counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Сім сердець і прадід-аферист. 7 неймовірних фактів про померлого багатія Рокфеллера


Переглядів: 5513


Сім сердець і прадід-аферист. 7 неймовірних фактів про померлого багатія Рокфеллера

Девід Рокфеллер, який помер 20 березня на 101-му році життя  - найвідоміший представник однієї з найвпливовіших родин США. Хоча в оновленому всесвітньому списку Forbes він посыдав десь 600-й рядок, але незмінно був автором іншого рекорду - вважався найстарішим багатієм світу. Природно, про нього написано багато фактів, а домислів існує в десятки разів більше.

1. У 2015 році 99-річний Дефід Рокфеллер вшосте переніс операцію з пересадки серця. Тобто в цілому у нього було за все життя сім сердець. Богач жартував, що має намір дожити до 200 років. Вперше Рокфеллер зробив пересадку серця в 1976 році після автокатастрофи.

2. Мільярдер завжди ходив з банкою для жуків, яких ловив сам. Його колекція налічує 40 тисяч комах і є найбільшою в світі.

3. Незважаючи на таку дивну залежність, багач вважав секретом довголіття просте життя і щедрість. "Любов до життя. Жити простим життям, гратися з дітьми, насолоджуватися речами, які у вас є, проводити час з хорошими, вірними друзями... Я заробив багато грошей у своєму житті, але велику їх частину я віддав. Немає сенсу отримувати, якщо ти не можеш поділитися". На гроші Рокфеллера були засновані Загальна освітня рада, Медичний інститут ім. Рокфеллера, штаб-квартира ООН у Нью-Йорку, а також Чиказький інститут.

4. Дід Дефіда Рокфеллера - Джон Девісон Рокфеллер був не тільки першим в історії мільярдером, але й найбагатшою людиною за всю історію світу - за нинішнім курсом долара він володів би статками у більш ніж 310 млрд доларів.

5. Цікаво, але прадід Девіда Рокфеллера - Вільям Рокфеллер був аферистом, називав себе «ботанічним доктором» і продавав різні еліксири, навіть еліксир безсмертя. Говорили, що Вільям прикидався глухим, вислуховував плітки або секрети, які люди розповідали про нього, а потім шантажував своїх жертв.

6. Основний тренд династії Рокфеллерів сьогодні - відмова від вуглеводнів. Наприкінці минулого року спадкоємці сім'ї Рокфеллерів, дід яких сколотив незліченні багатства на нафті, почали продавати свої активи, пов'язані з нафтою і газом.

7. Девіду Рокфеллеру приписують створення і керівництво клубом Більдерберг. Це - один із найбільш обговорюваних і при цьому закритих клубів, на засідання якого збираються вищі політичні діячі всього світу. Негласно він вважається ще більш престижним, ніж зустріч великої сімки. Сам Рокфеллер це заперечував, проте достеменно відомо, що на першому засіданні клубу в травні 1954 він був присутній. Деякі вважають, що саме ця організація і ще Рада із зовнішньої політики (Council on Foreign Relations - CFR), теж створена Рокфеллером, являють собою штаб закулісного світового уряду.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів
/-0,37080478668213-/ /-pc-/
Top