counter
Архів Повернутись назад 15 Червня 2017
15 Червня
Політика Голова МЗС України Клімкін підтвердив зустріч Порошенка з Трампом Голова МЗС України Павло Клімкін підтвердив зустріч найближчим часом президентів США і України Дональда Трампа та Петра Порошенка. Про це повідомляє УНІАН. «Зустріч (Трампа і Порошенка. - Ред.) відбудеться, звичайно, ми готуємо її. Але ми повинні витримати інтригу», - сказав Клімкін. Голова МЗС України зазначив, що дата зустрічі Петра Порошенка і Дональда Трампа буде офіційно озвучена найближчим часом. Прес-служби обох президентів синхронно повідомлять дату зустрічі. За словами Павла Клімкіна, його відомство зараз веде роботу над змістовною частиною розмови. Президенти США і України обговорять питання виконання РФ Мінських угод, ситуації в окупованому Криму, доступу міжнародних спостерігачів на окупований півострів і двостороннє співробітництво в різних сферах.
Політика Опозиціонер Навальний не може бути зареєстрований на президентських виборах РФ У глави Фонду боротьби з корупцією та головного опозиціонера в Росії Олексія Навального майже немає шансів стати зареєстрованим кандидатом на президентських виборах РФ через його судимості. Про це заявила голова російської ЦВК Елла Памфілова в ефірі телеканалу «Дождь». Памфілова не виключила, що може «раптом статися чудо і Навальний напише касаційну скаргу». «Я вважаю за краще взагалі не говорити про Олексія Навального, так як для мене це така священна політична корова, яку краще не чіпати. Напевно, Навальний в якихось особливих привілейованих умовах», - сказала голова ЦВК. На початку травня заступник голови ЦВК РФ Микола Булаєв повідомив, що для того, щоб Навальний зміг брати участь у виборах президента Росії як кандидат, йому потрібно оскаржити вирок, щоб у того з'явилося пасивне виборче право. Раніше ми повідомляли, що російський опозиціонер Навальний заарештований на 30 діб
Події У колонії Кременчука спалахнув бунт: різали руки і трощили сантехніку Новоприбулі засуджені виховної колонії в Кременчуці (Полтавська область) влаштували бунт. Вихованці колонії розгромили кімнати утримання, розбили меблі, сантехніку і порізали собі руки. На місце прибули представники обласної прокуратури, передає УНІАН. За словами заступника прокурора Полтавської області Олександра Савенка, дев'ять новоприбулих вихованців колонії намагалися влаштувати бунт. «Їхні дії проявлялися у словесному конфлікті, пошкодженні майна колонії. Частково пошкоджено кімнати утримання, розбиті меблі та сантехніка. Причиною бунту, за їхніми ж словами, стало неналежне ставлення працівників колонії: були причіпки, які ображають їхню гідність і честь», - каже Савенко. Разом з тим він додав, що деякі з вихованців аналогічно поводилися і в інших колоніях до вчорашнього переведення у Кременчук. «Зараз ми перевіряємо версію про навмисну дестабілізацію обстановки. Версію, що їм заборонили користуватися мобільним телефоном і курити, що незаконно, про що говорять журналісти, я не чув», - сказав Савенко. За його словами, вихованці пошкодили собі руки, і зараз триває перевірка, хто і як отримав травми.
Політика Батька Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканності Європарламент позбавив 88-річного Жана-Марі Ле Пена депутатської недоторканності за расистське висловлювання. Про це інформує DW. «У середу, 14 червня, Європейський парламент позбавив депутатської недоторканності засновника праворадикальної французької партії «Національний фронт» Жана-Марі Ле Пена, який був помічений у публічному наклепі з расистським ухилом», - сказано в повідомленні. За інформацією видання, сьогодні, 15 червня, ЕП розгляне питання про позбавлення депутатської недоторканності його дочки Марін Ле Пен за позовом мера Ніцци Крістіана Естрозі, так як Ле Пен звинуватила мера в фінансуванні ісламістських організацій. Жана-Марі Ле Пена позбавили імунітету не перший раз. Підставою для цього стали його висловлювання, які слідчі органи Франції розцінювали як антисемітські або такі, що містять заклики до расової ненависті.
Події Бойовики обстріляли житлові квартали Сухої Балки, загинув місцевий житель Бойовики обстріляли житлові квартали н.п. Суха Балка в Донецькій області. Один місцевий житель загинув, передає українська сторона СЦКК на сторінці штабу АТО в Facebook. «15 червня незаконні збройні формування з напрямі Горлівки, використовуючи важку артилерію, імовірно, калібру 152 мм обстріляли житлові квартали н.п. Суха Балка Донецької області. В результаті прямого влучення снаряда в житловий будинок на вул. Молодіжній загинув 52-річний чоловік, господар будинку», - сказано в повідомленні. За інформацією СЦКК, на вул. Молодіжній пошкодження отримали також три житлових будинки, обірвані дроти лінії електропередачі. Зараз все селище залишилося без світла. Крім того, в населеному пункті перебита газова труба, а також пошкоджена водонапірна вежа.
Політика ФБР почало розслідування щодо рампа Спеціальний прокурор у справі про втручання РФ у вибори в Сполучених Штатах Роберт Мюллер розслідує питання, чи намагався американський президент Дональд Трамп перешкодити правосуддю. Про це інформує Washington Post. У повідомленні сказано, що Роберт Мюллер цього тижня планує допитати директора національної розвідки Деніела Коутса, голову АНБ Майка Роджерса, а також його екс-заступника Річарда Леджета, які погодилися давати свідчення. Посилаючись на свої джерела, видання повідомляє, що Дональд Трамп намагався переконати директора ФБР Джеймса Комі підтвердити публічно, що розслідування про зв'язки з РФ його не стосується, але той відмовився. Незабаром після цього Дональд Трамп нібито обговорював російське розслідування з Роджерсом і Коутсом. Також газета пише, що президент США просив Коутса поговорити з Комі і сприяти тому, щоб слідчі залишили поза підозрою екс-помічника з нацбезпеки Майкла Флінна. Нагадаємо, Флінн подав у відставку після появи інформації, що той дезінформував керівництво про свою розмову з послом РФ в США Сергієм Кисляком.
Політика З сьогоднішнього дня за носіння георгіївської стрічки в Україні загрожує до 15 діб арешту Сьогодні, 15 червня, в Україні набув чинності закон про заборону на пропаганду і носіння георгіївської стрічки. Напередодні документ був опублікований в офіційному виданні «Голос України». За носіння георгіївської стрічки винуватцю загрожує штраф в розмірі від 850 до 2550 гривень. Якщо показувати, використовувати або носити георгіївську стрічку і після цього, то штраф становитиме від 2 550 гривень до 5 100 гривень. Крім того, можливий адміністративний арешт до 15 діб. Георгіївська стрічка або предмети з її зображенням в будь-якому випадку будуть вилучатися. Заборона, штрафні санкції та покарання не стосуватимуться учасників Другої світової війни, у яких є нагороди, медалі та інші відзнаки. Крім того, георгіївську стрічку безкарно можна використовувати в експозиціях музеїв, фондах бібліотек, у творах мистецтва, а також на оригіналах бойових знамен і в науковій діяльності.
Події У РФ українця засудили до 8,5 року колонії за звинуваченням у спробі збуту наркотиків У Новосибірській області Росії суд засудив українця Андрія Юхимчука до 8,5 року колонії за звинуваченням у спробі поширення в Сибіру 8,7 кг синтетичного наркотику. Про це інформує «ТАСС», посилаючись на прес-службу Управління ФСБ РФ по Новосибірській області. Також до 10 років колонії засуджений росіянин Олександр Мухамечин. «Співробітниками УФСБ РФ по Новосибірській області була припинена діяльність учасників міжнаціональної злочинного угруповання, до складу якої входив українець, причетного до організації поставок наркотиків на територію Росії. За замах на незаконний збут наркотичних засобів у великому розмірі двом громадянам були винесені вироки», - сказано в повідомленні. За версією слідчих, у травні минулого року Мухамечин і Юхимчук збиралися поширити на території Сибіру велику партію синтетичних наркотиків.
Події ДТП за участю Барни: медики розповіли про стан депутата Лікарі 17-ї лікарні Києва підтвердили, що депутат Олег Барна був госпіталізований після аварії, передає телеканал 112 Україна. Сказано, що медики підтвердили, що стан депутата стабільний. «Лікарі підтвердили, що Барну дійсно привезли до них уночі. Щодо його стану кажуть, він живий і перебуває в стабільному стані. Як відзначають лікарі, від коментарів пацієнт відмовляється», - сказано в повідомленні. Пізніше стало відомо, що Олег Барна перебуває в реанімаційному відділенні, але швидше заради того, щоб до нього було менше уваги, пише видання. «Найбільше уражена черепна ділянка, він перебуває у стані середньої тяжкості. Загрози життю депутата немає», - додав кореспондент. Раніше повідомлялося, що на Площі перемоги у Києві автомобіль Skoda Superb, за кермом якого був депутат Олег Барна, врізався в трамвай.
Події У Миколаєві затримано медика, яка вимагала гроші для головлікаря школи-інтернату Затримана в середу, 14 червня, на хабарі в 200 доларів головний кардіоревматолог Миколаївської обласної дитячої лікарні вимагала кошти для головлікаря Миколаївської санаторної школи-інтернату №7 Антоніни Іващенко. Про це пише «Преступности.НЕТ», посилаючись на джерела в прокуратурі області. Головного кардіоревматолога обласної дитячої лікарні затримали в кабінеті під час отримання частини хабара в розмірі 200 доларів США. Крім кардіоревматолога, була затримана і її пособниця Антоніна Іващенко. Злочинна схема була викрита працівниками прокуратури та управління захисту економіки обласної поліції. «Обидва лікарі входять у медичну комісію. Вони створили перешкоди для сімей хворих дітей, які претендують на лікування в інтернаті. Тобто сім'я приходить до головлікаря інтернату і приносить пакет документів, залишається тільки поставити один підпис. Але головлікар мало не матюками посилає батьків до дитячої лікарні і каже, що ось цьому лікареві треба заплатити і тоді дитина буде прийнята на лікування», - йдеться в повідомленні.
Політика Рабінович: Соціальні продукти харчування подорожчають після скасування держрегулювання цін Намір Кабміну скасувати з 1 липня цього року держрегулювання цін на соціальні продукти харчування призведе до зростання цін. Про це заявив депутат, голова підкомітету з прав людини, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович на телеканалі 112 Україна. «Раніше якось хоч стримувалися ціни на соціально значущі продукти, без яких людина не може жити. Але уряд, «піклуючись» про народ, скасував це регулювання, і тепер я боюся, що нас очікує подорожчання цих самих мінімальних речей», - сказав нардеп. Він вважає, що метою ухвалення такого рішення є позбавлення можливості «виживати всіх, хто перебуває поза схемою або не краде». «Тільки одне укладається в загальну концепцію розвитку України: випхати і знищити пенсіонерів, хто більш-менш думає - прибрати за кордон, а також позбавити можливості виживати тих, хто не краде або не в схемі», - додав Рабінович.
Суспільство У МАУ тепер роздруківка квитка коштує 20 євро. У кого є дешевше З 1 липня 2017 року Міжнародні авіалінії України (МАУ) планують ввести плату за роздруківку посадкового талона в аеропорту для пасажирів, які вилітають рейсами Київ - Рига і Рига - Київ. Про це заявили avianews.com в компанії. Розмір збору становитиме 20 євро за один посадковий талон. Надалі МАУ збирається застосовувати ці правила по всій маршрутній мережі авіакомпанії. Щоб не платити збір, пасажирам потрібно пройти онлайн-реєстрацію, яка для рейсів Київ - Рига і Рига - Київ відкривається за 48 години до вильоту рейсу, і роздрукувати посадковий талон або зберегти його на мобільному гаджеті. У Борисполі і Ризі служби аеропортів приймають паперові версії посадкових талонів МАУ, отримані в процесі онлайн-реєстрації, а також їхні електронні варіанти. Для порівняння - акційна вартість всього квитка у лоукостера Ryanair, який з осені почне виконувати рейси з Києва і Львова, становить всього 19,99 євро.
Суспільство оформление ленты  Соцмережі іронізують: 28 країн ЄС скасували роумінг, а всередині «єдиної неподільної Росії» він залишився Соцмережі і блогери завзято відреагували на скасування плати за роумінг у країнах Європейського Союзу. Нагадаємо, президент Європарламенту Антоніо Таяні повідомив, що з 15 червня громадяни, які живуть у країнах ЄС і подорожують у межах Євросоюзу, зможуть дзвонити, писати і спілкуватися за допомогою своїх мобільних пристроїв за тією ж ціною, що й у себе вдома. Це і є скасування плати за роумінг в ЄС. Як зазначив на своїй сторінці в Facebook журналіст і блогер Семен Кабакаєв, скасування роумінгу є черговим кроком до спрощення життя і створення комфорту. Він упевнений, що тепер вступ України в НАТО і ЄС не тільки слова, а реальна можливість. «З кожним таким рішенням ми далі від Мордору і ближче до цивілізації», - додав журналіст. Українські користувачі соцмереж радіють такому рішенню ЄС, вітають один одного. Адже тепер нам не потрібні ні візи, ні роумінг. Зате в російському сегменті соцмереж нині панує зневіра і роздратування. У Росії ж продовжує діяти внутрішній роумінг, і скасовувати його ніхто не збирається попри тривалі дебати з цього питання.
Здоров`я В Україні через відсутність щеплень може початися епідемія кору. Вже захворіли 735 осіб Станом на 15 червня в Україні зафіксовано 735 випадків захворювання на кір у 15 регіонах. Про це під час прес-конференція заявила заступник міністра охорони здоров'я України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак, повідомляє кореспондент АСН. Найбільше хворих в Івано-Франківській та Одеській областях - 392 і 273 випадки відповідно. Більшість з інфікованих - діти. Заступник міністра охорони здоров'я зазначила, що спалахи захворюваності на кір в Україні відбуваються кожні 5-6 років, а причиною цього є низький рівень вакцинації населення від цієї хвороби. «Рівень вакцинації має бути 95%. При тому що минулого року у нас загальна кількість вакцинованих була 46%. За 3 місяці 2017 року вакциновано 24%, ревакциновано - 26,8%. Люди, які мають два щеплення, захищені від хвороби на рівні 98-99%», - зазначила Сивак. Вона констатувала, що в Одеській області з 273 хворих нещепленими виявилися 92,3%, а щепленими тільки один раз - 5,9%. Лікар нагадала, що, згідно з програмою щеплень, вакцинувати дитину від кору треба двічі - в 12 місяців і в 6 років. У МОЗ запевнили, що вакцини від кору поки вистачить на всіх дітей. Також цього року планують закупити препарат і для дорослих, які не були щеплені в дитинстві. У Всесвітній організації охорони здоров'я додали, незважаючи на те, що спалахи хвороби зафіксовані також в Італії та Румунії, в Україні ситуація складніша. «В Україні ситуація важча у порівнянні з іншими регіонами Європи. Серед 53 країн в Україні ситуація найважча», - відзначила голова бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Марта Еверарда.
Політика У Києві у заступника голови НАЗК проводяться обшуки У четвер, 15 червня, в робочому кабінеті заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Радецького на бульварі Дружби Народів, 28 проходить обшук. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, посилаючись на НАЗК. За даними джерела агентства, обшук санкціонував Печерський районний суд столиці за клопотанням Генпрокуратури України. Згідно з матеріалами клопотання ГПУ, слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування за фактом застосування завідомо підроблених документів, а також їх подачі в Київську міську кваліфікаційну комісію адвокатури для отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю за ознаками кримінального злочину, який передбачено ст. 358 ч. 4 (підробка документів, печаток, штампів та бланків) КК України.
Економіка Рекламу кредитів з 0% ставкою заборонили, а самі кредити будуть видаватися по-новому Реклама про кредити з 0% ставкою і без перевірки платоспроможності відтепер в Україні заборонена. Про це в ході засідання круглого столу заявив координатор програм Відділу економічного зростання, USAID Джейкоб Моррін, передає кореспондент АСН. "Результатом Закону про споживче кредитування стане підвищення справедливості, прозорості та довіри населення до фінансового сектора", - заявив він. При цьому Ігор Прийма - керівник секретаріату Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності - додав, що 10 червня 2017 року Закон уже опублікований і значить - набрав чинності. З цього часу всі фінансові установи зобов'язані дотримуватися нових норм. Закон поширюється на всі споживчі кредити з терміном більше 1 місяця і на суму більше однієї мінімальної зарплати. Закон передбачає такі зміни: реклама споживчого кредиту має містити перелік обов'язкової інформації, відображати реальну процентну ставку, а реклама кредитів під так звані "нуль" відсотків і кредитів без перевірки кредитоспроможності буде заборонена. Також законом кредитора зобов'язують надати всю інформацію споживачеві у стандартизованому форматі - так званому "паспорті споживчого кредиту". Сам договір про споживчий кредит має надаватися для ознайомлення до його підписання. Також стане можливим укласти договір в електронній формі з використанням електронних підписів. У документах вказуватиметься реальна процентна ставка по кредиту, яку повинен заплатити споживач. На думку голови Ради Незалежної асоціації банків України Романа Шпека, закон "буде новим етапом розвитку банківського сектора і кредитування". Він позитивно оцінює той факт, що тепер кредитори не зможуть маніпулювати споживчими настроями, обіцяючи кредитування під так звані "0%". "Закон встановлює більш жорсткі, але справедливі умови за споживчим кредитом. Справедливість і прозорість дадуть можливість збільшити обсяги споживчих кредитів", - додав він.
Події оформление ленты  На Байконурі після запуску ракети виникла пожежа, є жертви За 20 кілометрів на північний захід від с. Талапи біля космодрому «Байконур» у Карагандинській області Казахстану впала ракета-носій «Союз-2.1а", що призвело до загоряння ділянки степу, а також загибелі однієї людини. Про це передає агентство «Інтерфакс». «В результаті пожежі від опіків помер чоловік 1964 року, ще один громадянин 1968 року народження був госпіталізований в лікарню. Люди виконували роботи зі збору відокремлюваних частин ракет-носіїв. О 3:31 пожежу було ліквідовано», - заявив офіційний представник Комітету з НС МВС Казахстану. За інформацією держкорпорації, в результаті гасіння пожежі загинув водій КамАЗа. Після пуску ракети-носія «Союз-2.1а" з транспортним вантажним кораблем «Прогрес МС-06» 14 червня за програмою МКС бічні блоки ракети впали в заданому районі падіння за 50 км на захід від Жезказгана.
Політика Матіос хоче закрити інформацію е-декларацій "деяких" прокурорів Інформацію про майно, електронні декларації прокурорів, військових і поліцейських пропонують закрити. Про це в ході слухань у Комітеті з питань боротьби з корупцією в інтерв'ю журналістам заявив військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент АСН. "Я практик. І мої підлеглі - теж практики. Ми не говоримо про зміну закону про боротьбу з корупцією. Ми виступаємо за технічні правки", - заявив він. За словами Матіоса, НАЗК внесло на розгляд профільного Комітету з питань боротьби з корупцією зміни до закону по боротьбі з корупцією в частині електронного декларування. "Ми не проти загального декларування, але ми виступаємо за те, щоб інформація нацбезпеки, оборони та правоохоронних питань була обмежена для доступу... Має бути технічна можливість закриття тієї чи іншої окремої інформації. Це тільки технічна можливість. Але ми не виступаємо за закриття інформації", - додав він. Але електронні декларації прокурорів і військових, за його словами, будуть доступні для НАБУ і САП. "Але за ідентифікаційним номером можна знайти навіть дитину в дитячому садку, як це було зі мною... Тому ми повинні забезпечити безпеку такої інформації, щоб вона не була доступна в Росії зокрема", - сказав він. За його словами, йдеться тільки про 72 прокурорів, інформація про майновий стан яких має бути вилучена з відкритого доступу.
Суспільство У Литві жахнулися АЕС, яку будує на кордоні Білорусь і навіть прийняли про це закон Парламент Литви 15 червня ухвалив АЕС, що будується в Островецькому районі Білорусі є небезпечною і становить загрозу нацбезпеці Литви, а також її навколишньому середовищу і здоров'ю громадян. Про це пише Інтерфакс-Україна. За ухвалення закону проголосували 104 депутати, передає кореспондент BNS, який присутній на засіданні. Парламент Литви за все включає 141 депутата. Глава парламентського комітету нацбезпеки і оборони Вітаутас Бакас повідомив, що існує висока значимість прийнятого закону. «Як в середній, так і довгостроковій перспективі закон матиме серйозне значення для безпеки людей, якості їхнього життя і прогресу Литви», - зазначив Бакас. За його інформацією, Білорусь, яка споруджує небезпечну АЕС, порушує три міжнародні конвенції, а проект є непрозорим.
Суспільство Екс-податківець Денисюк влаштував шоу в суді: "забарикадувався в ізоляторі і різко захворів" Колишній «податківець» Станіслав Денисюк влаштував шоу в Апеляційному суді Києва, забарикадувавшись в камері і викликавши собі «швидку». Про це пише у себе в Facebook головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. «Шоу, яке пов'язане з обранням запобіжного заходу екс-податківцю Станіславу Денисюку, пройшло сьогодні в Апеляційному суді Києва. Уявний хворий забарикадувався в ізоляторі, відмовився їхати в суд і викликав собі карету «швидкої», - пише Матіос. За його словами, погіршення здоров'я на тлі підозри у вчиненні тяжких злочинів - це класика кримінального процесу сучасності. «У випадку з Денисюком - ситуація трагікомічна. Після такого «нападу» погіршення здоров'я, а також циркового виступу екс-податківця в лікарні лікарі, які оглядали його, дали висновок, що підозрюваний імітує хворобу. Апеляційний суд мав сьогодні розглядати скаргу адвокатів Денисюка на запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 100 мільйонів 320 тисяч гривень. Чого злякався екс-податківець, невідомо», - додав він.
Політика Аваков заявив про необхідність переглянути статус АТО Очільник МВС України Арсен Аваков заявив, що на сьогодні Україна має справу з повноцінною військовою операцією. У зв'язку з цим міністр заявив про необхідність переглянути статус АТО, про що повідомив під час брифінгу в четвер, 15 червня. Про це передає РБК-Україна. «Оголошення в 2014 році антитерористичної операції - це реакція на агресію РФ, але на сьогодні ми маємо справу з повноцінною військовою операцією. Треба впорядкувати це питання, переглянути статус операції», - сказав Арсен Аваков. Крім того, глава МВС заявив, що конфлікт на Донбасі буде розв'язуватися шляхом політичного врегулювання. Також Арсен Аваков повідомив сьогодні, що Національна поліція вже готує проекти законів про кримінальні проступки, а також оперативно-розшукову діяльність. Крім того, за словами міністра, для реформування кримінальних відділів поліції потрібні зміни в судах.
Культура оформление ленты  Призер Каннського фестивалю і Оскара, який не вважав Крим українським. Ким був актор Олексій Баталов Він ненавидів Сталіна і називав соціалізм "вошивим", був одним з небагатьох російських діячів культури, які підписалися під заявою на підтримку анексії Криму Росією, і його голосом говорить "Їжачок у тумані". Вночі 15 червня 2017 року не стало актора, режисера і педагога, народного артиста СРСР Олексія Баталова. Сам себе Баталов називав «людиною неандерсталінської епохи», друзі і колеги називали його останнім російським аристократом з неперевершеним талантом і романтиком. Актор помер уві сні на 89 році життя. В останні роки він тяжко хворів - проблеми з судинами. Життя Баталова було настільки яскравим і дивовижним, що могло б стати сюжетом для захоплюючого фільму. Народився актор 20 листопада 1928 року в російському місті Володимирі, в театральній родині. Мати - Ніна Ольшевська - була театральною актрисою. Всі подруги матері були актрисами, дружила вона і з поетесою Анною Ахматовою. Та довгий час жила в будинку своєї подруги, тому маленьким Олексій якийсь час вважав Ахматову своєю бабусею. Вітчимом Баталова був письменник Віктор Ардов. В гості до родини приходили Мандельштам, Пастернак, Зощенко, Ільф і Петров, Бродський і Раневська. Зважаючи на коло інтересів батьків, з вибором професії Баталов не затягував. Актор розповідав журналістам, що в дитинстві не грав у пісочниці, а весь час проводив серед театральних декорацій. Перший його виступ на сцені пройшлов під час війни. У 1950 році Баталов вступив до Центрального театру Російської армії, в 1953 році перейшов у МХАТ ім. Горького, де вчився у майстерні С.Бліннікова і В.Станіцина. Баталов якось навіть пожартував над тим, що в МХАТі свого часу грали одночасно 9 його прямих родичів: Ольга Андровська, Микола і Володимир Баталови, Віктор Станіцин та інші. У 1944 році Баталов дебютував у кіно, знявшись в епізодичній ролі у фільмі Л.Арнштама «Зоя». Однак вважав, що кіноактором став завдяки Йосипу Хейфіцу, який запросив його в 1952 році на зйомки фільму «Большая семья». «Він, немов казковий тато Карло, зумів з колоди зробити живого кінохлопчика. «Большая семья», «Дело Румянцева», «Дорогой мой человек», «Дама с собачкой»... Без Хейфіца мене у моїй нинішній якості не було б», - додав Баталов. Робота За своє життя актор знявся більш ніж у 40 фільмах. Фільм 1957 року «Летят журавли», в якому Баталов зіграв разом з Тетяною Самойловою, став єдиним радянським повнометражним фільмом, який отримав головний приз Каннського кінофестивалю. У 1958 році Баталов дебютував як режисер. Він зняв на «Ленфільмі» фільм «Шинель» за Гоголем, однак картину запідозрили в ідеологічній диверсії і дозволили показати тільки на малих екранах. В результаті фільм майже ніхто не побачив. У 1962 році Баталов знявся в ролі фізика-ядерника в стрічці Михайла Ромма «Девять дней одного года» і, за опитуванням читачів журналу «Советский экран», був названий кращим актором року.  У 1960-1970 роки Баталов знімався мало. Критики відзначали, що актор був прискіпливий у виборі ролей, принципово відмовлявся брати участь у прохідних фільмах. У 1979 році новою віхою в житті актора стала роль Гоші в картині Володимира Меньшова «Москва слезам не верит». Цей фільм отримав світове визнання і премію «Оскар». З ідеологічних міркувань нікого з творчої групи на вручення премії не пустили, «Оскар» під регіт залу вийшов отримувати «уповноважений товариш у наглухо застебнутому піджаку». Після цього тріумфу актора запрошували зніматися в усі фільми, але Баталов знявся лише в кількох картинах і на 15 років «забув» про кінематограф. Останнього разу Баталов знявся у «великому» кіно у стрічці Родіона Нахапетова «Зонтик для новобрачных» 1986 року. Більшу частину життя Баталов присвятив педагогіці. Він викладав у ВДІКу, де завідував кафедрою акторської майстерності. Крім того, Баталов писав вірші, сценарії, дитячі казки, захоплювався живописом. У 1984 році у видавництві «Искусство» вийшла його книжка «Судьба и ремесло». Він був також автором книжки «Диалоги в антракте» і глави про Анну Ахматову в книжці «Легендарная Ордынка», написаній спільно з Михайлом і Борисом Ардовими. Родина Особисте життя Баталова було не менш бурхливим, ніж його творча діяльність. Будучи студентом Школи-студії при МХАТ, Баталов одружився з подругою дитинства Іриною, дочкою відомого художника Костянтина Ротова. У подружжя народилася донька Надія. Однак перший шлюб був не зовсім вдалим, і актор пізніше не підтримував стосунки з дочкою та онукою Катериною. Баталов вважав, що він не подобався тещі і вона посприяла його розлученню з Іриною Ротовою.  У 1953 році 26-річний актор закохався у циганську красуню Гітану Леонтенко. Дев'ять довгих років закохані зустрічалися таємно: рідні Гітани вважали, що її чоловіком повинен стати тільки циган. Родичі навіть погрожували Баталову фізичною розправою, але в 1963 році Гітана все ж стала дружиною Баталова. Щоправда, щастя актора було затьмарене тим, що дочка від другого шлюбу Марія з народження страждає на дитячий церебральний параліч. Маша прикута до інвалідного крісла, але це не завадило їй заочно закінчити ВДІК. Вона пише сценарії до фільмів, вивчає французьку мову. Політичні погляди Актор не раз підкреслював, що ніколи не був «вірним собакою» комуністичної партії в СРСР. Саме це заважало Баталову бувати за кордоном, його вважали неблагонадійним. «Я ж не член партії, я не пасував цьому вошивому соціалізму. Я ту державу терпіти не міг і розумів, що це зібрання злодіїв і вбивць. А вони розуміли, що я не вірний пес», - зазначав актор. Крім того, за розповідями Баталова, від сталінських репресій постраждала практично вся його сім'я. За знаменитою 58-ю «контрреволюційною» статтею сиділи двоє дідусів, бабуся і два дядьки Олексія. Ще один родич був похований у братській могилі під Володимиром, інший назавжди залишився на одному з сибірських лісоповалів. Актор також підкреслив, що сам нікого з рідні не зрадив. У сучасній історії українцям Баталов відомий тим, що підписав лист діячів культури РФ на підтримку дій лідера Кремля Володимира Путіна щодо незаконної анексії Криму. Прізвище Баталова стоїть поруч з підписами інших метрів, таких як Олег Табаков, Едгар Запашний, Зураб Церетелі, Микола Цискарідзе.  Відзначимо також, що Кабінет міністрів України заборонив Державному агентству з питань кіно (Держкіно) проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких внесені до переліку осіб, що загрожують національній безпеці. У переліку є і фільм «Москва слезам не верит». Цікаві факти з життя 1. Свій перший автомобіль - «Москвич-400» - Баталов купив за гроші Анни Ахматової. Він розповідав, що, коли повернувся з армії, поетеса дала йому грошей, щоб він купив собі одяг. «Але я купив не піджак, а старий «Москвич» і пригнав під вікна свого будинку. Піднявся в квартиру, підійшов до Анни Андріївни і кажу: «Я купив машину». Пауза. Потім вона повертається до мене і каже: «По-моєму, це чудово». 2. Одна з шкідливих звичок Баталова - пристрасть до тютюну, яка почалася ще в його юнацькі роки. Актор розповідав, що курив з 13 років. Він відзначав, що курив для того, щоб заглушити голод. «Був такий спосіб під час війни: покуриш махорки - і начебто їсти не так хочеться. Дістати її було легко, адже навіть у тилу кругом - військові», - розповідав Баталов. 3. Час від часу Баталов працював у студії звукозапису, тому його голосом розмовляє багато головних героїв радянських мультиків. Зокрема, Баталов озвучував мультик «Їжачок у тумані».
Суспільство Чисельність українців різко знижується: до 2050 року може залишитися 30 млн громадян України До 2050 року "при низькому" сценарії українців може залишитися всього 30 млн. Про це на прес-конференції заявила провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Лілія Ткаченко, передає кореспондент АСН. "Населення України все одно скорочуватиметься. І запобігти цьому за великим рахунком не можна. Механізм депопуляції запущений на довгий час. Покоління молодих матерів вже настільки мале, що нас, можливо, вже ніколи не буде 50 млн", - заявила вона. До 2050 року, за прогнозами ООН, українців залишиться - 35 млн. "І це з Кримом і Донбасом", - підкреслила вона. За її словами, за прогнозами ООН, при "високому сценарії", якщо народжуваність становитиме дві дитини на одну жінку, то можлива цифра до 39 млн українців до 2050 року. Якщо ж буде реалізований "низький" сценарій, то до 2050 року нас залишиться лише 31 млн. "Наш інститут дає приблизно такі ж цифри. При високому сценарії - це 37 млн. За високим прогнозом - це збереження як мінімум нинішньої чисельності. При низькому прогнозі це - 30 млн людей", - додала вона.
Політика Соболєв протестує проти ініціативи засекретити декларації прокурорів У Комітеті з питань боротьби з корупцією запропоновані зміни до закону про боротьбу з корупцією визнані такими, що суперечать самій суті закону. Про це в інтерв'ю журналістам заявив глава Комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент АСН. "Електронні декларації - це єдине, що у нас залишилося як реальне досягнення і результат реформ... Але сьогодні вони хочуть закрити електронні декларації прокурорів, військових і правоохоронців від українського народу. Вони хочуть звільнити членів їхніх сімей від відповідальності за неправдиву інформацію в декларації. Це рай для корупціонерів!" - сказав Єгор Соболєв. Нардеп несподівано позитивно оцінив роботу голови НАЗК: "Але те що голова НАЗК Наталія Корчак розкрила нам цю ідею про закриття декларацій (військових, прокурорів і правоохоронців) - це прекрасно. Вона все більше останнім часом працює в інтересах виконання закону про боротьбу з корупцією" , - додав він. На уточнююче запитання преси про те, хто саме виступив ініціатором змін до закону, Соболєв зазначив, що комітет оприлюднить усі листи та інформацію... "Але я бачив, що там було прізвище Авакова", - додав він. Соболєв висловив надію, що ці зміни не будуть ухвалені. "Адже цими змінами до закону вони хочуть закрити інформацію не від ФСБ, а саме від українського народу. Про всі будинки і маєтки тих, хто продовжує працювати в лавах правоохоронних органів!" - попередив він.
Економіка Опалення і гаряча вода знову подорожчають. До осені за субсидіями підуть усі без винятку українці В Україні до кінця червня планують переглянути оптову ціну на газ у бік підвищення, а це спричинить перегляд тарифів для населення. Про це 15 червня під час прес-конференції заявив екс-начальник Управління зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України", експерт з енергетичних питань Валентин Землянський, передає кореспондент АСН. «Нам обіцяють до кінця червня перегляд вартості газу, в результаті чого НКРЕКП (Національна комісія з питань регулювання ринку електроенергії і комунальних послуг. - АСН) має переглянути ціни на тепло і гарячу воду і врешті-решт коло замкнеться, коли ми вийдемо на 100-відсоткове покриття субсидіями всіх споживачів», сказав він. Водночас, за розрахунками експерта, кінцева ціна на газ для споживачів має бути 3500-4000 тис. грн за 1 тис. кубометрів при тому, що зараз вона становить 6 879 грн за 1 тис. куб. «У 2016 році населення з теплокомуненерго спожили 17,6 млрд кубометрів газу, 14,5 млрд кубометрів - це видобуток «Укргазвидобування». Відповідно, не вистачає для того, щоб забезпечити газом населення, 3 млрд кубів, які потрібно купити за кордоном. Пан Коболєв говорив, що 50 доларів за 1 тис. куб. газу - це та ціна, за якою «Укргазвидобування» може продавати сировину собі не у збиток. Навіть додавши сюди транспортування, податки та закуплений за кордоном газ, ми отримаємо набагато меншу ціну, ніж 6879 грн. Кінцева ціна на газ для споживача має бути 3500-4000 тис. грн за 1 тис. кубометрів, і це з податками і транспортуванням», - пояснив Землянський.
Здоров`я Українки народжують в середньому по 1,5 дитини, а треба - по три Українці вимирають, а народжуваність у країні так і залишається занадто низькою. Про це на прес-конференції заявила провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Лілія Ткаченко, передає кореспондент АСН. "Проблема депопуляції для України - не нова. Ми вже давно спостерігаємо зменшення населення, коли кількість померлих перевищує кількість новонароджених. Наприклад, за 2016 рік, за даними Держстату, у нас народилося 379 тис. дітей, а померло - 584 тис. осіб. Різниця скорочення населення, природної депопуляції, склала через 187 тис. осіб", - заявила вона. Рівень народжуваності в Україні на сьогодні - це півтори дитини на одну жінку. "І це середній європейський показник. Не можна сказати, що у нас біда з народжуваністю. Хоча вона дійсно низька при високій кількості абортів, а також високих цінах на лікування репродуктивних проблем тощо", - додала вона. Сьогодні, згідно з офіційними даними Держстату, сальдо міграційних потоків поки що позитивне. "Хоча мало віриться в те, що сюди приїжджає більше працювати, ніж виїжджають на роботу. Але, за офіційними даними, до нас нібито їдуть більше працювати, залишаються тут, ніж виїжджають на заробітки. Хоча сальдо наближається до нуля, різниця становить всього кілька тисяч. Тому в цьому контексті можна говорити про проблеми обліку реальних трудових мігрантів", - підкреслила вона.
Суспільство Двоє послідовників Навального попросили притулку в Україні Двоє громадян РФ звернулися до представників Держприкордонслужби України на одному з пунктів пропуску на кордоні з Росією з проханням про політичний притулок на території України. Про це повідомляє прес-служба  Державної прикордонної служби України. Прибувши в пункт пропуску, вони пред'явили для контролю закордонні паспорти громадян Росії і відразу заявили намір отримати захист на території України у зв'язку з їх політичним переслідуванням на території РФ. "Під час фільтраційних заходів, які проводилися спільно з працівниками СБУ, було встановлено, що ці громадяни належать до опозиційного блоку Олексія Навального і за політичну діяльність піддаються переслідуванню", - повідомляють у відомстві. Зараз їх пропустили в Україну і передали міграційній службі.
Суспільство До 60% українців хочуть виїхати з країни, а 30% - налаштовані серйозно До 60% українців хочуть виїхати з країни. Про це на прес-конференції заявив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук, передає кореспондент АСН. "Згідно зі статистикою, від 40-60% українців хочуть виїхати з країни. Переважно це люди до 35 років", - заявив він. З його слів, якщо соціологи ставлять питання: чи робилися вами конкретні кроки для того, щоб виїхати з країни, то відсоток падає до 30%. "Але це переважно молодь до 27 років, які точно знають, точно шукали, отримали конкретні програми для навчання або виїзду. Тут відсоток може досягати 50% тих, хто хоче виїхати назавжди", - сказав він. Він нагадав, що Греція, Угорщина, Польща та інші європейські країни - вже анонсували навчальні програми для студентів з України навіть без знання мови. "Після безвізу це буде серйозний удар по наших трудових ресурсах через 5-6 років".
Суспільство оформление ленты  Активісти в Києві відвоювали озеро у незаконних видобувачів піску Столичні громадські активісти озброїлися лопатами і сміттєвими пакетами. А все для того, щоб почати генеральне прибирання на березі озера Тягле. Роботи багато - гори намитого піску, який піщані браконьєри не встигли вивезти, а також щедро розкидане побутове і будівельне сміття. «Подивіться, що залишилося після них, які купи сміття, які катакомби, - звертається до учасників представник громадської організації «Стоп корупції» Ігор Бондарчук. - Сьогодні в наших силах облаштувати цю територію для того, щоб жителі Києва, а також усі українці, які захочуть відпочивати і оздоровлюватися тут, могли це робити». Після того, як прокуратура на місці піщаного промислу почала описувати всю техніку, щоб наступного дня провести арешт і тимчасове вилучення, браконьєри поспіхом її вивезли. Не встигли забрати з собою лише сопло - частину труби, яка кріпиться до земснаряду. Сьогодні все це виглядає як нагадування про те, що тут відбувалося ще кілька днів тому. За словами активістів, сьогодні в Київській області десятки таких майданчиків. «Ми вже два роки боремося з тим, щоб припинити ці незаконні дії. Це тільки початок, перша точка, де ми повертаємо пісок природі, в подальшому діятимемо так само й на інших незаконних об'єктах видобутку піску», - говорить координатор акції Роман Бочкала.
Дозвілля оформление ленты  Подивитися на престол і відвідати найнебезпечніше місто планети. Топ-10 найдивовижніших турів у світі Заради екстриму, отримання нових відчуттів і адреналіну в крові люди готові відвідувати найбільш незвичайні місця планети - занедбані рудники і острови, екзотичні країни з «неїстівною кухнею», місця військових дій і гангстерських розбірок. 1. Тури місцями зйомок улюблених серіалів Британський туроператор Black Tomato організовує подорожі місцями зйомок популярних серіалів. Туристам пропонують відвідати маршрути, пов'язані з 10 серіалами. Йдеться про подорожі американським штатом Вашингтон, де йшла робота над третім сезоном «Твін Пікса», а також про поїздки в Ісландію і Ірландію, де знімали 7-й сезон «Гри престолів». Також туристи можуть відвідати місця, де створювалися «Світ Дикого Заходу» (штат Юта), «Молодий Папа» (Італія), «Абатство Даунтон» (Велика Британія), «Божевільні» (Нью-Йорк), «Міст» (Данія і Швеція ). Вартість такого туру складає від $ 2,5 тисячі. Найдорожчим виявився тур, присвячений «Молодому Папі» - за 8 ночей відпочиваючий заплатить майже $30 тисяч. 2. Шанхайський тур «Таємниче м'ясо» Туристичний маршрут передбачає відвідування продовольчих ринків Шанхая, де мандрівникам дадуть спробувати справжні делікатеси, на думку жителів Піднебесної. Сюди входять язики качок, смажені бабки і метелики, скорпіони на грилі, а запропонують вам все це запити настоянкою на мишенятах.  3. Космічний туризм від Virgin Galactic Компанія Virgin Galactic, яка була заснована мільярдером з Великої Британії Ричардом Бренсоном, відрапортувала про успішні випробування космічного корабля VSS Unity, який був розроблений для туристичних польотів за межі атмосфери Землі. Зараз компанія готується до наступної фази випробувань - тестування силової установки судна. На сьогодні прийняті заявки більш ніж від 450 осіб і більше 150 людей внесли гроші на депозит. Час польоту - 2,5 години, з них у невагомості - 5-6 хвилин. На борту космічного судна може перебувати до восьми осіб одночасно: двоє пілотів і шість пасажирів. Вартість одного квитка зараз становить $250 тисяч. 4. Китайський підвісний скляний міст У китайській провінції Хунань для туристів відкритий скляний міст, який вважається найвищим і найдовшим мостом у світі. Його довжина - 430 м, ширина - 6 м, він побудований на висоті 300 м і з'єднує 2 гірські скелі в національному парку Чжанцзяцзе, де проходили зйомки фільму «Аватар». Підлога  моста складається з 99 прозорих плит, виготовлених з тришарового скла. На міст пускають не більше 8 тисяч відвідувачів на день, щоб потрапити на екскурсію, слід заздалегідь записатися, ну й тричі подумати, так як у багатьох на мосту здають нерви від страху.  5. Екскурсії неприступними місцями У Європі та США організовують подорож на Північний Полюс і в Антарктиду. Правда, від «неприступності» в цій поїздці залишилося тільки саме слово. Туристів на Північний Полюс везе криголам, дорогою учасників туру висаджують на острови для невеликої прогулянки, вертольоти катають охочих над льодовиками і айсбергами. Кульмінація поїздки - вершина світу на Полюсі, де можна буде влаштувати своєрідний льодовий пікнік.  6. Тури з бомжами в Європі  Гостям європейських міст пропонують поспостерігати за життям бездомних. Перші бомж-тури організували в Лондоні, де мешканці «дна» показували туристам місця для ночівлі під Тауерським мостом або збору порожніх пляшок. Тепер аналогічні тури є в Мюнхені та Барселоні. Займаються організацією турів переважно благодійні організації, такі як BISS. За «задоволення» погуляти з гідом-бомжем турист заплатить від $500 до $5000. 7. Львівські будинки з привидами Жителі Львова охоче розповідають містичні історії міста і кажуть, що його бережуть міські привиди. Одним з таких є «безплідний будинок» на вул. Ю. Дрогобича, 8. За легендою подружжя, яке не хотіло дітей, попросило відьму допомогти позбутися ще не народженої дитини. Відьма погодься допомогти в обмін на можливість проклясти весь будинок. Відтоді жодна дівчина, яка жила в цьому будинку, не змогла завагітніти. Також у Львові є підземелля Єзуїтського собору святих Петра і Павла. Розповідають, що одного місцевого ченця закрили в келії, щоб щиро молився Богу. Через час до нього прийшов чоловік в чорному і довго не виходив. Коли ченці прийшли перевірити, що трапилося, вибили двері, в келії вже нікого не було. З того часу аж до наших днів львівськими підземеллями ходить привид Чорного Монаха. Ще одне фантастичне місце з привидами - Лиса гора, яка зажила поганої слави. Саме на ній проходили шабаші відьом, наслідки яких відчували на собі практично всі жителі міста. 8. Подорож в найнебезпечніше місто на Землі Місто Сан-Педро-Сула - друге за величиною місто Гондурасу - вважається найнебезпечнішим населеним пунктом на Землі. На кожні 100 тисяч населення там доводиться 171 вбивство на рік. Всі пам'ятки Сан-Педро-Сула розташовані в центральному районі The Ring - інформація для тих, хто ризикне відвідати це місто. 9. Російські тури за евтаназією Російська туристична компанія ТОВ «Мегаполіс-курорт» проводить «Евтаназія-тур». Для всіх охочих припинити тлінне існування в Росії пропонують звернутися до туроператора, який за приблизно €5 тисяч оформить необхідні документи, купить квиток і відправить вас в одну з клінік у Швейцарії. В тур входить кілька днів проживання та послуги лікарів, які проведуть процедуру евтаназії. Фірма орендує будинок з краєвидом на Женевське озеро, де люди будуть проводити свої останні дні. 10. Автобусний тур до терористів «ДНР» Туристична фірма з Ростовської області Росії організовує автобусні екскурсії в так звану «ДНР». Вартість турпоїздки - 20 тисяч рублів ($350). Туристам покажуть місця бойових дій разом з терористами. Передбачається, що екскурсанти відвідають «Саур-Могилу», біля якої мало не підірвали автомобіль ватажка проросійських бойовиків Олександра Захарченка. Чи користуються тури популярністю, поки не відомо.
Політика Європарламент відібрав у Марін Ле Пен мандат Європейський парламент позбавив лідера французької правої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен депутатського мандата. Про це повідомляє видання Le Figaro Таким чином було задоволено запит французьких правоохоронців, які вимагали зняти з Марін Ле Пен депутатський імунітет у справі дифамації мера Ніцци Крістіана Естрозі. Крім того, сьогодні повідомлялося, що батька Марін Ле Пен позбавили депутатської недоторканності. Нагадаємо, 1 березня в комітеті Європарламенту з юридичних питань пройшло голосування за позбавлення недоторканності кандидата в президенти Франції, лідера партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.Комітет переважною більшістю голосів підтримав цю ініціативу. Читайте також: За що у подруги Путіна Марін Ле Пен хочуть відібрати депутатську недоторканність
Політика Луценко: Україна повернула $500 тис., виведених при Януковичі Департамент міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України у співпраці з Департаментом юстиції США забезпечив повернення в Україну більше $500 тис., які були виведені колишнім керівництвом Міністерства юстиції України при керівництві екс-президента Віктора Януковича. Про це генеральний прокурор України Юрій Луценко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Це - кошти, які були витрачені колишнім керівництвом Мін'юсту часів Януковича і виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм", - написав він. За даними генпрокурора, прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів), ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) КК України.
Політика Принц Гаррі відвідав продуктовий ринок у Лондоні Британський принц Гаррі відвідав продуктовий ринок Боро-маркет у Лондоні (Великої Британія). Про це повідомляє офіційний Twitter-аккаунт Кенсингтонського палацу. Prince Harry got the chance to sample some of the produce and meet the traders who have returned to business #LoveBorough pic.twitter.com/Iw91zYH5k3 — Kensington Palace (@KensingtonRoyal) 15 червня 2017 р. Принц поспілкувався з продавцями і власниками пабів, чиї співробітники і клієнти виявилися свідками і жертвами теракту на Боро-маркет 3 червня. Гаррі провів розмову з пекарем Меттом Джонсом, працівники якого дали відсіч терористам. Також співрозмовником Гаррі став охоронець Гангу Гарбуджа, зміна якого припала на момент атаки. Нагадаємо, увечері 3 червня фургон виїхав на тротуар на Лондонському мосту і збив пішоходів, після цього відбулися атаки ще в декількох місцях неподалік. В результаті загинули 7 осіб, 48 були поранені, поліція застрелила 3 ​​ймовірних нападників. Зараз заарештовано 11 підозрюваних у підготовці теракту. Після цього терористи пішли на ринок Боро, де з ножами напали на перехожих і відвідувачів навколишніх пабів.
Політика оформление ленты  Лермонтов писав вірші з того світу, а Медведчук - націоналіст. Топ-10 безглуздих цитат Путіна У четвер, 15 червня, президент Росії провів енну «пряму лінію» для зв'язку з народом. Втім, судячи з дисонансу запитань Путіну і його відповідей, зв'язок у нього з народом явно порушився. АСН з 4-годинного мовлення Путіна вибрала найяскравіші цитати, що характеризують ситуацію в Росії. 1. Путін забув, коли помер Лермонтов. Російський президент сказав, що поет Михайло Лермонтов написав вірш, який раніше процитував президент України Петро Порошенко - «Прощай, немытая Россия», в 1841-42 роках. «Михаил Лермонтов написал эти стихи в 1841-1842 году, примерно, когда ехал на Кавказ. Он был офицер и защищал интересы своего отечества. В тот момент области, которые сегодня считаются Украиной, они были просто областями России. Если президент сегодняшней Украины говорит о том, что он куда-то уезжает, то Лермонтов говорил обо всей России, включая и те области, которые называются Украиной. Так что здесь особо нос нечего задирать», - стверджує президент РФ. Уточнимо, що поет Михайло Лермонтов загинув на дуелі у липні 1841 року. 2. Путіна так зачепила цитата глави України Петра Порошенка про "немиту Росію", якою він вітав надання безвізу нашій країні, що він обговорював її цілих шість хвилин намагався, відіграючись за цей укол, і навіть спробував цитувати великого українського поета Тараса Шевченка. «Тарас Шевченко еще почти 170 лет назад сказал: «Доборолась Украина до самого края и хуже ляхов распинают ее свои собственные дети». Надеюсь, что когда-то этот период в истории Украины и украинского народа закончится», - заявив Путін. Втім, на відміну від українського президента російський не зміг процитувати вірш мовою оригіналу - українською, і рядок прозвучав досить безглуздо. 3. Лідер Кремля назвав свого кума, політика Віктора Медведчука українським націоналістом. Путін розповів, що познайомилися вони, коли той працював керівником адміністрації президента Леоніда Кучми. І що його кум хоче незалежної, але федеративної України. «Я считаю, что он украинский националист. Но ему не нравится такое определение, он считает себя просвещенным патриотом Украины. Не секрет, что его отец был активным деятелем ОУН, был осужден советским судом, сидел в тюрьме и был сослан в ссылку, где в Красноярском крае и родился. У него есть своя система взглядов, он горячий сторонник незалежности Украины, но его система ценностей основана на трудах украинских националистов, которые писали свои работы в 19 веке. Потом Грушевский, Франко, Драгоманов, в наше время - Черновол. И они все исходили из того что Украина должна быть независимой, но федеративной», - сказав Путін. 4. В ході «прямої лінії» в студію подзвонив "Дмитро з Києва". Чоловік поставив запитання Путіну: «Здравствуйте. Меня зовут Дмитрий. Я живу в Украине. Почему вы нас бросили? В Украине не все сторонники Бандеры и Шухевича». «И не могу согласиться, что всех мажут одной черной краской – мы вообще стараемся никого не мазать одной краской. Но такая чрезмерная публичная поддержка – мы боимся таким образом вам как-то навредить и стараемся не вмешиваться во внутриполитические процессы в Украине», - сказав Путін. 5. Путін "ліпить" з Росії жертву. Він заявив, що санкції країни Заходу ввели б у будь-якому випадку, навіть без анексії Криму. «На нашу страну всегда накладывали ограничения. Не было бы Крыма, других проблем, придумали бы что-то еще для сдерживания России», - зазначив президент РФ. 6. Путін не переживає через санкції, так як знайшов у них «плюси». «Как ни странно, в санкциях есть и плюсы. Мы вынуждены были включить мозги, таланты, сосредоточить ресурсы на ключевых направлениях. А не только пользоваться нефтедолларами», - підкреслив лідер Кремля. 7. Путін запропонував політичний притулок колишньому главі ФБР Джеймсу Комі, якщо його будуть переслідувати в США. «Коми сказал, что у него нет доказательств вмешательства РФ в подсчет голосов - хоть это хорошо. Также экс-глава ФБР сообщил, что записал президента (Трампа) на диктофон, но в таком случае, чем он отличается от Сноудена?» - сказав Путін. 8. Путін пообіцяв, що міст на Сахалін коштуватиме дешевше, ніж «кримський міст». Відповідаючи на запитання про те, коли побудують міст на Сахалін, президент Росії заявив, що про це думали ще за часів СРСР, але зараз уряд ці плани реанімує. За його словами, вже навіть прорахували попередню вартість - близько 286 млрд рублів. 9. У ході цієї «прямої лінії» з Путіним в ефірі показали малюка, який народився в уфимському пологовому будинку 20 хвилин назад. Очікувано Путіну поставили запитання про стимулювання народжуваності в РФ. «Мы сейчас думаем над этим. Меры поддержки могут быть разными: это и продление срока материнского капитала, и стимулирование рождения первого ребенка у молодых мам. Надо подумать и том, как мотивировать семьи на рождение второго и третьего ребенка», - заявив лідер нації. 10. Школяр з Нефтеюганська Данило Прилепа запитав Путіна про корупцію в Росії. «Данила, ты читал вопрос, тебе его кто-то подготовил?» - запитав лідер РФ у хлопчика. На що той відповів: «Для этого вопроса меня жизнь подготовила». Путін сказав: «Молодец». Після цього президент заявив, що боротьба з корупцією в Росії, як і раніше, ведеться, але, на його думку, зараз проблема вже не є такою гострою, як раніше. Всього Путіну надіслали понад 2 млн питань, половина надійшла по телефону, майже 370 тисяч - через СМС, приблизно 280 тисяч запитань надійшло через соцмережі. Деякі з тих, що потрапляли в ефір в момент включення з колл-центру, були набагато цікавіші, ніж ті, на які відповідав президент Росії. Люди запитували, звідки у путінських чиновників такі величезні зарплати, чому він засидівся на троні і коли піде у відставку тощо.
Події Підозрюваний в організації нападу на Чорновол повісився в СІЗО - ГПУ Підозрюваний в організації в 2014 році нападу на народного депутата Тетяну Чорновол Олег Нетребко наклав на себе руки в ізоляторі тимчасового утримання. Про це повідомив начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях і інших заходів примусового характеру в місцях несвободи ГПУ В'ячеслав Свірець, передає Громадське. "Тіло виявили близько 3:50. На записах з камер помітно, як чоловік прокинувся, помітно, як увімкнув телевізор. Потім на відео він заходить у зону, яка, прихована від камер, у санвузол. Після цього черговий виявив його повішеним", - розповів Свірець. За словами працівника Генпрокуратури, на тілі чоловіка не виявлено ознак боротьби або насильства. Він додав, що підозрюваний вчинив самогубство за допомогою простирадла. Однак за фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст 115 КК України (умисне вбивство). Нагадаємо, в грудні 2013 року автомобіль журналістки і активістки Євромайдану Тетяни Чорновол зіткнувся з Porshe на Бориспільській трасі. Після цього її побили троє чоловіків.
Здоров`я оформление ленты  370 грн за пацієнта на рік. У МОЗ розповіли, як з 2018 року лікуватимуть українців Якщо народні депутати проголосують за законопроекти, що стосуються медичної реформи, вже з 1 січня 2018 року українців лікуватимуть по-новому. В першу чергу зміни торкнуться первинної ланки медицини, а саме лікування на рівні сімейних лікарів, фельдшерів, терапевтів, педіатрів. З наступного року цим лікарям платитимуть гроші за кожного пацієнта, а не фіксовану зарплату. За попередніми розрахунками Міністерства охорони здоров'я, сума, яку має виділяти держава на одного пацієнта для лікування на первинній ланці, становила 240 грн на рік. Однак 14 червня уряд затвердив Бюджетну резолюцію на 2018-2020 роки, якою збільшив рівень фінансування лікування однієї людини. Так в 2018 році тариф на первинній ланці на одну людину на рік складе 370 грн, а в 2019 році - 450 грн. Це означає, що лікарі, які зможуть обслуговувати не більше 2000 пацієнтів, зможуть заробити близько 740 тис. грн за 2018 рік і близько 900 тис. грн - за 2019 рік. Однак це за умови, що з ними укладе договір максимально дозволена кількість клієнтів. Разом з тим у МОЗ пояснили, що саме покриватиме вищевказаний тариф. «Це робота лікаря, медсестри, фельдшери, це всі необхідні витратні матеріали, це всі необхідні медикаменти, крім тих, які є в аптеці і видаються за рецептами, це і базовий набір аналізів, який з таким фінансуванням зможе бути достатньо широким», - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк під час прес-конференції 15 червня. Ліки ж, які продаються в аптеках за рецептом, частково теж буде фінансувати держава через програму "Доступні ліки", яка діє в Україні з квітня цього року. До речі, за словами заступника міністра охорони здоров'я, в 2018 році на цю програму планується виділити 1 млрд грн.  Бюджетною резолюцією було також затверджено і збільшено на 10 млрд грн загальне фінансування первинної ланки. Тому в 2018 році на реформовану «первинку» планується виділити 65,7 млрд грн, а до 2020 року фінансування медичної реформи досягне 81,2 млрд грн.   «Ці цифри саме під медичну реформу, і вони призначені для оплати медичних послуг за новим принципом - гроші йдуть за пацієнтом. Це цифри, яких первинна допомога раніше не бачила, особливо якщо ми говоримо про сільські райони, для яких будуть тарифи такими ж, а якщо ми говоримо про гори, то там буде ще додатковий коефіцієнт», - підкреслив Ковтонюк. Згідно з медичною реформою, держава на 100% фінансуватиме витрати на екстрену медичну допомогу, первинну, паліативну допомогу та лікування дітей. За спеціалізовану допомогу пацієнтові доведеться доплачувати. «Будуть такі послуги, де покриття держави буде не 100% і частину вартості цієї послуги потрібно буде покривати з інших джерел. Докладні цифри ми скоро озвучимо. Там, де є дороге лікування, безумовно, джерело його покриття буде не одне: буде покриття з державного гарантованого пакету медичних послуг, буде покриття з цільової програми під цей медичний стан, щоб зменшити фінансове навантаження на пацієнта», - пояснив Ковтонюк. За попередніми розрахунками, до 2021 року рівень соплатежів пацієнтів складе близько 13% загальних витрат на охорону здоров'я.  
Події У Стамбулі чоловік з поясом шахіда загрожує підірвати консульство США У Стамбулі (Туреччина) чоловік погрожує підірвати себе біля консульства Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє видання СNN Turk. Видання повідомляє, що чоловік кричить: "У мене є вибуховий пристрій". На місце прибули працівники правоохоронних органів. Пізніше стало відомо, що турецька поліція затримала біля американського генконсульства в Стамбулі чоловіка, який погрожував привести в дію вибуховий пристрій. Затриманий є громадянином однієї з близькосхідних країн. Зараз обстановка біля американської дипмісії спокійна. Нагадаємо, 9 червня повідомлялося, що в Іраку на ринку, розташованому неподалік  міста Кербела, терористка-смертниця підірвала на собі пояс з вибухівкою, в результаті чого загинули не менше 30 людей, ще 35 отримали поранення.
Кримінал У Нацполіції Київської області вкрали зарплат на 6 мільйонів - ГПУ Генеральна прокуратура України виявила під час обшуків у керівного складу Управління фінзабезпечення і бухобліку ГУ Нацполіції в Київській області докази привласнення посадовими особами мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленніГенпрокуратури. Докази були виявлені в документах. Вони дозволили встановити додаткові факти привласнення державних коштів в особливо великих розмірах цими посадовими особами в період з 2012 по 2016 роки, які призначалися для виплати заробітної плати та грошового забезпечення особового складу поліції. "Зараз встановлено, що посадові особи правоохоронних органів незаконно заволоділи державними коштами в сумі понад шість мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні. Відзначається, що за вчинене кримінальне правопорушення винним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.
Культура оформление ленты  ТОП-12 українських фестивалів 2017 року, які однозначно варто відвідати Літо настало, а з ним прийшли і гарячі, наповнені радісними емоціями дні фестивалів. Традиційно найтепліша пора року насичена безліччю заходів, на яких відвідувачі зможуть не тільки розслабитися, але і відірватися по повній. АСН зробила підбірку з найцікавіших і наймасштабніших фестивалів цього літа. AlfaJazzFest  Міжнародний джазовий фестиваль, який проходить з 2011 року у Львові. У попередні роки в Alfa Jazz Fest брали участь понад 100 музикантів, а відвідували фестиваль щорічно більше 40 тис. глядачів. Одним з найбільш очікуваних концертів цього року є виступ легендарної групи Chick Corea Elektric Band, що відбудеться 27 червня. Крім концертів джазових музикантів з різних країн світу, під час фестивалю проходять джем-сешени, майстер-класи та автограф-сесії світових зірок джазу. Місце проведення: Львів Дата: 23-27 червня Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. AtlasWeekend  Цього року фестиваль пройде вже втретє. У 2016 році на Atlas Weekend виступили 157 артистів, яких послухали більше 140 тис. людей. Цьоріч масштаби ще більше, очікується, що у фестивалі візьмуть участь 200 груп і виконавців як вітчизняних, так і з Європи, США, Білорусії і Росії. На території паралельно проходитимуть перформанси, майстер-класи, цікаві дискусії. Окремо передбачені розваги для дітей.  Місце проведення: Київ, ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1 Дата: 28 червня - 2 липня Вартість квитка: від 300 до 750 грн, або 1700 грн на всі дні Виконавці: Kasabian, Alex Clare, Three Days Grace, Nothing But Thieves, Monatik, Onuka, Бумбокс, The Prodigy, John Newman, The Hardkiss, Brainstorm, Крематорій, Royksopp, Pianoбой, Example, O.Torvald, Submotion Orchestra, Noize MC, Jay-Jay Johanson і ін. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю MotoOpenFest Фестиваль потужної рокової музики та мотоспорту триватиме два дні. Глядачі стануть свідками заїздів мотоциклістів у різних дисциплінах, а також - виступів українських і європейських рок-груп. На фестивалі виступлять переможці Євробачення фінська рок-група Lordi. Місце проведення: Київська область, Aвтодром Чайка Дата: 15-16 липня Вартість квитка: від 300 грн Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю.  Тарас Бульба Фестиваль «Тарас Бульба» є ровесником незалежної України, оскільки був заснований влітку 1991 року. Однак цього року відвідувачів чекає абсолютно оновлений захід, на якому виступлять кращі українські рок-групи, а також буде проведено конкурс для молодих гуртів. Вночі гостей чекає величезне багаття і дискотека. Для охочих проводитимуть екскурсії по Тараканівському форту та Дубенському замку.  Місце проведення: Рівненська область, м.Дубно, стадіон «Спартак» Дата: 14-16 липня Вартість квитка: від 150 до 850 грн Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Файне місто Фестиваль проходить вже п'ятий рік поспіль. Він - один з небагатьох, де перетинаються практично всі сучасні напрямки музики: рок, альтернатива, фолк, поп, денс. Цього року на шести сценах «Файного міста» співатимуть не тільки українські виконавці, а й зарубіжні Торік фестиваль відвідало понад 15 тис. гостей. Місце проведення: Тернопільська область, територія тернопільського іподрому Дата: 20-23 липня Вартість квитка: абонемент на 4 дні - 820 грн, абонемент в наметове містечко - 200 грн з людини. Виконавці: GUANO APES, POETS OF THE FALL, Eskimo Callboy, Брати Гадюкіни, Антитіла, Detach, Korpiklaanі, Betraying The Martyrs, Jinjer, Bloom Twins, Один в каное, Kadnay і ін. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Імпульс фест З 2008 року фестиваль проходив на території пляжного клубу. Але в 2016 році Імпульс фест стали проводити в форматі open-air. Зокрема цього року на фестивалі працюватиме дві сцени - одна під відкритим небом, де відвідувачі зможуть покупатися в басейні і смачно поїсти, відвідавши фуд-корти, а інша - в приміщенні на концертному майданчику. Місце проведення: Харків, арт-завод "Механіка", вул. Плеханівська, 126а Дата: 28-30 липня Вартість квитка: абонемент на 3 дні - 590 грн. Виконавці: Бумбокс, ТНМК, O.TORVALD, Друга Ріка, Animal ДжаZ, Сергій Бабкін, DETACH, Rozhden, The Hypnotunez, BAHROMA і ін. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Бандерштат Фестиваль українського духу проходить вже 11 рік поспіль. За ці роки Бандерштат став одним з наймасштабніших заходів України. Крім виступу відомих українських виконавців, на гостей заходу чекають численні майстер-класи та реконструкції історичних подій. Одна з найважливіших традицій «Бандерштату» - не вживати алкогольні напої. Також організатори організовують зустрічі з відомими письменниками, журналістами, музикантами, істориками, міністрами і політиками. Місце проведення: Волинська область, с. Рованці, не далеко від Луцька Дата: 4-6 серпня Вартість квитка: 450 грн на всі дні. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Zaxid Fest Це один з найбільших open air фестивалів України, оскільки розміщений на території у 48 гектарів. Цього року на Zaxid Fest планується виступ більше 50 виконавців. Місце проведення: Львівська область, с. Родатичі Дата: 18-20 серпня Вартість квитка: квиток на один день - 600 грн, абонемент на 3 дні - 940 грн, абонемент в наметове містечко - 250 грн. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Z-Games Екстремальні види спорту, живі виступи українських і всесвітньо відомих виконавців, незабутні пляжні вечірки і неймовірна тусовка - все це фестиваль Z-Games. Фестиваль проходитиме вже сьомий рік і є найбільшою спортивно-музичною подією у всій Східній Європі. Щороку Z-Games збирає понад 10 тис. учасників і глядачів. Місце проведення: Одеса Дата: 21-29 серпня Вартість квитка: 799-1100 грн Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Koktebel Jazz Festival Фестиваль вже в п'ятнадцятий раз пройде на березі моря. Учасниками Koktebel Jazz Festival в різні роки були: Goran Bregovic, The Cinematic Orchestra, Parov Stelar, Nino Katamadze і багато інших. Цього року організатори обіцяють, що відвідувачів теж порадують відомі закордонні виконавці. Місце проведення: Одеська область, м.Чорноморське, пляж «Чайка» Дата: 24-27 серпня Вартість квитка: абонемент на всі дні - 1090 грн, абонемент у наметове містечко - 390 грн. Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю.  Республіка Один з найбільших музичних і street-art фестивалів, який щорічно запрошує близько 10 тис. відвідувачів. Республіка - це фестиваль сучасного вуличного мистецтва, який входить до рейтингу «100 кращих подій для українського туризму». Місце проведення: м. Кам'янець-Подільський Дата: 1-3 вересня Вартість квитка: на всі дні фестивалю - 400 грн Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. ГогольFest  ГогольFest 2017 - щорічний полідисциплінарний Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва. Гостей заходу чекають візуальна, літературна, кіно, фешн-арт, освітня, еко-програми, а також театральні, хореографічні, музичні та дитячі події, фуд-корт, лаундж-зони. Місце проведення: Київ, арт-завод «Платформа» Дата: 7-17 вересня Вартість квитка: інформація поки відсутня Дізнатися більше можна на офіційному сайті фестивалю. Так що вибрати є з чого, налаштовуйтесь і відпочивайте на повну!
Економіка Названо найбільш гарячий ринок нерухомості у світі Найгарячіший ринок нерухомості... у холодній Ісландії. Ціни на ринку нерухомості в цій країні виросли на 17.8% за перший квартал цього року, чим перевершили ринки Гонконгу, Нової Зеландії та Канади, які до недавнього часу були фаворитами світового рейтингу цін на житло. Для порівняння, Велика Британія в цьому ж рейтингу зайняла 35-те місце, нижче Німеччини і США, повідомляє Telegraph. Кейт Еверет-Аллен, голова міжнародного житлового аналізу в Knight Frank, каже, що попит на житло в Ісландії в рази перевищує пропозицію, тому що після фінансової кризи багато підрядників збанкрутували і будмайданчики виявилися покинутими. Тільки в Рейк'явіку планувалося побудувати 9000 квартир протягом найближчих трьох років, щоб задовольнити запити покупців. При цьому населення столиці Ісландії становить всього 123 тисячі осіб при загальній кількості ісландців - 330 тисяч. Аналітики припускають, що ринок житла страждає ще й від того, що квартири здають туристам через специфічні сайти. У січні в Ісландії зобов'язали тих, хто здає свій будинок більш, ніж на 90 днів, отримувати відповідну ліцензію. Минулого року Банк Ісландії прогнозував, що до 2017 року туристи перевищать місцевих жителів у співвідношенні п'ять до одного. Так що готелі країни явно не справляються з подібним напливом. В цілому за останні три роки середні ціни на житло виросли по всьому світу. Відразу одинадцять країн зафіксували зростання цін більш ніж на 10% за перший квартал цього року, в той час як рік тому в цю категорію ввійшли тільки чотири країни.
Коронавірус оформление ленты  Зі словенської дівчинки у перші леді світу. Time показав еволюцію Меланії Трамп Коли 20 січня цього року США очолив новий президент, у Білому домі оселилася нова господиня - Меланія. Колишня модель, а тепер перша леді однієї з найрозвиненіших країн світу. Хтось називає її «дружина на показ», інші відзначають її розважливість і ввічливість. Яка насправді Меланія і який шлях вона пройшла до нинішнього статусу - журнал Time зібрав всі відомості і знайшов дитячі фото першої леді США. Меланія народилася і виросла у невеликому п'ятитисячному містечку Севніце, в Словенії. Любов до моди дівчинці ще з дитинства прищепила її мама, яка створювала принти для фабрики дитячого одягу.  «Я завжди любила моду. Моя мати була модельєром, так що мода завжди була в моїй крові», - сказав Меланія в інтерв'ю виданню People в 2016 році. Вже з малих років Меланія пізнала, що таке позувати на подіумі. До показів її залучила компанія, на яку працювала мати. Пізніше дівчинка поєднувала навчання і кар'єру фотомоделі, переїхавши до столиці Словенії Любліна. У 1990-ті Меланія посіла друге місце на модельному конкурсі, після чого переїхала працювати в Мілан, покинувши навчання. А з часом їй запропонували попрацювати в Нью-Йорку, де вона стала успішною моделлю. З Дональдом Трампом Меланія познайомилася на одній з вечірок у 1998 році. Словенці Меланії Кнаусс тоді було 28 років, а її майбутньому чоловікові - 52. Через сім років пара влаштувала пишне весілля. Місіс Трамп розписувалася в пишній сукні від Christian Dior з 13-футовим шлейфом, на пошиття якого пішло 1000 годин. Уже в 2017 році після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах, Меланія красувалася у всіх ЗМІ як перша леді США, але не поспішала переїжджати до Білого Дому. Вона до цього часу живе у Нью-Йорку з молодшим сином Барроном.   Оскільки місіс Трамп неодноразово заявляла, що не збирається втручатися в політику і робочі відносини чоловіка, то її заочно стали порівнювати з Ненсі Рейган і Жаклін Кеннеді - елегантними і терплячими дружинами, які були швидше іконами стилю, ніж лідерами громадської думки. Крім сімейних справ, Меланія також займається створенням лінії прикрас і засобів по догляду за шкірою. Але це, скоріше, як хобі, а не заробіток.  Але незважаючи на те, що багато критиків упевнені, що місіс Трамп боїться відведеної їй ролі, сама Меланія з упевненістю заявляє, що вона пишається тим, щоб служить американському народу, при цьому додавши, що вона буде «завжди залишатися вірною» собі.
Політика Японію звинувачують у тиску на ЗМІ, приховуванні інформації про Фукусіму і Другу світову війну Спеціальний доповідач ООН з питань свободи слова Девід Кай звинувачує Японію в замовчуванні таких тем, як аварія на атомній станції Фукусіма-1 і роль Японії у Другій світовій війні,  повідомляє The Guardian.Експерти стверджують, що японські ЗМІ повідомили про атомну катастрофу зі значною затримкою, а уряд намагався применшити значення того, що сталося. Так у 2014 році з японської газети був звільнений головний редактор і частина працівників редакції були покарані за статтю про те, що 650 працівників атомної станції втекли з місця аварії, не дивлячись на суворий наказ залишитися і спробувати відновити управління. Також занепокоєння доповідача викликав той факт, що зі шкільних підручників зникла згадка про десятки тисяч жінок, переважно з Корейського півострова, які проти волі працювали в японських військових борделях до початку і під час Другої світової війни. Девід Кай каже, що обмеження доступу до інформації та, як наслідок, брак публічного обговорення, призводять до сумнівів в демократичній позиції країни. Посол Японії в ООН заявив про численні «неточності» розслідування. Він відкинув заяви Кая про те, що закон, що дозволяє уряду позбавити канал або радіо ліцензії за «неправдоподібний репортаж», застосовується для тиску на них, змушуючи ігнорувати або применшувати чутливі політичні теми. У минулому році відразу три провідних програми новин одночасно звільнилися. Всі троє мали репутацію політичних експертів і не раз ставили незручні запитання політикам в прямому ефірі. Відносини між ООН і Японією погіршилися, коли стало відомо, що в японському парламенті розглядається закон про протидію змов і організованої злочинності, який вже назвали "антиконспіративним". Експерти вважають його ударом з прав людини, самі ж японці бояться, що стануть об'єктами постійного спостереження влади і позбудуться особистому житті. Уряд же Японії запевняє, що так має намір боротися з організованою злочинністю, особливо напередодні Олімпійських ігор в Токіо в 2020 році. На початку цього року Репортери без кордонів дали Японії на 72-ге місце в щорічному рейтингу індексу свободи преси. А це - найнижчий показник серед країн - членів Великої сімки.
Суспільство На корпусі реактора АЕС у Бельгії виявлено 250 небезпечних тріщин На корпусі третього реактора АЕС «Дув» у Фландрії (Бельгія) було виявлено 250 двісті п'ятдесят тріщин, які викликають стурбованість. Про це заявила, електронна версія газети Derniere heure. «Неприйнятно, що цього року ми не маємо в своєму розпорядженні надійних засобів, щоб встановити, еволюціонують ці тріщин чи ні», - сказала депутат від партії екологістів Жан-Марка Нолле. АЕС «Дув» є однією з найстаріших у Європі, її запустили в 1974 році. У 2012 році ультразвукова перевірка реакторів встановила тисячі тріщин на корпусі одного з блоків реактора, але після експертизи його перезапустили. Після аварії на японській «Фукусімі» бельгійська влада вирішила закрити всі атомні станції до 2025 року. Уряд і компанія-оператор бельгійських АЕС уклали угоду про продовження до 2025 року використання двох енергоблоків АЕС «Дув».

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-1,3528680801392-/ /-pc-/
Top