counter
Стрічка новин
Вибрати все
8 Травня
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

У кого цілилися вбивці Олеся Бузини


Переглядів: 162


У кого цілилися вбивці Олеся Бузини

У Києві 16 квітня на вулиці Дегтярівській - прямо біля свого будинку – розстріляли Олеся Бузину. Вбивці діяли швидко і професійно. Їх не збентежив не тільки ризик бути побаченими, адже все відбулося посеред білого дня, о 13.20, але й те, що все відбулося прямо біля дитячого майданчика. На жаль, їм вдалося втекти. Але шанси знайти їх, дізнатися мотиви й імена замовників є.

Про смерть Бузини стало відомо з соцмереж - хтось із сусідів поспішив викласти перші фото. На місце вбивства оперативно прибула міліція і, звичайно ж, журналісти. Перші виставили оточення, обгородили досить велику територію «сигнальними» стрічками. Другі - стежили за оглядом ще теплого тіла, фотографували все це, передавали новини, намагалися розпитати про щось сусідів. Кожен був зайнятий своєю справою.

Правоохоронці не поспішали ділитися зі ЗМІ інформацією. І до преси був тільки один "підхід" - начальника столичної міліції. Олександр Терещук повідомив, що Міністерство внутрішніх справ у зв'язку з убивством оголосило в Києві план «Сирена». Стріляли злочинці ймовірно з пістолета. Пересувалися на темно-синьому «Форд-Фокусі», чи то з прибалтійськими, чи то з білоруськими номерами (ця машина зафіксована камерою відеоспостереження у дворі). Свідки злочину є, їх не менше п'яти осіб. Офіційні версії вбивства будуть озвучені пізніше.

Люди без погонів традиційно були більш товариськими. З неофіційних джерел вдалося дізнатися, що підозріла синя іномарка стояла на подвір’ї кілька днів, і за Бузиною стежили. Убитий полюбляв здійснювати пробіжки десь під обідню пору в найближчому парку, й цього разу він міг прямувати саме туди. Непрямий доказ цього – на покійному було спортивне взуття.

Також АСН розповіли, що злочинців було двоє. Один чоловік високий, другий - маленького зросту. Стріляли з пістолета: чи то ТТ, чи то Макарова. Пострілів було п'ять: 4 - в область грудей і контрольний, у голову. Вбивці швидко зникли з місця злочину на автомобілі, ледь не збивши перехожого, який опинився поряд.

Відзначимо, що правоохоронці дуже уважно обстежили місце злочину. Після того, як тіло Бузини на місці загибелі оглянули фахівці, його переправили в один зі столичних моргів, а експерти працювали ще довго. Шукали за допомогою металошукача гільзи - і в піску на дитячому майданчику, й на клумбі біля будинку. І навіть викликали вантажівку – забрати сміттєвий бак.

Родичі й близькі Бузини спілкуватися з журналістами не побажали. І це їхнє право. Тільки одна з дочок убитого накинулася з докорами: «Що ?! Прийшли подивитися, як мого тата вбили!!!» А мати, Валентина Бузина розповіла, що про погрози, які надходили, й стеження нічого не знає, як і про те, хто міг убити її сина. «Я проклинаю вбивць! До двадцятого коліна нехай вони хоронять своїх дітей!» - в розпачі сказала вона.

Вже під вечір почали підходити люди з квітами. Їх було небагато. Найчастіше - шанувальники книжок Бузини чи співчуваючі Партії регіонів. Були традиційно й ті, хто дуже хоче, «щоб показали в новинах». Але після 17.00 у тихому дворику про злочин нагадувала тільки кров на асфальті й трохи квітів.

У той же час, але за межами двору на Дегтярівській, експерти й політики намагалися зрозуміти: хто і чому розстріляв Бузину, як це може бути пов'язано з убивством екс-нардепа «регіонала» Олега Калашникова і хто наступний у розстрільному списку. Хтось говорив про помсту своїх, хтось - про закриття ротів тим, хто багато знає про попередню владу, хтось - про спроби дестабілізувати ситуацію в Україні напередодні 1 Травня і Дня Перемоги.

Відреагував на ситуацію і глава держави Петро Порошенко. Він зазначив, що такі дії спрямовані на дестабілізацію ситуації в країні, і закликав оперативно розслідувати резонансні вбивства і Калашникова, і Бузини: «Очевидно, що ці злочини - події одного ряду. Їх природа і політичний сенс зрозумілі – це свідома провокація, яка ллє воду на млин наших ворогів. Вона спрямована на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні, на дискредитацію політичного вибору українського народу».

Також і Генсек Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун заявив: розраховує, що влада України проведе всебічне розслідування вбивства журналіста Олеся Бузини.

Але не на жарт напружила швидка реакція на розстріл Бузини президента РФ Володимира Путіна. Він просторікував під час «прямої лінії з народом», що в Україні мають місце політично мотивовані серійні вбивства. І, мовляв, які молодці російські правоохоронці, як швидко заарештували підозрюваних у «ганебному вбивстві» російського опозиціонера Бориса Нємцова в Москві.

«На Україні, яка претендує на те, щоб бути демократичною державою і прагне в демократичну Європу, нічого подібного не відбувається. Де вбивці цих людей? Їх просто немає: ні виконавців, ні замовників. І цього прагнуть не помічати ні в Європі, ні в Північній Америці», - «обурювався» Путін.

Зрозуміло, що казав усе це Путін для свого «народу» і всіх «путінприйди». Йому не тільки приємно, але й важливо було вколоти Україну. А нашим властям розслідувати резонансні вбивства Бузини і Калашникова тепер украй важливо не тільки якісно, ​​але й швидко. 

ФОТО: Віктор Ковальчук

Юлія Артамощенко, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше почуття авантуризму та пристрасті приведе....
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Гороскоп на 8 мая 2024 года от Тамары Глобы для всех знаков Зодиака
Астролог Тамара Глоба 8 травня 2024 року розкриє, які несподіванки задумали зірки для кожного з нас Зміст ....
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 8 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
8 травня 2024 року багато хто може бути схильний до нездужань і загострень різних захворювань, попереджає Павл....
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
більше матеріалів
/-0,38959312438965-/ /-pc-/
Top