counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Богдана Бабич
Богдана Бабич

Росія докладає чимало зусиль, щоб розколоти ЄС


В ЄС нині найбільша криза за всі роки його існування. Певно, що вона може завершитися розпадом Євросоюзу. Чимало зусиль, щоб розколоти європейські країни й розхитати ситуацію, докладає і Росія. Саме їй вигідні вибухи, що пролунали в Брюсселі. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловила керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Гадаю, що Євросоюз має найбільшу кризу з історії його створення і це може призвести до його розпаду. Якщо проаналізувати вибори, що відбулися нещодавно в Німеччині, відчувається радикалізація суспільства у самій країні. Це дасть нестабільність у Європі, фактично неконтрольованість усіх процесів, які вже запущено. Слід сказати, що Путін майстерно на цьому грає за принципом «або падишах здохне, або осел». Він добре це використовує. Але розпад Європи для України має свої можливості, бо ми можемо створити балто-чорноморську дугу з Польщею, Литвою, Білоруссю, з якими у нас є дуже добра співпраця в економічній площині. Крім того, вони нам близькі історично і, власне, в нас однакове ставлення до Росії», – пояснила політолог.

Бабич зазначає, що теракт у Брюсселі – це сигнал того, що Європа перестала бути безпечним місцем. Росія зробить усе можливе, щоб іще більше розхитати ситуацію. «Європа зараз пожинає плоди своєї колоніальної політики, тоді, коли вона була роздроблена, коли приїхало дуже багато мігрантів, вона втратила свою монолітність. Фактично за свою неправильну політику на цьому етапі вона й отримує ті результати, які ми бачимо, зокрема теракт у Брюсселі. Це було передбачувано. Багато хто відзначав, що Францією це не обмежиться. Питання в тому, кому це вигідно? Це вигідно передовсім Росії, бо вона розхитує ситуацію в Європі.

Ми попереджали ще роки два тому, що схід України – не тільки українська проблема. Адже якщо думати, що те, що відбувається на Сході, – лише українська проблема, то ясно, що Європа просто не розумієте загалом, що таке Росія, які її плани, яка її мета. Але очевидно було ще раніше, що на Україні Росія не зупиниться. РФ піде далі в Європу. Росія має основного свого стратегічного ворога – Америку (вона так її розглядає), тому і прагне вирвати з-під впливу Америки Європу. Тобто Росія все робитиме задля того, щоб розколоти європейські країни. Можна помітити, що Путін намагається зустрічатись наодинці з тими чи іншими представниками європейської влади, щоб мати з ними ті чи інші домовленості. Він фінансував праворадикальні партії, такі як у Франції Марін Ле Пен. Путін робить це абсолютно свідомо, тож тут тільки питання, хто буде сильніший. Європа може розпастися. Це прогноз, який я можу дати з упевненістю. Проте для України це несмертельно», – дійшла висновку Богдана Бабич.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 26



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів


/-0,30019593238831-/ /-pc-/
Top