counter

HB! Mr. President. Помпезного прийому не буде, але маленький в «Арсеналі» - можливий


Переглядів: 589


HB! Mr. President. Помпезного прийому не буде, але маленький в «Арсеналі» - можливий

Президент України Петро Порошенко 26 вересня відзначає свій день народження. В Адміністрації глави держави інформацію про плани святкування 51-го дня народження Петра Олексійовича відмовилися коментувати. Показово, що на офіційному сайті гаранта до кінця дня не було жодного рядка про те, хто з колег - глав інших держав привітав нашого Президента.

Трагедія в Дніпрі внесла корективи

"Очевидно, помпезного свята не буде через трагедію в Дніпрі з розстрілом поліцейських", - розповіло АСН джерело, близьке до спікера Верховної Ради України Андрію Парубію.

Водночас, за інформацією з парламенту, поздоровляти Петра Олексійовича будуть обов'язково. "Можливо, буде прийом у "Мистецькому Арсеналі", але точно для обмеженого кола людей. Від спікера подарунок буде. Але поки ми ще не визначилися: картина чи статуетка. Зазвичай ми даруємо саме такі подарунки", - розповіли джерела АСН в апараті ВРУ.

При цьому в прес-службі прем'єра Володимира Гройсмана інформацію про подарунок главі держави тримають у секреті, відмовляючись повідомляти інформацію про подробиці свята.

Частина парламенту Президента не привітала

Від імені парламентських фракцій Петра Олексійовича першими, природно, привітали його соратники з БПП. Офіційне повідомлення з'явилося на сайті блоку: "Нехай оптимізм і життєва енергія супроводжують вас і надалі, дають можливість реалізовувати ідеї та приймати мудрі рішення на благо України. Бажаємо міцного здоров'я, сімейного благополуччя, невичерпної енергії та успіхів у Вашій відповідальній роботі, яка сприяє розвитку і зміцненню української держави", - побажали в БПП.

порошенко, день народження, свято,

Главу держави також привітала перший віце-спікер Верховної Ради і в давньому минулому прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Геращенко.

"Йому дісталося дуже важке президентство, не позаздриш. У нього дійсно непростий, емоційний характер. Але саме він сьогодні є головним опонентом Путіна. Порошенко підсилив нашу армію, по суті, після років її знищення і розкрадання створив її з нуля. Він створив другий , дипломатичний фронт, проти Росії - країни, яка напала на мою батьківщину, яка принесла горе в сім'ї моїх друзів, яка вкрала наш Крим і відтяпала Донбас. Це він домігся санкцій - і за це Путін саме його вважає своїм головним ворогом. Не ряджених "націоналістів ", які воюють з приміщеннями посольств або дорогими авто регіоналів. А Порошенко, який воює з Путіним", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

порошенко, день народження, свято,

Кума президента Оксана Білозір через соцмережу відправила Петру Олексійовичу в подарунок свою "Мамину пісню". Щоправда, це ж привітання вона відправляла Порошенкові два роки тому.

порошенко, день народження, свято,

Найоригінальнішим, але навряд чи приємним самому Порошенку було привітання нардепа з "Народного фронту" Віталія Чепиноги. Він, у минулому спічрайтер Юлії Тимошенко, відомий своїм епатажний стилем. Цього разу рано-вранці на сторінці Чепиноги з'явилося уїдливе привітання, де він згадав «порохоботів».

порошенко, день народження, свято,


У "Батьківщині" і "Опозиційному блоці" вітати Президента, схоже, не будуть.

"У нас суд над Олександром Єфремовим", - повідомили АСН в прес-службі "Опоблоку".

А у Юлії Володимирівни надто переймаються тарифами.

У Радикальній фракції Олега Ляшка привітання, а тим більше "підношення подарунків" назвали "рудиментом совка". Так, нардеп Андрій Лозовий в коментарі АСН розповів, що від імені фракції "ніхто не збирається вітати Президента... Вітати потрібно того, з ким спілкуєшся. Це нормально, навіть з огляду на такий високий статус, як Президент ... Це совок, коли потрібно вітати в будь-якому випадку, дарувати подарунки... Думаю, що Президент у себе на робочому місці, в кабінеті приймає подарунки від своїх підлеглих, але це радянський рудимент", - сказав Лозовий.

Рейтинг помпезності президентських уродин

Не можна не погодитися з тим, що день народження Президента країни - не просто свято. Різних президентів за роки Незалежності об'єднували однакові помпезні святкування, дорогі подарунки і привітання на високому рівні.

Серед "фаворитів" за дорожнечею подарунків і розмахом - другий Президент України Леонід Кучма, який не раз відзначав свій народження на одному з найдорожчих курортів у Європі - острові Сардинія. У ЗМІ навіть було відео про те, як Кучма відзначав 75-річний ювілей у готелі "Пітріцца", де номер коштує від 3 тис. євро за добу.

Тоді, в 2013 році, на Сардинію привітати іменинника прилетіло багато гостей: брати Суркіси, Сергій Тігіпко, Рінат Ахметов, Вадим Новінський та інші олігархи. Розважали іменинника того вечора нині вже персони нон грата Микола Басков, Ігор Крутой, Володимир Винокур і Таїсія Повалій.

Але це - не межа розкоші. Адже в 2008 році на 70-річчя Кучми його дочка Олена Пінчук запрошувала Елтона Джона, який виступав на закритій вечірці у Криму.

Третій гарант - Віктор Андрійович Ющенко вважав за краще відзначати день народження у своїх резиденціях. Так, в день свого 55-річчя він взяв офіційний вихідний і вирушив у карпатську резиденцію "Синьогора", де разом із головою і заступниками Секретаріату - Віктором Балогою, Андрієм Кислинським та іншими - відзначив свято. За роки правління Ющенку переважно дарували предмети мистецтва.

Так, відомо, що Ющенку на день народження в різні роки підносили картини, гобелен і навіть старовинну кобзу. Віктор Янукович кілька років поспіль дарував Ющенкові ікони. Кум Віктора Андрійовича і чинний Президент України Петро Порошенко підніс на його 53-річчя раритетну книгу "Шевченко як маляр", видану в 1910 році.

А ось утікач Віктор Янукович вважав за краще царські прийоми. Незабутнім залишиться відео, на якому Віктор Федорович хвацько витанцьовував з Іриною Акімовою. Так, наприклад, в 2010 році Янукович з шиком відгуляв 60-річний ювілей у "Заліссі" під Києвом, куди приїхало понад 130 осіб. Щоб свита "короля" без затримок дісталася резиденції, ДАІ розчищала від машин трасу Київ - Чернігів, закликаючи водіїв "прийняти вправо".

Іменитих гостей пригощали лобстерами і трюфелями. Акомпанемент свята створювали Філіп Кіркоров, Софія Ротару, Йосиф Кобзон, Вєрка Сердючка, Анжеліка Варум, Леонід Агутін, Олександр Сєров, Тіна Кароль і Валерій Меладзе. Під кінець подали 100-кілограмовий торт. За деякими підрахунками, на ювілей Янукович витратив 1 млн євро.

Що стосується подарунків, то в різні роки президентства Януковича на день народження дарували рідкісні видання книг, картини і ікони. Екс-заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман свого часу навіть презентувала Януковичу лаврову гілку. Як повідомляють ЗМІ, в 2012 році Петро Порошенко подарував Януковичу картину Айвазовського "Константинополь на світанку" (1851), вартість якої в 2007 році на аукціоні Sotheby's становила $1,8 мільйона.

Але, як кажуть, подарунок - це не головне. Головне, щоб усі побажання Президенту про мир, достаток України збулися, на радість нам із вами.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів
/-0,35382986068726-/ /-pc-/
Top