counter
Архів Повернутись назад 20 Березня 2017
20 Березня
Події оформление ленты  Відомий американський актор зізнався в тому, що випадково вбив свого сусіда 38-річний американський актор Рікардо Медіна-молодший зробив визнання, що вбив свого сусіда по будинку мечем. Поліція почала розслідування за фактом загибелі чоловіка ще в 2015 році, проте слідство завершилося тільки зараз, після того як зірка серіалу "Могутні рейнджери" зізнався, що відбивався від приятеля в бійці і випадково зарізав його мечем. Адвокати актора повідомили, що він зголосився співпрацювати з судом, сподіваючись, що йому зменшать термін. Однак йому загрожує не менш ніж 6 років в'язниці. Суд закінчиться до кінця березня. Нагадаємо, Рікардо Медіна-молодший зіграв рейнджера в телесеріалах "Могутні рейнджери: Дикий світ", "Могутні рейнджери: Самураї", в телешоу "Швидка допомога" і "C.S.I .: Майамі", а також у серіалах "Парасомнії" і "Погана кров".
Суспільство НБУ: Банки РФ в Україні ведуть переговори про продаж Нацбанк України повідомив, що всі українські банки з російським державним капіталом на території України ведуть переговори про продаж. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Ми точно знаємо, що всі банки з державним капіталом РФ, які працюють в Україні сьогодні, ведуть переговори про можливий продаж», - заявила заступник голови Нацбанку України Катерина Рожкова в ефірі телеканалу «Інтер» напередодні, 19 березня, За її даними, НБУ вважає продаж найкращим способом покинути український ринок, так як «у сьогоднішніх умовах, на жаль, про якийсь подальший розвиток цих банків в Україні говорити не можна». Рожкова зазначила, що можливий продаж банків із російським капіталом не вплине на їхніх клієнтів. Фінансові установи, що підпали під санкції, є ліквідними і можуть виконувати зобов'язання перед клієнтами.
За кордоном У РФ «паспорти» «ДНР» і «ЛНР» прирівняли до українських У Росії вирішили не давати власникам так званих паспортів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» спрощений порядок перебування на території держави. Про це інформує РБК. Так, люди з «паспортами» терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» були прирівняні до громадян України і кожні 90 днів повинні залишати РФ. Вони можуть перебувати на території Російської Федерації, не маючи дозволу на проживання, не більше трьох місяців (90 днів поспіль), після чого на такий же термін повинні покинути країну. Сказано, що в середині березня 2017 року питання обговорювалося на зустрічі представників думського комітету у справах СНД і представників правоохоронних органів. В указі Путіна сказано про жителів деяких районів Донецької та Луганської областей, а отже, на них повинні поширюватися правила, що й на українців, так як це територія України. Заступник керівника управління з питань міграції Головного управління МВС РФ Володимир Іванов підтвердив, що Росія вважає володарів «паспортів» псевдореспублік іноземцями та громадянами України.
Політика Гройсман пояснив перенесення траншу МВФ для України: «Це виклик» Перенесення виділення Україні траншу МВФ був викликаний зміною економічної ситуації в країні через блокаду на Донбасі, а також став новим викликом для української влади. Про це повідомив прем'єр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «Україна». «Міжнародний валютний фонд переніс розгляд «питання України», щоб оцінити і подивитися, які макроекономічні показники будуть цього року. Я підкреслюю, що це черговий виклик для мене, як прем'єра, щоб з ним впоратися», - сказав Володимир Гройсман. Прем'єр-міністр України нагадав, що, крім втрат безпосередньо від блокади Донбасу, Україна на сході втратила підприємства, які платили податки в країні, а також доступ до надр на непідконтрольній території. У зв'язку з цим Україні треба переглянути прогноз економічного зростання. «Це черговий виклик для всіх нас, я тут не зраджую своїй позиції: блокада, яку ініціювали кілька сотень людей, - була не в інтересах України, а була в інтересах РФ», - підкреслив він.
Суспільство Кличко розповів про зустрічі з Путіним і Трампом Мер стлоці Віталій Кличко повідомив, як спілкувався колись із президентами Росії і США Володимиром Путіним і Дональдом Трампом. Про це заявили в прес-службі мера Києва. «З Володимиром Путіним спілкувався коротко, ще за часів моєї кар'єри в боксі», - зазначив Кличко, відповідаючи на питання ведучого. Коментуючи його репліку, мовляв, Володимир Путін є фанатом Віталія Кличка, мер столиці зазначив: «Фанат? Знаю, що коли Володимир Кличко боксував з Олександром Повєткіним у Москві, очікували, що Володимир Путін буде на поєдинку. Я не думаю, що президент РФ тримав кулаки за Кличка. Він вболівав за Повєткіна, але йому це не допомогло», - заявив Кличко. Відповідаючи на запитання про знайомство з Дональдом Трампом, Кличко зазначив, що з братом Володимиром свого часу боксували на арені «Тадж-Махал» в Америці, яка належить Дональду Трампу. «Він відвідував наші поєдинки. Ми спілкувалися, ходили до нього в гості. Зараз Трамп став президентом, у нас поки що не було можливості зустрітися. Трамп передав привіт. Йому є чим зайнятися зараз», - сказав Кличко.
За кордоном У «ДНР» з місцевих жителів створюють аналог гітлерівського «фольксштурму» На захопленій території Донбасу з числа місцевого населення із залученням неповнолітніх створюються так звані «воєнізовані підрозділи самооборони» (попередня назва - «Ратник»). Про це у себе в Facebook пише керівник групи «Інформаційний спротив», депутат Дмитро Тимчук. Ці «підрозділи» будуть підкорятися командуванню «1-го АК ДНР». За словами Дмитра Тимчука, завдання груп - участь у бойових діях проти Збройних Сил України на ділянках, де підрозділи «1-го АК ДНР» не зможуть виконувати бойові завдання за будь-яких причин або потребуватимуть термінового посилення (варіант гітлерівського Volkssturm - Фольксштурму). У «військових комісаріатах» псевдореспубліки «ЛНР» будуть проводитися заходи з приписки медичних працівників, які оголошені військовозобов'язаними, незалежно від віку, статі та професійної кваліфікації. «Цим співробітникам повідомляється, що в разі потреби їх «мобілізують» і відправлять в розпорядження керівництва «військово-польових госпіталів», - додав він.
За кордоном ФСБ РФ на адмінкордоні з окупованим Кримом затримала двох українців Працівники прикордонного управління ФСБ РФ затримали на пунктах пропуску в анексованому Криму двох українців. Про це інформує РИА Новости, посилаючись на прес-службу відомства. Сказано, що в пункті пропуску «Джанкой» в окупованому Криму затримали 26-річного хлопця. «Співробітники прикордонного контролю виявили громадянина України 1991 року народження. В ході перевірки документів контролер з'ясував, що 26-річний чоловік був оголошений у федеральний розшук за ініціативою органів внутрішніх справ Севастополя», - сказано в повідомленні. ФСБ РФ повідомляє, що чоловік підозрюється у крадіжці золотого ланцюжка, який він зірвав із постраждалої, а потім зник з місця події і незабаром виїхав з окупованого Криму. Також на виїзді з півострова була затримана українка. «У ході оформлення документів громадянки України співробітник ФСБ встановив, що пред'явниця була оголошена у федеральний розшук за підозрою в скоєнні злочину», - передає джерело.
Політика Парубій: Депутати працюють дуже інтенсивно Андрій Парубій повідомив, що депутати працюють дуже інтенсивно. Про це спікер Верховної Ради України заявив на погоджувальній раді 20 березня, передає кореспондент АСН. «У нас два пленарні тижні, тому нам доводиться працювати в інтенсивному режимі. На цей тиждень пропонуються блоки, які ми не встигли пройти минулого тижня. Перший блок на вівторок - це блок паливо-енергетичного комплексу. Ми провели спільну нараду і прийшли до думки, щоб, представляючи блок, ми розглядали не більше 5 питань... Другий блок - це питання транспорту», - сказав він. Також у вівторок після обіду депутатам пропонується розглянути питання про призначення Рахункової палати. «О 16:00 ми повинні перейти до розгляду питання Рахункової палати», - сказав спікер. У середу, за словами Парубія, Рада розгляне традиційно питання ратифікації,  у четвер - блок питань промислової політики і підприємництва.
Суспільство оформление ленты  Під Житомиром пройшли вогневі випробування бойових модулів "Шквал" і "Стилет» для БМП В Україні відбулися порівняльні заводські випробування бойових модулів "Шквал" і "Стилет», призначених для озброєння глибоко модернізованої БМП. Випробування, під час яких була проаналізована точність, швидкість і ефективність роботи бойових модулів, відбулися на військовому полігоні в Житомирській області. Випробування дозволяють вибрати найкращий за всіма параметрами бойовий модуль для його використання на БМП. Остаточне рішення щодо вибору за Міністерством оборони України. Бойовий модуль «Шквал» оснащений 30-мм гарматою ЗТМ-1, кулеметом калібру 7,62 мм, автоматичним гранатометом і керованим ракетним озброєнням, призначеним для знищення бронетехніки противника на відстані до 5 кілометрів. Модуль «Стилет» має гармату ЗТМ-2, посилене бронювання й аналогічний комплект озброєння.
Політика БПП звинуватив «Самопоміч» та Парасюка у підвищенні тарифів і відмові МВФ У БПП звинуватили «Самопоміч» та Парасюка в підвищенні тарифів, відмові МВФ і можливому обвалі гривні. Про це на засіданні погоджувальної ради 20 березня заявила заступник глави фракції БПП Ірина Луценко, передає кореспондент АСН. «За підвищення цін на електроенергію треба сказати «спасибі» «Самопомочі». Ця політична сила повинна взяти на себе відповідальність за підвищення тарифів на електроенергію... Наслідок номер два - МВФ відклав виділення наступного траншу Україні для вивчення ситуації у зв'язку з блокадою... Якщо ця ситуація триватиме, Нацбанк буде змушений гасити курс гривні. За це треба теж сказати «спасибі» «Самопомочі» та іншим політичним силам, а також різним Парасюкам», - заявила вона. З її слів, НКРЕКП через підвищення вартості вугілля підвищила тарифи на 1% замість зниження вартості електроенергії на 5,8%. Також Луценко повідомила, що, за інформацією БПП, бойовики на сході України вже почали набір у свої угруповання 18-річних хлопців, що призведе до збільшення кількості терористів і нової військової загрози. У відповідь голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що в БПП забувають про реальні причини відмови МВФ у наданні траншу Україні. «Ви забуваєте, що Україна очолює рейтинги корупції в світі!» - сказав він.
Економіка Як зростання оптової ціни на електроенергію відіб'ється на всіх українцях З 1 квітня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, планує збільшити оптову ринкову ціну на електроенергію на 1%. Раніше в НКРЕКП мали намір зменшити цей тариф майже на 6%. Голова комісії Дмитро Вовк на своїй сторінці в Facebook пояснив таке рішення, зокрема, і наслідками блокади непідконтрольних територій Донбасу, внаслідок чого в країні утворився дефіцит вугілля. Тепер купувати чорне золото Україна змушена за кордоном, де воно коштує близько 100 доларів за тонну. Зокрема, у 2017 році планують імпортувати 5,6 млн тонн вугілля. Експерт з енергетичних питань Валентин Землянський у коментарі АСН назвав таке підняття оптової ціни обґрунтованим і не виключає, що це не останнє зростання оптово-ринкової ціни на електроенергію в 2017 році. Разом з тим експерт вважає, що найближчим часом зростання оптової ціни ніяк не вплине на підвищення роздрібних тарифів для споживачів електроенергії. Однак в перспективі українці все ж відчують на собі наслідки такого рішення НКРЕКП. «Це може відбитися через півроку. І, швидше за все, це відіб'ється на промисловості, тобто якщо роздрібні тарифи будуть підніматися, то це будуть тарифи для промисловості. Але ми з вами це побічно відчуємо на цінах, ми відчуємо це на інфляції. Тому так чи інакше це все одно торкнеться пересічних громадян», - зазначив Землянський. На його думку, піднімати тарифи для населення на електроенергію протягом цих півроку влада не буде. «Населенню ще треба оговтатися від попереднього підняття, і це дасть негативний ефект з точки зору платоспроможності, з точки зору платежів», - вважає експерт. Нагадаємо, з 1 березня 2017 року піднялися тарифи на електричну енергію для населення до рівня 90 коп/кВт-година при споживанні до 100 кВт в місяць і 1,68 грн/кВт при споживанні понад 100 кВт на місяць.
Політика Тимошенко: Причина відмови МВФ - тотальна корупція в Україні Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України 20 березня заявила голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передає кореспондент АСН. «Реальна причина відмови МВФ у наданні траншу - це" тотальна корупція "в Україні. Тому всі заяви коаліції про те, що рішення МВФ стало наслідком блокади Донбасу, - це брехня», - заявила вона. За словами Тимошенко, в доповіді МВФ більше 40 сторінок присвятили саме корупції в Україні, що і є реальною причиною відмови в наданні траншу. «Батьківщина» звертається до спікера, щоб у парламенті була ініційована доповідь Міністерства фінансів та прем'єр-міністра про те, чому реально знищено нашу співпрацю з МВФ", - закликала вона. Тимошенко в черговий раз зажадала від спікера Андрія Парубія включити до порядку денного роботи Ради проект постанови про відставку уряду Володимира Гройсмана. «Ми вимагаємо, щоб проект постанови про недовіру уряду був негайно розглянутий», - заявила глава "Батьківщини". Спікер Андрій Парубій у відповідь Тимошенко нагадав, що для реєстрації постанови необхідно 150 підписів, яких «Батьківщина»  не зібрала. Тому законних підстав для реєстрації постанови немає.
Політика Порошенко назвав напад на голову ВРП Бенедисюка спробою зірвати судову реформу Нещодавній напад на главу Вищої ради правосуддя (ВРП) Ігоря Бенедисюка у нього під будинком є ​​спробою зриву судової реформи в країні. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході Ради регіонального розвитку, передає телеканал 112 Україна. «Напад псевдоактивістів у балаклавах на голову ВРП минулого тижня - це спроба зірвати судову реформу в Україні, законсервувати неприйнятний стан речей, залякати суддів і осіб, які беруть участь у реформуванні Верховного суду країни. Ми намагаємося цю ситуацію кардинально змінити. Україна повинна і буде забезпечувати суддям і посадовим особам органів системи правосуддя належний захист. Я вимагаю від правоохоронців, я не знаю, хто розслідує цю справу, або прокуратура, або Нацполіція, неупередженого і швидкого розслідування кричущого інциденту і ефективних дій з боку правоохоронних органів», - заявив Петро Порошенко.
Суспільство оформление ленты  Міньйон, покемони, Чебурашка і Шрек протестували проти непрозорого призначення аудитора НАБУ «Лижні інструктори» й мультяшні герої - Панда, Чебурашка, черепашки ніндзя - прийшли під Верховну Раду України, щоб заявити про своє бажання стати аудитором НАБУ. Цю театралізовану акцію організували активісти антикорупційних організацій на знак протесту проти того, що парламентська більшість хоче протягти на цю посаду Найджела Брауна, приватного британського детектива, який проживає в Ізраїлі. Його називають «лижним інструктором» і порівнюють із іноземцем-шахраєм, який за часів Януковича прибув до Києва для підписання мільярдного контракту нібито з іноземним інвестором. Тоді з'ясувалося, що цей іноземець виявився звичайним лижний інструктором, а не бізнесменом. «Що таке аудит НАБУ? Він повинен проводитися щороку, і лише негативний висновок аудиту НАБУ є підставою для дострокового зняття з посади чинного директора НАБУ, - пояснює свої дії виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар'я Каленюк. - Саме тому ми спостерігаємо останніми тижнями різні спроби проштовхнути підконтрольного, комфортного, лояльного аудитора для нашої діючої верхівки, зокрема для президента і парламенту. Ми тут не проти Найджела Брауна зібралися. Ми - за прозору, конкурентну процедуру відбору аудиторів НАБУ». «Антикорупційне бюро вийшло в своїх розслідуваннях на керівництво держави. І це основна причина, чому хочуть звільнити Артема Ситника, - упевнений нардеп Єгор Соболєв. - Це все позбавляє Україну можливості цивілізованим шляхом ставити топ-корупціонерів перед законом. Я хочу запитати у Порошенка, Яценюка, Парубія, а що ви пропонуєте робити, якщо буде зруйновано антикорупційне бюро, антикорупційна прокуратура?». «При цьому корупційна частина влади боїться НАБУ, - говорить виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин. - Зараз уже у Верховній Раді проходять тоталізатори, хто ж наступний на арешт НАБУ». Слід сказати, до цього комітет ВР щодо запобігання корупції пропонував на посаду аудитора НАБУ кандидатуру Роберта Сторча - заступника генерального інспектора департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки.
Політика Олег Ляшко загрожує Володимиру Гройсману відставкою Ляшко пригрозив Гройсману відставкою. Про це голова фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив в ході погоджувальної ради 20 березня, передає кореспондент АСН. «Ми вимагаємо від прем'єр-міністра Гройсмана, ми вимагаємо від Кабінету міністрів виконати обіцянку, яку вони давали. Ми вимагаємо внести до парламенту законопроект про підвищення пенсій для мільйона українських пенсіонерів і про перерахунок пенсій!» - заявив він. Ляшко попередив уряд і прем'єр-міністра: «Якщо ви не внесете цей законопроект, якщо ми невідкладно не розглянемо і не підвищимо пенсії для українських пенсіонерів, фракція "Радикальної партії" ініціюватиме, відповідно до Конституції та законів про Кабінет міністрів і згідно з Регламентом Верховної Ради, питання про відставку уряду».
Економіка Відстрочка траншу МВФ не вплине на економічну ситуацію в Україні - експерт Відстрочка прийняття рішення Міжнародним валютним фондом про надання Україні чергового траншу від МВФ не матиме істотного впливу на економіку України. Таку думку в коментарі АСН висловив науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України Ярослав Жаліло. «Ми бачимо, що цей транш вже давно тягнуть, відкладають, потім обговорюють і терміни його надання постійно відсувалися, але це ніяк не впливало на економіку. Тому я не думаю, що це зараз буде серйозним мотиватором для погіршення ситуації. Ми в принципі маємо для оперативних виплат достатній обсяг валютних резервів, тому це не критично для поточної платоспроможності», - зазначив експерт. Водночас він підкреслив, що для України такий перегляд показників, закладених у меморандумі, на краще. Жаліло уточнив, що спочатку блокада Донбасу, потім так звана «націоналізація» підприємств окупантами, а потім і рішенням РНБО про призупинення транспортних контактів з непідконтрольними територіями істотно вплинули і впливатимуть надалі на економічні показники в країні. «А ми знаємо, що інфляційний показник і деякі інші індикатори були закладені в меморандум. І зрозуміло, що потрібен перерахунок, бо якби ми навіть взяли ті маяки, які були закладені в меморандумі при минулому розкладі, то це було б для України набагато гірше. Ми не могли б їх дотриматися і були б потім претензії з боку МВФ», - вважає Жаліло. Нагадаємо, МВФ переніс заплановане на 20 березня засідання з питання про виділення Україні чергового траншу на невизначений термін з метою уточнити економічні розрахунки, закладені в меморандумі.
За кордоном У Білорусі прикордонники зі стріляниною зупиняли джип із України У Білорусі на кордоні прикордонники запобігли спробі прориву з української території автомобіля, в якому потім були виявлені пістолет, електродетонатори та предмет, схожий на тротил. Про це інформує прес-служба Державного прикордонного комітету Білорусі. «О 01:45 (00:45 за Києвом) понеділка, 20 березня, на в'їзд до Білорусі з боку України була здійснена спроба прориву через держкордон у пункті пропуску Олександрівка автомобіля Jeep», - сказано в повідомленні. Автомобіль збив шлагбаум, проїхав засіб примусової зупинки, і, не дивлячись на те, що іномарка отримала механічні ушкодження, водій спробував прорватися вглиб Білорусі. Для зупинки порушника прикордонники застосували зброю. О 01:55 в районі населеного пункту Габрилеївка автомобіль був зупинений. Двоє людей затримані, їхні особи встановлюються.
Політика Тимошенко: Проект доповіді МВФ по Україні - 38 сторінок про корупцію Юлія Тимошенко заявила, що проект доповіді МВФ по Україні - це 38 сторінок про корупцію. Про це голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко розповіла в інтерв'ю журналістам 20 березня в ході погоджувальної ради, передає кореспондент АСН. «20 березня питання України знято з порядку денного МВФ. Зараз офіційна влада України намагається піднести це так, що це сталося через блокаду Донбасу. Але це абсолютно не так», - заявила вона. Тимошенко показала пресі документи. «У нас є проект доповіді по Україні. Ми можемо сказати, що з 52 сторінок доповіді - 38 сторінок повністю присвячені корупції в Україні», - сказала вона. Тимошенко зазначила, що сьогодні всередині країни робиться все можливе для остаточного знищення інститутів по боротьбі з корупцією. Зокрема, йдеться про призначення аудитора НАБУ, на пост якого Адміністрація Президента просуває «свою людину». Раніше повідомлялося, що Тимошенко вважає причиною відмови МВФ тотальну корупцію в Україні.
Політика Порошенко назвав умови зняття блокади захопленого Донбасу Президент України Петро Порошенко заявив, що блокада тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей може бути припинена після повернення власникам і під юрисдикцію України захоплених РФ і її маріонетками підприємств. Про це він сказав на засіданні Ради регіонального розвитку. «Борючись за повернення території, ми могли і повинні були здійснювати товарний обмін з заводами України - тими, які змогли залишитися в правовому полі держави. Вони платили податки Україні і були зареєстровані в органах реєстрації України, виплачували заробітну плату в гривнях за допомогою банківських рахунків, що виключало можливість надходження коштів до сепаратистських угрупувань», - сказав Порошенко. При цьому учасники блокадного руху на Донбасі створили передумови, щоб «підприємства були захоплені, пограбовані і конфісковані». Президент зазначив, що тепер Україна не може приймати продукцію від захоплених окупантами підприємств. «Обмежений обмін товарами може бути відновлений, як тільки РФ і її маріонетки повернуть власникам і Україні вкрадені заводи. В результаті блокади Україна втратила останню сферу впливу на ці території. Хто хоче відштовхнути і подарувати землі Путіну - це прийнятна стратегія», - додав він.
Суспільство СБУ скоро ухвалить рішення щодо заборони на в'їзд співачці Самойловій СБУ найближчим часом ухвалить рішення щодо заборони на в'їзд в Україну російської виконавиці Юлії Самойлової, яка незаконно відвідала захоплений РФ Крим,  а потім була обрана для участі в конкурсі Євробачення-2017. Про це повідомив керівник відомства Василь Грицак, передає Інтерфакс-Україна. «СБУ вивчає це питання. Рішення найближчим часом буде ухвалюватись», - сказав Грицак в коментарі агентству. Голова СБУ висловив свою позицію щодо того, що співачці з Росії треба заборонити в'їзд на українську територію. «Я вважаю, що закон один для всіх, так як ця людина порушила закон», - сказав Грицак. Він додав, що йдеться про антиукраїнські висловлювання співачки в соціальних мережах. «Як на мене, треба закрити в'їзд в Україну», - сказав голова відомства.
Політика Парубій розповів про «законодавчий спам» Деякі нардепи пропонують закони про засудження Трампа за нецензурне висловлювання щодо жінок. Про це в ході погоджувальної ради 20 березня заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент АСН. «Коли ми дискутували про реформу парламенту, то одну з найбільших дискусій викликало питання законодавчого спаму. Я вам скажу, що в парламент приходять законопроекти, наприклад, один із них: "Засудити Трампа за нецензурне висловлювання щодо жінок". Це на наш розгляд представляють таку законодавчу ініціативу. Що робить Апарат? Звичайно, він цього не реєструє, бо це дискредитує парламентаризм", - заявив він. Спікер звернувся до голів фракцій: «А якщо буде подано законопроект про скасування сили тяжіння, ми повинні ще й його реєструвати і на що перетворювати парламент, дискредитуючи його до самого кінця? Колеги, я дуже прошу всіх чітко стояти на позиції закону і спиратися на позиції закону». Також Парубій прокоментував ініціативи про відставку Кабміну Володимира Гройсмана, які висловили голови фракцій "Батьківщини" та "Радикальної партії". «З огляду на те, що до мене знову було звернення, я повинен дати відповідь... Мені дали довідку, і я хочу підкреслити шановним колегам народним депутатам. У 2015 році парламент цього скликання прийняв закон про Кабінет міністрів України, в якому чітко врегулював взаємини між парламентом і Кабінетом міністрів. І там чітко сказано в довідці, поданій мені, згідно зі ст. 18 Закону про Кабінет міністрів України, Верховна Рада України може звільнити члена Кабінету міністрів, крім прем'єр-міністра України. І передбачається механізм, як це може статися. Це може відбутися або за пропозицією президента України, або 150 народних депутатів України. Це згідно з ч. 1 ст. 87 Конституції України. Я чітко заявляю, що я буду спиратися на позицію юридичну і правову», - підкреслив він.
Суспільство Експерт стверджує, що Україна сама принижує і відштовхує кримчан Статус жителів Криму як нерезидентів шкодить і Україні, і кримчанам, тому має бути скасований. Про це заявила головний редактор ІА «Центр журналістських розслідувань» Валентина Самар. За її словами, всілякі заборони і обмеження для жителів півострова, які діють в Україні, лише віддаляють півострів і самих кримчан від України. "Там - українці, такі ж, як люди в Полтаві, Львові чи Києві. Ось Росія три роки дає пільги для дітей із Криму, вони вступають до вишів Росії. А Міносвіти України тільки на один рік дозволило з кримськими документами про освіту вступати до вишів , і дітям треба зараз здати сертифікат за 9 і 11 класи, а за 9-й клас це 26 іспитів. І ми ось цим допомагаємо Путіну. Чим більше у кримчан буде українських документів - тим більше України в Криму", - підкреслила експерт. Також Самар заявила, що має бути скасовано і таку постанову НБУ, як №669, якою кримчани обмежені в отриманні банківських послуг. Також вона додала, що ще одним приниженням українців із Криму є заборона на вивезення особистих речей із півострова. «Наприклад не можна вивезти домашню бібліотеку, вживану побутову техніку. Постанова уряду №1035 забороняє кримчанам вивозити пожитки з півострова. Це - дикість», - заявляє експерт.
Суспільство У Києві визнано аварійними лише чотири будинки У Києві визнано аварійними лише чотири будинки за офіційними класифікаторами та нормами. Про це заявив  екс-заступник  головного  архітектора Києва Віктор Глеба під час прес-конференції сьогодні. «Хто знає, що таке аварійне житло? Є визначення певні...  У Києві визнано аварійними лише чотири будинки за тими класифікаторами, за тими нормами, які відносять той чи інший будинок до аварійних», - сказав він. Водночас він пояснив, що в аварійних будинках ніхто не живе. Крім того, він наголосив, що на сьогодні зношено 70% житлового фонду. «У влади немає системного погляду, а є якісь точкові не стратегічні, а, скажімо так, малотактичні рефлекторні дії у відповідь на виклики часу. Ніхто не говорить про те,що 70% житлового фонду зношено», - сказав він. Зазначимо, що цього року з бюджету міста Києва виділено 69,7 млн грн на проведення протизсувних робіт. Зокрема, йдеться про 11 найбільш небезпечних об’єктів, де існує вірогідність зсувів  ґрунту та руйнацій.  Як заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, в столиці налічується понад 100 зсувонебезпечних територій. Із них, за результатами проведених обстежень, визначено 40 ділянок, де протиаварійні роботи слід розпочинати в першу чергу. «Цього року плануємо провести протизсувні роботи на схилі озера Глинка, на схилі Батиєвої гори, схилі Совської балки біля вулиці Петра Радченка та схилі біля будівлі на вулиці Нижньоюрківській. Планується укріпити Дніпровський схил біля пішохідного мосту. Будуть влаштовані підпірні стінки між будинками на вулицях Трьохсвятительській, 5/1-А та Костьольній, 10. Також серед першочергових об’єктів схили на вулиці Адмірала Ушакова, озеро біля Учбового провулку, 7, схили Мишоловської балки на вулиці Академіка Кащенка, 154 та завершення протиаварійних робіт біля будинку на проспекті Валерія Лобановського, 14», – поінформував  він.
Політика В МОЗ закликають уже в ці дні прийняти закони щодо реформи охорони здоров'я В Міністерстві охорони здоров'я наголошують на необхідності невідкладного ухвалення законів щодо реалізації реформи охорони здоров'я. Про це заявив заступник глави МОЗ Павло Ковтонюк під час прес-конференції, передає кореспондент АСН. «Жодна з цих реформ ніколи не стане повноцінною, якщо держава Україна не прийме рішення законодавчо її зафіксувати і, принаймні на 5 наступних років визначитися з тим,що курс цієї реформи буде незмінний. Таке рішення треба прийняти вже, його треба прийняти доволі швидко і невідкладно для того, щоб ми встигли за ті 3 роки, які ми запланували в урядовій концепції реформи фінансування охорони здоров ' я досягти якихось результатів», - сказав він. За його словами, закони необхідно приймати вже в ці дні. Нагадаємо, Кабінет  м іністрів ініціював  законопроекти, які після ухвалення парламентом запустять реформу охорони здоров’я і зроблять процес змін в медичній сфері невідворотним. Зокрема, йдеться про 4 законопроекти. Першим і головним законом реформи має стати   законопроект  « Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів ».  Його метою є створення нового механізму фінансування медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджетних коштів через систему державного солідарного медичного страхування. Гарантований обсяг медпослуг   та ліків, вартість яких покривається страхуванням, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті. . Другий - проект Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо видатків на первинну медичну допомогу».  До парламенту Кабінет Міністрів України подає також  зміни до основ законодавства України про охорону здоров’я    (зміни до ст.ст. 3, 8 та 35 1 ), що створить умови для реалізації нової моделі фінансування медичних послуг на первинному рівні та надасть    можливість громадам утворити власну мережу закладів первинної допомоги. Це розширить коло суб’єктів надання первинної допомоги, в тому числі включить до нього надавачів первинної медичної допомоги усіх форм власності. Також Кабмін  підготував проект закону «Про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів особам, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в антитерористичній операції та забезпечують її проведення».   
Економіка Експерт розповів, на що саме в Україні вплине блокада ОРДЛО Україні три роки вдавалося отримувати з непідконтрольних територій Донбасу частину свого національного багатства, що дозволяло пом'якшити негативний вплив на економіку країни. Про це в коментарі АСН заявив науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування Національної академії наук України Ярослав Жаліло. «Це сприяло тому, що було пом'якшено негативний вплив на енергетику, це дозволяло трохи компенсувати підвищення цін на енергоресурси, зокрема на електроенергію і тепло, це дозволило активізувати виробництво металургії, відповідно оживити трохи експорт. А це, в свою чергу, дало приріст промислового виробництва, і в принципі стало одним з потужних факторів росту минулого року валового внутрішнього продукту», - додав експерт. Жаліло зазначив, що з введенням офіційної блокади тимчасово непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей Україна втратила значну частину енергетичних і металургійних потужностей, які забезпечували роботу металургійних підприємств на контрольованій території, а також теплоелектростанцій, які працювали на вугіллі, імпортованому з окремих районів Луганської та Донецької області (ОРДЛО). «Це великий удар по промисловій динаміці, це удар в цілому по економічному зростанню, надходженнях до державного бюджету. Частина цих втрат, зрозуміло, буде компенсована за рахунок українських потужностей, які були недозавантажені, а також за рахунок імпортних надходжень», - констатує експерт. Зменшення промислового виробництва призведе до ще більшого знецінення гривні, впевнений Жаліло. Через зменшення обсягів експорту зменшиться надходження валютної виручки в країну, а через необхідність закупівель з-за кордону збільшиться потреба у валюті для імпорту, зазначив експерт. Тому виникне валютний дефіцит і долар почне дорожчати. «Зрозуміло, це відповідно відіб'ється на цінах на продукти і товари, це відіб'ється на доходах людей і зайнятості, адже ті, хто задіяний в пов'язаних з Донбасом виробництвах, вже в них не буде задіяний, або відбудуться скорочення, або їхні доходи зменшаться», - вважає Жаліло.
Події оформление ленты  Поліція застрелила чоловіка під час затримання банди в Черкаській області У Черкаській області під час спецоперації Головного управління Національної поліції в Київській області за участю Корпусу оперативної раптової дії був убитий чоловік. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник МВС Артем Шевченко. За його словами, під час затримання банди один із злочинців відкрив вогонь по правоохоронцях. Чоловік в результаті був застрелений. «Деталі цієї спецоперації Головного управління Національної поліції в Київській області за участю КОРД - Корпусу оперативної раптової дії Національної поліції України - будуть пізніше. Але висновок один вже можна зробити: стріляти по поліцейських - прямий шлях туди, звідки можна не повернутися. Перевірено - одним з цих зухвалих розбійників», - написав Шевченко. Він зазначив, що розбійник загинув від отриманого поранення, лікарі не змогли його врятувати.
За кордоном оформление ленты  Поліцейські в Парижі жорстко розігнали мітинг проти насильства правоохоронців У Парижі в понеділок, 20 березня, правоохоронці із застосуванням сльозогінного газу розігнали мітинг проти насильства поліції. На акцію протесту вийшли близько 7 тисяч осіб, передає Agence France-Presse. З ініціативою проведення мітингу проти поліцейського свавілля виступили родичі передбачуваних жертв насильства. Протести виникли після того, як одного із поліцейських звинуватили в зґвалтуванні 22-річного чоловіка, якого зупинили для перевірки документів.   Демонстранти тримали в руках великий плакат з написом: «Правосуддя та гідність, зупиніть безкарність поліції». На транспаранті також були зображені обличчя 13 передбачуваних жертв насильства поліції. Люди також вигукували гасла: «Поліція всюди, а справедливості ніде немає», «Немає справедливості, немає і миру». Мітинг поступово переріс у бійку парижан з поліцією, яка застосувала сльозогінний газ проти мітингувальників. За інформацією поліції, деякі громадяни в масках кидалися каністрами. В результаті зіткнень одинадцять осіб були арештовані, двоє поліцейських отримали легкі травми.
Події оформление ленты  Робочі в Керчі збирають труби «Керченського мосту», розкидані штормом по узбережжю Робочі в окупованій Керчі збирають розкидані по узбережжю труби, які під час шторму знесло з будівництва «Керченського моста». Збір труб триває весь день 20 березня, передає сайт «15 минут». У «рятувальній операції» беруть участь кілька кранів, навантажувач і трактор. Одночасно буксир прийшов за понтоном. Відзначається, що після того, як на допомогу робітникам прийшов другий буксир, плавучу платформу вдалося зрушити з дна і транспортувати на місце постійної дислокації.   Нагадаємо, в Керчі до причалів біля гаражного кооперативу в районі «Зміїнки» у неділю, 19 березня, шторм прибив гофровані труби, які віднесло з будівництва Керченського мосту. Шторм завадив встановленню тимчасової хвилезахисної конструкції, яка планувалася до монтажу біля технологічного майданчика в районі фарватеру Керч-Єнікальського каналу. Конструкція складається з легких гофрованих труб, об'єднаних у металеві рами.
Суспільство оформление ленты  Активісти «замурували» відділення «Сбербанку» РФ у Краматорську Представники партії «Національний корпус» блокували роботу відділення філії російського «Сбербанку» в Краматорську на вулиці Стуса. Активісти замурували будівельними блоками вхід до відділення банку, вікна залили червоною фарбою, а стіни будівлі заліпили наклейками, передає «Східний проект». Працывники банку заздалегідь покинули будівлю, відділення закрили. Учасники акції зажадали закрити відділення російського «Сбербанку» в місті. Поліція була присутня під час проведення акції, порушень не зафіксували. Нагадаємо, в понеділок, 20 березня, в Тернополі відновила роботу філія російського «Сбербанку», яку напередодні заблокували активісти. Аналогічна стіна була поставлена ​​13 березня біля київського відділення «Сбербанку». 16 березня президент України Петро Порошенко затвердив запропоновані Нацбанком санкції щодо п'яти структур російських банків. Санкції вводяться терміном на один рік.
Суспільство Київський суд дозволив заочне засудження «народного губернатора» Павла Губарєва Шевченківський районний суд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо лідера «Народного ополчення Донбасу», так званого «народного губернатора Донецької області» Павла Губарєва. Як повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України, Губарєв, що перебував у Донецьку протягом лютого-березня 2014 року з метою повалення конституційного ладу і зміни меж території України, «вступив у злочинну змову з іншими особами, спільно з якими в ході масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування». Відзначається, що в ході захоплення будівель сепаратисти чинили опір представникам правоохоронних органів. Ці дії паралізували роботу органів влади і управління, що унеможливило відновлення законності й зумовило появу на території Донецької області терористичної організації «ДНР». Нагадаємо, Губарєв підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.109 КК України («Публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу, захоплення державної влади»), ч. 2 ст. 110 КК України («Умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України»), ч. 1 ст. 258-3 КК України («Створення та управління терористичною організацією») і ч. 1 ст. 294 КК України («Організація масових заворушень»). З травня 2014 року Губарєв перебуває в розшуку. Пізніше з'ясувалося, що він був призначений «мером» окупованої Ясинуватої.
Політика Стало відомо, кому і на скільки заборонений в'їзд в Україну з євродепутатів, які відвідали Крим Служба безпеки України ввела щодо відносно європейських депутатів, які з триденним візитом відвідали окупований Крим. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. За її словами, СБУ перевірила інформацію про перебування в Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади «святкувати» третю річницю псевдореферендуму.«З'ясувалося, що на території АР Крим незаконно перебувають четверо громадян Сербії і один громадянин Чехії», - зазначила Гітлянська. Прес-секретар повідомила, що названим п'ятьом євродепутатам заборонений в'їзд в Україну терміном на п'ять років. «Інформація про громадян України в цій делегації на сьогодні не підтвердилась», - додала Гітлянська. Нагадаємо, російські окупанти запевнили, що візит європейських політиків на окупований півострів триватиме до 21 березня.
Суспільство У Кремлі придумали, що робитимуть, якщо Самойлову не пустять на «Євробачення» Росія не змінюватиме свою учасницю музичного конкурсу «Євробачення-2017» Юлію Самойлову в разі, якщо її не пустять в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. «Мені невідомо про рішення наших організаторів, але, наскільки я розумію, такої опції, як заміна, не існує», - сказав Пєсков, передає Лента.ру. Раніше український учасник «Євробачення-2017», лідер рок-групи О.Torvald Євген Галич назвав Самойлову інформаційним солдатом. Галич назвав вибір Самойлової для участі в конкурсі «абсолютно геніальним ходом спецслужб» Росії. Нагадаємо, 15 березня стало відомо, що Європейський мовний союз домовився з Києвом про можливість в'їзду для росіянки в Україну. Самойлова брала участь у фестивалі «Світ спорту і добра» влітку 2015 року в Криму. Для цього вона незаконно перетнула український держкордон. У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат Антон Геращенко запропонував впустити артистку до Києва і одночасно притягнути до відповідальності за порушення держкордону.
Події оформление ленты  Грабіжники в Одесі протаранили автомобілі, намагаючись сховатися від погоні В Одесі патрульні поліцейські влаштували погоню за легковим автомобілем, в якому перебувало троє підозрюваних у скоєнні серії пограбувань і крадіжок. Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції міста. За інформацією поліції, вранці 20 березня в Малиновському районі міста правоохоронці звернули увагу на автомобіль Opel, який перебував у розшуку за підозрою в причетності до серії грабежів і крадіжок.Патрульні закликали водія зупинитися, однак той додав швидкості. Почалося переслідування легковика. «При втечі правопорушник двічі скоїв наїзд на припарковані автомобілі, чим завдав їм механічних пошкоджень», - йдеться в повідомленні. В результаті поліцейським вдалося заблокувати і зупинити автомобіль. Трьох чоловіків, які перебували в салоні легковика, затримали.
Суспільство Екс-регіонал купив акції телеканалу «Тоніс» Екс-регіонал, екс-голова Київської міської державної адміністрації Володимир Макеєнко став власником 9,5% акцій телеканалу «Тоніс». Під час брифінгу в понеділок, 20 березня, Макеєнко заявив, що канал буде стовідсотково проукраїнським, проте «Тоніс» вступає в новий етап розвитку, передає Інтерфакс-Україна. «На сьогодні я володію 9,5% телеканалу, все інше - у власності телеканалу», - уточнив колишній нардеп. Він підкреслив, що подібний крок був його особистим рішенням. «Ви побачите це в роботі каналу. Будь-яких нарад і порад з Адміністрації Президента, Кабінету міністрів у мене не було, оскільки я людина самодостатня», - заявив Макеєнко. За його словами, кошти на покупку частки каналу були перераховані з його рахунку в державному банку за «абсолютно прозорою» процедурою.
Політика Третій після Чечні та Інгушетії: до чого дійшов Крим за три роки окупації За три роки, поки триває анексія Криму, на півострові зареєстровано 460 порушень проти свободи слова (в плані роботи ЗМІ), а 80% з тих телеканалів, видань та радіостанцій, які існували до окупації, - були змушені закритися. Про це під час дискусії «Крим через три роки після окупації: ситуація, підсумки, перспективи» заявила член Меджлісу кримськотатарського народу, редактор «Агентства «Кримські новини» Гайана Юксель. «За три роки окупації Крим перетворився на закриту сіру зону, куди журналісти можуть отримати доступ тільки з дозволу окупанта. До окупації на півострові було зареєстровано 1300 ЗМІ, приблизно половина з них працювала. Після захоплення Криму почалося видавлювання ЗМІ - кримінальні справи, погрози, шантаж», - додала вона. Водночас експерт ГО «Майдан закордонних справ України», редактор сайту Black Sea News Андрій Клименко зазначив, що зараз у Криму представлені тільки маловідомі банки, які в кращому випадки входять у третю сотню російського рейтингу. Він додав, що на півострові ніхто не веде міжнародну діяльність і не вкладає інвестиції туди, оскільки бояться потрапити під дію санкцій. Також Клименко позначив, що за три роки окупації півострів перетворили ледь не на військову базу. За словами експерта, сьогодні весь комплекс засобів військово-морського флоту, авіаційного, ракетних військ, військ протиповітряної оборони РФ тримає повний контроль над регіоном Чорного моря. Водночас через надмірну мілітаризацію Криму на півострів стало набагато менше їздити туристів і регіон почав витягати з Росії надмірні дотацій, додав Клименко. "Крим забезпечує збори, податки та інші платежі всіх рівнів бюджету тільки на 0,4%, тобто це третє місце за рівнем дотаційності після Чечні та Інгушетії. Туризм при цьому знищений, а розповіді про 5 - 6 млн туристів щорічно - це треба ділити на два, а то й на три, бо туди враховують увесь пасажиропотік на півострів", - зазначив він.
Події оформление ленты  У пансіонаті під Києвом, де живуть переселенці з Донбасу, стався конфлікт зі стріляниною У пансіонаті «Джерело» в Пущі-Водиці під Києвом, де живуть переселенці з Криму і Донбасу, стався конфлікт зі стріляниною. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції Києва. Відзначається, що в пансіонаті за адресою: Курортна, 4 проживає близько 170 переселенців. За інформацією правоохоронців, до них надійшла інформація про те, що на територію санаторію зайшли невідомі і вчиняють хуліганські дії. Поліцейські, які рибули на місце події, з'ясували, що конфлікт виник між людьми, які там проживають, і представниками одного з власників санаторію. «Під час інциденту використовувалися піротехнічні засоби, а один із жителів зробив попереджувальний постріл у повітря. Правоохоронці ретельно оглянули територію санаторію і вилучили частину гільзи і три петарди», - повідомили в поліції. Крім того, з місця події слідчо-оперативна група вилучила гладкоствольну рушницю, з якої було здійснено постріл. Кримінальне провадження розпочато за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.   Раніше місцева мешканка повідомила, що на людей напали «будівельники», які робили ремонт. Вони погрожували «викидати всіх, хто не встиг вийти, щоб зробити ремонт». Після цього вони кувалдами вибивали вікна в приміщеннях, виривали дроти у щитовій і відрубали електрику. Як зазначила прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик, конфлікт був між людьми, які проживають у пансіонаті, і представниками одного із співвласників пансіонату. Волонтер Оксана Лазебник (Ксюша Київська) на своїй сторінці в Facebook опублікувала відео конфлікту. За її словами, «тітушки» відкривали вогонь у повітря, щоб налякати людей, били вікна. Всього нападників було близько 20. Трьох із нападників людям власними силами вдалося затримати, зокрема їхнього ватажка. Як запевняє волонтер, він зізнався, що їх найняв господар табору В'ячеслав Гомонай.
Закон і Право Мешканцям будинків без лічильників розраховуватимуть плату за тепло по-новому Кабінет міністрів 20 березня затвердив постанову, якою ввів нову формулу розрахунку оплати за теплопостачання для споживачів, які живуть у будинках або квартирах, де не встановлені прилади для обліку теплової енергії. Відповідне рішення оприлюднене на урядовому сайті. Згідно з документом, вартість опалення житла, де не встановлено лічильник, залежатиме від зовнішньої температури повітря і фактичного періоду надання послуг. Тобто сума оплати буде варіюватися в залежності від погодних умов і місяця опалювального сезону: в теплі місяці платити будуть менше, ніж у холодні. До цього часу нарахування для будинків без лічильників здійснювалося за усередненими показниками споживання будинків з лічильниками. Приміром, за лютий киянам нарахували 27,08 грн за квадратний метр опалювальної площі.
Політика Порошенко розкрив плани блокадників: Хотіли виштовхнути Донбас до Росії Торгова блокада Донбасу була спецоперацією з виштовхування окупованих районів Донецької та Луганської областей у Росію. Про це під час засідання Ради регіонального розвитку в Києві заявив президент України Петро Порошенко. За словами глави держави, все чіткіше кристалізується загроза «анархії» й «отаманщини», яскравим доказом яких є реальні і потенційні наслідки так званої блокади Донбасу, передає УНІАН. Порошенко підкреслив, що організатори блокади показали себе як неперевершені майстри політичного піару. «Адже насправді це була не блокада ОРДО і ОРЛО. Яка блокада, якщо там дірка на кордоні з РФ у сотні кілометрів? Насправді все це виявилося спецоперацією, спрямованою на те, щоб виштовхнути окуповані райони українського Донбасу в РФ» - зазначив президент. Крім того, Порошенко повідомив, що рішення РНБО щодо тимчасового призупинення транспортного сполучення з окупованими територіями мало «вимушений характер» і «тільки припинило хаос, в який блокадників намагалися занурити всю країну».
Суспільство Заборона на в'їзд Самойлової в Україну вже готова Підготовлено рішення про заборону на в'їзд в Україну російської учасниці музичного конкурсу «Євробачення-2017» Юлії Самойлової, яка в 2015 році незаконно відвідувала окупований Крим. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак. «На цю хвилину рішення про її заборону в'їзду ще не прийнято, але відкрию таємницю - відповідний документ вже підготовлено», - сказав Грицак журналістам, передає Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія не змінюватиме свою учасницю музичного конкурсу «Євробачення-2017» Юлію Самойлову в разі, якщо її не пустять в Україну через незаконне відвідування окупованого Криму. Як відомо, Самойлова збирається представляти Росію на «Євробаченні-2017» з піснею Flame is Burning. Вона з дитинства пересувається на інвалідному візку і має першу групу інвалідності. Раніше Грицак заявляв, що російській співачці треба заборонити в'їзд на територію України: «Я вважаю, що закон має бути один для всіх, оскільки ця людина порушила закон».
Політика Російського шпигуна в Польщі засудили до 4 років в'язниці У Варшаві юриста Станіслава Ш. звинуватили в роботі на розвідку Росії і засудили до чотирьох років ув'язнення. Вирок виніс Окружний суд Варшави, однак рішення не остаточне і може бути оскаржене у вищій інстанції, передає «Польське радіо». Відзначається, що прізвище юриста не розголошується за місцевими законами. У пояснювальній записці до рішення суддя Агнешка Доманьска вказала, що в 2012 році після зустрічей з офіцерами Головного управління Генштабу РФ Станіслав Ш. пройшов навчання і зобов'язався виконувати розвідувальні завдання. У його завдання входило отримувати інформацію, зокрема таємну, про польську енергетику, а перш за все про газопровід у Свіноуйсьце. Правоохоронці встановили, що юрист отримав закритий звіт Верховної контрольної палати Польщі про газові угоди і газопровід, знав терміни його відкриття. Крім цього, за даними суду, він проник на засідання комісії Сейму (нижньої палати парламенту) з енергетики з метою отримати неофіційні дані. Також Станіславу Ш. ставляться контакти з польськими журналістами, які працюють з енергетичної тематики, яких планувалося використовувати для просування російської політики. Зазначалося, що юрист мав намір потрапити на стажування до Міністерства економіки, приховуючи своє російське громадянство. Юрист був затриманий Агентством внутрішньої безпеки Польщі в жовтні 2014 року. Звинувачення в шпигунстві на користь РФ Станіславу Ш. було висунуто у травні минулого року. У своїй професійній діяльності він займався, зокрема, юридичним обслуговуванням будівництва терміналу скрапленого природного газу в місті Свіноуйсьце.
За кордоном оформление ленты  У Києві через напад на інкасаторів введений план "Перехоплення" У Святошинському районі Києва невідомі скоїли розбійний напад на інкасаторів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила начальник відділу комунікації столичної поліції Оксана Блищик. За її словами, столична поліція встановлює обставини розбійного нападу, який стався на проспекті Перемоги близько 16:00. За даними поліції, до автомобіля приватної охорони підбігли чотири людини, розбили водійське і задні пасажирські вікна. На момент нападу в авто перебувало троє людей. Злочинець вдарив чоловіка, який сидів на задньому сидінні, і забрав сумку з грошима. Сума завданих збитків встановлюється. Розпочато кримінальне провадження за ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. У столиці введено план «Перехоплення»: правоохоронці розшукують автомобіль «Мерседес» темного кольору.
Коронавірус Сім сердець і прадід-аферист. 7 неймовірних фактів про померлого багатія Рокфеллера Девід Рокфеллер, який помер 20 березня на 101-му році життя  - найвідоміший представник однієї з найвпливовіших родин США. Хоча в оновленому всесвітньому списку Forbes він посыдав десь 600-й рядок, але незмінно був автором іншого рекорду - вважався найстарішим багатієм світу. Природно, про нього написано багато фактів, а домислів існує в десятки разів більше. 1. У 2015 році 99-річний Дефід Рокфеллер вшосте переніс операцію з пересадки серця. Тобто в цілому у нього було за все життя сім сердець. Богач жартував, що має намір дожити до 200 років. Вперше Рокфеллер зробив пересадку серця в 1976 році після автокатастрофи. 2. Мільярдер завжди ходив з банкою для жуків, яких ловив сам. Його колекція налічує 40 тисяч комах і є найбільшою в світі. 3. Незважаючи на таку дивну залежність, багач вважав секретом довголіття просте життя і щедрість. "Любов до життя. Жити простим життям, гратися з дітьми, насолоджуватися речами, які у вас є, проводити час з хорошими, вірними друзями... Я заробив багато грошей у своєму житті, але велику їх частину я віддав. Немає сенсу отримувати, якщо ти не можеш поділитися". На гроші Рокфеллера були засновані Загальна освітня рада, Медичний інститут ім. Рокфеллера, штаб-квартира ООН у Нью-Йорку, а також Чиказький інститут. 4. Дід Дефіда Рокфеллера - Джон Девісон Рокфеллер був не тільки першим в історії мільярдером, але й найбагатшою людиною за всю історію світу - за нинішнім курсом долара він володів би статками у більш ніж 310 млрд доларів. 5. Цікаво, але прадід Девіда Рокфеллера - Вільям Рокфеллер був аферистом, називав себе «ботанічним доктором» і продавав різні еліксири, навіть еліксир безсмертя. Говорили, що Вільям прикидався глухим, вислуховував плітки або секрети, які люди розповідали про нього, а потім шантажував своїх жертв. 6. Основний тренд династії Рокфеллерів сьогодні - відмова від вуглеводнів. Наприкінці минулого року спадкоємці сім'ї Рокфеллерів, дід яких сколотив незліченні багатства на нафті, почали продавати свої активи, пов'язані з нафтою і газом. 7. Девіду Рокфеллеру приписують створення і керівництво клубом Більдерберг. Це - один із найбільш обговорюваних і при цьому закритих клубів, на засідання якого збираються вищі політичні діячі всього світу. Негласно він вважається ще більш престижним, ніж зустріч великої сімки. Сам Рокфеллер це заперечував, проте достеменно відомо, що на першому засіданні клубу в травні 1954 він був присутній. Деякі вважають, що саме ця організація і ще Рада із зовнішньої політики (Council on Foreign Relations - CFR), теж створена Рокфеллером, являють собою штаб закулісного світового уряду.
Суспільство оформление ленты  За 70 га землі голова сільради під Києвом отримав хабар у 250 тисяч євро Голову однієї з сільрад Бориспільського району Київської області затримали під час отримання хабара в розмірі 250 тисяч євро. Про це повідомили в прес-службі Служби безпеки України. За даними СБУ, чиновник вимагав 250 тисяч євро від представника комерційного підприємства за виділення в оренду земельної ділянки площею 70 гектарів. Правоохоронці затримали зловмисника в приміщенні сільради після отримання всієї суми. Зараз вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу. Нагадаємо, 18 березня під час отримання хабара був затриманий начальник одного з райвідділів Головного управління Державної міграційної служби Києва. Чиновник вимагав 10 тисяч гривень за прискорення оформлення закордонних паспортів одинадцяти громадянам.
Суспільство Директор «Роскосмосу» помер у СІЗО від глибокої рани в шию - джерело Згідно з даними експертизи, виконавчий директор російської держкорпорації «Роскосмос» з контролю за якістю та надійністю Володимир Євдокимов помер від глибокої рани в шию. Як ТАСС повідомили в правоохоронних органах, під час експертизи з'ясувалося, що смертельною стала колото-різана рана в ділянці шиї, яка призвела до великої крововтрати. «Дві рани в ділянці грудної клітки - неглибокі, колото-різані. Вони не могли стати причиною смерті», - сказав співрозмовник. За його словами, смерть Євдокимова сталася близько 4 ранку 18 березня. Тіло було виявлено під час обходу камери охоронцем у туалетній кімнаті. Співкамерники стверджують, що нічого не чули і не бачили. Крім Євдокимова, в камері було 11 людей. Зараз колишні співкамерники убитого директора корпорації переведені в інші камери, не виключено, що між ними будуть проводитися очні ставки. Нагадаємо, порушено кримінальну справу за статтею «Вбивство». Євдокимов був поміщений під варту в грудні 2016 року. Він звинувачувався у справі про розкрадання майна ВАТ «Російська літакобудівна корпорація "МіГ"» на 200 млн рублів. Басманний суд Москви продовжив запобіжний захід йому і його передбачуваному спільникові - колишньому директору ЗАТ «Науково-технічний центр» Олександру Золіну - до 30 квітня 2017 року. Свою провину чиновники не визнавали.
Політика Генштаб України: Росія проводить незаконні військові навчання в окупованому Криму Військові навчання Росії в окупованому Криму є незаконними. Про це заявив офіцер управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов. За словами офіцера, Генштаб України спостерігає за навчаннями і відповідними структурами, уповноваженими проводити такого роду діяльність, передають «Крим.Реалії». «Ми робимо це тому, що навчання проходять на тимчасово окупованій Російською Федерацією території і до них залучено велику кількість повітряно-десантних військ Збройних Сил Росії», - заявив Селезньов. Він зазначив, що в Генштабі є перелік планів оперативного реагування на будь-які виклики, які можуть статися з боку Росії. «Наші аналітики прораховують можливі ризики і після цього вносяться корективи в плани бойової підготовки підрозділів і здійснюється відповідний контроль за цими заходами», - додав Селезньов. Нагадаємо, в понеділок, 20 березня, в Криму на полігоні Опук почалися командно-штабні навчання ПДВ Росії з бойовою стрільбою. У навчаннях беруть участь понад 2,5 тисячі російських десантників, задіяно близько 600 одиниць бойової техніки.
Закон і Право Дороге браконьєрство. В Україні можуть підняти штрафи до сотень тисяч гривень З квітня в більшості областях України розпочнеться нерестова заборона на вилов риби. Терміни заборони в різних регіонах і областях можуть відрізнятися, проте переважно сезонний нерестовий період триває з 1 квітня по 30 червня. За риболовлю з електровудкою доведеться заплатити 255 тис. грн штрафу За порушення правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. На сьогодні штраф за незаконний вилов риби складає від 34 грн до 170 грн, а максимально – до 850 грн. Однак народні депутати вирішили, що це недостатнє покарання для браконьєрів, тож зареєстрували законопроект, яким пропонують суттєво підняти штрафи. Зокрема проектом Закону «Про внесення змін до  деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне зайняття рибним та іншим водним добувним промислом» пропонується за порушення правил рибальства карати штрафом у розмірі від 850 до 3400 грн. Для посадовців штраф складатиме від 3400 грн до 6800 грн. Ще більші штрафи доведеться заплатити тим, хто ловитиме рибу із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, а також тим, хто виловить більше від дозволеного. Якщо нині за таке порушення риболов заплатить максимум 680 грн, то якщо набере чинності вищезазначений законопроект, штраф за таке порушення зросте до 8 500 грн. Якщо браконьєром виявиться посадова особа, з неї візьмуть 13 600 грн. Із набуттям чинності цього законопроекту суттєво зростуть штрафи і за заподіяння браконьєрами-риболовами істотної шкоди навколишньому середовищу. Варто зазначити, що зараз за таке порушення з горе-рибалки візьмуть максимум 3400 грн. Депутати ж пропонують підняти штраф в двадцять пять разів, до 85 тис. грн, або ж позбавляти волі на строк до трьох років з конфіскацією засобів незаконного добування та усього добутого. Разом з тим, якщо браконьєр використовує для вилову риби вибухові, отруйні речовини, електровудочки або інші засоби масового знищення риби і його спіймали на гарячому, йому загрожує обмеження або позбавленням волі на строк до п’яти років. А якщо рибалка ще й завдасть довкіллю істотної шкоди, використовуючи незаконні знаряддя для вилову, то йому доведеться заплатити ще й до 255 тис. грн штрафу. Однак наразі це лише пропозиції народних депутатів. Зараз же за такий проступок браконьєр заплатить максимум 6800 грн штрафу. Вбитий лось обійдеться мисливцеві в 80 тис. грн Та не риболовлею єдиною. Державне агентство лісових ресурсів ще в січні цього року підготувало проект спільного наказу Мінагрополітики та Мінприроди, який передбачає збільшення в чотири рази штрафів за порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання. Зокрема пропонується за одного незаконно вбитого лося стягувати з мисливця штраф у розмірі 80 тис. грн, тоді як зараз за це порушення штраф складає 20 тис. грн. Один вбитий олень європейський обійдеться браконьєру нині у 15 тис. грн, у Держлісагентстві пропонують збільшити адміністративне стягнення до 60 тис. грн, а за оленя плямистого – до 50 тис. грн, лань – до 40 тис. грн (на сьогодні – 10 тис. грн), козулі та муфлона – до 32 тис. грн (зараз – 8 тис. грн). У Держлісагентстві також планують ініціювати запровадження кримінальної відповідальності, а саме обмеження волі строком до трьох років, за незаконно впольованого кабана, лань, оленів європейського та плямистого, козулі, лося, муфлона. Наразі обмеження або позбавлення волі застосовується лише у разі порушення правил полювання, якщо воно завдало істотної шкоди. Тобто за одну незаконно вбиту мисливську копитну тварину браконьєра не посадять до в’язниці. Також чиновники наголосили на необхідності збільшення штрафів за браконьєрство. Зокрема, зараз максимальний штраф складає 3400 грн, його розмір планують збільшити до 17 тис. грн. Посадовцям нині за браконьєрство доводиться платити максимум 6800 грн. Адміністративне стягнення планують збільшити до 34 тис. грн.
Суспільство Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» побудують за 5 років Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» простоять у Києві за п'ять років. Про це заявив голова наглядової ради зі створення об'єкта Натан Щаранський, передає Інтерфакс-Україна «Йдеться про те, що протягом п'яти років, від 75-х роковин Бабиного Яру (у минулому році) і до 80-ї річниці, проект знайде ідейне втілення, а потім і фізичне, він повинен стати реальністю. Ми обговорили бюджет на рік, а також етапи на наступні п'ять років. Ми плануємо шукати якомога більшу підтримку громадськості для наших рішень - плануємо залучити сотні громадських організацій (українських, єврейських та світових)», - заявив він. Щаранський зазначив, що кращим майданчиком для будівництва центру Голокосту «Бабин Яр» буде однойменна місцевість, але при наявності об'єктивних перешкод можна розглянути й іншу локацію.

Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
більше матеріалів




/-1,6833391189575-/ /-pc-/
Top