counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

HB! Mr. President. Помпезного прийому не буде, але маленький в «Арсеналі» - можливий


Переглядів: 589


HB! Mr. President. Помпезного прийому не буде, але маленький в «Арсеналі» - можливий

Президент України Петро Порошенко 26 вересня відзначає свій день народження. В Адміністрації глави держави інформацію про плани святкування 51-го дня народження Петра Олексійовича відмовилися коментувати. Показово, що на офіційному сайті гаранта до кінця дня не було жодного рядка про те, хто з колег - глав інших держав привітав нашого Президента.

Трагедія в Дніпрі внесла корективи

"Очевидно, помпезного свята не буде через трагедію в Дніпрі з розстрілом поліцейських", - розповіло АСН джерело, близьке до спікера Верховної Ради України Андрію Парубію.

Водночас, за інформацією з парламенту, поздоровляти Петра Олексійовича будуть обов'язково. "Можливо, буде прийом у "Мистецькому Арсеналі", але точно для обмеженого кола людей. Від спікера подарунок буде. Але поки ми ще не визначилися: картина чи статуетка. Зазвичай ми даруємо саме такі подарунки", - розповіли джерела АСН в апараті ВРУ.

При цьому в прес-службі прем'єра Володимира Гройсмана інформацію про подарунок главі держави тримають у секреті, відмовляючись повідомляти інформацію про подробиці свята.

Частина парламенту Президента не привітала

Від імені парламентських фракцій Петра Олексійовича першими, природно, привітали його соратники з БПП. Офіційне повідомлення з'явилося на сайті блоку: "Нехай оптимізм і життєва енергія супроводжують вас і надалі, дають можливість реалізовувати ідеї та приймати мудрі рішення на благо України. Бажаємо міцного здоров'я, сімейного благополуччя, невичерпної енергії та успіхів у Вашій відповідальній роботі, яка сприяє розвитку і зміцненню української держави", - побажали в БПП.

порошенко, день народження, свято,

Главу держави також привітала перший віце-спікер Верховної Ради і в давньому минулому прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Геращенко.

"Йому дісталося дуже важке президентство, не позаздриш. У нього дійсно непростий, емоційний характер. Але саме він сьогодні є головним опонентом Путіна. Порошенко підсилив нашу армію, по суті, після років її знищення і розкрадання створив її з нуля. Він створив другий , дипломатичний фронт, проти Росії - країни, яка напала на мою батьківщину, яка принесла горе в сім'ї моїх друзів, яка вкрала наш Крим і відтяпала Донбас. Це він домігся санкцій - і за це Путін саме його вважає своїм головним ворогом. Не ряджених "націоналістів ", які воюють з приміщеннями посольств або дорогими авто регіоналів. А Порошенко, який воює з Путіним", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

порошенко, день народження, свято,

Кума президента Оксана Білозір через соцмережу відправила Петру Олексійовичу в подарунок свою "Мамину пісню". Щоправда, це ж привітання вона відправляла Порошенкові два роки тому.

порошенко, день народження, свято,

Найоригінальнішим, але навряд чи приємним самому Порошенку було привітання нардепа з "Народного фронту" Віталія Чепиноги. Він, у минулому спічрайтер Юлії Тимошенко, відомий своїм епатажний стилем. Цього разу рано-вранці на сторінці Чепиноги з'явилося уїдливе привітання, де він згадав «порохоботів».

порошенко, день народження, свято,


У "Батьківщині" і "Опозиційному блоці" вітати Президента, схоже, не будуть.

"У нас суд над Олександром Єфремовим", - повідомили АСН в прес-службі "Опоблоку".

А у Юлії Володимирівни надто переймаються тарифами.

У Радикальній фракції Олега Ляшка привітання, а тим більше "підношення подарунків" назвали "рудиментом совка". Так, нардеп Андрій Лозовий в коментарі АСН розповів, що від імені фракції "ніхто не збирається вітати Президента... Вітати потрібно того, з ким спілкуєшся. Це нормально, навіть з огляду на такий високий статус, як Президент ... Це совок, коли потрібно вітати в будь-якому випадку, дарувати подарунки... Думаю, що Президент у себе на робочому місці, в кабінеті приймає подарунки від своїх підлеглих, але це радянський рудимент", - сказав Лозовий.

Рейтинг помпезності президентських уродин

Не можна не погодитися з тим, що день народження Президента країни - не просто свято. Різних президентів за роки Незалежності об'єднували однакові помпезні святкування, дорогі подарунки і привітання на високому рівні.

Серед "фаворитів" за дорожнечею подарунків і розмахом - другий Президент України Леонід Кучма, який не раз відзначав свій народження на одному з найдорожчих курортів у Європі - острові Сардинія. У ЗМІ навіть було відео про те, як Кучма відзначав 75-річний ювілей у готелі "Пітріцца", де номер коштує від 3 тис. євро за добу.

Тоді, в 2013 році, на Сардинію привітати іменинника прилетіло багато гостей: брати Суркіси, Сергій Тігіпко, Рінат Ахметов, Вадим Новінський та інші олігархи. Розважали іменинника того вечора нині вже персони нон грата Микола Басков, Ігор Крутой, Володимир Винокур і Таїсія Повалій.

Але це - не межа розкоші. Адже в 2008 році на 70-річчя Кучми його дочка Олена Пінчук запрошувала Елтона Джона, який виступав на закритій вечірці у Криму.

Третій гарант - Віктор Андрійович Ющенко вважав за краще відзначати день народження у своїх резиденціях. Так, в день свого 55-річчя він взяв офіційний вихідний і вирушив у карпатську резиденцію "Синьогора", де разом із головою і заступниками Секретаріату - Віктором Балогою, Андрієм Кислинським та іншими - відзначив свято. За роки правління Ющенку переважно дарували предмети мистецтва.

Так, відомо, що Ющенку на день народження в різні роки підносили картини, гобелен і навіть старовинну кобзу. Віктор Янукович кілька років поспіль дарував Ющенкові ікони. Кум Віктора Андрійовича і чинний Президент України Петро Порошенко підніс на його 53-річчя раритетну книгу "Шевченко як маляр", видану в 1910 році.

А ось утікач Віктор Янукович вважав за краще царські прийоми. Незабутнім залишиться відео, на якому Віктор Федорович хвацько витанцьовував з Іриною Акімовою. Так, наприклад, в 2010 році Янукович з шиком відгуляв 60-річний ювілей у "Заліссі" під Києвом, куди приїхало понад 130 осіб. Щоб свита "короля" без затримок дісталася резиденції, ДАІ розчищала від машин трасу Київ - Чернігів, закликаючи водіїв "прийняти вправо".

Іменитих гостей пригощали лобстерами і трюфелями. Акомпанемент свята створювали Філіп Кіркоров, Софія Ротару, Йосиф Кобзон, Вєрка Сердючка, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Олександр Сєров, Тіна Кароль і Валерій Меладзе. Під кінець подали 100-кілограмовий торт. За деякими підрахунками, на ювілей Янукович витратив 1 млн євро.

Що стосується подарунків, то в різні роки президентства Януковича на день народження дарували рідкісні видання книг, картини і ікони. Екс-заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман свого часу навіть презентувала Януковичу лаврову гілку. Як повідомляють ЗМІ, в 2012 році Петро Порошенко подарував Януковичу картину Айвазовського "Константинополь на світанку" (1851), вартість якої в 2007 році на аукціоні Sotheby's становила $1,8 мільйона.

Але, як кажуть, подарунок - це не головне. Головне, щоб усі побажання Президенту про мир, достаток України збулися, на радість нам із вами.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,47069096565247-/ /-pc-/
Top