counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Травня
18 Травня
17 Травня
Всі новини...

Вплив музики на здоров'я та емоційний стан людини


Переглядів: 23


Вплив музики на здоров'я та емоційний стан людини

Давно відомо, що музика може впливати на настрій та деякі процеси людського організму. Але мало хто знає, наскільки серйозний цей вплив. У кожного з нас є свої музичні уподобання, які відображають внутрішній світ, спосіб життя та мислення. Але чи така для нас корисна та музика, яку ми слухаємо? Які композиції та стилі благотворно впливають на внутрішнє світовідчуття, здоров'я та емоційний стан? Спробуймо розібратися.

Музика – це звуки, хвилі, які мають певні вібрації. Саме ці вібрації і впливають на людину. Спочатку розглянемо музичні інструменти та їх вплив на стан людського організму.

Дивні інструменти, такі як скрипка, гітара, арфа роблять благотворний вплив на роботу серця та судин. А ось на емоційному рівні звуки цих інструментів можуть впливати гнітюче. Довго слухаючи гітару чи скрипку, людина починає відчувати почуття співчуття, жалості. У ньому народжуються відчуття, які змушують переживати та замислюватися про щось серйозне. Для заспокоєння та розслаблення струнна музика не підійде.

Звуки духових інструментів очищають легені та бронхи, а також позитивно впливають на кровообіг і всю дихальну систему. На емоційному рівні духова музика може надати енергії або навпаки, розслабити. Все залежить від ритму та тональності звучання. Наприклад, саксофон та флейта можуть заспокоїти та гармонізувати внутрішній стан. А труба, валторна чи фагот, навпаки, викличуть занепокоєння і закличуть людину до дії.

Ударні інструменти допоможуть привести в норму роботу серця, а також сприяють лікуванню захворювань печінки та кровоносної системи. Звуки барабана впливають і на настрій людини. Щоб активізувати свої сили, достатньо кілька хвилин послухати музику за допомогою ударних.

Звуки фортепіано впливають на людину заспокійливо. Вони надають внутрішню впевненість, гармонію та безтурботність. Фортепіано позитивно впливає здоров'я. Мелодія цього інструменту лікує захворювання щитовидної залози, а також нормалізує роботу нирок та сечостатевої системи. Є ще одна особливість фортепіанної музики. Ті, хто відчуває нестачу кохання, необхідно щодня слухати звуки цього музичного інструменту, тоді любовні чакри людини відкриються, і кохання увійде до його життя.

По-різному впливають на нас і стилі музики. Почнемо з класики. Музика в стилі бароко (Бах, Кореллі, Вівальді та Гендель) відмінно підходить для роботи та активних дій. Вона дарує відчуття безпеки та стабільності.

Музика в стилі романтизму (Лист, Чайковський, Шуберт, Шуман) підійде для тих, кому не вистачає уваги протилежної статі. Така музика сприяє залученню кохання, покращує настрій та дарує позитивні легкі емоції.

Музика імпресіоністів (Дебюссі, Фавр, Равель) дає імпульс до творчості та нових ідей. Під звуки цих композиторів можуть народитись оригінальні ідеї.

На особливу увагу заслуговують твори Моцарта і Гайдна. Під музику цих великих творців добре вчитися та засвоювати нові знання.

Африканські мотиви у музиці (джаз, реггі, блюз) піднімають настрій, дарують відчуття легкості та безтурботності. Крім того, ці стилі сприяють розвитку почуття гумору та допомагають стати більш комунікабельними.

Поп-музика дає енергію руху та дарує почуття внутрішнього добробуту.

Рок по-різному впливає на людей. Для когось така музика стає джерелом натхнення та способом зняти нервову напругу та стрес. А для інших – ndash; це джерело роздратування та агресії. У деяких випадках рок-музика навіть здатна зняти фізичний біль.

Музика в стилях панк, реп та хіп-хоп діє збуджуюче і спонукає до активності.

Етнічна музика (фолк) допомагає зняти стрес, відновлює енергію, сприяє омолодженню організму та нормалізації всіх процесів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати внутрішню невпевненість та сумніви Намагайтес....
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо пристрасними та енергійними у стосу....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
більше матеріалів
/-0,38325595855713-/ /-pc-/
Top