counter
Архів Повернутись назад 20 Червня 2017
20 Червня
Суспільство Прямі потяги в Болгарію тепер вирушатимуть з Києва ПАТ «Укрзалізниця» з цього тижня запускає пряме залізничне сполучення з Болгарією за маршрутом Київ - Варна. Про це інформує прес-служба підприємства, передає 112 Україна. «З 24 червня цього року вводиться пряме залізничне  сполучення «Київ - Варна». Укрзалізниця оперативно відреагувала на побажання пасажирів, а також продовжила курсування причіпного вагона, який слідував зі Львова. Ці нововведення дозволять більшій кількості пасажирів подорожувати до курортів Болгарії», - сказано в повідомленні. Причіпний вагон прямуватиме з Києва у складі поїзда №50 Київ - Трускавець 24 червня, 4, 16 і 28 липня, 9, 19 і 27 серпня о 20:12. Зі Львова причіпний вагон прямуватиме в складі поїзда № 451/1004 Мінськ - Варна - Мінськ формування Білоруської залізниці. Прибуття у Варну через добу о 10:30 за місцевим часом. Назад вагон пройде з Варни 27 червня, 7, 19 і 30 липня, а також 11, 21 і 29 серпня о 19:10 за місцевим часом. Він прибуватиме до Києва через добу о 07:30», - йдеться в повідомленні. Приблизна вартість проїзду в один бік зі столиці становить 2840 грн, зі Львова - 2420 грн.
Політика Порошенко повідомив про "потужний" візит в Америку Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Вашингтона проведе важливі зустрічі з керівництвом США. Про це він розповів, спілкуючись з українською громадою, повідомляє Інтерфакс-Україна. "У нас буде фантастична програма. Дуже важливо, що зустріч моя, як українського президента, в Білому домі буде раніше, ніж зустріч Путіна. Для того, щоб усі були озброєні інформацією, щоб нікому не залишити шансу на несправедливість", - заявив президент. Президент повідомив, що під час візиту проведе зустріч з президентом США Дональдом Трампом, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і з керівництвом міністерств оборони, торгівлі і енергетики США. "Ніколи не було такого потужного візиту. Він важливий для того, щоб ми мали можливість поспілкуватися і з приводу нашої співпраці в сфері безпеки, політики і економіки", - додав глава держави. Нагадаємо, 19 червня, президент України Петро Порошенко вирушив з робочим візитом у США. Якщо зустріч Порошенко і Трампа пройде, то український лідер випередить президента Росії Володимира Путіна. Перша зустріч президентів РФ і США запланована на початок липня 2017 року на саміті G20 в Німеччині.
Суспільство У тілі загиблої зірки "Зоряних воєн" знайшли сліди наркотиків У крові голлівудської актриси Керрі Фішер, яка померла уві сні в кінці грудня, знайдені сліди трьох наркотиків. Про це повідомляється в звіті патологоанатомів, передає BBС. Звіт підтверджує, що в крові Фішер були залишки кокаїну, МДМА та героїну. Але ця інформація не доводить, що актриса могла померти через наркотики в організмі. Однак Фішер вживала наркотики за три дні до смерті. "На підставі наявної токсикологічної інформації ми не могли встановити, наскільки значну роль зіграли субстанції, виявлені в крові і тканинах міс Фішер після її смерті", - йдеться в звіті. Раніше причиною смерті Фішер називали захворювання апное, при якому людина уві сні перестає дихати. Нагадаємо, 23 грудня 2016 року у Фішер стався обширний серцевий напад. Вона не приходила до тями і 27 грудня померла. Її мати актриса Деббі Рейнольдс померла наступного дня . Як відомо, Фішер виконала роль принцеси Леї у фільмах "Зоряні війни".
Політика Палата представників США ще не проголосувала за антиросійські санкції Керівництво Республіканської партії в палаті представників конгресу США відклало голосування і направило законопроект про розширення антиросійських санкцій на експертизу в профільний комітет у закордонних справах. Про це повідомляє The Associated Press. Таким чином, законопроект, який минулого тижня прийняв сенат, стикається з невизначеним майбутнім у палаті представників. На думку члена комітету демократа Еліота Ейнджела, затримка з голосуванням може дати адміністрації Трампа пом'якшити законопроект. "Республіканське керівництво повинно направити його безпосередньо в палату, щоб вона змогла проголосувати і відправити його на стіл президента", - заявив Ейнджел. Нагадаємо, 14 червня Сенат США затвердив розширення антиросійських санкцій. Читайте також: США збираються ввести проти Росії "вічні" санкції. Що вони передбачають
Політика Уряд Франції пішов у відставку після виборів Уряд Франції пішов у відставку за підсумками парламентських виборів, новий склад кабінету буде оголошено до вечора середи. Про це повідомляє видання Le Figaro. Прем'єр-міністр країни Едуард Філіп передав президенту Еммануелю Макрону заяву про відставку свого кабінету. Французький президент її прийняв і дав завдання сформувати новий склад уряду до вечора середи, 21 червня. Відставка уряду в такій ситуації - це політична традиція Франції. Нагадаємо, 19 червня Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило про завершення підрахунку голосів у другому турі парламентських виборів. Після підрахунку голосів стало відомо, що рух президента країни Еммануеля Макрона "Вперед, республіко!" отримає 308 місць з 577 у нижній палаті Національних зборів і виграє парламентські вибори.
Події оформление ленты  Житомирські патрульні затримали ґвалтівників на місці злочину Працівники Національної поліції затримали двох 18-річних молодиків, які ґвалтували жінку в кущах у Житомирі. Про це повідомляє прес-служба поліції Житомирської області. Патрульним надійшов виклик про те, що біля автозаправної станції на вулиці Корольова чутні крики жінки, яка просить про допомогу. Коли правоохоронці прибули на місце, вони виявили жінку, яка лежала на землі, і двох чоловіків. Також були чутні звуки використання електроприладу. При появі патрульних зловмисники спробували втекти, але були затримані.Постраждалій викликали карету швидкої допомоги. На місце події прибула слідчо-оперативна група. "В ході проведення поверхневої перевірки у одного зі співучасників злочину патрульні виявили саморобний електрошокер. За фактом події розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст 152 КК (Зґвалтування, вчинене групою осіб). Відповідальність за цей кримінальний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років", - йдеться в повідомленні.
Політика Нардепи БПП заблокували трибуну через бездіяльність Садового Народні депутати від Блоку Петра Порошенка заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти бездіяльності мера Львова Андрія Садового. Про це з трибуни парламенту в оточенні нардепів фракції БПП заявила депутат Оксана Юринець, передає кореспондент АСН. "Центральнемісто України перетворюється на смердюче звалище. А ще гірше - екологічну загрозу. Адже коли температура повітря перетинає вищі показники, це становить загрозу здоров'ю наших жителів", - заявила вона. Нардеп від імені фракції БПП звернулася до фракції "Самопоміч". "Зараз треба рятувати не Андрія Івановича (мера Львова Садового. - Ред.), а жителів Львова. Протягом всіх років вашої каденції ви так і не побудували сміттєпереробні заводи", - додала вона. Юринець нагадала, що київська влада протягом року виділила достатню кількість коштів для розв'язання проблеми. "Андрію Івановичу! Або вирішуйте терміново проблему, або йдіть у відставку! Так, у відставку!" - сказала вона, а нардепи фракції "Самопоміч" скандували "ганьба!". Нагадай, 19 червня голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування на знак підтримки голови Львова Андрія Садового.
Суспільство До Києва заборонили пускати фури через спеку Київська міська державна адміністрація ухвалила рішення заборонити в'їзд у місто великоваговим транспортним засобам через температуру повітря, яка досягає + 28°С. Про це поінформувала громадян комунальна корпорація "Київавтодор" на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 07.07.2012 №1173 "Про обмеження руху великовагового автотранспорту на вулицях і дорогах м. Києва в зв'язку з підвищенням температури повітря" в період, коли температура повітря сягає понад + 28°С, вводиться обмеження руху по вулично-дорожній мережі м.Києва для великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 т і навантаженням на вісь більше 7 т з 10:00 до 22:00", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що патрульна поліція стежитиме за дотриманням водіями великовантажних транспортних засобів обмеження руху по вулично-дорожній мережі столиці.
Політика Послідовники Березюка: Оксана Сироїд вирішила поголодувати через сміття Віце-спікер ВРУ Оксана Сироїд оголосила голодування на підтримку голови депутатської фракції "Самопоміч" Олега Березюка. Про це вона заявила під час ранкового засідання парламенту. "Львів - це лише приклад опору цій брехні і вашій сваволі. Один маленький приклад. Я хочу сьогодні підтримати Олега Березюка, і я приєднаюсь до нього. Я буду поруч з ним, я буду голодувати для того, щоб спробувати захистити людей від свавілля. Це мій вчинок, мій вибір як людини. А львів'янам я раджу об'єднати свої зусилля і звернутися до президента з вимогою звільнити голову обласної адміністрації, який виконував і видавав злочинні накази, принижуючи гідність львів'ян", - заявила Сироїд. Нагадаємо, 19 червня голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування на знак підтримки голови Львова Андрія Садового.
Суспільство оформление ленты  Депутати пообіцяли не допустити забудову музею в Пирогові. Але вона вже почалась Активісти не допустять незаконної забудови Пирогова. Про це на брифінгу в Київраді заявив депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, передає кореспондент АСН. "При жодній владі, при жодному президенті Національний музей у Пирогові не чіпали, не намагалися по-варварськи забудувати. Але сьогодні такий злочин мають намір здійснити", - заявив він. За його словами, йдеться про 10 га біля Пирогова, які планують забудувати."Це рішення буде виноситися на голосування в Київраді. Якщо воно буде ухвалене, то ми не просто будемо його оскаржувати через суд. Ми спільно з громадськістю Києва не допустимо незаконної забудови. Адже це буферна зона з неповторними пейзажами, тут своєрідний ландшафтний парк, який доповнює музейний комплекс, аналогів якому в Україні немає", - додав він. Так, у порядку денному засідання Київради сьогодні є питання під номером 3.4.4 про передачу "Спецжитлофонду" 10 га території, яка входить до складу природоохоронних зон Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові, для будівництва, обслуговування та експлуатації житлових будинків з об'єктами соціально-побутової інфраструктури на вулиці Академіка Заболотного 29, що "прямо суперечить нормам Конституції і ст.53 Земельного кодексу, ст.112 Закону "Про охорону культурної спадщини". При цьому активісти громадської організації "Екозагін", які організували акцію протесту в стінах і біля Київради, нагадали, що цей проект рішення мав розглядатися на останньому пленарному засіданні Київради ще 1 червня, але тоді була оголошена перерва в засіданні до 20 червня 2017 року. Учасники акції розповідають, що КП "Спецжитлофонд" вже намагалося розпочати забудову, тобто ще до передачі ділянки в користування: "Забудовники вже використовували важку техніку на землі, що належить територіальній громаді. Тобто фактично вони впевнені в позитивному розв'язанні питання щодо передачі земельної ділянки. За словами тих же активістів, чиновники всіма силами лобіюють інтереси забудовника і грубо порушують законодавство. Змінювати цільове призначення ділянок історико-культурного призначення можна виключно за узгодженням з Кабміном. "Я направляла депутатський запит меру Києва і отримала відповідь, що забудова там - незаконна. А спроба передати землю під забудову - це перевищення повноважень місцевої влади, зловживання службовим становищем і порушення Конституції", - розповіла АСН нардеп БПП Ольга Червакова. Нагадаємо, це вже не перша спроба столичної влади забрати у територіальної громади Києва охоронну зону Музею архітектури і побуту в Пирогові. У лютому 2016 року Господарський суд Києва визнав незаконними рішення Київради щодо відчуження земельних ділянок в Пирогові загальною площею 108,52 га. З 10 березня 2016 року КП "Спецжитлофонд" керує член комісії з містобудування Київради Володимир Шарій.
Політика Нардеп назвав провокацією арешт свого охоронця за хабар Народний депутат фракції БПП Борислав Розенблат вважає провокацією арешт свого охоронця за дачу хабара. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Зараз триває слідство. Я не можу розголошувати деталі. Бо це таємниця слідства", - заявив він. Розенблат вважає, що всі звинувачення його помічника у хабарництві - це провокація. "Я вважаю це провокацією. Про суму я дізнався взагалі від детективів НАБУ. Це нагадує більше помсту. Думаю, що це помста за мою діяльність у боротьбі з незаконним ринком бурштину. Ті, хто кришує цей незаконний бізнес, на мою думку, організували цю помсту", - вважає він. Нардеп підтвердив, що його охоронець, затриманий детективами НАБУ, зараз перебуває під вартою. Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили про те, що в одному з ресторанів Києва на вулиці Володимирській працівники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис.
Політика Стало відомо, скільки часу Трамп розмовлятиме з Порошенком Американський президент Дональд Трамп присвятить спілкуванню з Президентом України Петром Порошенком близько 1,5 години свого часу, а сама зустріч розпочнеться об 11:00 за місцевим часом, що відповідає 18:00 за київським. Про це пише Апостроф, з посиланням на розклад президента США, оприлюднений для пулу журналістів. Там же зазначено, що на зустрічі буде присутній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт МакМастер і віце-президент США Майк Пенс. При цьому наступна зустріч Трампа запланована на 12:30 за місцевим часом. Нагадаємо, раніше АСН повідомляла, що ключовими питаннями для обговорення президентів України і США будуть війна на Донбасі і посилення недавно затверджених американським Сенатом санкцій проти Росії. Також дипломати підкреслювали важливість того факту, що Порошенко зустрінеться з Трампом раніше за Путіна.
Політика оформление ленты  No pain no power: У сміттєвому скандалі винен Садовий, а голодують Березюк та Сироїд Вже два представники фракції «Самопоміч» у Верховній Раді оголосили голодування. У вівторок, 20 червня, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд прийшла на засідання у футболці з написом «No pain no power» і оголосила голодовку слідом за лідером фракції Олегом Березюком. Березюк минулу ніч провів у спальнику під стінами Адміністрації Президента. Увечері 19 червня до нього приходили однопартійці, на ніч вони розмістилися на сходах Будинку з Химерами. У цей час під мерією Львова однофамільниця Березюка - Ольга Березюк - теж оголосила голодування на знак протесту проти бездіяльності мера Андрія Садового у розв'язанні сміттєвої кризи. Однак ця акція замість підтримки отримала зворотний ефект у соцмережах, де піднялася хвиля насмішок і знущань. Українці не розуміють, чому наділені владою народні депутати не розв'язують проблему з вивезенням сміття, а вилежуються під Адміністрацією Президента, якого, до того ж, там і немає зовсім. Нагадаємо, Петро Порошенко зараз у Вашингтоні зустрічається з Дональдом Трампом. Віднедавна стало зрозуміло, що в Україні голодування перетворили на фарс, дурну комічну сценку. Згадаймо голодування Юлії Тимошенко, Ігоря Мосійчука, Михайла Волинця, який встиг «поголодувати» між сніданком і обідом. У соцмережах користувачі жартують, чи не буде у Березюка «кремлівської дієти» і за яким методом той голодуватиме, як нардеп Надія Савченко або як телеведучий Савік Шустер, який показово голодував 1,5 доби, після чого йому відновили ліцензію для роботи в Україні. Соцмережі також потішив той факт, що голодування оголосили Березюк з Сироїд, хоча відповідальним за ситуацію з вивезенням сміття у Львові є мер і лідер партії Андрій Садовий. Той же, при всій складності ситуації, обмежувати себе в їжі не поспішає. Крім того, українцям здається, що голодування Березюка яскраво продемонструвало кризу жанру, тупик, в якому опинилося оточення Садового. Незважаючи на ці потуги, більшість так чи інакше схиляється до думки, що мер, який вже тривалий час перебуває на посаді, не в змозі розв'язати сміттєву проблему Львова. У парламенті голодування Березюка і Сироїд теж не підтримали і не зрозуміли. Так, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що не має наміру приєднуватися до голодування, бо й так добре виглядає. «Знаєте, як кажуть: поки товстий сохне, худий - здохне. Ми голодування оголошувати не будемо. Але ми підтримуємо колег у тому, що треба наводити порядок в країні. Я одночасно рекомендую Андрію Садовому виконати його партійне гасло: «Візьми і зроби!». За 11 років мерства можна було побудувати 5 сміттєпереробних заводів», - заявив політик. Тим часом львів'яни то влаштовують у місті сміттєві барикади, то перекривають вулиці, то мітингують, а деякі в розпачі навіть самі намагаються навести лад на звалищах (що в принципі неможливо). Поки справа рухається явно не в потрібному напрямі. Самоскиди зі львівським сміттям і далі роз'їжджають країною, розвозячи бруд і інфекції. Львівськийе сміття знаходять і в лісах на Волині, і в полях під Києвом, і в селах Житомирської області. Місцеві жителі усвідомили всю глибину проблеми і почали відловлювати водіїв сміттєвих фур. Після кількох подібних скандалів прем'єр-міністр Володимир Гройсман ухвалив рішення допомогти меру Садовому і попросив місцеве самоврядування всієї країни прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах. Щоправда, попередньо Гройсман влаштував Садовому прочухана: «Я вважаю, що, по суті, Андрій Садовий - мер Львова вже 11 років. За цей час він міг побудувати 15 таких сміттєзвалищ і переробних заводів. Маючи мільярди гривень на рахунках, я підкреслюю, що мільярди, він просто не здатний це зробити. Або здатний, але не хоче». Попри ці заходи проблема з утилізацією сміття в місті так і залишається невирішеною. Городян попередили, що в горах сміття на спеці заводяться мухи, розмножуються щури. Це загрожує львів'янам як мінімум дизентерією, холерою і різними інфекційними захворюваннями, поки Березюк та Сироїд голодують під порожньою Адміністрацією Президента.
Політика Коаліція засудила голодуючих Березюка і Сироїд Депутати парламентської коаліції засуджують голодування нардепів Олега Березюка і Оксани Сироїд. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив нардеп фракції БПП Іван Вінник, передає кореспондент АСН. "Той факт, що голова фракції Березюк, а тепер і віце-спікер від "Самопомочі" Оксана Сироїд оголосили голодування, я вважаю, абсолютно неконструктивною позицією політичної сили "Самопоміч". Треба пам'ятати, що Андрій Садовий є не тільки лідером політичної сили, але і мером Львова, який має всі повноваження і важелі для розв'язання проблеми зі сміттям", - заявив він. Вінник нагадав, що коаліція вже закликала Садового "або розв'язати проблему зі сміттям, або піти у відставку".Нагадаємо, 19 червня голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк оголосив голодування на знак підтримки голови Львова Андрія Садового. Сьогодні про таке ж рішення заявила Оксана Сироїд.
Здоров`я оформление ленты  5 кг броколі на день. Вчені знайшли спосіб допомогти діабетикам У світі налічується від 120 до 180 млн хворих на діабет, що становить 2-3% від усього населення планети. Щоб підтримувати нормальний стан здоров'я, хворі на цю недугу найчастіше приймають інсулін, який допомагає знизити рівень глюкози в крові. Однак цей препарат не завжди підходить для людей з цукровим діабетом 2-го типу, у яких є надмірна вага. Таким людям часто призначають інші ліки - метформін. Однак майже 15% хворих не може прийняти цю терапію через ускладнення на нирки, яке створює препарат. Вчені з Гетеборзького університету, що в Швеції, знайшли інший спосіб, як допомогти діабетикам з ожирінням, повідомляє Science Translational Medicine. Вони протестували на діабетичних щурах новий препарат сульфорафан. І виявилося, що він теж здатний знижувати рівень глюкози в крові. А суть у тому, що головний компонент цих ліків був знайдений у броколі. Дію препарату протестували і на хворих діабетом 2-го типу. 97 людям давали концентровану дозу сульфорафану кожен день протягом трьох місяців. Всі, крім 3 осіб, які брали участь у дослідженні, продовжували приймати метформін. Однак ті, хто приймав лише екстракт броколі, почувалися не гірше заінших.  «Це було те ж саме, як їсти близько п'яти кілограмів броколі на день», - пояснив учений Гетеборзького університету Андерс Розенгрен. Як виявилося, екстракт знижується рівень цукру в крові до 10% у людей з цим захворюванням. Препарат був найбільш ефективний саме в огрядних учасників дослідження. «Ми бачили зниження глюкози в крові близько 10%, що є достатнім для того, щоб уникнути ускладнень із зором, нирками і в крові», - уточнив учений. Однак дослідники вважають, що екстракт броколі не може замінити метформін повною мірою і є лише доповненням у лікуванні. Але все ж для тих хворих, які не можуть застосовувати метформін через ускладнення в нирках, екстракт броколі цілком допоможе підтримувати їхню життєдіяльність. Зараз вчені, разом з шведською фермерською асоціацією намагаються отримати всі дозвільні документи на виготовлення порошку з броколі. Щоб налагодити процес, знадобиться два роки. Препарат також планують протестувати на людях, у яких є великі шанси стати діабетиками.
Суспільство оформление ленты  В Аргентині знайшли колекцію артефактів Третього Рейху і особистих речей Гітлера У будинку колекціонера в передмісті на північ від Буенос-Айреса агенти Інтерполу знайшли близько 75 різноманітних об'єктів, які мають відношення до Третього Рейху і нацистського лідера Адольфа Гітлера. Про це повідомляє Associated Press. Правоохоронці знайшли колекцію в таємній кімнаті за книжковою полицею. За попередніми даними слідства, всі предмети можуть бути оригіналами речей, що належали високопоставленим фігурам Третього Рейху. "Перші дослідження показали, що це оригінальні предмети. Всі прилади використовувалися фюрером для залякування людей. Також є фотографії його з пристроями", - заявила міністр безпеки Аргентини Патрісія Бурлліч. У таємній кімнаті колекціонера знайшли бюст-портрет Адольфа Гітлера, набір ножів, пісковий годинник з нацистським маркуванням, статую-герб Третього Рейху, коробку губних гармошок для дітей.Також там виявили збільшувальне скло, яким користувався особисто Гітлер.
Події На Донбасі п'яні бойовики обстріляли обурених жителів - розвідка Бойовики терористичної організації "ДНР" обстріляли місцевих жителів Донбасу у відповідь на опір при спробі окупантів демонтувати опору високовольтної лінії електропостачання. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. "19 червня сталася сутичка між військовослужбовцями російських окупаційних військ, які, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, намагалися демонтувати опору високовольтної лінії електропостачання, і місцевими жителями, які намагалися не допустити мародерства. Отримавши опір, злочинці відкрили вогонь зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні. Також розвідка повідомила, що цього ж дня п'яний російський військовослужбовець на легковому автомобілі і без водійських прав збив цивільного на мотоциклі. Потерпілий мотоцикліст отримав важкі травми.
Події У Києві подружжя шахраїв обманювало ветеранів АТО, користуючись підробленим підписом Турчинова Столична прокуратура направила до суду справу шахраїв, які, обіцяючи сприяння в отриманні житла ветерану війни на Донбасі, хотіли вкрасти його гроші. Шахраї видавали себе за членів громадської організації, яка співпрацює з РНБО України. Вони обдурили 58-річного ветерана АТО, пообіцявши за 12 тис. доларів США допомогти отримати житло. На підтвердження своїх слів зловмисники навіть надали чоловікові лист з підробленим підписом секретаря РНБО Олександра Турчинова. Факт передачі грошей шахраям прокуратура зафіксувала і затримала їх на місці вчинення злочину. Під час обшуків у них знайшли печатки та документи громадських організацій, ксерокопії паспортів та інших документів учасників АТО, підроблені накази РНБО про виділення житла військовим.
Наука і технології оформление ленты  З даху на дах. Airbus через три роки запустить у великих містах службу аеротаксі Крім Google, Uber і Toyota розробкою літаючої машини зайнявся ще й один з найбільших виробників літаків у світі - компанія Airbus. Vahana - це аеротаксі, яке буде долати відстань у 30 км за 20 хвилин, а коштуватиме таке задоволення 77 доларів.  Компанія працює над розробкою електричних багатороторних апаратів вже близько року. Машини з вертикальним зльотом і посадкою вже існують і можуть переміщатися в переповненому місті з одного даху будівлі до іншого. Запустити ж Vahana, що зможе літати на максимальну відстань до 100 км, планують у 2020 році. З огляду на те, що над літаючим таксі працюють також і інші гіганти, такі як Uber і Google, велика ймовірність того, що за кілька років великі міста позбудуться  заторів, а простір між будинками заповнять саме аеротаксі. Більш того, як свідчать дані опитування, проведеного в США, 44% опитаних зацікавлені в якнайшвидшому впровадженні повітряного таксі, а 41% хотіли б мати таку машину в особистому користуванні. Однак при цьому 63% респондентів хвилює безпека польотів на такому транспорті, а 80% опитаних сказали, що літаюче авто повинно мати вбудований парашут.
Політика Рада почала реформувати Верховний суд У перспективі він стане єдиною касаційною інстанцією в Україні, а рішення щодо заяв будуть виноситися тільки один раз. За законопроект №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" в першому читанні проголосували 253 народних депутатів, передає кореспондент АСН. У законопроекті гармонізуються норми Господарського та Цивільного процесуальних кодексів, Кодексу адміністративного судочинства, уніфікується термінологія для забезпечення єдності правозастосовчої практики. Проект закону про внесення змін до процесуальних кодексів України внесений президентом України Петром Порошенком і зареєстрований у парламенті 23 березня. В першу чергу ці зміни дозволять забезпечити функціонування оновленого Верховного суду. Законодавчими новаціями пропонується, щоб Верховний суд України переглядав у касаційному порядку судові рішення, ухвалені судами першої та апеляційної інстанцій. Рішення суду щодо конкретної справи переглядається в касаційному порядку Верховним судом за відповідною скаргою тільки один раз. При цьому Верховний суд може діяти у складі колегії, палати, об'єднаної палати відповідного касаційного суду, Великої палати Верховного суду. Згідно з проектом закону, Верховний суд розглядатиме справи у складі колегії з трьох або більшої непарної кількості суддів. Також у законопроекті наголошується, що колегія суддів може передати справу на розгляд палати, в яку входить ця колегія, або об'єднаної палати відповідного касаційного суду або Великої палати Верховного суду. Також законопроектом передбачається введення так званого "електронного суду", зокрема можливість здійснення всіх процесуальних дій засобами електронного зв'язку з відповідними механізмами ідентифікації та безпеки. "Учасникам справи забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, не залишаючи житлового або робочого приміщення, а для свідків і експертів - у приміщенні суду. Матеріали справи будуть зберігатися в електронному вигляді", - наголошується в пояснювальній записці. При цьому в опозиції виступили проти ухвалення президентського законопроекту. Так, автор альтернативного законопроекту (№6232-1) Альона Шкрум під час обговорення законопроектів зазначила, що законом одночасно вносять зміни до вісьмох кодексів України та до 18 законів України. "Вони намішали там усе, там змішалися коні і люди, там є автоматичний арешт коштів на рахунках за борги для українських громадян... там є виклик до суду відповідача через інтернет, якщо не змогли встановити місце його знаходження. Тому експертно-юридичне управління парламенту пропонує підготувати декілька законопроектів і вносити зміни до кожного кодексу окремо", - зазначила вона.
Наука і технології Кішки захоплювали світ з двох боків - вчені Міжнародна команда вчених досліджувала регіони походження домашніх кішок, щоб зрозуміти, як їхній ареал проживання розширився на всю планету. Результати дослідження опубліковані на сайті eurekalert. Вчені з Бельгії, Болгарії, Франції, Німеччини, Іспанії та США вирішили з'ясувати, як кішки розповсюдилися по всьому світу, якщо домашніми вони стали лише кілька тисяч років тому. Щоб з'ясувати це питання, вчені проаналізували ДНК більше 200 кішок, які жили від Румунії до Анголи. Після аналізу результатів дослідники зрозуміли, що домашня кішка з'явилася практично одночасно у двох регіонах, звідки поширилася по всій планеті. Перша група тварин виникла в Південно-Східній Азії, а вже в 4400 році до нашої ери поширилася в Європі. Друга популяція жила в Стародавньому Єгипті і звідти розійшлася торговими шляхами Середземного моря.
Наука і технології оформление ленты  Україна похвалилася на Le Bourget новеньким Ан-132D, а Росія привезла лише макети У перший день Паризького авіасалону Le Bourget у Франції Державний концерн «Укроборонпром» представив новітній український транспортний літак Ан-132D. Його особливістю є пристосованість до експлуатації в різних кліматичних умовах: у жаркому кліматі, на високогірних і навіть на непідготовлених аеродромах. 19 червня під Парижем Ан-132D вперше представили на світовому рівні, другий демонстраційний політ відбудеться в середу, 21 червня. Літак показали в програмі демонстраційних польотів виставки, також його демонструють на статичній стоянці. Літак зробив кілька кіл у небі й ефектно зайшов з повороту на малій висоті на посадку, приземлившись легко і плавно. Замовником і партнером у реалізації цього літака виступила Саудівська Аравія, а виробником - єдине українське авіабудівне підприємство «Антонов». Фахівці «Укроборонпрому» підкреслили, що Ан-132D був створений у рекордно короткі терміни. У травні 2015 року було дано старт програмі, перший зразок Ан-132D був показаний 20 грудня 2016 року, а вже 31 березня 2017 року відбувся перший демонстраційний політ за маршрутом аеродром «Святошин» у Києві - аеродром «Київ-Антонов» в смт Гостомель. Вантажопідйомність Ан-132D  становить 9200 кг, довжина - 24,6 метра, висота - 8,8 метра, розмах крила - 29 метрів. Літак матиме крейсерську швидкість до 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту до 9000 м з максимальним корисним навантаженням до 9,2 т. В подальшому на базі Ан-132 буде створено ціле сімейство різних за призначенням літаків. В «Укроборонпромі» підкреслили, що приводом для гордості стала не тільки успішна прем'єра літака на міжнародному авіасалоні, але й той факт, що Україна була єдиною з пострадянських країн, яка представила нові літаки. Крім того, Ан-132D повністю виготовлений без російських деталей. Відмовившись від російських запчастин, «Укроборонпром» розгорнув міжнародне співробітництво зі світовими гігантами авіабудування, серед яких партнери з США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції та інших країн - Honeywell, Pratt & Whitney Canada, Liebherr-Aerospace Toulouse SAS, Dowty Propellers. А ось Росія привезла на виставку лише макети і рекламні матеріали. Натурних експонатів росіяни представити не змогли, мотивувавши це якимись побоюваннями проблем на французькій митниці. Єдиним діючим літальним апаратом, який прибув від Росії на авіасалон Le Bourget-2017, став близькомагістральний пасажирський авіалайнер Sukhoi Superjet 100. Новинки на виставці Le Bourget представляють авіавиробники з 47 країн. Найбільш вражаючим стала демонстрація європейського концерну Airbus, який показав найбільший повітряний лайнер у світі - Airbus A380plus. Літак зможе перевозити 933 пасажирів, що на 80 осіб більше, ніж раніше. Американські фахівці в свою чергу представили на Le Bourget-2017 винищувач-невидимку F-35. Також виробники мають намір продемонструвати інноваційне рішення для перевантажених міст - «літаючий автомобіль». У 2017 році проходить вже 52-й Паризький авіасалон Le Bourget. Вперше виставка літаків у Парижі відбулася в 1908 році в рамках автосалону. Виставка є найбільшою і найпрестижнішою у світі, вона проходить раз на 2 роки в аеропорту Ле-Бурже - за 12 км на північний схід від Парижа. Авіасалон буде відкритий з 19 по 25 червня. Загальна площа салону становить 324 тисяч кв. метрів, що відповідає площі 46 футбольних полів. На виставці не тільки демонструють свої досягнення, порівнюють їх з успіхами конкурентів, а й укладають багатотисячні контракти, адже салон в Ле-Бурже давно став Меккою авіабудування.
Події У штабі АТО не змогли підтвердити, чи потрапив у полон до бойовиків український полковник Прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник не зміг підтвердити або спростувати інформацію про те, що в полон до бойовиків потрапив офіцер Національної гвардії Олександр Бойко. За деякими даними, це сталося в Луганській області. Мотузяник повідомив, що точно відомо, що один з нацгвардійців вважається зниклим безвісти. За його словами, зараз у Міністерство оборони надходить різна інформація. "Відомості щодо його (Бойка) перебування в незаконному утриманні у російсько-терористичних військ поки не підтверджуються", - сказав спікер Міноборони. Нагадаємо, раніше прес-служба Національної гвардії повідомила, що полковник Олександр Бойко зник у зоні проведення антитерористичної операції і його утримують у полоні сепаратисти.
Політика Холодницький направив Луценку документи на зняття недоторканності з іще одного нардепа Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький підписав подання на зняття недоторканності з позафракційного народного депутата Олеся Довгого і направив його на підпис генеральному прокурору України Юрію Луценку. Таке рішення було прийнято в рамках кримінального провадження щодо незаконного виділення ділянок в Києві. Про це він повідомив на спільному брифінгу з директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником. "Вчора підписав подання про зняття недоторканності (з Довгого. - Ред.), оскільки ми вважаємо, що доказів, зібраних для оголошення підозри, достатньо для внесення зазначеного подання... Вчора подання було направлене генпрокурору", - повідомив Холодницький. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба повинна перевірити електронну декларацію Олеся Довгого на предмет податкових махінацій.
Політика Сміттєве питання: "Самопоміч" кличе жителів Львова на вуличні протести "Самопоміч" закликає жителів Львова організувати самооборону для розв'язання проблеми з утилізацією сміття. Про це в інтерв'ю журналістам у кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. "Олег Березюк та Оксана Сироїд своїм вчинком намагаються привернути увагу людей. Насамперед львів'ян. Треба проявляти свою позицію і боротись", - заявив він. Нардеп закликав жителів Львова показати громадську позицію і вийти з протестом. "Ту облогу, в яку взяли місто, можна побороти тільки спільними зусиллями громадян Львова. Тому зараз саме час організовувати самооборону міста, щоб протистояти тій брехні, в яку його занурили. Ми готові допомогти, чим зможемо, жителям Львова", - сказав він.
Економіка Виконавча служба стягнула з "Газпрому" на користь бюджету 81 млн грн Державна виконавча служба України на користь держбюджету стягнула 80,8 млн грн, які мала виплатити дочірня компанія «Газтранзит» на користь газового монополіста РФ «Газпрому». Про це передає УНІАН, посилаючись на слова міністра юстиції Павла Петренка в ході прес-конференції, яка була присвячена результатам виконання судового рішення щодо стягнення з «Газпрому» 172 млрд грн штрафних санкцій. «У нас є перші результати по примусовому виконанню рішення суду, а саме: з ПАТ «Газпром» на користь державного бюджету України було стягнуто 80,8 млн грн. Це гроші, які були виявлені на українській території як такі, що належать цій компанії у вигляді дивідендів третіх осіб... Процес списання коштів, а також подальша передача суми до держбюджету завершена», - заявив він.
Політика ФБР США допомогло НАБУ викрити Розенблата і Полякова Для викриття і документування незаконної діяльності українських депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата залучалися фахівці ФБР США, а також вперше працювали під прикриттям українські офіцери з НАБУ. Як передає УНІАН, про це на брифінгу в столиці повідомив директор Бюро Артем Ситник. Він відмовився уточнювати ступінь участі працівників ФБР в операції, а також конкретизувати дії агентів з НАБУ, які працювали під прикриттям. Водночас Артем Ситник дав зрозуміти, що робота зазначених осіб була спрямована, зокрема, на відстеження роботи компанії-нерезидента «Фуджейра», яка була створена у Сполучених Штатах і зареєстрована на сестру Розенблата для проведення операцій з бурштином. Подання про зняття недоторканності з депутатів Максима Полякова та Борислава Розенблата, яке стосується розслідування факту отримання хабара за внесення до парламенту законопроектів, а також здійснення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину, було підписано 19 червня цього року. В рамках розслідування кримінальної справи про незаконний видобуток бурштину затримані вже шість осіб. Нагадаємо, Розенблат назвав провокацією арешт свого охоронця за хабар
Коронавірус оформление ленты  «Ми з ним попрощалися». Історія сліпого дідуся, який дивом вижив у лондонській пожежі Пожежа у 24-поверховому будинку Grenfell Tower в Лондоні, що сталася 14 червня 2017 року, призвела до загибелі щонайменше 58 осіб, 74 - були госпіталізовані. Ще 65 осіб поки вважаються зниклими безвісти. Моторошні кадри, коли люди, заблоковані в будівлі, відчайдушно просили  про допомогу, благаючи врятувати їх, а деякі навіть вистрибували з палаючих квартир, облетіли весь світ. На цих фото був і дідусь Елпі Боніфасіо. 70-річний сліпий пенсіонер, який прожив у Grenfell Tower 36 років, також став жертвою пожежі.  У день трагедії чоловік перебував у своїй квартирі на 11-му поверсі і, щоб врятуватися від руйнівного полум'я, намагався привернути на себе увагу, розмахуючи з вікна шматком тканини. Рідні пана Боніфасіо не знаходили собі місця і не могли нічим йому допомогти, оскільки полум'я підбиралося все ближче до його квартирі, а всі шляхи порятунку були перекриті. Весь час, поки не обірвався зв'язок, його син Гордон розмовляв з ним по телефону. «Ми кричали йому, щоб спробувати вийти, але він не міг, сказав, що двері були занадто гарячими. Пізніше він говорив, що вогонь був уже в квартирі і що це, швидше за все, його останні слова. Ми навіть попрощалися з ним по телефону, а потім телефонний зв'язок перервався. З цього моменту ми втратили надію», - сказав Гордон під час шоу «Доброго ранку, Британіє», - повідомляє DailyMail.  Але через деякий час йому почали телефонувати друзі і родичі з радісною новиною, нібито дідуся Елпі бачили по телевізору серед врятованих людей. Якимось дивом пенсіонер зміг врятуватися, пробувши 12 годин у палаючому будинку! Потерпілий пенсіонер досі перебуває в лікарні. Саме там рідні і знайшли його. «Він був у поганому стані, в комі, бо сильно надихався диму», - розповів Гордон.  В суботу 17 червня Елпі прийшов до тями, але рідні не розповідають йому про все, що сталося насправді, щоб не травмувати його ще більше.  Радіючи порятунку дідуся, рідня все ж трохи сумує, оскільки квартира, що згоріла, була їхнім сімейним будинком. Нагадаємо, за однією з версій, пожежа в лондонській висотці почалася через коротке замикання в старому холодильнику.  
Суспільство Спалах ботулізму зупинено, але проблему не розв'язано - експерт Спалах ботулізму зупинено, але проблему не розв'язано. Про це на брифінгу заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимира Лапа, передає кореспондент АСН. «По ботулізму у нас на поточний момент 41 випадок, 6 з них, на жаль, смертельні. Це Донецька, Сумська, Черкаська, Полтавська, Одеська області та місто Київ. Поки що ця негативна динаміка дещо загальмувалась. Але проблема є, і вона очевидна», - заявив він. Насамперед, за його словами, проблема спалаху ботулізму пов'язана з умовами виробництва продуктів харчування, стерилізації. «В окремих випадках ми бачимо, що немає документального супроводу цієї продукції», - зазначив він. Лапа закликав відмовитися від вживання в їжу рибних продуктів, які і стали причиною спалаху захворювання. Він підкреслив, що вже дано доручення відпрацювати ці питання з мережами рітейлу в регіонах. Голова служби нагадав, що з 1 січня 2017 року запрацював новий порядок перевірок як підприємств, так і продукції. За його словами, щодо всіх летальних випадків відкриті кримінальні справи. При цьому він підкреслив, що у всіх цивілізованих країнах світу перевірки підприємств проводяться «день у день» і без попереджень. Тому вся надія на те, що президент України підпише закон під номером 0906, який дозволить проводити такі перевірки. Водночас Алла Григоренко - начальник Управління держнагляду з виконання санітарного законодавства - додала, що висока смертність від ботулізму викликана тим, що хворі звертаються за медичною допомогою надто пізно. Ботулізм не відразу проявляється типовими симптомами як: «диплопія, утруднене ковтання, затримка в мові», спочатку це симптоми простого отруєння. «А якщо не одержати необхідну вакцинацію вже після зараження протягом одного дня, настає смерть від цієї інфекції», - попередила вона.
Політика Вже троє представників «Самопомочі» оголосили голодування Число депутатів з фракції «Самопоміч», які оголосили голодування, зросло до трьох осіб. Про це заявив лідер фракції Олег Березюк, передає Інтерфакс-Україна. «До нас приєднався Тарас Пастух (депутат з «Самопомочі». - Ред.)», - повідомив він агентству. За його словами, ніхто з нинішніх офіційних осіб не дзвонив йому. «Подзвонив Віктор Ющенко, сказав, що підтримує, що він з нами», - сказав Березюк. Голова фракції зазначив, що добре почувається. За словами Березюка, приходили вранці лікарі-волонтери, щоб поміряти артеріальний тиск, але він сказав їм, що все нормально і перевіряти тиск рано. За словами віце-спікера парламенту Оксани Сироїд, яка у вівторок вранці теж оголосила голодування, сьогоднішній виступ у Раді від фракції БПП роз'яснив, чому керівництво країни «тримає в заручниках» жителів Львова. «... Сьогодні з трибуни було озвучено, що президент тримає в заручниках жителів Львова, бо він хоче прибрати мера міста (Андрія Садового. - Ред.). Цього не можна так залишити. Це вершина свавілля», - сказала Сироїд.
Політика оформление ленты  Путін зганьбився у фільмі про самого себе, видаючи американських військових за росіян Президент Росії Володимир Путін у фільмі, який американський режисер Олівер Стоун знімав про нього ж, припустився ганебної помилки, яка наробила багато галасу в Мережі. У серіалі «Путін» російський президент показує режисерові відео, на якому нібито "працює їхня авіація в Сирії". Насправді ж на відео, яке знайшли і впізнали у мережі активісти, зображені кадри з Афганістану, на яких американці на вертольоті «Апач» атакують талібів, пише Медуза. У мережі можна знайти відео з цим переробленим фейком, у ньому звук оригіналу замінений розмовою російською мовою. Ми навмисно не даємо посилання на нього, щоб не множити фейк.   Кадры «работы ВКС РФ против ИГ», которые Путин показывал Оливеру Стоуну, взяты из американского видео 2013 года, снятого в Афганистане pic.twitter.com/3qKNxjgCE2 — CIT (@CITeam_ru) 20 июня 2017 г.
Політика Депутат Максим Поляков подасть у суд на НАБУ і САП Про те, що народний депутат фракції "Народний фронт" Максим Поляков збирається подати в суд на САП і НАБУ, він заявив у кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. «Я - член Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності. У мене немає ніяких зв'язків з темою, з якою мене пов'язують (незаконним видобутком бурштину). З депутатом Розенблатом, якого теж звинувачують, я взагалі спілкувався останнього разу восени. Тому я впевнений, що справа проти мене - фейкова», - заявив він. Поляков ще раз нагадав про те, як «Артем Ситник - директор НАБУ - за державні гроші незаконно їздив до Лондона, через що відносно нього відкрито кримінальну справу». А в САП, за його оцінками, працюють «гопники, які здійснюють політичне замовлення грузинської мафії». Нардеп додав, що зараз його помічницю шантажують і вимагають дати свідчення проти нього, обіцяючи, якщо вона це зробить, відпустити її сьогодні ж. Депутат анонсував, що його юристи та адвокати вже готують позови до судів щодо захисту честі і гідності. «Також я сподіваюся, що буде відкрито кримінальну справу стосовно детективів НАБУ, які вчинили напад на мою дружину», - зазначив він.
Культура оформление ленты  Модний будинок Fendi осиротів. Історія Карли Фенді У Римі на 81-му році життя померла відомий італійський модельєр, співвласниця будинку моди Fendi Карла Фенді. В останні роки життя жінка перенесла важке захворювання легенів і померла невдовзі після виписки з лікарні і повернення в свою римську резиденцію в Палаццо Русполі. Бренд Fendi в 1925 році заснували батьки Карли - Адель і Едоардо Фенді. Карла - четверта з п'яти сестер Фенді, до яких будинок моди перейшов в 1946 році. Паола, Анна, Франка, Карла і Альда по черзі брали на себе управління модним будинком. З 1965 року і по сьогоднішній день креативним директором будинку є німецький модельєр Карл Лагерфельд, який створив знаменитий логотип компанії - дві літери F, одна з яких перевернута. Саме Карла Фенді стала ініціатором появи Лагерфельда в команді модельєрів компанії. Карлу Фенди знають, як пристрасного колекціонера, шанувальницю мистецтва. Їй належала колекція предметів європейського мистецтва XX століття, в яку увійшли полотна Анрі Матісса, роботи Лучо Фонтана, Джорджо Моранді і Енріко Кастеллані. У 2007 році вона створила свій Фонд (Fondazione Carla Fendi), який спонсорує проведення концертів і музичних фестивалів, на які запрошуються знамениті музиканти, артисти балету, сучасні художники і оперні співаки. Крім того, фонд Карли завжди підтримував італійську культуру і архітектуру. Фонд проводив реставрацію старих історичних будівель, в 2013 році ініціювали реставрацію знаменитого римського фонтану Треві, яка обійшлася в $2,2 млн. В особистому житті Карла Фенді вирізнялася постійністю. У 1960 році вона вийшла заміж за Кандідо Спероні, з ним вона прожила все життя.  Від початку компанія Fendi замислювалася як бренд, що випускає вироби зі шкіри та хутра. Однак пізніше бренд став знаменитий своїми сумками-багетами, лінією одягу, ароматами, дитячим та чоловічим одягом і аксесуарами, а також колекціями предметів інтер'єру і навіть бутик-готелем у Римі, відкритим у 2015 році.  У 2001 році бренд Fendi приєднався до французького концерну LVMH - Louis Vuitton Moët Hennessy S.A. З того часу Карла Фенді залишилася почесним президентом модельного будинку. У мережі Fendi налічує понад 160 магазинів у 25 країнах світу. У 2011 році повідомлялося про понад $1 млрд прибутку компанії. Відомими прихильницями бренду Fendi є співачка Ріанна, актриса Сара Джесіка Паркер, модель Джордан Данн, модний блогер Леандро Медін і скульптор Рейчел Фейнштейн. Однією з найдорожчих речей, вироблених будинком Fendi, стала шуба з кутюрної колекції Fendi f/w 2015 року, яку оцінили в $1 млн. Шуба увійшла в дебютну кутюрну колекцію, підготовлену до 50-річчя роботи Карла Лагерфельда на посаді креативного директора модного будинку. Хутряне пальто було створено з рідкісного виду соболиного хутра, який майстри покрили сріблом, отримавши металевий ефект. Не менш відомими і дорогими є жіночі сумки компанії. Так, Fendi Selleria bag - посріблена лайкова сумка знаменитого бренду, шкіра якої оброблена вручну старовинним методом, що застосовувався ще в античності. Ця досить містка модель може бути зроблена на замовлення з урахуванням побажань замовника, якому пропонується на вибір облямівка з таких цінних матеріалів, як хутро соболя або шиншили. Сумку оцінили в $38 тисяч. Цю модель придбали Бейонсе і Вікторія Бекхем.   Ще одна з найвідоміших у світі сумок - Fendi Baguette, що відноситься до сучасної класики. Модель була розроблена в 1997 році Сільвією Вентуріні за подобою знаменитого французького хліба - багета. З тих пір було створено понад тисячу «багетів» з найрізноманітніших матеріалів. Популярність Fendi Baguette отримала після виходу нового епізоду серіалу «Секс у великому місті», в якому Керрі Бредшоу дефілювала з маленькою елегантною сумочкою з логотипом Fendi. В Україні Fendi також носять представниці вищого світу. Так все ще пам'ятається вихід у світ першої леді Марини Порошенко в 2015 році з крокодиловою сумкою Fendi Peekaboo блідо-рожевого кольору. Тоді громадськість різко засудила дружину президента за зайву марнотратність. Сумка Fendi Peekaboo відноситься до так званих it-bag. Її навіть називають однією з головних цінностей Модного дому Fendi. Серед зіркових мам популярний і найдорожчий у світі дитячий візочок модного бренду - Aprica for Fendi Medic Cincilla, що обшитий наддорогим хутром шиншили. Орієнтовна вартість - більше $30 тисяч. Товар виробляється виключно на замовлення. Не менш знамениті і хутряні брелоки Fendi. Так, у рамках шоу колекції Fendi осінь-зима 2014 року Кара Делевінь вийшла з брелоком з хутра норки і лисиці. Незважаючи на ціну в тисячі доларів, за аксесуаром роботи Карла Лагерфельда сформувався вейт-лист у 600 осіб. Шкіряні брелоки для ключів від Fendi коштують від $312.   Природно, через свою пристрасть до натурального хутра бренд неодноразово стає об'єктом нападок і критики захисників природи.
Політика Справа Клименка: 13 з 24 підозрюваних внесли застави на 37 млн грн В рамках розслідування щодо злочинної групи колишнього президента Віктора Януковича були затримані 24 екс-керівники обласних управлінь Міндоходов і зборів. Про це інформує прес-служба Генпрокуратури України. «В ході досудового розслідування у кримінальній справі стосовно злочинної організації Віктора Януковича з числа вищого керівництва Міндоходів і зборів часів Олександра Клименка поки затримано 24 підозрюваних особи, щодо яких подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту», - сказано в повідомленні. Під вартою зараз перебуває дев'ять підозрюваних. Ще 13 внесли застави на загальну суму понад 37 млн ​​грн, а двоє були випущені під особисті зобов'язання. Прес-служба Генпрокуратури уточнює, що екс-керівників облуправлінь Міністерства доходів і зборів та податкових адміністрацій підозрюють у тому, що ті виконували незаконні вказівки колишнього президента Януковича і колишнього міністра Міндоходів Клименка. За версією слідства, вони організували і забезпечили незаконну діяльність т.зв. «податкових майданчиків» або «програмних підприємств». Вони дозволили ухилятися від сплати податків підприємствам у 2011-2014 роках на користь учасників злочинної схеми.
Здоров`я Вчені довели: йога позитивно впливає на нашу ДНК Медитація і цигун здатні не тільки просвітлити розум, але також позитивно вплинути на ДНК людини. Такого висновку дійшли дослідники Університету Ковентрі у Великій Британії. Було доведено, що за допомогою йоги можна приглушити активність генів, пов'язаних із запальними процесами. Крім того, регулярна практика і медитація здатні захистити від артриту і деменції, пише видання New Scientist. Як розповіла психолог Івана Берик, в лабораторії університету Ковентрі вона разом з колегами вперше систематизувала результати 18 досліджень, що охопили 846 учасників, які проводилися з 2005 року. Вчені розглядали проби ДНК людей, які активно практикували цигун і йогу. Дослідники дійшли висновку, що гени, пов'язані із запальними процесами, стали менш активними. За словами Берик, запалення є першою лінією захисту організму від інфекцій і травм. Однак запальний процес здатний зашкодити організму, якщо він довгостроковий. Хронічне запалення пов'язане з підвищеним ризиком розвитку психічних розладів, аутоімунних станів, таких як астма і артрит, серцево-судинних захворювань, нейродегенеративних захворювань і деяких видів раку. Однак контроль над тілом, що досягається під час медитації, допомагає зменшити ризик виникнення хронічних запалень. У свою чергу дослідник геномика в Університеті Каліфорнії в Лос-Анджелесі Стів Коул підкреслив, що дослідження Івани Берик і її колег дійсно підтверджується, проте він наполягає, що все ще потрібні більш ретельні клінічні дослідження. Нагадаємо, у світі  велику популярність здобула придумана у Німеччині так звана «пивна йога». Саме німці вперше порахували, що просвітлення приходить вдвічі швидше, якщо, роблячи вправи з йоги, попивати пиво. Перші курси «пивної йоги» провели в одній з пивоварень, а далі охочі поєднати випивку і вдосконалення духу почали збиратись у вільних залах біля барів.
Політика Рада провалила закон про легалізацію електронних грошей За проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів на вечірньому засіданні проголосували тільки 180 народних депутатів, передає кореспондент АСН. "Мета законопроекту - вдосконалення регулювання платіжних систем, упорядкування діяльності небанківських фінансових установ на ринку платіжних послуг, надання права небанківським фінансовим установам здійснювати випуск електронних грошей", - з такою заявою виступив глава Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності. При цьому у фракції "Батьківщина" нагадали, що Нацбанк досі не врегулював обіг електронних грошей на території України, як і використання криптовалют. "Тому для початку ми повинні заслухати в парламенті представників Нацбанку з цієї теми", - сказав заступник голови фракції Сергій Соболєв. При цьому нардеп Антон Яценко зазначив, що група "Відродження" не підтримуватиме законопроект, адже ним "вводиться емісія електронних грошей, хоча єдиною валютою у нас є гривня". Голова профільного Комітету Сергій Рибалка в заключному слові висловив обурення, що депутати керується популістськими гаслами, не розуміючи суті фінансової і банківської політики, а також необхідність легалізації електронних грошей. У підсумку законопроект був відхилений.
Події оформление ленты  У Хмельницькому живого крокодила помістили у вітрину магазину У Хмельницькому в одному з місцевих бутиків у вітрину був поміщений крокодил на прізвисько Афродіта заради реклами. Власник екзотичної тварини вважає, що крокодил повинен привернути увагу клієнтів. Втім, від цього видовища не в захваті ні місцеві жителі, ні захисники тварин, сказано в сюжеті ТСН. Крокодилиця Афродіта перебуває без простору і сонця. Два тижні тому вона була поселена в вітрину одного з бутиків Хмельницька. Рептилія повинна привертати увагу клієнтів. «Це приваблює клієнтів. Це у неї будинок і сім'я. Вдома люди тримають домашню тварину. У нас вона теж ще один член сім'ї», - сказала продавщиця магазину. Свого часу крокодилицю привезли з Африки спеціально для власника магазину. Коли Афродіта виросла довжиною з метр, ​​ він вирішив її використовувати для реклами.
Економіка Київрада розриває договори з "Київенерго". Що це означає Депутати Київської міської ради 20 червня ухвалили рішення припинити дію угоди укладеної між Київською міською державною адміністрацією та компанією Київенерго з управління і реформування енергетичного комплексу Києва від 27 вересня 2001 року. Про це повідомляє прес-служба  Київради. Відповідні домовленості з Київенерго закінчується 31 грудня 2017 року. Тому, щоб не переривати угоду в середині опалювального сезону, Київрада продовжила його ще на чотири місяці до 26 квітня 2018 року. За відповідне рішення проголосували 62 депутати з 120. Згідно з ним, навесні наступного року майно територіальної громади, яким користувалася енергетична компанія, буде повернуто місту і передано комунальному підприємству. Але перед цим буде зроблена інвентаризація експлуатованого майна. "Йдеться не просто про повернення майна громаді, а повернення його в належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ (ТЕЦ-6 та ТЕЦ-5. - АСН), більше 3000 теплових пунктів, 2600 км мереж, 200 котелень, а також сміттєспалювальний завод "Енергія". Тобто величезний комплекс, який складається з 90 000 об'єктів різних з функціональним призначенням і технічним станом, який нам треба проінвентаризувати", - пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Водночас міська влада повинна виплатити Київенерго компенсацію за проведені «поліпшення» стану енергетичного комплексу. Для цього створена спеціальна комісія. Нагадаємо, Київенерго генерує і постачає в Києві теплову та електричну енергію. 72,4% акцій компанії належить ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова, а 25% + 1 акцією компанії володіє держава. Раніше голова фракції ВО «Свобода» в міськраді Юрій Сиротюк заявив, що столична громада зараз не є власником жодної акції Київенерго при тому, що до укладення концесійної угоди в 2001 році місту належало 12,5% акцій.
Економіка Плати за нічийну територію, чим менша квартира, тим менше сміття. Киян обдурили з новою квартплатою Розпорядження про підняття в Києві тарифів на квартплату для мешканців майже 8,4 тис. будинків є незаконним, оскільки суперечить закону «Про житлово-комунальні послуги». Таку думку 20 червня під час прес-конференції висловив голова Спілки власників житла України, колишній міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, передає кореспондент АСН. Відповідно до закону, тарифи на житлово-комунальні послуги, зокрема на послуги з утримання багатоквартирних будинків та прибудинкових територій, повинні встановлювати органи місцевого самоврядування. Однак у Києві розпорядження було прийнято Київською міською державною адміністрацією. «У Києві органом місцевого самоврядування є не КМДА, а київська міська рада. Саме міська рада мала ухвалювати таке рішення», - сказав експерт. Тим більше що рішення ухвалювалося без громадського обговорення. Згідно з розпорядженням, тариф було піднято більш ніж удвічі. Якщо зараз в середньому за 1 кв. м кияни платять 2,85 грн, то з наступного місяця ця сума становитиме вже 5,80 грн. Всього в цей тариф входить 20 компонентів. Однак майже всі вони обраховуються ще за радянськими нормами, впевнений директор Інституту міста Олександр Сергієнко. «Система розрахунку тарифів тих послуг, які входять у квартплату, в багатьох випадках нелогічна і застаріла», - вважає він. Більше того, в нових тарифах є багато розбіжностей. Наприклад, зі слів Олексія Кучеренка, тариф на перевірку димоходів і вентиляційних каналів у різних будинках відрізняється в 25-30 разів. Він додав, що в одних будинках вартість цієї послуги складатиме 0,5 грн з м кв., а інших - 0,02 грн за м кв. Чому така різниця - незрозуміло. «Вентиляційний канал - він і в Африці вентиляційний канал, він у нас у квартирі розташований. Крім того, це величезні суми. У будинку 4-5 тис. м кв. житла помножити на 0,5 грн. Це 2 тис. грн на місяць або 24 тис. на рік. Я сумніваюся, що надається ця послуга в такому обсязі», - порахував Кучеренко. Що стосується прибудинкової території, то, з його слів, киянам вони нічим не відведені і жодних правовстановлюючих документів у них немає на ці території. Тому незрозуміло, чому кияни повинні платити за них. Тим більше що  виходитимуть серйозні суми, в середньому тариф становитиме 0,5 грн з м кв. «Або утримуйте їх з бюджету або віддавайте нам на якихось зрозумілих умовах за договором в постійне користування. Тим більше що від прибудинкової території залежить ще одна складова тарифу - прибирання снігу. Я порівняв - по різних будинках розрив у тарифах становить в 10 разів. Я розумію, що можуть бути різні двори. Але в чому винні люди, коли комусь прирізали гектар, а комусь дві сотки», - зазначив Кучеренко. Також експерт не розуміє, чому така послуга, як вивезення сміття, прив'язується і розраховується від квадратних метрів житла, а не від кількості осіб, які проживають у квартирі. «Адже не житлоплоща сміття виробляє, а люди», - сказав він. Але найбільше грошей доведеться платити за поточні ремонти будинків. При цьому в Києві відсутній механізм підписання акту прийому цих робіт мешканцями будинку. А це означає, що проконтролювати, скільки реально було витрачено на цю послугу грошей, буде неможливо «Поки не буде повного контролю з боку співвласників будинку щодо кожної компоненти цієї послуги, кожної складової,  кожної ціни, толку не буде», - упевнений експерт.
Суспільство оформление ленты  Сукня за $1 мільйон. Дочка власника компанії Swarovski вийшла заміж Цими вихідними вийшла заміж одна з найбагатших наречених світу, дочка власника австрійської компанії Swarovski, 23-річна Вікторія Сваровськи. Її обранцем став мюнхенський бізнесмен, який займається інвестиційними вкладеннями, Вернер Мурз. Mirror підібрала найяскравіші фото розкішного весілля.  Розкішне весілля відбулося в італійському місті Трієсті, в соборі Сан-Джусто. Привітати наречених прийшли близько 250 близьких друзів і родичів.  Сукня нареченої з восьмиметровим шлейфом була всіяна 500 тисячами всесвітньо відомих кристалів Swarovski, від чого вбрання важило цілих 46 кг, а вартість його становила 1 млн доларів.  Особливими були і весільні туфлі від відомого модельєра Джиммі Choos. Після церемонії щасливе подружжя та гості вирушили в шикарний готель, розташований за 20 км від міста. Гості веселилися і вечеряли на березі моря.   Протягом святкування наречена кілька разів змінювала вбрання, а також співала, вона ж іще відома в Австрії співачка. Не поскупилися молодята і на весільний торт, який складався з п'яти ярусів. Загалом весілля тривало три дні.
Культура оформление ленты  Німфа, яка боїться метеликів і не вживає полуницю. Ніколь Кідман відсвяткувала 50-річний ювілей У вівторок, 20 червня, знаменитій голлівудській актрисі і продюсеру Ніколь Кідман виповнилося 50 років, хоча віриться у це важко. Кідман знялася у близько 70 фільмах, серіалах і мюзиклах. Актриса удостоєна премії «Оскар», трьох премій «Золотий глобус» і великої кількості інших нагород. 1. Кідман називають австралійською актрисою, але вона народилася на Гавайських островах (США) в сім'ї австралійців. Батько Кідман - відомий біохімік, мати була інструктором для молодих мам. В Австралію сім'я повернулася, коли Ніколь було 4 роки.  2. Зріст Кідман - 180 см, тому в школі її дражнили «шваброю» і «тростинкою». За свого першого чоловіка Тома Круза Ніколь була вища на цілих 10 см, тому під час спільних виходів з Крузом вона майже ніколи не одягала взуття на підборах. 3. У актриси білосніжна шкіра, вона боїться засмагати і ніколи не виходить з дому без капелюха, сонцезахисних окулярів і попередньо не змастившись кремом. 4. Кідман - алергік, їй протипоказана полуниця. 5. У актриси є рідкісний страх - лепідоптерофобія, вона не виносить метеликів.  6. Актриса вважає за краще працювати без дублерів, вона сама виконує як найнебезпечніші трюки, так і всі еротичні сцени. Ніколь навіть потрапила в аварію під час зйомок фільму «Вторгнення». Її відвезли в лікарню, але наступного дня  вона вже була на знімальному майданчику і продовжувала роботу. 7. З першим чоловіком - Томом Крузом - Кідман знялася в трьох фільмах: «Дні грому», «Далеко-далеко» і «З широко закритими очима». Під час зйомок останнього фільму подружжя сильно сварилося, і після спільної роботи актори перестали жити разом, вони розлучилися через 1,5 року після прем'єри останнього спільного фільму. 8. У Кідман четверо дітей. Хлопчика Коннора і дівчинку Ізабеллу вона усиновила разом з Томом Крузом. Доньку Сандей Роуз актриса народила в шлюбі з австралійським кантрі-співаком Кітом Урбаном, тому дівчинку Ніколь народжувала під музику кантрі. Другу дочку - Фейт Маргарет - подружжю народила вже сурогатна мати. 9. Під час репетиції танцювального номера для «Мулен Руж» Ніколь зламала ребро. В результаті більшість сцен знімали в екстреному порядку. У мюзиклі багато нерухомих великих планів Кідман. Однак завдяки мюзиклу з'ясувалося, що актриса чудово співає. 10. Ніколь непогано грає на фортепіано. Її гру можна почути у фільмі «Холодна гора». 11. Кідман 4 рази за кар'єру грала героїню на ім'я Грейс: в 1975 році у фільмі Saturday Night Live, в 2001 році в картині «Інші», в 2003 році - в «Догвіллі» і в 2014 році в стрічці «Принцеса Монако». 12. Актриса дуже вживається в роль. Так, для ролі у фільмі «Годинник», лівша від народження, Кідман навчилася писати правою рукою. Саме за цей фільм Кідман отримала «Оскар» і стала першою австралійською актрисою, яка отримала цю премію.  13. Хобі Кідман - написання коротких оповідань. Вона мріє, що колись опублікує їх. У дитинстві Ніколь мріяла стати письменницею. 14. На весілля Кіт Урбан підніс дружині не дорогу обручку, а перше видання роману Емілі Бронте «Грозовий перевал». На думку фахівців, «вінтажний» друкований екземпляр коштує $200 тисяч. Також Кідман і Урбан попросили всіх гостей не дарувати їм весільних подарунків, всі зібрані гроші вони пожертвували дитячій лікарні в Сіднеї.  15. Кідман увійшла до Книги рекордів Гіннеса, отримавши за 4-хвилинний рекламний ролик Chanel найвищий гонорар в $3,71 млн. 16. Давня подруга Кідман - Наомі Воттс - поступилася Ніколь роллю у фільмі «Перекладачка», яку актриса дуже хотіла зіграти. Також Ніколь могла б бути на місці Джоді Фостер у кінокартині «Кімната страху» і мала зніматися у фільмі «Містер і місіс Сміт» у парі з Бредом Піттом. 17. Ніколь є послом доброї волі ЮНІФЕМ (Жіночий Фонд Організації Об'єднаних Націй). 18. Ніколь Кідман перебуває у великій дружбі з іншим знаменитим австралійцем - Х'ю Джекманом. Вони разом знімалися у фільмі «Австралія». Також актриса дружить з Рене Зеллвегер, Джимом Керрі, Расселом Кроу і Меріл Стріп. 19. Кідман є фанаткою команди Sydney Swans в австралійській футбольній лізі і відвідує багато матчів з їхньою участю. Її улюблений гравець - Баррі Холл. 20. Актриса в дитинстві була настільки боязкою, що заїкалися. Вона довгий час не могла подолати страх і позбутися вади.

Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів




/-1,3686211109161-/ /-pc-/
Top