Болгарська ясновидяча Ванга залишила після своєї смерті не тільки безліч передбачень та пророцтв, але й велику кількість порад про те, як зберегти здоров'я, красу та молодість. Цілющі здібності Ванги ґрунтувалися на одному дуже простому правилі - краще попередити хворобу, ніж її потім лікувати. Тому ясновидяча наголошувала на профілактиці захворювань, в яке входило особливе харчування, певний спосіб життя і розпорядок дня.
Віддавати перевагу Ванга радила молочним продуктам (молоко, сир, бринза), а також бобам та яйцям. Натуральні продукти, за її словами, це найкорисніша їжа, яка приводить усі процеси організму до норми.
Ванга дуже любила чорний хліб і ніколи не їла білого. Справді, у житньому хлібі міститься набагато більше корисних речовин, ніж у пшеничному.
Чай із лісових трав та ягід болгарська провидиця рекомендувала буквально всім. Вона вважала, що напій, створений самою природою, допоможе підняти імунітет та допоможе впоратися з усіма захворюваннями. Ванга не раз говорила, що лікуватися потрібно лише тими травами, які ростуть у місцях постійного місця проживання людини.
Щоб надовго зберегти здоров'я та молодість, необхідно хоча б раз на тиждень їсти варену пшеницю. Пшениця упорядковує функції серця і нормалізує тиск.
Особливу увагу Ванга приділяла режиму дня. Вона лягала спати не пізніше 10 години вечора, а вставала о 5-6 годині ранку. Такий режим, за її словами, благотворно впливає як на фізичний стан людини, так і на душевний.
Фізична праця, активність і свіже повітря - це все те, що робить людину здоровою, міцною і бадьорою. Ванга, яка все життя живе в селі, ніколи не дозволяла собі лінуватися. Навіть будучи сліпою, вона виконувала обов'язки по дому нарівні з усіма.
Найголовніша рекомендація, яка Ванга давала виключно всім, хто до неї приходив по допомогу, це прагнення духовної чистоти. Доброта, уміння розуміти інших людей, готовність допомогти нужденним, чесність — усе це перетворює людину як зсередини, а й зовні.