counter
Архів Повернутись назад 26 Липня 2017
26 Липня
Політика Бомбардувальники ЗС РФ влаштували провокацію в Чорному морі При наближенні бомбардувальників РФ Ту-22 до румунського авіапростору НАТО над Чорним морем на перехоплення був піднятий британський винищувач Typhoon. Про це передає прес-служба Повітряних сил Великої Британії (Royal Air Force). «З авіабази «Михайло Когельнічану» (Румунія) біля Константи на узбережжі Чорного моря RAF Турhооп відреагував на наближення російських стратегічних бомбардувальників ТУ-22 Backfire, які слідували на південь біля повітряного простору НАТО», - сказано в повідомленні. Літаки Збройних Сил Російської Федерації летіли над західною частиною Чорного моря. Британський літак здійснював стеження за ними в рамках місії повітряної поліції Північноатлантичного Альянсу - Typhoon простежив за винищувачами ВС РФ, які летіли на південь, поки ті не покинули зону інтересів НАТО.
Події Стрілянина в Дніпрі: двоє нападників раніше мали проблеми з законом Двоє з нападників, які влаштували стрілянину в Дніпрі у понеділок, 24 липня, раніше мали проблеми з законом. Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко в ефірі «5 канала». «Серед нападників кілька осіб, мінімум двоє, до цього часу мали проблеми з законом - за розбій або за хуліганські дії. З постраждалої боку - це не були люди, які якось зав'язані в кримінальних розборах або сюжетах», - заявив він. Варченко також сказав, що стрілянина в Дніпрі була пов'язана з економічними питаннями. «Ми маємо інформацію, що конфлікт був пов'язаний з економічними питаннями, з господарськими питаннями», - сказав він. Раніше стало відомо, що співробітники поліції Дніпропетровської області надали охорону сім'ї адвоката Едмонда Саакяна, який 24 липня був поранений під час перестрілки в Дніпрі.
Політика У Лівії сторони конфлікту домовилися про перемир'я У Лівії сторони конфлікту домовилися про перемир'я за посередництва французького президента Еммануеля Макрона. Про це інформує DW. «Представники сторін конфлікту в Лівії, генерал Халіф Хафтар, чиї війська контролюють східну частину країни, і глава міжнародно визнаного уряду національної єдності Лівії Фаїз Саррадж за посередництва Еммануеля Макрона домовилися про припинення вогню, а також проведення дострокових парламентських і президентських виборів у Лівії», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, обидві сторони створили «план з 10 пунктів» для встановлення перемир'я в Лівії, роз'єднаної громадянською війною. «Ми зобов'язуємося дотримуватися перемир'я, а також повністю відмовитися від використання будь-якої зброї з будь-якою метою, яка не є протидією тероризму», - сказано в заяві сторін.
Події У НАБУ назвали ім'я затриманого екс-чиновника Генпрокуратури У НАБУ заявили, що затриманим раніше в аеропорту Бориспіль колишнім чиновником Генпрокуратури України є Дмитро Сус. Про це передає DT.UA, посилаючись на прес-службу відомства. «Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомленні йому про підозру, а також обрання запобіжного заходу», - сказали в НАБУ. У прес-службі не відповіли, чи пов'язано це затримання з намірами Дмитра Суса виїхати з України. У Бюро повідомили, що «затримання відбулося в порядку 208 ст. КПК». Видання також повідомляє, посилаючись на свої джерела в НАБУ, що Дмитро Сус був затриманий після обіду у вівторок, 25 липня, під час спроби покинути територію країни. Екс-чиновник ГПУ підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, які передбачені ст. 191 ч.3 та ч.4 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), а також ст. 366-1 («Декларування недостовірної інформації») КК України.
Події У Дніпрі сьогодні попрощаються з убитими в перестрілці АТОвцями Ветеранів АТО Максима Іващука і Олексія Вагнера, які були вбиті в ході стрілянини в Дніпрі, поховають сьогодні, 26 липня. Про це сказано в повідомленні ТСН.Утро. «Загиблі прийшли на зустріч екс-бізнес-партнерів на прохання одного з них для підтримки. З конфліктом вони пов'язані не були. Олексія Вагнера вбили на місці, Максим Іващук помер у лікарні», - йдеться в повідомленні. У лікарні Дніпра перебувають четверо чоловіків, які підозрюються в розстрілі учасників АТО в ресторані «Дім», у результаті чого двоє людей загинули, ще п'ятеро отримали поранення. Двоє постраждалих наразі затримано згідно зі ст. 208 Кримінального кодексу України. Їх взяли під охорону в лікувальному закладі. Роль ще двох учасників стрілянини, які зараз перебувають у лікарні, досліджує слідство. Нагадаємо, в результаті стрілянини загинули учасники АТО Олексій Вагнер 1980 року народження і Максим Іващук 1981 року народження.
Події За добу на Донбасі бойовики 22 рази відкривали вогонь За минулу добу терористи незаконних збройних формувань зробили 22 обстрілу позицій ЗСУ в зоні проведення бойових дій. Про це передає прес-центр штабу АТО у Facebook. «В кінці минулої доби, 25 липня, ситуація в зоні проведення бойових дій залишалася стабільно контрольованою, без тенденції до загострення. Російсько-терористичні війська продовжували порушувати домовленості, обстрілюючи сили ЗСУ в основному з гранатометів і стрілецької зброї... Всього за минулу добу НВФ зробили 22 обстріли. З огляду на, що військові ЗСУ в загрозливих ситуаціях миттєво відкривали у відповідь вогонь, обстріли, в основному, були короткостроковими», - сказано в повідомленні. З 18:00 до опівночі вогневу активність терористів було зосереджено на Луганському напрямку: Троїцьке, Кримське і Станицю Луганську обстрілювали з гранатометів і стрілецької зброї, по Новозванівці били з озброєння БМП і мінометів калібру 82 мм, а Новотошківське обстріляли з мінометів калібру 120 мм.
Події Росіянин повідомив, що його зняли з літака в США через окупацію Криму В авіакомпанії Delta Air Lines розповіли, чому не пустили на борт літака Сіетл - Атланта громадянина Росії Андрія Єрьоміна. Там відзначили, що чоловік порушив правила безпеки. «У той момент, як рейс 1588 з Сіетла в Атланту, що вирушав у понеділок, 24 липня, готувався до зльоту, росіянин, який прибув із запізненням, прорвався через зачинені двері на виході на посадку, чим викликав спрацьовування сигналізації. В результаті порушення правил безпеки клієнта авіакомпанії допитали правоохоронні органи, після чого йому перенесли бронювання на більш пізній рейс до Атланти. Обидва рейси відбулися без інцидентів», - цитує заяву Delta агентство «РИА Новости». Сам Андрій Єрьомін сказав, що його зняли з рейсу Сіетл - Атланта через звинувачення іншого пасажира в «окупації Криму».
Політика США виділять 30 млн доларів на підтримку енергобезпеки України Згідно із законопроектом США про «Протидію супротивникам Америки через санкції» було передбачено виділення 30 мільйонів доларів на реалізацію ініціатив щодо підтримки української енергетичної безпеки. Про це передає прес-служба Посольства України в Америці. Сказано, що законопроект закону про «Протидію противникам США через санкції» передбачає створення «Фонду для протидії впливу Росії» і виділяє до його бюджету 250 мільйонів доларів на 2018-2019 фінансові роки. Так, проектом закону чітко було визначено підтримку українського уряду у відновленні суверенітету і територіальної цілісності країни; невизнання незаконної анексії Криму російським урядом або відторгнення будь-якої частини української території з використанням військової сили; осуд і протидію всім дестабілізуючим зусиллям російського уряду в Україні; надання допомоги з реформування українського енергетичного сектора і зменшення залежності від енергетичних ресурсів РФ, а також продовження протидії реалізації проекту «Північний потік-2».
Події П'ятеро людей постраждало в лобовому ДТП у Львівській області У Львівській області в результаті ДТП постраждали п'ятеро людей. Про це передає місцеве видання zaxid.net з посиланням на інформацію прес-служби ГУ Нацполіції по області. Аварія сталася у вівторок, 25 липня, о 18:45 на трасі «Львів - Івано-Франківськ» в селі Старе Село Пустомитівського району. В результаті аварії травми отримали п'ять осіб. Вони були доставлені до 8-ї міської клінічної лікарні. «В аварію потрапили автомобіль Fiat Doblo і мікроавтобус Volkswagen LT. В результаті аварії до реанімації був доставлений 24-річний пасажир мікроавтобуса VW, житель Буська. Також у реанімаційне відділення було госпіталізовано 52-річну пасажирку а/м Fiat, мешканку м Ходорів. 58-річного водія цього автомобіля після надання медичної допомоги було відпущено додому. 30-річного водія а/м Volkswagen і 27-річного пасажира, після надання медичної допомоги відпустили додому», - передає видання. Встановлюються причини події. За даним фактом проводиться дослідча перевірка.
Політика Мера Енергодара Павла Музику оголошено в розшук Мера Енергодара Павла Музику було оголошено у розшук. Про це інформує прес-служба Запорізької обласної прокуратури. «21 липня мер Енергодара був оголошений у розшук, і 24 липня Енергодарською місцевою прокуратурою до суду направлено клопотання про зміну запобіжного заходу з особистого зобов'язання на арешт», - сказано в повідомленні. У прокуратурі також повідомили, що 12 липня 2017 року слідчий суддя Енергодарського міського суду виніс постанову про застосування щодо мера запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання. Наступного дня підозрюваного було викликано до Енергодарської місцевої прокуратури для проведення слідчих заходів. Але той на вказаний виклик не прийшов, про поважність причин неявки не повідомлялося. В ході допиту сусідів підозрюваного було встановлено, що за адресою постійного проживання він довгий час не з'являвся, а в ході допиту співробітників виконавчого комітету Енергодарської міськради повідомили, що мер Енергодара перебуває у відпустці. Про його місцеперебування їм не відомо.
Економіка Індія реалізує найбільшу податкову реформу за півстоліття. Чому її ринки порожні? В Індії проводиться найбільша реформа оподаткування з моменту проголошення незалежності країни в 1947 році. Закон, прийнятий 1 липня, об'єднує більше 10 різних зборів в одному податку - на додану вартість. Податок на додану вартість вперше був введений у Франції в 1954 році. Його суть у тому, що все навантаження по сплаті податку, по суті, перекладається на кінцевого споживача. При цьому споживач не завжди точно знає, скільки віддає державі, купуючи ту чи іншу річ або послугу, а продавці стають ніби податківцями на користь держави. В Індії раніше податкова система була вкрай складною - у кожного штату, а їх 29, були свої збори і мита. Це не тільки ускладнювало оподаткування, а й створювало найрізноманітніші лазівки ухилення від податків. У той же час кожен штат міг знижувати свої збори і привертати до себе бізнес за рахунок меншого оподаткування з метою залучення інвестицій. ПДВ в Індії повинен був зменшити масштаб ухилення від податків, спростити оподаткування, виключити можливість штатам підривати економіку сусідів і збільшити доходи бюджету всієї країни. Що ПДВ сприяє розвитку і росту економіки, доведено досвідом багатьох країн. Однак в Індії все пішло трохи не за планом. «На місцях» це нововведення було сприйнято вкрай негативно. Найбільше протестують не великі гравці, а малий бізнес. Дрібні виробники і торговці заявляють, що введення в Індії ПДВ призведе до збільшення, падіння попиту і, в кінцевому підсумку, вдарить як по продажах, так і по кінцевих доходах продавців. Прості індійці спочатку відреагували на податкову реформу досить позитивно, навіть публікували свої перші показники ПДВ в соціальних мережах. Позитивна реакція була недовгою, так як дрібні торговці і підприємці зіткнулися з труднощами у використанні нового програмного забезпечення і не змогли заповнити споживчі рахунки, деякі навіть робили це вручну. Для того, щоб впоратися з сум'яттям, уряду довелося навіть проводити майстер-класи з нового оподаткування. Також були опубліковані рекламні оголошення в газетах, в яких порівнювалися нові ціни з урахуванням нового податку поруч зі старими цінами для наочності. Торговці, особливо в маленьких містах, поки не можуть впоратися з величезною кількістю документів і з електронною системою, в якій вказано, які відсотки податків стягуються. Через це тисячі виробників перестали користуватися онлайн-магазинами для продажів своїх товарів. Проте майже 20 з 29 індійських штатів скасували контрольно-пропускні пункти на своїх кордонах, де виконання податкових правил і перевірка товарів часто затримують доставки на кілька днів. Також з позитиву - перевезення нелегальних товарів в Індії скоротилося, так як порушники не можуть довести наявність оплати ПДВ. Однак поки негативні наслідки переважають усе хороше - через те, що не всі штати перейшли на нову податкову систему, процвітають спекулянти, в той час як тисячі дрібних торговців просто закрили свої магазинчики і. наприклад, завжди галасливі торгові вулиці зараз абсолютно порожні. До цього часу близько 60% економіки Індії працює в тіньовому секторі. Але чи ефективна нова система, покаже вересень, коли більшість компаній подадуть документи на повернення податків.
Здоров`я В Україні епідпоріг захворюваності на туберкульоз перевищено на 35%. Чому боротьбу з недугою провалено За останні 5 років на 124% збільшилася кількість хворих на туберкульоз медичних працівників тубдиспансерів, а хворі з нирковою недостатністю змушені проходити гемодіаліз вночі через дефіцит обладнання. У Рахунковій палаті проаналізували ефективність програм і використання коштів, виділених з державного бюджету на лікування хворих з нирковою недостатністю і туберкульозом, і підсумки аналізу досить сумні. Гемодіаліз обходиться в 260 тис. грн на рік В Україні кількість хворих на хронічну ниркову недостатність зростає - на 1 млн населення на рік реєструється до 250 нових пацієнтів. У 2015 році в країні таких пацієнтів було 7610 осіб. І з них більше 63% отримали лікування методом гемодіалізу. Оскільки він проводиться виключно на апаратах імпортного виробництва і на імпортних медикаментах і витратних матеріалах, то потребує значних коштів. А якщо врахувати, що подібні процедури треба проходити тричі на тиждень, то середня вартість лікування методом гемодіалізу на одного громадянина становить близько 260 тис. грн на рік. Але більшість українців, враховуючи рівень заробітної плати в країні, не може оплатити ці процедури, тому держава виділяє субвенції з бюджету на лікування таких хворих. Однак через те, що більшість медичних установ отримують необхідне для процедури устаткування безкоштовно або у тимчасове користування, вони стають залежними від постачальників витратних матеріалів, оскільки змушені закуповувати тільки ті матеріали, які підходять саме до цього устаткування. Згідно з результатами аудиту ефективності використання коштів субвенції на забезпечення лікування хворих методом гемодіалізу, який провела Рахункова палата, тільки в п'яти досліджених регіонах (Вінницька, Дніпропетровська, Полтавська, Львівська, Черкаська області) 87% з наявного в медустановах обладнання отримано безкоштовно або у тимчасове користування. При цьому середня вартість однієї процедури через ціни витратних матеріалів може відрізнятися в кілька разів. Зокрема різниця між регіонами, де проводилося дослідження, становила від 1,2 тис. грн до 2,5 тис. грн. Ще одна проблема - дефіцит необхідного гемодіалізного обладнання «штучна нирка» в комунальних лікарнях. Зокрема, у Вінницькій обласній в клінічній лікарні ім. Пирогова відділення гемодіалізу працює 7 днів на тиждень у 4 зміни, з яких остання закінчується близько 3-ї години ночі. В Україні захворюваність на туберкульоз на 35% перевищує епідемічний поріг Разом з тим у Рахунковій палаті проаналізували ефективність і результативність використання бюджетних коштів, виділених на програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки. Аудитори вважають, що Міністерство охорони здоров'я не змогло належним чином організувати і виконати всі необхідні заходи і показники програми. Всього на її виконання було спрямовано понад 3,2 млрд грн, з яких 2,1 млрд грн - бюджетні кошти і 1,1 млрд грн - міжнародна допомога від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. За п'ять років вдалося знизити рівень загальної захворюваності на туберкульоз на 13,9%, а смертність від туберкульозу - на 37,5%. Але на цьому позитивні результати закінчуються. Рівень захворюваності на туберкульоз серед дітей віком до 14 років за цей період збільшився майже 9%. А разом з цим збільшилася також кількість випадків захворювання на особливо небезпечну, дорогу і тривалу в лікуванні форму туберкульозу - мультирезистентну. У 2014 році Україна увійшла до п'ятірки країн світу з найвищим рівнем захворюваності на цю форму. Крім того, в 2016 році вимогам інфекційного контролю відповідало тільки 72,6% закладів первинної лікувально-профілактичної допомоги та 66,8% протитуберкульозних установ. Як наслідок - рівень захворюваності працівників цих установ у порівнянні з 2011 роком збільшився на 124%. У Рахунковій палаті дійшли висновку, що заходи, які вживаються Міністерством охорони здоров'я для запобігання поширенню цього захворювання, є недостатніми. Програма протидії захворюванню на туберкульоз закінчилася в 2016 році, однак МОЗ досі не затвердило ні концепцію, ні проект нової загальнодержавної програми. І це при тому, що в Україні показник захворюваності на туберкульоз на 35% перевищує епідемічний поріг. Національна стратегія інформаційної кампанії з питань протидії захворюванню на туберкульоз на кінець червня 2017 року відомством теж не затверджена.
Події В окупованому Криму зник кримський татарин В окупованому Росією Криму в Алушті пропав кримський татарин. Про це передає кримськотатарська газета «Авдет». «Житель села Корбек (Ізобільне), що входить в міський округ Алушти, Рустем Османов зник, коли повертався додому. Понад три доби він не виходить на зв'язок з рідними», - сказано в повідомленні. Як наголошується, в останній він розмовляв з родичами три дні тому, коли під'їжджав до себе додому. Тоді він сказав, що їде з кимось в автомобілі і передзвонить, коли буде вдома. Однак додому молода людина так і не потрапив. Після цього зв'язок з ним пропав. Встановлюються обставини події. Утиски кримських татар почалася після окупації Криму Рсосіей. Раніше повідомлялося, що в включеному Криму, біля будівлі Верховного суду, невідомі в масках вкрали кримського татарина Бєляєв Аділова.
Суспільство оформление ленты  Прокурор Київської області здивував пресу черевиками зі страусиної шкіри Прокурор Київської області Дмитро Чібісов, який разом з пресою сьогодні інспектує соціальне будівництво у місті Березань, розташованому за 80 км від Києва, звернув на себе увагу ЗМІ дорогими черевиками зі страусиної шкіри. Прокурор приїхав на огляд будівництв у черевиках Bottega Venetta, вартість яких варіюється від 500 євро і вище. Чібісов разом з головою Київської обласної державної адміністрації Олександром Горганом разом інспектують об'єкти будівництва, які зводяться за бюджетні кошти і на яких були виявлені явні порушення будівельних і ремонтних норм. Чібісов вже пообіцяв посадити на 5 років підрядника за недобудовану школу, на яку з бюджету виділили 2,3 млн грн.  Як відомо, своєю любов'ю до страусів і до взуття з їхньої шкіри був знаменитий екс-президент України Віктор Янукович.
Події У Києві п'яний чоловік влаштував стрілянину біля розважального закладу На Оболоні у Києві біля розважального закладу чоловік у стані алкогольного сп'яніння відкрив стрілянину з травматичної зброї. Про це сказано в повідомленні київської поліції в Facebook. Повідомляється, що на вул. Маршала Тимошенка невідомий влаштував стрілянину з травматичного пістолета. На місці інциденту поліція виявила чоловіка, який був у стані сильного алкогольного сп'яніння і мав при собі зброю. «Працівники поліції встановили, що правопорушника вивела на вулицю охорона одного з розважальних закладів. Однак відвідувач категорично не погодився з таким рішенням і почав конфлікт. Чоловік дістав зброю і почав стріляти», - сказано в повідомленні. В результаті інциденту ніхто не постраждав, з місця події було вилучено дві стріляні гільзи для відстрілу гумовими кулями, а також стартовий пістолет «Сталкер», перероблений під вогнепальну зброю. Злочинця затримали. Раніше 34-річний чоловік мав проблеми з законом. За цим фактом розпочато кримінальну справу за хуліганство», - йдеться в повідомленні.
Політика Волкер: На окупованих територіях України більше танків РФ, ніж у всій Західній Європі На окупованій території України перебуває більше танків РФ, ніж у всіх країнах Західної Європи. Про це заявив спецпредставник Америки по Україні Курт Волкер в інтерв'ю каналу «Настоящее время». «По-перше, РФ вже перебуває в Україні зі своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже великий військовий контингент. Ще більший контингент був зосереджений на території Російської Федерації біля кордонів України. У РФ є право робити це, бо це її територія, вони можуть розміщувати там стільки військових, скільки захочуть. Це рішення ніяк не "спровокує" РФ зробити щось, чого вони не зробили ще. Це ніяк не може змінити баланс сил», - сказав Курт Волкер. За його словами, виділення зброї Україні не спровокує РФ, а дасть можливість захистити себе в разі ескалації конфлікту. «Якщо ми приймемо це рішення, це дасть можливість Україні тільки захистити себе в разі, якщо Російська Федерація зробить подальші кроки на українській території. РФ говорить, що не робить нічого такого і не збирається робити цього. Якщо це правда, то поставка захисних озброєнь не несе ні для кого ніякого ризику», - заявив він.
Події Бойовики «ЛНР» шукають докази розкрадання ватажками «ДНР» російських грошей У терористичній організації «ЛНР» у відповідь на заяву глави бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про створення т.зв. «Малоросії» почали збір матеріалів та доказів розкрадання грошових коштів «керівництвом «ДНР». Про це передає Головне управління розвідки Міноборони України в Facebook. «У відповідь на одноосібне проголошення Олександром Захарченком так званої «Малоросії», ватажок бойовиків «ЛНР» Ігор Плотницький почав збір матеріалів про розкрадання фінансових надходжень РФ ватажками «ДНР». За вказівкою Плотницького т.зв. «Міністерство державної безпеки «ЛНР» формує доказову базу корупційних діянь в т.зв. «установах «ДНР» для передачі кураторам з Росії», - сказано в повідомленні ГУР. За інформацією розвідки, основою доказовою базою є факти розкрадання ресурсів т.зв. «програми гумдопомоги населенню», яка фінансується Росією. Згідно зібраної бойовиками «ЛНР» інформації, основну частину коштів вкрали представники «ДНР» "під виглядом виплат соцдопомоги «особам-привидам», зокрема ветеранам Другої світової війни.
Політика Суд Англії визнав виключне право України на апеляцію щодо «боргу Януковича» Високий суд Великої Британії визнав виключне право України на розгляд Апеляційним судом Англії скарги на своє рішення в справі т.зв. «боргу Януковича». Про це передає прес-служба Мінфіну України, пише РБК-Україна. Повідомляється, що суд на засіданні 26 травня цього року розглянув низку невирішених питань за результатами свого попереднього рішення про спрощений порядок судової справи, про який клопотала Україна. Суд, зокрема, розглянув заяву України про зупинення виконання судового рішення до закінчення розгляду апеляційної скарги Україні в Апеляційному суді Англії, який пройде не раніше наступного року. За результатами засідання, суд прийняв позицію нашої країни і призупинив подальше виконання свого попереднього рішення до закінчення розгляду апеляційної скарги. Незважаючи на спроби РФ встановити обтяжливі умови подання та розгляду апеляції для України, суд Англії визнав безумовний і винятковий дозвіл на оскарження свого рішення.
Економіка Ринок європейської нерухомості "перегрітий" і може просто луснути За словами представників інвестиційної компанії Fidelity International Ltd., недосвідчені, орієнтовані на швидкий прибуток, французькі роздрібні інвестори піднімають ціни на кращі об'єкти європейської комерційної нерухомості до нерозумного рівня, повідомляє The Bloomberg. Інвестиції в так звану «Societe civile de placement immobilier», французьку колективну інвестиційну машину, яка купує нерухомість та інші активи по всій Європі, в минулому році досягли €5,6 млрд ($6,5 млрд). Цей показник на третину вище показника 2015 року, як повідомляє Fidelity. Інвестори активно вкладають гроші у нерухомість, насамперед через її сприятливий податковий режим, а також тому, що доходи від нерухомості набагато вищі, ніж, наприклад, доходи від акцій і облігацій. За даними Fidelity, ціни на першокласну комерційну нерухомість у таких містах, як Берлін, Париж, Мадрид і Цюріх, зараз значно вищі, ніж ціни 2007 року. Проте Brexit показує, як популярний ринок швидко може перетворитися на неприбутковий. Роздрібні інвестори кинулися виводити капітал з британських фондів нерухомості після референдуму про вихід з Європейського Союзу в червні 2016 року, що змусило багато фірм призупинити продаж нерухомості. Французькі фонди чекає та ж доля, якщо прибуток буде затримуватися і фірми зіткнуться з необхідністю перевести в готівку доходи. Адріан Бенедикт, директор з інвестицій у нерухомість у Fidelity International, говорить, що багато французьких роздрібних інвесторів не знайомі з тим, як працює цей клас активів, і вважають, що їх можна буде легко вивести, якщо буде потрібно. Але насправді ринок просто в один момент може стати неліквідним, що спровокує бум швидких продажів з низькими доходами. Грубо кажучи, просто "луснути". У Fidelity стверджують, що ситуація ще не досягла критичної точки, але у неї вже зараз є всі ознаки «ринкової бульбашки», в який інвестори входять на свій страх і ризик.
Юмор оформление ленты  Під Києвом школу побудували "на папері", а державні гроші розікрали Під час інспекції недобудованої школи в місті Березань Київської області голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган показав, як крадуться бюджетні кошти на будівництво школи. Про це передає кореспондент АСН. «Я отримав звернення від голови міста Березань і місцевої громади про те, що до цього часу не добудована школа №1, яка розташована в центрі міста і на ремонт якої з бюджету були виділені 2 млн 700 тис грн», - заявив він. Горган зазначив, що ще в 2016 році Департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства КОДА було проведено тендер на визначення підрядника для проведення капітального ремонту фасаду школи. За результатами конкурсу переміг ГО «КапролБудГруп». І у вересні 2016 року почалися ремонтні роботи. Але вже 30 грудня 2016 року всі роботи з незрозумілих причин були зупинені, а школа залишається в недобудованому стані. «Очевидно, що школа не збудована. За документами і всіма актами школа - добудована. Причому ще в грудні. За документами - стоїть хороший фундамент, все готово. Всі її стіни покриті «короїдом». Але по факту, як ми бачимо, не пофарбовані навіть стіни, стоки не встановлені. Не кажучи вже про те, що недобудований навіть фундамент. Це кричущий приклад корупції в області», - сказав губернатор, показуючи фундамент, який не добудували і просто закрили плівкою. Горган повідомив, що йому точно відомо: підрядна організація заплатила 20% відкату, щоб виграти цей тендер. «Цей підрядник платив готівкою працівникам обласної адміністрації. І така практика корупційного підряду, коли сплачувались відкати, була в Київській області при будівництві повсюдно. Від сьогодні всі підрядники повинні знати: корупційні схеми розірвані і всі винні будуть притягнуті до відповідальності силами прокуратури та органами державної виконавчої влади», - попередив він. У свою чергу, прокурор області Дмитро Чібісов дав доручення на місці викликати слідчо-оперативну групу прокуратури Київської області для складання всіх необхідних актів доя початку розслідування та притягнення до відповідальності всіх, хто ухвалював незаконні рішення про виділення державних коштів і їх нецільове використання. З його слів, подібне корупційне порушення спричинить для підрядників до 5 років тюремного ув'язнення з конфіскацією. Прокурор пообіцяв, що ця перевірка і виїзд на місце - не останні в Київській області. «Ми готові далі оперативно виїжджати на місця і проводити інспекції, а всіх винних притягувати до відповідальності». Тільки за програмою капітального будівництва, за прогнозами губернатора, в результаті таких перевірок цього року буде повернуто 20 млн грн.
Культура оформление ленты  В Україні показали комікси про хранителів історії Криму і звільнення його від темних сил 25 липня в Києві пройшла презентація четвертого номера українських коміксів "Хранителі країни", що розповідають про віртуальний півострів Керем і його відважних воїнів, покликаних зберегти скарби і артефакти своєї країни. Про це на презентації коміксів заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, передає кореспондент АСН. "Комікси про півострів "Керем" - це спроба відсунути міф про те, що Крим - якийсь Таврійський край з грецькою історією. Це спроба говорити про корінний народ Криму", - заявила вона. Вона нагадала, що перший випуск 2-го сезону графічної новели "Хранителі країни" присвячений "звільненню Криму від темних сил". Це вже четверта з десяти запланованих серій у рамках організованого Міністерством інформполітики проекту "Хранителі історії". Його автори - дизайнер і продюсер Леонід Краснопольський та автор текстів Ігор Роговий. Перші три випуски (1-й сезон) були присвячені війні на Донбасі. У кримському сюжеті до героїв Кия, Хорива, Щека і Либіді додаються мудрець Мустафа, Аскер (воїн - з кримськотатарської) і дівчина Джаніке, що володіє здібностями обганяти найпрудкіших скакунів. За її словами, історія з окупованим Кримом, перетворення його на мілітаризовану зону і військову базу Російської Федерації, не залишає ілюзій на дотримання там гуманітарних і соціальних прав людей. "На жаль, ситуація в Криму сьогодні не залишає ілюзій - це фактично мілітаризована зона, це військова база Російської Федерації, де гуманітарні і соціальні сегменти життя практично не беруться до уваги. Останній випадок, коли жителя Севастополя Еміля засудили до 1 року і 3 місяців колонії через його пост у Facebook, - ще одне свідчення того, що про жоден прояв волі говорити в Криму неможливо", - сказала Джапарова. Вона зазначила, що серія коміксів про Крим - це один з каналів комунікації з окупованим півостровом і спроба використовувати "сучасні інструменти" в культурній дипломатії України. З її слів, комікси будуть масово поширені по школах та бібліотеках країни. Фото - джерело.
Події У Київському метрополітені поліція затримала озброєного чоловіка У київському метро на станції «Теремки» працівники поліції затримали чоловіка зі зброєю. Про це передає прес-служба ГУ Нацполіції Києва в Facebook. «Працівники поліції в метро під час перевірки документів у 32-річного жителя Київської області під курткою на ремені виявили та вилучили пристрій, схожий на пістолет, а також шість патронів, які були споряджені гумовими кулями калібру 9 мм. Речові докази були направлені для проведення експертизи», - сказано в повідомленні. За попередніми даними, раніше чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, які пов'язані з обігом наркотиків. Зараз він перебуває на обліку з відбування умовного терміну. «Чоловік розповів, що пістолет він знайшов біля транспортної зупинки в Київській області, тому документів на зброю у нього немає», - сказали в прес-службі. Розпочато кримінальну справу за ст. 263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Культура оформление ленты  Захисниця захисників. У Києві з'явилася ікона Богородиці «воїнської» У Михайлівському Золотоверхому монастирі під час зборів військових священиків у Києві патріарший намісник митрополит Єпіфаній освятив ікону Пресвятої Богородиці - покровительки українських воїнів, яку охрестили Богородицею «воїнською». На образі Діва Марія тримає в руках омофор, покриваючи ним українських вояків різних епох, серед яких князь Володимир Великий, гетьман Іван Мазепа, січові козаки, старшини армії УНР, козак Полку Чорних запорожців, воїни Української Галицької Армії, Повстанської Армії, боєць «Самооборони Майдану », вояки добробатів, сучасні українські воїни АТО. Захисники України зібралися навколо небесного покровителя українського воїнства Архистратига Михаїла. За задумом патріарха Філарета, Богородиця «воїнська» повинна стати духовним символом боротьби за Україну. «Цей образ унікальний, - говорить глава Синодального управління військового духовенства УПЦ-КП митрополит Іоанн. - Зазвичай внизу під покровом зображуються ті, кого ми хочемо, щоб Матір Божа покривала своїм омофором. І ще в минулому столітті з лівого боку від Богородиці стояли сучасники - воїни УПА, а праворуч - козаки, гетьмани, князі. Сьогодні воїни УПА вже перейшли у вічність, яка на іконах зображується з правого боку від Матері Божої, а зліва ми можемо побачити сучасних захисників - це Герої Майдану, кіборги і воїни, які в сучасній формі стоять під покровом Пресвятої Богородиці». 28 липня в День Хрещення Русі учасники бойових дій на сході України разом з капеланами і волонтерами пройдуть з образом хресною ходою. Пізніше ікона буде доставлена ​​військовим священикам в зону АТО.
Події оформление ленты  У Дніпрі з цистерни витекло 30 тонн бензину У Дніпрі рятувальники встановили, що під час руху складу з 57 вагонів стався витік майже 30 тонн пального. На залізничній станції Діївка Придніпровської залізниці Новокодацького району Дніпра стався серйозний витік бензину з цистерн вантажного потяга. За інформацією рятувальників, через пошкодження зливної горловини у вантажному поїзді №2048 стався витік майже 30 тонн бензину. Площа забруднення становить 70-80 квадратних метрів. Обставини події з'ясовуються. В результаті інциденту рух поїздів по станції Діївка на дві години було зупинено. Зараз рух повністю відновлено, населенню і навколишньому середовищу загрози немає. Для ліквідації наслідків аварії залучили 26 працівників рятувальної служби, шість одиниць спецтехніки, а також пожежний поїзд Придніпровської залізниці.
Політика Кобзон більше не почесний громадянин Слов'янська Депутати Слов'янської міської ради проголосувала за позбавлення звання почесного громадянина свого міста російського артиста і депутата невизнаної в Україні Держдуми РФ Йосипа Кобзона. За відповідне рішення проголосували 23 депутати, двоє не брали участь у голосуванні, повідомляють Новини Донбасу. Позбавити відомого російського співака і прихильника окупації Криму і Донбасу звання почесного громадянина міста зажадали місцеві громадські організації. До слова, він носив звання з 1999 року і це далеко не перша спроба відібрати у російського співака звання. У 2015 році на засіданні міськради 17 депутатів проголосували за позбавлення звання, 11 осіб утрималися від голосування. Так що тоді за підсумками голосування Кобзон залишився з почесним званням. Йосип Кобзон народився в містечку Часів Яр Донецької області. Однак ще два роки тому в його в рідному місті невідомі зняли меморіальну дошку артиста. Кобзона в різні часи призначали почесним громадянином Донецька, Слов'янська, Макіївки, Артемівська, Горлівки, інших міст Донбасу. В "ЛНР" йому дали навіть місцеве звання «Народний артист». Полтава і Дніпропетровськ уже позбавили Кобзона звання почесного громадянина міста.
Здоров`я Лептоспіра і стафілокок. Через цвітіння Дніпра на київських пляжах досі не можна купатися Комунальне підприємство «Плесо», яке утримує всі муніципальні пляжі столиці, рекомендує утриматися від купання в річці Дніпро. Про це 26 липня під час прес-конференції заявив гендиректор КП "Плесо» Денис Пікалов, повідомляє кореспондент АСН. «Спекотна погода, період дощів, цвітіння води в сумі дали нам такий результат, при якому ми прийняли рішення тимчасово обмежити купання на муніципальних пляжах. Ми настійно рекомендуємо зараз від купання утриматися», - сказав він. Причиною такого рішення, за словами чиновника, стало перевищення кількості лактопозитивної кишкової палички у воді. Він пояснив, що сьогодні через цвітіння Дніпра у воді можуть міститися такі бактерії, як лептоспіра, стафілокок та інші небезпечні для здоров'я бактерії. «Захворювання може виникнути, якщо ви ковтаєте воду, купаєтеся, маючи пошкодження шкірних покривів, пірнаєте і купаєтеся у водоймах з поганим водообміном», - додав Пікалов. Коли ж купатися на столичних пляжах буде безпечно, чиновник не знає. Однак уточнив, що на всіх 11 муніципальних пляжах і 18 зонах відпочинку інформація про поточний стан санітарно-гігієнічних норм води оновлюється щодня.
Суспільство Кобзон: Мракобіси позбавили мене звання почесного громадянина міста Слов'янська «Народний артист» так званої «ДНР» і депутат невизнаної Держдуми Росії Йосип Кобзон заявив, що звання почесного громадянина міста Слов'янськ на Донеччині його позбавили маріонетки і мракобіси. Про це повідомляють пропагандистські російські ЗМІ. Рішення позбавити Кобзона почесного звання ухвалили депутати міськради Слов'янська з ініціативи представників місцевих громадських організацій. Кобзон же запевнив росіян, що він абсолютно не засмутився. «У цьому місті я зустрів День Перемоги 9 травня 1945 року, я жив у комунальній квартирі в місті Слов'янську. Звання мені дали, тому що я допомагав цьому місту. Позбавили мене звання маріонетки, які не радяться з народом, а, божеволіючи, творять все що завгодно. Я вважаю, що Слов'янськ окупований маріонетками, я не дивуюся тому, що вони мракобісничають», - висловився артист. Нагадаємо, Кобзону заборонений в'їзд в Україну.
Наука і технології оформление ленты  Нова модель мотоцикла Ducati Scrambler Café Racer. Ви закохаєтесь після прочитання Новий Scrambler Café Racer - це чергова версія моделі Ducati Scrambler Classic. Не плутати з Ducati Scrambler Icon або з Ducati Scrambler Full Throttle. Ці моделі з'явилися на ринку два роки тому, розповідає The Bloomberg. Нова модель, яку фірма Ducati представила цього літа, коштує $11395 і об'єднує кращі якості обох моделей. Кафе-рейсер - тип мотоцикла зі зменшеною вагою та підвищеною обтічністю ідеально підходить для швидкісних поїздок на невеликі відстані. Дизайн моделі передбачає досягнення максимальної швидкості на шкоду комфортної їзди. Скремблер - мотоцикл подвійного призначення, випущений вперше в Англії в кінці 1950-х. Це міський мотоцикл підвищеної прохідності, він легко справляється з поганими дорогами за рахунок високо піднятого глушника, захищеного тепловідвідними екранами. У нього - спортивний корпус традиційного скремблера, але при цьому він володіє елегантністю кафе-рейсера. Перше, що можна помітити на новому Scrambler Café Racer, крім цифри «54», розташованої під сидінням (данина поваги знаменитому гонщику Бруно Спаджярі, який використовував цей номер на скремблері у 1968 році), - гладкі 17-дюймові колеса з шинами Pirelli. Шиповані шини дозволяють плавно здійснювати круті повороти, тому тут вони мають вирішальне значення. Інші характеристики мотоцикла ще більше полегшують його маневреність. Нові шини також надають мотоциклу відчуття швидкості, яке було недоступне на попередніх моделях, таких як Scrambler Sixty2. Гальма м'які і податливі. Комбінація коліс і гальм Brembo з антиблокувальною системою Bosch, а також датчик тиску значно скорочують гальмівний шлях мотоцикла, що робить зупинку приємнішою в порівнянні з пружинистим відчуттям мотоцикла-позашляховика. Золоте покриття на ободі коліс привертає увагу, але загальний вигляд моделі досить непримітний. Цим славляться італійські преміум-бренди.  Рульову панель цього року оновили. Її опустили набагато нижче, ніж у попередніх моделей (вона на 15,5 см видається вперед і на 17,5 см вниз). Тепер кермо більше нагадує те, що використовувалося гонщиками у 1960 роках. Вийшло зручно і невимушено: досить просто злегка підняти руки від талії і вони вже на кермі. По обидва боки прикріплені маленькі круглі дзеркала. Вони розташовані трохи вище і трохи попереду від позиції керма, таким чином вони дивляться на нього, а не один на одного. Якщо мотоцикл перевернеться, дзеркала не ушкодяться. Але насправді, якщо говорити про кермо нового Scrambler Café Racer, то треба сказати про кут нахилу. Кут нахилу - це те, як далеко кермо мотоцикла розташоване від рами. Якщо переднє колесо висунуто далеко перед мотоциклом, він має більший кут нахилу. Якщо близько, як у спортивного велосипеда, - кут нахилу менше. З практичної точки зору мотоцикли з великим кутом нахилу більш стабільні на високій швидкості, але набагато менш повороткі на звивистій дорозі. Чоппери можуть мати кут нахилу 45 градусів, спортивні мотоцикли зазвичай мають кут нахилу близько 25 градусів. Кут нахилу у Ducati Scrambler Café Racer складає 21,8 градуса. Відчуття можна порівняти з катанням на американських гірках, коли ви піднімаєтеся на саму вершину просто перед тим, як кинутися вниз. Коли ви сидите за кермом цієї моделі, то теж дивитеся на кермо зверху. Мотоцикл Scrambler Café Racer набагато більш маневрений на вузьких вуличках з одностороннім рухом, покритих бруківкою. На магістралях до нього потрібно буде трохи звикнути, щоб не робити небезпечних маневрів. Модель можна замовити під себе: захист для фар, подовжене сидіння, маленька шкіряна сумка, що надягається на бак мотоцикла, а також захисне покриття для вихлопних труб з анодованого алюмінію - все це можна включити до замовлення. Двигун у мотоцикла стандартний для Scrambler Icon: двоциліндровий двигун з повітряним і масляним охолодженням, потужністю в 75 кінських сил. Шестиступінчаста коробка передач дуже проста у використанні. Не обов'язково багато знати про нову модель, щоб закохатися в неї, і тепер, коли мотоцикл надійшов у продаж, у вас є шанс у цьому переконатися.
Суспільство Королівська родина Британії оголосила відкритою вакансію фахівця з комунікацій Британській королівській сім'ї потрібен фахівець з комунікацій Кенсінгтонського палацу. Відповідне оголошення про вакансії представники родини розмістили в соцмережі для рекрутингу LinkedIn. За даними Інтерфакс-Україна, на оголошення відгукнулися більше тисячі претендентів. Від кандидатів вимагають досвід роботи в маркетингу, медіа або в PR, кваліфікацію і досвід роботи у сфері благодійності. Передбачається, що новий фахівець буде проводити брифінги для преси та зв'язків. Передбачається повна зайнятість. Мало того, крім основних обов'язків фахівець буде проводити дослідження для проектів, братиме участь у дискусіях. У Лондоні очікують, що ідеальний кандидат зможе швидко ухвалювати рішення, покладаючись на здоровий глузд і чесність, але при цьому проявляючи обережність.
Політика оформление ленты  Саакашвілі позбавили громадянства України - нардеп Народний депутат України Ігор Мосійчук на своїй сторінці в Facebook повідомив, що екс-президента Грузії, колишнього главу Одеської ОДА Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства. «Мені підтверджують: це правда - грузинського януковича Міхо Саакашвілі позбавили українського громадянства, і це свідчить, що Президент Петро Порошенко нарешті почав визнавати власні помилки», - заявив Мосійчук. На думку парламентарія, Саакашвілі незаконно дали українське громадянство і зараз влада країни виправляє власні помилки.  Нагадаємо, минулого тижня Саакашвілі оголосив «загальну мобілізацію», а також ініціював створення «штабів Спільних дій». «Згідно із законом, цьому парламенту залишилося керувати країною ще 2 роки. У нас немає на це часу!... Демократичним, неолігархічним силам як ніколи час об'єднатися навколо спільної платформи. Ми повинні об'єднатися, згуртуватися і разом знести цю злодійкувату олігархічну владу!» - написав політик.
Політика Посли ЄС погодилися розширити санкції проти Росії через скандал з Siemens Посли країн Євросоюзу в середу, 26 липня, погодилися розширити антиросійські санкції, додавши у список 4 громадян РФ і 3 компанії, пов'язані зі скандальними поставками турбін Siemens в окупований Крим. Про це в своєму мікроблозі Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк. «Посли країн ЄС погодилися додати чотирьох осіб і три організації до свого списку санкцій щодо Росії після скандалу з турбінами Siemens», - зазначив він. Нові санкції має ще затвердити Рада ЄС. Нагадаємо, раніше Німеччина запропонувала країнам ЄС розширити санкції проти Росії через скандал з поставками газових турбін. Санкції торкнуться чиновників Міністерства енергетики РФ і компанії, яка переправила турбіни в Крим. Про незаконне постачання турбін стало відомо 6 липня. На Крим поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють європейським компаніям поставку на півострів енергетичних технологій. У Siemens запевнили, що не брали участі в цій угоді. Чиновники в Росії ж заявляють, що турбіни були вироблені в РФ. Тепер компанія Siemens судиться з дочірніми підприємствами в Росії.
Суспільство Консулу РФ дозволять зустрітися з полоненим Агеєвим після слідчих дій - СБУ Російському консулу дозволять зустрітися з полоненим російським військовим Віктором Агеєвим після проведення невідкладних слідчих дій. Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України. Генеральне консульство РФ в Харкові 6 липня направило у СБУ лист з проханням надати дозвіл на зустріч російських дипломатів з Агеєвим. У відповідь СБУ повідомило, що «дозвіл на проведення зустрічі з Агеєвим посадовим особам Генерального консульства РФ в Харкові буде надано після проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій, про що російську сторону проінформують додатково». Нагадаємо, 24 червня в Луганській області була знешкоджена ДРГ терористів, в полон потрапили 4 особи, серед них житель Алтайського краю Росії Віктор Агеєв. У РФ заявили, що Агеєв був звільнений в запас у травні 2016 року, а контрактну службу взагалі не проходив. Пізніше в так званій «ЛНР» внесли Агеєва в списки на обмін. В Україну приїжджала мати Агеєва - Світлана, вона зустрічалася з полоненим сином.
Події оформление ленты  Суд в Одеській області закидали «коктейлями Молотова» У смт Ширяєве Одеської області в середу, 26 липня, почалися заворушення біля будівлі райсуду. Про це повідомляє місцеве видання «Думская». У будівлю суду кинули два «коктейлі Молотова», які вдалося оперативно загасити. У суді розгорівся скандал навколо спроби активістів організації «Україна - це ми» під керівництвом Віталія Голодка, а також деяких місцевих жителів розібратися з суддею Сергієм Палієм. Активісти заявили, що суддя нібито виносить незаконні рішення. Разом з тим біля суду людей Голодка зустріли члени іншої організації - «За світле майбутнє». Між двома сторонами кілька хвилин відбувалася словесна перепалка, що перейшла в бійку. Під час бійки застосовувалися газові балончики та пляшки із запалювальною сумішшю. Правоохоронці, які прибули на місце події,  розтягли забіяк, проте протистояння триває. Зараз 10 соратників Голодка затримали, включно з ним самим. Під охороною поліції суддя вийшов з будівлі і зміг швидко добігти до свого джипа.
Кримінал оформление ленты  Затримано екс-чиновника ДСНС, який не направив пожежних у Будинок профспілок в Одесі в 2014 році Затримано екс-першого заступника голови ДСНС в Одеській області Руслана Великого, який не направив пожежних для гасіння палаючого Будинку профспілок 2 травня 2014 року. Тоді загинули 42 особи і 125 отримали травми. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін. Він зазначив, що працывники Департаменту карного розшуку Нацполіціъ встановили місцезнаходження і в середу під час спецоперації в Одесі затримали Руслана Великого. Він перебував у розшуку. Суд обрав Великому запобіжний захід - утримання під вартою. «До речі, його колишній «бос» Володимир Боделан ховається від правоохоронних органів України в тимчасово окупованій АР Крим, де обіймає посаду «керівника МНС», - додав Аброськін. Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинуло 48 осіб і більше 200 були поранені, більшість загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані. Зараз розслідуванням подій 2 травня займаються 10 слідчих і 5 оперативних співробітників. В цілому підозрюваними у справах, які розслідує ГУ Нацполіції в Одеській області, проходять 14 осіб, вони перебувають у розшуку. Також у слідства є інтерес до дій 27 осіб - учасників подій на Грецькій площі і 50 осіб - учасників подій на Куликовому полі
Кримінал Екс-слідчого ГПУ підозрюють у привласненні грошей та ігрових автоматів, вилучених під час обшуку Колишнього слідчого Генеральної прокуратури України, екс-заступник начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса підозрюють у привласненні великої суми грошей, ігрових автоматів і відеореєстратора. Про це повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України. Детективи НАБУ підозрюють, що Сус присвоїв речі, вилучені під час обшуку. Ігрові автомати він перепродав, відерегістратор використовував в особистому кабінеті. Йдеться швидше за все про 400 тис. гривень. Суса затримали 25 липня в міжнародному аеропорту «Бориспіль». «Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, заволодіння і розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно; надання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом України «Про запобігання корупції», - повідомили в НАБУ. Зараз вирішується питання про направлення клопотання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному. Раніше глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ході спілкування з журналістами повідомив, що мова йде про Дмитра Сусі. Генпрокурор Юрій Луценко 14 квітня 2017 року звільнив Суса з органів прокуратури.
Події оформление ленты  Скандалістка і колишня дружина прокурора на Range Rover влаштувала гонки на Печерську в Києві У Печерському районі Києва скандально відома блондинка Світлана Цибуліна у вівторок, 25 липня, о 21:50 влаштувала гонки на Range Rover. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив водій Артем Мостовий. Світлана є колишньою дружиною співробітника ГПУ Ігоря Цибуліна. Як повідомив водій, блондинка нібито в стані сильного алкогольного та наркотичного сп'яніння погрожувала йому. «Спочатку вона перекрила дорогу, потім намагалася протаранити моє авто. В той момент під'їхав, як виявилося пізніше, сусід цієї неадекватної, який сказав, що вона завжди так поводиться, потрібно викликати копів», - зазначив Мостовий. Водій вирішив від'їхати, щоб не зв'язуватися зі скандальною блондинкою. Однак вона влаштувала гонки, намагалася наздогнати водія і протаранити його автомобіль. «Захопившись гонитвою, вона не помітила, як приїхала просто до Печерського відділення поліції, де і була затримана. Прав вона позбавлена ​​за ст. 130 і поїхала додому з драйвером, але чи надовго?» - зазначив Мостовий. Нагадаємо, на початку січня 2016 року поліція Києва затримала за порушення правил парковки колишню дружину прокурора Ігоря Цибуліна - Світлану. Жінка прославилася на всю країну хамськими манерами, неадекватною поведінкою і неприкритим пафосом типової «мажорки». Особливо прославила Цибуліну репліка про те, що її сумка коштує дорожче, ніж все відділення поліції.
Суспільство Трамп знову заборонив трансгендерам служити в армії Трансгендери не можуть служити в армії США. Про це заявив американський президент Дональд Трамп у своєму мікроблозі Twitter. Він підкреслив, що уряд Штатів прийме згодом необхідне рішення. За його словами, він вже проконсультувався «з генералами і військовими експертами». «Наша армія повинна зосередитися на рішучій... перемозі, а не займатися величезними медичними витратами та іншими перешкодами, які тягнуть за собою військовослужбовці-трансгендери. Дякую», - написав він. ....Transgender individuals to serve in any capacity in the U.S. Military. Our military must be focused on decisive and overwhelming..... — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 июля 2017 г. ....victory and cannot be burdened with the tremendous medical costs and disruption that transgender in the military would entail. Thank you — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 июля 2017 г. Нагадаємо, в лютому 2017 року Трамп скасував право школярів-трансгендерів вибирати туалети. Право було закріплено за Барака Обами. Тоді державні школи повинні були дозволяти школярам-трансгендерам відвідувати туалети у відповідності зі статтю, з якою вони себе ідентифікують. Однак Трамп порахував, що цим питанням не займався федеральний уряд і його слід залишити на розсуд влади штатів.
Політика У міграційній службі повідомили, за що Саакашвілі позбавили громадянства України У Державній міграційній службі підтвердили, що екс-президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі позбавлений громадянства України. Про це повідомляє ТСН. У міграційній службі зазначив, що рішення було прийнято на основі п.2 ст.19 закону «Про громадянство», так як Саакашвілі вказав неправдиві дані в своїй анкеті, заповненій для отримання українського громадянства. У документі зазначено, що він не перебуває під слідством в Україні або за її межами, але на території Грузії він заочно арештований. Українське громадянство Саакашвілі своїм указом надав президент України Петро Порошенко наприкінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта він був призначений главою Одеської ОДА, на цій посаді він пропрацював 1,5 року. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії. У середу, 26 липня, народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства.
Події оформление ленты  Під час вибуху в багатоповерховому будинку в Києві загинула жінка - ДСНС У результаті вибуху в дев'ятиповерховому житловому будинку на вулиці Бурмістенка, 12 в Голосіївському районі Києва загинула жінка. Про це повідомили в прес-службі ДСНС. Вибух стався близько 15:55 на другому поверсі будівлі, обрушилися перекриття між 1 і 2 поверхами, проте пожежі не сталося. Рятувальники евакуювали 20 мешканців будинку. Зараз на місці події проводяться роботи з розбирання будівельних конструкцій, причина вибуху встановлюється. Разом з тим, у Київській міській державній адміністрації відзначили, що зараз визначають кількість квартир, в яких необхідно відселення жителів. За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, буде проведена експертиза будинку на предмет аварійності. Фахівці перевірять технічний стан приміщень, в разі необхідності жителі отримають тимчасове житло.  
Здоров`я Через забруднення Дніпра купального сезону скоро не буде взагалі Через цвітіння синьо-зелених водоростей протягом останніх 10 років стан річки Дніпро з кожним роком стає все гірше. Про це 26 липня під час прес-конференції заявив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, повідомляє кореспондент АСН. «Якщо 10 років тому ми фіксували забруднення Дніпра в кінці серпня, то зараз перші ознаки забруднення ми спостерігаємо вже в червні. В результаті цього на сьогодні ми фіксуємо перевищення показників бактерій групи кишкової палички у воді і не рекомендуємо купатися», - констатував він. Рубан додав, що Держпродспоживслужба щотижня моніторить стан води, піску і дотримання правил благоустрою на території пляжів та зон відпочинку Києва. «У нас на сьогодні проблематика одна - стан води у водоймі», - зазначив він. У свою чергу, заступник директора Інституту гідробіології НАН України Володимир Юришинець додав, що зростання цвітіння синьо-зелених водоростей в Дніпрі відбувається по ряду причин. «До цього часу ми використовуємо фосфатомісткі пральні засоби, ми не дотримуємося законодавства щодо забудови водоохоронних зон, не будуються належним чином очисні споруди», - сказав він. Також вчений зазначив, що синьо-зелені водорості небезпечні не тільки в контексті купання, як сильні стимулятори алергічних реакцій, а й для питного постачання. «Вони містять в своєму складі низку токсичних речовин, зокрема нейротоксинів, гепатотоксинів. При хлоруванні води вони утворюють інші токсичні сполуки, які теж можуть впливати на людину», - розповів Юришинець. В Україні в цілому на обліку перебуває 535 пляжів. З них на морських водоймах - 184, на річкових водоймах і озерах - 351.
Суспільство Діти-чорнобильці - годувати чи не годувати? Сумний аудит Рахункової палати Невміння або небажання вчасно провести тендерні торги із закупівлі продуктів харчування призвело до того, що в 2016 році майже половину коштів, виділених з державного бюджету на забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, довелося перерозподілити на інші потреби, оскільки вони не були використані. Такими є результати аудиту, який провела Рахункова палата щодо ефективності використання коштів державного бюджету на безоплатне харчування дітей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, оприлюднені на сайті органу. Відповідно до закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», держава повинна забезпечити безкоштовним харчуванням учнів середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення. Дітям, які не харчуються в зазначених навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до досягнення повноліття виплачується грошова компенсація в порядку, що визначається Кабінетом Міністрів. У 2016 році лише 40,2% дітей отримали безкоштовне харчування Однак з висновків Рахункової палати випливає, що в 2016 році та січні-травні 2017 року держава зі своїми функціями впоралася лише частково. Так протягом цього періоду безкоштовне харчування таким дітям забезпечувалося нерегулярно, а в березні-травні як 2016-го, так і 2017 років було взагалі припинено. Тільки в 2016 році протягом березня-травня не були забезпечені безкоштовним харчування 83 тис. постраждалих дітей. Виною цьому, за даними аудиторів, стало затягування районними управліннями соціального захисту населення проведення закупівель цих послуг. Більше того, в деяких районах такі закупівлі взагалі не відбувалися, а там, де тендери таки відбулися, договори з переможцями укладалися через значний проміжок часу після завершення процедур. Тому, в більшості навчальних закладах почали забезпечувати постраждалих дітей безкоштовним харчуванням тільки з вересня, а в Олевському районі Житомирської області і в Володимерецькому районі Рівненської області - взагалі з грудня 2016 року. Через скасування торгів і відсутність пропозицій у двох районах Житомирської області, в одному районі Рівненської та Сумської областей харчування постраждалих дітей не було взагалі організовано. Як наслідок 11,5 тис. дітей не отримали гарантованого законом права на безкоштовне харчування. Загалом у 2016 році фактично надано послуг з безкоштовного харчування всього на 40,2% від потреби. Водночас компенсаційні виплати отримали батьки 83,7 тис. постраждалих дітей. А це в 4,5 разу більше, ніж передбачено паспортом бюджетної програми. Загалом, сума в 435,1 млн грн, яка була передбачена в бюджеті минулого року на цю програму, була зменшена на 191,5 млн грн, тобто на 44%. Аналогічна ситуація з організацією закупівель послуг з харчування постраждалих дітей була і в березні-травні 2017 року, в результаті чого не забезпечено харчуванням 84 тис. постраждалих дітей. Держава виділяє на одну дитину 28,3 грн на день Крім того, що торги із закупівлі відповідних послуг проводяться несвоєчасно, вони ще й не дають можливості забезпечити дотримання визначених Кабміном норм харчування в дошкільних та шкільних установах, вважають аудитори. Це й не дивно, оскільки самі норми харчування були затверджені ще 15 років тому. А відповідно до закону, дітей, які вважаються постраждалими від Чорнобильської катастрофи, держава повинна забезпечити ще й харчовими добавками, які сприяють виведенню радіонуклідів з організму. «Недосконалість механізму конкурсних торгів, критерієм яких є найнижча вартість для таких специфічних послуг, не дозволяє при закупівлі послуг з харчування для постраждалих дітей дотримуватися особливих умов і норми харчування», - йдеться в звіті Рахункової палати. Проаналізувавши суми договорів, укладених з організаторами харчування, з'ясувалося, що в деяких навчальних закладах вартість харчування на один день для однієї дитини становила майже 50 грн, а в деяких закладах Житомирської, Київської, Чернігівської і Рівненської областей - трохи більше 21 грн. І це при тому, що, за розрахунками Міністерства соціальної політики, на підставі певних норм харчування ця сума повинна бути не менше 28,3 грн. «Врахування окремими організаторами в договорах меншої суми на харчування таких дітей не забезпечує повноцінного одноразового харчування і дотримання норм харчування», - констатували в Рахунковій палаті. Що ж стосується виплати грошової компенсації батькам потерпілих дітей замість безкоштовного харчування, то до недавнього часу її розмір був утричі менший вартості харчування в навчальних закладах. Така компенсація до квітні 2017 року становила 180 - 190 грн на місяць, або 9,5 грн на день. У квітні цього року ця сума була збільшена вдвічі. Але, на думку аудиторів, це теж не вирішує проблеми забезпечення за такі гроші дитини повноцінним харчуванням. Законодавчі колізії Ще в 2015 році з закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» була виключена стаття, яка ідентифікувала території, на яких має здійснюватися харчування постраждалих дітей. Як наслідок, не зрозуміло, в яких же населених пунктах повинна надаватися зазначена допомога. Крім того, у згаданому законі вживається термін «неповнолітні діти». Однак, відповідно до Сімейного кодексу, неповнолітніми вважаються діти віком від 14 до 18 років. «Тобто забезпечення безкоштовним харчуванням і виплата компенсації відповідно до статті 30 Закону № 796 не може бути застосована для 66,7 тис. малолітніх дітей віком від 6 до 14 років (78% постраждалих дітей, що мають таке право)», - йдеться у звіті. На ці недоліки Рахункова палата вже звертала увагу Мінсоцполітики в результатах попередніх аудитів. Однак віз і нині там. Цифри беруть "зі стелі" Разом з тим аудитори констатують, що потреба в коштах державного бюджету на забезпечення безкоштовного харчування постраждалих дітей визначалася міністерством, по суті, «на око», оскільки ніяких розрахунків розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня відомству не надавали, а реєстр таких дітей у країні не ведеться. Тому не дивно, що в кошторисах 22 розпорядників коштів Житомирській області за 2016 і 2017 роки затверджено витрат на 180,5 млн грн, які не підтверджені відповідними розрахунками та економічними обґрунтуваннями. Після закінчення 2016 року з виділених понад 435 млн грн бюджетних коштів майже 6,5 млн грн Мінсоцполітики так і не розподілив між районами, а залишок неосвоєних місцевими органами соціального захисту коштів склав більше 8 млн грн. Разом з тим у міністерстві відзвітували, що всі 100% постраждалих дітей в Україні були забезпечені безкоштовним харчуванням (за даними Рахункової палати - лише 40,2%), а кількість одержувачів грошової компенсації на 16,8 тис. осіб більше, ніж порахували аудитори. Рахункова палата повідомила про результати свого аудиту Верховну Раду України і уповноваженого Верховної Ради з прав людини, а також направила його Кабінету Міністрів і Мінсоцполітики,  рекомендувавши усунути всі виявлені недоліки.
Економіка В «Укренерго» назвали причину відключення світла окупованому Донбасу Окуповані території Донбасу мають багатомільйонну заборгованість перед «Укренерго» за спожиту електроенергію. Саме це стало причиною відключення електрики на Донбасі. Про це на брифінгу повідомив в.о. директора «Укренерго» Всеволод Ковальчук, передає 112 Україна. «Йдеться про багатомільйонні суми», - підкреслив Ковальчук. Говорячи про те, чому відключення відбулося тільки зараз, Ковальчук сказав: «Цей процес насправді почався ще в березні поточного року. По Луганській області це відбулося досить швидко, там всі узгодження були отримані ще в кінці квітня, і в травні це було здійснено. щодо Донецької області була невелика затримка з цим питанням, оскільки певна частина споживачів, які перебувають на контрольованій території, отримувала електрику з неконтрольованої території». Чиновник зазначив, що був ризик залишити без світла і споживачів на підконтрольній Україні території. «Зараз у Донецькій області в першу чергу очікувалося гарантоване живлення Авдіївки не з неконтрольованої території», - додав Ковальчук. Також з'ясувалося, що неконтрольовані території Луганської області практично на 100% забезпечені електрикою по одній-єдиній лінії 500 кВ, яка з'єднує з території РФ підстанцію «Шахти» з підстанцією «Перемога», яка розташована на південному сході Луганської області. «У Донецькій області вони так само з'єднані в класі напруги 220 кВ з Ростовською областю РФ, плюс дві великі потужні ТЕС, які залишилися на неконтрольованій території, Старобешівська та Зуївська. Вони здійснюють виробництво електричної енергії, і це повністю покриває потреби цих регіонів», - зазначив Ковальчук.
Юмор оформление ленты  Як глава і прокурор Київської області шукали і не знайшли парк у Броварах На ремонті центрального парку в Броварах вкрали 15 млн грн. Про це в ході інспекції в місті Бровари Київської області заявив голова Київської обласної Державної адміністрації Олександр Горган, передає кореспондент АСН. "На ремонт центрального парку міста Бровари було виділено 15 млн грн: 7 - з обласного, а майже 9 млн грн - з міського бюджету Броварів. Однак за фактом роботи в центральному парку не виконані", - заявив він, оглядаючи парк. З його слів, державні кошти виділені були на установки понад 69 лавочок за документацією. "Але, як ми бачимо, в парку немає жодної лави", - показав губернатор відсутність лав. Аналогічна ситуація зі світильниками, плиткою, яка мала бути укладена. Показово, що ліхтарі, як і плитка, були складені біля дитячого майданчика просто на землі. І, схоже, підрядника абсолютно не турбує той факт, що діти можуть отримати травми, впавши на залізні світильники, які лежать у траві. Аналогічна ситуація з плиткою, яка безгосподарно лежить на узбіччі по периметру парку, а також складена в людський зріст біля дитячого майданчика. Нікого не лякає, що ці кам'яні брили будь-якої миті можуть впасти, покалічивши дитину, обурюються чиновники. "Як ми бачимо, нічого не зроблено! Хоча всі акти про виконані роботи були закриті ще в 2016 році", - зазначив губернатор. У свою чергу, прокурор Київської області Дмитро Чібісов пообіцяв, що його відомство поставить всі крапки над "I", мовляв, на місці вже почала працювати оперативна група, яка складе акти про порушення. "І всі, хто винен у невиконання робіт, понесуть кримінальну відповідальність", - запевнив він. Раніше губернатор Київської області розповідав, що ситуація, коли підрядники за відкати виграють будівельні тендери в області - повсюдна. З його слів, підрядна організація платить близько 20% відкату, щоб виграти цей тендер. І підрядник зазвичай платив готівкою працівникам обласної адміністрації. "Але від сьогодні всі підрядники повинні знати: корупційні схеми розірвані і всі винні будуть притягнуті до відповідальності силами прокуратури та органами державної виконавчої влади", - попередив він.
Політика Саакашвілі офіційно позбавили громадянства України Президент України Петро Порошенко припинив українське громадянство екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі. Про це повідомили в прес-службі Державної міграційної служби. «Матеріали щодо Саакашвілі, надані Генеральною прокуратурою, опрацьовані Державною міграційною службою, спрямовані на розгляд Комісії з питань громадянства при Президентові і в установленому порядку розглянуті на засіданні комісії», - розповіли у відомстві. Раніше про те, що Саакашвілі позбавили громадянства, повідомив нардеп Ігор Мосійчук. Нагадаємо, громадянство України Саакашвілі надав президент Петро Порошенко наприкінці травня 2015 року. Він також призначив політика главою Одеської ОДА, на цій посаді він пропрацював 1,5 року. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.
Культура оформление ленты  Американський годинникар створює велетенський годинник, щоб люди цінували час Рік Хейл - годинникар-самоучка, що живе в Каламазу (штат Мічиган, США). Він створює феноменальні годинник величезних розмірів. Деякі з коліс понад два метри в діаметрі. Гігантський розмір дозволяє краще оцінити роботу майстра і тонкі деталі годинникового механізму, на які зазвичай не звертають уваги в годиннику стандартного розміру. До того ж, годинник Хейла не під склом і не оснащені циферблатом - всі рухи механізму видно і виглядає це прекрасно, розповідає The Bloomberg.   Дерево часто використовується у виробництві сучасних годинників зі стандартними спусковими механізмами, шестернями й іншими рухомими частинами. Годинники Хейла стандартними ніяк не назвеш, оскільки в них використовуються анкерні механізми спуску, пелюстковий механізм руху «ромашка» і гвинтові зубчасті колеса. Особливо цікава робота руху ромашки. Це незрозумілий планетарний зубчастий механізм 18-го століття, який виглядає набагато простіше, ніж механізми руху, які ми бачимо в сучасних годинниках. Хейл називає предметом свого натхнення роботи Джона Харрісона. Харрісон - відомий винахідник морського хронометра, який дозволив морякам визначати точне місце розташування на море. В юності Харрісон працював теслею і велика частина його робіт була з дерева. Як і Харрісон, Хейл використовує в своїх роботах дерево бакаут, що належить до породи дерев з дуже твердою деревиною. Ця порода дерева володіє природною змазкою у вигляді олії, що не висихає, і не потребує додаткової обробки. Мета кожного годинникового механізму, звичайно, показати, котра година. Але Хейл визначає іншу мету для своїх робіт. Він вважає, що в першу чергу вони зосереджують увагу людини на теперішньому моменті.
Наука і технології На Місяці знайдено величезну кількість води Завдяки інформації індійського місячного супутника Chandrayaan-1 вчені змогли встановити, що в надрах земного супутника міститься велика кількість води. На фотографіях вчені помітили дивні «скляні» гранули у складі вулканічних порід. Як з'ясувалося, це були краплі води. Про це йдеться в науковій статті журналу Nature Geoscience. У 2009 році в NASA повідомили, що під час місії «Аполлон» були виявлені зразки поверхні Місяця зі слідами води. Але тоді вчені НАСА не змогли встановити, чи є присутність води окремим випадком, чи вона є по всьому супутнику Землі. У новому дослідженні вченим вдалося довести, що сліди води є практично у всіх великих пірокластичних відкладеннях Місяця, зокрема в місцях біля посадочних майданчиків «Аполлон-15» і 17, де і були зібрані зразки «намистинок» з водою.

Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів




/-1,249284029007-/ /-pc-/
Top