counter
Архів Повернутись назад 23 Березня 2016
23 Березня
оформление ленты  Блог: 
Політика Віталій Бала Справа Савченко політична, а в політиці не буває тільки чорного або білого Шанси на те, що українську льотчицю Надію Савченко обміняють після оголошення вироку, досить високі. Але спрогнозувати заздалегідь неможливо. Адже справа українки - політична, а в політиці не буває однозначно чорного або білого. Тому рішення може помінятися в залежності від обставин і цілей сторін. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала. «Про обмін вже говорили не раз і адвокати - вони, напевно, краще знають, ніж я. Вони говорили, що, як буде обвинувальний вирок, з'являться всі підстави сподіватися, що Савченко відправлять відбувати покарання в Україні. Можливо, попередньо її обміняють на когось, можливо, буде ще якийсь механізм повернення. Відбудеться це чи ні - ми ще побачимо, покаже час. Адже до цього було багато різних заяв. У такій ситуації не буває чорного і білого», - розповів політолог. Бала підкреслив, що політику недарма називають можливістю компромісів. У ній не завжди буває, як у математиці, що два плюс два тільки чотири.
Суспільство З поїзда Київ - Дніпропетровськ евакуювали пасажирів через «замінування» 359 пасажирів евакуювали із швидкісного поїзда Інтерсіті «Київ - Дніпропетровськ» через повідомлення про можливий вибух. Про це повідомили в прес-службі ГУ НПУ в Київській області. «Сьогодні вранці, 23 березня, в поліцію міста надійшло повідомлення про замінування поїзда, який виїхав зі столиці о 7:15. Поїзд було зупинено на залізничній станції Миронівка на тупиковій гілці. Зараз евакуйовано 359 пасажирів, які розташувалися в залі очікування», - сказано в повідомленні. На місці події працює слідчо-оперативна група, вибухотехнічна служба, рятувальники. Поїзд продовжить рух після того, як його обстежать фахівці. Відомості про вказану подію внесені до Єдиного реєстру досудового розслідування за кваліфікацією ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України.
Суспільство У Лисичанську чоловіка засудили за антиукраїнську пропаганду на чотири роки У Лисичанську Луганської області місцевого жителя засудили за антиукраїнські висловлювання в інтернеті. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Його засудили до чотирьох років  ув'язнення зі звільненням від відбування покарання строком на один рік. «У лютому поточного року обвинувачений розмістив на сторінці одного з інтернет-ресурсів опублікований у соцмережі текст, у якому містилися публічні заклики до зміни меж територій або державного кордону України на порушення порядку, передбаченого Конституцією України. В ході досудового розслідування чоловік повністю визнав провину», - сказано в повідомленні.
За кордоном Війська Асада готуються до штурму Пальміри За даними представника ЗС Сирії, урядові війська перебувають за два кілометри від міста Пальміра і готуються до вирішального штурму. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на SANA. Сапери розміновують зараз підходи до Пальміри. Також під час знищення останніх оплотів терористів «Ісламської держави» в Ель-Хайялі, як зазначив військовий представник, було вбито і поранено багато бойовиків, а інші втікли, покидавши зброю. Гора, що височіє над оазисом, захопленим бандами ІДІЛ у травні минулого року, дозволяє вести вогонь по їхных позиціях на підступах до Пальміри і всередині самого міста. Тим часом Сирійські ВПС завдали ударів по укріпрайонах терористів в оазисі Ель-Карьятейн на шосе Дамаск - Пальміра. Бойовики зазнали втрат, виведена з ладу їхня військова техніка і транспортні засоби. В Дейр-ез-Зорі на Євфраті війська відбили спроби банд ІДІЛ захопити квартали, що перебувають під захистом сирійської армії. Атаки терористів відбито також на північ від Латакії і в промисловій зоні Алеппо.
Суспільство HRW: Вирок для Савченко не повинен набути чинності Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch зазначає, що суд над льотчицею Надією Савченко був несправедливим, а вирок щодо українки не повинен набути чинності. Про це йдеться в заяві організації. Організація зазначає, що суд відмовився долучити до справи важливі докази захисту, а також постійно відмовляв адвокатам у задоволенні важливих клопотань. Внаслідок цього захисників Савченко позбавили можливості ефективно оскаржувати висунуті звинувачення, як того вимагають стандарти справедливого судового розгляду. «Не вдаючись у деталі, можна сказати, що Надії Савченко не було забезпечено справедливий суд, винесений вирок не обґрунтований і не повинен набути чинності. Безумовно, смерть Корнелюка і Волошина (журналістів, у вбивстві яких звинувачують Савченко. - Ред.) вимагає притягнення винних, але не в рамках процесу, який був украй політизований від самого початку і який не відповідає базовим вимогам до правосуддя», - заявив Хью Вільямсон, директор Human Rights Watch по Європі і Центральній Азії. Організація констатує, що матеріали, які могли б послужити ключовими доказами невинуватості підсудної, були без пояснень або з формальним мотивуванням відкинуті Донецьким міським судом. Human Rights Watch також наголошує на численних моментах, коли суд ігнорував істотні нестиковки в матеріалах звинувачення. «Ми вже не вперше стикаємося з серйозними заявами людей, які заслуговують на довіру, про те, що їх нелегально вивезли в Росію й помістили там під варту. У Савченко є право подавати докази, що підтверджують її позицію, але суд фактично позбавив її такої можливості», - підкреслив Вільямсон. Human Rights Watch вважає, що сукупний ефект рішень суду призвів до порушення права Савченко на справедливий судовий розгляд і поставив під сумнів обґрунтованість і розумність вироку, який не повинен набути чинності.
Події У Києві чоловік стріляв у двох комунальників, які демонтували його ятку У Голосіївському районі Києва власник МАФу, що підлягав демонтажу, поранив двох працівників комунальної служби з травматичної зброї. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив директор департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець. «Сьогодні під час демонтажу незаконних об'єктів Голосіївською районною адміністрацією власник відкрив вогонь із вогнепальної зброї і поранив двох демонтажників. Ось із такими проблемами доводиться періодично стикатися... не так легко, але робота систематично триває», - написав чиновник. Також він уточнив, що постріли були зроблені з травматичної, а не вогнепальної зброї. Уже відомо, що стрілка затримала поліція. Про це повідомив начальник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.
Політика ГПУ відкрила кримінальні провадження проти суддів і прокурорів, які посадили Савченко Генеральна прокуратура України відкрила два кримінальних провадження проти суддів і прокурорів, які мають безпосереднє відношення до незаконного ув'язнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко. Про це під час брифінгу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко. «Я думаю, вчорашнє рішення суду Росії обурило весь світ, суспільство, західних партнерів і будь-яку людину, яка знається на законах. Миттєво вчора до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено два провадження», - заявив він. Нагадаємо, що вчора Донецький міський суд Ростовської області визнав Надію Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів ВДТРК і незаконному перетині кордону, призначивши їй покарання у вигляді 22 років позбавлення волі і 30 тисяч рублів штрафу. Ні Савченко, ні її захисники, ні громадськість не визнали вирок і називають його політично вмотивованим.
Політика Надія Савченко: в очікуванні обміну і старту політичної кар'єри Російський суд засудив українську льотчицю, народного депутата України Надію Савченко до 22 років позбавлення волі. Суд не взяв до уваги докази захисту, а ось приводу сумніватися у свідченнях терористів і проведених владою експертизах не знайшов. «Кремлю слід приготуватися до протесту і проклять на свою адресу», - каже після закінчення засідання захисник Савченко Марк Фейгін. Зала засідань - поза зоною доступу Донецьк - маленьке російське містечко. Від нього в прямому сенсі просто рукою подати до кордону з Україною. «Воно, напевно, схоже на багато українських міст на Сході. Тихе провінційне. Природа та ж сама. Хоча тут багато напівзруйнованих будинків. Народ живе небагато, доброзичливий. Сьогодні спілкувалися з тими, хто прийшов на суд підтримати. Адекватні є скрізь. А тут - це особливо цінне, бо рік тому тут гриміли снаряди», - ділиться своїми враженнями російська громадянська активістка Наталія Іванова. Наталя подолала шлях із Москви в Ростовську область, щоб 21-22 березня почути вирок українській льотчиці Надії Савченко. З іншими громадськими активістами зупинилися в готелі: «Ми хотіли зняти кімнату у приватників. Але нам сказали, що поліція заборонила пускати на нічліг. Може, в цілях безпеки. У місті всі знають, що йде суд. Тут всього 47 тисяч населення! Ось тепер живемо через стінку з журналістами НТВ. Коли вони під'їхали, ми їх хором присоромили. Сидять як миші». «Я вдруге в житті на суді у Наді. Перший раз була в Мосміськсуді. Надя - легендарна особистість, - продовжує Наталя. - Вона як Батьківщина-мати. За нею вся Київська Русь. Вона - символ наших народів. Українського і російського - не совків і не колорадів. Вирішили їхати, бо з першого дня підтримували Надію. Були у СІЗО «Матросская тишина» в день її народження, коли нас гвинтили. Мене тоді не забрали, але багатьох судять досі. Я організувала акцію на підтримку Надії Савченко 8 березня в Москві. 33 людини, включно зі мною, опинилися цього дня в автозаках і ВВС. Десятьох осіб судили. Мене забрали за одиночний пікет на підтримку Надії 12 березня. Тепер 25-го буде суд». Наталія Іванова - одна з тих, кому вдалося пройти в будівлю суду в перший день читання вироку. «До зали суду зі ЗМІ не пустили майже нікого. З наших тільки Вітя Капітонов прорвався, посварившись із прес-секретарем», - розповідає вона. Потрапити в будівлю Донецького міського суду в дні оголошення вироку було складно. По-перше, неможливо було під'їхати до нього на авто - дорога в центрі була перекрита. Не пускали навіть адвокатів. По-друге, було вжито найсуворіших заходів безпеки - журналістів оглядали в окремому наметі, а до черги на контроль раз у раз підводили собаку в камуфляжній «формі» з написом «поліція». По-третє, правоохоронці робили все, щоб не пустити українських представників не тільки до зали засідання, а й навіть в аудиторії з відеотрансляцією. «Уповноважені особи» раз у раз посилалися на брак місць у залах. Як результат - спочатку до зали не потрапили представники дипломатичної місій з більш ніж десяти країн, а після чергової перерви - народні депутати України, консули і журналісти. Щоправда, двері до зали засідання їм все-таки відкрили. З ними, з дозволу судді, разом зайшли і прокремлівські активісти в футболках з принтами фотографій загиблих російських журналістів Корнелюка і Волошина. Але провокація, мабуть, не вдалася - ніхто на них не реагував, і хлопці зникли так само непомітно, як і з'явилися. Головуючий суддя Леонід Степаненко починає зачитувати вирок - позицію «звинувачення», показання свідків, нагадує результати низки експертиз. Журналісти кажуть, що текст вироку на кількох сотнях сторінок. До обіду суддя зовсім не поспішає. «Як я і припускав, суддя бубонить. Найбільш втомлива частина процесу», - пише в своєму Твіттері захисник Надії Савченко Микола Полозов. Потім Степаненко явно прискорює темп. Знімати на відео і фото «служителів Феміди» заборонено. «Я суддів не бачила, - каже Наталя Іванова. - Чути було, щось мимрили з аркуша. Так само ретельно охороняють прокурора. Коли він іде коридором, нас не випускають із зали». Згаданий раніше Віктор Капітонов - ще один активіст, який приїхав на суд із Москви, показує нам листочок з текстом, написаним від руки. «Я Наді написав листа. Прошу припинити голодування. Сподіваюся передати його адвокатам», - говорить він. У ньому розмашистим почерком: «Я щоразу дивлюся на Вас і бачу чесний, сміливий погляд...». «На суді я бачу Савченко не вперше, - продовжує Віктор. - Ця людина мене навіть із днем народження вітала!.. Уявіть, із СІЗО привітати мене!.. Коли цього разу я увійшов до зали суду, вона мені помахала, а коли я знімав відео, вона мені весь час посміхалася і рукою махала. Мені сьогодні соромно, що судять невинну людину, що поруч - брехливі телеканали, яким люди в Росії вірять, вірять, що вона вбивця». Нагадаємо, справу Савченко було порушено Слідчим комітетом РФ 9 липня 2014 року. Її звинуватили у «пособництві у вбивстві журналістів Антона Волошина та Ігоря Корнелюка». Пізніше до справи додали ще й факт нібито незаконного перетину кордону. Восени того ж року Савченко стає народним депутатом України, пізніше - депутатом ПАРЄ. Поки весь світ висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з незаконним утримуванням української льотчиці, сама Надія оголошує голодування за голодуванням, раз у раз повторюючи: «В Україну мене повернуть - живою чи мертвою». «Від того, як керівництво Росії викрутиться з цієї негарної ситуації, залежить майбутнє Росії, ставлення всього світу і, відповідно, участь у світовій економіці, - впевнена Наталія Іванова. - У нашій особі тут вся розсудлива частина Росії. Правда переможе. Ми не здамося, і Путін це зрозумів. Ми потрібні країні». Напередодні другого дня засідання Наталія нам розповідає, що після закінчення суду вони з однодумцями планують провести акцію на підтримку Савченко. «Якщо згвинтять - то потім. У мене в перший день плакати відібрали на вході. Прапори тоді навіть не стала діставати», - ділиться вона. Але це вже буде завтра. Сьогодні після закінчення суду вечірній провінційний Донецьк освітлили десятки телекамер та спалахи фотоапаратів. Місто явно до такої уваги не звикло. За результатами першого дня адвокат Марк Фейгін пропонує: «Чого переливати з пустого в порожнє. Почекаємо до завтра». Донецький Майдан Наступного дня з допуском до суду легше не стало. «Дві години проходили подвійний огляд до суду. У черзі стояли з 8:30, - говорить Наталія Іванова. - До зали засідання не потрапила знову абсолютна більшість ЗМІ з понад ста зареєстрованих. На площі перед будівлею суду перекрито рух, за поліцейське оточення нікого не пускають, за винятком учасників стихійного мітингу прокремлівських активістів. Навколо будівлі суду маски-шоу. Крім працівників поліції, місцеві козаки з Каменська Шахтинського і ввічливі чоловічки в масках зі снайперськими гвинтівками. Холод і паморозь. Гарячий чай, передбачений працівниками суду, трохи зігріває душу». «Вчора я була вдома, дивилася засідання в інтернеті, сьогодні поїхала в Донецьк, - розповідає нам координатор проекту «РосУзник» в Ростовській області Яна Гончарова. - Мені було цікаво, що відбувається насправді. І, як я очікувала, одна справа спостерігати за картинкою на екрані, інша - бути свідком подій. До Донецька приїхало багато журналістів. Міський суд до цього явно був не готовий. Було вжито безпрецедентних заходів безпеки. Коли намагалися запитати щось у поліцейських, ті казали, що отримали такий наказ. Було якесь відчуття безвиході - люди як барани: що сказали, те й виконують... З рюкзаків і кишень журналістів витягали все - воду, запальнички... У одного кореспондента забрали помідори чері. Пропускали важко і довго. Я приїхала в суд близько сьомої ранку і потрапила до зали тільки о 9:45, інші ще пізніше. За годину по чайній ложці». Сьогодні і Наталія, і Яна слухають «бубоніння» з екранів, але в різних залах. Поруч із Наталею і Віктор Капітонов. Він одягнув футболку з портретом Надії Савченко. Але невдовзі до нього підійшов пристав і настійно попросив надіти кофту, бо «не можна так». За спостереженням адвокатів, до полудня 22 березня суддя Степаненко прочитав близько 90 аркушів із товстої пачки. «Перейшов до лжесвідків, які описували «подорож» Надії Росією», - написано в Твіттері Полозова. Суддя не зупиняється. В офіційному документі навіть згадується фраза: «Савченко поводилася нахабно, як типова бандерівка». У залі лунає сміх. Суддя кардинально змінює тон: «Кому весело - можу видалити». Савченко відповідає: «Мені весело!» Суддя опускає очі і знову береться за читання. Незабаром переходить до показань сторони захисту. Це означає, що вже незабаром буде фінальна частина. Весь час здається, що адвокатам, та й усім присутнім, все одно, про що говорить суддя. Ніхто не сумнівається: рішення було написано давно, та й не в стінах Донецького суду. «Єдина інтрига очікується наприкінці - якою саме буде підсумкова цифра терміну - і це інтрига тільки для ватних телеканалів, на роботу захисту і долю Надії це жодним чином не впливає», - пише в соцмережах третій адвокат Надії Савченко Ілля Новіков. Пізніше, під час обідньої перерви, він прогнозує, мовляв, у судді роботи залишилося небагато - на годину-півтори. Після перерви до зали знову не пускають частину української делегації. Зате проходять ті ж хлопці, які вчора були в футболках із зображенням загиблих журналістів. Присутній на засіданні нардеп Олексій Рябчин каже: «Наших дівчат-депутатів вдалося провести тільки делегації ЄС. Коли адвокати, консули і європейці почали обурюватися, охорона крикнула: «Тихо, тут вам не Майдан». Вирок, довжиною в 22 роки «Все, вирок обвинувальний! - констатує Марк Фейгін, тільки-но суддя перейшов до мотивувальної частини. «Така нехитра, на рівні другого курсу юрфаку, мотивувальна частина. Без спроби викрутитися... Всі доводи захисту неспроможні», - далі пише він. «Четверо спецназівців-приставів ланцюгом вишикувалися перед суддями. У найсправедливішому суді у світі тільки так», - незабаром каже Микола Полозов. Суддя визнає Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Російські ЗМІ тріумфують: «Навідниці української артилерії оголошено покарання, майже таке, як просила прокуратура. На довгі роки вона відправиться за ґрати». Але адвокати ще вчора просили не поспішати з висновками. Тільки-но суддя виносить обвинувальний вирок, Савченко починає співати: «Горіла шина, палала... Там барикада стояла, там барикада стояла. ...Горіла шина, ще й бензин, мене викрав... Ой судді, судді, два роки судили ви мене. Більше судить не будете. Самі по тюрмах сядете, самі по тюрмах підете, самі по тюрмах згниєте!» Леонід Степаненко явно не очікував такої «провокації». Він оголошує перерву на п'ять хвилин. Російські журналісти майданівську пісню, хоч і в інтерпретації нашої льотчиці, називають народною. Після перерви присутні чують «підсумкову цифру терміну» - 22 роки колонії загального режиму. На питання, чи зрозумілий Савченко вирок, вона відповідає запитанням: чому ж суддя не дав їй той термін, що просили прокурори, - 25 років? До слова, такий суддівський хід дає можливість стороні обвинувачення подавати апеляцію. Що не входить у плани Надії Савченко. Пізніше прокуратура говорить, що задоволена вироком. Старт політичної кар'єри? «Надія збирається почати голодування через десять робочих днів після винесення цього вироку, коли він набере чинності, - каже про наміри своєї підзахисної Микола Полозов. - Це не бажання, не спорт, це вимушений крок, необхідний. Надія Савченко вважає, що вона може впливати, перебуваючи в слідчому ізоляторі, на російську владу тільки таким способом. Йдеться про сухе голодування. У нас є ще десять робочих днів відрадити її від цієї думки, але, як показує практика, вона людина серйозна, мало кого слухає. Надія готова повернутися в Україну або живою, або мертвою. І таким чином вона підштовхує керівництво Росії до розв’язання її питання якомога швидше. Сьогоднішній вирок - це тільки початок великої політичної кар'єри Надії Вікторівни». «З моменту набуття чинності вироку - через десять днів, відповідно до Конвенції про видачу засуджених, швидше за все буде відправлено запит Міністерством юстиції України про те, щоб відправити Савченко відбувати покарання в Україні, - говорить Марк Фейгін. - Ми хочемо взяти цю паузу і дізнатися результати переговорів про звільнення Савченко. Тоді будемо діяти, виходячи з процесуальної точки зору, враховуючи всі обставини. Якби ми не вели відкрито публічний політичний захист Савченко, то вироком у 22 роки вичерпалася б її доля. Вона б вирушила відбувати покарання, як це було в низці випадків. І тільки публічність саме цього кейса дає нам зараз можливість сподіватися, що доля окремо взятої Савченко, а в її особі багатьох українських політв'язнів не буде настільки сумною. Вони не будуть відбувати цього покарання, винесеного російським судом, який не є джерелом правосуддя в РФ». Тим часом Президент Петро Порошенко заявляє: «Президент Путін під час зустрічей у «нормандському форматі» обіцяв повернути Надію Савченко Україні. Настав момент виконати цю обіцянку!» «Порошенко в Києві нам говорив, що готовий до будь-якого способу повернення Савченко на батьківщину з допустимих, з тих, які дозволяють його повноваження, - коментує слова Гаранта української Конституції Фейгін. - І обмін Савченко на російських військовослужбовців - логічна річ. Тепер хочемо почути від президента Путіна про таку ж готовність повернути на батьківщину своїх військовослужбовців. Зрештою, це люди, які служать своїй присязі і так чи інакше мають право на те, щоб держава їх захищала». «Треба розуміти, що в Росії ставлення до Фейгіна та Полозова своє, особливе, - пояснює нам Яна Гончарова. - Сьогодні вони удвох аж надто впевнені, що Савченко незабаром звільнять. Новіков, звичайно, підтверджує їхні здогади, але з його боку немає таких слів, як «гарантую», «завтра-післязавтра». Як мені здається, він реальніше розраховує свої сили. І робить більш акуратні заяви. В процесі наших розмов з Іллею ми зрозуміли, що якщо Савченко і обміняють, то, можливо, не на Єрофєєва і Александрова - у України є й інші люди, цікаві Кремлю. Головне, щоб Путін їх захотів повернути». Під час того, як на адвокатів Надії Савченко спрямовані добрих два десятки відеокамер, Наталія Іванова з однодумцями розгортає свої маленькі плакати. На одному з них напис: «Россия утонула во лжи и подлости». Поліцейські вимагають згорнути плакати і покинути територію Донецького міського суду. Ще кілька годин - і провінційне місто на кордоні з Україною спорожніє. Турбуватимуться з цього приводу, мабуть, лише власники прилеглих готелів - у дні суду над Савченко готелі були просто забиті. Надія Савченко в очікуванні обміну проведе найближчі десять днів у СІЗО Новочеркаська, що за 140 кілометрів від Донецька.
Суспільство Загальний збиток від терактів у Брюсселі становить близько чотирьох мільярдів євро За оцінками економістів, економіка Бельгії втратила чотири мільярди євро в результаті терактів в Брюсселі. Про це повідомив головний економіст банківської групи ING Пітер Ванден Хут, передає HLN.BE. За його словами, значна частина втрат викликана тим, що від учора не працюють багато кафе, ресторанів і магазинів. Також значна частина збитків від терактів - це збільшення витрат на безпеку. «Крім того, закриття аеропорту буде коштувати десять мільйонів євро на день, це без урахування збитків від призупинення громадського транспорту», ​​- зазначив він. Нагадаємо, що вчора в Брюсселі в результаті серії терактів загинуло 36 людей, близько 200 - отримали поранення. Влада Бельгії оголосила триденний траур, а поліція країни вже опублікувала імена ймовірних пособників і виконавців терактів.
Політика Лещенко: Порошенко не зацікавлений у зміні виборчої системи Президент Петро Порошенко не зацікавлений в ухваленні нового закону про вибори народних депутатів, в якому будуть скасовані вибори в мажоритарних округах. Таку думку висловив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Сергій Лещенко в інтерв'ю liga.net. «В першу чергу треба поміняти закон про вибори. Це ключове рішення, і те, що ми цього не зробили 2014 року, як я тепер розумію, було грандіозною помилкою. Я маю на увазі, що ми не скасували мажоритарну складову виборів. Корупціонери найчастіше потрапляють в Раду через мажоритарку і отримують у парламенті контрольний пакет», - сказав він. На думку Лещенка, зараз Президент не зацікавлений у новому виборчому законі, бо свого часу його самого було обрано в мажоритарному окрузі. «Боюся тільки, що Петро Олексійович не зацікавлений у новому законі. Порошенко добре знає природу мажоритарки: він сам так проходив в Раду тричі. Будь-якій владі вигідна мажоритарка, бо на окрузі зазвичай перемагають бізнесмени. А бізнесмени завжди чуйні до рекомендацій генпрокурора», - пояснив політик. «У передвиборчій програмі Порошенка від 2014 року була обіцянка провести наступні вибори за відкритими списками. Минув рік, а нічого не зроблено», - підкреслив Лещенко.
Події У Луцьку маршрутка збила трьох дітей Вчора в Луцьку на проспекті Відродження маршрутне таксі вчинило наїзд на трьох школярів. Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, ДТП сталася близько 12:00 біля загальноосвітньої школи №22. Водій маршрутного таксі №9 вчинив наїзд на двох дев'ятирічних і одного восьмирічного учнів. У восьмирічного школяра медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом лівої гомілки без зміщення. У дев'ятирічної учениці діагностовано забій скроневої ділянки голови. Зараз двох дітей госпіталізовано. Ще одного школяра після надання медичної допомоги відпустили додому. За даними фактами порушено кримінальні провадження за ч.1 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху).
Суспільство Боровик написав заяву в поліцію на депутата, який виніс його з трибуни Радник голови Одеської ОДА Сашко Боровик написав заяву в Головне управління Національної поліції Одеської області на дії депутата Дмитра Палпатіна, який виніс його на руках із зали засідань Одеської міськради. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook. Він звинувачує в застосуванні фізичного насильства не тільки Палпатіна, який виносив його, а й депутата від БПП Дениса Григор'єва.«Не дочекавшись вибачень від них і не побачивши політичних наслідків для порушників і лідерів їхніх фракцій, я сьогодні подав заяву в поліцію на дії пана Палпатіна і пана Григор'єва, які застосували до мене незаконне фізичне насильство. В цей час я виконував державні обов'язки», - заявив радник Саакашвілі. Нагадаємо, що 16 березня 2016 року на засіданні Одеської міської ради Сашка Боровика винесли із зали засідання на руках, що влаштував депутат Дмитро Палпатін.
За кордоном КНДР вкотре пригрозила США і Південній Кореї Керівництво КНДР пригрозило уряду США і президенту Південної Кореї Пак Кин Хе, що, якщо не припинять свою нинішню політику щодо КНДР, вони закінчать плачевно. Про це повідомляє видання Yonhap. «Заява КНДР - це не порожній звук. Серйозність КНДР доведе жалюгідний кінець, якій зустрінуть США і група президента Пак Кин Хе, якщо вони будуть поводитися нерозважливо», - йдеться в заяві. Пхеньян також пообіцяв почати у відповідь бій за справедливість для «рішучого знищення США і південнокорейського президента». При цьому КНДР попередила, що її артилерія готова перетворити комплекс адміністрації президента Південної Кореї на «море полум'я і попелу». На думку ЗМІ, такі заяви пролунали на тлі спільних щорічних навчань США і Південної Кореї - Key Resolve і Foal Eagle, які стали найбільшими маневрами Вашингтона і Сеула.
Суспільство оформление ленты  У Харківській області викрито групу прикордонників-корупціонерів Правоохоронці припинили корупційну діяльність п'яти працівників  Харківського прикордонного загону. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України. За інформацією СБУ, зловмисники на регулярній основі отримували гроші за незаконне переправлення через кордон іноземців, яким заборонено в'їзд в нашу країну. Вартість їхніх послуг коливалася від 100 до 500 доларів США за одного нелегала. «Члени злочинної групи ставили підроблені дати-штампи в паспорти іноземців, а також вносили недостовірні відомості в відомчу базу даних про перетин кордону і терміни перебування в Україні», - йдеться в повідомленні. 22 березня всіх учасників групи було затримано. Під час обшуків їхнього автотранспорту і приміщень вилучено п'ять тисяч доларів США, значну кількість міграційних карток та інші докази злочинної діяльності. Відкрито досудове розслідування по ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України. Трьом зловмисникам вже оголошено про підозру. Ще двом - планується оголосити про підозру.
Події Прикордонники запобігли контрабанді товарів на суму в 100 тисяч гривень Державна прикордонна служба України разом із іншими відомствами змогла затримати чотири транспортних засоби з товарами на суму близько 100 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства. «У контрольному пункті в'їзду-виїзду «Мар'їнка» під час огляду легкового автомобіля «ЛуАЗ» оглядова група виявила близько 200 кілограмів м'яса. Згодом прикордонники і працівники фіскальної служби зупинили ще одного українця, який намагався перемістити 55 пар взуття без відповідних документів на суму 50 тис. гривень», - йдеться в повідомленні. Також наголошується, що ще два авто, які намагалися перемістити на неконтрольовану територію медикаменти, шини та комплектуючі до сантехніки, зупинили в контрольних пунктах в'їзду-виїзду «Гнутове» і «Новотроїцьке». «Вилучені вантажі загальною вартістю близько 100 тис. гривень передали представникам фіскальної служби і зведеним мобільним групам для ухвалення  правового рішення», - підкреслюється в повідомленні.
оформление ленты  Блог: 
Політика Богдана Бабич Росія докладає чимало зусиль, щоб розколоти ЄС В ЄС нині найбільша криза за всі роки його існування. Певно, що вона може завершитися розпадом Євросоюзу. Чимало зусиль, щоб розколоти європейські країни й розхитати ситуацію, докладає і Росія. Саме їй вигідні вибухи, що пролунали в Брюсселі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич. «Гадаю, що Євросоюз має найбільшу кризу з історії його створення і це може призвести до його розпаду. Якщо проаналізувати вибори, що відбулися нещодавно в Німеччині, відчувається радикалізація суспільства у самій країні. Це дасть нестабільність у Європі, фактично неконтрольованість усіх процесів, які вже запущено. Слід сказати, що Путін майстерно на цьому грає за принципом «або падишах здохне, або осел». Він добре це використовує. Але розпад Європи для України має свої можливості, бо ми можемо створити балто-чорноморську дугу з Польщею, Литвою, Білоруссю, з якими у нас є дуже добра співпраця в економічній площині. Крім того, вони нам близькі історично і, власне, в нас однакове ставлення до Росії», – пояснила політолог. Бабич зазначає, що теракт у Брюсселі – це сигнал того, що Європа перестала бути безпечним місцем. Росія зробить усе можливе, щоб іще більше розхитати ситуацію. «Європа зараз пожинає плоди своєї колоніальної політики, тоді, коли вона була роздроблена, коли приїхало дуже багато мігрантів, вона втратила свою монолітність. Фактично за свою неправильну політику на цьому етапі вона й отримує ті результати, які ми бачимо, зокрема теракт у Брюсселі. Це було передбачувано. Багато хто відзначав, що Францією це не обмежиться. Питання в тому, кому це вигідно? Це вигідно передовсім Росії, бо вона розхитує ситуацію в Європі. Ми попереджали ще роки два тому, що схід України – не тільки українська проблема. Адже якщо думати, що те, що відбувається на Сході, – лише українська проблема, то ясно, що Європа просто не розумієте загалом, що таке Росія, які її плани, яка її мета. Але очевидно було ще раніше, що на Україні Росія не зупиниться. РФ піде далі в Європу. Росія має основного свого стратегічного ворога – Америку (вона так її розглядає), тому і прагне вирвати з-під впливу Америки Європу. Тобто Росія все робитиме задля того, щоб розколоти європейські країни. Можна помітити, що Путін намагається зустрічатись наодинці з тими чи іншими представниками європейської влади, щоб мати з ними ті чи інші домовленості. Він фінансував праворадикальні партії, такі як у Франції Марін Ле Пен. Путін робить це абсолютно свідомо, тож тут тільки питання, хто буде сильніший. Європа може розпастися. Це прогноз, який я можу дати з упевненістю. Проте для України це несмертельно», – дійшла висновку Богдана Бабич.
Суспільство оформление ленты  ГУР підтвердило факт загибелі керівника терористів на Донбасі Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що на території окупованих районів Донбасу було знайдено мертвим одного з командирів терористів, який займався матеріально-технічним забезпеченням. Про це передає прес-служба відомства. За даними розвідки, загиблим є заступник командира з матеріально-технічного забезпечення «3-ї окремої мотострілкової бригади» (Горлівка) полковник Афонін Ігор Миколайович. «Зафіксовано факт загибелі полковника, проте офіційна версія - самогубство. Відомо, що тіло полковника І. Афоніна було знайдено повішеним у порожньому приміщенні складів корпусного підпорядкування», - передає прес-служба ГУР. Також розвідка Міноборони України відзначає, що російські куратори продовжують перевірку фактів розкрадання паливно-мастильних матеріалів. Крім того, перевірка відбувається під серйозним тиском з боку терористів, які хочуть приховати факт розкрадання. «У частинах і об'єднаннях 1 АК продовжує роботу комісія Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ під головуванням заступника командувача Центру генерал-майора С. Волика, яка розслідує факти розкрадання військового майна і паливно-мастильних матеріалів. З метою приховування масштабів злодійства та уникнення кримінального переслідування командування 1 АК тисне на підлеглий особовий склад», - вказується в повідомленні прес-служби ГУР. На фото - погибший полковник Афонин Игорь Николаевич
Суспільство оформление ленты  У Луганській області «Фантом» затримав партію сиру, яку планували переправити на окуповану територію У Луганській області працівники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» затримали партію сиру, яку намагалися доставити на окуповану територію. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, на прибережній дорозі поблизу річки Сіверський Донець в районі села Трьохізбенка було зупинено автомобіль ВАЗ. «Під час його огляду було виявлено партію сирної продукції. За словами водія, зазначений вантаж він мав намір переправити до окупованого Слов'яносербська. Для цього він планував скористатися переправою через річку», - йдеться в повідомленні. Щодо порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 204-3 (порушення порядку переміщення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції). В ДФС також відзначили, що зловмисник віз товар на переправу, де раніше працівники спецпідрозділу «Фантом» затримали нелегального перевізника, який надавав послуги з доставки вантажів і людей на човні через річку на окуповану територію. Зараз вживається заходів щодо ліквідації зазначеного каналу переправлення.
Суспільство Прокурору Горбатюку, який розслідував злочини Майдану, пропонують піти з ГПУ Керівництво Генпрокуратури України попросило Сергія Горбатюка піти з посади керівника Управління спеціальних розслідувань ГСУ ГПУ. Про це повідомляє Адвокатська дорадча група в Facebook. «Горбатюка викликали до керівництва Генеральної прокуратури та запропонували обійняти посаду прокурора Львівської області», - йдеться в повідомленні. Відзначається, що Горбатюк від посади прокурора Львівської області відмовився, мотивуючи це відповідальністю за доведення справ про злочини на Майдані до результату. «Виходить, що Президент готовий пожертвувати навіть розслідуванням вбивств Небесної сотні, щоб його кандидати на посаду генпрокурора не виглядали жалюгідно на тлі кандидата від громадськості. Або ще гірше - розвал розслідування злочинів проти Євромайдану і є метою подібної пропозиції», - зазначила представник Адвокатської дорадчої групи Євгенія Закревська. Вона також додала, що адвокати потерпілих розцінюють це як спробу розвалити розслідування. «І цій спробі ми будемо дуже активно протидіяти», - підсумувала Закревська.
Події ГПУ направила звинувачення щодо двох правоохоронців за вимагання 230 тисяч гривень Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох старших слідчих із особливо важливих справ відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС України, які отримали 230 тисяч гривень хабара. Про це повідомляє в прес-служба ГПУ. «Встановлено, що зазначені посадові особи правоохоронних органів з серпня по листопад 2015 року вимагали та отримали від представника одного з суб'єктів господарювання 230 тисяч гривень за невиконання передбачених законом заходів щодо притягнення посадових осіб цього суб'єкта до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Зараз за результатами попереднього розслідування обвинувальний акт спрямований на розгляд суду.
Події Військова прокуратура повернула у власність Міністерства оборони 30 квартир 21 березня Київська апеляційний господарський суд поставив крапку в процесі щодо незаконного використання житлової площі, яку було незаконно відчужено у Міністерства Оборони. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «Чинним залишилося рішення господарського суду міста Києва, яким зобов'язувалося ТОВ «Західноукраїнська холдингова компанія» за умовами договору передати на користь Міністерства оборони України 30 квартир загальною площею 2184 кв м і вартістю майже 11 мільйонів гривень в місті Рівному», - йдеться в повідомленні. Також суд зобов'язав фірму провести реєстрацію прав на вказане нерухоме майно за оборонним відомством і виплатити Міністерству оборони України штрафні санкції за неналежне виконання умов договору про терміни його виконання в сумі 1,9 мільйона гривень.
Суспільство Біля Дніпропетровська виявлено завод із виробництва фальсифікованого насіння У передмісті Дніпропетровська виявлено підпільний міні-завод з виготовлення фальсифікованго насіння посівних культур відомих світових марок. Як повідомляє прес-служба СБУ, нелегальне виробництво організатори приховали в одному з приміщень у промисловому районі. «Замовлення на продукцію вони брали виключно через Інтернет і забезпечували клієнтам безкоштовну адресну доставку, на заводі працювали тільки наймані працівники», - йдеться в повідомленні. Під час обшуків правоохоронці виявили значну кількість підробленої продукції. За попередніми оцінками фахівців, вартість такої кількості справжнього насіння становить майже п'ять мільйонів гривень. Крім того, вилучено пакувальний матеріал і обладнання для фасування, змішування і фарбування зерна, фінансову документацію і печатки підприємств, які були задіяні в реалізації фальсифікованої продукції. Зараз відкрито кримінальне провадження за ст. 205 Кримінального кодексу України.
Події ГПУ висунула ще одне звинувачення бізнесменові-втікачеві Курченку Генеральна прокуратура України висунула ще одне обвинувачення на адресу бізнесмена-втікача з оточення екс-президента України Віктора Януковича Сергія Курченка за фактом незаконних банківських махінацій щодо продажу скрапленого газу. Про це повідомляє прес-служба ГПУ. «У період з 2010 по 2014 рік Курченко організував незаконне заволодіння скрапленим газом, що був видобутий ВАТ «Укргазвидобування», ВАТ «Укрнафта» і належав державі, на загальну суму 2,2 мільярда гривень шляхом його протиправного придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення», - йдеться в повідомленні. Водночас ГПУ зазначає, що фактично скраплений газ в подальшому реалізовувався членами злочинного угруповання за ринковими цінами на території України, що в результаті завдало державі збитків на загальну суму понад 2 млрд грн. В ході розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 мільярда гривень. Досудове розслідування триває. Як повідомлялося, напередодні ГПУ склала Курченку повідомлення про підозру за вчинення злочинів у банківській сфері.
Події У Херсоні поліція заарештувала злочинців під час розбійного нападу У Херсоні поліцейські заарештували трьох зловмисників, які були озброєні вогнепальною зброєю і увірвалися до приватної оселі з метою пограбування. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Херсонській області. «Подія сталася сьогодні близько 8 ранку в Дніпровському районі Херсона. За словами потерпілого, зловмисники були в масках, діяли дуже зухвало, били його по голові, погрожували фізичною розправою йому та дружині. Коли на місце прибули працівники Управління поліції охорони, вони затримали двох нападників, третій втік. З огляду на те, що третій розшукуваний озброєний і становить значну небезпеку для людей, на його пошук негайно орієнтували особовий склад поліції Херсона і досвідчених працівників Управління карного розшуку, для цього вжили усіх можливих оперативно-розшукових заходів», - ідеться в повідомленні. Пізніше працівники поліції заарештували і третього злочинця в Таврійському мікрорайоні на орендованій квартирі. Він збирав свої речі, щоб поїхати в іншу область. У нього вилучили пістолет і особисті речі. «Зловмисників доставлено в Дніпровське відділення поліції. Всім до 35 років. Один із затриманих виявився місцевим жителем, двоє інших прибули з Луцька та Рівного. На допиті один із затриманих пояснив, що підробляє автомеханіком, вживає наркотики і йому терміново потрібні гроші на нову дозу», - уточнюється в повідомленні. Будинок для нападу злочинці обрали, оцінивши фасад і припустивши, що господарі мають багато грошей і цінних речей. У зловмисників вилучено автомат Калашникова з глушником і пістолет. Зброю направлено на експертизу. Також буде перевірено, чи не здійснювалися з її допомогою інші злочини на території області. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій» (карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна).
оформление ленты  Блог: 
Політика Юлія Артамощенко Джокер в урядовій грі Проглядаючи стрічку новин, часто ловиш себе на думці: це все вже було, ми застрягли у часі і просторі. Довгий час одні й ті ж люди говорять одні й ті ж слова. Від заяв про кадрові ротації, позбавлення Арсенія Яценюка прем’єрського крісла, від зливів у ЗМІ про підкилимні торги за місця в уряді вже тіпає. Як і від обіцянок провести позачергове засідання Верховної Ради, на якому вже і негайно розв’язати конфлікт влади з владою. Приміром, про те, що Володимир Гройсман – наступний очільник уряду, говорять давно і вперто. Ще з жовтня 2015-го. Чимало людей, які позиціонують себе поінформованими в підкилимних іграх, не раз запевняли – це вже 100%, що Володимир Борисович очолить уряд. А інших реальних кандидатур насправді нема і не буде. А для переїзду Гройсмана з Ради у будинок уряду залишилось депутатів зібрати на позачергове засідання. Та не кажи гоп. Гру у всесильність і диктат від Блоку Петра Порошенка зіпсовано під вечір 22 березня 2016 року. Наталія Енн Яресько, яку ніби й закликали очолити КМУ, знаючи, що та відмовиться, повідомила громадськість: настав час, коли треба «деполітизувати» економічні процеси та сконцентрувати і об’єднати найкращі таланти і ресурси для розв’язання безпрецедентних викликів, з якими зіштовхнулася країна, і вона готова це зробити, сформувавши команду «нічиїх» людей, які не мають політичного минулого, не підпорядковуються жодному з олігархів чи «друзів» політиків і не мають політичних амбіцій на майбутнє. Яресько не дуже люблять. Вона буває різкою. Діє неліберально. Але їй вдалося вдало провести реструктуризацію боргу України 2015 року. Не секрет, Наталія Енн має дуже серйозну підтримку Заходу. Її слухають і чують у МВФ. І, як не крути, треба зважати на неї і тут. До речі, вже було, коли її позицію публічно критикували, а фактично підтримали. Під час ухвалення бюджетного і податкового законодавства, кажуть, Яресько поставила ультиматум: або підтримка її пропозицій, або вона звільняється, а тоді й на транш МВФ нема чого розраховувати… Але раніше Наталія Енн не озвучувала готовності стати прем’єром в Україні. Всіляко уникала прямих відповідей на це питання. І заява про готовність зібрати свою команду стала сюрпризом (для багатьох, неприємним). Викликала шквал критики, мовляв: з якого це доброго дива Яресько вигулькнула? Яка муха її вкусила? Вона підіграє Арсенію Яценюку? Почала свою гру? Та що позитивно, Яресько поплутала карти, розкладені під килимом Банкової. У Гройсмана з’явився конкурент. І тут доведеться вирішувати: дотискати до кінця і посилити владні важелі Петра Порошенка ще й контролем за урядом, погодитися на технічного прем’єра американського походження чи дати Яценюку відносний спокій. Як воно буде? Зрозуміло, що танець навколо Кабміну продовжиться, але тепер питання, хто в ньому поведе. До того ж парламентську кризу досі не розв’язано. А щоб уряд (незалежно від того, з технократів чи традиційно політично-квотних) міг працювати, йому потрібно мати підтримку мінімум у 226 голосів у парламенті. З цим проблема. У пошуках компромісу «коаліціанти» і Ко все більше застряють у болоті конфлікту, ще й ніби кайфують із цього, забувши, що Печерські пагорби – це далеко не вся Україна.  
Суспільство Президент і Пайєтт запустили «Джерело нейтронів» Президент Петро Порошенко і посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Пайєтт взяли участь у контрольному пуску ядерної підкритичної установки «Джерело нейтронів» у Національному науковому центрі «Харківський фізико-технічний інститут». Про це повідомляє прес-служба глави держави. Порошенко назвав цей проект вдалим прикладом співпраці в сфері ядерної безпеки та нерозповсюдження ядерної зброї. Проект розроблений за підтримки США в рамках програм про нерозповсюдження ядерної зброї. Президент підкреслив, що Україна робить крок уперед у використанні новітніх технологій у цій галузі. «Установка «Джерела нейтронів» дасть змогу проводити Україні сучасні дослідження в різних галузях науки і техніки, розробляти практично весь спектр радіоізотопів для потреб медицини і промисловості, а також вирішувати проблеми ядерної енергетики, подовжувати терміни експлуатації атомних електростанцій. Це перша ядерна установка світового значення, розроблена українськими фахівцями за роки незалежності», - підкреслив глава держави.
Економіка Яценюк вимагає повернути громадянам переплату за використаний газ Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пропонує встановити для домашніх господарств, які не мають газових лічильників, рівень оплати газу за 4,4 кубічних метра. Про це сказав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів. «Підприємства, що забезпечують подачу газу, ухвалили незаконне рішення про нарахування громадянам, які не мають газових лічильників, оплати за 6 куб м газу», - повідомив прем'єр. Він підкреслив, що це суперечить постанові уряду, ухваленій минулого року. Пізніше це рішення скасував суд. За даними прем'єра, в окремих випадках переплата може становити до 1800 грн. Тому він запропонував зобов'язати газопідприємства нараховувати для домогосподарств, які не мають газових лічильників, плату за газ у розмірі 4,4 куб м. «Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям кошти», - зазначив він.
Економіка Кабмін доручив МВС перевірити придбання російських підшипників для підприємств «Укрзалізниці» Кабінет міністрів України доручив Міністерству внутрішніх справ і Міністерству інфраструктури розібратися з ситуацією щодо поставок підшипників на підприємства «Укрзалізниці», яка призвела до того, що основними постачальниками «Укрзалізниці» були і залишаються російські підприємства, в тому числі підрядники Міністерства оборони Російської Федерації. Відповідне протокольне рішення було ухвалене в середу на засіданні уряду, передає УНІАН. З ситуацією міністрів ознайомив голова МВС Арсен Аваков, до якого звернулися харківські виробники підшипників. «Постачальниками підшипників (на підприємства «Укрзалізниці». - Ред.) є російські підприємства, а заявки українських виробників ігноруються. Я вважаю це неможливим за даних обставин, хотілося б якимось чином цю ситуацію прояснити», - сказав Аваков. У відповідь на це голова уряду Арсеній Яценюк запропонував ухвалити протокольне рішення. «Будь ласка, спільно з Мінінфраструктури ухваліть рішення щодо цієї ситуації», - сказав Яценюк.
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Петро Олещук Українці поки накопичуватимуть претензії і тільки потім бунтуватимуть Ще зарано прогнозувати, можливі в Україні соціальні протести чи ні. Проте нині підвищення тарифів не стане головним мотивом для виходу людей на Майдан. Українці накопичуватимуть претензії і, можливо, дадуть їм вихід восени. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політичний експерт Петро Олещук. «Такі речі досить погано прогнозуються. Тим більше що якісь виступи зазвичай не пов’язані прямо із подіями на кшталт підвищення тарифів, тут потрібен якийсь більший привід. Думаю, що швидше за все можуть бути локальні громадянські протести на певному регіональному рівні. Можливо, в комплексі з іншими претензіями. Поки що, думаю, все це триватиме так, як є, і просто в українців накопичуватимуться претензії», – пояснив політолог. На думку Петра Олещука, подібні супротиви й політичні процеси завжди пов’язані з якоюсь політичною причиною. «Взяти, наприклад, Майдан. Зрозуміло, що все це було пов’язано і з економічними проблемами, і з рівнем життя, під питанням була угода про Асоціацію. Але все вкупі воно вилилося в конкретну політичну тему, пов’язану з виборами. Дату масштабних протестів назвати практично неможливо. Однак улітку навряд чи варто очікувати соціальних заворушень. Це період політичної пасивності. Зазвичай усе розпочинається десь восени. Тобто, як то кажуть, проблеми - проблемами, революції - революціями, а поки українці картоплю не викопають, революцію влаштовувати не будуть. Це, звісно, жарт. Але в ньому є раціональна складова, адже все одно буде чітка прив’язка у часі. Осінь – досить традиційна пора для будь-яких протестів», – зазначив експерт.  
Події оформление ленты  У ДТП в Івано-Франківській області загорілося два автомобілі, загинули три людини В Івано-Франківській області сталася ДТП, в результаті якої загинули три людини, ще двоє людей були госпіталізовані. Про це повідомляє прес-служба обласного укравленія Національної поліції. За інформацією правоохоронців, вчора близько 22:45 на дорозі в місті Снятин автомобіль Iveco під керуванням 23-річного жителя Чернівецької області зіткнувся з автомобілем Audi, яким керував 26-річний місцевий житель. «Від удару машини загорілися, внаслідок чого водій легковика та його пасажири - 23-річний буковинець і 18-річний снятинець - загинули на місці пригоди. Водій і 36-річний пасажир автомобіля «Івеко» з травмами різної тяжкості були доставлені в районну лікарню», - йдеться в повідомленні. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України.
Суспільство У Судаку військові РФ хочуть знести будинки кримських татар Близько 100 озброєних російських правоохоронців прибули 23 березня в Судак у район житлового масиву Алчак, де передбачалося знесення шести будинків кримських татар. Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, повідомляє «Крым.Реалии». «Там було близько 100 представників правоохоронних органів, половина з них була озброєна. Це представники ОМОНу, поліції, ФСБ. Щонайменше два КамАЗи. Екіпіровані, тобто чекали чогось. Нічого не відбувалося. Була велика група кримських татар. Теж десь у такій кількості, може, більше», - розповів він. За словами Джеляла, ці будинки побудовані багато років тому, вони дійсно не мали дозвільних документів. При цьому він підкреслив, що така ситуація характерна для всього Криму і стосується не тільки кримських татар. «Я не знаю, намагалися їх (будинки) узаконити в останні два роки, але більшість сходиться на тому, зокрема, що стосується Ільвер Аметова (голова Судакського регіонального меджлісу, власник об'єкта, який потрапив під знесення. - Ред.), йому неодноразово пропонували співпрацювати з чинною владою і тими політичними силами серед кримських татар, яким влада довіряє, скажімо так», - зазначив Джелял. «Він відмовився і сказав, що у нього є свої переконання і свої погляди на те, що відбувалося і відбувається сьогодні. В результаті чого у нього, власне, і виникають неприємності», - додав перший заступник голови Меджлісу.
Суспільство Голова СБУ: Перевірка Краснова на поліграфі показала, що він працював на Кремль Голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що дані перевірки голови Цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова за допомогою поліграфа показали, що він збирав і передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію за винагороду. Про це голова спецслужби України повідомив під час спілкування з журналістами українських телеканалів. «Що сказав поліграф? За результатами дослідження отримані відповіді і зареєстровано підвищення фізіологічної реакції, яка з імовірністю 98% свідчить про те, що Краснов збирав і передавав інформацію розвідувального характеру кадровим працівникам російських спецслужб. Він приховував канали зв'язку, які використовував для передачі розвідувальної інформації і контактів з кадровими працівниками російських спецслужб, зокрема з Костянтином Голоскоковим», - зазначив голова СБУ. За словами Василя Грицака, результати дослідження на поліграфі також свідчать про те, що Краснов отримував від російських спецслужб заробітну плату за надання розвідувальної інформації і фінансові кошти на організацію терактів в Україні. Нагадаємо, що 28 лютого 2016 року Станіслава Краснова і його дівчину Оксану Шелест заарештували працівники СБУ за підозрою в незаконному зберіганні зброї, а також в тероризмі і державній зраді. Пізніше, 21 березня 2016 року, постановою Шевченківського районного суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою
Події У Києві поліція викрила підпільну порностудію Працывники Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили та припинили діяльність онлайн-порностудії в Києві, у якій українські дівчата за грошову винагороду виконували будь-які сексуальні забаганки іноземних клієнтів. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України. «Було встановлено трьох організаторів цього злочинного промислу, а також 15 завербованих дівчат, які позмінно працювали в порностудії. Порномоделі отримували 40% від заробленого прибутку. Хвилина спілкування з дівчатами у приватних чатах коштувала іноземним клієнтам від 10 до 25 доларів США. Організаторами для здійснення даної протиправної діяльності був орендований приватний будинок у віддаленому районі міста», - йдеться в повідомленні. Працівники Департаменту кіберполіції спільно з працівниками слідчого відділу Дарницького управління поліції і Київської місцевої прокуратури провели санкціонований обшук за місцем діяльності цієї порностудії. При його проведенні було виявлено та вилучено 10 одиниць комп'ютерної техніки, флешнакопичувачі, сексуальні іграшки, а також речовину, зовні схожу на наркотичну. Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за статтею 301 Кримінального кодексу України (виготовлення та розповсюдження продукції порнографічного характеру). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.
Суспільство Українська сторона заявляє про необхідність направити на окуповані території екологів Під час  засідання Тристоронньої контактної групи, серед іншого, йшлося про запрошення міжнародних екологів (під егідою ОБСЄ) для оцінки ситуації на низці промислових підприємств, які містяться на території окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це за підсумками засідання групи написала прес-секретар представника України в групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер. За її словами, йдеться про хімічний завод «Стирол» у Горлівці, а також шахти «Голубовська» та «Першотравнева» в Луганській області, шахту «Юний комунар» в Донецькій області. «Так, у «Юному комунарі» ще 1979 року були проведені ядерні випробування, з тих пір у цій шахті потрібно регулярно відкачувати воду. Якщо цього не робити, то ситуація призведе до забруднення ґрунтових вод і екологічної катастрофи на Донбасі», - написала Оліфер.
Суспільство Прикордонники виявили контрабандиста, який намагався вивезти в РФ 500 мільйонів рублів Працівники Харківського відділу Державної прикордонної служби України виявили чоловіка, який намагався провезти через українсько-російський кордон 500 мільйонів рублів. Про це повідомляє прес-служба відомства. «Під час проходження прикордонно-митного контролю громадянином України, який на автомобілі «Волга» перетинав кордон через пункт пропуску «Гоптівка», прикордонний наряд з огляду транспортних засобів помітив раптову зміну настрою людини. З огляду на ризики, що він міг перевозити заборонені предмети, прикордонники ініціювали спільний з представниками фіскальної служби поглиблений огляд автомобіля», - йдеться в повідомленні. Оглядаючи автомобіль, прикордонники звернули увагу на нехарактерний звук під час простукування паливного бака. У ньому було знайдено кошти, ретельно упаковані в целофанові пакети. За словами правопорушника, в цілому там містилося близько 500 мільйонів російських рублів. Зараз триває подальший огляд транспортного засобу і процесуальне оформлення правопорушення.
За кордоном На засіданні Тристоронньої контактної групи Україна вимагала звільнити Савченко Представники України на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську зажадали, щоб українку Надію Савченко було звільнено. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер. «Українська сторона озвучила вимогу звільнення Надії Савченко і позицію Президента України Петра Порошенка щодо її повернення в Україну в рамках виконання Мінських домовленостей. На засіданні переговорної групи члени української делегації заявили про необхідність продовжити процес звільнення всіх осіб, незаконно утримуваних на окупованих територіях Донбасу», - написала Оліфер. Вона зазначила, що за вимогами української сторони в першу чергу мають бути звільнені люди, які потребують медичної допомоги, або ті, хто в полоні більше року. Також українські представники закликали допустити до заручників на окуповані території експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олександр Жолудь Прагнучи мати певний рівень достатку, ми змушені за нього платити В Україні проводиться планове підвищення тарифів, і українці скаржаться на високі ціни. Втім, варто зазначити, що навіть після підвищення ціни залишилися доволі низькими з огляду на світовий рівень. Якщо українці хочуть мати певний рівень достатку, вони мають сплачувати такі тарифи. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. «Треба зрозуміти таку річ, що насправді тарифи в Україні навіть після того значного підвищення, яке відбулося, хай як дивно, однаково залишаються досить низькими. Коли у нас кажуть про тарифи, передовсім ідеться про газ. Хоча насправді це ширше поняття: є водогін, надання теплової енергії (опалення), є робота каналізації, постачання електроенергії. Газ ми закуповуємо за світовими цінами, й попри те, що вони знизились, у нас тариф на газ для населення не покриває його ціни. Якщо ми подивимось на інші країни, можемо побачити, що там є зворотна ситуація, порівнюючи з нашою. Як в Україні працює ця система? У нас є газ для населення, який постачається за ціною, нижчою за закупівельну для промисловості (тобто, промисловість платить за газ більше, ніж населення). І якраз за рахунок того, що промисловості газ постачається за вищою ціною, ми можемо трішки субсидіювати населення через кошти, які отримуємо додатково від промисловості. У світі, у всякому разі в більшості країн, ми спостерігаємо таку ситуацію: тарифи на газ для промисловості нижчі, ніж тарифи на газ для населення. Причому суттєво. Це пов’язано, зокрема, з тим, що постачати газ для промисловості набагато легше, ніж населенню – там більші витрати на його доставку до об’єктів і контроль за тим, щоб не відбувалося якихось аварій чи стрибків тиску. Також постачання на промислові об’єкти значно легше, ніж на об’єкти домогосподарств, бо останніх багато. Отже, треба мати не лише транспортуючі мережі, а й розподільчі мережі низького тиску, що призводить до додаткових витрат», – пояснив фахівець. На думку експерта, варто звернути увагу, наприклад, на досвід Німеччини. Він демонструє, що тариф для населення у кілька разів вищий за промисловий. «Попри те, що в Німеччині доходи у кілька разів вищі за українські, за одиницю спожитого газу вони сплачують більшу частину свого доходу, ніж українці. Якщо ми кажемо в принципі про тенденцію на певний довгий період – 5-10 років, можна очікувати, що у нас усе буде рухатись у тому напрямі, в якому рухається весь світ, а це подальше зростання тарифів на газ для населення», – зазначив Жолудь. Щодо того, як людям подужати такі тарифи, то Жолудь переконаний, що українці мусять платити такі ціни, якщо вони хочуть мати відповідний рівень життя. Також має проводитися певна політика з державним монополістом НАК «Нафтогаз». «Тут питання треба ставити так: сто років тому в Україні не було газу для споживання населення, тому питання тарифів не стояло загалом. Але якщо ми хочемо мати певний рівень достатку, зокрема й використовувати газ для опалення, то змушені за нього платити. Ви ж не приходите до магазину й не кажете «Я бідний, тому продавайте мені все зі знижкою чи взагалі задарма». Так само і з газом. У нас є, на жаль, не дуже гарний підхід, що газ – через те, що він віддається державним монополістам «Нафтогазом», – вважається зоною, де держава має проводити свою соціальну політику (зокрема тримаючи ціни на певному низькому рівні). Насправді держава має розділити чітко: ось є «Нафтогаз», і він має працювати, максимізуючи власний прибуток, а не займаючись соціальними питаннями. А з іншого боку, держава, зокрема за рахунок тих доходів, які отримає від «Нафтогазу», має надавати цільові субсидії найбіднішим, щоб вони могли забезпечити собі певний рівень життя. Він, звісно, не буде високим, але певний мінімальний рівень можна забезпечити. Так і має бути», – дійшов підсумку економіст.  
Суспільство Обвинувачені у справі «діамантових прокурорів» не визнають своєї провини Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і екс-заступника начальника головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін, які були названі ЗМІ «діамантовими прокурорами», не визнають свою провину в скоєнні злочину. Про це повідомляє LB.ua. «Не визнаю по жодному з пунктів звинувачення», - сказав Олександр Корнієць на засіданні Голосіївського районного суду Києва, додавши, що звинувачення «базується на припущеннях». Також Корнієць заявив, що готовий давати свідчення у справі в суді. Водночас Шапакін теж не визнав себе винним по жодному з пунктів звинувачення. Раніше суд встиг заслухати повний текст обвинувального акта. Нагадаємо, 6 липня 2015 року в приміщенні Головного слідчого управління ГПУ були затримані Шапакін і Корнієць за підозрою у вимаганні хабарів в особливо великих розмірах. Під час обшуку вдома у Корнійця було знайдено 35 пакетів із діамантами, що дало привід ЗМІ охрестити цю справу справою «діамантових прокурорів».
Економіка Нацкомісія з цінних паперів винесла 21 постанову про накладення санкцій Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку винесла 21 постанову про накладення санкцій за правопорушення за період з 7 по 21 березня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба фінансового регулятора. За даними Нацкомісії з цінних паперів України, з початку поточного року станом на 04.03.2016 року вже розглянуто 160 справ про правопорушення на ринку цінних паперів: за 127 випадками правопорушень на ринку цінних паперів накладено фінансові санкції на суму 1,623,190 гривень, також винесено 24 попередження та анульовано шість ліцензій. Крім того, Нацкомісія підтвердила, що вже сплачено 18 штрафів на суму 51,180 грн, закриті три справи про правопорушення на ринку цінних паперів та винесено 91 припис про усунення порушень законодавства про цінні папери.
Політика Ляшко анонсував скликання ради коаліції Рада коаліції, на якій голова фракції БПП Юрій Луценко має подати кандидатуру прем'єр-міністра, скликається на завтра, 24 березня 2016 року. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, повідомляє «112 Україна». «Сьогодні ніякого засідання, про яке говорив пан Луценко, не було. Більше того, на завтра повідомляється, що під головуванням Гройсмана скликають лідерів фракції, де начебто пан Луценко хоче представити кандидатуру на пост прем'єр-міністра від «БПП». Ми очікуємо цієї кандидатури так само, як і мільйони українських громадян, які втомилися від політичної кризи, і ми вважаємо, що політичну кризу має бути розв'язно, адже вона дуже негативно впливає як на внутрішньополітичну ситуацію, так і на наші взаємини з міжнародними партнерами, фінансовими організаціями», - сказав Ляшко. Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада України повинна затвердити новий склад Кабінету Міністрів України до 29 березня 2016 року.
Суспільство оформление ленты  Навіщо в Україну завітали суперагенти з США Наш спеціальний кореспондент познайомився з працівниками однієї з найбільш прихованих держслужб Америки і розповідає, з якою місією вони завітали в Україну, хто насправді ці люди і чим займаються у себе на батьківщині. До нас прилетіли... агенти В Україну знову приїхали американці. Щоправда, цього разу незвичайні. Вони, як вдалося з'ясувати, мають високі спеціальні звання, величезний життєвий досвід і обіймають посади з колосальними повноваженнями. У своєму середовищі називають себе виключно на ім’я і всі четверо представилися як чинні працівники Департаменту федерального уряду США, призначеного для забезпечення виконання законів і здійснення правосуддя, що структурно входить окремим силовим блоком у міністерство юстиції США. Щоб було зрозуміло нашим читачам, вони - фахівці екстра-класу з питань захисту свідків у гучних розслідуваних кримінальних справах проти мафіозі і членів організованих злочинних угруповань. «Наші інструктори прилетіли в Україну, щоб продемонструвати кращі американські практики захисту свідків. Ми також сподіваємося, що це допоможе вам визначитися зі стратегією подібної роботи», - розповів нам менеджер відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Олег Савчин. Пізніше ми познайомилися і з самими працівниками Депатраменту. Знайомство відбулося в тренінговому центрі нового спецназу поліції «КОРД» під Києвом, куди американські суперагенти прибули на запрошення українських правоохоронців з чітким завданням - розповісти і показати, як працює їхня служба в США. Завдання наших: слухати, дивитися, ставити запитання, брати участь у тренінгу та після цього з отриманого американського досвіду вибрати все цінне, що може стати в пригоді у подальшій роботі. А згодитися може дійсно багато, оскільки, як відомо, в Україні виконувати подібні функції доведеться новостворюваному загону поліцейського спецназу «КОРД» і, зокрема, його працівникам  категорії «В». Саме вони за прототипом американського Департаменту федерального уряду США, призначеного для забезпечення виконання законів і здійснення правосуддя будуть здійснювати підготовку фахівців із питань захисту свідків. Нагадаємо, спецназівцям категорії «А» цього ж спецпідрозділу поставлено завдання швидко вчитися і незабаром розпочати виконання виключно силових завдань, а саме готувати спецоперації зі знешкодження особливо небезпечних злочинців. «Навіть дружини не знають, ким ми працюємо» «Ми - інструктори Департаменту. На нас покладено різні завдання: забезпечення діяльності федеральних судів, контроль того, як виконуються їхні вироки і рішення. Можемо виконувати завдання щодо боротьби з тероризмом і масовими заворушеннями. Чимало службового часу також відводиться, власне, роботі з виконання програм захисту свідків. Інакше кажучи, наші працівники забезпечують життя своїм клієнтам - колишнім мафіозі, бандитам, а вони, в свою чергу, надають важливу інформацію слідству і важливі свідчення в суді як свідки», - говорить старший групи. При цьому він настійно просить не називати його ім'я, а також імена своїх колег, із якими прилетів в Україну. «У себе на батьківщині ми зазвичай працюємо під вигаданими іменами і під прикриттям і все одно просимо нас не називати. Краще будемо Першим, Другим тощо. Перший - наш головний, старший групи. Тільки без образ. У нас навіть дружини не знають, ким і де ми працюємо. Досвід нашої служби показав, що це виключно вимушений захід, адже наші клієнти - колишні мафіозі, маститі бандити й учасники організованих бандитських груп і формувань. За їхніми головами постійно полюють, щоб вони не могли надати свідчення в суді. Ми ж їх захищаємо, ховаємо. Тепер розумієте, в чому справа?» - пояснює Другий. Про себе ж інструктори кажуть сухо. Старший групи, наприклад, більше 27 років служив у правоохоронній системі США, з них останні 15 років працює саме в Департаменті. Другий 16 років працював в органах внутрішніх справ, а останні шість років захищає свідків. Третій 18 років служив у поліції і в армії США і останні сім років є командиром спецгрупи, що забезпечує охорону свідків під час судових засідань. Четвертий - аналітик з майже 25-річним досвідом роботи. Вони цінують життєвий досвід Старший групи особливо підкреслює, що в їхню службу люди приходять вже з величезним життєвим досвідом. Новачків тут практично немає і бути не може, оскільки працівники Департаменту доводиться багато працювати з людьми, перш за все з чиновниками різних рівнів. «Ну що молодий фахівець може розповісти колишньому політику федерального рівня, а нині - чиновнику приблизно такого ж рангу?» - додає він. Відсутність життєвого досвіду одразу позначається на ефективності роботи. «Тому у нас усі з великим життєвим досвідом. Багато служили в прикордонній службі, армії, правоохоронних органах. На практиці ж життєвий досвід виглядає приблизно так. Нашому клієнту потрібно видати нове водійське посвідчення. Подібна процедура необхідна, щоб людину перш за все не обмежувати в її правах. Щоб вона комфортно почувалася. Отже, наші люди придумують клієнтові нову легенду, прізвище, ім'я. Все це робиться з метою його конспірації, щоб згодом не знайшли за старими водійськими правами. Потім ідемо до чиновника, до компетенції якого належить видача прав, і говоримо з ним, переконуємо, що так треба. Це в інтересах людини і перш за все держави. Якщо переконали - нам ідуть назустріч, а це значить, що добре попрацювали. Якщо не переконали, йдемо ні з чим. Тому досвід і ще раз досвід», - запевняє старший групи американських інструкторів. Також, за його словами, на сьогодні близько сотні американців по всій країні перебувають під Програмою захисту свідків: «Якщо в 70-ті роки минулого століття це головним чином були мафіозі італійської «Коза Ностри», то зараз наші клієнти - представники організованої злочинності». Він також говорить, що з мафіозі легко працювалося. Ті хотіли жити, багато хто не гребував сімейними цінностями. Отже, чітко виконували вимоги Програми з охорони свідків. А ось із нинішніми клієнтами вже складніше. Деякі з них почали грабувати і вбивати в 14-15 років. «Тому програми захисту таких свідків ми змушені змінювати і надалі зусилля спрямовуємо на роботу ось із такими молодими розбійниками в минулому. Життєвий досвід у такій справі теж зайвим не буває», - додає Перший. Там немає випадкових людей До розмови долучається Четвертий. Він, нагадаємо, аналітик Департаменту із 25-річним досвідом роботи. Розповідає, що випадкових людей у їхньому колективі немає і бути не може. «По-перше, кандидати до нас на роботу проходять всілякі перевірки. Їх, повірте, дуже багато, і не кожному вдається їх пройти. Не затримуються в колективі також конфліктні люди. Всі займаються собою, починаючи з фізичної підготовки, і особливо стежать за одягом, адже працівник жодним чином не повинен виділятися серед людей. Це особливо важливо, коли переміщуємо наших клієнтів з одного федерального округу в інший. У кримінальній справі статус свідка і роль Департаменту - виключно конфіденційна інформація», - підкреслює Четвертий і додає, що агент Департаменту завжди поводиться чемно, з розумінням ставиться до ситуації свого клієнта, непоміченим піде від несанкціонованого фотографування або телевізійної зйомки і навіть носить зброю так, ніби її при ньому немає. Він також додає, що в службі працюють жінки-конвоїри. У них колосальна фізична професійна підготовка. І якщо потрібно переміщувати в інше місто жінку-свідка, діє жорстке правило - цим займаються виключно працівники-жінки. Хоча, якщо цікаво, треба додати, що клієнти Департаменту переважно чоловіки. Ще один американський правоохоронець розповідає, що в США працівники цієї служби не допустили умисного вбивства жодного свого клієнта. Цього було досягнуто завдяки чітким домовленостям між працівниками  і їхніми клієнтами. У разі, коли вони відмовлялися щось виконувати, їх одразу викидали з програми і вони ставали легкою здобиччю своїх колишніх товаришів. За всю історію Депратаменту не зафіксовано також жодного викрадення свідка. З розмови з американцями зрозуміло, що занадто високі стандарти поведінки працівників їхньої структури. Старший групи щодо цього посміхається: «Те, як наші працівники поводяться в присутності свідків, відбивається не тільки на службі, а й на засадах всієї системи кримінальної юстиції. Ми цінуємо свою роботу і ще раз говоримо, що в нашій роботі випадкових людей немає. І все тому, що попри кримінальне минуле наших клієнтів ми ставимося до них як до цінних активів уряду». «Тільки раз один наш колишній працівник допустив витік інформації про свого клієнта. Зараз він відбуває кримінальне покарання в одній із в'язниць країни. Цим ми показуємо, що наша система готова до самоочищення, і ще раз повторюємо - випадкових людей у нас немає і бути не може. Ми не можемо цим ризикувати, це занадто дорого і небезпечно», - додає Перший. Також вдалося дізнатися, що працівникам Департаменту за жодних обставин не властива непрофесійна поведінка. Чинні та навіть колишні інспектори служби ніколи не встановлюють непрофесійних зв'язків зі своїми клієнтами і членами їхніх сімей. Вони ніколи не приймуть від них подарунки і не нададуть їм юридичну консультацію. Зате запросто можуть надати професійну екстрену медичну допомогу. Цьому їх навчають дипломовані медики. Чому американці навчать українців Якщо врахувати мету зустрічі агентів Департаменту і українських поліцейських спецназівців, стає зрозуміло, що нашим поставлено чіткі завдання, і в недалекій перспективі, мабуть, вони виконуватимуть схожі з американськими завдання з охорони цінних свідків. В принципі, американці нічого нового не розповіли, оскільки подібні завдання раніше виконував міліцейський «Грифон» (в міліції була така спецслужба). Правда з'ясувалася лише потім, коли, звідки не візьмись, спливли поліцейські чиновники і стали заявляти, мовляв, «Грифон» тільки тим і займався, що фізично охороняв зажирілих від віку суддів, а ще возив їхніх дружин і коханок по всіляких дорогих «шмоточних» і продуктових крамницях. Тепер же в поліції обіцяють працювати по-іншому. Хто забув: по-новому! Тому і запросили самих американців, щоб ті навчили наших уму-розуму. Програмою візиту заокеанських друзів передбачається прочитати курс із бойової та медичної підготовки, розповісти і показати, як охороняти клієнтів. Цікаво, що американці й українці вже розстріляли декілька ящиків патронів. Спочатку вели повільний вогонь. Потім стріляли сидячи, лежачи і навіть у стрибках. Передбачається також, що українців навчать керуванню авто на великій швидкості і вищій водійській майстерності. Все це вже буде на початку наступного тижня. До речі, як розповіли нам самі американці, тікати на машинах від поганих хлопців із автоматами і гранатометами вважається цілком нормальним явищем. Адже головне - врятувати життя свого клієнта і собі, що само собою зрозуміло. А ось для вогневого і фізичного подолання противника існують хлопці з інших підрозділів. Наприклад, як новостворюваний загін спецназу «КОРД».
оформление ленты  Блог: 
Суспільство Лариса Вишинська І не соромно йому з нашими жінками воювати? Якщо ще декілька років тому наш народ, у якого, як відомо, «хата скраю», насправді здебільшого був дуже аполітичним, то зараз цього вже не скажеш. Крим, Схід, Савченко, агресія Росії, криза уряду, економічне дно, критичне падіння гривні, теракти в Європі - це ще далеко не повний перелік тем, які нині обговорюються навіть на кухні. Днями в громадському транспорті стала свідком розмови, яку, без перебільшень, можна вважати вираженням думки доброї половини наших громадян. Хлопчисько років 10-12 їхав у метро, мабуть, зі своєю бабусею, якій на око більше 45 не даси. Якраз всіма новинами хвилею прокотилася інформація про те, що в Росію - на оголошення вироку Надії Савченко - з усієї нашої групи не пустили члена ПАРЄ, представника Тристоронньої контактної групи нардепа Ірину Геращенко. «А чому її не пустили?» - цікавиться хлопчисько. «Мабуть, із якихось причин у Росії її бояться», - відповідає йому жінка. Дитина замислилася, а потім видає: «Спочатку це свинство з Савченко, тепер це... Скажи, а Путіну не соромно з нашими жінками воювати?!» Під кінець діалогу на хлопчину дивилися всі, хто сидів або стояв поруч і чув сказане. Я ж подумки стала аналізувати всі заборони Росії на в'їзд на її територію нашим людям. З Савченко все зрозуміло - їм на той момент потрібен був цап відбувайло (самі викрали Надію з території України, а звинуватили ще й у незаконному перетині російського кордону, про що кричать у своїй «незаангажованій» пресі досі), а в результаті осоромилися на весь світ, але вперто не хочуть цього визнавати, чинять за дитячим принципом «сам дурень». Чому на цю роль Кремль вибрав жінку, це питання до хороших психоаналітиків. Бо там, судячи з усього, стійкий діагноз. Щодо Геращенко (до речі, наше Міністерство закордонних справ зажадало від РФ негайного скасування рішення про цю дивну заборону, а що на нього ніхто не звернув уваги - це ще одне підтвердження відносини Росії до світових дипломатичних правил і норм), щоб зробити для себе певні висновки, досить прочитати її фейсбучний пост. «Як мені пояснили, - пише Ірина Геращенко на своїй сторінці, - мені заборонено в'їзд на територію РФ, бо я становлю загрозу територіальній цілісності, обороноздатності Росії та здоров'ю її громадян. З цим усе зрозуміло. ...після 20 годин у дорозі ... нас мурижили на прикордонному пункті Чертково (до того тут же мурижили дві години Віру Савченко). Потім колег все-таки пропустили, а мені вручили... повідомлення, що заборонений в'їзд до лютого 2021 року. Ні дипломатичний паспорт, ні документи постійного члена української делегації в ПАРЄ не допомогли. До Мінська мене пускають, хоча насправді у Білорусі та Росії - загальні «нев'їзні» списки. ...Розцінюю цю феесбешную кремлівську провокацію не просто як порушення всіх дипломатичних правил і моїх прав як члена ПАРЄ, а й як перешкоду моїй діяльності в рамках Мінської гуманітарної підгрупи.  Адже я перш за все делегована туди Президентом, щоб розв’язувати питання звільнення заручників і допомагати їм...» На думку радника голови СБУ Юрія Тандіта, заборона на в'їзд на територію РФ уповноваженому Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірині Геращенко, а також недопуск української делегації і дипломатів на суд над українською льотчицею «свідчать про відсутність у Росії реального прагнення до компромісу з українською стороною». За однією з версій того, що відбувається, Путін наказав її не пускати, щоб подражнити Захід і показати, що їм наплювати на його думку. Мовляв, Москва не збиралася і не збирається ні про що домовлятися. Більш того, не будете до нас прислухатися - нову ескалацію війни на сході України ми вам гарантуємо. Адже смішно навіть допускати, що в Кремлі не знали, що у Геращенко, по суті, статус парламентера. До речі, не пустили в Росію не тільки Ірину Геращенко. Жінками, яких боїться Путін, виявилися і львівські журналістки Ірина Юзик і Христина Інжуватова - вони теж їхали в російський Донецьк на суд у справі Савченко і їх 20 березня не пустили на територію РФ: на кордоні з дівчатами «мило поговорили» працівники ФСБ, які чомусь цікавилися, що вони думають про Степана Бандеру і бойові дії на Донбасі. Ну, чесне слово, дався їм цей Бандера! Причому, швидше за все, цими іменами список українських жінок, яких офіційний Кремль боїться бачити на території Московії, не вичерпується. А місяцем раніше - в лютому цього року - заборонили в'їзд у Росію журналістці «Української правди» Анастасії Рінгіс: та взагалі їхала додому в Крим, але ж це тепер «Кримнаш»! Мабуть, не сподобалося росіянам місце роботи Насті. І приблизно в той же час у компанії з українськими жінками, які так налякали Москву, мало не опинився і актор Володимир Зеленський - до нього претензії у російських ліберал-демократів: мовляв, у Зеленського - стійкі антиросійські погляди укупі з бажанням збагатитися за рахунок російських громадян «на прокаті своїх фільмів у Росії». Про те, що російські артисти пачками їздили до нас і теж не благодійністю займатися, краще промовчати - не про те зараз ідеться. А запитання хлопчака з метро, чи не соромно ВВП на повному серйозі воювати з українськими жінками, мабуть, теж краще поставити професійним психоаналітикам.  
Суспільство На Черкащині на хабарі затримано першого заступника прокурора райцентру На Черкащині першого заступника прокурора одного з райцентрів затримано на хабарі в 14 тисяч гривень. Про це повідомили в прес-службі СБУ. «Чиновник вимагав від жителя сусідньої області 14 тисяч гривень за повернення автомобіля зі штрафмайданчика. Машину було вилучено у водія за керування транспортним засобом без дозвільних документів. Гроші за «звільнення» автомобіля водій повинен був перерахувати на банківський рахунок», - сказано в повідомленні. Факт вимагання прокурором хабара було задокументовано. Після того, як гроші надійшли на рахунок, в службовому кабінеті і автомобілі прокурора правоохоронці провели обшуки. Вони виявили банківські карти, оформлені на різних осіб, велику кількість готівки. Хабарнику оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.
Події Бойовики здійснили 14 обстрілів позицій сил АТО Російсько-терористичні війська продовжують обстріл позицій сил українських військових в районі Авдіївки, Красногорівки, Майорська і Зайцевого, зробивши 14 обстрілів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО. «Від початку доби російські найманці не припиняють обстріли позицій ЗСУ. Протягом дня зафіксовано 14 таких обстрілів, 11 із них на Донецькому напрямі», - йдеться в повідомленні. Бойовики стріляли по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки, вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, ручних гранатометів і стрілецької зброї. Також із мінометів калібру 82 мм терористи обстріляли опорні пункти в районі Красногорівки. «На Маріупольському напрямі позиції поблизу Новотроїцького бойовики обстріляли з міномета калібру 120 мм і гранатометів різних систем. Водночас по захисниках Широкиного російські найманці вели вогонь із стрілецької зброї. В окремих випадках українські бійці відкривали  вогонь у відповідь», - резюмується в повідомленні.
Суспільство Голову київського Комітету Червоного Хреста звільнили через крадіжку гуманітарної допомоги За результатами внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації Товариства «Червоного хреста» було звільнено керівника організації Ніну Гусєву. Про це йдеться у звіті організації Transparency International. Пізніше на засіданні Правління було звільнено голову Солом'янської районної організації, також подано заяву на звільнення за власним бажанням головою Печерської районної організації Києва. «Під тиском громадськості Комітет ініціював внутрішні перевірки. Крім звільнення керівників двох місцевих організацій, було вирішено оголосити догану головам Деснянської, Оболонської та Печерської районних організацій, а за неналежне ведення роботи оголосити попередження головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинської і Шевченківської районним організаціям», - йдеться в повідомленні. Також здійснюється перевірка в Одеській організації. Там у привласненні гуманітарного вантажу зі Швейцарії підозрюється голова обласної організації Тамара Барнич. «На час проведення перевірки Барнич відсторонено від виконання обов'язків. Також в Одесі триває кримінальне розслідування з цього приводу», - повідомляється в звіті TI. Починаючи з січня в TI звернулися кілька викривачів, які додатково повідомили про факти здачі в оренду колясок для інвалідів, про бездіяльність патронажних сестер, продаж гуманітарної допомоги.

Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів




/-1,8933010101318-/ /-pc-/
Top