counter
Архів Повернутись назад 08 Серпня 2017
8 Серпня
Кримінал Прокуратура Південної Кореї хоче посадити керівника Samsung Group на 12 років Прокуратура Південної Кореї вимагає засудити до 12 років тюремного ув'язнення заступника голови правління і фактичного керівника Samsung Group Лі Чже Єна, якщо доведуть його провину у корупційній справі. Про це повідомляє агентство АР. Як повідомляється, прокуратура зайняла таку позицію після чотирьох місяців судових слухань у справі 49-річного Лі Чже Йона. Вердикт суду буде відомий у кінці серпня. Нагадаємо, фактичного главу корпорації Samsung Лі Чже Йона звинувачують у хабарництві в зв'язку з великим корупційним скандалом навколо президента Південної Кореї Пак Кин Хе. Зокрема, корпорація перерахувала понад $18 млн на рахунки подруги Пак Кин Хе за нібито надані цією компанією консультаційні послуги. Натомість Samsung отримала підтримку в злитті низки її філій, головним власником акцій яких був державний пенсійний фонд. Лі Чже Йона заарештували і до винесення судового рішення він перебуватиме у в'язниці.
Події В Африці знайдено новий вид смертоносної сибірки У національному парку Кот-д'Івуару в Африці вчені виявили раніше невідомий штам бактерії Bacillus cereus biovar anthracis, що став причиною смерті кількох шимпанзе в парку. За словами вчених, ці мікроби привели до смерті горил, шимпанзе і слонів у Центральноафриканській Республіці і Камеруні. Про це передає видання EurekAlert! За словами вчених, сибірська виразка не характерна для тропічних дощових лісів, це захворювання більше поширене в посушливих регіонах Африки. «На подив, майже 40% смертей тварин у Національному парку Taі, які ми досліджували, пов'язані з сибіркою», - сказав вірусолог Еммануель Куасі-Хімман. Фахівці проаналізували поширення патогена в Кот-д'Івуарі, а також його вплив на дикі популяції тварин. Вчені вивчили зразки тканин і кісток загиблих тварин, зібрані за 28 років, а також досліджували вміст шлунка мух, які могли мати контакт з тушами, зараженими сибіркою. Таким чином в парку патоген був виявлений у кількох видів мавп, мангустів, дукерів і дикобразів. Найбільше постраждали шимпанзе. 31 з 55 померлих особин померла через B.anthracis. Щоб врятувати популяцію приматів, треба встановити причини поширення смертоносної бактерії. Поки вчені не виявили жодного випадку зараження людини цим різновидом сибірської виразки.
Суспільство "Камені з неба": кримчани знову залишилися без електрики В окупованому Росією Криму введені графіки тимчасового відключення (ГТВ) електроенергії в обсязі 70 мегават через перевищення допустимого навантаження на високовольтні лінії. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс", з посиланням на Міненерго Росії. "На сьогодні обсяги споживання досягли межі і перевищують сумарний обсяг кримської генерації і перетоків по енергомосту "Тамань - Крим", - повідомляє компанія "Крименерго". За інформацією агенції, жителі окупованого півострова активно використовували кондиціонери і вентилятори через 40-градусну спеку. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ніч на неділю, 6 серпня, в окупованому Криму сталася серйозна аварія на підстанції "Старий Крим", в результаті чого без електропостачання залишилися населені пункти в районі міста Судак. Причина відключення - аномальна спека на півострові, дуже високі температури і великі навантаження на електромережі.
Події На ізраїльській військовій базі вертоліт зазнав аварії, є жертви На базі ВПС на півдні Ізраїлю розбився бойовий вертоліт під час тренувального польоту. В результаті аварії один пілот загинув, другий важко травмований. Про це повідомляє видання WashingtonPost "Один з пілотів літака загинув, другий отримав поранення", - йдеться в повідомленні. Особу загиблого пілота вже встановлено ​​- це 43-річний майор Девід Зоар. Другого пілота евакуювали до лікарні з різними травмами. За попередньою даними, бойовий вертоліт розбився через нещасний випадок. Військові будуть розслідувати причини аварії. Але поки розслідування не завершиться, командування ВПС заборонило літати всім військовим вертольотам. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля східного узбережжя Австралії розбився конвертоплан ВВС США MV-22 Osprey, на борту повітряного судна перебувало 26 осіб.
Суспільство оформление ленты  Холод і спека поділили Україну. Синоптики розповіли прогноз У вівторок, 8 серпня, на півночі України будуть короткочасні дощі, а місцями і грози. В інших регіонах опадів не передбачається. Про це повідомляють синоптики Українського гідрометеоцентру. Прогноз передбачає, що вітер буде північно-східним, 5-10 м/с. Температура в західних, північних та Вінницькій областях 21-26 градусів тепла, на решті території + 29- +34 градуси, в південних, Донецькій та Луганській областях 35-39 градусів тепла. У столиці опадів не буде, температура 23-25 ​​градусів з плюсом. У Львові буде сухо. Температура 23-25 ​​градусів тепла. У Дніпрі також без опадів. Температура +32 - +34 градуси. В Одесі не очікуються дощі. Температура 34-36 градусів з плюсом. У Харкові місцями може бути короткочасний дощ з грозою. Температура 32-34 градуси тепла. У Карпатах опадів не буде. Температура 13-18 градусів тепла. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в п'яти областях України в результаті складних погодних умов (дощ, гроза і пориви вітру) знеструмлено 93 населених пункти.
Політика США бомбитимуть позиції ІДІЛівців на Філіппінах - ЗМІ Американська армія розглядає план, який дозволить військовим США проводити авіаудари проти ІДІЛ на Філіппінах. Про це повідомляє телеканал NBC News. Як повідомляється, армія США може отримати повноваження на втручання військових у боротьбі з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава" на Філіппінах в рамках офіційної військової операції, яка може бути оголошена вже у вівторок. За попередніми даними, удари по бойовиках ІДІЛ проводитимуться збройними безпілотними літальними апаратами. Представник Пентагону капітан Джефф Девіс повідомив, що Філіппіни і США вже 15 років співпрацюють з питання боротьби з тероризмом. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський сенатор Джон Маккейн заявив, що Росія є більшою загрозою, ніж бойовики терористичної організації "Ісламська держава".
Наука і технології Apple запустила бета-версію iOS 11 Поки iOS 11 планується до запуску у вересні, Apple вже кілька місяців тестує нову версію. Однак програмісти, як і раніше, не рекомендують встановлювати бета-версію на пристрій, який ви використовуєте щодня, якщо тільки ви не хочете жити з помилками, збоями і поганою продуктивністю, пише Techcrunch. П'ята бета-версія доступна тільки розробникам, які платять 99 доларів на рік за доступ до подібних продуктів, інструментів розробника і контенту. Якщо ви є частиною публічної бета-версії, ви, ймовірно, отримаєте оновлення через кілька днів після того, як Apple точно переконається, що бета-версія не знищить ваш пристрій. Але якщо ви вже використовуєте iOS 11, перейдіть у додаток «Налаштування» вашого iPhone або iPad для поновлення. MacOS High Sierra, watchOS 4 і tvOS 11 також отримали бета-версію 7 серпня. Ці бета-версії переважно спрямовані на виправлення помилок і підвищення продуктивності. Але компанія все ще робить невеликі коректування. Наприклад, Apple пообіцяла зберегти вашу базу даних повідомлень в iCloud. Однак цього не станеться в iOS 11.0. Але що ж нового там буде? Нова операційна система виглядає як абсолютно нова програмна платформа для iPad. Це перетворює ваш пристрій на більш зручний планшет, так як ви можете перетягувати файли, значки додатків і багато іншого просто в операційній системі. Є навіть док-станція, новий перемикач додатків і додаток «Файли», щоб ви могли легко запускати додатки й керувати своїми документами. Якщо Apple не змінить своїх традицій, то iOS 11 стане доступна через тиждень після появи нового iPhone на початку вересня.
Політика оформление ленты  Порошенко тепло привітав зв'язківців ЗСУ з професійним святом Президент України Петро Порошенко привітав зв'язківців Збройних сил України і подякував їм за самовіддане служіння. Своє привітання український президент написав на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Вітаю військових зв'язківців зі святом. Дякую за самовіддану службу і вірність військовому обов'язку!" - написав він. Крім президента, зв'язківців привітав голова РНБО Олександр Турчинов. За його словами, сьогодні військовий зв'язок - це важлива складова системи управління Збройними силами. "Саме це вимагає від особового складу військ зв'язку високої професійної підготовки на основі світових досягнень науки і техніки, впевнених знань останніх підходів до впровадження інноваційних технологій у сфері зв'язку в різних умовах застосування військ", - додав секретар РНБО
Спорт Сьогодні "Реал" і "Манчестер Юнайтед" розіграють Суперкубок УЄФА У вівторок, 8 серпня, пройде матч за Суперкубок УЄФА між "Реалом" (Іспанія) і "Манчестер Юнайтед" (Англія). Гра відбудеться на стадіоні "Національна арена Філіп II Македонський" у Скоп'є (Македонія), вона розпочнеться о 21:45 за київським часом. На українських телеканалах пряма трансляція буде доступна на телеканалі Футбол 1 і НЛО ТБ. Орієнтовні склади: Реал: Навас - Карвахаль, Варан, Рамос, Марсело - Модріч, Каземіро, Кроос - Бейл, Бензема, Іско МЮ: Де Хеа - Валенсія, Смоллінг, Блінд, Дарміан - Еррера, Матіч, Погба - Мхітарян, Лукаку, Рашфорд Головним арбітром матчу буде італієць Джанлука Роккі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) в Ньоні (Швейцарія) 4 серпня, відбулося жеребкування останнього етапу кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА.
Політика Указ Президента: В Україні почався позачерговий призов у Національну гвардію В Україні у вівторок, 8 серпня, стартував позачерговий призов на службу до Національної гвардії України. Це закріплено в Указі Президента №178 від 7 липня 2017 року. Згідно з указом, в серпні почнеться призов на строкову військову службу в Національну гвардію придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Після літньої призовної кампанії вона відновиться в жовтні. У Генштабі повідомили, що призов був необхідний через недобір під час травневого призову. В указі уточнюється, що призовників не будуть відправляти в зону АТО на Донбасі. В їхнє завдання входитиме: забезпечення громадського порядку на території областей за місцем служби і спецзавдання Нацгвардії.
Здоров`я На Канарських островах закривають пляжі через токсичні водорості Туристів просять уникати токсичних мікроводоростей, які з великою швидкістю розмножуються у спекотну погоду у воді біля берегів Канарських островів. Відпочивальники на острові Тенериф скаржаться на коросту, після контакту з крихітними водоростями, повідомляє The Guardian. Морські водорості - це тип бактерій, триходесміум ерітреум, також відомий як «морська тирса». Вони надають воді характерного зеленувато-коричневого відтінку. Бактерії містять токсин, який може призвести до подразнення шкіри і дерматиту, тому людей просять уникати контакту з ними у воді і на піску. «Цвітіння є природним, тимчасовим явищем, яке скоро припиниться», - сказав Хосе Хуан Алеман, директор громадської охорони здоров'я Канарських островів. «Хоча з кінця червня ми спостерігаємо масивне цвітіння, і тепер воно доходить до пляжів». Алеман вважає, що закриття пляжів було необов'язковою мірою. У минулому році на островах відпочивали понад 13 мільйонів іноземних туристів і влада вирішила перестрахуватися, тому деякі пляжі все-таки закрили для туристів, включно з популярним пляжем Тересітас у Санта-Крус-де-Тенерифі.  Зараз в Іспанії спостерігаються ідеальні умови для розмноження водоростей. До них відносяться підвищення температури води, а також пилові хмари, що прийшло в Іспанію з боку Сахари, воно багате залізом, яке подібні мікроорганізми люблять. Вчені припускають, що глобальне потепління допомагає поширенню водоростей. No swimming, algae alert @playasanjuan @tenerife pic.twitter.com/0sqIeAblqu — Bill Entwistle (@bemahague) 22 липня 2017 р.
Політика Першого заступника Авакова викликали на допит в Генпрокуратуру Першого заступника міністра внутрішніх справ України викликали у вівторок, 8 серпня, на допит до Генеральної прокуратури України як свідка. Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури, яка оприлюднила текст повістки. Згідно з ним, Яровий, який 2 травня 2014 року обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ України, викликаний у вівторок, 8 серпня 2017 року, на 11:00 до старшого слідчого з особливо важливих справ департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, каб. №122 для проведення допиту. Ярового будуть допитувати як свідка у кримінальному провадженні №42014160000000186 (за фактом масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 роки) 2 травня 2014 року. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Одеської області дозволила проведення ексгумації тіл шістьох загиблих у Будинку профспілок 2 травня 2014 року.
Здоров`я оформление ленты  У Франції та Великій Британії також виявлено отруєні яйця Франція і Велика Британія готуються почати вилучати яйця з прилавків магазинів слідом за Німеччиною, Нідерландами, Бельгією, Швецією та Швейцарією, заявила Європейська комісія, передає Інтерфакс-Україна. Влада цих країн попереджена про ризики і контролює поширення небезпечних яєць.   Агентство зі стандартизації продуктів харчування Великої Британії розслідує, куди ще потрапили заражені курячі яйця з ферми в Нідерландах, яка цими днями перебуває в центрі скандалу. Там підкреслили, що йдеться про незначну кількість і низький ризик для здоров'я населення. Ймовірно, цих яєць уже немає на полицях, додали в агентстві.Водночас у Франції виявлено 13 партій заражених голландських яєць.   Про "яєчний" скандал стало відомо після того, як великі торговельні мережі Німеччини Aldi і Rewe почали вилучати з продажу всі яйця, привезені з Голландії. У цій країні, швидше за все, буде знищено значне поголів'я курей-несучок. Фіпроніл, який виявили на них, використовується для знищення бліх, вошей, кліщів і тарганів.  
Політика оформление ленты  Нижче, ніж у Клінтона і Форда. Після 200 днів на посаді рейтинг Трампа побив антирекорд На честь 200 днів перебування на посаді президента США Дональда Трампа компанією SSRS на замовлення CNN було проведено опитування, результати якого яскраво показують, що політику глави держави підтримує все менше американців. В опитуванні наголошується, що за 6 місяців президентства загальний рейтинг схвалення Дональда Трампа впав до найнижчої точки. «Три чверті американців говорять, що вони не можуть довіряти більшій частині того, що чують від Білого дому», - підкреслили експерти. Таким чином, схвалюють дії Трампа 38% опитаних, ще 4% байдужі до його дій, при цьому 58% жителів США не підтримують політику президента. Мало того, найбільше у своєму президентові розчарувалися саме республіканці, рівень підтримки соратників знизився з 73% у лютому до 59% у серпні. Більше 80% демократів від самого початку і до цього дня не підтримують Трампа. В історії США тільки один новий новообраний президент мав рейтинг схвалення нижче 50% з моменту проведення опитувань CNN: рейтинг Білла Клінтона в 1993 році становив 44%. В ході опитування також з'ясували, що 62% американців стали менш впевнені у здатності Трампа бути президентом. Зокрема, Барак Обама і Джордж Буш вважалися успішними главами США на цьому етапі президентства, наприклад, 56% вважали успішним Буша, 51% - Обаму. Рейтинг Трампа почав падати майже відразу після інавгурації президента США, яка відбулася 20 січня. У лютому рейтинг схвалення дій Трампа знизився до 40%, що стало абсолютним мінімумом для роботи нової адміністрації. Ще 55% не схвалювали політику президента ще в лютому. Тоді рейтинг почав падати в зв'язку зі скандалом навколо антиміграційного указу Трампа і численними чутками навколо боротьби за розподіл посад усередині його команди. У березні рейтинг продовжив падати. Опитування, проведене службою Gallup, показало, що тільки 37% опитаних підтримували дії Трампа на посаді президента США, але 58% американців сказали, що ставляться до його політики негативно. Цього разу рейтинг падав у зв'язку з рішенням президента скасувати систему охорони здоров'я, запропоновану Бараком Обамою - ObamaCare. Далі все тільки погіршувалося. У травні рейтинг, проведений агентством Reuters спільно з центром Ipsos, показав, що рівень підтримки Дональда Трампа став найнижчим з моменту вступу політика на посаду президента США. Падіння рейтингу зв'язали з цілою низкою політичних скандалів, серед яких і звинувачення в зв'язках з Росією, в передачі міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову секретної інформації про терористів ІДІЛ, прохання до тодішнього директора ФБР Джеймса Комі припинити розслідування стосовно колишнього радника Майкла Флінна тощо. У кінці червня Центр досліджень Pew провів кілька опитувань і з'ясував, що не тільки американці активно розчарувалися в діях Трампа, мало того, його не підтримує більш ніж три чверті світового населення. Серед опитаних у 37 країнах 74% не віддають перевагу американському лідеру, і лише 22% вважають, що він прийме правильне рішення в разі міжнародної кризи. Для порівняння, в останні роки президентства Барака Обами в середньому 64% опитаних довіряли йому в світовій політиці. Не змінилася тенденція і в липні. Видання ABC News і The Washington Post провели дослідження, які показали, що рейтинг Трампа на той момент став найнижчим за останні 70 років. Тільки 36% громадян США схвалювали діяльність глави держави, 58% респондентів не були задоволені його роботою. Крім того, 60% опитаних американців заявили, що Російська Федерація намагалася вплинути на результати президентських виборів у США в 2016 році, а 67% респондентів були переконані, що команда Трампа допомагала в цьому Росії. Зазначалося, що настільки ж низькими були показники схвалення після піврічного перебування на посаді президента США Джеральда Форда в лютому 1975 року, його підтримували 39% американців. Всі ці опитування громадської думки, здається, зовсім не зачіпають Трампа. Він продовжує бути впевненим у собі і зовсім не збирається міняти свою скандальну політику. Він не раз заявляв, що не впевнений у достовірності результатів опитувань.
Суспільство Жінки - тупіші? Через що в Google вибухнув всесвітній гендерний скандал Інженер Google опублікував есе, в якому висловив думку, що жінки не займають половину технологічних і керівних посад компанії через «генетичні відмінності» у своїх перевагах і здібностях, повідомляє The Independent з посиланням на Gizmodo, що отримав скандальне есе з внутрішнього форуму компанії. Есе називалося «Ідеологічна ехо-камера Google». В есе стверджується, що Google має припинити свою політику щодо збільшення гендерного і расового розмаїття та натомість зосередитися на «ідеологічному різноманітті». «Ми повинні перестати припускати, що нерівна кількість представників різних статей на робочих місцях відразу означає сексизм, адже вона пояснюється гендерними відмінностями у перевагах і здібностях серед чоловіків і жінок». Автор також говорить, що зусилля компанії, спрямовані на «штучну різноманітність, створили політичну монокультуру, яка змушує інакомислячих мовчати» і полегшує роботу «екстремістам і авторитарним політикам». Есе написав Джеймс Дамор, інженер, особистість якого компанія Google розкрила тільки вчора - в день його звільнення. Він підтвердив своє звільнення в електронному листі Reuters, сказавши, що його звільнили за «просування гендерних стереотипів». Він стверджує, що зусилля Google з досягнення більш рівномірного статевого і расового представництва, наприклад, спеціальні програми для інженерів-афроамериканців або табір кодування для дівчаток, призвели до «дискримінаційної політики», зокрема, щодо консерваторів. Дамор сказав, що вивчає всі можливі засоби правового захисту і що перед звільненням він представив звинувачення в Національній раді з трудових відносин США, звинувативши керівництво Google в спробі змусити його замовкнути. Головний виконавчий директор Google Сундар Пічаї звернувся до співробітників у внутрішньому листі в понеділок, сказавши, що меморандум частково «порушує наш Кодекс поведінки і переходить кордон, просуваючи шкідливі гендерні стереотипи на робочому місці», про це заявили в Reuters. Компанія Google щосили намагається урізноманітнити свій штат співробітників і зараз перебуває під слідством за звинуваченням у дискримінації співробітниць за статевою ознакою. Дамор має докторський ступінь з системної біології Гарвардського університету. Він упевнений у тому, що різноманітність у перевагах і здібностях чоловіків і жінок частково залежить від біологічних причин і саме вони пояснюють той факт, що мало жінок мають технічну освіту. Він також пов'язує з біологією брак жінок на керівних постах. Есе швидко отримало підтримку консервативних ЗМІ США. Ультраправий новинний ресурс Breitbart News активно обговорював, чи варто бойкотувати Google і переключитися на послуги Microsoft Bing. Порталом колись керував Стів Беннон - тепер головний політтехнолог Дональда Трампа.
Політика Саакашвілі поїхав з Польщі, але в Україну його не пустять Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі виїхав з Польщі, але при спробі перетнути український кордон його затримає прикордонна служба. Про це повідомляє польське Radio ZET. "Розшукуваний грузинською владою Михайло Саакашвілі покинув Польщу", - повідомило видання. У свою чергу, перший заступник голови української Держприкордонслужби Василь Серватюк під час спілкування з активістами партії Саакашвілі "Рух Нових сил" у вівторок, 8 серпня, біля будівлі Держприкордонслужби України повідомив, що їхнього лідера не впустять в країну. "Указ президента України (щодо припинення громадянства Саакашвілі. - Ред.) і доручення Державної міграційної служби України в Державну прикордонну службу є. В указі і дорученні відповідні документи визнані недійсними, і нам повідомлено, що в разі виявлення таких документів вони вилучаються, складаються відповідні документи і передаються в Державну міграційну службу ", - заявив він. Нагадаємо, Михайло Саакашвілі отримав українське громадянство 30 травня 2015 року та одразу був призначений главою Одеської ОДА. Однак 7 листопада 2016 року Саакашвілі заявив про відхід з поста глави Одеської облдержадміністрації через те, що втомився від постійного обману і корупції у вищих ешелонах влади. Про позбавлення Михайла Саакашвілі українського громадянства стало відомо 26 липня, нібито колишній президент Грузії при отриманні громадянства України в документах не вказав про свій заочний арешт у Грузії.
Економіка В уряді придумали "хитромудрий" спосіб працевлаштування переселенців У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України розробили програму, мета якої знайти роботу якомога більшій кількості тимчасових переселенців. Про це 8 серпня під час прес-конференції повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі, передає кореспондент АСН. «Нашим міністерством запропоновано такий пілотний проект, коли гроші, які будуть надаватися нашими міжнародними партнерами, будуть направлятися в громади для створення робочих місць, для того щоб була в цих проектах також частка працевлаштування і внутрішньо переміщених осіб. Філософія така, що потенціал, який мають ці люди, має використовуватися і суспільством», - пояснив заступник міністра. Він додав, що в перших проектах, які будуть реалізовуватися в пілотних регіонах, працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб приділяється особлива увага. Однак яка саме, не уточнив. Куркчі нагадав, що в Україні на кінець липня цього року кількість вимушених переселенців склало більше 1,5 млн осіб. Водночас заступник міністра не пояснив, що робити, якщо в регіоні не знайдеться переселенців, які мають необхідну кваліфікацію.
Політика оформление ленты  Окупанти затримали 76-річного чоловіка за одиночний пікет у Сімферополі В окупованому Росією Сімферополі працівники так званих правоохоронних органів затримали 76-річного чоловіка, який хворіє на хворобу Паркінсона, за одиночний пікет під будівлею суду. Про це повідомив колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Це Сервер агьа Караметов. Йому 76 років. Хворіє на хворобу Паркінсона. Сьогодні вийшов до будинку Сімферопольського суду, в руках тримав плакат з написом "Путін, наші діти НЕ терористи", - написав він. Чоловік вимагав, щоб окупанти відпустили Ахтема Чийгоза, якого судять понад два з половиною роки. "Одиночний пікет проіснував трохи більше години. Після чого поліцейські силою затягли старого в машину і відвезли в райвідділ, щоб кинути в камеру", - додав Афанасьєв.
Політика Меланія Трамп не отримала б візу за новими міграційними правилами США Прихильникам Дональда Трампа, схоже, все одно, що його дружина Меланія, швидше за все, не пройшла б нового міграційного відбору, який адміністрація президента планує ввести найближчим часом у США. Для них Меланія є «правильним іммігрантом», повідомляє The Independent. Відтепер усім охочим отримати довгострокову американську візу доведеться пройти нову систему оцінки, в якій претендента будуть оцінювати в балах на основі його навичок і здібностей. Минулого тижня президент підтримав нову бальну систему оцінювання. Перша Леді народилася в Словенії, але так і не отримала вищої освіти, тому критики президента говорять про те, що вона навряд чи могла б отримати право на в'їзд за нових обставин. Прихильники Трампа стверджують, що вона - «красива біла жінка з Європи, і нам це подобається».Також наголошується, що Меланія вперше в'їхала в США за візою H-1B - однією з віз, які адміністрація Трампа зараз намагається скасувати. Вона також нелегально працювала на території країни за туристичною візою до отримання H-1B. Трамп і його союзники по конгресу створили законопроект для залучення більш кваліфікованих робітників і відходу від міграційної системи, орієнтованої на сімейні цінності. Але критики президента, включно з представниками індустрії високих технологій, вважають, що нові правила не допоможуть з браком кваліфікованих робітників в країні. Новий план входить у низку законів, які зараз перебувають на розгляді в Конгресі. Вони включають новий закон про охорону здоров'я, податкову реформу, новий бюджет США і підвищення порогу зовнішнього боргу, тому малоймовірно, що Конгрес займеться міграційною політикою найближчим часом.
Політика оформление ленты  Невловимий Саакашвілі з Польщі "десантувався" в Литву Колишній президент Грузії і колишній глава Одеської обладміністрації Міхеїл Саакашвілі покинув межі Польщі і перебуває в Литві. Про це він повідомив на свій сторінці в соцмережі. "Завжди приємно перебувати в братській Литві, особливо серед друзів-засновників литовської незалежності: Вітаутаса Ландсбергіса, міністрів, членів уряду і кандидатів у президенти. Я подякував литовцям за підтримку України і Грузії, а також дуже вдячний за позицію щодо мого громадянства" , - написав Саакашвілі. У Вільнюсі політик без громадянства заявив, що не претендуватиме на отримання литовського громадянства, хоча і вдячний за таку пропозицію деяких політиків Литви. Розглянути таку можливість свого часу Саакашвілі запропонував євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс. Саакашвілі зазначив, що зараз може подорожувати, оскільки у нього є український паспорт, і пообіцяв захищати свої права на українське громадянство в судах цієї країни. Сьогодні ж Саакашвілі покине Литву і його подальший маршрут невідомий. Нагадаємо, раніше в Держприкордонслужбі заявили, що уСаакашвілі при спробі перетину українського кордону буде вилучено паспорт громадянина України, а його самого в країну не впустять.
Політика Знову хворіє: ватажкові терористів Захарченку ввижається "загострення" на Донбасі Ватажок бойовиків терористичної організації "ДНР" Олександр Захарчено знову заговорив про "загострення" на лінії зіткнення сторін на Донбасі. Про це він заявив журналістам в окупованому Донецьку. "Я думаю, що загострення найближчим часом буде", - заявив Захарченко. Головний терорист Донецька уточнив, що, за його даними, сили АТО нібито посилюються, "завозять боєприпаси і особовий склад". Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив про "заснування" нової держави "Малоросія". У відповідь так званий голова народної ради терористичної організації "ЛНР" Володимир Дегтяренко спростував участь "офіційних представників ЛНР" в новоутворенні, яке анонсував глава бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко.
Політика Брексіт став результатом неосвіченості населення Британії Нове дослідження показало, що Велика Британія, швидше за все, проголосувала б за те, щоб залишитися в Європейському союзі, якби загальний рівень освіти в країні був вищим. Вчені з Університету Лестера кажуть, що, якби всього на 3% більше населення отримало вищу освіту, Велика Британія, ймовірно, залишилася б у ЄС, повідомляє The Independent. Дослідники розглянули причини, через які люди голосували за «вихід», і з'ясували, що основним фактором в ухваленні рішення був факт відвідування університету або ж доступ до іншого виду вищої освіти. У статті, опублікованій в журналі World Development, застосовувався метод багатовимірного регресійного аналізу та логіт-модель (модель ймовірності з логістичним розподілом), щоб визначити, чому люди голосували так, а не інакше. Рівень вищої освіти виявився важливішим фактором, ніж вік, стать, кількість іммігрантів по сусідству, і навіть дохід, при прогнозуванні результатів голосування. Дослідники також виявили, що, якби в референдумі взяла участь менша кількість людей - всього на 7% - результат також змінився б на «Залишитися». Останній лейбористський уряд поставив перед собою мету надати хоча б половині молодих людей країни доступ до вищої освіти, і за останні десятиліття відсоток молоді з дипломами ВНЗ сильно збільшився. Статистика показує, що кількість молодих людей з вищою освітою, які претендують на роботу, збільшиться з 28,7% у 2002 році до 51,3% в 2022 році. Д-р Агіос Ганг, який проводив дослідження, сказав: «Референдум викликав серйозні дебати про наміри і мотиви виборців при виборі вектора руху нашої країни. Це той випадок, коли кілька факторів впливають на рішення одночасно, і передбачити кінцевий результат практично неможливо. Результат виявився сюрпризом для більшості спостерігачів, причому в референдумі взяли участь 72,2% британців. Це більше, ніж у будь-яких виборах у Великій Британії за останнє десятиліття».
Події Учені б'ють на сполох: У Чорному морі масово гинуть дельфіни У Чорному морі за останні кілька тижнів масово гинуть дельфіни. Про це заявив провідний науковий співробітник відділу еволюційної морфології хребетних Інституту зоології імені І.І. Шмальгаузена НАН України, кандидат біологічних наук Павло Гольдін, передає видання "Думская". "Максимум смертей припадає на північну частину моря, від мису Каліакра і гирла Дунаю до берегів Грузії", - розповів учений. Зараз точна кількість загиблих дельфінів невідома, але рахунок може йти на сотні. Гольдін повідомляє, що дельфіни помирають у браконьєрських сітках і від інфекції невідомого походження, яка вражає нервову систему або органи слуху. Крім того, вчений просить звертатися безпосередньо до нього, якщо буде помічений мертвий дельфін. Телефонувати за номерами: +38 (095) 5486553 та +38 (067) 3900118 або писати на електронну пошту Нpavelgoldin412@gmail.com.
Події У Саудівській Аравії після замаху помер наслідний принц - ЗМІ У Саудівській Аравії помер принц Мухаммед бен Салман бен Абдаллаха бін Турки Аль Сауда. Про це повідомив королівський двір, повідомляє видання Sarahafm. "Помер принц Салман бен Абдаллаха бін Турки Аль Сауда", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, принца поховають вже сьогодні. Молитву проведуть в мечеті Імама Турки бін Абдулли в столиці королівства Ер-Ріяді, щоб "Аллах подарував милість його душі". У свою чергу, видання Еremnews з посиланням на близьких спадкоємця престолу повідомляє, що принц помер через серцевий напад. Нагадаємо, у понеділок, 7 серпня, на наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана було скоєно замах. Організатора замаху заарештували, а принц не постраждав. Раніше повідомлялося, що Саудівський король Салман замінив наслідного принца, замість Мухаммеда бен Наїфа призначено 31-річного сина короля Мухаммеда бен Салмана.
Суспільство Маловірні американці знову чекають кінця світу. Цього разу - 23 вересня Якщо ви вірите в «теорію змови», не плануйте нічого на вересень. На інші роки теж планів не будуйте, бо світу прийде кінець. Так-так, ви все правильно прочитали. Деякі громадяни впевнені, що в серпні настане кінець світу. Правда, вони це говорять мало не щомісяця... Як це станеться описує видання The Independent. Ну, все це стосується міфічної планети, званої Планета X або Нібіру. Протягом багатьох років люди передбачали, що інопланетне тіло зіткнеться із Землею і ця подія призведе до кінця світу. Ця теорія відома як «Апокаліптичний рух Нібіру», і її прихильники переконані, що кінець настане дуже скоро.Вони також говорять, що це має якесь відношення до Американського повного сонячного затемнення, яке відбудеться 21 серпня і яке покриє деякі регіони планети мороком. О, та й Біблія тут теж замішана, бо апокаліпсис не був би справжнім апокаліпсисом, якби він не був біблійним. Девід Мід, «звіздар-любитель і християнський нумеролог», вивчає побудову планет і певний текст з Біблії, який, він упевнений, пророкує сумні події. Мід вважає, що Армагеддон розпочнеться 23 вересня. Це, мабуть, прекрасно збігається з місяцем, що з'являється біля основи сузір'я Діви. «Велике Американське затемнення 21 серпня 2017 року є важливим передвісником. Коли воно почнеться - 21 серпня, схід сонця буде темним, як передбачав Ісайя. Місяць стане чорним. Це відбувається приблизно кожні 33 місяці. В Біблії божественне ім'я Елохім з'являється 33 рази в Книзі Буття. Затемнення почнеться у Лінкольн-Біч, штат Орегон - 33-й штат США - і закінчиться на 33-й широті від Чарльстона, Південна Кароліна. Останній раз таке сонячне затемнення було в 1918 році, що становить 99 років - або три рази по 33». На цьому етапі, напевно, слід сказати, що ймовірність цієї події неймовірно мала. Міф про «Планету X» існує в суспільстві з 1975 року і з тих пір регулярно переказується. Тільки в грудні 2016 року теоретики передбачали ті ж події. Ця сміхотворна ідея також обговорювалася в 2003, 2007, 2012 і 2015 роках. Навіть астронавти NASA заявили, що немає ніяких доказів існування Нібіру. Дон Еманс, експерт з навколоземних об'єктів NASA, написав у 2012 році: «Немає достовірних доказів - телескопічних чи інших - існування цього об'єкта. Також немає ніяких доказів його гравітаційного впливу на об'єкти нашої Сонячної системи. Мені все ж подобається назва Нібіру. Якщо я коли-небудь заведу домашню тварину, рибку, наприклад, я дам їй саме таке ім'я».
Коронавірус Додаток iPhone, що багатьом не подобається, врятував альпіністові життя У iPhone є додаток, яким багато власників Apple не хочуть користуватися, але в окремих випадках він може врятувати життя. Ця програма - «Знайти друзів поблизу», і з його допомогою ви можете бачити, де перебувають ваші друзі, повідомляє The Independent. Якщо ви не в захваті від системи стеження, не хвилюйтеся, ваші друзі повинні зареєструвати в системі свій iPhone, iPad або iPod touch. І, звичайно, ви повинні дати свою згоду, перш ніж хтось зможе побачити, де ви перебуваєте. Ви можете припинити ділитися своїм місцезнаходженням легко, і ваші друзі просто бачать повідомлення про те, що ваше місцерозташування недоступно, що додає атмосфери таємниці вашому образу. Цього тижня в Озерному краю Великої Британії альпіністові довелося зіткнутися з труднощами в густому тумані. Він шукав знамениту печеру на схилі під назвою Priest's Hole, яку минулого року показали в програмі на каналі BBC Show Secret Britain. Він впав на 60 футів у крутий яр, пошкодивши при цьому голову. Хлопець викликав рятувальну бригаду, але вона не могла точно визначити, де ж він перебуває і його ніяк не вдавалося знайти. Тоді він підключив додаток «Знайти друзів», що використовує GPS навігацію. Таким чином рятувальники могли побачити його точне місце розташування. Рятувальний вертоліт підібрав його і відправив до лікарні. Печеру він так і не знайшов.
Політика оформление ленты  Губернатор Полтавщини запустив флешмоб на підтримку котів Губернатор Полтавської ОДА Валерій Головко запустив котячий флешмоб. Таким чином він прагне допомогти тваринам, у яких немає оселі. Відповідний пост був опублікований на сторінці Валерія Головка в соцмережі Facebook. «Сьогодні Міжнародний день котів. Тому я вирішив почати флешмоб. На фотографії моя кішка. Її годують, люблять, у неї є будинок. Але є тварини, які не мають всього цього. Вони потребують нашої допомоги. Пропоную новий #Cat_Challenge». Голова Полтавської ОДА запропонував публікувати фотографії зі своїми кішками, ставити відповідний хештег, а також перераховувати кошти громадським організаціям. Серед волонтерських установ він називав «Право на життя», «Барбоскіни» або будь-які інші, які опікуються безпритульними тваринами. Також він закликав купувати корм і медикаменти.
Закон і Право Випускники Оксфорду з психічними захворюваннями подають в суд на альма-матер Випускниця юридичного факультету Оксфордського університету подала в суд на альма-матер за втрату трудового доходу після завершення навчання, яке їй довелося закінчити на рік пізніше через проблеми з психічним здоров'ям. Експерти кажуть про сплеск позовів проти ВНЗ від покоління студентів, які «знають про свої права», повідомляє The Telegraph. 24-річна Кетрін Денс стверджує, що її змусили взяти академічну відпустку під час навчання на юридичному факультеті, тому що співробітники Коледжу Ісуса відмовилися встановити спеціальні умови для її іспитів. Денс поставили діагноз хронічної тривоги і депресії, і в університеті спочатку дозволили сидіти під час іспиту в окремій кімнаті і з ноутбуком. Але Коледж Ісуса не допустив цього. Вона стверджує, що підхід Оксфордського університету до її психологічних проблем був «жахливим», додавши:«Я втратила цілий рік зарплати, але отримала додаткову емоційну і психологічну шкоду». Представники Коледжу заперечують її претензії, заявляючи, що вони дозволили «відповідні коригування» для стану Денс. Вони кажуть, що основною метою пробних іспитів є підготовка студентів до справжніх іспитів, і, оскільки під час реальних іспитів їм не дозволяється використовувати ноутбук, викладачі не дозволяють його використання і під час проб. Вони також стверджують, що пішли і на інші «коригування» для студентки, наприклад, можливість завершити навчання на місяць раніше. Інша студентка, яка подала в суд на Оксфорд - 24-річна Софі Спектор, стверджує, що їй було відмовлено в додатковому часі для есе. Спектор стверджує, що співробітники Коледжу «натиснули» на неї і змусили взяти «медичну відпустку» через її медичні проблеми, які включають дислексію, синдром дефіциту уваги і обсесивно-компульсивний розлад. Кріс Фрай, адвокат, що представляє дівчат у суді, працює за принципом «немає перемоги, немає винагороди». Він каже, що після прийняття Парламентом Великої Британії в 2010 році Акту про рівність, що передбачає однакові можливості для доступу до працевлаштування та інших публічних і приватних послуг для всіх людей, студенти стали набагато сміливіше відстоювати свої права проти вищих навчальних закладів. Також одним з факторів є величезна вартість навчання. «Коли ти платиш £9,000 на рік за послуги, ти хочеш отримати найкращі можливі послуги за свої гроші», - впевнений Фрай. Офіційні дані вказують, що число студентів, які змушені покинути університети через проблеми з психічним здоров'ям, потроїлося в останні роки, спонукаючи навчальні заклади забезпечити належні умови для продовження освіти. Джо Джонсон, Міністр університетів Великої Британії, оголосив про плани ввести контрактну систему між освітніми установами та студентами. На думку критиків, це може призвести до збільшення судових позовів від молодих людей, які скаржаться, що їхній університетський досвід був незадовільним.
Події Півсотні хуліганів з битами розмалювали електричку під Києвом і погрожували машиністам Невідомі молоді люди в кількості понад 50 осіб у ​​понеділок, 7 серпня, на станції імені Григорія Кирпи (раніше - Бортничі) в Київській області натиснули стоп-кран в електричці «Гребінка - Київ» і розмалювали вісім вагонів потяга, затримавши відправлення на 25 хвилин. Про це передає «Укрзалізниця», повідомляє Інтерфакс-Україна. «Це було організоване угрупування чисельністю понад 50 осіб у масках, деякі були озброєні битами. Озброєні чоловіки погрожували битами локомотивній бригаді і не давали вийти з кабіни машиніста. Вони розфарбовували вагони, палили на платформі димові шашки і знімали все, що відбувається на відео», - сказано в повідомленні. Згідно з інформацією, графітчики не випускали пасажирів з вагонів потяга, а залізничникам довелося викликали ВОХР, СБУ і поліцію. Збиток оцінюється в 150 тисяч грн. На перефарбування поїзда потрібно два тижні.
Спорт оформление ленты  Стали відомі трагічні подробиці спроби українки переплисти Ла-Манш Марія Крестьянська з Івано-Франківська сказала, що зовсім не шкодує і не сумує через такий фінал, але вона рада, що спробувала втілити свою мрію, а також, що зберегла здоров'я і життя. Про це повідомляє Westnews. Вчора всі українці спостерігали, чи вдасться першій в історії уродженці України, франківці Марії Крестьянській переплисти відому британську протоку Ла-Манш. На жаль, на останніх кілометрах до протилежного берега Марія була змушена зійти з дистанції. Як виявилося, спортсменка в кінці просто перестала розуміти мову, якою з нею спілкувалася її команда. Спортсменці здалося, що з борту судна, яке її супроводжувало, всі спілкуються з нею іспанською мовою. Цей симптом - ранній провісник сильного виснаження і переохолодження. Відповідного, капітан зробив усе можливе, щоб витягнути українку з води і врятувати їй життя. Через годину після неї з Ла-Маншу витягли і доставили в лікарню плавця, який плив паралельно з Крестьянською. По дорозі в лікарню чоловік помер.
Події Українець три дні провів у відкритому морі на матраці, допливши до Криму Біля берегів окупованого Криму російські прикордонники виявили 19-річного українця, який три дні дрейфував на матраці в морі без води і їжі. Молодий чоловік заснув у Лазурному на матраці, а коли прокинувся, був у відкритому морі. Про це передає Інтерфакс-Україна. Прикордонники підняли на борт катера українця. Інцидент стався минулого тижня, але інформація про подію з'явилася тільки зараз. Юнака, що дрейфує на матраці, помітили в Каркінітській затоці, що омиває Херсонську область і окупований Крим. За словами прикордонників РФ, відпочивальником виявився українець Михайло Дорошенко. Від постійного перебування під сонцем без води і їжі він був виснажений і в стані середньої тяжкості. Молода людина працює охоронцем у курортній зоні селища Лазурне. «Після роботи він ліг поспати на батуті на причалі, а прокинувся наступного ранку у відкритому морі», - сказали прикордонники. В анексованому Криму його пообіцяли відпустити додому. Родичам вже повідомили, що сталося.
Кримінал оформление ленты  В одній з лікарень Києва чоловік погрожував гранатою підірвати пацієнтів і медперсонал У Печерському районі столиці п'яний чоловік прийшов до лікарні з трьома гранатами, після чого почав погрожувати підірвати їх, протестуючи проти звинувачень на адресу його сина в крадіжці телефону. Про це передає відділ комунікації поліції Києва. Інцидент стався вчора, 7 серпня, близько 22:00, коли в поліцію надійшло повідомлення від пацієнтки лікарні. Жінка розповіла, що у неї зник мобільний телефон, а в крадіжці вона підозрює сина своєї сусідки по палаті. «На місце прибули патрульні поліцейські для з'ясування обставин. Коли правоохоронці спілкувалися з потерпілою, в приміщення зайшов батько молодого чоловіка, якого заявниця підозрювала у крадіжці. Чоловік був у стані алкогольного сп'яніння, влаштував конфлікт, а потім, як кажуть свідки, дістав три боєприпаси з пакета. Чоловік почав погрожувати пацієнтам, поліцейським і персоналу лікарні підірвати гранати, так як вважав, що звинувачення на адресу його сина є безпідставними», - каже начальник ГУ НП в Києві Андрій Крищенко. З чоловіком були розпочаті переговори і через деякий час медсестра змогла переконати його віддати одну гранату в обмін на можливість безперешкодно покинути приміщення лікарні. Агресивний киянин втік на момент прибуття оперативної групи та вибухотехніків. Ведеться пошук зловмисника.
Події оформление ленты  У Лондоні шукають бігуна, який штовхає людей під авто У Лондоні жінку ледь не задавив автобус, коли чоловік, який пробігав повз, штовхнув її на проїжджу частину. Жахливі кадри показують, як жінка дивом уникла смерті після того, як агресивний бігун штовхнув її під колеса лондонського автобуса. Постраждала йшла по мосту Патні в Лондоні, коли бігун зіткнувся з нею, відкинувши просто на автобусну смугу. Її голова опинилася дуже близько до передньої частини зустрічного автобуса, якому вдалося останньої миті звернути й уникнути зіткнення, повідомляє The Daily Mail.  Сержант Мет Ноулз, який прибув на місце події, сказав, що поліція дуже хоче поговорити з чоловіком, який зафіксований на відео, для того, щоб розібратися в тому, що трапилося того ранку. Поліція закликає його або будь-кого, хто впізнає його на відео, як можна швидше зв'язатися з дільницею. Після екстреної зупинки автобуса деякі пасажири побігли на допомогу жертві. Вона отримала незначні травми від інциденту. Через 15 хвилин бігун знову пробігав по мосту в зворотному напрямі. Жінка спробувала поговорити з ним, але він не звернув на неї уваги і продовжив тренування.
Юмор оформление ленты  У селі Дружня дитячий садок добудовують через рік після "здачі" Як витрачаються бюджетні гроші на будівництво дитячого садка в селі Дружня Бородянського району, сьогодні вирішили подивитися обласні чиновники. На будмайданчик з інспекцією виїхали представники Київської обласної державної адміністрації та прокуратури Київської області. Перше, що бачать чиновники: робота кипить. Але одразу ж констатують: її непочатий край. «Згідно з договором, ремонтні роботи, вартістю 8 мільйонів 150 тисяч, мали бути закінчені ще в кінці минулого року, - показує документи Олександр Горган, голова Київської обласної державної адміністрації. - За всіма актами так воно і є. Але за фактом зовнішнього огляду, нічого цього не зроблено». З його слів, підрядник отримав усі гроші в повному обсязі і відзвітував, що об'єкт завершений. На ділі ж у будівлі немає ні фасаду, ні покрівлі. Благоустрій взагалі проводився за рахунок благодійників. Сьогодні інспектори заявляють про відмивання грошей виконавцем. «Ми бачимо, роботи ще не виконані, а державні гроші отримані, що вказує на наявність ознак злочину, - говорить прокурор Київської області Дмитро Чібісов. - Фіксуємо все в рамках кримінального провадження та вивчаємо». «Ми розуміємо, що підрядні організації і чиновники, які були мотивовані хабарами, сподівалися, що ці гроші можна вкрасти, а село добудує садок за рахунок благодійників», - обурюється Горган.
Культура оформление ленты  Ірландська співачка Шинейд О'Коннор у шокуючому відео зізналася, що психічно хвора Відома ірландська співачка і музикант Шинейд О'Коннор випустила шокуюче відео, в якому зізналася, що психічно хвора. Шинейд у 12-хвилинному ролику зізналася, що намагалася накласти на себе руки і живе в дешевому мотелі в американському штаті Нью-Джерсі, де намагається «залишитися в живих», повідомляє The Daily Mail. У відео 50-річна мати чотирьох дітей сказала: «Я зовсім самотня. У моєму житті немає нікого, крім мого лікаря, мого психіатра - наймилішої людини на землі, який говорить, що я - його героїня, - і це єдине, що не дає мені померти цієї миті... і це все досить убого. Я хочу, щоб усі знали, як це, тому я записую це відео. Психічне захворювання схоже на наркотики. Йому абсолютно все одно, ким ви є. Раптово всі люди, які повинні вас любити і піклується про вас, ставляться до вас, як до шматка лайна. Твоє життя перетворюється на полювання на відьом». Багатостраждальна співачка і автор пісень сказала, що вона «бореться за своє життя, як мільйони людей», борючись з психічним захворюванням. «Якби це залежало від мене, мене б вже давно не було в живих. Бо я вже два роки ходжу по цій землі на самоті, як покарання за те, що психічно хвора, і злюся, що ніхто не піклується про мене», - продовжила вона.     Вона також додала, що недавно лікувала камені в нирках. При цьому новинний сайт процитував співробітника мотелю, який вчора ввечері повідомив, що у нього немає запису про те, що О'Коннор живе на території. Жінка, яка проживає в мотелі, розповіла журналістам, що О'Коннор жила там тиждень.  «У неї була лікарняна стрічка на зап'ясті», - сказала вона. Жінка додала, що О'Коннор трималася осторонь решти мешканців, але «залишала свої двері широко відкритими весь тиждень, крім нічного часу», і часто ходила до автомата з газованою водою. Кадри відео негайно викликали занепокоєння серед її шанувальників. «Я лягаю спати щоночі, турбуючись про тебе», - написав один чоловік. «Я прокидаюся і попередньо заходжу на Facebook, бо турбуюся про тебе».Інший писав: «Діти Шинейд, терміново допоможіть вашій матері, вона кричить про допомогу, забудьте все, що між вами сталося, і простіть її, і продовжуйте прощати її, поки не будете поряд з нею і не обіймете її».О'Коннор раніше зізналася, що їй поставили діагноз «біполярний розлад» більше десяти років тому, і вона постійно бореться з депресією і посттравматичним стресом вже протягом багатьох років. У 2007 році вона розповіла Опрі Вінфрі, що до того, як їй поставили діагноз, вона боролася з думками про самогубство і «всепоглинаючим страхом». Вона сказала, що ліки допомогли їй знайти рівновагу, але «це постійна боротьба». У травні минулого року вона не повернулася з велосипедної прогулянки в передмісті Чикаго, і на її пошуки кинулася поліція. Приблизно через дві години після того, як вона поїхала на прогулянку, на її офіційній сторінці в Facebook було опубліковано повідомлення, в якому йшлося про емоційну травму, з якою вона живе протягом багатьох років. Це викликало побоювання, що вона має намір накласти на себе руки. В той день поліція знайшла її в невідомому готелі. У 2015 році вона повідомила, також через Facebook, що вона помирає від передозування наркотиків в готелі десь в Ірландії. Ірландська поліція пізніше сказала, що її знайшли в безпеці. Наступного місяця вона повідомила, що була примусово затримана в лікарні для оцінки її психічного стану. Сьогодні на її сторінці в Facebook було опубліковано нове повідомлення: «Вітаю всіх, я пишу на прохання Шинейд, щоб усі, хто її любить, знали, що вона в безпеці. Вона оточена любов'ю і отримує потрібну їй турботу. Вона попросила, щоб це повідомлення було опубліковано, знаючи, що ви турбуєтеся про неї. Я не буду відповідати на запитання, будь ласка, зрозумійте. Сподіваюся, що це повідомлення вас заспокоїть».
Події НАБУ затримало шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів проекту "Стіна" Детективи НАБУ у вівторок, 8 серпня, затримали шістьох осіб в рамках розслідування кримінальної справи за фактом розтрати коштів, які були виділені для облаштування українсько-російського держкордону (так званий проект «Стіна»). Про це сказано на сайті Бюро. «Для з'ясування всіх обставин вчинення злочину детективи НАБУ спільно з прокурорами САП проводять слідчі заходи (обшуки) в Києві, Київській області, Харкові та Чернігові. Паралельно відбувається оцінка зібраних доказів, а також вирішується питання про затримання інших осіб», - сказано в повідомленні. За інформацією НАБУ, серед затриманих є службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Їх доставляють у НАБУ для вручення письмових повідомлень про підозру.
Юмор Екологи в шоці: Міністерство економіки дозволило ГЗК скинути в Інгулець 15,7 млн куб. м соляних відходів Міністерство економічного розвитку і торгівлі підготувало проект розпорядження Кабінету міністрів України, яким пропонує дозволити гірничо-збагачувальним комбінатам Криворізького басейну збільшити на 63,6% скидання зворотних вод з хвостосховищ в річку Інгулець. Під зворотними водами маються на увазі високомінералізовані води з високим вмістом хлорних, сульфатних, натрієвих, калієвих і магнієвих солей. Одним слово, забруднена вода, що відкачана з шахт і кар'єрів, де видобувається руда Проект розпорядження розміщений на сайті відомства для обговорення, проте, як зазначається в пояснювальній записці, він не потребує проведення консультацій з громадськістю. Видобуток залізної руди перш за все? Зокрема, цим проектом пропонується збільшити викиди забруднених вод з накопичувальних сховищ у річку з 9,596 млн куб. м до 15,7 млн ​​куб. м. І цей тільки в 2017-2018 роках. Якщо цього не зробити, впевнені в міністерстві, процес видобутку залізної руди зупиниться. «Відсутність скидання із ставка-накопичувача призведе до вимушеної зупинки відкачування шахтних вод, що спричинить зупинку чинних шахт і їх затоплення, а також затоплення 54 млн куб. метрів підземних порожнин, що утворилися в результаті тривалого відпрацювання родовища», - сказано в пояснювальній записці. У Криворізькому басейні діє вісім шахт з видобутку залізної руди підземним способом і 10 відкритих кар'єрів п'яти гірничо-збагачувальних комбінатів, три шахти перебувають у режимі сухої консервації. У Міністерстві економіки пояснюють, з 40 млн куб. м підземних вод, які щорічно відкачують на поверхню ГЗК і законсервовані шахти, повторно гірничорудними підприємствами використовується лише близько 28-30 млн куб. м на рік. Решта 11-12 млн куб. м надлишків зворотних вод тимчасово акумулюються у ставках-накопичувачах. Ці забруднені води періодично скидають в річки Інгулець і Саксагань і вже там розбавляють прісними водами Дніпра для нормалізації концентрації солей. Додекомунізувалися "до мишей" Однак директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко заявляє, що в Інгулець не можна викидати вже жодного кубометра забруднених вод, оскільки цю річку вже знищено. «Навпаки, потрібно штрафувати за те, що продовжують скидати такі величезні обсяги забруднених вод», - вважає еколог. Однак, як виявилося, штрафувати - нема за що. Ще на початку року під прикриттям скасування нібито застарілих нормативних актів, які були ухвалені ще в радянські часи, Кабмін анулював понад 100 нормативних документів, серед яких і норми з викиду внутрішніх стічних вод і забруднення атмосферного повітря. «Вони скасували ті норми, які діяли ще за радянських часів, а нових норм не розробили і не затвердили. Тому зараз можна скидати скільки завгодно, як завгодно, де завгодно і що завгодно», - зазначив Борейко. В Україні через викиди знищено 20% річок Найнезрозумілішим в цьому питанні є той факт, що рішенням логічної ситуації, наслідком якої може стати завдання значної шкоди водній системі країни і здоров'ю людей, займається Міністерство економічного розвитку. «Мені незрозуміло, чому це міністерство втручається в екологічні справи. Згідно із законом, екологічні питання взагалі не належать до їхньої компетенції і обов'язків, це обов'язки Міністерства екології. Нехай налагоджують економіку в країні», - обурився Борейко. Еколог не розуміє, чому відомство, замість розкидатися дозволами на забруднення річок, не зобов'язує гірничорудні підприємства встановити очисні споруди. «Вихід один - ставити очисні споруди. Так, вони дуже дорогі. Тому ці комбінати не хочуть вкладати гроші в очищення, вони хочуть мати дешеву сировину, щоб вона була конкурентоспроможною. Але європейські подібні підприємства конкурентоспроможні не за рахунок природи», - додав він. Експерт зазначив, що через різні викиди в Україні вже «померло» близько 20% річок. Ні перевірок, ні штрафів Про жалюгідний стан річок і озер в Україні раніше заявляв і міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. «Сьогодні в Україні не залишилося жодного озера або річки, де б якість води було на рівні першого класу. Так минулого літа я щоранку прокидався і з жахом дивився новини, чи не почався мор риби ще в якійсь річці», - сказав міністр в ефірі одного з каналів. Водночас він зізнався, що жодне підприємство не було покарано за забруднення або погіршення екологічної ситуації, так як, за українським законодавством, за це передбачена тільки адміністративна, а не кримінальна відповідальність, а штрафи для великих компаній просто сміховинні. Більше того, навіть оштрафувати підприємство складно, оскільки парламент ухвалив закон, що забороняє в 2017 році будь-які перевірки, зокрема екологічні. Вищевказаний проект про збільшення викидів у річку Інгулець повинен пройти узгодження в ряді відомств, зокрема і Мінекології. Це рішення і покаже справжні наміри профільного відомства «очистити» країну від бруду.
Юмор оформление ленты  Як 8-мільйонний ремонт перетворили на 12-мільйонну переробку. Сумний досвід Димера У Димерську районну лікарню в Київській області після капітального ремонту приїхали з інспекцією голова КОДА Олександр Горган і обласний прокурор Дмитро Чібісов. Мета візиту - подивитися на місці, на що саме були витрачені 8 мільйонів 600 тисяч бюджетних гривень. Привід - скарги головного лікаря лікарні. Той показує чиновникам і журналістам, як нова штукатурка обсипається, розетки розташовані в безпосередній близькості до душу, а для людей в інвалідних візках умови не створені, хоча в проекті і були передбачені. «Коли звернулися з претензіями до підрядника, той зажадав ще 12 мільйонів для усунення недоліків», - говорить Олександр Горган, голова Київської обласної державної адміністрації. «Цей об'єкт уже профінансовано, - продовжує Горган. - За документами весь обсяг робіт проведено, і попри те, що акти закриті, підрядна організація зараз ініціювала повторну зміну проекту. На це вже виділено кошти з районного бюджету. І на цю лікарню для завершення ремонту передбачається виділення ще 12 мільйонів гривень. На прикладі цього об'єкта ми бачимо ще один спосіб відмивання грошей - як можна один об'єкт перетворити на дійну корову». «Такий безлад ми будемо зупиняти не тільки в центрі, а в кожному куточку Київщини, - заявляє Дмитро Чібісов, прокурор Київської області. - Всі нестимуть сувору кримінальну відповідальність, щоб ні у кого навіть бажання не було щось красти з бюджету». Представник підрядника Михайло розводить руками, виправдовуючись, що все зроблено за проектом, який був створений для них іншою компанією, а вони лише виконавці.
Суспільство оформление ленты  Абрамович розлучився з дружиною через розбіжності щодо острова Сьогодні стало відомо, що російський мільярдер Роман Абрамович розлучився з дружиною, світською левицею Дар'єю Жуковою, через різні плани на острів «Нова Голландія» в центрі Санкт-Петербурга, у який олігарх вклав близько £360 млн, повідомляє The Daily Mail. Трикутної форми острів відділений від історичної частини Санкт-Петербурга трьома каналами. У планах пари було переробити його на пам'ятку для туристів. Але в якому саме вигляді - вони розуміли по-різному. Дар'я хотіла перетворити його на міні-Ібіцу, організувавши посередині сцену для дискотек під відкритим небом. Але Роман хотів організувати на острові культурний центр, зробити з нього міні-Європу, з безліччю ресторанів і місць для відпочинку, що в підсумку і було зроблено. Джерело, наближене до пари, повідомило, що вони кілька разів бурхливо з'ясовували стосунки на публіці, обговорюючи плани на острів. Лондонський сусід Абрамовича повідомив журналістам, що бізнесмен готував розлучення вже досить давно. Він сказав, що Роман і Дар'я протягом усього року живуть окремо. Ще одне джерело стверджує, що освічена Дар'я втомилася від статусу «дружини одного з найбагатших чоловіків планети». Вона народилася у сім'ї батька - нафтового магната, а її мати - науковець. Навчалася в престижному американському університеті і збиралася стати лікарем, але в підсумку залишила ці плани для створення власного модного бренду одягу. Зараз вона є відомим колекціонером мистецтва, а також володіє арт-центром в Парку Горького в Москві. Дар'я також є головним редактором журналу Garagе. Подарунки, які Роман дарував дружині, включають скульптуру швейцарського майстра Джакометті за $14 млн, а також інсталяцію з 40 картин російського художника Іллі Кабакова (вартістю $30-60 млн кожна). За повідомленнями, подружжя розійшлося ще під Різдво, Дар'я проводила канікули в компанії американських знаменитостей, а Роман на самоті відвідував світські заходи в Росії. Поки невідомі деталі шлюборозлучної угоди, але вона вже обіцяє бути однією з найбільших в історії, адже статки Абрамовича оцінюють в £7 млрд. Кажуть, що перша дружина Абрамовича - Ольга - отримала лише двокімнатну квартиру і два роки утримання після розлучення. Вони прожили разом лише 3 роки, з 1987 по 1990 роки. Друга дружина, Ірина, отримала £155 млн, у той час найбільші відступні у світі. Російські юристи стверджують, що це буде дуже тихе розлучення, без судових розглядів і перебирання брудної білизни в пресі. Якщо розлучення проходитиме в англійському суді, то Даша може отримати набагато більше, ніж у Росії. Але розлучення на Заході означатиме, що деталі майже відразу будуть відомі в пресі, чого в Росії можна було б уникнути. Подружжя не хоче ділитися деталями з журналістами.
Юмор оформление ленты  Спочатку рубай, а потім - розбирайся. Чому у київської влади мізки набакир? Столична прокуратура повернула у власність киян з незаконного володіння 2 земельні ділянки на вулиці Братиславській, на яких однойменний кооператив намірився побудувати гаражі. Як повідомили АСН в прокуратурі, рішенням Київради зазначені ділянки разом з парком були безоплатно передані обслуговуючому кооперативу «Братиславський» для гаражного будівництва. Так-так, попри чинний мораторій на вирубку зелених насаджень у Києві місцева влада вирішила, що стоянки та гаражі можуть бути виправданням для порушення цих законів. Однак в ході розслідування прокурори встановили, що цьому кооперативу за правовим статусом взагалі не належить мати справу з земельними ділянками, ні даром, ні за гроші. Землю без проведення земельних торгів у власність передавати заборонено. Прокуратура оскаржила рішення Київради в суді і виграла справу. А оскільки кооператив на спірних ділянках поспішив знищити всі зелені насадження, то, як пояснили нам в прес-службі прокуратури, зобов'язаний буде заплатити за знищення кожного дерева і повернути ділянку власникам в тому вигляді, в якому отримав - тобто у вигляді парку. Неймовірна гра в квача земельними ділянками З боку це повідомлення здається вельми буденним - ну відібрали, ну суд, ну зрубали дерево. Однак це - не зовсім так. Насправді і киянам, і жителям інших міст і сіл варто повчитися наполегливості і сміливості у жителів цього району, які зуміли відстояти своє право на нормальний життєвий простір. Йдеться про ділянки загальною площею понад 0,8 га і вартістю 40 млн гривень, розташованих в районі ринку "Юність". Величезна зелена зона в порушення всіх можливих норм була віддана кооперативу, а все, що на ній росло, зокрема і 79 дерев, було зрубано. Примітно, що зелені насадження були спішно знищені тими, хто в принципі повинен займатися саме їх охороною - комунальним підприємством «Київзеленбуд»! На те, що залишили після себе «недоозеленювачі», боляче дивитися - десятки спиляних дорослих дерев - клени, акації і дуби хаотично розкидані по території колишнього скверу. Деяким з них було більше 20 років. Посібник щодо війни за свою територію Місцевий активіст і «правосек», як він сам представився, Руслан намагається реанімувати те, що залишилося від колись красивого гаю вздовж дороги, - крихітні кущі бузку, і одночасно розповідає заплутану історію нахабного дерибану. «Рік тому були слухання з розробки так званого ДПТ - детального плану території. Головним питанням на ньому було - куди переселити гуртожиток, розташований на вулиці Мілютенка 23, (метро "Лісова", від зрубаного парку - кілька кілометрів. - АСН), оскільки він аварійний. У підсумку цей гуртожиток вирішили перенести на Волгоградську площу», - розповідає Руслан. Здавалося б, до чого тут жителі розташованих далеко від обох місць будинків? За словами Руслана, місце, на якому вирішили відбудувати новий гуртожиток, вже було зайнято автостоянкою. А щоб «нікого не образити», місцева влада запропонувала гаражному кооперативу «переїхати»... просто в парк. Таким чином територія під будівництво гуртожитку звільняється, гаражному кооперативу буде куди переселитися, правда, місцеві жителі залишаться без роботи. За словами активістів, під час громадських слухань людям запропонували «відщипнути» у скверу крихітний шматок з краю, який одіозний мер Черновецький продав комерсантам ще в 2012 році. Однак проти цього місцеві жителі поставили понад 1000 підписів. Час минав, люди не поступалися, а у забудовників закінчувалося терпіння. Все вирішилося однієї миті - за якісь півгодини парк був знищений. Місцеві жителі встигли захистити тільки кілька дерев. Увага, на відео присутня ненормативна лексика. Але люди не зневірилися і не опустили руки. Досить швидко організувалися, створили ініціативну групу, завели сайт, на якому інформували сусідів про розвиток подій, і сторінку в соцмережі. Навіть змогли залучити до захисту збереженої частини парку представників політичних партій, які встановили там намети і цілодобову охорону. Люди висловлювали занепокоєння, що так само швидко і незаконно, як був знищений їхній парк, майбутня стоянка може перетвориться або на чергову висотку або на торговий центр і тоді весь простір, який їм залишиться для життя, - метрова клумба під вікнами і двометровий тротуар. Громадяни педантично зібрали всі документи, що стосуються їхньої проблеми, і подали в суд, заявивши, що результати громадських слухань, на основі яких Київрада виділила парк під забудову, були сфальсифіковані. А для більшої переконливості написали ще й по відкритому листу спочатку меру Віталію Кличку, а потім - до найвищого керівництва країни: Президента, глави СБУ, НАБУ, ГПУ, МВС, прем'єр-міністра і навіть - в ООН! Ви бачите цей напис "HELP!!!" на даху будинку? ... А мер Кличко його так і не побачив, як і прохання людей дати спокій їхній прибудинковій територію не були почуті. Зате до знищеного парку потягнулася ціла низка ходоків. Спочатку представник скандального кооперативу "Братиславський" принесла активістам документи, на основі яких були зрубані дерева. Причому, як виявилося, столична влада усвідомлено дозволила зрубати 89 кущів, 71 дерево та 260 чагарників.   Потім глава Деснянського району, в якому стався конфлікт, з'явився на місці, але не для того щоб підтримати громадян в їхній боротьбі. Він вкотре нагадав, що "дозвіл на стоянку люди дали самі під час громадських слухань". Далі до людей прийшов ще й депутат Київради Ігор Опадчий, який, як заявили місцеві жителі, також намагався зібрати підписи на користь забудови скверу, проте не домігся результату. Все це видовище нагадує огидний фарс, в основі якого лежить елементарна неповага до простих людей, необґрунтована впевненість чиновників у тому, що їм все зійде з рук, "все буде як раніше", "рубай, потім розберемося". Однак, на щастя, вони помиляються. І причини тому прості і очевидні (для нормальних людей). На даний момент вартість життя в Україні значно зросла. Разом з тим і суспільство підвищує вимоги до якості цього життя. Ми оплачуємо дорогу "комуналку" і очікуємо, що тепло і вода в будинку будуть регулярними, ми їздимо в метро, що подорожчало, і сподіваємося, що в ньому буде не так брудно і задушливо, ми купуємо дорогу їжу і очікуємо, що вона буде смачніше дешевшої. І коли такі очікування суспільства не виправдовуються, вже ніхто не мовчить. Особливо гостро подібні конфлікти розвиваються у великих містах, де загальні витрати на проживання величезні. Природно, що за такі суми люди очікують мати у себе під вікнами щось більше, ніж брудний і галасливий асфальтовий паркінг, чи не так? А як же жителі Братиславської? Їм поки не варто розслаблятися. Адже попереду - вочевидь апеляційні суди і ще багато перешкод. Однак з першою перемогою їх уже варто привітати. І водночас десь у Києві зависла в повітрі "бездомна стоянка", а значить, чийсь парк все ще під загрозою.

Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів




/-1,136892080307-/ /-pc-/
Top