення кількості порушень у майбутньому. Як підтверджує досвід і як кажуть наші застереження - ескалація неминуча», - заявив Хуг. Представник ОБСЄ підкреслив, що минулого тижня були виявлені 86 порушень відведення озброєнь: 32 - в підконтрольних і 54 - в непідконтрольних уряду України районах. «Ми навіть бачили недавно закладені міни на ділянці розведення сил і засобів в районі Золотого, приблизно за 120 м від блокпоста т.зв. «ЛНР», - розповів він.Хуг додав, що в результаті військових дій продовжують страждати місцеві жителі.
Події Мосійчук: Замах був саме на мене, інші версії - нісенітниця Депутат Ігор Мосійчук впевнений, що теракт 25 жовтня був замахом саме на нього і всі інші версії слідства щодо замаху на інших осіб вважає «нісенітницею». Про це він сказав журналістам в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. Шалімова. Про це передає телеканал 112 Україна. «Всі версії, що це (вибух) не з Мосійчуком пов'язаний, а з кимось іншим - це повна нісенітниця. Я дав свідчення Службі безпеки України, тому я не можу розголошувати інформацію. Скажу єдине, як і раніше, - це замах на мене, на партію, замах на лідера партії, на кожного українця, щоб залякати. Упевнений, що замовники сидять у Москві, виконавці десь серед нас. Ви знаєте мене, погрожували в житті багато. Я впевнений, що слідчі будуть перевірять всі версії», - додав він. Депутат розраховує на ефективність роботи СБУ, а також на те, що виконавці і замовники замаху будуть знайдені.
Політика Контрсанкції від РФ: заборонено ввезення свиней із США і ЄС Росія розширила контрсанкції і заборонила ввезення живих свиней і субпродуктів з ЄС, США, Канади та інших країн. Цю постанову ухвалив уряд країни-агресора. Документ опублікований на сайті кабміну РФ. Постанова доповнив документ від 7 серпня 2014 року, яким Росія ввела контрсанкції проти Заходу. «До переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, заборонених до ввезення в Росію, внесені живі свині, а також окремі види харчових субпродуктів і жирів сільськогосподарських тварин», - повідомили в кабміні РФ. Чиновники стверджують, що ці контрсанкції не відіб'ються на забезпеченні внутрішніх потреб Росії. Нагадаємо, 27 жовтня Держдеп США передав Конгресу список організацій і осіб з розвідувального та оборонно-промислового сектора РФ, які підлягають санкціям. У списку 33 російських підприємства, серед яких Рособоронекспорт, Алмаз-Антей, Ростех, МіГ,  Калашников, Туполєв тощо.
Події За тиждень ОБСЄ зафіксувала шість жертв серед цивільних на Донбасі Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг повідомив, що за останній тиждень місія зафіксувала шість жертв конфлікту на Донбасі серед цивільного населення, які отримали травми. Про це він повідомив на брифінгу в Києві, передає УНІАН. Він розповів про число жертв серед цивільного населення з моменту попереднього брифінгу, який пройшов 20 жовтня. «З того часу, як я виступав перед вами востаннє, ОБСЄ підтвердила ще шість випадків поранень серед цивільного населення», - зазначає Хуг. За його інформацією, двоє людей (чоловік і жінка) були поранені під час двох інцидентів у мікрорайоні «Трудовське» в Донецьку. «Жінка була за 700 метрів від блокпоста т.зв. «ДНР», а чоловік перебував за 350 метрів від того ж блокпоста. Відповідальність несуть ті, хто стріляє. Але є як мінімум моральна складова відповідальності для тих, хто фактично використовує мирне населення як живий щит», - сказав перший заступник голови СММ.
Суспільство Генерала Клименка призначили на посаду заступника голови Нацполіції України Генерал поліції третього рангу Ігор Клименко був призначений заступником голови Національної поліції України. Про це повідомив голова Нацполії Сергій Князєв, передає прес-служба відомства. «Для приділення більшої уваги питанням дисципліни та законності в роботі поліції, а також захисту поліцейських, керівництвом відомства за погодженням з Міністерством внутрішніх справ України ухвалено рішення про підвищення статусу підрозділу кадрового забезпечення Нацполіції. Рішення було реалізовано шляхом введення посади заступника голови Національної поліції України - начальника Департаменту кадрового забезпечення», - зазначив Князєв. Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що поліція за 9 місяців 2017 року розкрила 62% майнових злочинів з числа зареєстрованих.
Суспільство оформление ленты  Опубліковані відео зустрічі в'язнів Кремля Чийгоза і Умерова в Києві У п'ятницю, 27 жовтня, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров прибули до Києва. Літак приземлився в аеропорту «Бориспіль», де політв'язнів зустрічали рідні, друзі та політики. Відео зустрічі оприлюднили на сайті «Крим.Реалії» і «Громадське ТБ». З Криму приїхали дружина Чийгоза Ельміра Аблялімова, дочка Умерова Айше, а також російський адвокат Микола Полозов. На зустрічі в аеропорту були присутні лідер Меджлісу кримськотатарського народу і лідер кримськотатарського народу Рефат Чубаров і Мустафа Джемільов. Як зазначив Полозов, офіційних заборон в'їжджати в Крим Чийгозу і Умерову з боку окупаційної влади немає, але вони можуть з'явитися, якщо лідери Меджлісу спробують потрапити туди. «Перевірити це можна буде тільки емпіричним шляхом, приїхавши туди і спробувавши перейти. Поки це все дуже умоглядно», - додав адвокат. Нагадаємо, 11 вересня російський суд в анексованому Криму засудив Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. 27 вересня Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Умерова і призначив йому покарання у вигляді двох років колонії-поселення. 25 жовтня вони були передані Туреччині.
Події У «ДНР» намагаються зрозуміти причину вибуху в багатоповерхівці Донецька «Спецслужби» бойовиків так званої «ДНР» приступили в п'ятницю, 27 жовтня, до робіт з встановлення причин вибуху в багатоповерхівці в окупованому Донецьку. Про це повідомив так званий «голова адміністрації» центрального Ворошиловського району міста Владислав Латинцев. За його словами, на місці події працює «державна» комісія. Поки всі зайняті усуненням наслідків вибуху, вивозиться сміття, мешканцям допомагають вивезти речі. Латинцев повідомив, що паралельно ведуться заходи щодо встановлення причин вибуху. Разом з тим представник бойовиків повідомив, що роботи з відновлення пошкодженої вибухом багатоповерхівки в центрі Донецька можуть зайняти близько 4 місяців. «Зараз у будинку працюють фахівці «республіканської дирекції» капітального будівництва та проектного інституту «ПромбудНДІпроект». Вони визначають терміни відновлення, як будуть проходити будівельні роботи тощо. Можу сказати, що приблизно на це піде три-чотири місяці», - сказав Латинцев. Нагадаємо, увечері 26 жовтня в п'ятиповерховому будинку на вулиці Червоноармійській, 84 у центрі окупованого Донецька прогримів вибух. Постраждали 5 осіб, серед яких двоє маленьких дітей.
Економіка Витрати на відрядження Порошенка, Гройсмана і міністрів зросли на 25% Кабінет міністрів України збільшив на 25% граничні витрати на оренду житла при відрядженні президента, прем'єр-міністра, міністрів, голови Антимонопольного комітету, Фонду державного майна та інших керівників. Про це йдеться в розпорядженні №806 від 25 жовтня. Згідно з документом, гранична сума витрат на винаймання житла на добу при відрядженні становить 125% затверджених сум витрат для посадових осіб, керівників, керівних працівників. Також Кабмін збільшив граничну суму витрат на наймання житлового приміщення за добу при відрядженні держслужбовців в Ізраїль з $121 до $171, у Люксембург - з $83 до $190 і до Швейцарії - з $105 до $208. Уряд встановив, що термін відрядження держслужбовця протягом одного календарного року не може перевищувати 60 календарних днів, крім випадків, визначених законодавством.
Події оформление ленты  Двоє українців загинули у ДТП в Польщі, 5 осіб госпіталізовано Двоє громадян України загинули в ДТП в Польщі. Сталося зіткнення мікроавтобуса з лісовозом біля села Глиниця Люблинецького повіту Сілезького воєводства Польщі, передає портал dtp.kiev.ua. Відзначається, що 5 осіб були доставлені в реанімацію у важкому стані. Відзначається, що на 11-й національній дорозі поблизу Глиниці мікроавтобус Volkswagen на заокругленні дороги на високій швидкості врізався у лісовоз. Витягти загиблих і постраждалих змогли тільки рятувальники, оскільки корпус автобуса був сильно пошкоджений. Водій і один пасажир померли на місці. Нагадаємо, громадянина України в Польщі засудили до 9 років в'язниці за вчинення смертельної ДТП в новорічну ніч 2017 року. Українець був у нетверезому стані і на джипі на смерть збив двох дівчат-підлітків.
Політика Націоналісти пообіцяли продовжити блокування КВЦ «Парковий» у Києві Націоналісти продовжать блокування КВЦ «Парковий» попри провокації тітушок Ахметова - Клюєва. Про це на брифінгу заявив активіст «Національного корпусу» Олександр Алфьоров, передає кореспондент АСН. «Дії активістів «Правого сектора», «Свободи» та Національного корпусу абсолютно законні щодо блокування КВЦ «Парковий». Ми наполягаємо, що він має бути повернутий у державну власність», - заявив він. Алфьоров підкреслив, що влада вводить в оману суспільство заявляючи, що комплекс переданий у держвласність. «Але насправді рішення суду щодо цього об'єкта до сих пір не набрало чинності, хоча вже пройшло 2,5 місяця. Чиновники штучно затягують цей процес. Зокрема, Генпрокуратура робить усе, щоб сюди не приходили державні реєстратори. Тобто ми офіційно заявляємо, що таким чином Президент маніпулює свідомістю громадян, заявляючи про передачу комплексу у власність держави. Ми не розуміємо, чому на четвертий рік війни команда влада нічого не робить щодо екс-команди Януковича. Ми це сприймаємо як спробу дати «відкупні», - сказав він. Крім того, за словами активіста, було проведено дослідження, яке доводить, що КВЦ «Парковий» до цього часу належить сім'ї екс-президента Віктора Януковича і приносить їй близько 170 млн грн на рік, а державний бюджет заплатив їхнім структурам у 2015 році близько 60 млн грн незаконного відшкодування ПДВ. «Ми проводили мітинг під Генеральною прокуратурою з питанням, чи знає ГПУ про те, що КВЦ «Парковий» до цього часу контролюється через контору «Амадеус» Януковичем, Азіровим і Клюєвим», - сказав він. Водночас депутат КМДА від «Свободи» по 106-му округу Володимир Назаренко повідомив: «Сьогодні вранці невстановлені особи, а також тітушки намагалися організувати провокації в КВЦ «Парковий». Наших активістів фізично хотіли відтіснити з території КВЦ. Мені особисто намагалися зв'язати руки, хоча я є депутатом Київради. Авто цих тітушок без посвідчень під маркою «Деу Ланос» переїхало мені ногу. Я викликав наряд Нацполіції, подав заяву і чекаю реакції правоохоронних органів», - підкреслив він. За припущенням Назаренка, ці тітушки, які сьогодні влаштували провокацію на території КВЦ, найняті «оточенням Ахметова-Клюєва» з метою повторного захоплення комплексу. Депутат ще раз зазначив: «Ми зайшли сюди висловити свій протест і не погодимося з тим, що це приміщення до сих пір використовується на користь окупантів».
Економіка Росія відмовилася від українського м'яса і жирів Влада країни-агресора заборонила ввезення на територію РФ продуктів великої рогатої худоби і живих свиней з України. Про це йдеться в постанові уряду РФ. У документі наголошується, що за ініціативою Міністерства сільського господарства Росії під заборону потрапили живі свині, а також окремі види харчових субпродуктів і жирів сільськогосподарських тварин з України. Аналогічні заходи введені і проти США, Канади, ЄС та інших країн. Нагадаємо, економічні санкції проти РФ були введені світовими державами в 2014 році відразу після анексії Криму і початку війни на Донбасі. Пізніше проти країни-агресора ввела санкції й Україна. У вересні 2016 року російський уряд заборонив країнам, які ввели санкції, імпортувати в Росію сіль. Товарообіг між Україною і Росією за час агресії скоротився майже в 5 разів.
Політика оформление ленты  Каталонія оголосила незалежність від Іспанії Парламент Каталонії в п'ятницю, 27 жовтня, проголосував за резолюцію, що декларує незалежність від Іспанії. Про це передає DailyMail. Це рішення підтримали 72 депутати, проти виступили 10 парламентаріїв, ще 2 утрималися. Раніше глава регіону Карлес Пучдемон відмовився проводити дострокові вибори, а Мадрид в свою чергу почав підготовку до введення в регіоні прямого управління. Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов референдум про незалежність. За відокремлення від Іспанії проголосували 90,18% при явці в 43%. Уряд Іспанії не визнав де-факто оголошення Каталонією незалежності. Від влади Каталонії терміново зажадали дати чіткий сигнал про незалежність регіону. Після цього влада країни мала намір застосувати 155-1 статтю конституції, яка дозволяє призупинити автономію, якщо регіональна влада порушує закон і загрожує інтересам цілої Іспанії. Також Національна судова палата Іспанії відправила під арешт голову громадської організації Каталонії Omnium Cultural Жорді Куїшара і голову "Каталонської національної асамблеї" Жорді Санчес. Це викликало масові протести в Каталонії.
Кримінал Справа Мосійчука: швидше здійснювали замах на підполковника, ніж на нардепа Вибух на Солом'янці у Києві був скоріше спрямований на підполковника Михайла Морміля, ніж на народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це на прес-конференції заявив професор криміналістики Віктор Бояров, передає кореспондент АСН. «Коли готується замовне вбивство, є певна підготовка. Людей вбивають за «фіксованими маршрутами». Тобто відстежується людина: від будинку до роботи тощо. Потім визначають спосіб вбивства. Моя думка, у справі Мосійчука мало уваги якраз зараз приділяють замовному характеру замаху. У ситуації з Мосійчуком якраз щодо підполковника можна сказати, що він там недалеко жив, найчастіше перебував там. Тому в цій історії якраз найбільше аргументів на користь замаху на підполковника, а не депутата», - заявив він. Бояров нагадав, що вибухівка була закладена в мотоциклі. «Його просто зупинили і чекали, коли можна зробити вибух. Мосійчука явно не відстежували. У нього була охорона. Це було б набагато складніше. Тим більше що сам Мосійчук, виходячи з телеканалу, повернув у протилежний бік», - зазначив він. Заяви МВС про «слід Кремля», на думку експерта, говорять про непрофесіоналізм правоохоронців.
Політика Собчак: У Криму має пройти новий референдум В окупованому Криму має пройти новий референдум про незалежність. Про це заявила телеведуча Ксенія Собчак, яка зібралася балотуватися на пост президента РФ в 2018 році, передає Інтерфакс-Україна. «Росія порушила міжнародні зобов'язання, це основна точка відліку. У Криму живуть російські люди, їх там багато... Ми не можемо поставитися до них як до суб'єктів геополітики. Погана та політика, яка не для людей», - розповіла Собчак журналістам у Єкатеринбурзі. За її словами, виходом із кризи може стати новий референдум, що має на увазі «різні точки зору». Вона також уточнила, що не має наміру агітувати в Криму. Нагадаємо, раніше Собчак заявила, що територія окупованого Криму є Україною з точки зору міжнародного права. Цю заяву телеведучої в РФ піддали масованій критиці.
Закон і Право оформление ленты  По пиву? Чиновники КМДА відшукували кіоски, у яких ще продають алкоголь «Антиалкогольний рейд» провели сьогодні столичні чиновники з журналістами. Його мета - виявлення фактів ігнорування підприємцями рішення Київради про обмеження продажу алкоголю в МАФах. Обіцяли не тільки знаходити порушників, а й роз'яснювати всім підприємцям, які наслідки чекають порушників. Після набрання чинності відповідним рішенням 10 жовтня близько сотні інспекторів благоустрою почали шукати тих, хто намагається ігнорувати заборону, складати акти, фіксувати на фото-відео наявність у МАФі алкогольних напоїв. «Нині у Києві заборонено продаж алкоголю в тимчасових спорудах. Алкоголь можна продавати тільки в капітальних, - говорить перший заступник директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій. - Тому департамент міського благоустрою починає вживати заходів. Комунальному підприємству доручено почати обстеження споруд на виявлення безпосередньо у них алкоголю. Після цього ми звертаємося до департаменту містобудування та архітектури, який буде фіксувати наявні порушення, анулювати інформаційні талони, розривати договори пайової участі. Потім буде проводитися демонтаж». За словами виконувача обов'язків директора КП «Київблагоустрій» Андрія Андрєєва, найбільше скарг на малі архітектурні форми, в яких реалізується алкоголь. «Після набрання чинності цим рішенням ми зафіксували більше 30 МАФів, у яких продаються алкогольні напої. Значна їхня частина міститься поблизу освітніх установ. А бізнес повинен бути соціально відповідальним», - пояснює він. Чиновники закликають киян, які помітили порушення, повідомляти про них до Контактного центру міста Києва 1551, писати в фейсбуці на сторінці департаменту благоустрою або звертатися безпосередньо в департамент через диспетчера. «Якщо алкоголь не був прибраний з полиць, з МАФом відбудеться те, що відбулося з спорудами, від яких залишився лише фундамент, який теж колись буде прибраний - там будуть дерева і зона відпочинку», - говорить ініціатор заборони, депутат Київради Владислав Михайленко . Сьогодні чиновникам вдалося купити алкоголь у всіх трьох торгових точках, куди навідалися перевіряючі. Це МАФи на вулиці Ружинській, біля станцій метро "Академмістечко" і "Берестейська". Причому якщо на Ружинській і біля "Берестейської" це були тоніки і пиво, то на "Академмістечку" можна було знайти навіть коньяк і горілку. Через два тижні ці МАФи знесуть.
Юмор оформление ленты  Карусель МАФів у столиці. Чиновники КМДА запустили нові схеми наживи на «легалізації» кіосків Замість незаконного МАФу... МАФ. У столиці тільки за 2017 рік демонтували понад 1 тис. незаконних тимчасових споруд. Ще, за офіційними підрахунками чиновників, залишилося прибрати ще близько 2 тис. нелегальних яток. Їх почали зносити три роки тому, коли в місті їх налічувалося майже 20 тис. За словами міського голови Віталія Кличка, незважаючи на шалений опір торговців, демонтаж кіосків триватиме. В реальності МАФи в Києві просто переїжджають на інше місце Однак кіоски, незважаючи на кампанію зі знесення і чинного з 2010 року мораторію на їх встановлення, виростають на вулицях столиці швидше, ніж гриби після дощу. Якщо в одному місці їх прибирають, то в іншому - встановлюють. Також безконтрольно і масово будуються нові споруди - це вже не маленькі кіоски. Цілі магазини з нашвидку зібраних конструкцій впихаються вже на останні клаптики вільної землі. Як це "архітектурне непорозуміння" на перетині вулиць Драйзера і Закревського, що виросло за кілька тижнів. Між іншим - у цього ангара навіть архітектор є. Чиновники кажуть, що в першу чергу намагаються демонтувати недавно встановлені ятки, що сильно вдарить по кишені їхніх власників. Щоб відбити вартість однієї тимчасової споруди вартістю 50-100 тис. грн, необхідно пропрацювати хоча б рік. У жовтні 2014 року мер Києва своїм розпорядженням заборонив повертати демонтовані МАФи їхнім власникам. Представники міської влади запевняють, це рішення зупинило "кругообіг кіосків у природі". Однак голова регіональної ради підприємців при КМДА Сергій Доротич таким заявам чиновників здивований. «Вони не мають права його не повернути, бо це чиясь власність. Це те саме, що машину на штрафмайданчик поставити, вона порушила якісь правила, її забирають на штрафмайданчик. Це майно може бути конфісковано тільки за рішенням суду. Тобто його демонтують, але право власності не нівелюється тим, що МАФ розташований у недозволеному місці», - зазначив він. Експерт запевняє, власники МАФів, як і раніше, за 2 тис. грн викуповують зі штрафмайданчика своє майно і в багатьох випадках повертають на те ж саме місце або ставлять вже в іншому. Всього, за підрахунками Доротича, незважаючи на постійні заяви про демонтаж, у столиці діє 15 тис. тимчасових споруд, з яких близько 9 тис. - встановлено самовільно. «Одні зносять, інші ставлять. Поставивши сьогодні вночі МАФ, я біжу в Київблагоустрій, кажу, що я вже поставив, скільки вам пайового внеску заплатити? Їм дозволяють, беруть гроші, але через три місяці зносять його. І це йде постійна карусель», - пояснив він. Законні МАФи розташують за новою схемою Близько 6,5 тис. яток у мерії вважають законними. Серед них повинні бути тільки ті споруди, які були встановлені до 2013 року - коли власникам МАФів столична влада запропонувала "легалізуватися". До цього часу пройшли "екзекуцію" тільки 6,5 тис. кіосків. Вони зареєструвалися в Департаменті містобудування та архітектури КМДА, уклали з містом угоду, оплатили пайовий внесок у столичний бюджет. Його розмір залежить від зони розташування об'єкта та спеціалізації. Наприклад, кіоски з ремонту взуття платять в середньому 1 500 грн, а з продажу продуктів харчування - близько 10 тис. грн. Після оплати МАФи отримують дозвільні документи КМДА, зокрема інформаційні талони. Тільки ті, хто пройшов усі процедури, можуть працювати в Києві безперешкодно. Разом з тим у мерії вже на фінішній прямій перебуває розробка та затвердження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. Після її впровадження місто планує повністю відійти від принципу "легальності 2013 року". Комплексна схема визначить локації, де можна, а де не можна буде розміщувати тимчасові споруди. Серед усіх претендентів на розміщення того чи іншого МАФу на певній ділянці буде проведено відкритий конкурс. Ті, хто найдовше працював на законних підставах, матимуть першочергове право вибрати собі місце. Крім цього, для київських МАФів розробили і єдиний стандарт. Їм обмежили висоту, вказали, як і де повинні бути розміщені кондиціонер і службовий вхід, а також додаткові холодильники. Також про те, що продається в кіоску, можна буде дізнатися за його кольором: червоний - продаж газет і журналів;синій - продукти харчування;зелений - квіти;помаранчевий - громадське харчування;жовтий - туалет;фіолетовий - шиномонтаж;блакитний - тютюн та алкогольні напої;рожевий - побутові послуги;білий - прийом вторсировини.Щоправда, як фарбуватимуть ятки, в яких, наприклад, продають їжу і сигарети - не зрозуміло. Також, імовірно, ми не побачимо блакитних кіосків, бо поки програму розробляли, то продавати алкоголь у МАФах заборонили. Для Солом'янського та Печерського районів такі схеми вже затверджені. Найближчим часом влада планує завершити затвердження схем і для інших столичних районів. Правда, коли цей час настане, невідомо. Форма нова - корупційні схеми старі Однак голова регіональної ради підприємців при КМДА Сергій Доротич вважає, що чиновники лише створюють ілюзію наведення ладу. З його слів, запропонована Комплексна схема не легалізує ринок тимчасових споруд. «Будь-які розміщення споруд повинні узгоджуватися з положеннями Земельного кодексу. Тобто має бути виділена у власність або під оренду земельна ділянка, і тоді ця споруда, яка перебуває на цій ділянці, буде законною. Все інше - від лукавого. Це нерозумно і окозамилювання. У КМДА придумують все нові і нові корупційні схеми», - вважає він. Так званий пайовий внесок був введений ще за часів Леоніда Черновецького в 2008 році. Таким чином міська влада скасувала плату за землю, яка вважалася бюджетним платежем і йшла в міський кошторис. Пайовий же внесок сплачується окремо - комунальному підприємству, яке на свій розсуд розпоряджається цими коштами. Хто, що, куди, звідти витрачає або привласнює собі - простежити неможливо. «А ось з бюджетним платежем цього зробити неможливо, тому що там є чіткі вказівки, на що можна витратити ці кошти. Але для чиновників це не вигідно, бо там важче красти. Легше вкрасти з комунального підприємства, яке під виглядом а-ля легальної схеми отримує якісь пайові внески і потім ними буде розпоряджатися», - пояснив Доротич. Справа може дійти до суду А красти є що. За словами експерта, з усіх тимчасових споруд Києва комунальне підприємство «Київблагоустрій» збирає пайового внеску в розмірі до 300 млн грн на рік. Примітно, що сплата цього внеску не гарантує, що МАФ не знесуть, оскільки він встановлений все одно з порушенням Земельного кодексу. На думку Доротича, це на руку передовсім чиновникам, які таким чином тримають на "короткому повідку" власників МАФів і в будь-який момент можуть замінити клієнта на більш платоспроможного. «Якби вони, замість того щоб придумувати нові схеми, взяли і чітко прописали процедуру землевідведення, процедуру конкурсу, процедуру розміщення МАФів, узгоджену з Земельним Кодексом, тоді б це було наведення ладу в місті», - вважає експерт. Він уточнив, що до 2008 року, коли розміщувати МАФ без договору оренди на землю не дозволялося, проблем з їх кількістю і хаотичним розташуванням не було. Тоді в Києві була вiд 3800 до 4000 кіосків. Крім того, в цей період без узгодження мешканців прилеглих будинків дозвіл на встановлення ятки не давали, а сама процедура узгодження і встановлення займала до півроку. Разом з тим Доротич не виключає, що нова Комплексна схема з встановлення МАФів, над розробкою якої працює КМДА, буде оскаржена учасниками ринку в суді. Він уточнив, що попередні подібні схеми вже двічі були скасовані судом, бо вони не відповідали правилам містобудування та Земельного Кодексу. «Я думаю, що знайдуться охочі оскаржити і цю схему», - сказав експерт.
Політика Замовників замаху на Мосійчука точно не знайдуть - експерт Замовників замаху на народного депутата Ігоря Мосійчука точно не знайдуть. Про це на прес-конференції заявив керівник аналітичного Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. «На жаль, Україна дійсно вагітна політичним тероризмом. І це похмуре пророцтво збулося. Країна, економіка якої котиться до реалій третього світу, так само й у всіх інших сферах скочується до третього світу, де вбивають на вулиці. Коли використовуються теракти і вибухи політичних опонентів, використовуються парамілітарні формування проти опонентів. Власне, це ми побачили під час замаху на нардепа Мосійчука і простих людей біля телеканалу, афілійованого з «Народним фронтом», - заявив він. За оцінками експерта, останні події показують, що «ніхто в Україні, ні політики, ні чиновники, ні прості люди, не можуть почуватися спокійно і захищено». Золотарьов зазначив, що не є прихильником версії у справі Мосійчука, коли «відбувся ексцес терористів, а жертвою був насправді підполковник міліції у відставці, а постраждали особи, проти яких не був спрямований цей теракт». «Я думаю, що під телеканалом, де є камери, ніхто б не став організовувати вибух підполковника - фігури явно непублічної. А ось Мосійчук якраз навпаки, - фігура гранично конфліктна. Такі фігури - віктимні, вони потенційно жертви замахів», - додав він. Золотарьов нагадав, що радники МВС вже заявляють про версії сліду Кремля в замаху на Мосійчука. «З огляду на чеченський слід Мосійчука, відкидати це не варто. Але я вважаю, що на дві інші версії варто звернути більшу увагу. А саме, по-перше, причиною замаху могла стати професійна діяльність Мосійчука як депутата. У Раді він підв'язався як політичний «рішала». Це яскраво підтверджує фільм, показаний екс-генпрокурором Пшонкою... Там, де великі гроші, там і великі конфлікти. Вбивають у нас зазвичай за великі гроші. По-друге, замах може бути проявом боротьби за «праву франшизу». Не секрет, що «Правий сектор» патронується Банковою, Нацкорпус - Аваковим, є «хлопчики», які викликаються на пікети СБУ. Конфлікт навколо Коханівського, події в Святошинському суді, підпал будинку Арбузова - все це їхня «видова» боротьба ... Думаю, що в цих версіях треба шукати відповідь на запитання: хто і за що здійснювали замах на Мосійчука», - розповів експерт. При цьому політолог упевнений, що через деморалізації правоохоронних органів, замовника замаху на Мосійчука «точно не знайдуть». «Ймовірно, що тепер МВС проситиме розширення своїх повноважень», - прогнозує він.
Дозвілля оформление ленты  Леді Гага-прибулець і Мерк'юрі-лускунчик. Знайдено музей найпотворніших воскових фігур Перуанський музей воскових фігур, розташований у місті Ліма, виставив нову експозицію копій зірок. Однак копії знаменитостей вийшли у місцевих майстрів настільки потворними, що їх не впізнають навіть фанати. Мабуть таким чином представники музею вирішили заздалегідь привітати своїх відвідувачів з Геловіном. Першими фотографію «шедевра» розмістили в соцмережах прихильники співачки Леді Гаги. Але принаймні її хоч можна було впізнати. Щоправда, швидше не за зовнішністю, а за "м'ясною сукнею", в якій вона в 2010-му з'явилася на церемонію MTV Video Awards. Але якщо вбрання у автора ще сяк-так вийшло, то риси обличчя, м'яко кажучи, не дуже. Занадто видовжене обличчя, зуби, що стирчать, довгий, як у відьми, ніс гачком і скуйовджене волосся. Навряд чи Гага коли-небудь виглядала так моторошно в реальному житті. Судячи з того, що обурення фанатів Шакіри не чути, то вони в цій блискучій, у буквальному сенсі слова, блондинці її просто не впізнали. Риси обличчя і фігура цієї статуї взагалі не відповідають реальній зовнішності співачки. Таке враження, що скульптор переплутав фото Шакіри з якоюсь іншою знаменитістю.Складно впізнати серед експонатів і актора Джима Керрі. Чомусь художник вирішив додати йому декілька десятків зайвих кілограмів. Що стосується голови актора, то тут можна впізнати хіба що очі. А ось підборіддя, здається, позичили у Шрека.   Енергетику Фреді Мерк'юрі звичайно, повторити неможливо. Однак треба мати особливий талант, щоб замість співака зліпити "зигуючого" Лускунчика. Серед експонатів музею, які більше схожі на сюжет фільму жахів, ніж на зірок, також невпізнанні президент Південно-Африканської республіки Нельсон Мандела, Альберт Ейнштейн без окулярів і Джон Кеннеді в старості, до якої він, як відомо, не дожив.  У автора навіть піднялася рука на Папу Римського. Але оскільки підпису біля фігури немає, то можна тільки здогадуватися, якого саме главу Католицької церкви зобразив «скульптор» - Іоанна Павла чи Франциска 
Здоров`я Що робити вагітним у сезон епідемій грипу і ГРВІ У міністерстві охорони здоров'я прогнозують пік епідемії грипу на кінець грудня 2017 року - лютий 2018-го. Медики очікують, що в цей період захворіє до 14% всього населення країни. Але кількість хворих на ГРВІ та грип з настанням холодів вже стрімко зростає. Обидва захворювання небезпечні насамперед ускладненнями на організм. Природно, в групі ризику перебувають передовсім діти і вагітні жінки. Щоб мінімізувати поширення грипу в цих категоріях населення, МОЗ провело навчання акушерів-гінекологів та педіатрів з надання медичної допомоги вагітним жінкам під час спалаху захворюваності на грип, передає кореспондент АСН. "Перша і головна рекомендація вагітним напередодні можливих епідемій - це жінка повинна дізнатися про можливість вакцинації. Вона залежить від терміну вагітності і її протікання. Адже вагітність не є протипоказанням до вакцинації. Вакцинація - дуже дієвий метод. Але її можна пройти тільки після поради з лікарем", - розповіла керівник прес-служби Департаменту охорони здоров'я міста Києва Наталія Вишневська. Друга рекомендація для вагітних - це здоровий спосіб життя, який зміцнює імунітет і знижує ризик захворювання. Зокрема лікарі відзначають, що потрібно частіше провітрювати приміщення, проводити вологе прибирання, а якщо в будинку є хворий, то забезпечити його ізоляцію в приміщенні. Крім цього, медики настійно рекомендують вагітним абсолютно обмежити відвідування масових місць, зокрема громадського транспорту. «Це потрібно, бо вірус грипу дуже легко передається. Що стосується маски як захисту, то вона не буде шкідлива. Але вона повинна використовувати швидше хворим, щоб не заражати оточуючих", - зазначила Вишневська. Головне правило, за оцінками лікарів, не тільки для вагітних, але і в цілому для всіх: захворів - сиди вдома. Якщо вагітна жінка захворіла, однозначно потрібно викликати лікаря і в жодному разі не займатися самолікуванням, рекомендує акушер-гінеколог і директор Департаменту охорони здоров'я МОЗ України Валентина Гінсбург. "Якщо лікар рекомендує госпіталізацію, потрібно обов'язково погодитися. У процесі захворювання, в разі відмови від звернення до лікаря або ж неправильного лікування, може настати момент і ускладнення, які можуть бути точкою неповернення", - попередила лікар. Вона нагадала, що саме через несвоєчасне звернення до лікаря минулого року від свинячого грипу в Кіровограді померла вагітна жінка. У неї виникли ускладнення від цього штаму вірусу у вигляді пневмонії. Лікарі вже не могли врятувати жінку.

Прикмети та забобони про кішок
Прикмети та забобони про кішок
Кішки завжди вважалися хранителями домашнього вогнища Кажуть, там, де є кішка, є добро та кохання
Сон у ніч з 3 на 4 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 3 на 4 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
4 травня о 3:41 розпочнеться 26-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Анжели Перл на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Астролог Анжела Перл попередила, що 4 травня буде найбільш вдалим періодом, у багатьох сферах життя очікуються....
Гороскоп від Павла Глоби на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 4 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба у гороскопі на 4 травня 2024 року звертає увагу на потенційні зміни в особистих відносинах для дея....
Гороскоп на 4 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 4 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Ранок 4 травня обіцяє бути цікавим та сприятливим для багатьох представників знаків зодіаку За словами Тамари ....
більше матеріалів




/-1,5185720920563-/ /-pc-/
Top