counter
Стрічка новин
Вибрати все
Всі новини...

Олексій Плотніков
Олексій Плотніков

Перспективи отримання грошей від МВФ сумнівні


Відсутність надходжень коштів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) автоматично гальмує прихід в Україну ресурсів із інших джерел. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України Олексій Плотніков.

«У серпні виповнюється рік, як Україна не отримує грошей від Міжнародного валютного фонду (МВФ). І всі розмови, що ось-ось нам їх дадуть, не виправдалися. Зараз у Вашингтоні канікули. МВФ реально почне працювати з вересня. І, судячи з усього, перспективи отримання цих грошей сумнівні», - сказав він.

Що стосується того, як відсутність чергового траншу від МВФ позначиться на економіці України, то Плотніков звернув увагу, що рік країна прожила без них і не можна сказати, що все обвалилося, у нас певною мірою стабілізувався курс гривні.

«Але, з іншого боку, уряд розраховував на ці гроші. В умовах кризи нефінансування з боку МВФ автоматично гальмує прихід ресурсів із інших джерел. Нас не фінансує Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку. Ми не отримуємо допомоги від інших держав. І зрештою приватні інвестиції теж не йдуть в Україну, оскільки країна реально не співпрацює з МВФ. Наслідки не оцінюю як критичні. Але водночас вони досить негативні. Зовнішня залежність дуже велика. І я не бачу поки перспектив відходу від неї», - пояснив економіст.

Також Плотніков упевнений, що розраховувати на залучення великих інвестицій в країну не доводиться, хоча уряд і планує у вересні запустити Офіс із залучення інвестицій.

«Великих інвестицій, які б позначилися на державному бюджеті, на платіжному балансі, макропоказниках, в країну, де йде війна, серйозна політична невизначеність, думаю не буде. Можуть бути якісь дрібні інвестори, створення невеликих підприємств. Але це не ті інвестиції, які відчутно поліпшать ситуацію в країні», - додав він.

Прогнозуючи курсову ситуацію в розрізі відсутності зовнішніх вливань, зокрема від МВФ, Плотніков зазначив, що погіршення позицій гривні можливо.

«Люди скоро повернуться з відпусток. Їхня увага буде прикута до цієї теми. І я прогнозую нестабільність. Ринок лихоманитиме», - вважає економіст.

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 1279



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів


/-0,48253417015076-/ /-pc-/
Top