counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Олег Устенко
Олег Устенко

В уряді неправильно розуміють стратегію подолання бідності


Стратегія подолання бідності - це глобальна концепція, розроблена ООН для країн всього світу. Україна теж мала приєднатися до процесу боротьби з бідністю, проте в українському уряді неправильно пояснюють цю стратегію. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«Я вважаю, що концептуально стратегію подолання бідності не зовсім правильно розтлумачують у самому Кабінеті міністрів України. Я б очікував удару за двома основними напрямами. Перше - це все, що стосується захисту бідних і забезпечення їхніх прав, щоб вони фактично могли вижити в умовах нестабільної економіки. Йдеться перш за все про заходи соціального захисту. Тобто захист має бути зосереджено в цьому випадку на найбідніших верствах населення. Як звикли в Україні, окремі категорії громадян потребують додаткового соціального захисту: колишній військовий, колишній шахтар і колишній працівник якогось шкідливого виробництва - це той, на кому зосереджено соціальний захист. А в цьому випадку, перш за все, він повинен бути зосереджений на так званих найбільш вразливих верствах, наприклад, мати сама виховує дітей, інвалід, який не працює і не може звести кінці з кінцями. Тобто ті, хто живуть на мінімальні доходи. Чому це важливо в умовах хиткої економічної ситуації? Інфляція нерівномірно б'є по різних соціальних групах. Ті, хто живе на мінімальні доходи, зазвичай отримують набагато більший удар від змінених макроекономічних умов, наприклад, від інфляції. Якщо, наприклад, середній рівень інфляції за підсумками цього року очікується на рівні 15-20%, то для найбіднішого населення рівень інфляції може бути набагато вищий і вдвічі перевищувати прогнозну оцінку. І другий основний напрям, коли йдеться про боротьбу з бідністю, необхідно створення умов для того, щоб не було бідності. А це вже такі системні чинники, за допомогою яких можна забезпечувати економічне зростання країні», - розповів економіст.

Устенко відзначає, що треба пам'ятати про те, що загальним показником для бідності зараз прийнято вважати прожитковий показник близько двох доларів на день. Все населення, яке живе менше ніж на два долари на день, належить автоматично до категорії найбідніших за методологією ООН.

«Грубо кажучи, на місяць це десь півтори тисячі гривень. Велика частина українських пенсіонерів потрапляє в цю категорію. У будь-якому випадку боротьба з бідністю - це найважливіша умова. Вона стояла в цілях тисячоліття в програмі, яка розроблялася ООН і була прийнята. Це просто така широкомасштабна платформа, на підставі якої розроблялися стратегії розвитку окремо взятих країн, Україна просто зобов'язана була влитися в цю загальну систему», - розповів експерт.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 298



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
більше матеріалів


/-0,31351494789124-/ /-pc-/
Top