counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Квітня
17 Квітня
Всі новини...

Сексизм, "мексиканофобія" і приниження журналістів: Топ-10 гріхів Дональда Тампа


Переглядів: 208


Сексизм, мексиканофобія і приниження журналістів: Топ-10 гріхів Дональда Тампа

Напередодні вступу Дональда Трампа на посаду президента США 20 січня в медіа «спливла» доповідь з компрометуючою, але не підтвердженою інформацією про новообраного американського президента.

Низка американських ЗМІ опублікувала інформацію про наявність у російських спецслужб матеріалів, що компрометують Трампа. Інформацію нібито зібрав британський розвідник, який викликає довіру у американських спецслужб.

Сам Дональд Трамп встиг відхреститися від компромату, назвавши його фейком і політичним «полюванням на відьом». Його заяви повторили і в Кремлі, додавши, що фальшивку поширили, щоб нашкодити відносинам Москви і Вашингтона.

Редакція АСН вирішила згадати відомі скандали, пов'язані з Трампом, не вдаючись у деталі доповіді-компромату, авторство якої вже приписали користувачеві Reddit.

1. "Пародія" на репортера з інвалідністю

У 2015 році ще будучи потенційним кандидатом у президенти США Дональд Трамп під час виступу перед прихильниками в штаті Південна Кароліна спародіював журналіста The New York Times Сержа Ковалевського, людину з фізичною вадою. Мільярдер зі сцени розмахував руками й імітував симптоми артрогрипозу - хвороби, від якої страждає репортер:

«Е-е-е, ну, я не знаю, що я сказав. Я не пам'ятаю. Не пам'ятаю! Може, саме це і сказав».

На церемонії кінопремії «Золотий Глобус» американська актриса Меріл Стріп розкритикувала цей вчинок Трампа.

«За останній рік був один виступ, який мене вразило до глибини душі. Не тому, що він було хорошим, в ньому не було нічого хорошого. Я говорю про момент, коли людина, що претендує на найповажніший пост в країні, пародіювала журналіста-інваліда», - сказала Стріп зі сцени.

Вона заявила, що неповага викликає неповагу, а насильство провокує насильство.

2. Нелюбов до журналістів

Трамп відомий своїм зневажливим ставленням до представників ЗМІ. У 2015 році він вигнав з прес-конференції журналіста іспаномовного каналу Univision.

«Ні. Вам слова не давали. Повертайтеся в Univision», - відповів політик на спроби кореспондента Хорхе Рамоса задати своє запитання.

Після перемоги на виборах президента Трамп провів неформальну зустріч з журналістами у своїй штаб-квартирі, на якій влаштував їм не фуршет, а справжнісінького прочухана.

«Ми в залі з брехунами, лицемірними, безчесними ЗМІ, які все показують в корені неправильно», - процитувало джерело The New York Post виступ Трампа.

Одне з джерел заявило, що неформальна зустріч більше нагадувала «чортів розстріл». У Трампа ж заявили, що зустріч пройшла добре: «Прекрасна зустріч з вищим керівництвом великих телеканалів».

3. Секс-скандали і плутанина з жінками

У розпал передвиборчої кампанії газета The Washington Post оприлюднила зміст відеозапису розмови Дональда Трампа з телеведучим Біллі Бушем, зробленим у 2005 році. На відео Трамп говорить про жінок як про об'єкти сексуальних розваг.

«Вона була одружена, а я намагався її спокусити, як жінку легкої поведінки, але не зміг», - заявив Трамп. Він також поділився порадою, як спокусити будь-яку жінку: «Я просто починаю цілувати їх. І коли ти зірка, вони дозволяють тобі робити це».

Трамп не став заперечувати справжність відеозапису, поспішаючи принести свої вибачення.

Однак це не вберегло його від того, що потім десятки жінок звинуватили Трампа в сексуальних домаганнях. Зокрема порноактриса Джесіка Дрейк заявила, що в 2006 році на озері Тахо під час турніру з гольфу Трамп схопив її і двох інших жінок і без дозволу поцілував у губи.

У Дональда Трампа було безліч коханок і три дружини. Одна з пасій - нинішня дружина колишнього президента Франції Ніколя Саркозі - Карла Бруні. Свого часу вона поміняла Трампа на співака Міка Джагера. Із другою дружиною - Іванною Трамп мільярдер розлучився з гучним скандалом. Та звинуватила його в зґвалтуванні.

4. "Клінтонфоб"

Незважаючи на власні досить неоднозначні стосунки з жінками, під час передвиборної кампанії Трамп прославився негативними випадами в бік кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон. 70-річний Трамп називав 68-річну демократку «дияволом» і «брехухою», а її прихильників «жалюгідними».

«Якщо Гілларі Клінтон не може задовольнити чоловіка, що змушує її думати, що вона може задовольнити Америку?» - сказав Трамп.

До перемоги на виборах він також говорив, що Гілларі Клінтон повинна сидіти в тюрмі і навіть пообіцяв посадити її туди після перемоги.

«Вона була замішана в стількох скандалах і була викрита в обмані багато разів... Дозвольте вам сказати, вона повинна бути в тюрмі», - сказав Трамп.

5. Мільярдер, який не платить податки

Напередодні виборів 2016 року американська газета The New York Times розкопала в деклараціях Трампа відомості, що він протягом 18 років легально уникав сплати податків на прибуток. У податковому звіті за 1995 рік Дональд Трамп повідомив про збитки в розмірі $916 мільйонів, що дозволило йому законно уникнути сплати федеральних податків на прибуток.

Згодом політик зізнався, що легально використав закони і не платив  частину федеральних податків протягом 18 років.

«Як бізнесмен і як забудовник я легально використовував податкові закони США для своєї вигоди, вигоди для компанії, інвесторів і співробітників. Чесно кажучи, я відмінно використовував ці закони», - заявив Дональд Трамп.

6. Банкрутство бізнесу Трампа

Як уже згадувалося, бізнес Трампа в 1990-х загруз у мільярдних збитках. Збитки в розмірі $916 мільйонів було отримано від діяльності трьох казино в Атлантік-Сіті, спроби зайнятися бізнесом на ринку авіаперевезень, а також несвоєчасної покупки готелю Plaza на Манхеттені.

У штабі конкурентів-демократів висміяли Дональда Трампа, назвавши його нікчемним бізнесменом.

«Протягом одного року Дональд Трамп втратив майже мільярд доларів. Мільярд. Він «кинув» малий бізнес, звільнив робітників відійшов від працьовитих громад», - заявили тоді в штабі кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон

7. Китай справа тонка

Дональд Трамп став першим президентом США з 1979 року, який порушив заборону на контакти з лідерами Тайваню. Після перемоги на виборах президента в листопаді 2016 року Трамп провів телефонну розмову з президентом Тайваню Цай Інвень, в ході якої обговорив питання двосторонніх відносин між Тайванем і США.

У зв'язку з цим Китай висловив протест. А китайські урядові ЗМІ поширили загрози, що «китайський народ зажадає від уряду помсти», якщо Трамп після інавгурації відмовиться від «Політики єдиного Китаю».

Пізніше Трамп підлив масла у вогонь, звинувативши Китай у заниженні курсу національної валюти, високих податках на товари з США.

Принцип «Політики єдиного Китаю» був введений американським президентом Джиммі Картером після відновлення відносин з Китаєм. Згідно з цим принципом, Тайвань не визнається як самостійна держава, а є тільки частиною Китаю.

8. «Мексиканофобія»

Дональд Трамп не один раз "барвисто" висловлювався про Мексику і мексиканців не в самому позитивному ключі.

«Мексиканська влада видавлює найгірші елементи з Мексики в США. Через кордон просочується злісне інфекційне захворювання. США перетворилися на звалище для Мексики - та й для багатьох інших країн», - заявив він.

На одній із зустрічей Трамп заявив, що суддя з Мексики не повинен виносити вирок. За його словами, мексиканська спадщина судді Гонзало Кюріеля завадила йому судити справедливо. Після цього Трамп заявив, що його висловлювання на адресу мексиканського судді були неправильно зрозумілі.

Дональд Трамп також зобов'язався звести стіну вздовж сухопутного кордону на півдні США для стримування нелегальних мігрантів з Мексики. В першу чергу, з його слів, йдеться про злочинців і наркоторговців.

Вже після перемоги на виборах Трамп оголосив війну корпораціям, які мають виробництво в Мексиці. Зокрема, в немилість впала японська Toyota Motor, яка планує побудувати завод зі збірки машин для американців на території Мексики. Політик пообіцяв ввести високі мита на імпорт її авто.

9.Ксенофобія
У Програмі реформ Дональда Трампа, яка просувалася в передвиборній кампанії, говорилося про підвищення соціального забезпечення. Її головним аспектом було рішення «проблеми міграції».

Трамп заявляв, що має намір заборонити низку програм з культурного обміну, видачі громадянства дітям іммігрантів, народженим у США, і заборони мусульманам на в'їзд до Сполучених Штатів. Представників цієї культури він вважає особливо «небезпечними для білого суспільства».

10. Язик без кісток і слабка пам'ять
Трамп з 1996 року має права на проведення конкурсів краси, в число яких входить конкурс «Міс Всесвіт» і часто дозволяє собі критикувати зовнішність жінок.

Наприклад актрису Анжеліну Джолі він вважає некрасивою.

"Усі вважають її неймовірною красунею. Я не кажу, що вона неприваблива, але вона не красуня, у всьому моєму уявленні. Я вже точно розбираюся в красі. І я скажу вам, це не про неї. Я розумію, що красиво, і це не Джолі...".

До речі, батько актриси підтримав Д. Трампа на президентських виборах.
Трамп часто обмовляється, навіть у важливих питаннях. Наприклад, одного разу він сплутав дату теракту 11 вересня з назвою магазину. Американці давно, згадуючи дату теракту в Нью-Йорку, скорочують її до 9/11. Дональд Трамп в одному з виступів сказав 7/11.

В Америці ці цифри мають стійку асоціацію з назвою магазину 7-Eleven - всесвітньою мережею продуктових магазинів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Харчування за астрологічним принципом
Харчування за астрологічним принципом
Як відомо, планети здатні впливати на організм людини Щоб підтримувати тонус організму та імунітет, необхідно ....
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Як режим дня впливає на біополе та настрій людини
Часто ранок починається з занепаду сил і дратівливості Це наслідки неправильного режиму дня
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія буде на високому рівні, і ви будете готові приймати ви....
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та рішучість будуть на піку, що зробить вас неперев....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Астролог Анжела Перл прогнозує, що 18 квітня 2024 року може принести цікаву інформацію, важливу для майбутньог....
більше матеріалів
/-0,26772999763489-/ /-pc-/
Top