counter
Архів Повернутись назад 10 Серпня 2016
10 Серпня
Суспільство оформление ленты  Окупанти відкрили всі пункти пропуску в Криму Контрольні органи країни-окупанта повністю відновили пропускні операції в контрольних пунктах в'їзду-виїзду в Крим «Чонгар», «Каланчак» і «Чаплинка». Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби. Станом на 8:00 в контрольному пункті в'їзду-виїзду «Чонгар» на виїзд із материкової частини України перебувало близько 70 автомобілів, а на в'їзд - 40 автомобілів. На КПВВ «Чаплинка» і «Каланчак» очікують оформлення 40 і 10 транспортних засобів. «Через дії окупантів більшість людей, які виїжджали з півострова, більше доби не могли перетнути адміністративний кордон. Багатьом із них ставало зле і зазначалося погіршення стану здоров'я. Кожному з них після прибуття в контрольні пункти українські прикордонники надавали необхідну медичну допомогу. Таких випадків було щонайменше сім. Людям переважно похилого віку ставало зле, деякі непритомніли», - йдеться в повідомленні. Читайте також: Окупанти заблокували роботу КПВВ «Чаплинка» У ДПСУ зазначили, що зберігається висока активність ЗС РФ. Так у чотирьох випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8 і неодноразово фіксували пересування військової техніки.
Політика оформление ленты  У судді Чауса імунітет, його неможливо взяти під варту Викритого в отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів США суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса зараз неможливо затримати і взяти під варту. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. За його словами, незважаючи на очевидність злочину, що підпадає під частину 4 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), яка передбачає позбавлення волі строком від восьми до дванадцяти років ыз конфіскацією майна, суддя не може бути затриманий і взятий під варту, адже, згідно з Конституцією, він має суддівський імунітет. «Верховна Рада України зараз перебуває на канікулах, тому не зможе оперативно розглянути відповідне подання про надання згоди на його затримання і взяття під варту, як це було з одеським суддею Бураном», - написав Холодницький.
Суспільство оформление ленты  Слідство припускає, що пілот міг навмисно спрямувати Boeing, що розбився в Ростові, в піке Як пріоритетна версія катастрофи «Боїнга» авіакомпанії Flydubai в Ростові-на-Дону розглядається людський фактор. Про це повідомляє Медуза. «У ході попереднього розслідування встановлено, що командир Boeing 737-800, імовірно, віддаючи звіт у своїх діях і адекватно оцінюючи ситуацію, а також положення повітряного судна щодо землі, протягом 12 секунд утримував кнюпель, чим привів стабілізатор у режим піке», - сказало джерело. Читайте також: У Ростові-на-Дону розбився літак з 61 пасажиром, на борту було восьмеро громадян України За даними мовного самописця, командир не відповідав на запитання другого пілота про доцільність вчинених ним дій. При цьому джерело підкреслило, що розглядаються й інші версії, пов'язані з помилкою пілотування в складних метеоумовах, підвищеною втомою командира корабля, а також несправністю керма висоти.
Політика оформление ленты  САП проситиме парламент зібратися на позачергове засідання для прийняття рішення щодо Чауса Спеціальна антикорупційна прокуратура має намір завтра повідомити судді Миколі Чаусу про підозру. Про це повідомив заступник голови САП Володимир Кривенко, пише 112. «На жаль керівник САП Назар Холодницький зараз перебуває в закордонному відрядженні, а за законом тільки він має підписати підозру судді, підозра вже готова, електронними засобами зв'язку відправлена Назару Івановичу, сподіваюся, що він у Латвії вичитає її і сьогодні, при поверненні в 20:00, підпише, і ми завтра вже повідомимо судді процесуально, по всій процедурі, про підозру», - заявив Кривенко. За його словами, це одна з перших операцій, проведена силами виключно НАБУ і САП. Читайте також: У судді Чауса імунітет, його неможливо взяти під варту Керівник також відзначив, САП звернеться до ВСУ, чтобa саме голова ВСУ звернувся з клопотанням до парламенту про скликання позачергового засідання з метою прийняти рішення про позбавлення суддівського імунітету Чауса.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олег Устенко В уряді неправильно розуміють стратегію подолання бідності Стратегія подолання бідності - це глобальна концепція, розроблена ООН для країн всього світу. Україна теж мала приєднатися до процесу боротьби з бідністю, проте в українському уряді неправильно пояснюють цю стратегію. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. «Я вважаю, що концептуально стратегію подолання бідності не зовсім правильно розтлумачують у самому Кабінеті міністрів України. Я б очікував удару за двома основними напрямами. Перше - це все, що стосується захисту бідних і забезпечення їхніх прав, щоб вони фактично могли вижити в умовах нестабільної економіки. Йдеться перш за все про заходи соціального захисту. Тобто захист має бути зосереджено в цьому випадку на найбідніших верствах населення. Як звикли в Україні, окремі категорії громадян потребують додаткового соціального захисту: колишній військовий, колишній шахтар і колишній працівник якогось шкідливого виробництва - це той, на кому зосереджено соціальний захист. А в цьому випадку, перш за все, він повинен бути зосереджений на так званих найбільш вразливих верствах, наприклад, мати сама виховує дітей, інвалід, який не працює і не може звести кінці з кінцями. Тобто ті, хто живуть на мінімальні доходи. Чому це важливо в умовах хиткої економічної ситуації? Інфляція нерівномірно б'є по різних соціальних групах. Ті, хто живе на мінімальні доходи, зазвичай отримують набагато більший удар від змінених макроекономічних умов, наприклад, від інфляції. Якщо, наприклад, середній рівень інфляції за підсумками цього року очікується на рівні 15-20%, то для найбіднішого населення рівень інфляції може бути набагато вищий і вдвічі перевищувати прогнозну оцінку. І другий основний напрям, коли йдеться про боротьбу з бідністю, необхідно створення умов для того, щоб не було бідності. А це вже такі системні чинники, за допомогою яких можна забезпечувати економічне зростання країні», - розповів економіст. Устенко відзначає, що треба пам'ятати про те, що загальним показником для бідності зараз прийнято вважати прожитковий показник близько двох доларів на день. Все населення, яке живе менше ніж на два долари на день, належить автоматично до категорії найбідніших за методологією ООН. «Грубо кажучи, на місяць це десь півтори тисячі гривень. Велика частина українських пенсіонерів потрапляє в цю категорію. У будь-якому випадку боротьба з бідністю - це найважливіша умова. Вона стояла в цілях тисячоліття в програмі, яка розроблялася ООН і була прийнята. Це просто така широкомасштабна платформа, на підставі якої розроблялися стратегії розвитку окремо взятих країн, Україна просто зобов'язана була влитися в цю загальну систему», - розповів експерт.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Олексій Плотніков Перспективи отримання грошей від МВФ сумнівні Відсутність надходжень коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) автоматично гальмує прихід в Україну ресурсів із інших джерел. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков. «У серпні виповнюється рік, як Україна не отримує грошей від Міжнародного валютного фонду (МВФ). І всі розмови, що ось-ось нам їх дадуть, не виправдалися. Зараз у Вашингтоні канікули. МВФ реально почне працювати з вересня. І, судячи з усього, перспективи отримання цих грошей сумнівні», - сказав він. Що стосується того, як відсутність чергового траншу від МВФ позначиться на економіці України, то Плотніков звернув увагу, що рік країна прожила без них і не можна сказати, що все обвалилося, у нас певною мірою стабілізувався курс гривні. «Але, з іншого боку, уряд розраховував на ці гроші. В умовах кризи нефінансування з боку МВФ автоматично гальмує прихід ресурсів із інших джерел. Нас не фінансує Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку. Ми не отримуємо допомоги від інших держав. І зрештою приватні інвестиції теж не йдуть в Україну, оскільки країна реально не співпрацює з МВФ. Наслідки не оцінюю як критичні. Але водночас вони досить негативні. Зовнішня залежність дуже велика. І я не бачу поки перспектив відходу від неї», - пояснив економіст. Також Плотніков упевнений, що розраховувати на залучення великих інвестицій в країну не доводиться, хоча уряд і планує у вересні запустити Офіс із залучення інвестицій. «Великих інвестицій, які б позначилися на державному бюджеті, на платіжному балансі, макропоказниках, в країну, де йде війна, серйозна політична невизначеність, думаю не буде. Можуть бути якісь дрібні інвестори, створення невеликих підприємств. Але це не ті інвестиції, які відчутно поліпшать ситуацію в країні», - додав він. Прогнозуючи курсову ситуацію в розрізі відсутності зовнішніх вливань, зокрема від МВФ, Плотніков зазначив, що погіршення позицій гривні можливо. «Люди скоро повернуться з відпусток. Їхня увага буде прикута до цієї теми. І я прогнозую нестабільність. Ринок лихоманитиме», - вважає економіст.
Економіка оформление ленты  Мінфін представив новий проект податкової реформи Міністерство фінансів презентувало новий проект податкової реформи. Як пише РБК-Україна, згідно з проектом, податкову міліцію замінять на фінансову поліцію, яка буде підконтрольна Мінфіну. Крім того, вся база даних Державної фіскальної служби переноситься в Мінфін. За фіскальною службою закріплюються функції надання усних консультацій, забезпечення роботи «електронного кабінету платника податків» і проведення податкових перевірок. Водночас право надання письмових та електронних консультацій залишається за Міністерством фінансів. Що стосується податкових перевірок, то проектом передбачено оприлюднення на сайті Мінфіну плану проведення таких перевірок. При цьому перевірка триватиме 30 днів, а попереджати про неї будуть за 15 робочих днів замість 10. Крім того, міністерство забирає на себе функції з адміністрування податків, ведення реєстрів про відшкодування ПДВ, обліку платників податків. Також пропонується об'єднати два реєстри відшкодування ПДВ в один. Також пропонується збільшити штраф за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних до 50% ПДВ. Окремий розділ реформи присвячено ставками оподаткування. Згідно з документом, залишається 18% ставка податку на прибуток, а також ставка акцизного збору на алкоголь і тютюнові вироби. При цьому буде введено нову ставку податку на доходи фізосіб (ПДФО) - 10% від мінімальної заробітної плати для тих, хто займається індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем. Отже, вводиться нова категорія платників податків - фізособи, які займаються індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем з річним обсягом доходу до 250 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року. Крім того, проект передбачає збільшення розміру добових за кожен день.
Суспільство оформление ленты  У Мінфіні повідомили, що потрібно для погашення боргів із зарплати для шахтарів У Міністерстві фінансів повідомили, що необхідно отримати погодження від бюджетного комітету Верховної Ради України для погашення заборгованості з виплати заробітної плати шахтарям. Про це сказано повідомленні на сайті Мінфіну. Відомство ж у свою чергу в межах чинного законодавства своєчасно вжило всіх можливих заходів. «Згідно з рішенням уряду, на зарплати шахтарям додатково виділено 200 млн грн шляхом перерозподілу коштів за бюджетними програмами Міненерговугілля. Відповідно, потрібно узгодження комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Згідно з Бюджетним кодексом, без узгодження профільного комітету кошти не можуть бути спрямовані на виплату заробітної плати. Тому після узгодження кошти будуть виділені за призначенням», - сказано в повідомленні.
За кордоном оформление ленты  МЗС: Ситуація із затриманням українців у Росії особливо загострилась На сьогодні ситуація навколо затримання на території Російської Федерації громадян України набула особливого загострення. Про це повідомляє прес-служба Департаменту консульської служби МЗС. Як повідомляється, спостерігається вкрай негативна тенденція до зростання кількості безпідставно затриманих і заарештованих українців, які стають заручниками обманних і шахрайських дій окремих посередницьких структур, що діють як на території України, так і в Росії. Про це йшлося під час міжвідомчої наради за участю представників дотичних міністерств і відомств України, правозахисників і представників Міжнародної організації з міграції, а також матерів громадян України, які перебувають на території РФ і притягуються до кримінальної відповідальності за сфабрикованими звинуваченнями в розповсюдженні наркотичних речовин.  
Економіка Банкіри обговорять з НБУ нові вимоги щодо фінмоніторингу Банкіри хочуть обговорити з Нацбанком нові вимоги щодо фінансового моніторингу від Національного банку України, прописані в постанові №365. Про це «Аналітичній службі новин» (АСН) повідомив голова ради Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Роман Шпек. «Складнощі з прийняттям цієї постанови (№365. - Ред.) більше обумовлені додатковим навантаженням на банки, оскільки тепер вони також повинні перевіряти фінансові операції, що не мають документального підтвердження очевидної економічної доцільності, або якщо банк не має інформації про реальні фінансові можливості клієнта здійснювати фінансові операції», - пояснив він. «Також на банк покладається відповідальність за ділову репутацію своїх менеджерів, і в разі виявлення невідповідності потрібно інформувати про це регулятора. Це здається досить дивним, проте подібна практика цілком нормальна для всього світу. Наприклад, авторитетна організація European Banking Authority видала документ, яким керуються європейські регулятори і в якому йдеться про те, що базова відповідальність за перевірку менеджменту лежить саме на банку, а не на регуляторі. Останній виконує швидше функцію повторної перевірки. Також такі дії абсолютно відповідають вимогам до корпоративного управління в банках і найкращих світових практик», - акцентував банкір. Шпек пояснив, що визначати фінансовий стан і джерела доходів фізичних і юридичних осіб банки можуть шляхом анкетування, яке вже розроблено за чіткими вимогами фінансового моніторингу. «Щоправда, заповнення таких анкет не є обов'язковим. За бажанням їх заповнюють приватні особи, які оформляють у банку платіжну картку, або компанії при відкритті рахунку. Однак добровільне анкетування не убезпечує банки від проведення клієнтами небезпечних і незаконних транзакцій, оскільки перевірити правдивість наданої інформації фактично неможливо», - сказав банкір. «Сьогодні банки ретельно перевіряють транзакції на суму понад 150 тисяч гривень, відповідно до вимог фінансового моніторингу. Хоча постанова НБУ призведе до додаткових навантажень на банківську систему, вона дозволить підвищити рівень ефективності проведення заходів і запобігти залученню банків до протиправних дій», - запевнив Шпек. За його словами, цього тижня в Незалежній асоціації банків відбудеться зустріч із представниками НБУ, присвячена обговоренню постанови №365 і шляхів її реалізації. «Нам вже неодноразово вдавалося аргументовано донести свою позицію до регулятора, і я переконаний, що цього разу наш діалог буде не менше конструктивним», - сказав Шпек. Нагадаємо, в розширений перелік ознак ризикової діяльності банків відтепер входять: 1. Участь банку в фінансових операціях, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку та здійсненням фіктивного підприємництва. 2. Використання рахунків осіб не за призначенням. 3. Здійснення банком або клієнтами банку фінансових операцій з використанням викрадених, недійсних документів. 4. Неодноразове проведення клієнтом банку фінансових операцій з перерахування коштів за кордон, як здійснення авансових платежів на виконання зовнішньоекономічних договорів, за якими банку було або могло бути відомо (зокрема, від публічних джерел або від інших фінансових установ), що контрагенти неодноразово порушують виконання або взагалі не виконують умови відповідних зовнішньоекономічних договорів.
Суспільство оформление ленты  Київський суд викликав Плотницького з «ЛНР» на судове засідання Подільський райсуд Києва викликав так званого главу «ЛНР» Ігоря Плотницького як обвинуваченого на судове засідання. Відповідне оголошення розміщене в «Урядовому кур'єрі». Засідання призначене на 31 серпня 2016 року. Плотницького звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини організованою групою з тяжкими наслідками), ч.2 ст.258 (терористичний акт, вчинений групою осіб, що спричинив заподіяння значної майнової шкоди чи інші тяжкі наслідки), ч.3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). «У разі неявки обвинуваченого до суду, оголошення вважається належним повідомленням, а кримінальне провадження буде здійснюватися за відсутності обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження», - сказано в повідомленні.
Політика оформление ленты  Луценко: Єфремов відкрив двері війні на Донбасі Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов «відкрив двері війні в Україні». Про цепід час брифінгу заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко. За його словами, Єфремов - єдиний фігурант провадження, до якого у нього різко негативне ставлення. «Згідно з доказами, а не емоціями, ця людина відкрила двері війні в нашій країні», - сказав Луценко. Він зазначив, що підозра базується на доказах, наданих слідству різними людьми, зокрема колишнім народним депутатом Володимиром Ландиком. «У нас є прямі докази людей, які особисто бачили дії або заклики Єфремова до вчинення державної зради. Я зі спокійною душею підписав всі документи для його затримання», - зазначив Луценко. Раніше повідомлялося, що колишній керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заарештований на два місяці. Читайте також: Звинувачення заявило про наявність у Єфремова 33 мільйонів швейцарських франків Нагадаємо, Олександр Єфремов був затриманий в аеропорту «Бориспіль» 30 липня. Він підозрюється в причетності до створення «ЛНР».
Суспільство Луценко: Запобіжний захід щодо Медяника може бути змінено Генпрокурор України Юрій Луценко зазначив, що він не виключає зміни запобіжного заходу Володимиру Медянику. Про це він повідомив під час брифінгу, передає «112 Україна». Це можливо, якщо Медяник співпрацюватиме зі слідством. «Сподіваємося на те, що він даватиме свідчення. Особливість пана Медяника полягає в тому, що під час сепаратистських подій у Луганську, а потім і захоплення російськими терористами будівлі СБУ і обласної адміністрації екс-нардеп Медяник виступав посередником між українською стороною і сепаратистами і терористами. На базі його офісу відбувалися зустрічі, де секретар РНБО пан Парубій намагався вирішити питання про звільнення адміністративних установ. Під час цих переговорів звільнялися посадові особи з українських правоохоронних органів, державних установ. Тобто Медяник грав на той момент позитивну роль для Української держави. Проте це не звільняє його від тих підозр, які обґрунтовано мають слідчі щодо нього», - сказав Луценко. Він зазначив, що якщо пан Медяник співпрацюватиме зі слідством, то, можливо, запобіжний захід буде змінено. «Не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжений на наступні два місяці. Якщо ні, якщо тактика, яку йому нав'язує адвокат Єфремова - все відкидати і мовчати, буде ним підтримана, значить він, як і Єфремов, піде до суду за звинуваченням у найважчих статтях, які можна собі уявити для громадянина України», - сказав генпрокурор.
За кордоном оформление ленты  Пожежа в «раю» (відео) Як повідомляє португальська Jornal de Notícias, в результаті найбільшої лісової пожежі на острові Мадейра, який португальці називають «райським островом», вже загинула одна людина, а тисячі були змушені покинути свої будинки. Спекотна сонячна погода і сильний вітер сприяють швидкому поширенню вогню. Вогонь наступає швидко, і людям доводиться, кинувши все, рятуватися втечею. Деяким не вдалося взяти з собою навіть найнеобхідніше. Читайте також: Західну частину США охопили пожежі Через складний рельєф острова пожежникам важко дістатися до всіх осередків займання, і місцеві жителі часто протистоять стихії самостійно. По всій Португалії зафіксовано 10 великих пожеж і 350 осередків займання. У боротьбі зі стихією задіяно понад 4500 осіб. Як причини виникнення більшості пожеж не виключають і необережне поводження з вогнем, і навмисні підпали. Саме умисним підпалом вважає причину пожежі на «райському острові» президент регіонального уряду Мадейри Мігель Альбукерке (Miguel Albuquerque) У зв'язку з ситуацією, що склалася, прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта перервав свою відпустку і повернувся в Лісабон.  
За кордоном оформление ленты  У Росії побили голову опозиційної партії У Росії на голову опозиційної партії ПАРНАС Михайла Касьянова напали в Ставрополі перед зустріччю з жителями краю. Про це заявив кандидат в Державну думу від ПАРНАСу Андрій Зубов, повідомляє Дождь. Напад стався перед готелем «Континент». Біля будівлі перебувало близько 30 осіб. «З Москви доставили цілу групу людей. Ми особисто вже знаємо в обличчя тих людей, яких возять з міста в місто, які влаштовують дебоші. Коли ми під'їхали, там було осіб 25-30, вже підготовлених для скандалу. І, коли ми йшли від авто до входу в готель, вони кричали там. Природно, давали квиток до, не пам'ятаю, Брюсселя чи Вашингтона. Говорили, їдьте. І почали бити Михайла Михайловича. Кілька разів його намагалися вдарити і навіть ударили, порвали сорочку, ногами і руками, хоча охорона якось намагалася стримати все це», - розповів Зубов. Читайте також: У стінах ПАРЄ представили доповідь, через яку могли вбити Нємцова Він додав, що більшість із нападників уже бачив на аналогічній зустрічі в Рязані.  
Суспільство оформление ленты  У ГПУ звинуватили затриманих у справі Клименка у збитках на три мільярди гривень Генпрокуратура звинувачує п'ятьох затриманих напередодні посадових осіб Державної податкової інспекції часів колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка в завданні збитків в сумі близько трьох мільярдів гривень. Про це під час брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає РБК-Україна. «Загальні збитки, які інкримінується цим громадянам, складають близько 3 млрд гривень. Всі затримані чиновники свого часу працювали керівниками податкових адміністрацій міста та районів Києва. Це тільки перша публічна акція в справі Клименка - наступна акція відбудеться десь наступного місяця, у вересні, в зв'язку з тим, що зараз величезний пласт роботи», - розповів Луценко. Також затриманим загрожує конфіскація майна.
Події оформление ленты  У Чернівцях патрульні відкрили вогонь по авто, що мчало зі швидкістю 200 км/год У Чернівцях патрульні поліцейський були змушені відкрити вогонь по автомобілю, щоб затримати його водія. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції. За інформацією правоохоронців, сьогодні близько 4:00 на вул. Гагаріна вони помітили Land Rover, який був припаркований із порушенням ПДР. «Коли водій побачив патрульних, то розвернувся в забороненому місці і почав рух. Вимогу зупинити транспортний засіб водій проігнорував і прискорився. Патрульні почали переслідування. Під час переслідування автомобіль порушника рухався зі швидкістю близько 200 км/год», - йдеться в повідомленні. Читайте також: У патрульній поліції пояснили, чому не стали затримувати батюшку-порушника на Мерседесі Для зупинки транспортного засобу патрульні застосували табельну зброю і пошкодили колеса автомобіля. Водій пройшов тести на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння. В обох випадках результат виявився позитивним. На порушника склали протокол за ст.130 КУпАП (керування автмобілем у стані сп'яніння) і ст.122- 2 КпАП (невиконання вимог про зупинку). На місце події викликали слідчо-оперативну групу.
Суспільство оформление ленты  МОЗ планує доставити вакцини в регіони наступного тижня Наступного тижня в регіони будуть доставлені розмитнені вакцини. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. За словами в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, днями було підготовлено низку документів для розмитнення вакцин і лікарських засобів, які вже доставлені в Україну. МОЗ видав 125 довідок, що підтверджують ввезення лікарських засобів, медичних виробів на митну територію України відповідно до угод, укладених між Міністерством охорони здоров'я України та спеціалізованою організацією, що здійснює закупівлю, в рамках виконання бюджетних програм. «Вже здійснені поставки на склади уповноважених підприємств лікарських засобів для лікування дорослих і дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання, лікарських засобів для лікування дітей, хворих на гемофілію, вакцин, лікарських засобів і медичних виробів для лікування хворих на туберкульоз та ВІЛ/СНІД, лікарських засобів для лікування дорослих і дітей, хворих на вірусні гепатити, лікарських засобів для дітей, хворих на орфанні захворювання», - йдеться в повідомленні. Крім того, в МОЗ зазначили, що найближчим часом планується поставка в Україну оральної, бівалентної вакцини проти поліомієліту в кількості 2 755 000 доз і цільноклітинних вакцин проти кашлюку, дифтерії, правця - 1 770 000 доз.
Суспільство ФСБ звинуватила спецслужби України в підготовці терактів в окупованому Криму У Федеральній службі безпеки РФ заявили про запобігання в окупованому Криму терористичним актам, підготовленим Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Про це повідомляє прес-служба ФСБ РФ. За інформацією російської спецслужби, об'єктами терактів нібито були критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова. «Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально-політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади», - йдеться в повідомленні. У ФСБ заявили, що в результаті проведених оперативно-розшукових заходів у ніч з 6 на 7 серпня 2016 року в районі міста Армянська виявлено ​​групу «диверсантів». «При затриманні в результаті вогневого контакту загинув працівник ФСБ Росії. На місці зіткнення виявлено: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограм у тротиловому еквіваленті, боєприпаси та спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброю, що перебувають на озброєнні спеціальних підрозділів збройних сил України», - йдеться в повідомленні.
Події оформление ленты  ФСБ заявила про спробу прориву на окуповану територію Криму українських спецпідрозділів У ніч на 8 серпня спецпідрозділами Міністерства оборони України були здійснені ще дві спроби прориву груп, які були попереджені силовими підрозділами ФСБ Росії і дотичних відомств. Про це повідомляє прес-служба Федеральної служби безпеки.За інформацією російської спецслужби, спроби прориву прикривалися масованим обстрілом. Під час вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ. Читайте також: ФСБ звинуватила спецслужби України в підготовці терактів в окупованому Криму «На підставі результатів оперативно-розшукових та бойових заходів слідчим відділом УФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополю порушено кримінальну справу. Проводяться додаткові оперативні заходи та слідчі дії», - йдеться в повідомленні.
Суспільство оформление ленты  Під Харковом на ремонтному підприємстві стався вибух, є загиблий Під Харковом в селі Бабаї стався вибух на території приватного ремонтного підприємства «Дорожня карта». Про це повідомляє «Городской дозор». На підприємстві вели ремонтні зварювальні роботи ходової частини автоцистерни. «До місця виклику виїхали чотири відділення на автоцистернах в складі 20 рятувальників. На момент їхнього прибуття було встановлено, що проводилися ремонтні зварювальні роботи ходової частини автоцистерни ємністю 28 кубометрів, в результаті чого стався вибух із подальшим горінням залишків олії на площі 2 кв. м. Займання ліквідовано о 14:50», - сказано в повідомленні. За інформацією ресурсу, під час вибуху загинув автослюсар підприємства, який і проводив ремонтні роботи автоцистерни. Також постраждав працівник сусіднього підприємства, з опіками рук його госпіталізували в лікарню.
оформление ленты  Блог: 
Економіка Андрій Новак Жодна стратегія не замінить основного фінансового документа країни Для подолання бідності не потрібно ніяких стратегій уряду. Щоб позбутися бідності, необхідно тільки правильно розподілити бюджет. На соціальні витрати повинно йти більше бюджетних ресурсів. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив голова Комітету економістів України Андрій Новак. «Для боротьби з бідністю не потрібні стратегії, а потрібні відповідні пропорції на соціальні статті в державному і місцевих бюджетах. От і все. Якщо більше бюджетних ресурсів буде використовуватися на соціальні статті видаткової частини бюджету, то будуть вищі пенсії, зарплати, пільги, соціальна допомога різного виду. А якщо ці статті не будуть рости, то жодна програма не замінить основного фінансового документа країни, яким є державний бюджет України. Це те, що стосується державного сектора. Що стосується приватного сектора - там також не можна ні до чого примусити роботодавця, можна тільки його стимулювати. Наприклад, ставка на оподаткування зарплат, стимулювати можна пільгами, якщо роботодавець приймає на роботу певні категорії людей - інвалідів, з іншими соціальним потребам. Тільки так у приватному секторі можна стимулювати зростання зайнятості та зростання доходів населення, щоб долати бідність», - розповів економіст. Новак переконаний, що стратегія нічого не буде варта, якщо відповідні соціальні статті бюджету не будуть рости адекватно хоча б показнику інфляції. «Якщо відповідні суми і пропорції в державному бюджеті на користь цих статей не будуть впроваджені, наприклад, в проекті бюджету, а потім і в бюджеті на наступний рік, то жодна програма цього не замінить. Країна живе за фактичними фінансовими документами. І для держави це перш за все державний бюджет», - зазначив економіст.
Політика Генштаб: Заяви ФСБ про ситуацію в Криму є провокацією Спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов назвав заяву ФСБ Росії, яка звинуватила українську розвідку в підготовці терактів у анексованому Криму, провокацією. Про це він сказав в коментарі Радіо Свобода. «Ці події почали розвиватися зранку 7 серпня, і буквально відразу в соцмережах на території окупованого Криму з'явилися повідомлення, що нібито з українського боку якісь диверсійно-розвідувальні групи проникли на територію окупованого Криму і виконували якісь завдання. Ми відразу відреагували на це, повідомивши, що Збройні сили України перебувають у певних районах, на певних опорних пунктах і виконують завдання в плановому порядку і будь-які заяви такого змісту є провокаційними», - сказав Селезньов. «Чотири дні ФСБ вичікувала, зараз з'явилася інформація, яка курсувала в соцмережах. Але буквально вчора представник ГУР Міноборони України Володимир Скібіцький зробив заяву, що на території окупованого Криму ФСБ проводить навчання з антитерору. Тому цілком можливо, це повідомлення лягає в інформаційну складову цих навчань», - додав він. Також у коментарі Reuters представник військової розвідки України заявив, що повідомлення ФСБ є помилковою інформацією. Про те, що Україна не вживає силових спроб повернути Крим, заявили також у СБУ.
Суспільство оформление ленты  Американська приватна компанія планує відправляти експедиції на Місяць вартістю менше $10 мільйонів Приватна американська компанія Moon Express планує споряджати експедиції на Місяць з собівартістю менше $10 млн. Про це заявив один із засновників і голова правління цієї фірми Навин Джайн, пише ТАСС. «Якщо перефразувати Джона Кеннеді, ми вибираємо Місяць не тому, що це просто, а тому, що це вигідний бізнес. На Місяці є мінерали вартістю $16 квадрильйонів. Раніше польоти туди обходилися в мільярди доларів, а зараз вартість нашої експедиції на природний супутник Землі буде менше $10 млн», - заявив він. Раніше Moon Express отримала дозвіл уряду США на відправку експедиції на Місяць в 2017 році. «Уряд США прийняв воістину історичне рішення - дозволити приватному підприємству Moon Express здійснити подорож за межі орбіти Землі і посадити апарат на поверхню Місяця в 2017 році», - заявив один із засновників і голова цієї фірми зі штаб-квартирою на мисі Канаверал (штат Флорида) Боб Річардс. «Загальна вартість підготовки та здійснення примісячення першого апарата компанії буде менше $50 млн. Ця сума включає все, зокрема розробку всього необхідного. Надалі ціна одного польоту буде нижче $10 млн», - уточнив Джайн.  
Політика Андрій Гордєєв Интервью
Андрій Гордєєв: Південний кордон витримає будь-які атаки
Навіть після відкриття пунктів пропуску через адміністративний кордон з окупованим Кримом напруга лише зросла. Окупанти вирішили виступити в ролі жертви і зробили провокаційну заяву про нібито підготовку Україною терактів на півострові та спроби проникнення туди військових. Про ці «сенсації» і поточну ситуацію ми поговорили із головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим. - Озвучувалося кілька версій причин, з яких було закрито пункти пропуску через кордон. Частина заяв зводилася до того, що в середовищі військовослужбовців окупаційних російських військ сталося правопорушення із застосуванням зброї, а ті, хто застосовував цю зброю, зараз перебувають у бігах. За іншою версією, готувалася провокація, в якій хотіли звинуватити українську сторону. Що насправді було, що відомо вам? - Так само, як ми проводимо свої навчання на території України, Херсонської області зокрема, особливо останні, «Південний вітер», такі самі навчання проводить Росія на нашій території в Криму. І відсьогодні там тривають навчання «Північний Кавказ - 2016». Зрозуміло, що це відповідний наплив військової техніки, це відпрацювання блокпостів - аж до Сімферополя понаставляли. Відбувається штатна ротація військ. Що стосується інциденту в Джанкойському районі, деяких людей справді шукають, але досі не відомо, що було справжньою причиною. Вони намагаються викрутити ситуацію і розповідати про ДРГ, про те, що «українці» наступають. Це маячня. - Якщо це були навчання, то навіщо перекривати рух на адміністративному кордоні? Чим вони небезпечні для цивільного населення? - Коли ми проводили навчання, то не перекривали. Оскільки вважаємо, що громадяни України мають право на безперешкодне пересування. Що стосується Російської Федерації, ми ж не змусимо їх поважати права громадян своєї країни, які приїжджають на півострів. Наразі відкриті всі пункти пропуску, вони працюють у штатному режимі. Але я б хотів попросити українців від себе особисто: утримайтеся від поїздок до Криму, в тому числі на відпочинок. - Таке блокування роботи пунктів пропуску показало, скільки насправді туди їздить наших громадян? - У нас є статистика із кожної людини, яка відвідує Крим протягом останніх двох років. Ми можемо чітко стверджувати, що порівняно з липнем минулого року у нас міграція 17%. Тобто до Криму їздить менше людей, ніж ще рік тому. - Можете сказати, що тепер усі ці люди їдуть відпочивати до Херсонської області? - Якщо не всі, то багато. У нас усе зайнято, де можна розміститися. Цьогоріч у нашому напрямку запустили додаткові потяги. Якщо минулого року у нас було 2,8 млн за весь сезон, то цього ми вже прийняли 3 млн, а попереду ще місяць. Чекаємо до 3,5 млн відпочивальників. - Наскільки безпечно до вас їхати? Нещодавно знайомі, котрі повернулися з відпочинку в Херсонській області, розповідали, що там у вас військові літаки літають... - Це наші літаки літали, коли тривали навчання. Приводів для тривоги немає. Просто дуже багато негативної інформації закидається російською стороною. Коли ми заявляємо публічно, що Херсонську область уже відвідало близько трьох мільйонів відпочивальників на тлі сумної ситуації в Криму, дуже вигідно кореспондувати картинки про те, як тут небезпечно. Спеціально створюються різні міфи, мета - зірвати курортний сезон. - Багато людей переїхало з моменту окупації півострова до Херсонської області? - Не можу сказати точну кількість, але чимало. Вони не реєструються як ті, хто потребує державної допомоги, просто приїздять до нас жити. - Чи будуєте для них нове житло? Можливо, плануєте будувати... - Поки що розселяємо в гуртожитки. - Останнім часом увага ЗМІ до питань економічної блокади Криму зменшилася. Якою є ситуація зараз? Чи їздять до Криму і назад фури з товарами? - Будь-які вантажні перевезення заборонені. Можуть проїжджати легкові автомобілі - і все. Громадяни можуть перетинати адміністративний кордон. - Хочете сказати, що немає навіть спроб домовитися про нелегальне переміщення вантажів? - Ні. Це складно, оскільки ведеться постійна фото- і відеофіксація. - Яка ситуація зі світлом та водою? Чи є спроби тієї сторони домовитися? - Ми не визнаємо жодної влади в Криму, тому не можемо вибудовувати відносини з тією стороною, як ви її називаєте. Ми будуємо стаціонарні споруди, які дозволять забезпечити жителів півострова водою, але це буде після того, як Крим повернеться до складу України. Допоки Крим перебуває в окупації, вода туди не надходитиме. - Наскільки Херсонська область постраждала від окупації Криму в плані енергетики? Чи дуже зачепили минулорічні підриви ЛЕП? - У липні було запущено нову підстанцію. Це дало нам можливість забезпечити два райони - Чаплинський та Каланчацький - електроенергією і водою, яка подається завдяки цій електроенергії. - Держфонд регіонального розвитку виділяє понад 92 мільйони гривень на інфраструктуру області. На що підуть ці гроші, які об'єкти модернізуватимуться? - Перш за все кошти підуть на аеропорт, аби ми могли залучити рейси, зокрема міжнародні. Також вони підуть на ремонти котелень, ми готуємося до зими. Частина грошей піде на реконструкцію спортивних і культурних об'єктів. Ми вже відправили чимало коштів до прилеглих до Криму населених пунктів, щоб відновити там соціальну інфраструктуру. - Було озвучено вже чимало заяв про зміцнення оборони Херсонської області. А морський кордон надійно захищено? - Вжито всіх заходів зі зміцнення першої лінії оборони, згідно з планом, затвердженим Генштабом. Зараз обговорюється питання про будівництво фортифікаційних споруд другої і третьої ліній оборони. Тож південний кордон витримає будь-які атаки, не хвилюйтеся.

Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Найсильніші обереги від пристріту, псування та привороту
Сильні обереги здатні подарувати захист від будь-якого негативного впливу Щоб у ваше життя не увірвався негати....
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Як не переживати за дрібницями: поради та секрети для відмінного настрою
Купити або знайти спокій не можна Його можна лише самостійно створити всередині себе
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 2 травня 2024 року
Вплив місячної енергетики може допомогти з планами, так і зпутати всі карти, Не помилитися з напрямком діяльно....
Магічне призначення тварин
Магічне призначення тварин
З давніх-давен багатьом тваринам приписувалися різні магічні властивості А для жерців і чаклунів звір був одни....
більше матеріалів




/-1,0198390483856-/ /-pc-/
Top