counter
Архів Повернутись назад 22 Червня 2017
22 Червня
Наука і технології У Нідерландах вирішили обмежити використання мобільних телефонів під час їзди на велосипеді Голландський мобільний оператор KPN разом з управлінням безпеки дорожнього руху Нідерландів розробив замок для велосипеда, який блокує використання мобільного телефону, щоб захистити велосипедистів від потенційних ДТП. Про це передає AP. Для коректної роботи замка треба встановити мобільний додаток, що блокує доступ телефону до мережі оператора KPN, якщо замок відкритий, дозволяючи лише голосові виклики на телефони екстрених служб. Доступ до мережі з'являється, як тільки замок буде закритий. Як очікується, такі замки надійдуть у продаж до кінця 2017 року. Ціна замка складе майже 100 євро. Голландська влада стурбована неуважністю велосипедистів, які часто використовують мобільні пристрої для спілкування в інтенсивному транспортному потоці.
Суспільство Можливість подорожувати без віз цікавить молодь і населення Західної України Біометричні паспорти, які дають можливість подорожувати без віз, переважно отримали ті, хто мав уже закордонний паспорт і навіть з візами. Про це заявила директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, передає Інтерфакс-Україна. «Більше третини населення вважає, що безвіз особисто для них важливий... Чим далі до західних регіонів, тим більше зростає значимість безвізового режиму. Тобто чим ближче кордон до Шенгенської зони, тим важливішою стає свобода пересування через держкордон», - сказала Бекешкіна під час прес-конференції, презентуючи опитування українців щодо отримання безвізу з ЄС. На питання, чи є у них біометричний паспорт, відповіли 9% респондентів. Відповідь на таке запитання залежала також від місця проживання респондентів - чим ближче до заходу України, тим більше ствердних відповідей. Згідно з результатами опитування, біометричні паспорти більшою мірою отримували молоді люди. «Взагалі ніяких закордонних паспортів не мають 66% населення. Це багато. Якщо порівнювати з 2013 роком, коли взагалі не йшлося про безвіз, то закордонні паспорти були у 70% респондентів», - додала вона.
Політика Порошенко в Брюсселі буде домовлятися про продовження антиросійських санкцій Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Брюсселя. Про це повідомляє прес-служба президента. Повідомляється, що під час візиту президент зустрінеться з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентом Європейської народної партії Джозефом Долем, а також іншими лідерами держав - членів ЄС. Також він братиме участь у розширеному саміті Європейської народної партії. Основними темами бесід буде загострення ситуації з безпеки на Донбасі, стан виконання та конкретні випадки порушення російською стороною Мінських домовленостей з метою забезпечення позитивного рішення Європейської Ради про продовження секторальних санкцій проти Росії. Крім того, Порошенко планує обговорити питання, пов'язані з підготовкою до Саміту Україна - ЄС 12-13 липня 2017 року Києві.
Політика Депутати в Раді поки не ознайомилися з поданнями на зняття недоторканності з п'яти колег Депутати ще не читали подання Генпрокурора про позбавлення недоторканності з низки нардепів. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції БПП Валерій Карпунцов, передає кореспондент АСН. "Я не бачив поки подань (про зняття депутатської недоторканності з Лозового, Дейдея, Довгого та заявлених розслідувань щодо Розенблата і Полякова. - Прим.). Я визначуся: чи буду за них голосувати, коли побачу і почитаю подання, щоб чітко з'ясувати: чи є там кваліфікація злочинів, про які заявлено", - заявив він. Нардеп нагадав, що раніше голосував за всі останні подання про зняття недоторканності депутатів: "Але мені як правникові не зовсім зрозумілий предмет низки подань, про які заявив у ЗМІ Генпрокурор Юрій Луценко", - додав він. Нагадаємо, напередодні в ГПУ заявили, що направили в Раду відразу п'ять таких документів на п'ятьох депутатів.
Політика Радикали заблокували трибуну, протестуючи проти позбавлення недоторканності Лозового Депутати Радикальної партії заблокували трибуну Ради проти подання Генпрокурора про позбавлення недоторканності депутата Лозового. Про це з трибуни Верховної Ради України в оточенні депутатів фракції Радикальної партії Олега Ляшка заявив сам Андрій Лозовий, передає кореспондент АСН. "Поданням на мене Луценко перевищив свої повноваження. Він має піти у відставку", - заявив депутат. Він нагадав, що вся фракція Радикальної партії у повному складі не голосувала за призначення генпрокурором Юрія Луценка. Депутати Радикальної партії поставили підписи під постановою про звільнення Генпрокурора. На думку Лозового, подання Генпрокурора на зняття з нього недоторканності - це особиста помста Луценка за те, що Радикальна партія виступає проти його керівництва і не голосує за рішення коаліції: "Генпрокурор Юрій Луценко - це троянський кінь у Генпрокуратурі, який повинен піти".
Кримінал Розенблат: Подання на мене - помста бурштинової мафії "Подання на мене - помста бурштинової мафії", - заявив в інтерв'ю журналістам у Верховній Раді України народний депутат БПП Борислав Розенблат, передає кореспондент АСН. "Все це провокація. І умисний тиск. Це замовлення проти мене бурштинової мафії", - сказав він. Розенблат повідомив, що спочатку йому надходили погрози: "А тепер ми бачимо, що стосовно мене завели справу і хочуть позбавити недоторканності. Це вигідно бурштиновій мафії", - прокоментував він подання на зняття депутатської недоторканності. Він зазначив, що ще не отримував запрошення Регламентного комітету, де має бути розглянуто подання про позбавлення депутатського мандата до того, як його винесуть на голосування в зал: "Поки що я не отримував запрошення. Але обов'язково буду на засіданні", - додав він . Нагадаємо, в ГПУ підозрюють, що депутат Розенблат причетний до "бурштинової мафії" і просував у Раді закони в її інтересах.
Суспільство оформление ленты  "Вода Донбасу" знову запустила насосну станцію на Донеччині Сьогодні вранці було відновлено водопостачання в Донецькій області. Гарну новину у себе на сторінці в соцмережі повідомив голова Донецької обладміністрації Павло Жебрівський. За його словами, водопостачання відключилося через черговий обстріл місцевості бойовиками. "Обстріляли район, де розташована насосна станція верхнього підйому Південно-донбаського водоводу (Ясинуватський район, селище Василівка). Перебили електромережу, яка живить станцію", - написав Жебрівський. За його словами, електрики досить швидко перекинули живлення насосної станції на іншу лінію, і люди знову отримують воду. "Близько сьомої години ранку компанія "Вода Донбасу" знову запустила насосну станцію, агрегати переключили на іншу лінію електропостачання", - написав Жебрівський.
Події В Алчевську п'яні бойовики влаштували ралі, а інші - побилися за чергування На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей продовжує зростати кількість випадків ухилення від участі в бойових діях військовослужбовців російських окупаційних військ, призваних з числа місцевих жителів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. Серед найманців ширяться чутки про наступ АТО, що деморалізує їх ще більше. 21 червня розвідники-бойовики напилися і самовільно залишили передові позиції, щоб з'ясувати в місцевому підрозділі, чому їх не змінюють на посту. В результаті з'ясування питання між прибулими і добовим нарядом виникла бійка. Двоє військовослужбовців з важкими травмами відправлені в реанімаційне відділення місцевої лікарні. Також в Алчевську потрапили під арешт найманці, які в стані алкогольного сп'яніння влаштували "армійське ралі" на військових автомобілях по місту, повідомляє ГУР.
Події У Парижі на Ле Бурже пограбували російського високопосадовця У Парижі (Франція) на міжнародному авіакосмічному салоні в Ле Бурже напали на голову делегації Рособоронекспорту Сергія Корнєва. Про це повідомила представник Федеральної службі з військово-технічного співробітництва (ФСВТС) Росії Марія Воробйова, передає РИА Новости. "Увечері 20 червня 2017 року в Парижі в районі Сан-Дені на Сергія Корнєва, керівника делегації Рособоронекспорту на авіасалоні в Ле Бурже, було вчинено розбійний напад з метою пограбування", - розповіла вона. За її словами, зловмисники напали на автомобіль Корнєва, коли він повертався з виставки. "На виїзді з тунелю грабіжники, розбивши скло і погрожуючи фізичною розправою, вимагали гроші і цінності. Завдяки швидкій реакції і самовладанню Сергію Корнєву вдалося зберегти при собі паспорт та документи", - додала вона.      Відзначається, що Корнєв отримав незначні травми.
Політика Рада посилила покарання за парковку на місцях для осіб з інвалідністю Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект №5629 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за парковку, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. За законопроект проголосували 244 народних депутати. Про це повідомляє кореспондент АСН. Закон передбачає штраф від 1020 до 1700 грн за зупинку або стоянку авто на місцях для осіб з інвалідністю, однак це не стосується випадків вимушеної стоянки. З тексту до другого читання виключили абзац про заборону штрафувати громадян з явними ознаками інвалідності при відсутності у них відповідних документів. Також у законі зазначено, якщо, наприклад, біля будівлі немає позначених місць для паркування людей з інвалідністю, відповідальним за це посадовим особам та юридичним особам загрожує штраф від 1020 до 1700 грн.
Дозвілля оформление ленты  Екс-мільйонер, який 20 років живе на безлюдному острові, кличе до себе парочку жінок Сучасний Робінзон Крузо - 73-річний збанкрутілий мільйонер і будівельний магнат Девід Глешін - з 1997 року живе на безлюдному острові, який розташований майже за 1000 км (621 миль) від найближчого міста Кернса. Він покинув цивілізацію і перебрався на острів, втративши свої статки в результаті краху фондової біржі 1987 року. У 2017 році Глешін відсвяткував 20 років життя на самоті на пустельному острові в Східній Австралії. Чоловік живе в дерев'яній хатині, яку він собі змайстрував зі старого форпосту часів Другої світової війни. Єдиний його напарник - пес Поллі, в 2015 році його першого собаку Квазі вбила змія, пише Mirror. «Моє життя - це мир і милування навколишньою природою, це просто гарне місце у віддаленій частині країни, про яке більшість людей не знає .. Немає жодної рутини, це те, що мені подобається - кожен день по-новому. Я роблю те, що хочу, а не те, що мені потрібно робити», - повідомив він. Дика природа Австралії цілком може бути смертельною, Глешін регулярно відвойовує своє право жити на острові. Він зазначає, що потрапити в біду на острові - це відразу опинитися при смерті. «Тут є змії, павуки і крокодили, але тут безпечніше, ніж у безлічі інших частин світу, де постійно відбуваються теракти», - підкреслив Девід. Правда, є у Глешіна і елементи цивілізації на острові - електрика та інтернет. Девід народився в Сіднеї, у багатій ірландській родині. До краху статки Глешіна оцінювалися в $28,4 млн. Освіту хлопчик отримав у приватній школі-інтернаті, пізніше - в університеті. Після закінчення вишу він почав кар'єру бізнесмена. Глешін відкрив золотодобувну компанію в Папуа-Новій Гвінеї, але втратив близько $7 млн ​​протягом року після глобальної фінансової кризи в жовтні 1987 року. Банкрутство призвело до розлучення з дружиною. На острів Глешін перебрався разом з новою подругою і дитиною. Однак вони швидко повернулися до цивілізації, а колишній мільйонер залишився сам. За словами Девіда, гроші - це те, що змушує людей хворіти. Глешін впевнений, що його шлюб розпався виключно через гроші. «Мені дуже хотілося б знайти партнерку, яка захотіла б жити зі мною тут, або кілька дам, які хочуть приїхати і відвідати кілька разів на рік», - додав чоловік. Багато років поспіль Глешін ізольовано живе на острові, іноді до нього приїжджають туристи. Його навіть відвідав голлівудський актор Рассел Кроу перед зйомками фільму «Ной». Одного разу Девід був змушений звернутися за допомогою до людей - його доставили в лікарню після укусу отруйної змії. У місто Кернс Девід їздить один раз на рік, щоб відвідати продуктовий магазин і купити предмети першої необхідності. Найчастіше він купує оливкове масло і рис, а також розкіш - шоколадні батончики «Марс». На острові Глешін сам вирощує овочі та ловить рибу, крабів і креветок. 
Події У Дніпрі жінка з георгіївською стрічкою "нарвалася" на штраф Сьогодні, 22 червня, в Дніпрі працівники поліції вилучили у жінки георгіївську стрічку і оштрафували.Про це повідомили в прес-службі ГУНП в Дніпропетровській області, передає місцеве видання Інформатору. Інцидент стався під час масового заходу, присвяченого Дню скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. На захід жінка прийшла з георгіївською стрічкою, її вилучила поліція. На місці події поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 173-3 КУпАП (виготовлення і пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки). Нагадаємо, 15 червня набув чинності закон про заборону носіння георгіївської стрічки. Відзначається, що за носіння георгіївської стрічки винуватцю загрожує штраф у розмірі від 850 до 2550 гривень. Якщо показувати, використовувати або носити георгіївську стрічку і після цього, то штраф становитиме від 2 550 гривень до 5 100 гривень. Крім того, можливий адміністративний арешт до 15 діб. Георгіївська стрічка або предмети з її зображенням в будь-якому випадку будуть вилучатися.
Політика Поляков вважає звинувачення НАБУ проти нього політичним замовленням Народний депутат "Народного фронту" Максим Поляков вважає помстою НАБУ подання про зняття з нього недоторканності. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у Верховній Раді України, передає кореспондент АСН. "Чи визнаю я свою провину? Про що йдеться! Це політичне замовлення", - прокоментував він звинувачення САП і НАБУ. Депутат вважає, що подання про зняття з нього недоторканності пов'язано "з помстою НАБУ" за те, що він свого часу розкрив корупційні дії Артема Ситника. Зокрема, як той незаконно за державні кошти їздив у Лондон. За його словами, сьогодні НАБУ - є "філією грузинської мафії і виконує політичні замовлення". "Я взагалі пропонував Ситнику оголосити, що парламент - це політичне СІЗО", - сказав він. Поляков зазначив, що його помічницю шантажують і чинять на неї тиск. Він також запевнив, що залишається в Україні і не збирається покидати її межі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Поляков подасть у суд на НАБУ і САП.
Події У Києві на Дарниці в озері знайшли тіло 16-річного хлопця Рятувальники знайшли і дістали з озера Заплавне в Дарницькому районі Києва тіло підлітка. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в місті Києві. "21 червня о 19:13 рятувальники отримали повідомлення від правоохоронних органів, що на озері Заплавне в Дарницькому районі столиці на вул. Червоноармійській, 21а, знайдено тіло підлітка 2001 року народження. На місце події було направлено відділення рятувальників 24-ї Державної пожежно-рятувальний частини. Тіло було виявлено на відстані 3 м від берега ", - йдеться в повідомленні. Працівники рятувальної служби дістали тіло хлопця з води і передали його поліції. Нагадаємо, 21 червня повідомлялося, що в ставку в Польщі знайшли мертву українку з каменем на шиї.
Дозвілля оформление ленты  Туристичний сезон у Криму провалено. Півострів відлякує брудом і розрухою Захоплений Крим досі чекає відкриття туристичного сезону, який на півострові досі так і не почався, хоча перший місяць літа вже закінчується. Користувачі соцмереж показують фото порожніх засмічених пляжів, зарослих доріжок, іржавих і зруйнованих огорож і сходів на узбережжі. Відомий блогер RoksolanaToday&Крим регулярно публікує фотографії з окупованих кримських міст. У четвер, 22 червня, вона показала пляж Севастополя. «Севастополь, Орлівка. Я отримала з Держдепу спеціальний фотоапарат-брехун: 90% туристів стирає під час зйомки», - пожартувала блогер. «Не встигаємо підраховувати прибуток від мільярдів туристів», - сумно додала вона.  СевастопольОрловкаНе успеваем подсчитывать прибыль от миллиардов туристов pic.twitter.com/0UGGKsAtvN — RoksolanaToday&Крым (@KrimRt) 22 июня 2017 г. Інший блогер «Внук підпільниці» показав кадри з окупованої Балаклави. "Міський пляж. Гаразд туристів немає, але чому місцеві море ігнорують? Взимку накупалися?» - здивувався користувач. Крым.Балаклава.Городской пляж.Ладно туристо нет,но почему местные море игнорят?Зимой накупались? pic.twitter.com/iE5AJ0XtVu — Внук подпольщицы (@ShlomoSaloma) 22 июня 2017 г. Аналогічна сумна ситуація і в Феодосії, яка, за інформацією місцевих жителів, за рік була повністю знищена окупантами. «Місто мертве, туристів немає, всюди бардак і бруд. Гавань, сер», - прокоментувала RoksolanaToday&Крим. Феодосия за год просто уничтоженаСостояние шока. Город мертвый, туристов нет, везде бардак и грязьгавань,сэр...(2) pic.twitter.com/p7YrABflbe — RoksolanaToday&Крым (@KrimRt) 18 июня 2017 г. Ще один блогер «Д\\\емилев FR€$H» підкреслив, що 2017 став першим роком «несезону» для туристів у Криму, коли «навіть найбільш «жирні» заклади і готелі відчули цей «несезон» на своїй шкурі! Туристів немає!» Такої ж думки дотримується блогер «КРЫМский УКР‏», який повідомив, що серед турбізнесу паніка - туристів практично немає. «Слова одного з них: Ми кинули «хохлів», а росіяни кинули нас», - пише він. Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Крим очолив рейтинг регіонів РФ за падінням турпотоку. Попит на відпочинок у Криму цього року, навіть за офіційними даними, впав на 30%. Експерти вважають, що провальним буде весь туристичний сезон на окупованому півострові. Однак користувач «Моисей» резонно уточнив, що «Росія захоплювала Крим зовсім не для того, щоб зробити його туристичною Меккою, а щоб перетворити на гігантський полігон, лякало для НАТО». Туристи вважають за краще відпочивати в Туреччині, Болгарії, Єгипті, але тільки не в Криму через погану погоду, огидний сервіс і занадто високі ціни, які навіть вищі, ніж у Москві. З українців тільки 1% планує відпочити в окупованому Криму, про що свідчать дані проведеного в травні опитування Київського міжнародного інституту соціології. Выбор очевиден(фото из сети) pic.twitter.com/td733LZQM9 — Шымановский (@Shymanovski) 18 июня 2017 г.
Політика У Трампа хочуть не скасування санкцій проти Росії, а розширення його повноважень Адміністрація президента США Дональда Трампа спробує домогтися від республіканців у палаті представників пом'якшення санкцій щодо Російської Федерації, затверджених Сенатом. Про це пише The New York Times.. У новому законопроекті є пункт, що забороняє президенту Трампу самостійно скасовувати санкції проти Москви. Документ спочатку повинні затвердити в палаті представників і тільки після цього відправити на підпис Трампу. Виходить, що республіканців поставили перед вибором або продемонструвати жорстку лінію у ставленні до РФ, або уникнути конфронтації з президентом США. У Білому домі поки офіційно не висловлювали своє ставлення до нового законопроекту Сенату. Однак один з високопоставлених представників адміністрації на умовах анонімності розповів журналістам, що Білий дім не проти санкцій, а проти утиску влади Трампа в санкційній політиці. Журналісти також зазначили, що минулого тижня держсекретар Рекс Тіллерсон виступив проти нових санкцій. Він заявив, що ці заходи можуть підірвати «зусилля адміністрації з вибудовування нових дипломатичних каналів зв'язків з Росією». Нагадаємо, раніше джерело Yahoo News повідомило, що Трамп ще в перші кілька тижнів перебування на посаді глави держави збирався зняти економічні санкції з Російської Федерації. Не дали команді Трампа здійснити задумане колишні чиновники адміністрації Барака Обами і Держдепартамент. Як відомо, Білий дім розширив санкції, які були введені США щодо РФ. В оновлений список, який був опублікований 20 червня, Мінфін Америки вніс приватну військову компанію «ПВК Вагнера», а також фірму мільярдера Євгена Пригожина Concord Catering («Комбінат харчування« Конкорд»). Того ж дня керівництво Республіканської партії в палаті представників конгресу США відклало голосування і направило законопроект про розширення антиросійських санкцій на експертизу в профільний комітет у закордонних справах. Таким чином, законопроект, прийнятий нещодавно Сенатом, зіткнувся з невизначеним майбутнім у палаті представників.
Здоров`я оформление ленты  Експерти розповіли, чи є в Україні їстівні морозиво і йогурти Громадська організація «Громадський контроль прав захисту споживачів» досліджувала 7 зразків морозива, виготовленого українськими виробниками, і результати приємно здивували. В жодному морозиві не було виявлено консервантів і синтетичних барвників. Про це 22 червня під час прес-конференції розповіла заступник голови громадської організації Ольга Котехова, повідомляє кореспондент АСН. А ось результати щодо йогуртів були не настільки втішними. У всіх 8 досліджуваних зразках (торгові марки дослідники не назвали) була виявлена ​​бензойна кислота Е210, яка вважається консервантом. Однак у допустимих кількостях цей компонент все ж дозволяється використовувати в продуктах. Також у 2 йогуртах виявили сорбінову кислоту Е200, яка є синтетичним консервантом.  «Бензойна кислота природного походження міститься практично у всіх продуктах, у всіх фруктах вона є, є в картоплі, а ось сорбінова кислота - це вже консервант. Ми знаємо, що у нас у молочних продуктах, зокрема і в йогуртах, бензойна кислота в допустимих нормах може бути присутня, а сорбінова не допускається, бо це синтетичний компонент», - пояснила президент Союзу молочних підприємств України Лідія Карпенко. Водночас у жодному досліджуваному йогурті не було виявлено синтетичних барвників. Всі зразки відбиралися в торгових мережах Києва.
Закон і Право Автомобілі обкладатисямуть податками по-новому. Деталі нової методики Кабмін в середу, 21 червня, вніс зміни до Методики визначення середньоринкової вартості легкового автомобіля для оподаткування його транспортним податком. Зокрема, у формулі вже не враховується тип двигуна авто, коробки передач, а також пробіг. Так середня ринкова вартість авто розраховуватиметься з урахуванням марки і моделі автомобіля, об'єму циліндрів двигуна, типу пального і терміну експлуатації. Податком у 25 тис. грн будуть обкладені легкові автомобілі, не старше п'яти років включно, тобто 2012 випуску, середня ринкова вартість яких перевищує розмір 375 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня звітного року. Тобто податок стягуватиметься з автомобілів, які коштують 1,2 млн грн і більше. Нагадаємо, що в 2016 році розрахункова середня ринкова вартість легкових авто, з яких треба було платити податок на розкіш, становила 750 мінімальних зарплат. Однак через збільшення «мінімалки» її знизили в два рази. Розраховувати середньоринкову вартість авто буде Міністерство економічного розвитку і торгівлі, а перелік автомобілів, вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат, буде розміщена на сайті міністерства. Якщо інформація про автомобіль, що підлягає обкладенню транспортним збором, відсутня на сайті МЕРТ, міністерство за зверненням Державної фіскальної служби або власника авто може визначити і додатково розмістити її.
Політика Регламентний комітет ще не отримав подань про позбавлення п'яти народних депутатів недоторканності Регламентний комітет отримає подання про позбавлення п'яти народних депутатів недоторканності сьогодні ввечері. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявив заступник голови профільного Комітету з питань регламенту і депутатської етики Павло Пинзеник, передає кореспондент АСН. "У фізичній, тобто письмовій формі, я думаю, ці подання прийдуть до комітету сьогодні ввечері", - заявив він. При цьому журналісти перепитали його: "Чому депутати досі не можуть ознайомитися з поданнями", на що депутат зазначив: "В електронній базі документообігу вже зареєстровані відповідні документи", - повідомив він. Нагадаємо, подання про позбавлення недоторканності п'яти народних депутатів: Олеся Довгого (група «Воля народу»), Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Максима Полякова, Євгенія Дейдея (обидва - фракція «Народного фронту»), а також Борислава Розенблата (фракція «Блоку Петра Порошенка ») були подані в Раду вчора ввечері.
Політика Кучма розповів, коли буде узгоджено список полонених Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма повідомив, що під час засідання ТКГ вчора, 21 липня, учасники домовилися завершити узгодження списку полонених і почати процес обміну до наступного засідання ТКГ 5 липня. Про це він заявив журналістам, передає Інтерфакс-Україна. "До кінця не погодили, є ще розбіжності за списком цього, але процес верифікації завершено, всі з цим погодилися, а ви знаєте, що раніше та сторона з цим не погоджувалася. Але є розбіжності в списках, розбіжності в 5-6 осіб, але навіть за такі маленькі розбіжності. У нас з українського боку жодних проблем, у них на 15 осіб більше в їхньому списку, що ми їх утримуємо", - сказав Кучма. За його словами, наступне засідання ТКГ призначено на 5 липня. "5-го числа ми ці проблеми вирішимо (щодо погодження списку полонених. - Ред.) і повинні почати процес обміну", - додав другий президент України.
Культура оформление ленты  Український гурт з Дніпра підкорив у США шоу America's Got Talent Виступ українського танцювального гурту Light Balance підкорив ведучих і глядачів талант-шоу America's Got Talent («Америка шукає таланти»). На офіційній сторінці конкурсу в Facebook виступ українців назвали «одним з найдивовижніших в історії конкурсу».  Найбільше номер українців вразив ведучу програми Тайру Бенкс. Вона навіть скористалася унікальним правом, яке може використовувати один раз у сезоні, і натиснула «чарівну кнопку», що відправляє учасників відразу в наступний тур - на живі виступи. That moment when... pic.twitter.com/wTQYjgE9eO — Tyra Banks (@tyrabanks) 21 июня 2017 г. Колектив Light Balance підтримали всі четверо суддів американського талант-шоу - телеведучий Саймон Коуелл, супермодель Гайді Клум, співачка Мел Бі та актор Хоуї Мендел. Глядачі в залі стоячи аплодували українським танцюристам. Їхній номер вражає не тільки складною хореографією, а й незвичайним неоновим шоу. Перед тим, як натиснути кнопку, Бенкс запитала у глядачів, чи правда, що хлопці танцювали неймовірно. «Шалено добре?» - сказала вона. Як зазначила пізніше Гайді Клум, судді і раніше бачили танці в темряві, але «вони не були настільки гарні», як номер українців. У свою чергу технічний директор групи Микита Сухенко в інтерв'ю за кулісами зазначив, якщо група виграє шоу, це дасть їм шанс змінити своє життя і життя своїх родин, перевезти їх у США.  Звичайний танець перетворюється на справжнє шоу завдяки складним костюмах українців. Костюми створені вручну з використанням технології «холодного неону». Для цього потрібен електролюмінісцентний дріт, покритий люмінофором, який світиться в електромагнітному полі. Костюми всіх танцюристів управляються через Bluetooth-передавач, для кожного учасника групи завантажується окрема програма. Хореографу доводиться не тільки придумувати руху танцюриста, але й розподіляти час, коли і яка деталь костюма має почати світитися. Для синхронізації дій 10 осіб і музики написано спеціальний комп'ютерний додаток. В результаті доводиться прораховувати кожну дію до мілісекунд. Гурт Light Balance було створено у Дніпрі у квітні 2012 року. Його творцями стали 19-кратний чемпіон світу з кікбоксингу Денис Балдін і його близький друг - інженер і програміст Микита Сухенко. У 2013 році артисти брали участь в українському шоу «Україна має талант», а в 2014 році - в аналогічному шоу у Великій Британії, де дійшли до півфіналу. Костюми для свого шоу учасники робили самі. Для одного костюма потрібно близько 50 м електролюмінісцентного дроту, який в Україні коштує $4 за метр. Сплачував за костюми і репетиції колектив з власної кишені.
Події На Житомирщині, стрибаючи з поїзда, загинув 17-річний хлопець Вчора, 21 червня, в Ружинському районі Житомирської області 17-річний хлопець загинув від травм, отриманих після стрибка на ходу з поїзда. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Житомирської області. "У Ружинському районі близько 23:00 троє учнів Козятинського профтехучилища стрибнули на ходу з вантажного потяга. Хлопці, за годину до цього сховавшись у вагоні, їхали з Вінницької області, за їхніми словами, "погуляти". На пункті "Білосілля", поблизу с. Первомайського по черзі вистрибували на залізничну платформу. Останній на неї не потрапив і впав на кам'яне покриття, яке заросло травою і чагарником. Від отриманих травм загинув на місці", - відзначили в прес-службі. Повідомляється, що два інших хлопчики отримали забої, закриті черепно-мозкові травми і струс головного мозку. Вони госпіталізовані. Йде перевірка обставин і причин трагедій.
Суспільство В Україні відбулося близько 500 випадків самогубств АТОвців - Аваков В Україні на початок червня 2017 року зареєстровано близько 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції на Донбасі. Про це йдеться в статті міністра внутрішніх справ Арсена Авакова "Стратегія гібридного миру" для "Української правди". "За даними військової прокуратури, на початок червня 2017 року зареєстровано близько 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції після повернення із зони бойових дій", - йдеться в статті. Міністр зазначає, що загальновизнаний міжнародний стандарт щодо військових конфліктів - 90-95% учасників бойових дій згодом мають медичні (пов'язані з нервовою системою) і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко бувають самогубства.
Політика оформление ленты  Полторак обіцяє, що у військових ЗСУ буде раціон з 350 страв Очільник Міноборони України Степан Полторак розповів про свою робочу поїздку в Одеський гарнізон. Про це він написав у себе в Facebook. «Я перевірив результати впровадженої реформи харчування на західній військово-морській базі ВМС Збройних Сил України. Ми провели експерименти у військових частинах, щоб вибрати найкращий варіант системи харчування особового складу. Впроваджена система дозволяє годувати військових за каталогом з 350 страв. Це в десятки разів більше, ніж при старій системі», - пише Полторак. За його словами, до кінця 2017  року планується близько 20% військових частин ЗСУ перевести на нову систему харчування. «Реформа передбачає закупівлю технічного обладнання для приготування їжі, а також створення відповідних умов як для приготування, так і харчування», - зазначив міністр оборони.
Закон і Право Новий закон про КСУ: прості українці теж зможуть туди звертатися 22 червня Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про Конституційний Суд України", за що проголосував 231 народний депутат, передає кореспондент АСН. Передбачається, що до повноважень суду належатиме вирішення питань про відповідність законів, міжнародних договорів та інших правових актів Конституції України, офіційне тлумачення Конституції, а також надання висновків щодо конституційності питань, які пропонуються для винесення на всеукраїнський референдум. Також Конституційний суд надаватиме висновки щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту і про порушення Верховною Радою Автономної Республіки Крим Конституції або законів України. Голова Комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич заявив, що новий закон дасть можливість подавати конституційні скарги і громадянам. "У законопроекті про Конституційний суд, в разі його ухвалення, передбачена норма про конституційну скаргу, яку зможе подати кожен громадянин", - заявив він. Князевич підкреслив, що з законопроекту виключена норма про сплату збору за подачу конституційної скарги. "Тобто, судовий збір за сплату подачі конституційної скарги не стягуватиметься", - сказав він. Він додав, що після набуття законом чинності, громадянам, які подали скаргу, в разі внесення в неї змін, не потрібно буде відкликати документ. У них буде три місяці для того, щоб переоформити її. Також, з його слів, у законопроекті прописані нові конкурсні засади відбору кандидатів на посаду судді КСУ. Загалом проектом пропонується встановити, що до складу суду входитимуть 18 суддів, призначати яких у рівній кількості, тобто по 6 суддів, будуть Президент України, Верховна Рада України та з'їзд суддів України. Здійснювати конституційне провадження Суд зможе лише тоді, коли в його складі буде як мінімум 12 суддів. Також Князевич зазначив, що одним з дискусійних питань була можливість відкликання підпису народного депутата після того, як відповідне подання зареєстроване в секретаріаті Конституційного суду. "Ми прийняли консенсусне позицію щодо того, що народний депутат може відкликати свій підпис під конституційним поданням до того моменту, коли відповідне подання зареєстроване в секретаріаті Конституційного суду", - сказав він. Водночас народний депутат від фракції "Самопоміч" Олена Сотник впевнена, що коаліція через закон про КСУ хоче поміняти процедуру обрання омбудсмена. "У проекті закону про Конституційний суд чомусь постало питання обрання Уповноваженого з прав людини. Нам пропонують поміняти процедуру. І все тому, що більшість у парламенті не хоче таємного голосування, бо немає довіри один до одного. Ви хочете, щоб не підвів вас Блок Петра Порошенко під час голосування за кандидатуру уповноваженого з прав людини від фракції Народного фронту", - висловилася вона. У свою чергу, голова профільного Комітету з питань правосуддя Руслан Князевич спростував ці звинувачення і пояснив появу норми про зміну процедури обрання Уповноваженого з прав людини законодавчою колізією. "Зараз уповноважений з прав людини, відповідно до свого профільного закону, наділений повноваженням звертатися за конституційним зверненням щодо офіційного тлумачення законів до Конституційного суду. Після того, як ми внесли зміни в Конституцію, таке право у суду ми забрали і передали його до Верховного суду, а закон про Уповноваженого ми не поміняли, на жаль. Що стосується порядку обрання, то ми не можемо не чіпати цей порядок, бо обрання суддів КС і Уповноваженого - це одна стрічка закону про регламент ВР, і ми змушені коригувати цю норму", - сказав Князевич. Тим часом заступник голови фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Березенко заявив, що законопроект буде доопрацьований таким чином, щоб зняти всі спірні питання. "Треба врахувати всі зауваження, але закон про Конституційний суд України потрібно ухвалити. Ми повинні сформувати новий Конституційний суд, адже повноваження того ж голови КСУ вже минули. І далі затягувати процес з реформуванням судової гілки влади не можна", - заявив він. Він уточнив, що до другого читання всі зауваження і поправки до законопроекту будуть доопрацьовані і враховані.
Політика оформление ленты  Мокрий Путін і вінок. Українці згадують golden collection з Януковичем У четвер, 22 червня, у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни під проливним дощем у Москві президент РФ Володимир Путін поклав вінок до Могили Невідомого солдата, передає прес-служба Кремля. У церемонії також брали участь прем'єр РФ Дмитро Медведєв, голова Ради федерації Валентина Матвієнко, спікер невизнаної Україною Держдуми В'ячеслав Володін, міністр оборони Сергій Шойгу та інші чиновники. Погода явно не сприяла спокійному проведенню церемонії, і її учасники до такого повороту подій готові не були. Всю церемонію в Москві йшла злива, від якої високопоставлених осіб не могли захистити парасолі.  Фотографії з церемонії покладання вінка швидко поширилися у соцмережах. Блогери зауважили, як міцно тримають вінок двоє солдатів, щоб не повторився сумний досвід Януковича біля пам'ятника Невідомому солдату в Києві в травні 2010 року. Нагадаємо, тоді Віктору Януковичу траурний вінок впав просто на голову і той "боровся" з ним, поки не підбігли охоронці.  Користувачі посміялися і з зовнішнього вигляду вищого керівництва Росії - незадоволеного обличчя Медведєва і до нитки мокрого Путіна. «Твоє обличчя, коли дощ заважає спати і ще хочеться ср..ть», - написав «МинПанд». З огляду на те, що обидва російські лідери наскрізь промокли, деякі користувачі переживали, що 22 червня запам'ятається як день, коли застудилися Володимир Володимирович і Дмитро Анатолійович. «Улюблений малюк Путіна щось зовсім «розкис!» - додав блогер «Страшный БЕНДЕРовец». Ще одному користувачеві промоклі чиновники РФ нагадали «мокрих щурів».
Події З'явилися деталі про жорстоко вбиту в Польщі українку Молодій українці, а також її бізнес-партнеру, які продавали сигарети, часто погрожували перекупники з Польщі. Про це інформує «Волинська газета». Тіло дівчини було виявлено в місті Грубешів (Польща) на дні водойми. За попередньою інформацією, загибла Світлана Нестерук була мешканкою Ковеля Волинської області. У підсумку через проблеми з законом Польщі Світлана поміняла ім'я та прізвище на Тетяну Остапчук. Вона заробляла перепродажем сигарет у Польщі. За інформацією видання «Радар», Світлана працювала в парі з бізнес-партнером Віталієм родом з Нововолинська. За словами близьких, їм часто погрожували польські перекупники. Знайомі загиблої кажуть, що того дня жінка в м. Грубешів підсіла в авто до знайомих, які їхали в Україну. У салоні був і 45-річний житель Володимира-Волинського з судимістю. Відтоді зв'язок з нею зник.
Суспільство оформление ленты  Російський мільярдер припаркував яхту перед статуєю Свободи і дратує туристів Нью-йоркські туристи скаржаться, що величезна яхта, яку на початку червня поставив на якір перед статуєю Свободи Євген Швидлер - російський нафтовий магнат, псує їм весь краєвид, пише Telegraph. Швидлер купив судно у Романа Абрамовича, друга і партнера по бізнесу. У довжину воно - майже 113 метрів, так що вважається однією з найбільших приватних яхт у світі.   Роланд Льюїс, президент Берегового Альянсу, некомерційної організації, покликаної захищати берегову лінію, заявив, що "це судно перешкоджає екскурсійним човнам, які щодня влаштовують екскурсії до найвідомішої пам'ятки Нью-Йорка". Проте, корабель Швидлера не порушує ніяких законів. Місцеві кажуть, що інші кораблі зазвичай не стоять на одному місці більше кількох днів. До того ж зазвичай вони не займають стільки місця. Не має змоги щось змінити і берегова охорона США - вона має право вимагати перемістити судно в інше місце, тільки якщо корабель блокує доступ до важливих об'єктів. 53-річний Євген Швидлер, і його дружина Зара також є власниками маєтку за 28 мільйонів доларів. Також у своєму маєтку Шато Тенак, у французькому регіоні Бержерак, мільйонери виробляють кошерне вино.
Політика У Польщі ухвалили рішення про знесення сотень комуністичних пам'ятників Сейм Польщі прийняв поправки до закону про декомунізацію, які передбачають знесення майже 500 комуністичних монументів і пам'ятників. Про це повідомляє «Корреспондент». Згідно з інформацією місцевої влади, в Польщі встановлені майже 490 таких монументів. Як передбачається, пам'ятники будуть розбирати після консультацій з Інститутом національної пам'яті. Крім того, закон не торкнеться об'єктів, які встановлені на кладовищах і не виставлені для публічного огляду. Відзначимо, закон про декомунізацію набрав чинності в країні у квітні минулого року, він передбачав заборону на пропаганду тоталітарних режимів у назвах будівель, вулиць, доріг, мостів або площ. У травні 2017 року у Польщі анонсували знищення пам'ятників УПА в Підкарпатському воєводстві.
Політика Голова Львівської ОДА запропонував Садовому віддати повноваження з вивезення сміття У мерії Львова зажадали передати управління з вивезення сміття представникам обласної державної адміністрації. Про це в четвер, 22 червня, під час брифінгу повідомив голова ЛОДА Олег Синютка, передає Сегодня. «Цей крок забезпечить вивезення сміття зі Львова, а також унеможливить будь-яку небезпеку для жителів міста. Ми двічі брали відповідальність на себе за вивезення сміття, але після тимчасового поліпшення ситуація знову погіршувалася. Ці речі потрібно робити системно, тоді це дасть відповідний результат», - зазначив Синютка. За його словами, облдержадміністрація бере на себе зобов'язання у 20-денний термін очистити переповнені майданчики з твердими відходами, а в подальшому налагодити системне вивезення сміття зі Львова, зупинити переділ ринку вивезення ТПВ, а також повернути і координувати перевізників, які стабільно до цього вивозили відходи», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Зірки українського футболу зіграли під Донецьком На передову в зону проведення бойових дій до прикордонників приїхали зірки українського футболу. Про це інформує прес-центр Державної прикордонної служби України. Футболіст української збірної Артем Федецький, головний тренер молодіжної команди «Карпати U-19» Андрій Тлумак, а також легенда футболу Львова, екс-гравець «Карпат» Михайло Кополовець провели символічний матч для підняття бойового духу в передмісті Донецька. До поєдинку приєдналися також військовослужбовці Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України. Матч пройшов у напівзруйнованому спортзалі на позиції «Інтернат», розташованому в Мар'їнці. Екс-будівля школи розташована на передовій і під постійним вогнем терористів. «Ми зіграли в футбол майже в Донецьку. Звичайно, не найкраще футбольне поле, але ми почуваємося в безпеці», - сказав після матчу Федецький.
Події Суд заарештував депутата Хмельницької облради, якого затримано на великому хабарі Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в сумі 505 тис. грн депутату Хмельницької облради, викритому в отриманні хабара. Про це передає прес-служба НАБУ. За інформацією відомства, депутат обласної ради був затриманий 19 червня працівниками НАБУ разом з Національною поліцією України. «Затриманий депутат облради за хабар в розмірі 50 тисяч доларів обіцяв сприяти відновленню контракту з директором комунального закладу освіти і фінансуванню витрат цього закладу в розмірі понад 20 мільйонів гривень, зокрема для будівництва спортивного залу», - йдеться в повідомленні. Розслідування за вказаною справою детективи НАБУ почали у травні цього року за матеріалами Нацполіції. 20 червня депутату повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст.15 ч.2, ст.190 ч.4 (шахрайство), ст.27 ч.4, ст.15 ч.2, ст. 369 ч.4 (підбурювання до надання неправомірної винагороди посадовій особі) КК України.
Події У Польщі затримано двох підозрюваних у вбивстві українки У Польщі були затримані двоє українців, які підозрюються у вбивстві громадянки України Тетяни Остапчук. Ще один підозрюваний перебуває в розшуку. Також генеральне консульство України в Любліні з'ясувало, що убитою є саме Остапчук, а не Світлана Нестерук, як раніше писали ЗМІ. Про це повідомляє портал Lutsk.uа. Проблема в ідентифікації особистості була в тому, що її паспорт спалили. Тіло дівчини знайшли 18 червня в озері біля м. Грубешів, що за декілька кілометрів від українського кордону. На її голові був пакет, а до ніг прив'язаний камінь. «Представники прокуратури Польщі сповістили, що ними спільно з місцевою поліцією було затримано двох громадян України, які підозрюються у вбивстві. Один з них вже заарештований у м. Замостя, другий - в м. Грубешів. Третій знаходиться в розшуку, запит на його затримання поданий і Україні », - йдеться в повідомленні. Тіло вбитої знаходиться в морзі на судмедекспертизе в Любліні.
Суспільство оформление ленты  Десантники ЗСУ вперше в історії провели стрільби з «Градів» з поромної переправи В рамках навчань з бойовою стрільбою 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ Збройних Сил України під час форсування річки Дніпро на поромі з комплекту понтонно-мостового парку бійці реактивної артилерії завдали вогневого ураження умовному противнику з РСЗО БМ-21 «Град». «За сценарієм, реактивний артилерійський взвод зупинив просування умовного противника на заздалегідь підготовлені рубежі. Таким чином реактивники забезпечили успішні дії передового загону десанту в ході форсування. Успіх залежав від професійного рівня підготовки військових, підготовки понтонерів, а також застосування нових навігаційних засобів. Реактивний артилерійський підрозділ отримав оцінку «добре», - передає прес-служба Командування ПДВ ЗСУ. 
Економіка Рада затвердила в першому читанні переділ 26 млрд грн додаткових надходжень держбюджету 22 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроект "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2017 рік", за що на ранковому засіданні проголосували 264 народних депутати, передає кореспондент АСН. Перед голосуванням прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, якщо законопроект не буде проголосований, це призведе до кризи платежів.  Перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова під час представлення законопроекту зазначила, що за перші 5 місяців перевиконання надходжень до бюджету за загальним фондом склало 20 млрд грн. Тому уряд просить спрямувати ці кошти на конкретні програми. "З урахуванням ухвалених змін доходи державного бюджету пропонується збільшити на 26 млрд грн. Цим законом передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб на оборону і безпеку держави, зокрема пов'язаних з проведенням антитерористичної операції, в сумі 2 662,5 мільйона гривень", - йдеться в пояснювальній записці. Зокрема додаткові 1,5 млрд грн пропонується виділити Національній поліції на покриття дефіциту в коштах на виплату зарплати поліцейським, а також матеріально-технічне забезпечення. Ще 352,8 млн грн планують надати Міноборони на виплату одноразової допомоги в разі загибелі, поранення та інвалідності військовослужбовців та на оплату комунальних слуг. Додаткові 100 млн грн може отримати і Служба безпеки на виплату грошового забезпечення для військовослужбовців спеціальних підрозділів і учасників АТО. На ці ж цілі, а також на заходи з інженерно-технічного облаштування кордону планується додатково виділити 400 млн грн Держприкордонслужбі. Ще 100 млн грн піде на оплату праці з нарахуваннями для працівників Служби зовнішньої розвідки. Додаткові гроші отримає і Державна служба з надзвичайних ситуацій. 177 млн ​​грн планують витратити на зарплати рятувальникам і пожежникам і на забезпечення заходів щодо безпеки польотів. Додатково 14,1 млн грн передбачено в законопроекті на покриття субсидій і пільг на комунальні послуги для населення. Тому загальна сума, виділена в 2017 році на ці цілі, складе більше 61 млрд грн. Також на 100 млн грн планується збільшити фінансування програми "теплих кредитів" для населення, мета якої - реалізація заходів щодо підвищення енергоефективності серед населення, ОСББ, ЖБК. На ремонт доріг, зокрема Львів - Тернопіль - Умань і Біла Церква - Одеса - Миколаїв, планується виділити 800 млн грн. На будівництво і ремонт центрів надання соціальних послуг у форматі "Прозорий офіс" у Житомирі, Кам'янському, Кропивницькому, Новограді-Волинському, Харкові та Черкасах з бюджету додатково планується виділити 50 млн грн. Ще 20 млн грн дадуть на капремонт НСК "Олімпійський", а на реконструкцію Маріїнського палацу додатково в законопроекті закладено 200 млн грн. У законопроекті також передбачені додаткові витрати на: - забезпечення належного функціонування клінічних та наукових підрозділів Національної академії медичних наук України в сумі 500 млн грн; - будівництво другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" в сумі 52 млн грн; - створення житла для дитячих будинків сімейного типу в сумі 77,7 млн ​​грн;- лікування за кордоном хворих, яким не може бути надано відповідну медичну допомогу в Україні, в сумі 100 млн грн; - відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань (реімбурсація) в сумі 200 млн грн. На створення ПАТ "Магістральні газопроводи", яке є частиною реалізації реформи ринку природного газу і буде відповідати за транспортування природного газу, передбачено 20 млн грн. На підвищення техніки безпеки на державних шахтах пропонується виділити 100 млн грн, а на виплату зарплат шахтарям - додатково 280 млн грн. З метою погашення заборгованості перед Чорнобильським фондом "Укриття", яка утворилася через зміну курсу гривні до долара США в 2014-2016 рр., пропонується збільшити витрати на 20 млн грн. Генпрокуратура теж отримає чималі кошти. Додаткові 200 млн грн планують витратити на зарплату працівників, ще 60 млн грн на забезпечення діяльності органів прокуратури. 150 млн грн отримає і Вища рада правосуддя. Гроші підуть на придбання приміщення, а також на виплату зарплат. 329,5 млн грн планується виділити Міністерству юстиції. З них 108 млн грн підуть на виконання рішень закордонних юрисдикційних органів, ухвалених за наслідками розгляду справ проти України, і 100 млн грн - на забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів у закордонних юрисдикційних органах. Додаткові 192,2 млн грн знадобилися в 2017 році на оплату комунальних послуг та енергоносіїв в установах для виконання покарань і на харчування засуджених. Апарат Верховної Ради додатково отримає 39,1 млн грн, Державне управління справами - 41,2 млн грн, Секретаріат Кабінету Міністрів - 65,7 млн ​​грн, Міністерство економічного розвитку і торгівлі - 46,1 млн грн, Міністерство соціальної політики - 20,8 млн грн, Міністерство фінансів України - 77,9 млн грн, Казначейство - 251,2 млн грн, Державна фіскальна служба - 1,3 млрд грн, Міністерство юстиції - 49,8 млн грн. Більша частина з виділених сум піде на виплату нарахувань і зарплат працівникам. За бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері фінансового моніторингу" передбачено збільшити витрати в загальному обсязі на 94,9 млн грн, зокрема витрати на оплату праці - 10 млн грн, витрати на розвиток - 44,6 млн грн. Ще 1 млрд грн планується виділити на закупівлю медичного обладнання, машин швидкої допомоги, проведення реконструкції та капітального ремонту медичних установ. Ці гроші і додаткові 500 млн грн планують взяти з інших програм. Зокрема призупинити хочуть програму з будівництва Канівської ГАЕС, соціальну підтримку громад і підтримку соціального розвитку територіальних громад.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі висміяли блокування Google у Росії Соціальні мережі висміяли заборону пошукача Google у Росії, що тривала кілька годин. Раніше ми повідомляли, що в четвер, 22 червня, в РФ низка великих провайдерів на кілька годин заблокувала доступ до пошукача Google (google.ru). Причиною цього стало те, що "Роскомнадзор" заборонив доступ до домена google.ru. Пошуковик Google був недоступний, зокрема в Москві. За інформацією реєстру заборонених ресурсів, складеного "Роскомнадзором", доступ до google.ru був заборонений з 14 червня минулого року. Локалізації пошукача в інших доменних зонах в список не потрапили. Google був внесений у реєстр на вимогу Федеральної податкової служби. Доступ до ресурсу був відсутній кілька годин, але був відновлений. Представник "Роскомнадзора" Вадим Ампелонський пояснив такі дії тим, що «з однієї зі сторінок на сайті google.ru відбувався редирект на сайт букмекерської контори, який раніше був заблокований». «Ми звернулися в компанію Google, вони виконали нашу вимогу», - додав він. Користувачі соцмереж з іронією і гумором сприйняли таку заборону.
Кримінал У РФ засновниця організації багатодітних сімей вбила чоловіка і розкидала його останки по місту В Іркутській області (Росія) 47-річна мешканка м. Шелехова, співзасновниця громадської організації багатодітних сімей «Сім Я» була затримана за підозрою у вбивстві свого чоловіка, про зникнення якого вона сама заявила в поліцію, повідомляється на сайті відомства. За інформацією слідства, в червні минулого року жінка заявила в поліцію, що 10 квітня її чоловік поїхав на автомобілі до Владивостока і не повернувся. Слідчі порушили кримінальне провадження за ст. 105 (вбивство) КК РФ. У СКР зазначили, що, за попередньою версією, жінка вбила чоловіка, після чого розчленувала його тіло, а останки сховала в різних частинах міста. Жінка - мати шістьох дітей. За даними відомства, її причетність до вбивства перевірялася ще на початковому етапі, але воно було «ретельно сплановано», а підозрювана вжила заходів, тому слідчі провели численні допити та експертизи. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно затриманої. Триває розслідування.
Політика Розенблат запевняє, що хабарів не брав, але у фракції вже обіцяють позбавити його недоторканності Депутат Розенблат запевняє, що хабарів не брав, але у фракції вже обіцяють позбавити його недоторканності. Про це в інтерв'ю журналістам перед вечірнім засіданням заявив сам народний депутат фракції БПП Борислав Розенблат, передає кореспондент АСН. "Йде слідство. Потрібна доказова база. Протягом року я спілкувався з цією жінкою (Розенблат стверджує, що сумку з $200 тисячами «підкинула» жінка. - АСН). Ми говорили про що завгодно: як змінити ситуацію в країні, вона розповідала мені про свої проблеми. Вона симпатична людина, я не говорю як про жінку. Просто як людина... Але це була звичайнісінька провокація. Все, що вона робила, так це вона мене провокувала", - розповів про подробиці справи, в якій звинувачується, нардеп. Розенблат додав, що передавав цій жінці інформацію "щодо ціни на землю, на бурштин, тому що я в цьому розбираюсь ... Але зараз вже питання: як вони змонтують відео. Мої адвокати запитали мене: ви торкалися до грошей коли-небудь? Я сказав, що ні. Тому я вважаю, що НАБУ і САП повинні працювати як антикорупційні органи, але не по беззаконню". Нардеп повідомив, що його адвокати готують судовий позов щодо цієї жінки, яка його постійно провокувала, постійно натякала про гроші, але він гроші не брав. Також, за його словами, фракція БПП проведе засідання і буде визначатися щодо його членства у фракції. У свою чергу, заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко пообіцяв, що голосуватиме за позбавлення Розенблата депутатських повноважень. "Я навіть читати не буду подання! Я голосуватиму "за". Я вважаю, що ми не повинні розділяти країну на панів і холопів", - сказав він у кулуарах.
Суспільство оформление ленты  Молодий британець змінив дрес-код фірми, прийшовши на роботу в сукні Чоловік прийшов в офіс у короткій сукні на знак протесту проти дискримінації в спеку. Не секрет - важко дотримуватися офісного дрес-коду, коли температура повітря зашкалює за 30 градусів, пише indy100.com.  Працівник британського call-центру Джої Бардж, який прийшов на роботу в шортах, був відправлений додому за порушення офісного дрес-коду. Однак хлопець досить швидко повернувся назад - вже в короткій жіночій сукні. 20-річний молодий чоловік розмістив твіт з фото у сукні, назвавши дрес-код його компанії сексистським. Він написав: "Мене відправили додому, щоб переодягнутися у відповідний одяг, але ж жінкам можна носити сукні! Ану ж бо!" Хлопця активно підтримують у коментарях до поста, наприклад, один користувач написав: "Чоловікам має бути дозволено носити шорти, якщо жінкам дозволено носити короткі сукні... рівноправність". На щастя, компанія, в якій працює Джої, змінила свої правила в зв'язку з його протестом, дозволивши чоловікам носити бриджі, але тільки якщо вони чорного, бежевого або темно-синього кольору. У Twitter Джої назвав рішення "частковою перемогою". 
Закон і Право Тепер всі українці зобов'язані встановити у квартирах лічильники на тепло і воду. Ухвалено новий закон 22 червня Верховна Рада ухвалила Закон України "Про комерційний облік комунальних послуг", за що проголосували 238 народних депутатів, передає кореспондент АСН. У пояснювальній записці до закону зазначається, що в цілому по Україні лічильниками води обладнано близько 77% абонентів, а забезпечення комерційним обліком багатоквартирних будинків становить всього близько 22%. "Оснащення вузлами обліку споживачів питної води і гарячої води, зокрема з використанням засобів вимірювальної техніки підвищеного класу точності, дозволить заощадити до ¾ неврахованих витрат води у відповідних внутрішньобудинкових системах і, як наслідок, скоротити обсяги споживання підприємствами питного водопостачання електричної енергії, необхідної для виробництва зекономленого обсягу води", - йдеться в пояснювальній записці. Тому Закон передбачає обов'язкове обладнання всіх будівель, крім тих, які мають автономну мережу тепло- і водопостачання, будинковими вузлами обліку теплової енергії і води. Встановити їх у нежитлових будівлях до 1 жовтня 2017 року, а житлових - до 1 жовтня 2018 року зобов'язаний оператор відповідних зовнішніх мереж. Також жителі багатоквартирних будинків на 1 жовтня 2018 року будуть зобов'язані встановити індивідуальні квартирні прилади обліку. Разом з тим новобудови, які не будуть обладнані будинковими вузлами обліку теплової енергії і води, не будуть приєднуватися до мереж водо- і теплопостачання. При цьому в опозиції виступили проти такого закону, оскільки вважають, що через такі зміни зросте плата за житлово-комунальні послуги, бо споживачі за власні кошти повинні будуть забезпечувати обслуговування вузлів і мереж. "Оплата за житлово-комунальні послуги зросте. Бо цим законом перекладається на плечі людей обслуговування всіх вузлів, мереж. Тепер навіть перевірка буде проводитися за рахунок людей", - вважає народний депутат "Батьківщини" Вадим Івченко. Варто також відзначити, що далеко не у всіх квартирах є можливість встановити лічильники води через застарілі радянські технології.
Політика Бундестаг проголосував за виведення військ Німеччини з бази «Інджірлік» у Туреччині Нижня палата парламенту Німеччини більшістю голосів проголосувала за виведення своїх літаків і військовослужбовців, які брали участь в операціях проти угруповання ІДІЛ з бази «Інджірлік» у Туреччині. Це рішення підтримав 461 законодавець ФРН, повідомляє Радіо Свобода. Депутати підтримали рішення Міноборони Німеччини про перекидання шести літаків-розвідників «Торнадо», одного літака-заправника, а також майже 270 військовослужбовців з бази «Інджірлік» в Азрак (Йорданія). Літаки повинні повністю бути повернуті в експлуатацію в жовтні 2017 року. Глава Міноборони Німеччини Урсула фон дер Лаєн вирішила перевести військові сили після того, як Туреччина відмовилася дозволити законодавцям ФРН відвідати військовослужбовців на базі «Інджірлік».
Суспільство оформление ленты  Самогубства в армії: що зробила держава, щоб їх не було і що думають про це бійці АТО Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав нищівною кількість самогубств серед військових - від початку війни на Донбасі близько 500 українських солдатів вчинили суїцид після повернення із зони АТО. Всього ж на середину червня 2017 року понад 280 тисяч осіб мають статус учасників бойових дій. Міністр нагадав про міжнародні стандарти, за якими 90-95% ветеранів бойових дій мають медичні і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко бувають самогубства. Він закликав не забувати про соціалізацію військових і нагадав, що «війна закінчується тільки тоді, коли соціально адаптується її останній солдат». Зрозуміло, на війні бійці отримують поранення різного ступеня тяжкості, терміново потребують першої медичної допомоги, операцій, переливанні крові, іноді протезів. Але не менш важливе значення має і реабілітація військовослужбовців для можливості повноцінно працювати і жити в суспільстві. Проблема суїциду у військових Психологи відзначають, що самогубство часто здається людині виходом, якимось позбавленням болю і нестерпності існувати так далі. Що людина, що перебуває на межі самогубства, зазвичай не схильна контактувати з іншими людьми, замикається в собі, її світ звужується, а тривожні думки повністю заповнюють голову. Суть роздумів часто зводиться до того, що далі так жити не можна і вихід тільки один... Виходить, що при відсутності виходу накопичену агресію, образу і негатив людина спрямовує на себе. В умовах бойових дій людина перебуває на піку адреналінових навантажень, організм не встигає реагувати на стрес, який накопичується всередині. До того ж на психіку давлять важкі умови побуту, часто безглузді накази начальства, небажання підкорятися, складні взаємини з товаришами по службі. На війні у кожного активізуються приховані чи не явно виражені якості. Якщо в мирному житті людина була схильна до депресій, то у воєнний час ця тенденція загостриться. Разом з тим професійні військові вміють розділяти війну і відпочинок, чого не навчені прості люди, а в Україні на фронті таких більшість. На думку лікарів, приходячи додому після війни, військові часто намагаються захистити рідних від наслідків пережитого ними стресу і влаштовують якусь самоізоляцію. Ще одна важка ситуація - коли на війні солдат втрачає друзів. У нього може розвинутися почуття провини, яке теж може спричинити думки про смерть. Психологи відзначають, що існують ознаки суїцидального стану. Зокрема, така людина часто починає говорити про смерть, іноді прощається з оточуючими, починає віддавати цінні для неї речі. Для військових однією з таких ознак є безпробудне пияцтво, це свідчить про нестерпний внутрішній біль людини. Іноді вона намагається піддати себе максимальній небезпеці - починає їздити на скаженій швидкості, лізти в бійку, грається зі зброєю. Допомога від держави і волонтерів Що встигла за три роки війни на Донбасі зробити країна для своїх ветеранів? У квітні цього року президент Петро Порошенко заявив, що Україна спільно з трастовими фондами НАТО розробляє програму реабілітації українських військових. Він підкреслив, що йдеться і про психологічну реабілітацію. Після цього глава держави привітав ініціативу українських військових створити центри психологічної реабілітації і заявив, що вони повинні «своїм духом, позитивом заряджати демобілізованих, поранених, показавши, як важливо зараз триматися разом, щоб не дати ворогу жодного шансу - як на фронті, так і розхитати ситуацію зсередини». Ще одним позитивом в темі психологічного стану ветеранів АТО стала заява міністра оборони Степана Полторака про те, що вже цього літа учасники АТО разом з сім'ями зможуть відпочити на березі Чорного моря в Затоці. «Спасибі Національному банку України за передачу Бази відпочинку «Південні зорі» у фонди Міноборони! Інфраструктура і матеріальне забезпечення Бази дозволяє прийняти відпочиваючих протягом місяця!» - повідомив міністр. Схоже, в плані психологічної реабілітації - це поки допомога від держави. Благо, допомагають закордонні партнери. Так, у березні 2017 року Альянс відкрив у Харкові центр реабілітації українських військових. За словами генсека альянсу Єнса Столтенберга, центр відкрили в рамках роботи трастових фондів НАТО. Разом з тим центр надає реабілітацію пораненим військовим, цілком імовірно, в роботі центру акцент зроблений саме на фізичне відновлення. А далі - традиційно суто ініціатива самих бійців і волонтерів, просто небайдужих людей. Так, волонтер Сергій Кузьміних на своїй сторінці в Facebook повідомив, що «Фонд братів Кузьміних» успішно відкрив Оздоровчий центр для українських воїнів у Житомирі. Крім того, готується до запуску аналогічний центр у Черкасах - будівлю вже відремонтовано і підготовлено до відкриття, але потрібні гроші для придбання обладнання. Волонтер попросив українців допомогти у відкритті реабілітаційного центру для українських воїнів. Кузьміних підкреслив, що центр - для бійців з пораненнями і травмами, про те, чи буде там проводитись психологічна адаптація військових, він не повідомив. Однак волонтер зазначив, що з кожним військовим працюють за індивідуальною програмою провідні фахівці з реабілітації. Збираються відкрити реабілітаційний центр і на Прикарпатті. Місцева влада розуміє, що ця тема надважлива, адже свого часу через прорахунки влади вже був так званий «афганський синдром». Але поки це питання перебуває в стадії вирішення. Думка ветеранів АТО Самі ветерани АТО відзначають, що проблема з суїцидом серед військових, які повернулися з АТО, існує, проте сильно перебільшена Аваковим. Так, учасник АТО Сергій Єфремов розповів АСН, що люди здійснюють самогубства і без всякої війни. «Війну вже пройшли сотні тисяч людей. Так що суто статистично серед них будуть самогубці», - заявив він. Сергій відслужив в 24-му окремому штурмовому батальйоні «Айдар» (в/ч 2950), 2-ї штурмової «афганської» роти рік - з серпня 2014 року. «Потрібно розуміти, що вони ж можуть і в зоні АТО самогубства здійснювати, а списують все на бойові. Чи може якось держава запобігти самогубствам бійців? Складно сказати. І звідки я знаю, чому вона нічого не робить? На папері все зроблено, судячи з усього! Навряд чи держава взагалі в змозі це попередити. У США начебто більше піклуються про це, а самогубства серед ветеранів бойових дій там все одно стаються», - підкреслив Сергій. У свою чергу Володимир Шередега, який служив у Пісках під Донецьком близько 7 місяців у складі добровольчого полку «Дніпро-1», вважає, що фактично держава не надає взагалі ніякої підтримки учасникам бойових дій. «Як, втім, і іншим соціальним групам, які перебувають у зоні ризику. Якщо якась підтримка або реабілітація і прописана законодавчо на папері, то найчастіше в реальності всього цього немає. Але я спілкувався і спілкуюся з сотнями учасників бойових дій. І ні від кого в своїх колах ніколи не чув про самогубства серед спільних знайомих, чиїхось знайомих або навіть знайомих знайомих. Думаю, попри ігнорування з боку держави критичність ситуації з самогубствами серед АТОвців у порівнянні із загальною статистикою самогубств дещо перебільшена», - заявив Володимир. Сергій Бугаєв, який прослужив рік і три місяці (2015-2016) в 79-й ОАМДБ на посаді заступника командира роти по роботі з особовим складом, впевнений, що посттравматичний синдром у АТОвців існує. На його думку, від самогубства «може зупинити тільки одне - розуміння, що все було недарма. Це головне".

Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 19 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
19 квітня обіцяє бути днем, наповненим енергією та можливостями для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуватим....
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
10 незвичайних фактів про Знак Зодіаку Риби
Риби самі по собі є вельми незвичайними людьми, тому з цим Знаком Зодіаку пов'язано безліч цікавих фактів, про....
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Як швидко відкрити заблоковані чакри: вправи, практики, медитації
Чакри регулюють все, що відбувається з нашою душею та тілом Щоб відкрити їх максимально швидким способом, важл....
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Змови для затятих гравців, щоб угамувати азарт і не програвати гроші
Затяті ігромани здатні спустити цілий стан і в запалі азарту не зупинитися вчасно Уникнути недоречних витрат і....
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
5 типів відносин, які здатні зруйнувати ваше життя
Токсичні стосунки приносять більше проблем і розчарувань, ніж щастя та радості Найчастіше їх порівнюють зі сти....
більше матеріалів




/-1,4877800941467-/ /-pc-/
Top