counter
Архів Повернутись назад 19 Червня 2017
19 Червня
Події На курорт у Малі напали терористи, є загиблі й заручники У результаті нападу на туристичний комплекс у передмісті столиці Малі Бамако (Західна Африка) загинули двоє людей. Про це повідомляє агентство Reuters. Терористи атакували популярний серед іноземців комплекс у містечку Дугуракоро. Як повідомляється, чотири озброєні люди прибули до території туристичного об'єкта на мотоциклах і автомобілі і почали стріляти, убивши двох людей. Крім того, в полоні у бойовиків виявилися 36 осіб, зокрема 13 громадян Франції. Співробітники служби безпеки, які прибули на місце події, ліквідували нападників. "У нас є тіла двох убитих бойовиків, ще два тіла розшукують наші військові", - заявив міністр безпеки та цивільної оборони Малі Саліф Траоре. Він не уточнив, чи були інші нападники. #BREAKING At least 4 assailants killed after Mali tourist resort attack: minister — AFP news agency (@AFP) 19 червня 2017 р. Як повідомив інший чиновник відомства, атаку на туристичний об'єкт могли здійснити джихадисти.
Події Есмінець США "Фіцджеральд" зіткнувся з торговим судом, семеро моряків загинули У результаті зіткнення американського есмінця Fitzgerald, який слідував під прапором Філіппін контейнеровозом ACX Crystal біля берегів Японії, загинули семеро моряків, їхні тіла впізнані.Про це повідомляє 7-й флот ВМС США на своєму на сайті. "Останки семи моряків, які до цього вважалися зниклими без вести, були виявлені в затоплених житлових відсіках (есмінця) після того, як водолази змогли проникнути туди", - повідомили у флоті. Крім того, там також назвали імена і звання всіх загиблих. У свою чергу, військовий кореспондент Кріс Кавас опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter фотографії загиблих моряків. Sailors lost in the #FITZGERALD #collision: Gary Leo Rehm Jr, Noe Hernandez, Xavier Martin pic.twitter.com/o0D3I6Na0Z — Chris Cavas (@CavasShips) 19 червня 2017 р. Sailors lost in the #FITZGERALD #collision: Douglas Shingo, Ngoc Tan Truong Huynh, Dakota Rigsby, Carlos Sibayan pic.twitter.com/LcSzAWmiPL — Chris Cavas (@CavasShips) 19 червня 2017 р. Нагадаємо, аварія сталася 17 червня. "Фіцджеральд" йшов приблизно за 56 миль на північний захід від Йокосуки (Японія) і зіткнувся з торговим судном приблизно о 2:30 за місцевим часом.
Події Наїзд фургона на людей у Лондоні: одна особа загинула, десять поранених У результаті наїзду Фургон на натовп людей у Лондоні (Велика Британія) загинула одна людина. Десять осіб отримали поранення. Про це повідомляє агентство Reuters. Фургон наїхав на натовп людей у північній частині Лондона. За словами поліції, поранених було доставлено в лікарні, а 48-річний водій був арештований. Рада мусульман Великої Британії повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, що під час наїзду на людей у Лондоні постраждали відвідувачі мечеті. Вони виходили з храму після нічної молитви в рамках святкування Рамадану. BREAKING: We have been informed that a van has run over worshippers as they left #FinsburyPark Mosque. Our prayers are with the victims. https://t.co/FSE5m3bFpo — MCB (@MuslimCouncil) 19 червня 2017 р. "Нас поінформували про те, що мінівен збив віруючих, коли вони покидали мечеть в Фінсбері-парку. Наші молитви - про жертв", - наголошується в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фургон наїхав на натовп людей у Лондоні.
Події Депутат, який стріляв по людях у Конотопі, не був п'яний - поліція Депутат обласної ради Конотопа (Сумська область), який відкрив стрілянину по людях, здав кров на наявність алкоголю, в результаті тесту алкоголю в крові у нього не виявлено. Про це повідомила речник ГУНП в Сумській обл. Ельвіра Біганова в ефірі телеканалу "112 Україна". "Був перевірений депутат, він здав кров на наявність алкоголю. Алкоголю у крові у нього не виявлено. Зараз всі учасники конфлікту дають пояснення", - заявила Біганова. Спікер поліції підкреслила, що депутат має зареєстровану травматичну зброю. "Це травматична зброя. Вона зареєстрована, перебуває у нього на законних підставах. Встановлено, що він зробив один постріл, ні в кого не влучив", - додала вона. Нагадаємо, 18 червня повідомлялося, що в центрі міста Конотоп у Сумській області депутат місцевої облради Сергій Демеха відкрив вогонь по людях.
Політика оформление ленты  Королевська оговталась після «смертельної» атаки зеленкою і повеселилася у столичному ресторані Народного депутата від партії "Опозиційний блок" Наталію Королевську, яка скаржилась що ледь не втратила зір після того, як її облили зеленкою в Одесі, бачили в одному з ресторанів Києва у компанії друзів. Відео, на якому видно, що Королевська вже при повному здоров'ї і, швидше за все, добре бачить на обидва ока, зняв журналіст Всеволод Філімоненко і опублікував на YouTube-каналі  "Голос Народу". "Мати ЛНР Наталія Королевська, яка мала б проходити лікування втраченого зору після опіків очей від зеленки, розпиває віскарь по київських ресторанах і бачить, як сова вночі. Помітила журналістів... в повній темряві і наказала не пущать, а потім втекла", - написав він на своїй сторінці в Facebook. Нагадаємо, 2 червня народного депутата Наталію Королевську облили зеленкою в Одесі, куди вона приїхала підтримати політичний проект "Жінки за мир". Тоді вона заявила, що частково втратила зір.
Політика Євросоюз продовжив санкції проти Росії за анексію Криму ще на рік Європейський Союз затвердив рішення про продовження обмежувальних заходів щодо Росії за незаконну анексію Криму і Севастополя до 23 червня 2018 року. Згідно з повідомленням на сайті Ради ЄС, таке рішення було прийнято у понеділок у Люксембурзі в рамках засідання міністрів закордонних справ ЄС, передає Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, раніше Сенат США більшістю голосів схвалив законопроект "Про протидію російському впливу в Європі і Євразії від 2017 року» щодо розширення санкцій проти Росії. Вони торкнуться російської гірничодобувної промисловості, металургії, суднобудування і залізниць. Крім того, санкції діятимуть щодо корумпованих російських чиновників і осіб, причетних до порушень прав людини, працівників російського розвідувального та оборонного відомств.
Політика Ляшко хоче, щоб Порошенко нагадав Трампу про зобов'язання США Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко вимагає від президента України Петра Порошенка на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом підняти питання про виконання Будапештського меморандуму. Про це він заявив перед погоджувальною радою Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Президент Порошенко зустрічатимется з президентом США Трампом і іншими керівниками США", - заявив він. Ляшко підкреслив, що, згідно з меморандумом, Україна відмовилася від ядерного статусу в обмін на гарантії її цілісності і безпеки, а також суверенітету. Одним з таких гарантів безпеки виступили США, які сьогодні повинні "забезпечити нашу цілісність". Ляшко повідомив, що вчора фракція Радикальної партії брала участь у нараді на чолі з президентом Петром Порошенком. "Тому на зустрічі вчора ми підняли питання про те, щоб президент на всіх зустрічах нагадував про виконання Будапештського меморандуму, про гарантії безпеки України всіма підписантами цього документа", - сказав він.Нагадаємо, візит президента України Петра Порошенка в США відбудеться ввечері у понеділок, 19 червня.
Політика Парубій: Санкції проти Росії - відтепер закон Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що тепер санкції США проти Росії стали законом. Про це він сказав на погоджувальній раді Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Дуже важливо, що в тексті меморандуму, який був підписаний у США, вперше згадується, що Україна є форпостом у протистоянні російській агресії. Я вважаю, що наш візит у США був позитивним для України", - заявив він. Крім того, спікер нагадав, що був особисто в Сенаті США під час ухвалення закону про посилення санкцій щодо Росії. "Це рішення має два важливих значення: тепер санкції, які раніше мали статус указу президента, будуть переведені в статус закону. Тепер їх скасування можливе тільки через рішення двох палат парламенту", - підкреслив він. Другий важливий момент: санкції розширені в банківську і енергетичну сфери. "Виділено $250 млн на протидію російській пропаганді. Це дуже важливий крок для протистояння російській агресії", - зазначив він.
Закон і Право Відтепер підприємцям не треба використовувати в роботі печатку Сьогодні, 19 червня, набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями», який передбачає скасування обов'язкового використання печаток у бізнесі. Зокрема, для того щоб вважати документ достовірним, досить лише підпису уповноваженої особи підприємства. Якщо чиновники все ж вимагатимуть від бізнесмена документ з відбитком печатки або нотаріально завірену його копію, за це передбачається штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн. Уточнюється, що вимагати нотаріально завірену копію документа посадові особи мають право лише у випадках, передбачених законодавством. Разом з тим підприємцям не забороняється використовувати у своїй діяльності печатку. Порядок її виготовлення, обліку, зберігання, використання, перевірки наявності та знищення має бути прописаний у внутрішніх документах підприємства. А виготовлення і отримання печаток здійснюватиметься без дозвільних документів. Раніше заступник міністра економічного розвитку Максим Нефьодов писав на своїй сторінці в Facebook, що скасування печаток для бізнесу дасть можливість Україні піднятися на два пункти в рейтингу Doing Business.
Політика Клімкін повідомив, коли з Росії можна буде знімати санкції Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що санкції - єдиний дієвий засіб впливу на агресію Росії. Не введи Європа таких санкцій, вона залишила б свої рубежі уразливими, передає Інтенфакс-Україна слова міністра з посиланням на його в інтерв'ю австрійському журналу Profil. Міністр водночас вважає, що після відходу російських військ з Донбасу такі обмеження можна було б зняти. Так як вони є не політичною стратегією України і ЄС, а інструментом, який змусить Росію виконати Мінські домовленості і припинити окупацію Криму. "Як тільки росіяни залишать Донбас, можна буде поступово знімати санкції", - підкреслив глава МЗС України. Також Клімкін наголосив, що Європа хоч і підтримує Україну, але не "робить усе можливе". Нагадаємо, як повідомляла АСН, сьогодні ЄС затвердив рішення про продовження на рік санкцій щодо Росії.
Політика Березюк вирішив поголодувати через Садового і "принижених львів'ян" Глава фракції "Самопоміч" Олег Береезюк оголосив голодування на знак підтримки голови Львова Андрія Садового. Про це він заявив на погоджувальній раді Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "Львів - окупований ворогом!.. Рік тому в місто свободи і волі прийшов ворог. Уже рік знущаються не тільки над головою міста, а й над людьми. Львів'яни ніколи не лягали. І завжди стояли. Львів'яни вистоять проти ворога, який підлий і знищує все", - заявив він, не уточнивши, кого або що він має на увазі, називаючи "ворогом". За його словами, він ухвалив таке рішення як людина і депутат. "Протестуючи проти брехні і знущання над людьми, підтримуючи львів'ян, які завжди толерантні, я, як людина, лікар, народний депутат, прийняв екстраординарне рішення. Ніколи не думав, що прийматиму його в XXI столітті: я оголошую голодування, протестуючи проти центральної влади України і підтримуючи львів'ян", - сказав він, покинувши погоджувальну раду.
Політика Садовий все ж змусив Гройсмана розвезти львівське сміття по всій країні Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман попросив місцеве самоврядування допомогти меру Львова Андрію Садовому, якщо він попросить прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах. Про це він заявив на селекторній нараді з підготовки до зими, передає Інтерфакс-Україна. "Хочу зараз попросити всю країну: шановні колеги, міські та сільські голови, голови ОДА, якщо до вас випадково звернеться голова міста Львова Андрій Іванович Садовий за допомогою в певний період часу з вивезенням сміття з міста, я вас дуже прошу, будь ласка, якщо ви можете зробити, допоможіть", - сказав він. Гройсман зазначив, що Садовому терміново потрібно побудувати полігон для прийому сміття. Нагадаємо, 14 червня на засіданні Кабміну Гройсман публічно розкритикував мера Львова Андрія Садового за сміттєвий бардак у місті.
Суспільство У Росії директор контори пробачив борги, побачивши злидні клієнтів Керівник мікрофінансової організації з Коркіно (Челябінська область, Росія) відкликав виконавчі листи щодо боржників, після того як побачив, у який бідності живуть люди,  які йому заборгували. Про це повідомили в прес-службі управління Федеральної служби судових приставів РФ по Челябінській області, передає видання Znak.com. "Перший візит був до 26-річного чоловіка. Його борг мікрофінансовій організації становить 67 тис. рублів. Виконавче провадження ведеться з листопада 2016 року. Під час рейду застати його не вдалося. Вдома виявилися старенький дідусь і троє дітей. Вони пояснили, що молодий чоловік працює пастухом, повернеться затемна. Поки пристав розмовляла з мешканцями будинку, стягувач, який вимагав до цього арешту майна, збентежено озирався - в оселі не було нічого, що могло б становити цінність. Складаючи акт про відсутність майна, що підлягає опису й арешту, пристав помітила на очах стягувача, директора мікрофінансової організації, сльози", - йдеться в повідомленні. Після цього очільник  компанії передумав повертати гроші і захотів відвідати інших людей з боргами.
Політика Депутати візьмуться за питання фінансової політики, кібербезпеки і психіатричної допомоги Голова Верховної Ради України Андрій Парубій перерахував блоки питань наступного пленарного тижня. Про це він заявив на погоджувальній раді Верховної Ради України, передає кореспондент АСН. "На цей тиждень пропонується чотири блоки питань. В першу чергу питання фінансової політики. Це блок, який був на попередньому пленарному тижні. Але ми не встигли його розглянути. Тому у вівторок ми почнемо роботу з розгляду цих законопроектів", - заявив Парубій. Також у вівторок нардепи розглянуть блок питань з інформаційної політики. Зокрема, законопроект про кібербезпеку. У середу - традиційно парламентарії розглянуть питання ратифікації і два закони з питань охорони здоров'я. "Ці закони стосуються психіатричної допомоги. Була проведена ґрунтовна робота в комітеті", - уточнив спікер. У четвер депутати звернуться до питань щодо податкової та митної політики. А також фракція БПП пропонує розглянути питання судової реформи. "Ми вирішимо, коли ставити ці питання щодо судової реформи: на четвер або вівторок", - додав він.
Політика оформление ленты  Історична зустріч Порошенка і Трампа. Надії, очікування і приниження Путіна У вівторок, 20 червня, відбудеться перша зустріч президентів України і США - Петра Порошенка і Дональда Трампа. Дипломати вже заявили, що ключовими питаннями для обговорення будуть війна на Донбасі і посилення недавно затверджених американським Сенатом санкцій проти Росії. Ця зустріч буде історичною не тільки тому, що вона перша для Порошенка і Трампа, а ще й тому, що вона відбудеться раніше, ніж зустріч глави США з президентом РФ Володимиром Путіним. У Кремлі сподіваються, що Трамп і Путін  зможуть зустрітися вперше 7-8 липня на полях саміту G20 в Гамбурзі. 10 травня в Білому домі вже приймали міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Ці 40-хвилинні переговори Трампа з Лавровим ознаменувалися гучним скандалом і падінням рейтингу Трампа. Почалося все з того, що американських журналістів не пустили на зустріч, хоча кореспондент російського пропагандистського агентства ТАСС був присутній на переговорах. Пізніше з'ясувалося, що у лідера Кремля Володимира Путіна є аудіозапис зустрічі, що викликало хвилю обурення в американському суспільстві. Інформація ж про аудіозапис спливла після того, як видання The Washington Post опублікувало дані, що Трамп на зустрічі з Лавровим розкрив росіянам цілком таємні дані про терористичне угруповання «Ісламська держава». Журналісти повідомили, що Трамп поділився з представником РФ планом терористів ІДІЛ пронести бомбу на літак у США. Вибухівку терористи мали намір пронести в ноутбуці. Ці дані були отримані від ізраїльського розвідника в лавах ІДІЛ, і розкриття інформації поставило під загрозу життя розвідника. В адміністрації Трампа спробували спростувати розкриття секретних даних, а сам лідер США у своєму Twitter заявив, що має абсолютне право передавати інформацію Росії. Але на цьому скандал не закінчився. Через деякий час газета The New York Times з'ясувала, що, крім секретних даних, Трамп також розповів Лаврову про «схибленого» екс-главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі, якого американський президент звільнив того ж дня, коли зустрічався з російським міністром. «Я тільки-но звільнив главу ФБР. Він був божевільним, просто схибленим», - похвалився президент США.  Цей і попередні скандали не могли не позначитися на рейтингу Трампа. Згідно з опитуванням громадської думки, проведеним агентством Reuters спільно з центром Ipsos, рівень підтримки Трампа становить лише 38%. Це був найнижчий показник з моменту вступу політика на посаду президента США. Відразу після зустрічі з Лавровим Трамп зустрівся з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним. У Білому домі пізніше відзначили, що лідер США підтвердив підтримку України і бажання працювати з українськими партнерами для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. У російських ЗМІ в травні тільки і обговорювалася різниця у фото зустрічі Трампа з Клімкіним і Лавровим. Російським політикам і журналістам здалося, що Трамп був набагато більш прихильний до Лаврова, ніж до Клімкіна. Чого чекати від візиту Порошенка у Вашингтон? На думку політолога Дмитра Кириленка, Порошенко може закріпити українсько-американські відносини. «Зустріч Порошенка і Трампа носитиме сильний символічний характер, при цьому кожен з них зможе отримати свої плюси. Так, перед Порошенком зараз стоїть завдання нарощувати свої «електоральні м'язи» перед загрозою теми перевиборів. Для Трампа ж, навпаки, зустріч служить закріпленням післявиборчого успіху», - зазначив політолог виданню «Політека». У свою чергу в коментарі «Обозревателю» екс-глава МЗС України Костянтин Грищенко висловив надію, що «результати візиту будуть позитивними і стануть відправною точкою для зміни ситуації на сході України і тих проблем, з якими стикається Україна сьогодні. Однак це може бути також і можливістю для проведення дуже серйозної розмови стосовно тих проблем, розв'язання яких залежить від нинішньої української влади, що не вирішуються вже останні три роки». Політолог Вадим Карасьов також вважає, що зустріч Порошенка і Трампа є головним показником для України, що США серйозно націлені на розв'язання питання війни на Донбасі. «Можливий сценарій тристоронніх переговорів - домовленості між РФ і Україною під гарантії США», - заявив Карасьов. Політолог Віктор Небоженко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Трамп - азартний гравець, який хотів би на прикладі України показати, що здатний розв'язувати міжнародні конфлікти. "Зрозуміло, Путін ображений і принижений. Адже Трамп зібрався зустрічатися з українським президентом раніше, ніж з ним. Але Путін не впадає у відчай і не дрімає. Він висунув свого «коня» - фігуру Медведчука замість Порошенка. Путін заговорив про історичну роль Медведчука. Задля справедливості треба сказати, що Порошенко не злякався», - висловив думку експерт.
Суспільство оформление ленты  Мадонна вирішила переїхати зі Штатів заради сина - ЗМІ Американська співачка Мадонна вирішила переїхати жити з США до Португалії через сина. Чутки про переїзд просочилися в ЗМІ, передає The Daily Mail. Повідомляється, що поп-діва купила будинок біля Лісабона за 7,8 мільйона доларів. Співачка вирішила покинути Америку заради свого сина Девіда, якого взяли в місцеву молодіжну команду з футболу. На думку співачки, його чекає велике майбутнє в португальській "Бенфіці". "Мадонна націлена на те, щоб відкрити своїм дітям всі можливості в житті, а ця занадто гарна, щоб її вбити. Вона з сім'єю переїде до Португалії до початку нового навчального року у вересні", - розповіло джерело видання. Як повідомляється, Мадонна рано втратила свою матір і тепер її найголовніше завдання - стати такою матір'ю, якої у неї не було. "Можна її критикувати, але для своїх дітей вона завжди хотіла кращого", - додало джерело.
Політика "Фронтовики" Яценюка знову вимагають введення віз з Росією Фракція "Народний фронт" вимагає ухвалити постанову про звернення до Кабінету міністрів про введення віз з Росією. Про це на погоджувальній раді Верховної Ради України заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає кореспондент АСН. "Після отримання Україною безвізового режиму з ЄС введення візового режиму з Росією просто необхідно", - заявив він. Бурбак підкреслив, що всі аргументи про те, що це якось негативно відіб'ється і торкнеться громадян України, - примітивна маніпуляція. "Уже зараз всі іноземці, які отримали право на роботу в Росії, повинні отримувати виїзні візи. Введення віз - це додатковий аргумент для продовження санкцій щодо агресора. Тому, пане спікере, ми просимо винести на розгляд парламенту проект постанови 4030 про звернення Кабміну України щодо припинення дії угоди України і РФ про безвізові поїздки", - закликав він. Нагадаємо, 11 квітня повідомлялося, що в "Народному фронті" закликали ввести візовий режим з Росією.
Події оформление ленты  В Одесі 18-річний молодик забив лопатою і зґвалтував свою однокласницю У лісопосадці Малиновського району Одеси знайшли тіло 17-річної дівчини з ознаками насильницької смерті. Про це повідомляє Національна поліція Одеської області. Як повідомляється, в поліцію звернувся хлопець загиблої. За його словами, під час розмови зі своєю дівчиною він почув крик і зв'язок зник. Спочатку він шукав її сам, а потім звернувся до правоохоронців. Працівники поліції відразу почали пошуки 17-річної дівчини. Всю ніч вони обшукували дорогу, якою вона щодня ходить з роботи додому. Вранці було виявлено її оголене тіло з ознаками насильницької смерті.   Під час слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили особу злочинця, який напав на дівчину. Ним виявився 18-річний знайомий загиблої, який жив з нею в одному селі, був її сусідом і однокласником.  У день злочину хлопець під впливом алкоголю напав на дівчину, яка поверталася додому з роботи. Держаком від лопати він завдав ударів по голові і тулубу. Побита жертва впала на землю, після цього злочинець почав її ґвалтувати. Дівчина померла на місці події від травм, несумісних з життям.
Події оформление ленты  У Мережі з'явилися перші фото з місця теракту біля лондонської мечеті Опубліковані перші фотографії з місця наїзду фури на натовп біля мечеті в Лондоні (Велика Британія). Фото з'явилися в Мережі. На них видно, як поліція і медики допомагають постраждалим у результаті теракту. Як повідомляє BBC, коли 48-річний водій фургона був схоплений перехожими, він кричав: "Я вб'ю всіх мусульман!". Обличчя затриманого було наполовину закрито футболкою. За однією з версій, наїзд був вчинений навмисне і водій фургона не був п'яний. За словами інших очевидців, в фургоні в момент наїзду перебувало три людини, двом вдалося втекти. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фургон наїхав на натовп людей у Лондоні. Пізніше стало відомо, що наїзд стався біля мечеті після молитви. В результаті наїзду загинула одна людина, ще десять осіб отримали поранення. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що поліція розглядатиме інцидент як теракт.
Кримінал У Чернівцях дві оцінниці ломбарду брали в заставу біжутерію під виглядом золота У Чернівцях 30-річна чернівчанка та 31-річна уродженка Донецької області запустили злочинну схему в ломбарді. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області. "Встановлено, що в лютому 2017 жінки, працюючи кредитними експертами в одному з ломбардів м.Чернівці, в змові між собою, користуючись довірою своєї знайомої, умовили її здавати в заставу біжутерію під виглядом ювелірних виробів із золота, а вони натомість оформляли на її ім'я договір фінансового кредиту і видавали з каси грошові кошти, які потім ділили між собою. Своїми діями засуджені завдали матеріальної шкоди на загальну суму понад 57 тис. грн", - йдеться в повідомленні. Прокуратура звинуватила жінок у чиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.191, ч.3 ст.358, ч.3 ст.362 КК України (привласнення або розтрата чужого майна; підробка документів; несанкціоновані дії з інформацією). Суд їх засудив до трьох років позбавлення волі. Раніше вони не були судимі і щиро розкаялися у скоєному, тому суд звільнив їх від відбування покарання з випробуванням.
Події оформление ленты  Під Адміністрацією Президента між добровольцями і поліцією відбуваються зіткнення Під Адміністрацією Президента представники добровольчого батальйону "Айдар" зійшлися з правоохоронцями. Добровольці заявили, що протестують "проти визнання їхньої діяльності терористичною", намагалися поставити намети, проте поліція перешкодила їм зробити це, передає кореспондент АСН. "Айдарівці" вимагають не забороняти діяльність добровільних батальйонів. Разом з ними на акції присутній народний депутат Сергій Мельничук. В ході зіткнень одна людина отримала незначну травму (підбито око), іншій протестувальниці стало зле. "Наша мета - дочекатися Президента, щоб він зробив відповідні дії для відсторонення від посад. Мета - зробити тут приймальню і передавати Президенту петиції щодо відставки силовиків, зокрема голови Служби безпеки України Грицака і всіх осіб, причетних до відкриття кримінальної справи проти батальйонів зі Збройних сил України, що вони є терористичними організаціями", - заявив у коментарі АСН народний депутат Сергій Мельничук. Також по телефону Мельничук, розмовляючи з невідомим, наказав "їхати всьому "Айдару" на Київ". Нагадаємо Петро Порошенко зараз перебуває з офіційним візитом у США. Внимание, на видео может присутствовать ненормативная лексика!
Події оформление ленты  У лондонському аеропорту просто в літаку побили пасажира Пасажира турецької авіакомпанії Turkish Airlines побили на борту лайнера в лондонському аеропорту Гітроу (Велика Британія) перед тим, як зняти з рейсу і депортувати з країни. Відео інциденту з'явилося в соціальній мережі Facebook. Як розповів мандрівник, який летів тим же рейсом до Стамбула, інцидент стався в суботу, 17 червня. Повідомляється, що перед відправкою на борт лайнера піднявся чоловік, який, судячи з усього, був працівником британської імміграційної служби. Він кілька разів ударив по обличчю пасажира, який був уродженцем Афганістану. Чоловік почав кричати, що його депортують на батьківщину, де йому загрожує небезпека. Його зняли з рейсу, а лайнер вилетів до Стамбула. У британському МВС відмовилися коментувати подію, але відзначили, що силовики можуть застосовувати силу до людей, які незаконно перебувають у країні.
Політика На зустрічі Трампа і Порошенка не буде довгих чаювань і розмов - політолог Під час зустрічі президента США Дональда Трампа і президента України Петра Порошенко не буде довгих чаювань і розмов. Про це на прес-конференції заявила політолог Олександра Решмеділова, передає кореспондент АСН. "У рамках майбутнього візиту Петра Порошенка в США буде представлений так званий варіант "з коліс". Ми бачимо, що "експрес"-підготовка до візиту у Вашингтон буде реалізована в рамках майбутньої зустрічі Петра Олексійовича і Дональда Трампа. Саме тому ми так мало чули про порядок денний зустрічі. Тому, очевидно, всі основні меседжі ми почуємо вже за підсумками зустрічі", - заявила вона. Експерт нагадала, що візит Порошенка проходить за далеко не найкращої внутрішньополітичної ситуації для самого Трампа. "Тому ця зустріч може позитивно відбитися на іміджі самого Трампа, над яким постійно висить "рука Москви", - уточнила Решмеділова. Водночас вона впевнена, що від зустрічі Трампа і Порошенка "не варто очікувати тривалих чаювань і розмов. Ймовірно, зустріч президентів буде якщо не в бліц-форматі, то займе максимум до півгодини з усіма фото і протоколом. У цілому візит має показати , що США стежать за ситуацією в Україні, не беруть активної участі, але все-таки стежать за тим, що відбувається". При цьому політолог не виключає, що з Вашингтона може прозвучати "пропозиція провести дострокові парламентські вибори в Україні... Якщо ця пропозиція не буде озвучена зараз, то пролунає найближчим часом". Нагадаємо, візит президента України Петра Порошенка в США відбудеться ввечері у понеділок, 19 червня.
Політика Закон про скасування АТО - це «військовий конфлікт, але під новим соусом» - експерт Закон про скасування АТО - «той же військовий конфлікт, але під новим соусом». Про це на брифінгу заявив керівник Центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов, передає кореспондент АСН. «АТО була від спочатку евфемізмом. І треба розуміти, що АТО припинилася, коли в Донецьку і Луганську області були введені війська... Протягом усіх трьох років військової агресії українська влада так нічого і не зробила, щоб цю агресію зупинити. Не введено військовий стан, не припинили транспортне сполучення, не розірвали дипломатичні відносини. Але ось тепер, через три роки, нам говорять про новий формат гібридної війни», - заявив він. Експерт вважає, що, швидше за все, в тексті цього законопроекту буде прописаний «заклик назвати Росію військовим агресором, але без застосування конкретних дій для припинення цієї агресії». За його оцінками, по суті, «в законі буде той же конфлікт, але під новим соусом». З його слів, в законі про реінтеграцію Донбасу явно будуть положення, які не будуть зістиковуватися з Мінськими угодами. «Але з внутрішньополітичної точки зору законопроект дуже вигідний президенту, адже він дасть можливість Порошенкові вводити воєнний стан як на окремих територіях, так і використовувати збройні сили без згоди парламенту. Це вписується в політичну ситуацію. Це дозволить вести військові дії без правового узгодження. Що стосується виборів, то тут теж все зрозуміло (в умовах воєнного стану, за Конституцією, вибори заборонені)», - додав він. За його прогнозами, цей законопроект не буде підтриманий ЄС і навіть США. «Хоча закон може бути підтриманий тільки Меркель, яка виступає в новій ролі головного борця з Росією». В цілому експерт упевнений, якщо закон буде ухалено, це призведе "до остаточної залежності президента від силовиків, від Турчинова і Авакова".
Коронавірус оформление ленты  Прикордонник, пропонуючи руку і серце, підкинув своїй дівчині наркотики Співробітник прикордонного пункту "Ягодин" під час освідчення в коханні підкинув своїй дівчині в авто наркотики. Про це повідомили у виданні Район.Любомль. Жителька села Рівне Любомльського району Волинської області Оксана Тичковська поверталася в Україну з Польщі до свого нареченого Юрія Петрука, який недавно закінчив Національну академію Державної прикордонної служби. Під час перетину кордону на автомобіль, в якому їхала дівчина з матір'ю, зреагував службовий пес прикордонників.  Автомобіль зняли з черги і відправили на додатковий огляд. Прикордонники знайшли два великі пакети з білим порошком і ще кілька таблеток. Згідно з попереднім висновком фахівців, це був амфетамін або героїн. Дівчину попередили, що за контрабанду наркотичних речовин їй може загрожувати тюремне ув'язнення терміном від 3 до 6 років. Вона категорично заперечувала свою причетність. Після цього з'явився її наречений Юрій Петрук. Як з'ясувалося, він розіграв свою дівчину, щоб зробити їй пропозицію. Дівчина погодилася вийти за співробітника прикордонної служби.  
Події оформление ленты  ДТП з підлітками на Чернігівщині: двоє загиблих У результаті ДТП в Чернігівській області загинули двоє людей, передає 0462.ua. Аварія сталася в ніч на понеділок, 19 червня, близько 1:20 в с. Льгов Чернігівського району. Водій а/м «ВАЗ-21114» не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя, де зіткнувся з деревом. Водій автомобіля, молода людина 1998 року народження, а також 14-річна пасажирка померли в кареті швидкої допомоги від отриманих тілесних ушкоджень. Ще двоє пасажирів авто 2003 і 2004 років народження були госпіталізовані до Чернігівської обласної дитячої лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. 20-річний пасажир були спрямований у неврологічне відділення Чернігівської ЦРЛ. Як вдалося встановити, компанія молодих людей поверталася додому з відпочинку. Тривають слідчі дії, встановлюються причини та обставини ДТП.  
Здоров`я оформление ленты  Лікарні почали реєструватися в національній системі e-Health. Що це означає Відтепер медичні установи Києва можна зареєструвати в Національній системі e-Health. Першою такою став Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 Подільського району столиці. Його головний лікар публічно заповнив анкетні дані і використав електронний цифровий підпис. «Те, що зараз відбувається, місто Київ готувало з Міністерством охорони здоров'я, - говорить заступник голови КМДА Микола Поворозник. - Це національний майданчик, що дасть можливість об'єднати всі системи, які розробляються в первинній і вторинній ланці сьогодні. Пацієнт з міста Києва, який є клієнтом безпосередньо електронної системи, сьогодні в будь-якому місті України, в будь-якій поліклініці чи лікарні, яка підключена і є клієнтом цього електронного майданчика, зможе нею користуватись. Тобто записатися в чергу, вибрати лікаря, показати лікарю свої медичні призначення, діагнози, МРТ, КАТЕ». Поворозник пояснює, що лікареві важливо бачити, що, наприклад, сьогодні о 10:00 до нього прийде Іванов Петро Петрович з такими-то скаргами. Далі він направляє пацієнта до вузькопрофільного фахівця. Той у свою чергу теж буде обізнаний, з яким попереднім діагнозом прийде умовний Іванов. «Нещодавно був у першому читанні ухвалений закон про державні фінансові гарантії. Одна з речей, яка передбачена цим законом, це те, що кошти рухатимуться безпосередньо за пацієнтом, - продовжує керівник проектного офісу e-Health Юрій Бугай. - Відповідно ми, як пацієнти, нарешті матимемо можливість розуміти, а скільки держава витрачає грошей на кожного з нас. Для того щоб це було можливо, треба спочатку створити систему, яка б об'єднала ті інформаційні системи, які існують зараз у Києві, Черкасах чи Дніпропетровську. Ми, як пацієнти, з ними стикаємося, користуємося, але у нас немає можливості при переході з однієї клініки в іншу бачити про себе інформацію. Ми не знаємо, скільки грошей держава витрачає на кожного з нас із загальної суми в 70 млрд гривень. А головні лікарі не можуть відстежити, наскільки вони є ефективними з точки зору управління установою в порівнянні з іншими. За допомогою цієї системи все це буде можливо».
Політика Ляшко про голодування Березюка: «Я не збираюся приєднуватись до голодування! Я і так добре виглядаю!» Перед погоджувальною радою Верховної Ради України голова Радикальної Партії Олег Ляшко заявив, що він не приєднуватиметься до голодування Березюка, передає кореспондент АСН. «Я не збираюся приєднуватись до голодування! Я і так добре виглядаю!"- сказав Ляшко, відповідаючи на запитання журналістів про те: чи не збирається приєднатися до голодування голови «Самопомочі» Олега Березюка. Ляшко нагадав відому українську приказку: «Знаєте, як кажуть: поки товстий сохне, худий - здохне. Ми голодування оголошувати не будемо. Але ми підтримуємо колег у тому, що треба наводити порядок у країні. Я одночасно рекомендую Андрію Садовому виконати його партійне гасло: «Візьми і зроби!». За 11 років мерства можна було побудувати 5 сміттєпереробних заводів. Сьогодні сміття зі Львова знаходять у місцях партизанської слави, там, звідки я родом. Сьогодні це сміття просто платинове, коли його переводять на Донбас».
Події оформление ленты  У Києві посеред вулиці згорів мікроавтобус, постраждав водій На вулиці Електриків у Києві згорів мікроавтобус Volkswagen T4. Про це інформує прес-служба міського управління ДСНС. «У понеділок, 19 червня, об 11:18 в оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС України в Києві надійшло повідомлення, що біля проїжджої частини дороги на вулиці Електриків в мікроавтобусі сталася пожежа», - сказано в повідомленні. Пожежа сталася в моторному відсіку авто. Об 11:30 пожежники змогли ліквідувати загоряння. «В результаті інциденту водій мікроавтобуса, який до приїзду рятувальників самостійно намагався загасити пожежу, отримав опіки шкіри правої руки, після чого звернувся за допомогою до лікарів швидкої допомоги. Від подальшої госпіталізації чоловік відмовився», - йдеться в повідомленні. В результаті інциденту автомобіль згорів повністю. Встановлюються причини виникнення пожежі.
Події оформление ленты  У Харкові спецпідрозділ «КОРД» затримав банду жорстоких грабіжників Харківський спецпідрозділ «КОРД» затримав банду злочинців, яка займалася озброєними пограбуваннями. Як повідомила прес-служба поліції області, в ході обшуків силовики виявили у членів банди зброю, золото і гроші. «Спецоперацію із затримання злочинців було проведено у понеділок, 19 червня, вранці силами співробітників «КОРД» і Управління карного розшуку», - сказано в повідомленні. До складу угруповання входили шість осіб віком від 22 до 47 років. Зловмисники причетні до вчинення особливо тяжких злочинів - розбійних нападів зі зброєю - не тільки в Харківській області, а й в інших регіонах країни. Розробка групи тривала майже півроку. Вперше в поле зору оперативників зловмисники потрапили на початку 2017 року. «На Різдво троє з членів угруповання зі зброєю в масках увірвалися в будинок одного з харків'ян, де той жив із сім'єю. На очах 10-річної дочки злочинці катували її батьків, принижували дитину, заволоділи всім цінним майном і втекли», - повідомили в поліції. За словами в.о. заступник начальника Управління карного розшуку Олександра Глущенка, ватажком ОЗГ був відомий у кримінальному світі 42-річний уродженець Донецької області. «У 1996 році він опинився за ґратами за вбивство двох міліціонерів. Через 15 років злочинець вийшов на свободу і знову почав займатися кримінальним промислом», - повідомив співрозмовник.
Політика «Мирна реінтеграція» Донбасу за «воєнного стану». Як це І Україна, і Росію сколихнула інформація про те, що президент України Петро Порошенко доручив розробити законопроект «Про особливості державної політики щодо відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України». В ході виступу в Покровську Донецької області 14 червня Порошенко заявив, що законопроект охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції. Президент підкреслив, що законопроект базується на умовах, закріплених в Мінських угодах. Документ розробляли експерти та народні депутати України. Російське видання «Коммерсант» написало, що, за його даними з джерел у Верховній Раді, законопроект надійде на розгляд парламенту цього тижня. У цей час Петро Порошенко перебуватиме з візитом у Вашингтоні. Відзначимо, що до кінця сесії ВР залишилося тільки 2 пленарних тижні, після чого парламент закриється до осені. Згідно з документом, в прифронтовій зоні управління перейде від Служби безпеки України до Міністерства оборони і Генштабу. Це повинно при необхідності збільшити оперативність здійснення оборонних і евакуаційних робіт. За даними джерела, після припинення антитерористичної операції на Донбасі введуть «воєнний стан», це повинно допомогти швидше готувати силові операції і евакуювати населення. Передбачається, що під дію положення потраплять Маріуполь, Краматорськ, Слов'янськ, Авдіївка та Мар'їнка. Крім того, джерело заявило, що законопроект нібито пропонує введення «пільг і послаблень» для частини підконтрольних Україні районів Донбасу та спрощення порядку отримання пенсій жителями тимчасово окупованих територій. Також планується збільшити допустиму вагу вантажів, що перевозяться в ОРДЛО, з 50 до 180 кг. Проблеми реінтеграції Донбасу ще до заяви Порошенка торкнувся у своєму виступі і секретар РНБО України Олександр Турчинов, який 13 червня заявив, що Україні треба завершити АТО і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. Однак у заяві Турчинова йшлося не про «реінтеграцію», а про «відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями». Секретар РНБО зазначив, що антитерористичну операцію замінять більш структурованим процесом, де президент матиме широкі повноваження щодо силовиків. «В рамках АТО ми зупинили агресора, змогли провести президентські, парламентські і місцеві вибори, а також звільнили значну частину окупованої території України. Але прийшов час перейти до нового формату захисту країни», - заявив Турчинов в інтерв'ю Інтерфакс-Україна. Суть же запропонованого Порошенком законопроекту виклав на своїй сторінці в Facebook нардеп Дмитро Тимчук. За його словами, робота над законопроектом закінчується, зараз узгоджуються окремі деталі. «Навесні 2014-го це був найбільш прийнятний формат, коли разом з запереченням Путіним своєї агресії і серйозна частина міжнародного співтовариства, включно з нашими партнерами, не вірила в «російське коріння» конфлікту. Сьогодні всі розуміють, що це - не внутрішній конфлікт, а агресія Кремля. Але і зараз, як би кому не хотілося, ми не можемо взяти і оголосити війну Росії», - заявив Тимчук. Говорячи про те, чому тільки через чотири роки АТО виникло питання про її переформатування, нардеп зазначив, що питання про невідповідність АТО реаліям конфлікту стояло давно, але останньою краплею став фактичний зрив Москвою Мінського процесу, коли з початку 2017 року «Росія визнала «документи» «ЛДНР», ввела в окупованих районах Донбасу «рубльову зону», загребла українські підприємства під виглядом «націоналізації», а зараз устами Путіна і його шавок розмірковує про подальшу, по суті, інтеграцію «ЛДНР» в РФ». Тимчук також додав, що новим законом Президенту дається право як вирішувати питання використання сил і засобів ЗСУ в операції, так і залучати інші силові структури, але під загальним керівництвом військових. «Всі нинішні військово-цивільні адміністрації або військові адміністрації в разі створення останніх також «замикаються» на Оперативному штабі», - розповів парламентарій. Він уточнив, що документ дозволяє вводити воєнний стан на розсуд президента, але це не обов'язково буде використано. Крім того, ухвалення закону в жодному разі не передбачає відмову від Мінських угод. Темі реінтеграції Донбасу було присвячено також значну кількість часу засідання погоджувальної ради ВР. Так, спікер Андрій Парубій заявив, що законопроект може бути внесений на реєстрацію в парламент сьогодні-завтра. За його словами, як тільки законопроект про реінтеграцію буде зареєстрований у парламенті, почнеться глибока дискусія по його суті. «Але як тільки він буде зареєстрований, буде пропозиція включити його до порядку денного сесії, а комітетові розглянути на своєму засіданні. Тоді можна буде вести глибоку дискусію щодо його змісту і політичних перспектив проходження», - підкреслив він. Голова фракції БПП Артур Герасимов в свою чергу зазначив, що закон про реінтеграцію Донбасу буде проголосований найближчим часом. «Вкрай важливо, що Мінські угоди залишаються базовим пунктом цього законопроекту. Також чітко буде вказано, що місія ОБСЄ продовжує контролювати ситуацію в регіоні. І питання не в назві законопроекту, а в суті», - додав політик. Він зазначив, що Донбас - це Україна, тому «не можна будувати стіну, це ключовий момент у законопроекті. У свою чергу нардеп Ірина Луценко заявила, що Рада повинна ухвалити закон про реінтеграцію, який буде спрямований на посилення захисту і оборони держави в зоні проведення АТО в окремих районах Донецької і Луганської областей. «Це наше зобов'язання щодо деокупації Донбасу. Цей законопроект насамперед спрямований на реінтеграцію Донбасу», - сказала вона. Луценко зазначила, що в законопроекті йдеться про правовий статус військових дій. А необхідність ухвалення такого законопроекту викликана останніми діями агресора на Донбасі. Парламентарій пояснила, що в законопроекті передбачається визнання правового статусу окремих районів Донецької та Луганської областей. «Ми говоримо про поліпшення соціально-економічного управління з метою розв'язання належним чином проблем людей у зоні конфлікту: свідоцтво про народження, нотаріальні довідки тощо. Особливо важливим пунктом цього закону буде  гармонізація змін до поточної ситуації України з зобов'язаннями України згідно з Мінськими угодами і повторне підтвердження того, що Україна готова буде продовжувати і виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі», - зазначила політик. У свою чергу представник опозиції, глава фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що перегляд статусу АТО - «новий спектакль» для збереження влади. «В останні дні влада влаштувала новий спектакль, новий акт. Тепер ми бачимо використання війни в своїх цілях. Для збереження влади за всяку ціну», - заявила вона. За її словами, влада пропонує відмовитися від статусу АТО, але насправді переслідує інші цілі. «Нам через три роки війни свої політичні цілі прикривають необхідністю зміни формату. Це нова форма утримання влади, нова форма збагачення насправді. Ось що відбувається зараз. Немає ніякої честі і совісті. Якби була честь і совість, то взяли б закон про особливий статус окупованих територій, який давно лежить у парламенті», - заявила вона. Природно, це питання схвилювало російських політиків і Кремль. Так російський сенатор Олексій Пушков у своєму мікроблозі Twitter заявив, що «мирна реінтеграція Донбасу» - тактичний прийом Києва для поліпшення свого образу на Заході. В односторонньому порядку вона неможлива». "Мирная реинтеграция Донбасса" - тактическая уловка Киева для улучшения своего образа на Западе. В одностороннем порядке она невозможна. — Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) 19 июня 2017 г. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков 19 червня повідомив, що в Кремлі вивчають план Порошенка щодо реінтеграції Донбасу. «Треба зрозуміти все-таки, про що йдеться, які деталі. Ви знаєте, що є елементи реінтеграції Донбасу, які зафіксовані в Мінських домовленостях», - сказав Пєсков. Він зазначив, що у Кремля поки немає детальної інформації.
Наука і технології оформление ленты  Airbus показав найбільший пасажирський лайнер у світі Європейський авіаконцерн Airbus показав нарешті найбільший пасажирський літак у світі. Нова модель отримала назву Airbus A380plus. Про це сказано на офіційному сайті компанії. «У новій модифікації лайнера були поліпшені експлуатаційні характеристики при скороченні витрат на будівництво», - сказано в прес-релізі. Новий A380plus зможе брати на борт 933 пасажири, що на 80 осіб більше, ніж місткість попередньої моделі. У лайнера A380plus видозмінена конструкція крил, що дозволяє поліпшити аеродинаміку судна, а також заощадити витрати пального на 4 відсотки. При цьому нова версія AirBus A380plus рідше вимагає техобслуговування, а загальні витрати були знижені на 13%. Вартість нового літака становить майже 370 млн дол., замість 428 млн дол. у його попередника A380. У квітні 2005 року компанія представила першу версію літака, вдало піднявши її в небо. Тоді літак провів у випробувальному польоті понад 4 години.   
Політика оформление ленты  Українці тролять росіян: "Трамп зустрінеться з Порошенком, а на Путіна часу не знайшлося" Користувачі соцмереж активно обговорюють майбутню першу зустріч президентів України і США - Петра Порошенка і Дональда Трампа. Лідер України вже вилетів до Вашингтона, зустріч двох лідерів запланована на 20 червня. Як відзначають користувачі в мікроблозі Twitter, для зустрічі з Порошенком у щільному графіку Трампа час знайшлося, чого не можна сказати про зустріч з лідером Кремля Володимиром Путіним. Інші підкреслюють, що тільки завдяки чудесам дипломатії від Міністерства закордонних справ РФ може відбутися зустріч Путіна з Трампом «в туалеті на полях саміту G20». Українці навіть висловлюють припущення, як цю неприємну інформацію будуть з екранів телевізорів пояснювати росіянам. Один з блогерів передрікає, що пропагандисти можуть дофантазуватися до того, що розкажуть, як "Трамп весь саміт бігав за Великим і застав його лише у вбиральні". Коментуючи майбутню зустріч, політолог Павло Нусс зазначив, що зустріч Порошенка і Трампа може стати переломним моментом для України і США. «До порядку денного, цілком імовірно, внесені переговори президента Порошенка з міністром оборони США і керівництвом Конгресу. Крім питань виконання Росією зобов'язань в рамках «Мінська», допомоги реформам в Україні, двостороннього співробітництва України та США, і санкцій проти РФ, українська делегація ставить перед собою завдання істотного розширення американської військової допомоги Україні», - сказав експерт. Він вважає, що зустріч Порошенка і Трампа буде складною, враховуючи багато факторів, зокрема і непрості відносини Трампа з Меркель, яка є другом України і Порошенка, а також хедлайнером українських партнерів у ЄС.
Події оформление ленты  На вокзалі у Москві зіткнулися дві електрички, є постраждалі У понеділок, 19 червня, в Москві у районі Курського вокзалу сталося зіткнення двох електропоїздів, передає ТАСС, посилаючись на прес-службу Управління на транспорті МВС РФ по ЦАО. «Ми підтверджуємо факт зіткнення поїздів. Один слідував з Нахабіно в Щербинку, а швидкісний поїзд «Стриж» сполученням Нижній Новгород - Москва», - повідомляє співрозмовник агентства. За інформацією прес-служби МЗ, при відправленні електрички з Курського вокзалу, за попередніми даними, сталося сходження колісних пар двох вагонів поїзда, в результаті чого вони нахилилися в бік поїзда «Стриж», який прибував на вокзал. В результаті зіткнення двоє людей отримали травми. «За попередніми даними, з забоями у медпункт звернулися двоє пасажирів потяга «Стриж», - повідомляє співробітник прес-служби. Пізніше стало відомо про трьох постраждалих. Причиною аварії стала відмова стрілки. Розпочато дослідчу перевірку.
Суспільство Америка не дасть Україні летальну зброю США не дадуть Україні летальну зброю. Про це на прес-конференції заявив політолог, кандидат політичних наук Кирило Молчанов, передає кореспондент АСН. «Можна нескінченно дивитися на процес так званих реформ в Україні. Ймовірно, це вже дійшло до Вашингтона», - заявив експерт. Коментуючи майбутню зустріч Петра Порошенка і Дональда Трампа, він зазначив, що українська сторона, по суті, немає жодних позитивних досягнень, про які можна було б розповісти в США «Складно уявити собі, як Порошенко доповідатиме про боротьбу з корупцією в Україні, адже ніхто так і не посаджений. У нас продовжують говорити, що НАБУ хтось заважає, не створений Антикорупційний суд тощо. Тому я взагалі нічого серйозного не очікую від переговорів Порошенка і Трампа. Жодних серйозних рішень точно не буде ухвалено», - сказав він. Експерт упевнений, що США не буде надавати Україні летальну зброю. «Бо це може призвести тільки до ескалації конфлікту. І ні до чого більше. Штати в цьому не зацікавлені», - вважає він.
Політика «Тримайтесь там, усього найкращого»: як і кого в Росії ЄС покарає санкціями за Крим Ранок понеділка ознаменувався новиною, що Європейський Союз затвердив рішення на рік продовжити санкції проти Росії за незаконну анексію Криму і Севастополя. Обмеження діятимуть до 23 червня 2018 року. Згідно з рішенням, яке ухвалили в Люксембурзі в рамках засідання міністрів закордонних справ ЄС, дія санкцій обмежена територією окупованого півострова. Європейські санкції передбачають заборону на імпорт в ЄС продуктів з Криму і Севастополя та інвестиції на півострів. Таким чином, всім європейцям і компаніям ЄС заборонили купувати в Криму нерухомість, фінансувати місцеві компанії і надавати послуги з постачання товарів. Крім того, заборонено також надавати послуги, пов'язані з туризмом, експортувати на окупований півострів товари і технології, що стосуються транспорту, телекомунікацій, енергетики. Також заборонено надавати технології для розвідки і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів. Заборонили також посередницькі, будівельні, інженерні послуги, технічну допомогу в цих сферах. Залишаються чинними і персональні санкції проти кримських «депутатів». Антиросійські санкції вписуються в два напрями: візові обмеження проти російських громадян, а також економічні санкції проти низки держкомпаній нафтового, оборонного та фінансового секторів Росії. Окупаційна «влада» в Криму поспішила запевнити жителів півострова, що Криму нібито не страшні західні санкції. Зокрема, такий собі «голова держкомітету кримського уряду у справах міжнаціональних відносин» Заур Смирнов заявив, що кримчани «не бояться дій Заходу і залишаються тверді у своєму рішенні бути з Росією. Ми ніколи не розраховували на західну допомогу і очікуємо подальшого застосування санкцій. Тривалість санкцій нас не лякає». У свою чергу, так званий голова Громадської палати Криму Григорій Іоффе розповів, що для півострова санкції Євросоюзу «як комариний укус» - нібито абсолютно марні. «Після того, що ми вже пережили з водною блокадою, енергетичною, продовольчою, транспортною, нам ці санкції як комариний укус. Це вже теж добре розуміють на Заході, але продовжують робити хорошу міну при поганій грі», - заявив Іоффе. Але чи такі нешкідливі санкції для Криму? Цифри не збрешуть. Так у 2017 році в окупований Крим на травневі свята вирушили на 38% туристів менше, ніж минулого року. Туристи вважають за краще відпочивати в Туреччині, ніж у Криму через погану погоду і не менш поганий сервіс, а також цін, які вище, ніж у Москві. Та й раніше у Крим їхали практично виключно з Москви і Санкт-Петербурга, так як з інших російських міст вартість дуже велика. Тільки за переліт до Криму з РФ потрібно заплатити 15 тисяч рублів - 6700 грн. Разом з тим переліт в обидва боки в Анталію коштує 13 тисяч рублів, пише сайт «15 минут». Відзначимо, що вже в липні окупанти в Криму підвищують тарифи на комунальні послуги. Найменше подорожчає газ - на 2%, найбільше електроенергія і послуги водовідведення - на 15%. Також з 1 липня підніметься тариф на водопостачання на 9% і на 10% - на теплоенергію. «Держкомцін» Криму вже заявив, що це підвищення відбудеться по всій Російській Федерації. Однак якщо раніше кримчани отримували знижки на оплату комунальних послуг, то цього року рівень плати їм підвищать до загальноросійського показника. З липня підвищиться і вартість проїзду в кримських тролейбусах і маршрутках. На сайті так званого «Державного комітету з цін і тарифів Криму» повідомляється, що компанія «Кримтролейбус» підвищує ціну квитка до 14 рублів, а «Керчміскгортранс» - до 12 рублів. Можливо і підвищення тарифів і зборів в аеропорту «Сімферополь». Федеральна антимонопольна служба вже підготувала відповідний проект наказу, згідно з яким тариф за обслуговування пасажирів може збільшитися на 95% і становитиме 205 рублів. Окупанти пропонують також підняти на 43% збір за забезпечення авіабезпеки та на 35% - за надання аеровокзального комплексу. В Україні антиросійські санкції назвали єдиним дієвим способом зупинити агресію окупантів. Так міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не введи Європа таких санкцій, вона залишила б свої рубежі уразливими. Однак, на думку голови МЗС, ЄС не зробив усе можливе, щоб зупинити росіян. Клімкін вважає, що тільки-но росіяни залишать Донбас, «можна буде поступово знімати санкції».
Політика Мінінформполітики опублікувало список сайтів, які загрожують інформаційній безпеці України Мінінформполітики опублікувало список сайтів, які рекомендується закрити у зв'язку з їх загрозою інформаційній безпеці країни. Відповідний список був розміщений на сайті відомства. У перелік потрапили 20 доменних імен, які, згідно з документом, «містять дані, що мають ознаки заборонених до поширення відповідно до норм законодавства України». Зокрема, в список потрапили такі ресурси: rusnext.ru, rusvesna.su, novorosinform.org, nahnews.org, news-front.info, antimaydan.info, antifashist.com, novorossia.today, lug-info.com, novoross .info, comitet.su, politnavigator.net, freedom.kiev.ua, asssr.info, odnarodyna.org, on-line.lg.ua, ruspravda.info, c-pravda.ru, uscrimea.ru і 1tvcrimea.ru . Список був напрацьований робочою групою при Міністерстві інформаційної політики під керівництвом заступника міністра Дмитра Золотухіна. Він був розглянутий експертною радою при відомстві. Зараз його передали в СБУ.
Події На Житомирщині СБУ викрила механізм поставки неякісного вершкового масла в дитсадки і лікарні У Житомирській області працівники правоохоронних органів викрили поставку фальсифікату вершкового масла в навчальні, санаторні та лікувальні установи регіону. Про це інформує прес-служба СБУ. Було встановлено, що установа перемогла на відкритих торгах на поставку вершкового масла в дитячі садки і дві школи райцентру, а також ув дитячу лікарню, будинок-інтернат, санаторій і протитуберкульозний диспансер. «Продукція поставлялася через посередника, який не має своїх потужностей для виробництва і закуповував масло сумнівної якості у двох виробників ву Рівненській і Київській областях. За висновком експертів, вміст жирів тваринного походження у зразках так званого масла, які були взяті з 12 різних закладів, не перевищував 1%, що може нашкодити здоров'ю людей, особливо дітям. Проводяться одночасні санкціоновані обшуки в приміщеннях фігурантів справи у кількох областях України, проходить вилучення фінансово-господарської документації та комп'ютерної техніки», - сказано в повідомленні.
Події оформление ленты  Як "Айдар" приходив до Порошенка ставити намети Представники добровольчого батальйону "Айдар" спробували встановити біля Адміністрації Президента на вулиці Банковій намет і організувати пікет. І все тому, що, на їхню думку, правоохоронні органи, зокрема СБУ, звинувачують їх у тероризмі. Результатом подібних звинувачень може бути повна заборона добробатів. За словами народного депутата Сергія Мельничука, який був присутній на акції, саме СБУ відкрила низку кримінальних проваджень стосовно нібито створення добровольцями терористичних організацій, тому вони прийшли під АП спростувати звинувачення, захистити свої конституційні права і вимагати відставки силовиків, які їх порушують. Бійці поліції і Національної гвардії всіляко перешкоджали встановленню намету, відтісняючи протестувальників. Почалися бійки. Увага, на відео присутня ненормативна лексика! Увага, на відео присутня ненормативна лексика!
Політика Закон про перейменування АТО - відволікання уваги від пенсійної та судової реформ Закон про перейменування АТО - відволікання уваги від судової та пенсійної реформ. Про це на прес-конференції заявив політолог Руслан Бортник, передає кореспондент АСН. «Законопроект, який пропонують Раді, просто перекваліфікує правовий статус АТО. Фактично АТО буде перекваліфікована в маленьку регіональну війну з введенням воєнного стану на цих територіях. Це дозволить тим, кого ми звикли називати порохоботами, сказати: «Так, президент виконав обіцянку щодо припинення АТО», - заявив він. Він додав, що друга мета законопроекту, який вноситься в парламент, - це спроба виграти політичну боротьбу з конкурентами. Оскільки «Батьківщина» і «Самопоміч» раніше внесли проект закону про особливий статус окупованих територій. Потім цю тему «спробував вихопити з рук у президента секретар РНБО Олександр Турчинов». «Тому президент перехопив цю ініціативу. Тим більше що напередодні візиту до Трампа потрібно буде про щось говорити», - сказав він. Бортник впевнений, що будь-який закон не вирішить конфлікт на Донбасі. «Це просто піар. Він ні на що не вплине. Це  від початку гра з нульовою сумою. Але це хороший інформаційний симулякр. Це відволікання уваги. Адже ця тема дуже добре відволікає від пенсійної реформи, від посилення президентської влади на судову гілку влади», - вважає він.
Економіка оформление ленты  Пенсії осучаснять, стаж збільшать. Усі головні нововведення пенсійної реформи У Кабміні пояснили, як по-новому в Україні буде нараховуватися пенсія. Нова формула, за умови що парламент підтримає пенсійну реформу, застосовуватиметься з 1 жовтня 2017 року. Детальну презентацію розрахунків на своїй сторінці в Facebооk опублікував прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Уряд запропонував, щоб підвищення пенсій, яке в цілому стосуватиметься 9 млн пенсіонерів, відбулося вже з 1 жовтня цього року. Ми також запропонували, щоб у подальшому щорічно відбувалася автоматична індексація пенсій з урахуванням зростання середньої заробітної плати і показників інфляції", - написав глава уряду. Прем'єр нагадав, що 16 червня Нацрада реформ підтримала законопроект, що стосується пенсійної реформи, і вже цього тижня він буде направлений до Верховної Ради. Пенсії осучаснюватимуть щороку Одним з головних кроків реформи є так зване осучаснення пенсій. Ще під час презентації законопроекту Гройсман заявив, що система нарахування виплат в Україні несправедлива, оскільки відсутня диференціація розмірів пенсій залежно від заробітку. Зараз з 12 млн пенсіонерів 8 млн отримують мінімальну пенсію, яка складає 1312 грн. Також спостерігається дискримінація щодо року виходу на пенсію, оскільки формула нарахування не змінювалася останні 5 років, а зарплата, до якої прив'язаний розрахунок пенсій, збільшувалася за цей час вже 9 разів. Як наслідок розмір пенсій за однакової кількості страхового стажу та заробітку може відрізнятися більш ніж у 3 рази. Тепер же в уряді обіцяють осучаснювати пенсії щорічно і ввести єдині правила визначення розмірів пенсійних виплат для всіх, крім військовослужбовців. Саме ж щорічне осучаснення передбачає збільшення пенсій не менше ніж на 50% зростання середньомісячних зарплат за три роки і на 50% індексу споживчих цін. Крім того, уряд пропонує передбачити на 2017 рік друге підвищення соціальних стандартів на 5% з 1 жовтня, а не з 1 грудня, як було заплановано. А це вже торкнеться 9 млн українських пенсіонерів. 1,1 млн українців отримають у жовтні надбавку до пенсії понад 1 тис. грн Виплата пенсіонера залежить від середньої зарплати по країні, стажу та власної зарплати за три останніх роки роботи. Зараз при розрахунку пенсії більшості громадян застосовується розмір середньої зарплати 1197,9 грн, але після осучаснення цей показник планують підняти до 3764 грн, причому застосовувати його будуть до всіх пенсіонерів без винятку. Це дасть можливість вже з жовтня підняти пенсії 5,6 млн українців. Приблизно 1,3 млн пенсіонерів отримають надбавку до 200 грн. Для 1,2 млн осіб підвищення складе від 200 до 500 грн. 2 млн отримають підвищення від 500 до 1000 грн і більше 1,1 млн українців на заслуженому відпочинку отримають доплату від 1000 грн. Але при цьому планується зменшити коефіцієнт з 1,35 до 1 на який множиться кожен рік стажу при розрахунку пенсії.   Стаж збільшать і продаватимуть Також з 2018 року для того, щоб отримати мінімальну пенсію, потрібно буде мати 25 років стажу, а до 2028 року мінімальний страховий стаж може скласти вже 35 років. Водночас Кабмін розгляне можливість перенесення термінів збільшення мінімального страхового стажу з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року на 1 січня 2020 року. Тим, хто не зможе напрацювати достатню кількість стажу, додаткові роки можна буде докупити - 1 рік коштуватиме 16 896 грн. Але купити можна буде максимум 5 років. А також можна доопрацювати недостатні роки. Водночас чиновники підрахували, що в 2028 році вийти на пенсію в 60 років зможе лише половина людей пенсійного віку, всім іншим треба буде працювати додатково від 3 до 5 років. Але при цьому прем'єр зазначив, що підвищення пенсійного віку не передбачено в законопроекті. Пенсіонери, які працюють, отримуватимуть повноцінну пенсію Також з 1 січня 2019 року замінений механізм відшкодування пенсій для працівників, зайнятих на шкідливих роботах, та інших громадян, які виходили на пенсії на пільгових умовах, не досягнувши пенсійного віку. Роботодавці за таких робочих будуть платити підвищену ставку єдиного внеску в розмірі 15 і 7%. Водноас з 1 січня 2018 року працівники освіти, охорони здоров'я, соціального захисту будуть позбавлені права на призначення пенсії за вислугу років. В уряді такий крок пояснили підвищенням зарплат для цієї категорії громадян, а також поступовим її підвищенням у подальшому. Також Кабмін пропонує скасувати 15% податок для пенсіонерів, які працюють, оскільки зараз вони отримують тільки 85% від нарахованої пенсії. З впровадженням пенсійної реформи українці зможуть отримувати і пенсію, і зарплату. Накопичувальний рівень - не раніше 2024 року Від солідарної системи в уряді відмовлятися не збираються, тому перехід на накопичувальний рівень поки відклали до 2024 року. Воно й не дивно, адже в Україні поки відсутній фондовий ринок і об'єктів для інвестицій, які б приносили прибуток, фактично немає. Також стримуючим фактором є і дефіцит пенсійного фонду, який цього року передбачається на рівні 141 млрд грн. Для того, щоб реалізувати задумане в жовтні 2017 року, Пенсійному фонду знадобиться додатково 12 млрд грн. В уряді запевняють, що гроші є,зокрема через збільшення мінімальної зарплати.
Політика Росіяни взяли на приціл літаки США в Сирії. Чи будуть збивати? Міністерство оборони Росії виступило з досить різкою заявою про припинення взаємодії з США щодо запобігання інцидентів у повітрі в Сирії. Відтепер всі літальні апарати коаліції на захід від Євфрату «будуть братися на супровід російськими наземними і повітряними засобами протиповітряної оборони як повітряні цілі», заявили росіяни. Між США і РФ діяв меморандум про попередження інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій у Сирії. Він був укладений 20 жовтня 2015 року між міністерствами оборони Росії і США і набрав чинності того ж дня. У квітні 2017 року РФ вже припиняла дію меморандуму. Різка заява військового відомства РФ була викликано інцидентом, що стався 18 червня, коли сили міжнародної коаліції збили Су-22 сирійських ВПС. Літак був збитий у провінції Ракка винищувачем F/A-18E Super Hornet в рамках «колективного самозахисту збройних сил партнерів коаліції». У Міноборони РФ заявили, що льотчик встиг катапультуватися перед падінням Су-22, проте літак упав у районі, підконтрольному терористам ІДІЛ, тому його подальша доля невідома. Категоричний тон заяви Міноборони поспішили пом'якшити в комітеті Ради Федерації з оборони та безпеки. Так, заступник голови комітету Франц Клінцевич зазначив, що Росія не має наміру автоматично збивати будь-які об'єкти в районах дії своїх ВКС у Сирії, відповідні рішення будуть ухвалюватися індивідуально. «Рішення буде ухвалюватися у кожному випадку індивідуально, автоматично цілі атакуватися не будуть. Але в разі агресивних дій з боку США ці дії будуть жорстко припинятися з боку російських ВКС», - заявив Клінцевіч, передає РИА «Новости». Традиційно в Москві заявили, що поки нічого не знають і не отримували від США інформації про операції за існуючим каналом зв'язку між американською авіабазою ель-Удейд у Катарі і російською авіабазою Хмеймім у сирійській Латакії. Проте у Вашингтоні стверджують, що зв'язалися з росіянами перед атакою на Су-22. Тепер в РФ вимагають «ретельного розслідування» інциденту, в той час як американське командування заявило про те, що Су-22 ВПС Сирії скидав бомби поряд з підтримуваними коаліцією формуваннями, які беруть участь у наземній операції. Журналісти відзначають, що американці вперше збили літак сирійської армії від початку конфлікту в Сирії в 2011 році. Однак це не перший обмін звинуваченнями, коли росіяни заявляють про підлий обстріл без попередження, а американці говорять зворотне. Так, 7 квітня США завдали ракетного удару по сирійських урядових військах, які використовували хімічну зброю проти мирних жителів у місті Хан-Шейхун провінції Ідліб і призвели до загибелі 89 осіб, включно з дітьми. В результаті американцями було запущено 59 крилатих ракет «Томагавк» з акваторії Середземного моря по сирійській авіабазі «Шайрат» у провінції Хомс. Були знищені як мінімум 9 літаків сирійських ВПС - близько 20% бойової потужності Сирії. Ракетний удар став першою прямою атакою США проти позицій сирійського уряду і найрадикальнішим військовим рішенням президента США Дональда Трампа з моменту його вступу на посаду. Тоді міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що «Томагавки» США в Сирії створили загрозу для російських військових. Разом з тим держсекретар США Рекс Тіллерсон підкреслив, що США завдали ракетного удару по авіабазі сирійських ВПС після координації дій зі своїми міжнародними партнерами. Зокрема про підготовлюваний удар повідомили росіянам. Як відомо, в серпні 2014 року США зібрали коаліцію країн-партнерів по боротьбі з ІДІЛ. В середині вересня 2014 року французькі військові приєдналися до коаліції сил, які борються проти ІД. Пізніше до антиіділівської коаліції також приєдналися Австралія, Туреччина і Німеччина. Наземну операцію в Сирії за підтримки авіації очолюваної США коаліції проводять бійці сирійсько-курдського альянсу «Сирійські демократичні сили» (SDF), кістяк якого складають курдські «Загони народної самооборони» (YPG). З осені 2016 року вони звільняють від ІДІЛівців місто Ракка. У червні 2017 року сирійсько-курдські формування увійшли безпосередньо в Ракку і ведуть успішний наступ на позиції терористів вже в самому місті.
Економіка оформление ленты  Для киян удвічі зросте квартплата. Які суми будуть у платіжках З 1 липня киянам, які проживають у багатоквартирних будинках, доведеться платити вдвічі більше за їх утримання. Відповідне розпорядження прийняла Київська міська державна адміністрація. Зокрема тариф на послуги з утримання багатоквартирних будинків та прибудинкових територій було піднято вдвічі. Якщо зараз у середньому за 1 кв. м. кияни платять 2,85 грн, то з наступного місяця ця сума становитиме вже 5,80 грн, повідомляє Сегодня. Так якщо за квартиру в 35 кв. м зараз власник платить майже 100 грн, то з подорожчанням квартплата становитиме вже 203 грн. Платіжки зі збільшеними сумами з липня прийдуть жителям 8,4 тис. житлових будинків, обслуговуванням яких займаються комунальні ЖЕКи. В інших 3 тис. будинків, які обслуговують комерційні ЖЕКи чи ОСББ, тариф було піднято раніше і зараз становить 7-10 грн за кв. м., стверджують у КМДА. Також для киян залишається можливість отримати 10% знижку, в разі оплати до 20 числа кожного місяця. Міська влада пов'язує зростання тарифів з ростом мінімальної зарплати до 3200 грн, а також збільшенням вартості пального і розцінок за вивезення твердих побутових відходів. Водночас у КМДА запевняють, що після того як кияни стануть платити більше, комунальні ЖЕКи зможуть забезпечити безперебійне надання послуг і кращий сервіс, зокрема і за рахунок збільшення зарплати працівників житлово-комунальної галузі. "Тариф для комунальних ЖЕКів не змінювався майже сім років. Однак зараз йдеться про те, щоб зберегти сферу ЖКГ і не втратити робітників. Йдеться про двірників, сантехніків, які отримують мінімальну зарплату", - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Нагадаємо, раніше столична влада заявляла про можливість підняття вартості проїзду в метро до 5 грн і в наземному міському транспорті до 4 грн. Такі зміни можуть набрати чинності 15 липня 2017 року.
Здоров`я оформление ленты  Смакові уподобання світових знаменитостей У світових зірок, як і у звичайних людей, є свої уподобання в їжі. Хтось дотримується здорового харчування, щоб підтримувати фізичну форму і здоров'я, комусь зовсім байдужий його зовнішній вигляд, і він вважає за краще харчуватися фастфудом. Деякі селебріті перейшли на сироїдіння, інші ж вважають за краще кухні світу, такі як італійська, корейська або тайванська. У когось звички шкідливі, дивні, кумедні або просто викликають подив. Так, знаменита голлівудська актриса Анджеліна Джолі вважає за краще вживати їжу тієї країни, де перебуває в даний момент. Наприклад, у Камбоджі Анджеліна харчувалася сушеними тарганами, личинками бджіл і коників. Мати актриси була француженкою, тому Енжі з дитинства любить французьку кухню: рибний суп буйабес, устриці, традиційний цибулевий суп, обожнює сир камамбер. Чоловік Джолі - актор Бред Пітт - обожнює зовсім просту їжу: гамбургери, піцу, картоплю фрі. Аналогічні пристрасті у топ-моделі Хайді Клум, яка поїдає гамбургери в необмежених кількостях. Канадський поп-R&B-співак Джастін Бібер також любить картоплю фрі, гамбургери і напівпрожарені стейки. Ще одна пристрасть Бібера - кукурудзяні чіпси, якими він завжди запасається перед гастролями. Особливо співак любить сирні чіпси і запиває їх колою, а також банановим і полуничними коктейлями. Засновник і шеф-редактор журналу «Playboy» Х'ю Хефнер обожнює відбивні, які йому готує його особистий шеф-кухар. Король жахів Стівен Кінг вважає за краще їсти чизкейки. Він також не їсть нічого слизького і слизового, з огидою відгукується про устриць. Засновник соцмережі Facebook Марк Цукерберг у свій час їв м'ясо тільки тих тварин, яких убив сам. Актор Ніколас Кейдж не їсть свинину, оскільки вважає, що у цих тварин - прекрасний секс. Цей самий аргумент змушує актора відмовитися від вживання риби і м'яса птахів. Голлівудська актриса Пенелопа Крус заявила, що під час роботи їсть з більшим апетитом, ніж у вільний час. Вона обожнює все смажене і жирне, зокрема, піцу, ситні блюда з рису і макаронів.Актриса Джессіка Біл дуже любить хліб і навіть має намір відкрити власну пекарню, де подаватимуть свіжоспечені тістечка, кекси і хліб. Вона розповіла, що вміє пекти батони з цукіні і солодкі батони зі смаком банана або чорниці. Улюблене доповнення Джесіки до хліба - свіжий сільський сир. Хліб також любить ще одна голлівудська актриса Єва Мендес. Вона зізналася, що маже на нього все, що є в холодильнику. Також Мендес обожнює макарони. Вокалістка Black Eyed Peas Фергі кожен день робить ковток органічного яблучного оцту. За її словами, оцет прекрасно діє на травлення. Улюбленим блюдом американської актриси Кемерон Діас є свинячі шкварки і картопля фрі, посипана великою кількістю солі. Актриса зізналася, що ковтає картоплю навіть не пережовуючи. Герцогиня Кембриджська Кетрін любить їсти і годувати свою сім'ю кашами. Крім того, майбутня королева сама готує домашнє варення і смажену курку за сімейним рецептом Міддлтон. Смажена курка також є улюбленою стравою актриси Гвінет Пелтроу, яка схиблена на здоровому харчуванні і правильному способі життя. Незважаючи на дієти, вона регулярно дозволяє собі смажені курячі ніжки. Ще одними улюбленими ласощами Пелтроу є роли з тунця, приготовані на грилі. Скарлетт Йоханссон обожнює «крильця Буффало» в соусі барбекю. Співачка Бейонсе також не може без запеченої курочки з часником, сіллю, чорним і кайенським перцем. Пункт про наявність курки в гримерці окремо значиться в райдері співачки. Актриса Ніколь Кідман обожнює торти з великою кількістю крему, а також шоколад. Вона зізналася, що дозволяє собі з'їсти шматочок торта 2-3 рази на тиждень. Співачка Брітні Спірс найбільше любить фрапучіно і шоколад. Вона розповіла, що їсть шоколадки Skor фірми The Hershey з карамеллю в центрі, а якщо дуже голодна, то з'їсть Snickers, Twix або M&M's. Гламурна діва Кім Кардашьян обожнює морозиво і печиво. Молода співачка Майлі Сайрус розділяє пристрасть до солодкого, а особливу любов вона відчуває до шоколадного драже. Дженніфер Еністон любить мексиканську кухню: гуакамоле, кесаділью, енчиладос і начос. Також Джен обожнює страви з картоплі і рису, всілякі салати, індичку. Втім, від них, а також від улюбленої пасти їй доводиться постійно відмовлятися: дієта актриси дозволяє вживати тільки фрукти, овочі і молочні продукти. Мерайя Кері найбільше любить піцу. Правда, співачка, насилу поборовши зайву вагу, визнає, що змушена обмежувати себе і відмовлятися від неї заради збереження фігури. Том Круз теж є прихильником італійської кухні. Том любить піцу, пасту (особливо «карбонара» з вершковим соусом і беконом) і равіолі. Для Софі Лорен італійська кухня є рідною, актриса обожнює італійську пасту, а також не їстиме жодної страви без додавання оливкової олії. Леді Гага любить японську кухню і часто відвідує японські ресторани. Також співачка зізналася, що з'їсть навіть цвяхи,якщо їх подадуть із мексиканським соусом сальса. Актор Леонардо Ді Капріо ріс недалеко від корейського кварталу в Лос-Анджелесі, і тому з дитинства обожнює корейські страви, зокрема бульгогі (мариновану яловичину на грилі) і гостру квашену капусту кимчи. Мадонна обожнює звичайну білокачанну капусту. Вона додає її абсолютно в усі страви. Але іноді Мадонна, як справжня італійка, не в змозі відмовитися від шматочка улюбленої піци «Маргарити». Кайлі Міноуг перед кожним прийомом їжі з'їдає кілька часточок грейпфрута. Основу раціону Джулії Робертс становить лосось, м'ясо якого містить білок і рекордна кількість омега-3 поліненасичених жирних кислот, які роблять шкіру еластичною, ефективно борються зі зморшками і зміцнюють судини. Співачка Кеті Перрі любить гриби і зізналася, що може з'їсти їх «цілу тонну». Улюблений делікатес співачки - трюфелі. Дженніфер Лопес жити не може без фруктів. В її гримерці завжди є манго, ананас, диня, папайя, кавун і зелений виноград без кісточок. Улюбленими стравами співачки і актриси також є яблучний пиріг і піца.  
Події На Донбасі затримано російських військових медиків, що «заблукали» На Донбасі вчора, 18 червня, було затримано групу військових медиків РФ. Про це заявив генерал-майор, заступник керівника АТО Олександр Розмазнін журналістам у Краматорську, передає видання «ОстроВ». «Останнє затримання відбулося напередодні. Випускники Петербурзької медичної академії, відзначивши День медика, переплутали напрям і опинилися на території України. Затримуємо (росіян-військових. - Ред.), багато затримуємо. Справа в тому, що не всt ми можемо видавати в ЗМІ. У нас забирають затриманих певні структури. Наше завдання - воювати. Затримати і передати. Решта - не наша справа», - заявив Розмазнін. Генерал-майор додав, що затримання військовослужбовців Росії в зоні проведення бойових дій відбуваються часто, але інформація про це майже не публікується в пресі.
Наука і технології оформление ленты  Колючі, слизькі, зубасті і навіть фалічної форми. Вчені дістали з дна океану дивовижних жителів Безликі риби, гігантські морські павуки, морські свинки, щось схоже на мочалку, фалос і моторошні зубасті риби - це лише деякі з дивних істот, яких відкрили вчені під час першої в історії глибоководної експедиції, яка була проведена уздовж східного узбережжя Австралії, пише журнал New Scientist. Відкриття було зроблено на глибині приблизно чотирьох кілометрів. Команда вчених на борту дослідницького судна Investigator відпливла з Тасманії 15 травня і причалила в кінцевому пункті в Брісбені 16 червня. Протягом місяця судно досліджувало дно уздовж східного краю австралійської континентальної плити. Тамтешню живність з дна піднімали рибальськими сітками і траловими сачками. Більше третини безхребетних і деяких риб, знайдених під час експедиції, є абсолютно новими для науки.
Дозвілля оформление ленты  В Європу потягом. Куди зможуть поїхати українці і скільки це коштуватиме З 24 червня "Укрзалізниця" вводить пряме залізничне сполучення з Болгарією за маршрутом Київ - Варна. Про це повідомила прес-служба підприємства. З 15 червня потяг уже курсує зі Львова до Варни. «Причіпний вагон відправлятиметься з Києва у складі поїзда №50 Київ - Трускавець 24 червня, 4, 16 і 28 липня, 9, 19 і 27 серпня о 20:12 за київським часом. Зі Львова цей причіпний вагон курсуватиме в складі поїзда № 451/1004 Мінськ - Варна - Мінськ. Прибуття в Варну через добу о 10:30 за місцевим часом», - наголошується в повідомленні. Орієнтовна вартість квитка в один бік з Києва становить 2840 грн, зі Львова - 2500 грн. Вартість квитків за кордон прив'язана до курсу валют, тому може варіюватися. Болгарія не єдина країна, куди українці можуть поїхати поїздом. Україна вже має пряме залізничне сполучення також з Польщею, Словаччиною, Чехією, Угорщиною, Молдовою, Румунією. Найчастіше потяги з України їздять до Польщі - щодня три поїзди. Так дорога з Києва до Перемишля займе майже шість з половиною годин, а коштуватиме це приблизно 400 грн. А ось зі Львова доїхати до Перемишля можна лише за 172 грн. Дістатися залізницею до Варшави буде значно дорожче. З Києва квиток коштує 2355 грн. Ще один потяг курсує зі Львова до Вроцлава, а вартість проїзду становить 1800 грн. Ще дорожче буде доїхати до столиці Чехії. Вартість квитка з Києва до Праги - 2900 гривень, а тривалість поїздки більше 32 годин. Цей поїзд курсує щодня і зупиняється в Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Львові та Чопі. Дістатися поїздом українці можуть і в столицю Словаччини - Братиславу. З Києва квиток коштує 2145 гривень, а дорога займе 30 годин. Їздить поїзд щодня, крім четверга і п'ятниці.2150 грн доведеться віддати за поїздку поїздом з Києва до Бухареста, столиці Румунії. Дорога займає 27 годин. Але курсує поїзд лише один раз на тиждень по п'ятницях.Теж не дуже дешево буде з'їздити поїздом до Угорщини. Квиток Київ - Будапешт обійдеться пасажиру в 1900 грн, а Львів - Будапешт - 1370 грн. Поїзд ходить щодня через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Чоп і Хайдусобосло.В «Укрзалізниці» відзначають, що в 2017 році для того, щоб потрапити в країни ЄС, залізницею скористалися 34,5 тисячі українців. І експерти, і представники «Укрзалізниці» вважають, що вартість квитків навряд чи буде знижуватись, оскільки міжнародні перевезення повинні окупати себе. Водночас в українського монополіста запевнили, що мережа залізничних сполучень з ЄС буде розширюватись.
Культура оформление ленты  За що Джонні Деппа хочуть «вбити» в наступній частині «Піратів Карибського моря» Творці "Піратів Карибського моря" мають намір позбутися  персонажа Джоні Деппа, Капітана Джека Горобця у шостій частині. Планується, що головного героя вб'ють, повідомляє Daily Star. Причиною тому є нібито втома глядачів від незмінного героя-пірата, який уже багатьом набрид. Відзначається, що касові збори п'ятої частини - "Мерці не розповідають казок" виявилися занадто низькими у порівнянні з попередніми фільмами. "Колись Джонні Депп був головним стимулом дивитися наступні фільми. Тепер створюється відчуття, що для аудиторії це більше не актуально", - відзначило джерело видання. Воно додало, що нові учасники проекту, молоді актори, 25-річний Кайя Скоделаріо і 27-річний Брентон Туейтс, викликають у глядачів більший інтерес. Нагадаємо, перший фільм "Пірати Карибського моря: Прокляття Чорної перлини" вийшов на екрани в 2003 році. По всьому світу він зібрав майже 654 млн доларів, ставши 22-м серед найбільш прибуткових фільмів у США. Завдяки успіху творці фільму анонсували відразу два продовження: «Пірати Карибського моря: Скриня мерця» і «Пірати Карибського моря: На краю світу». Пізніше в 2011 році вийшов четвертий сіквел «Пірати Карибського моря: На дивних берегах». У січні 2012 року стало відомо про контракт Джонні Деппа на п'яту і шосту частини «Піратів Карибського моря».    

Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
більше матеріалів




/-1,601438999176-/ /-pc-/
Top