counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Платинові заступники міністрів. Звідки беруться величезні зарплати в КМУ


Переглядів: 563


Платинові заступники міністрів. Звідки беруться величезні зарплати в КМУ

Підопічні Володимира Гройсмана за підсумками 2016 року зможуть отримати до 40 тис. грн у вигляді "стимулюючої виплати". В середньому ж заступник міністра в уряді отримує близько 18 тис. грн. Відповідні надбавки і стимули обіцяють ввести для всіх охочих у виконавчій вертикалі з 2017 року.

Про такі плани з впровадження "європейських стандартів" для «цінних кадрів», у нашому випадку - заступників міністрів і фахівців у виконавчій вертикалі влади, розповів АСН віце-прем'єр Геннадій Зубко після засідання Кабміну 14 грудня.

Звідки виник інтерес

Власне, приводом для того, щоб поцікавитися: хто скільки отримує в Кабміні, стала чергова порція інформації про молоду заступницю Арсена Авакова з питань євроінтеграції Анастасію Дєєву. Преса повідомила, що Дєєва отримала 28 тисяч грн заробітної плати.

Так як міністр Аваков на засідання Кабміну 14 грудня не з'явився, журналісти АСН поцікавилися в інших міністрів - скільки і за які заслуги отримують їхні заступники.

Головний енергетик країни - за 15 тис. грн

зарплата Дєєвої, зарплати в кабміні

 

Так, міністр палива та енергетики Ігор Насалик на запитання АСН про те, яка зарплата у його заступників, посміхаючись сказав:

"Ой, я не знаю. У мене зарплата 15 тис. грн. Я відмовився від премій і надбавок. Знаєте, мені взагалі було дуже сумно читати, що я нібито поїхав відпочивати. Думаю, що всі бачили цю інформацію. Але це не так. Зараз у мене десь в районі 12-15 тис.".

На уточнення про причини незнання розміру зарплати у безпосередніх заступників Насалик подумав і відповів:

"Знаєте, у мене просто насправді немає практично заступників! Немає в мене заступника з євроінтеграції (як Дєєва у Авакова. - АСН), немає держсекретаря. Заступника з питань електроенергії мені теж не призначили. У мене фактично з п'яти покладених заступників, є тільки два! Можете собі уявити? Скільки вони отримують? Ну, чесно. Я не дивився. Я ж не підписую ці документи. Але я думаю, що менше, ніж я. Хоча. Знаєте. Може, й більше!"

У цей час Насалик зупинив віце-прем'єра Геннадія Зубка, який пробігав повз.

"А скільки отримує ваш заступник?" - запитав він у Зубка.

Зубко обіцяє заступникам «підвищення в рази»

зарплата Дєєвої, зарплати в кабміні

Віце-прем'єр охоче розповів АСН про те, що Міністерство регіонального розвитку розробляє оригінальні кейси.

А саме, за його словами, з 1 травня 2016 року не пощастило зберегти рівень зарплат в міністерстві на рівні до 1 травня, а з вересня місяця практично для всіх ввели 50% премій. «Під кінець року ми забезпечимо додаткові виплати. Скільки це буде, я обов'язково розповім. Це будуть суттєві гроші. Від 25 до 40 тис. грн працівникам, які бездоганно працювали, виконали свої коефіцієнти ефективності. Сьогодні заступник міністра може отримувати 18 тис. грн. Думаю, що потрібно говорити не тільки про заступників міністрів, а про головних спеціалістів. Найголовніше - це реалізація реформи. Після введення нами преміювання такий фахівець додатково отримує 4 тис. грн. Заробітна плата зросла до 8 тис. грн. Думаю, що це вже ті гроші, на які ми можемо залучати професіоналів, проводити конкурси", - сказав він.

 «До кінця 2016 року, коли буде підписаний наказ про стимулюючі виплати, ми покажемо всю, так би мовити, маршрутну карту, як все відбувалося, як відбувається саботаж, як люди на хотіли працювати за показниками: процесного і проектного менеджементу ... Це дуже цікавий досвід, ми його будемо імплементувати всім бажаючим ", - роз'яснив Зубко.

Міністр освіти: "Пишіть листи"

зарплата Дєєвої, зарплати в кабміні

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич також зізналася, що не знає про заробітки своїх підлеглих.

"Не можу сказати зараз. Я напам'ять не знаю їхніх зарплат. Думаю, що вам варто написати інформаційний запит. Ми дуже відкриті, даємо всю інформацію!" - сказала вона.

На запитання про те: скільки отримує сама Гриневич, міністр також порадила писати, писати і ще раз писати в її міністерство.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,33440399169922-/ /-pc-/
Top