counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Bellingcat вирахував ще одного бойовика, підозрюваного в причетності до збиття MH17


Переглядів: 970


Bellingcat вирахував ще одного бойовика, підозрюваного в причетності до збиття MH17

2 березня експерти групи Bellingcat опублікували на своєму сайті нові дані про імовірного винуватця аварії рейсу Boeing 777 MH17, збитого 17 липня 2014 року в небі на сході Донецької області, в районі протистояння ЗСУ і проросійських бойовиків. У зібраних нових даних йдеться про одного з відставних російських офіцерів, які беруть участь у збройному конфлікті в зоні проведення АТО.

Бойовик з кличкою «Хмурий» (Сергій Дубинський), на думку експертів Bellingcat, був відповідальним за доставку зенітро-ракетного комплексу «Бук» з території Росії в район конфлікту.

У зібраній із відкритих джерел інформації фахівці групи, провівши розслідування, наводять докази того, що російський «офіцер» Сергій Дубинський і бойовик з кличкою «Хмурий» це одна й та сама людина. Одним з головних доказів цього в групі вважають написане в авторській колонці на сайті телеканалу RT визнання від «актора» Івана Охлобистіна від 16 лютого 2017 року, де він написав, що «Сергій Дубинський з позивним Хмурий шанований російський військовий».

Крім цього, за сукупністю співпадаючих даних з різних форумів йдеться про те, що Дубинський їздив у 2014 році до Слов'янська на чорному Пежо з номерами 3008. Машина цієї моделі потрапила на відео колони з "Буком" у Макіївці 17 липня того ж року, незадовго до аварії Боїнга . Експерти відзначають, що це не означає, що Дубинський перебував у цій машині, проте цілком імовірно вона використовувалася розвідкою "ДНР".

Експерти проаналізували опубліковані СБУ телефонні переговори бойовика «Хмурого», де з ним погоджують місце, в якому йому треба розмістити "Бук". Хмурий керував перекиданням комплексу під селище Первомайське, а в останньому записі, зробленому в день аварії Боїнга, стверджує, що за допомогою ракетної установки вдалося збити український штурмовик. Але насправді того дня Україна не втратила жодного літака. А малайзійський лайнер був збитий.

Нагадаємо, як повідомляла раніше АСН, міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat опублікувала доповідь «Хто такий «Хмурий»: відставний генерал-майор, пов'язаний з падінням MH-17».

У Боїнгу, який летів із Амстердама в столицю Малайзії, загинули 298 осіб - всі, хто був на борту. Москва звинувачує у трагедії Київ, влада України - проросійських сепаратистів.

Хмурый


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,35935497283936-/ /-pc-/
Top